برای مشاوره کارت پرواز
برای مشاوره کارت پرواز
از مهم ترین مدارک لازم برای ورود به هواپیما می توان به کارت پرواز اشاره کرد که با نام های Boarding Pass یا Boarding Card نیز شناخته خواهد شد، باید بررسی کرد که نحوه دریافت مدرک مربوطه چگونه بوده و چه اطلاعاتی بر روی آن درج می گردد؟ اکثر مسافران برای استفاده از قطار یا اتوبوس تنها نیاز به بلیط داشته اما متقاضیان سفر با هواپیما باید در این خصوص که کارت پرواز چیست اطلاعات کسب کرده و این مدرک را پیش از ورود به هواپیما به متصدیان ارائه دهند.
Boarding Card در واقع مجوز ورود مسافران به هواپیما به شمار آمده و پس از چک این به افراد اعطا می شود، در این مقاله به بررسی پاسخ سوالاتی مانند این که کارت ورود به هواپیما چیست و روش های دریافت شامل چه می باشد پرداخته شده و در خصوص مدارک لازم برای اخذ آن اطلاعاتی آمده است. مسافران از طریق مطالعه مطلب در پیش رو با نحوه دریافت و انواع کد پرواز آشنا شده و اطلاعات Boarding Card در ارتباط با موارد مندرج بر روی مدرک مانند مشخصات مسافر، شماره صندلی و ساعت سفر به دست می آورند.
کارت پرواز Boarding Card چیست؟
در جواب این پرسش که کارت پرواز چیست؟ باید توضیح داد که مسافران جهت ورود به هواپیما باید مدرکی با عنوان Boarding Pass یا Boarding Card را به مسئولان پذیرش تحویل داده و واجد شرایط بودن خود را برای سفر با هواپیما به اثبات برسانند. بنابراین ارائه بلیط به مسئولان پذیرش منجر به عدم صدور اجازه برای ورود به هواپیما گشته و مهم ترین مدرک لازم Boarding Card خواهد بود. بر اساس مراحل سوار شدن به هواپیما، این کارت مدتی پیش از فرا رسیدن زمان آغاز سفر و پس از خرید بلیط معتبر هواپیما برای مسافران صادر شده و از طریق روش های مختلف حضوری و آنلاین قابل دریافت است.
اشخاص باید توجه داشته باشند که ایرلاین مورد نظر آن ها نحوه دریافت را تعیین کرده و پایبندی به قوانین شرکت هواپیمایی حائز اهمیت خواهد بود. Boarding Card شامل اطلاعاتی مانند مشخصات فردی مسافر، شماره صندلی، کلاس پرواز، تاریخ آغاز سفر، مبدا و مقصد، میزان بار مجاز و سن یا جنسیت مسافر است. امکان دارد اطلاعات Boarding Card هر ایرلاین با دیگری فرق داشته و متفاوت به حساب بیاید. انواع کد پرواز نیز بر روی این مدرک درج شده که مطالعه آن ها اطلاعات مهمی در اختیار قرار می دهد.
به طور کلی باید توضیح داد که هر فردی برای سفر با وسایل مختلف مانند قطار، اتوبوس و هواپیما بلیط تهیه کرده و در ادامه پس از فرا رسیدن زمان موعود به راحتی وارد وسیله گشته و سفر را آغاز می کند، اما قوانین مسافرت با هر یک از موارد فرق داشته و ورود به هواپیما نیاز به طی کردن مرحله چک این دارد. مسافران جهت حضور در قطار و اتوبوس تنها نیاز به ارائه بلیط به مسئول مربوطه داشته اما متقاضیان ورود به هواپیما می بایست ابتدا بار های خود را تحویل داده، Boarding Card دریافت کرده و در ادامه برای حضور در کابین اقدام کنند.
روش های دریافت کارت پرواز
روش های دریافت Boarding Card متنوع بوده و هر ایرلاین یا شرکت هواپیمایی نحوه دریافت متفاوتی را مشخص کرده و اطلاع رسانی می نماید. در سال های گذشته تمامی مسافران موظف بودند یک ساعت پیش از سفر در فرودگاه حضور یافته و پس از ارائه بار های خود به مسئولان و چک این، Boarding Card را اخذ کنند، اما در حال حاضر می توان مراحل مربوطه را به صورت اینترنتی نیز طی نمود.
