برای مشاوره اطلاع از دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا
برای مشاوره اطلاع از دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا
بسیاری از متقاضیان دریافت ویزا به ویژه ویزای آمریکا با عبارت "کلیرنس" مواجه می شوند. اما کلیرنس چیست؟ آیا فقط یک کلمه است یا پشت آن یک فرآیند پیچیده پنهان شده است؟ کلیرنس، یک فرآیند دقیق امنیتی ست که طی آن، بررسی هایی توسط ماموران امنیتی انجام می شود تا مطمئن شوند که متقاضیان دریافت ویزا، هیچ خطری برای کشور آمریکا ندارند.
در واقع این طور باید گفت که کلیرنس در مورد ویزای آمریکا به معنای مجوز یا اجازه لازم برای ورود به این کشور است. در واقع، کلیرنس نشان دهنده تصمیم نهایی ماموران امنیتی است که پس از بررسی های دقیق، مشخص می کند که آیا متقاضیان می توانند به طور قانونی وارد آمریکا شوند یا خیر. جهت شناخت بیشتر در این مقاله به طور کامل به پرسش کلیرنس Clearance چیست و دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا پرداخته شده است.
کلیرنس Clearance چیست؟
بسیاری از افراد به ویژه افراد ایرانی که به دنبال دریافت ویزای آمریکا هستند، باید مرحله کلیرنس را نیز با موفقیت سپری کنند. اما سوال این است که کلیرنس Clearance چیست؟ در پاسخ باید گفت که کلیرنس یا clearness در واقع یک فرآیند امنیتی است که توسط وزارت امور خارجه آمریکا انجام می شود. در این فرآیند وضعیت امنیتی متقاضیان ویزا بررسی می شود تا مشخص شود، آیا خطری برای امنیت ملی آمریکا ایجاد می کنند یا خیر.
بنابراین کلیرنس به معنای تایید امنیتی یا مجوز امنیتی است که طی آن وضعیت امنیتی یک فرد یا سازمان بررسی می شود. در حقیقت کلیرنس صدور تاییدیه ای برای دسترسی به اطلاعات، تاسیسات یا امکانات حساس از نظر امنیتی به شمار می رود.
کلیرنس می تواند مربوط به امنیت ملی، صدور ویزا، اشتغال در شرکت های حساس یا دانشگاه ها باشد. هدف اصلی آن حفاظت از اسرار، اطلاعات و تاسیسات حیاتی کشور یا سازمان است. بنابراین کلیرنس به معنای تایید امنیتی فرد یا سازمان برای دسترسی به اطلاعات و امکانات حساس است.
کلیرنس ویزای آمریکا یا Security Advisory Opinion (SAO) نیز یک فرآیند امنیتی است که توسط وزارت امور خارجه آمریکا برای بررسی درخواست های ویزا اعمال می شود. این فرآیند به منظور ارزیابی خطرهای احتمالی برای امنیت ملی و آمریکا انجام می شود. در این پروسه، پرونده متقاضی ویزا توسط گروه های مختلفی از جمله وزارت امنیت داخلی، FBI، CIA و سایر سازمان های مربوطه بررسی می شود.
مهم ترین هدف کلیرنس ویزای آمریکا، کاهش خطرهای امنیتی است که ممکن است از ورود افراد به آمریکا به وجود آید. این فرآیند به تحقیق در مورد احتمال وجود فعالیت های جاسوسی، تروریسم، دسترسی به اطلاعات حساس و سایر عوامل مشابه می پردازد. اگرچه این فرآیند در گذشته بیشتر برای افراد با سوابق سیاسی و اتهامات جاسوسی اعمال می شد، اما اخیرا حتی برخی از ویزاهای دانشجویی و ویزاهای دیگر نیز ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند.
