برای مشاوره مهاجرت به تایلند
برای مشاوره مهاجرت به تایلند
تایلند در جنوب شرقی آسیا واقع شده و یکی از مقاصد ارزان و مناسب برای مهاجرت به حساب می آید، اما باید بررسی کرد که انواع روش های مهاجرت چه بوده و اخذ ویزا، اقامت و شهروندی از طریق تحصیل و کار یا سرمایه گذاری چگونه می باشد؟ آشنایی با هزینه و مراحل دریافت اقامت این کشور اهمیت بالایی داشته و متقاضیان پیش از هر گونه اقدام می بایست با وضعیت کار و زندگی در تایلند، بهترین روش برای اخذ اقامت و مزایا و معایب این امر آشنا شوند.
مهاجرت به تایلند از طریق روش هایی همچون تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و بازنشستگی امکان پذیر بوده که در این مقاله به شرح انواع روش ها، شرایط و مدارک لازم پرداخته شده است. اشخاص از طریق مطالعه این مقاله با هزینه و مراحل مهاجرت آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص بهترین روش به دست می آورند. در انتهای مقاله توضیحاتی در خصوص اخذ اقامت از طریق کار و پناهندگی آورده شده و مزایا و معایب مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است.
مهاجرت به تایلند
مهاجرت به تایلند شرایط خاصی در بر داشته و اشخاص می توانند از طریق روش های مختلف تحصیلی یا کاری برای این امر اقدام کنند. امکان سرمایه گذاری در آن کشور نیز وجود داشته و مهاجرت از طریق ازدواج یا بازنشستگی را می توان از دیگر روش های مهاجرتی به حساب آورد. افراد می توانند بر اساس شرایطی که دارند بهترین روش را انتخاب نمایند. در ادامه به معرفی و بررسی تمامی روش ها پرداخته شده است:
تحصیل در تایلند نسبت به دیگر کشورها ارزان تر بوده و به همین دلیل مورد توجه مهاجران قرار می گیرد. جهت اخذ ویزای تحصیلی تایلند می بایست حداقل 15 ساعت در هفته کلاس داشته و 3 دوره آموزشی را در آن کشور گذراند که همچنین باید اظهار داشت مدت اعتبار ویزا غالبا 90 روز الی 1 سال است، اما محدودیتی برای تمدید وجود ندارد. دانشجویان بین المللی اجازه کار پاره وقت را نداشته و در صورت تمایل باید ویزای B غیر مهاجرتی را دریافت کرده تا موفق به کار و کسب درآمد قانونی شوند.
حقوق کارکنان و کارمندان در کشور تایلند بالا بوده و هر ساله افراد بسیاری برای اخذ ویزای کاری این کشور اقدام می کنند. دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرمای تایلندی و اخذ تاییدیه از وزارت کار کشور مقصد جزو شرایط لازم برای دریافت ویزا به شمار می رود. ویزا ممکن است 3 ماه الی 1 سال اعتبار داشته باشد که قابل تمدید خواهد بود.
یکی دیگر از روش های مهاجرت به تایلند سرمایه گذاری در آن کشور بوده که از طریق خرید ملک یا ثبت شرکت صورت می گیرد. جهت ثبت شرکت یا راه اندازی کسب و کار اشخاص می بایست حداقل تمکن مالی لازم را دارا بوده و همچنین امکان خرید ملک یا سرقفلی مغازه برای افراد بین المللی فراهم شده، اما اجازه تهیه زمین به اشخاص داده نخواهد شد. در صورت سرمایه گذاری در اوراق قرضه دولتی تایلند نیز ممکن است، امکان اخذ برخی ویزاها مانند LTR فراهم شود.
تایلند از کارآفرینان حمایت کرده و به کسانی که از ایده نو برخوردار بوده، اما سرمایه لازم را در اختیار ندارند اجازه جذب سرمایه گذار را خواهد داد. این اشخاص برای جلب رضایت یک سرمایه گذار باید ایده ای خلاقانه و بیزنس پلنی دقیق و قابل اجرا داشته باشند.