پیش از بررسی انواع کد پرواز و اطلاعات Boarding Card در پاسخ به این سوال که روش های دریافت کارت پرواز چیست، باید اشاره کرد هر مسافر می تواند به صورت حضوری یا اینترنتی برای اخذ مدرک اقدام کرده و در ادامه وارد هواپیما گردد. متقاضیان روش آنلاین باید بدانند که در نهایت جهت تحویل چمدان ها باید به صورت حضوری به کانتر تحویل مراجعه کرده اما اخذ کارت ورود به هواپیما اینترنتی شخص را از معطلی و ایستادن در صف طولانی معاف می نماید. در ادامه به بررسی دقیق روش ها پرداخته شده است:
جهت اخذ کارت پرواز حضوری مسافران می بایست 1 ساعت پیش از فرا رسیدن زمان سفر به خارج از کشور به کانتر مربوطه در فرودگاه مراجعه کرده و پس از ارائه مدارک لازم مانند بلیط، کارت را دریافت نمایند. در این مرحله چمدان های مسافران نیز تحویل گرفته شده اما باید توجه داشت که امکان انتخاب صندلی منحصر بفرد وجود نداشته و مسئول مربوطه بر اساس ترتیب درخواست، شماره صندلی ها را معین می کند.
جهت رفاه حال مسافران و عدم بروز ازدحام در کانتر ها ایرلاین های مختلف امکان صدور کارت پرواز اینترنتی را فراهم کرده اند. روش صدور این مدرک در برخی از شرکت ها به این شکل است که فرد پس از اخذ بلیط یک کد از طریق ایمیل دریافت کرده و در روز سفر می تواند با وارد نمودن کد در باجه الکترونیکی مربوطه مدرک چاپی خود را اخذ کنند. اما برخی دیگر از شرکت ها حدودا 24 ساعت پیش از سفر به مسافران اجازه ورود به سامانه پذیرش و انتخاب صندلی و اخذ مدرک کاملا الکترونیکی را خواهند داد، در این صورت متقاضی برای انتخاب صندلی کاملا آزاد بوده و می تواند محل نشستن در هواپیما را انتخاب کند.
در صورتی که ایرلاین منتخب امکان اخذ Boarding Pass الکترونیکی را فراهم نماید، اشخاص نیازی به چاپ آن مدرک نداشته و می توانند پس از حضور در گیت پذیرش اطلاعات هویتی خود را ارائه داده و به آسانی وارد هواپیما شوند. به این دلیل که اغلب مسافران نیاز به تحویل بار خود داشته و می بایست از گیت های بازرسی نیز عبور کنند توصیه می شود مدتی پیش از فرا رسیدن زمان پرواز در فرودگاه حاضر گشته و مراحل لازم را طی نمود.
مدارک لازم برای دریافت کارت پرواز
افراد بسیاری با این سوال که مدارک لازم برای دریافت کارت پرواز چیست، مواجه گشته و با ابهاماتی در این زمینه روبرو می شوند که در جواب این پرسش باید اظهار داشت مهم ترین موارد لازم برای صدور Boarding Card مدارک هویتی و بلیط هواپیما است. مدارک لازم برای دریافت Boarding Pass را ایرلاین ها تعیین کرده و به مشتریان مختلف اطلاع رسانی می نمایند که قوانین مراکز تا حدودی مشابه خواهد بود. مراجعه به سایت ایرلاین و بررسی قوانین مربوط به پذیرش اهمیت بالایی داشته و شرکت های هواپیمایی نکات مهم را به صورت اینترنتی منتشر کرده و قابل مطالعه می سازند. هر مسافر جهت تحویل گرفتن مدرک مربوطه و ورود به هواپیما نیاز به موارد جدول زیر دارد.
مدارک لازم برای دریافت کارت پرواز |
کارت ملی هوشمند و شناسنامه |
شماره رزرو یا بلیط |
شماره پرواز |
کد ملی |
اشخاص باید توجه داشته باشند که مدارک لازم برای دریافت Boarding Pass بر اساس نحوه دریافت تعیین شده و متغیر است. برای مثال آن دسته از اشخاصی که تمایل به تهیه مدرک به صورت اینترنتی دارند، احتیاجی به بارگذاری تصویر بلیط در سامانه پذیرش نداشته و تنها باید شماره رزرو و پرواز را در فرم درخواست وارد کنند، اما متقاضیان اخذ مدرک به صورت حضوری باید بلیط خود را همراه با مدارک شناسایی در اختیار متصدی مربوطه قرار دهند.