اهداف و شرایط کلیرنس ویزای آمریکا ممکن است بسته به نوع ویزا و وضعیت متقاضی متفاوت باشد. برخی از شرایط و شرایط ویژه ممکن است منجر به ساده تر شدن فرآیند کلیرنس شده و برای برخی افراد مانند همسران، فرزندان، والدین، خواهر و برادران سیتیزن ها و افراد مقیم به صورت قانونی، ویزاهای نامزدی و ویزاهای سرمایه گذاری کلیرنس ساده تر است.
دلایل انجام کلیرنس ویزای آمریکا
کلیرنس ویزای آمریکا که با نام های مجوز امنیتی Security Clearance و مجوز اداری Administrative Clearance یا پردازش اداری administrative processing نیز شناخته می شود، یک فرآیند امنیتی است که توسط وزارت امور خارجه و کنسولگری های آمریکا انجام می شود تا میزان امنیتی بودن متقاضیان ویزا ارزیابی شود.
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، این فرآیند به طور رسمی نظر مشورتی امنیتی یا SAO نامیده می شود، با این حال ممکن است با عناوینی چون مجوز امنیتی یا پردازش اداری هم شناخته شود. در این فرآیند، پرونده متقاضی ویزا به وزارت امور خارجه آمریکا ارسال می شود تا توسط ماموران امنیتی و اطلاعاتی آن ها بررسی شود. سازمان هایی مانند سیا، اف بی آی و دیگر نهادهای امنیتی در این بررسی شرکت می کنند.
دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا و هدف از انجام کلیرنس، شناسایی افرادی است که از لحاظ امنیتی برای ورود به آمریکا مشکل داشته باشد تا ویزای آن ها رد شود. در نهایت نتیجه این بررسی در تصمیم گیری برای صدور یا رد ویزا مد نظر قرار می گیرد. عوامل موثر بر اعمال کلیرنس در مورد ویزاهای آمریکا یا به عبارتی دلایل انجام کلیرنس ویزای آمریکا شامل موارد زیر می شود:
نام یا بخشی از نام متقاضی ممکن است شبیه به نامی باشد که در فهرست نظارت یا تحت تعقیب دولت ایالات متحده قرار دارد. در این صورت، کلیرنس ممکن است برای بررسی دقیق تر صورت گیرد.
متقاضیانی که تابعیت یا اقامت در کشورهایی را دارند که به عنوان "دولت حامی تروریسم " یا "کنترل صادرات منع گسترش سلاح های هسته ای" تعیین شده اند، ممکن است به دلایل امنیتی کلیرنس دریافت کنند. کشورهایی مانند کوبا، ایران، کره شمالی، سوریه، چین، هند، اسرائیل، پاکستان و روسیه در این دسته قرار می گیرند.
در صورتی که متقاضی یک دانشجو یا دانش پژوه در یک زمینه حساس یا بحرانی مشغول به فعالیت باشد که می تواند به انتقال غیرقانونی فناوری یا کاربرد نظامی منجر شود، ممکن است کلیرنس برای اطمینان از عدم وجود تهدید امنیتی از جانب متقاضی اعمال شود.
برخی دیگر دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا هم وجود دارند که ممکن است منجر به درخواست کلیرنس Clearance برای متقاضیان شود، اما این اطلاعات معمولا به صورت محرمانه و در دسترس نبوده و بسته به شرایط و موارد خاص بررسی می شوند. به طور کلی مهم است که متقاضیان بدانند که درخواست کلیرنس برای یک متقاضی نشانه ای از گناهکاری یا تهدید امنیتی نیست. این فرآیند صرفا جهت تایید هویت و اطمینان از عدم وجود خطر امنیتی در ورود افراد به آمریکا انجام می شود.
مراحل انجام کلیرنس برای ویزای آمریکا
فرآیند کلیرنس ویزای آمریکا شامل مراحل مختلفی است که طی آن وزارت امور خارجه آمریکا وضعیت امنیتی متقاضیان ویزا را بررسی می کند. این مراحل عبارت اند از بررسی پرونده متقاضی، بررسی پیشینه سفرها، تحصیلات و سوابق وی، بررسی هویت و پیوندهای فامیلی و شخصی، بررسی مدارک ارائه شده و... که تمام و کمال باید انجام شوند.
