برای مشاوره نحوه دریافت پلاک ترانزیت
برای مشاوره نحوه دریافت پلاک ترانزیت
سفر از طریق مرز زمینی با خودروهای شخصی و با اهداف مختلف مانند تفریحی یا تجاری یکی از معمول ترین روش های سفر است. در صورتی که مسافران به این روش سفر علاقه داشته و درباره شرایط آن تحقیق کرده باشند، بی شک با شرط داشتن پلاک ترانزیت برای وسیله نقلیه خود آشنایی دارند، اما ممکن است که اکنون برای مسافران این سوال به میان بیاید که پلاک ترانزیت چیست و چرا باید آن را دریافت کرد؟ صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو برای خودروها و وسایل نقلیه ای که از مرز کشور خارج شده و در کشورهای خارجی تردد دارند ضروری است. افراد در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، می توانند با ارائه مدارک مورد نیاز، پلاک ترانزیت خود را دریافت کنند، اما پیش از انجام این کار باید با تمامی شرایط، مدارک مورد نیاز، هزینه ها و مراکز دریافت این پلاک آشنایی داشته باشند. در همین راستا در ادامه این مطلب، تمامی موارد مهم در رابطه با صدور پلاک بین المللی ترانزیت بررسی شده اند.
پلاک ترانزیت چیست؟
افرادی که با استفاده از خودروهای شخصی خود قصد سفرهای تفریحی یا تجاری را دارند، هنگام مطالعه شرایط سفر با خودرو شخصی به خارج از کشور، بی شک با این موضوع مواجه شده اند که خودروها برای دریافت مجوز خروج از کشور، نیاز به داشتن پلاک ترانزیت دارند. اکنون شاید برای بسیاری از مسافران این سوال به میان آمده باشد که پلاک ترانزیت چیست؟ در راستای اهمیت اطلاع از این موضوع، در ادامه این بخش به توضیح کلی پلاک ترانزیت و اهمیت صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو پرداخته شده است.
پلاک ترانزیت یک پلاک برای داشتن اجازه تردد وسایل نقلیه در خارج از کشور بوده و به صورت بین المللی قابل شناسایی است. این پلاک برای خودروها و وسایل نقلیه ای که قرار است از کشور خارج شوند صادر شده تا هنگام تردد در کشورهای خارجی، مشکلی برای فرد به وجود نیامده و دولت آن کشور به آن وسیله نقلیه اجازه تردد بدهد. پلاک ترانزیت تنها یک بار صادر شده و افراد دیگر نیازی به دریافت مجدد آن نخواهند داشت. البته باید اعتبار آن هر چند وقت یک بار تمدید شده تا از سلامت فنی خودرو و نداشتن مشکلات دیگر اطمینان حاصل شود.
افرادی که برای تجارت از طریق راه های زمینی به کشورهای دیگر سفر کرده یا این که حتی قصد دارند تا برای سفرهای تفریحی با خودروی شخصی خود به کشورهای خارجی بروند، باید حتما برای دریافت پلاک ترانزیت اقدام کنند. مالکین خودرو و وسایل نقلیه ای که برای دریافت پلاک ترانزیت اقدام کرده اند، تحت پوشش یک شرکت حمل و نقل قرار گرفته و پس از ارائه مدارک مورد نیاز، در صورتی که تمامی شرایط را داشته باشند، می توانند هزینه انجام این کار را پرداخت کرده و پلاک ترانزیت خود را دریافت کنند. در ادامه این مطلب درباره شرایط، مدارک و هزینه های لازم انجام این کار اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
شرایط دریافت پلاک ترانزیت
پس از آشنایی با این که پلاک ترانزیت چیست و اهمیت صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو برای سفرهای خارجی، سوال دیگری که ممکن است برای مسافران به وجود بیاید، درباره شرایط دریافت این پلاک است. همان طور که در بخش قبلی اشاره شد، تنها در صورتی که افراد شرایط را داشته باشند، می توانند پلاک ترانزیت خود را دریافت کنند. در راستای اهمیت اطلاع از شرایط دریافت این پلاک، در ادامه این بخش لیست تمامی شرایط دریافت پلاک ترانزیت ارائه شده است.