Boarding Card حاوی اطلاعات مهمی مانند انواع کد پرواز، مشخصات مسافر و جزئیات محل نشستن در هواپیما بوده و مهم ترین مدرک لازم برای حضور در هواپیما به حساب می آید، اما مسافران بر اساس مقصد خود نیاز به ارائه مدارک دیگری مانند کارت ملی و شناسنامه یا پاسپورت و ویزا خواهند داشت. متصدی پذیرش تا زمانی که مدارک هویتی متقاضیان را دریافت نکند اجازه آغاز سفر را نداده و به همین دلیل تمامی مسافران می بایست علاوه بر Boarding Pass یا Boarding Card شناسنامه و دیگر موارد لازم را همراه داشته باشند.
نحوه دریافت کارت پرواز
نحوه دریافت Boarding Card شامل مراحل متعددی شده و هر مسافر می بایست پس از حضور در فرودگاه مراحل را به شکل حضوری طی کرده یا پیش از فرا رسیدن زمان سفر، مراحل آنلاین را طی نماید. همچنین مطالعه انواع کد پرواز و دیگر جزئیات مندرج بر روی Boarding Pass اطلاعات خوبی در اختیار مسافران قرار داده و مفید واقع می شود. در ادامه جزئیات کامل هر یک از روش های دریافت مدرک مربوطه آورده شده و توضیحات تکمیلی قابل مطالعه می باشد.
پس از حضور در فرودگاه هر مسافر باید به کانتر پرواز مورد نظر مراجعه کرده و ابتدا مدارک هویتی و بلیط هواپیما را به متصدی ارائه دهد. اطلاعات کانتر مربوطه غالبا بر مانیتور بالای باجه درج شده و برای اشخاص قابل مشاهده می باشد، مراجعه به کانتر اشتباهی منجر به بروز مشکلات شده و هر شخصی باید دقت لازم را در این زمینه به خرج دهد. برای مثال مسافر اصفهان از مبدا تهران که ساعت سفر او 15 عصر می باشد، امکان اخذ خدمات از کانتر مربوط به سفر تهران شیراز را ندارد. متصدی پس از بررسی بلیط و مدارک هویتی کارت پرواز را صادر کرده و چمدان ها را نیز تحویل می گیرد. مشکل این روش طولانی بودن صف ها به حساب آمده و همچنین مسافران اختیاری در خصوص انتخاب صندلی مورد نظر خود ندارند.
نحوه اخذ کارت پرواز اینترنتی خود شامل دو روش متنوع بوده و هر ایرلاینی یکی از روش ها را برای ارائه خدمات انتخاب می کند. در ادامه به معرفی هر دو روش پرداخته شده که در یکی از آن ها Boarding Card در نهایت به صورت چاپی صادر شده اما در دیگری مدرک کاملا الکترونیکی در اختیار اشخاص قرار می گیرد:
در صورتی که ایرلاین منتخب پس از خرید بلیط یک کد بخصوص را از طریق ایمیل در اختیار مسافران قرار دهد، اشخاص چند ساعت پیش از آغاز سفر می توانند کارت پرواز را بدون نیاز به معطلی و ایستادن در صف دریافت کنند. کافی است مسافر پس از ورود به فرودگاه کد را در باجه الکترونیکی مشخص شده درج کرده و مدرک چاپی را از دستگاه تحویل بگیرد.
پس از بررسی این که کارت پرواز چیست، باید توضیح داد شرکت های هواپیمایی ماهان و ایران ایر بخشی را با عنوان پذیرش یا رزرو صندلی در سایت خود ایجاد کرده و در دسترس مسافران قرار داده اند که اشخاص 24 ساعت پیش از آغاز سفر از طریق ورود به سامانه موفق به اخذ Boarding Card خواهند شد. در این روش مسافر لیست صندلی های هواپیما را مشاهده کرده و می تواند مناسب ترین مورد را انتخاب نموده و در نهایت پس از رزرو صندلی مدرک خود را به شکل الکترونیکی دریافت کند.