در صورتی که نیاز به بررسی بیشتری باشد، پرونده به سازمان های امنیتی داخلی آمریکا از جمله اف بی آی، سیا و پنتاگون ارجاع می شود. این سازمان ها نیز با دسترسی به داده ها و اطلاعاتشان، پرونده را بررسی کرده و نظر خود را به وزارت امور خارجه ارائه می دهند تا در نهایت تصمیم نهایی درباره صدور یا رد ویزا گرفته شود.
پروسه کلیرنس ویزای آمریکا می تواند برای متقاضیان مختلف به صورت های متفاوتی انجام شود. معمولا متقاضیان ایرانی باید از این پروسه عبور کنند تا وضعیت امنیتی آن ها بررسی شود. گفتنی است که در طول مصاحبه ویزا، اگر آفیسر نتواند تصمیم قطعی بگیرد، دو راه وجود دارد. راه اول بررسی پرونده در سفارت و تصمیم نهایی در آن جاست و راه دوم نیز ارسال پرونده به واشنگتن و وزارت امور خارجه برای بررسی دقیق می باشد.
در حالت دوم، کنسولگری اخطار می دهد که تصمیم نهایی تا پایان کلیرنس به تعویق می افتد. متقاضی باید اطلاعات لازم را به دفتر آموزش بین المللی ارسال کند تا پیگیری انجام شود. این اطلاعات، می تواند در روند کلیرنس کمک رسانی کند. مراحل انجام کلیرنس برای ویزای آمریکا به صورت زیر می باشد:
در این مرحله، متقاضی ویزا درخواست خود را به اداره مهاجرت، شهروندی و تابعیت آمریکا ارسال می کند.
در این مرحله، درخواست متقاضی توسط افسر کنسولی بررسی می شود و نام متقاضی در سیستم مراقبت و پشتیبانی کنسولی (CLASS) ثبت می شود. مصاحبه با متقاضی نیز در این مرحله انجام می شود.
در این مرحله، افسر کنسولی تصمیم می گیرد که آیا متقاضی صلاحیت دریافت ویزا را دارد یا خیر. همچنین، در صورت لزوم، ممکن است نظر مشورتی امنیتی (SAO) نیز درخواست شود. درخواست متقاضی ممکن است شامل لیست هشدارهای فناوری (TAL) باشد که بررسی می شود که آیا رشته تحصیلی متقاضی در زیر فهرست TAL قرار دارد یا خیر.
در این مرحله، دو حالت ممکن است رخ دهد. در حالت اول، اگر نیاز به نظر مشورتی امنیتی (SAO) باشد، درخواست به بررسی Mantis ارسال می شود. این بررسی زمانی انجام می شود که درخواست بسیار حساس باشد. نتیجه این بررسی به افسر کنسولی ارسال می شود و وی تصمیم می گیرد که آیا درخواست ویزا را رد یا تایید کند.
در حالت دوم، اگر درخواست متقاضی نیاز به نظر مشورتی امنیتی (SAO) نداشته باشد، نتیجه پردازش به افسر کنسولی ارسال می شود و وی تصمیم می گیرد که آیا ویزا را به شما صادر کند یا خیر. گفتنی است که تمام این مراحل به ترتیب پیش می روند و هر مرحله پس از تکمیل به مرحله بعدی منتقل می شود تا پروسه کلیرنس Clearance تکمیل شود.
کلیرنس چه مدت طول می کشد؟
کلیرنس به معنای بررسی امنیتی پرونده متقاضی ویزای آمریکاست. در این فرآیند، وزارت امور خارجه آمریکا، اطلاعات و مدارک مربوط به متقاضی را بررسی می کند تا مطمئن شود که فرد خطر امنیتی به همراه ندارد. اگر خطری شناسایی شود، ویزای متقاضی رد می شود، در غیر این صورت، ویزا برای او صادر می شود.