داشتن پروانه خروج موقت از گمرک
صاحب خودرو باید گذرنامه معتبر داشته باشد.
فردی که برای دریافت پلاک بین المللی ترانزیت مراجعه می کند باید مالک خودرو بوده یا وکالت داشته باشد.
صاحب خودرو یا راننده باید گواهی رانندگی بین المللی داشته باشد.
خودرو باید از نظر فنی شرایط خوبی داشته باشد.
این شرایط ممکن است برای خودروهای مختلف، با توجه به شرایط خودرو یا مالک آن، متفاوت باشد. بنابراین به افراد توصیه می شود که اگر خودروهای خاصی، مانند خودروهای عتیقه، داشته یا این که قصد دارند برای تجارت به خصوصی به خارج از کشور سفر کنند، حتما شرایط را برای کیس خاص خود بررسی کنند. در صورتی که فرد قصد دارد تا خودرو عتیقه خود را از کشور خارج کرده و پلاک ترانزیت دریافت کنند، ممکن است که تاییدیه میراث فرهنگی را هم نیاز داشته باشد.
مدارک لازم برای صدور پلاک ترانزیت
پس از اطلاع از شرایط لازم برای صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو، سوال دیگری که ممکن است برای افراد به میان بیاید این است که برای دریافت این پلاک، چه مدارکی لازم بوده و هنگام مراجعه برای دریافت پلاک ترانزیت باید چه مدارکی را همراه داشته باشند؟ اطلاع از مدارک لازم برای صدور پلاک ترانزیت مانند بیمه سبز و غیره یکی از مهم ترین نکات برای داوطلبان است. چرا که در صورت ناقص بودن لیست مدارک، احتمال این که درخواست آن ها برای دریافت پلاک ترانزیت رد شود وجود خواهد داشت. در همین راستا در ادامه این بخش لیست مدارک لازم برای صدور پلاک ترانزیت ارائه شده است.
دفترچه مالکیت خودرو
گواهینامه بین المللی
بیمه نامه بین المللی خودرو
مدارک شناسایی مالک خودرو مانند کارت ملی و شناسنامه
گواهی بین المللی معاینه فنی خودرو
مجوز ورود و خروج از کشور
مجوز حمل و نقل بین المللی
در صورتی که خود مالک خودرو برای دریافت پلاک ترانزیت اقدام نکند، فردی که اقدام کرده است باید حتما وکالت داشته باشد. همان طور که پیش تر هم به این موضوع اشاره شد، در برخی از موارد، برای خودروهای عتیقه ممکن است که نامه تایید میراث فرهنگی هم لازم باشد. در این موارد افراد باید ابتدا این نامه ها را دریافت کرده و سپس برای دریافت پلاک خود اقدام کنند. لیست مدارک مورد نیاز با توجه به شرایط فرد و نوع خودرو می تواند کمی متفاوت باشد، اما در اکثر مواقع، مدارکی که در لیست فوق به آن ها اشاره شد، از جمله ضروری ترین مدارک هستند.
نحوه صدور پلاک ترانزیت
سوال دیگری که در رابطه با صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو وجود دارد، این است که نحوه صدور آن به چه صورت بوده و چه مراحلی را باید پشت سر گذاشت. برای صدور پلاک ترانزیت خودروهای مختلف، یک روند یا نحوه خاصی در نظر گرفته شده و تمامی خودروهایی که از کشور خارج می شوند باید این روند را سپری کنند. در صورتی که مالکین خودرو با این مراحل آشنایی داشته باشند، می توانند پروسه دریافت پلاک ترانزیت را با سرعت بیشتری انجام بدهند. در همین راستا در ادامه این بخش، درباره نحوه صدور پلاک ترانزیت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
در ابتدا مالک خودرو باید به یکی از نمایندگی های منتخب کانون جهانگردی و اتومبیل رانی کشور مراجعه کند.
لیست مدارک لازم را با توجه به خودرو و شرایط خود دریافت کرده و برای جمع آوری آن ها اقدام کند.