متقاضیان دریافت Boarding Pass چاپی در اغلب مواقع اختیاری در زمینه انتخاب صندلی نداشته به همین دلیل بهترین نحوه دریافت را می توان روش اخذ Boarding Card الکترونیکی دانست. مسافران باید بدانند که اجباری مبنی بر چاپ مدرک الکترونیکی نبوده و پس از حضور در گیت پذیرش از طریق ارائه مدارک شناسایی می توان موفق به حضور در هواپیما شد. یکی از مواردی که چک این هواپیما را کند کرده صف های طولانی دریافت Boarding Pass به حساب می آید که با اخذ الکترونیکی این مدرک مسافران جهت تحویل بار احتیاجی به حضور در صف ندارند.
کدهای کارت پرواز
در جواب این پرسش که کدهای کارت پرواز چیست باید اظهار داشت هر مدرک مجوز ورود به هواپیما شامل کدهای ویژه ای بوده که هر یک از مقادیر نمایانگر یک مورد بخصوص می باشد. آشنایی با این موارد الزامی نبوده، اما هر چقدر اطلاعات مسافران بیشتر شود، سفری موفق تر خواهند داشت. برای مثال در صورتی که فرد با یک شماره نامرتبط در مدرک خود مواجه گشت باید مشکل را با متصدی مربوطه در فرودگاه مطرح کرده و راهنمایی اخذ نماید. مطالعه جدول زیر در خصوص انواع کد پرواز می تواند کمک کننده واقع شود.
نام کد | توضیحات |
عنوان اختصاری شرکت هواپیمایی |
هر شرکت هواپیمایی نامی اختصاری داشته و آن را بر روی Boarding Card مسافران درج می کند. برای مثال BA مربوط به شرکت British Airways و KL مخصوص KLM می باشد. |
کد مرجع بلیط |
این کد شش رقمی نمایانگر این است که مسافر مجوز پرواز داشته و حاوی اطلاعاتی در خصوص محل رزرو بلیط، مشخصات فردی، اطلاعات تماس و پاسپورت می باشد. عبارت TPB6D3 یکی از کدهای مرجع به حساب می آید. |
کد کلاس پروازی |
کلاس های پروازی شامل مواردی مانند اکونومی، بیزنس کلاس و فرست کلاس شده که اکونومی با کد Y و E و Q نمایش داده شده، اما بیزنس کلاس با J و I و فرست کلاس با A و F و P مشخص می شود. ممکن است برخی ایرلاین ها مقادیر دیگری را برای نمایش کلاس در نظر بگیرد. |
کد S/O |
این کد از مخفف کردن عبارت Stop Over به دست آمده و نشان می دهد مسافران توقفی کوتاه در بین مسیر دارند. |
کد SPTC |
درج این کد بر روی Boarding Pass نشان می دهد مسافران توقفی طولانی در طی سفر خواهند داشت. |
کد SSSS |
برخی از مسافران ممکن است از لحاظ امنیتی خطرناک شناخته شده و این کد روی کارت آنان درج شود. |
مسافران به طور کلی احتیاجی به بررسی کد ها واطلاعات Boarding Card نداشته و می توانند پس از دریافت مدرک چاپی یا الکترونیکی به آسانی وارد هواپیما شوند، اما لازم به ذکر است که آشنایی با این کدها و بررسی موارد می تواند احتمال بروز خطا را کاهش دهد. پس از بررسی نحوه دریافت حضوری و الکترونیکی باید اظهار داشت که انواع کد های پرواز نمایانگر شرکت هواپیمایی، کلاس پروازی و توقف دار یا بدون توقف بودن سفر می باشند.
در صورتی که پرداز توقف دار به حساب آید مسافران پس از طی کردن مسافت معینی فرود آمده و پس از مدتی انتظار در فرودگاه مجددا سفر را ادامه خواهند داد. کلاس های پروازی غالبا از قیمت های متفاوتی برخوردار بوده و هزینه تهیه صندلی فرست کلاس از اکونومی بیشتر است، اما مسافران باید بدانند که صندلی های اکونومی نیز در برخی مواقع قیمت متفاوتی داشته و هر کد نمایانگر هزینه پرداختی توسط مسافر می باشد. برای مثال از E برای نمایش صندلی های گران تر و از Y جهت نمایش صندلی های ارزان تر استفاده می شود.