پس از پرداختن به دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا باید پرسید که کلیرنس چه مدت طول می کشد؟ در پاسخ به این سوال این طور می توان گفت که مدت زمان کلیرنس متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در برخی موارد، کلیرنس Clearance ممکن است تا 2 هفته طول بکشد، در حالی که در موارد دیگر ممکن است تا 4 ماه یا حتی بیشتر به طول انجامد. اگر نیاز به نظر مشورتی امنیتی باشد، ویزای متقاضی به حالت تعلیق در می آید و نیاز به بررسی های امنیتی بیشتر دارد. در طول مدت کلیرنس، متقاضی باید خارج از کشور مقصد منتظر بماند.
همچنین، مدت زمان کلیرنس ویزا ممکن است بسته به پیچیدگی و مشکلات مربوطه متغیر باشد و با افزایش لایه های امنیتی بیشتر، زمان مورد نیاز نیز افزایش می یابد. بنابراین، نمی توان به طور قطعی مدت زمان کلیرنس را تعیین کرد و بهتر است که متقاضیان در نظر داشته باشند که این فرآیند ممکن است زمان بر باشد و صبر و شکیبایی ممکن است لازم باشد.
مدارک مورد بررسی پس از کلیرنس شدن
پس از پرداختن به دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا باید گفت که متقاضیان برای ورود به فرآیند کلیرنس مربوط به ویزای آمریکا، باید مدارک و اطلاعات مورد بررسی تکمیلی را تهیه و ارائه دهند. این مدارک به منظور اطمینان از صحت و کمال اطلاعات درخواست کننده و همچنین بررسی بیشتر برخی موارد ممکن است درخواست شود. در این زمان، متقاضیان باید آمادگی داشته باشند تا مدارک مورد نیاز را به موقع تهیه و ارائه دهند.
در فرآیند کلیرنس ویزای آمریکا، مسئولین امنیتی آمریکا بررسی جامعی روی پرونده و مدارک متقاضی انجام می دهند. در واقع پس از انتخاب درخواست متقاضی برای فرآیند کلیرنس Clearance، فرد باید یک ایمیل به دفتر آموزش بین المللی یا OIE ارسال کند. این ایمیل به همراه مدارک مورد بررسی پس از کلیرنس شدن باید شامل اطلاعات زیر باشد:
تاریخ درخواست باید در ایمیل متقاضی ذکر شود.
شماره پاسپورت ارائه شده باید ذکر شود. این شماره برای شناسایی و ارتباط با مشخصات هویتی درخواست کننده استفاده می شود.
در صورتی که یک شماره پرونده به درخواست ویزای آمریکا اختصاص داده شده است، باید ذکر شود. این شماره پرونده به منظور سهولت در پیگیری و بررسی وضعیت درخواست استفاده می شود.
در این بخش، باید خلاصه ای از محتوای گفتگوی متقاضی با آفیسر کنسولگری در زمان مصاحبه، ذکر شود. این خلاصه برای روشن شدن درباره مواردی که در مصاحبه بحث شده است و تصمیم گیری های آتی استفاده می شود.
در این بخش، باید فهرستی از اطلاعاتی که کنسولگری از دانشگاه مورد نظر درخواست می کند، ذکر شود. این اطلاعات ممکن است شامل مدارک تحصیلی، اطلاعات تماس با دانشگاه، برنامه درسی و سایر اطلاعات مربوطه باشد. این فهرست به منظور اطلاعات بیشتر درباره تحصیلات و قصد تحصیل در دانشگاه مدنظر استفاده می شود. در صورتی که کنسولگری درخواستی برای ارائه مدارک خاصی دارد، باید آن ها در این قسمت ذکر شوند. این مدارک ممکن است شامل اسناد مربوط به تحصیلات، مالی، سلامتی و سابقه کیفری باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص کلیرنس Clearance چیست و دلایل کلیرنس برای ویزای آمریکا همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با کلیرنس Clearance مطلع شوند.