مدارکی که جمع آوری شده است را باید کپی گرفته و به همراه اصل آن ها به کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ارائه کند.
پس از طی کردن تمامی مراحل فوق، باید برای نصب پلاک ترانزیت در جلو یا عقب یا در مواردی هر دو سمت خودرو اقدام کنند.
در صورتی که افراد پس از دریافت پلاک ترانزیت اقدام به فروش خودروی خود کنند، می بایست برای انتقال مالکیت پلاک ترانزیت هم اقدام کنند. پیش تر هم به این موضوع اشاره شد که پلاک ترانزیت تنها برای همان خودرو صادر می شود. بنابراین مالکیت آن پلاک هم باید به صاحب جدید آن منتقل شود. هنگام آماده کردن مدارک مورد نیاز برای صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو، افراد باید گواهی بین المللی خود را هم از همان کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ایران دریافت کنند. ممکن است برای جمع آوری برخی از مدارک در برخی از مراحل، صاحبان خودرو نیاز به مراجعه به گمرک هم داشته باشند.
هزینه پلاک ترانزیت
پس از آشنایی با این که پلاک ترانزیت چیست، مدارک و شرایط لازم برای دریافت آن شامل چه مواردی شده و نحوه صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو به چه صورت است، سوال مهم دیگری که به وجود می آید، در رابطه با هزینه دریافت پلاک بین المللی برای خودرو است. بسیاری از کاربرانی که قصد دارند تا پلاک ترانزیت خودرو خود را دریافت کنند، اکثرا با این سوال مواجه می شوند که هزینه پلاک ترانزیت چقدر بوده و چه مقدار سرمایه برای دریافت این پلاک لازم است؟ در ادامه این مطلب لیست برخی از هزینه ها ارائه شده است.
خدمات | هزینه |
دریافت کارت خودرو بین المللی |
۱۳۰ هزار تومان |
دریافت گواهی رانندگی بین المللی |
۱۴۰ هزار تومان |
دریافت کارت عضویت یک ساله در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی |
۶۳ هزار تومان |
دریافت برچسب IR دائمی |
۵ هزار تومان |
هزینه گمرک و کاپوتاژ کردن خودرو |
۵۰ هزار تومان |
در نهایت باید گفت که با احتساب هزینه های مربوط به دریافت گواهی معاینه فنی و سایر مدارک مورد نیاز، هزینه های مربوط به دریافت پلاک ترانزیت خودرو حدود ۴۵۰ هزار تومان می شود. البته باید به این موضوع اشاره کرد که با توجه به نوع وسیله نقلیه، احتمال این که هزینه های دریافت پلاک ترانزیت برای خودروهای وارداتی بیشتر باشد هم وجود دارد. لذا به افراد توصیه می شود که در صورت داشتن خودروهای خاص یا وارداتی، حتما هزینه های جانبی را هم بررسی کنند.
افرادی که قصد دارند تا وسیله نقلیه کوچک تری مانند موتور را به خارج از کشور ببرند، باید هزینه کمتری را برای دریافت پلاک ترانزیت بپردازند. به طور مثال در بیشتر موارد، هزینه های مربوط به گمرک و کاپوتاژ برای موتورها کمتر بوده و هزینه های جانبی کمتری هم دارند. همین موضوع باعث شده است تا هزینه صدور پلاک ترانزیت بین المللی موتور تقریبا نصف خودرو بوده و به حدود ۲۰۰ هزار تومان برسد.
مراکز صدور پلاک ترانزیت بین المللی
پس از جمع آوری مدارک لازم برای صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو، نوبت به آن می رسد که این مدارک را به مراجع مربوطه تحویل داده و روند صدور پلاک ترانزیت را شروع کرد. اما اکنون برای بسیاری از کاربران این سوال به میان می آید که مراجع مربوط به دریافت پلاک ترانزیت کدام بوده و برای طی کردن پروسه دریافت این پلاک باید به کجا مراجعه کرد؟ در همین راستا در ادامه این بخش به معرفی مراکز صدور پلاک ترانزیت بین المللی پرداخته شده است.