اطلاعات کارت پرواز
اطلاعات Boarding Card هر ایرلاین ممکن است با شرکتی دیگر تا حدودی فرق داشته باشد اما به طور کلی برخی از اطلاعات هویتی و جزئیات مربوط به سفر بر روی مدرک درج می شود. پس از آشنایی با انواع کد پرواز اشخاص می بایست در خصوص اطلاعات مندرج بر روی مدرک اطلاعات کسب کنند. مهم ترین اطلاعات Boarding Pass نام و نام خانوادگی مسافر، شماره صندلی و تاریخ پرواز است. لیست موارد در جدول زیر آورده شده است.
اطلاعات کارت پرواز | |
نام و نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد، کد ملی |
نام شرکت هواپیمایی و کد مرجع |
اطلاعات پاسپورت |
مبدا و مقصد |
تاریخ پرواز و ساعت آن |
شماره صندلی |
کلاس پروازی و خدمات خاص درخواستی مانند خدمات مورد نیاز برای معلولان |
مقدار بار مجاز |
سن و جنسیت |
شماره گیت و شماره پرواز |
کد مربوط به توقف کوتاه مدت یا طولانی مدت در سفر |
کد مربوط به مشکلات امنیتی مسافر |
علاوه بر نام و نام خانوادگی و اطلاعاتی از این قبیل، افراد می توانند شماره سفر را بر روی کارت مشاهده کرده و پس از اعلام آغاز پذیرش از طریق مراجعه به گیت ها برای ورود به هواپیما اقدام نمود. متصدیان اطلاعات مندرج بر روی کارت را مورد بررسی قرار داده و همچنین مدارک هویتی مسافر را پیش از ورود به هواپیما ارزیابی می کنند. هر مسافر جهت حضور در هواپیما امکان همراه بردن میزان معینی از بار را داشته که امکان دارد جزئیات آن در Boarding Card درج شود. تصویر یک نمونه مدرک در زیر آورده شده است.
لارم به ذکر است برخی از کارت ها حاوی اطلاعات Boarding Card مفصل تری بوده و برخی دیگر تنها شامل اطلاعات مهم مانند شماره صندلی و مشخصات فردی مسافر می باشند. پس از شرح این که کارت پرواز چیست و بررسی نحوه دریافت، توصیه می شود اشخاص هنگام اخذ Boarding Pass اطلاعات مندرج بر روی آن را مطالعه کرده و از صحت مطالب اطمینان حاصل نمایند. در صورت درج کد ملی و شماره پاسپورت اشتباه بر روی مدرک ممکن است شخص از سفر محروم گشته و موفق به حضور در هواپیمای مورد نظر نشود.
سامانه دریافت کارت پرواز
همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره شد یکی از مهم ترین اقداماتی که افراد برای سفر با هواپیما می بایست انجام دهند گرفتن کارت پرواز می باشد. در این میان ممکن است برای بسیاری از اشخاص این سوال به وجود بیاید که از چه طریقی می توانند کارت پرواز خود را دریافت کنند. در پاسخ به این سوال بایستی گفت که افراد می توانند هم به صورت آنلاین و هم از طریق مراجعه حضوری اقدام به دریافت کارت پرواز نمایند.
شایان ذکر است که به علت مشغله های روزمره افراد، این امکان وجود دارد که نتوانند به صورت حضوری به واحد مربوطه مراجعه نمایند. این دسته از افراد می توانند به راحتی و تنها با اتصال به اینترنت و با ورود به سامانه شرکت هواپیمایی مورد نظر کارت پرواز خود را دریافت کنند. در همین راستا، لازم به ذکر است که سامانه های گوناگونی برای دریافت این کارت وجود دارد که از جمله این سایت ها می توان به شرکت هواپیمایی ایران ایر، شرکت هواپیمایی ماهان، شرکت هواپیمایی سپهران، شرکت هواپیمایی قشم ایر، شرکت هواپیمایی زاگرس و سایر موارد اشاره کرد.
همچنین لازم به ذکر است که افراد می بایست به این موضوع توجه داشته باشند که قبل از هرگونه اقدامی جهت دریافت کارت پرواز خود می بایست از نحوه گرفتن آن اطلاعات لازم را داشته باشند. اشخاص می توانند با مراجعه به سامانه هر کدام از شرکت های هواپیمایی، وارد پنل شخصی خود شده و با تکمیل اطلاعات درخواستی کارت پرواز خود را دریافت نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل کارت پرواز چیست، نحوه دریافت، اطلاعات Boarding Card و انواع کد پرواز همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با کارت پرواز چیست مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، معنی کد های کارت پرواز در متن مقاله توضیح داده شده اند.