مراکز صدور پلاک ترانزیت برای خودروها و وسایل نقلی دیگر به صورت بین المللی در کشورهای مختلف، ممکن است متفاوت باشد. در ایران، نمایندگی های کانون جهانگردی و اتومبیل رانی را برای انجام این کار در نظر گرفته اند. تمامی افرادی که قصد دارند پلاک ترانزیت خود را دریافت کنند، باید مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و سپس تمامی آن ها را به این مراکز و نمایندگی ها ارائه بدهند. بسیاری از مراحل صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو مانند دریافت گواهی نامه بین المللی هم در همین مراکز انجام شده و نیازی به مراجعه به سایر مراکز در کشور وجود ندارد.
در بخش های قبلی هم به این موضوع اشاره شد که پلاک های ترانزیت تنها یک بار و مخصوص همان وسیله نقیله صادر می شوند. در همین راستا صاحبان خودرو در صورتی که قصد فروش وسیله خود را داشته باشند، باید مالکیت پلاک ترانزیت را هم به مالک جدید خودرو منتقل کنند. لذا شاید این سوال به میان آید که برای انتقال مالکیت پلاک ترانزیت باید به کجا مراجعه کرد؟ برای انجام این کار هم کافی است تا به نمایندگی های کانون جهانگردی و اتومبیل رانی مراجعه کرده و فرم های مربوط به انتقال مالکیت را پر کرد. در این مورد، صاحب جدید و قبلی خودرو باید هر دو مدارک شناسایی خود را تحویل بدهند.
تمدید پلاک ترانزیت
سوال آخری که اکثرا برای مالکین خودروهای دارای پلاک ترانزیت یا افرادی که قصد دارند، پلاک بین المللی برای وسیله نقلیه خود تهیه کنند به میان می آید، در رابطه با تمدید پلاک ترانزیت است. این دسته از افراد با سوالاتی از این قبیل که آیا پلاک ترانزیت نیاز به تمدید دارد یا این که مراحل تمدید پلاک ترانزیت به چه صورت است مواجه می شوند. در راستای اهمیت اطلاع از پاسخ این سوالات، در ادامه این مطلب تمامی توضیحات لازم در رابطه با تمدید پلاک ترانزیت خودروها و سایر وسایل نقلیه ارائه شده است.
همان طور که پیش تر هم به این موضوع اشاره شد، پلاک ترانزیت خودرو یا سایر وسایل نقلیه تنها یک بار صادر می شوند. پس از صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو، این پلاک تا پایان عمر وسیله نقلیه مخصوص آن بوده و دیگر نیازی به صدور پلاک جدید نخواهد بود. اما با این وجود افراد باید برای تمدید پلاک ترانزیت اقدام کنند. تمدید پلاک پس از صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو، به معنای دریافت یک پلاک جدید نبوده و تنها اعتبار پلاک قبلی برای مدت زمان بیشتری تمدید می شود. تمدید پلاک بین المللی خودرو تنها به معنی این است که همان پلاک قبلی، برای مدت زمان بیشتری قابل استفاده خواهد بود.
برای تمدید پلاک ترانزیت هم باید به مراکز نمایندگی های منتخب کانون جهانگردی و اتومبیل رانی مراجعه کرد. افرادی باید مدارکی مانند دفترچه مالکیت خودرو یا وسایل نقلیه خود را به همراه برگه معاینه فنی جدید به این مراکز برده و دوباره پلاک خود را تمدید کنند. دائمی نبودن اعتبار پلاک ترانزیت به این دلیل است که باید از سلامت فنی خودرو اطمینان حاصل شود و مطمئن شد که راننده خودرو هم سلامت و مدارک لازم را برای سفر با وسیله نقلیه شخصی به خارج از کشور را دارد. هزینه تمدید پلاک ترانزیت با توجه به سال تمدید می تواند متغیر باشد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت پلاک ترانزیت و صدور پلاک ترانزیت بین المللی خودرو همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مراحل دریافت پلاک ترانزیت و پرداخت هزینه موردنظر مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، نحوه صدور پلاک ترانزیت در متن مقاله آمده است.