ازدواج با شهروند تایلندی منجر به اخذ ویزای موقت 1 ساله ازدواج گشته که ویزا قابلیت تمدید خواهد داشت. در صورت اخذ مجوز ورود مجدد، افراد همچنین می توانند به خارج از تایلند نیز سفر کرده و بدون بروز مشکل مجددا وارد آن منطقه گردند. برای مهاجرت از طریق این روش نیاز به ارائه گواهی تمکن مالی بوده و می بایست درآمد ماهانه متقاضیان حداقل ماهی 15 الی 75 هزار بات باشد.
جهت اخذ اقامت یا شهروندی تایلند فرزندان می بایست از والدین تایلندی متولد شده و امکان اخذ تابعیت برای کسانی که در خاک آن کشور متولد می گردند وجود ندارد. تایلند از قانون خون پیروی کرده و همچنین شهروندان دوتابعیتی را نمی پذیرد، بنابراین متقاضیان باید از تابعیت قبلی خود انصراف بدهند.
تایلند از کنوانسیون مربوط به پناهندگان تبعیت نکرده و به همین علت رفتار خوبی با پناهجویان ندارد. به طور کلی پناهندگی روشی نامناسب برای مهاجرت به حساب آمده، اما تایلند را می توان جزو نامناسب ترین مقاصد برای پناهجویان دانست، زیرا ممکن است افراد در صورت ورود غیر قانونی به این کشور زندانی شوند.
برای مهاجرت در سن 50 سالگی و بالاتر می توان از روش بازنشستگی اقدام کرد. افرادی که حداقل 50 سال سن دارند، امکان ارائه گواهی تمکن مالی را داشته و در ادامه می توانند از ویزای بازنشستگی این کشور بهره مند شوند. ویزا اعتباری موقت داشته و می توان هر چند سال یک بار پیش از اتمام اعتبار برای تمدید آن اقدام کرد.
به طور کلی باید توضیح داد که تایلند سختگیری خاصی جهت اعطای اقامت دائم یا شهروندی داشته و غالبا به اشخاص اقامت دائم ارائه نمی دهد. مهاجران معمولا هر ساله یا هر چند سال یک بار مجوز زندگی در آن منطقه را تمدید کرده و گاهی اوقات 10 سال یا بیشتر منتظر دریافت پاسخ برای اخذ مجوز اقامت دائم یا شهروندی می مانند، زیرا این کشور ظرفیت محدودی برای اعطای شهروندی در هر سال خواهد داشت.
پیش از بررسی شرایط، مدارک لازم و هزینه مهاجرت به کشور تایلند باید توضیح داد که قوانین این کشور تا حدودی نسبت به دیگر مناطق سختگیرانه بوده و برای مثال متقاضیان برخی از روش ها مانند تحصیلی یا ازدواج می بایست هر 90 روز یک بار محل سکونت خود را به اداره مهاجرت اطلاع داده و در صورت هر گونه تغییر محل، اداره را از محل اقامت جدید باخبر کنند. اما اشخاص بسیاری به علت حقوق بالا و ارزان بودن کالاها و خدمات، آن کشور را برای اخذ اقامت انتخاب می نمایند.
شرایط مهاجرت به تایلند
مردم کشور تایلند به زبان تایلندی صحبت کرده و به همین دلیل اغلب مهاجران می بایست با این زبان آشنا باشند، با این حال امکان مهاجرت برای افراد مسلط به زبان انگلیسی از طریق برخی روش های خاص مانند تحصیل در خارج از کشور و در دانشگاه های تایلند فراهم می گردد اما برای زندگی در این کشور و معاشرت با بومیان کشور، دانش زبان تایلندی مزیت محسوب می شود. در ادامه به بررسی شرایط اخذ اقامت برای هر یک از روش های مختلف پرداخته شده و جزئیات لازم شرح داده شده است.
روش مهاجرتی | شرایط لازم |
تحصیلی |
شخص می بایست مدرک زبان خارجه داشته و دوره های پیش نیاز را گذرانده باشد. داشتن تمکن مالی کافی الزامی است. ویزای ED که به دانشجویان اعطا می گردد غیر مهاجرتی بوده و اجازه کار موقت را فراهم نکرده اما امکان اخذ بورسیه تحصیلی برای کاهش هزینه های تحصیل وجود دارد. دانشجو باید حداقل 3 ترم در تایلند گذرانده و هفته ای 15 ساعت کلاس داشته و همچنین هر 90 روز محل اسکان خود را به اداره مهاجرت اطلاع دهد. |
کاری |
دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرمای تایلندی الزامی بوده که در ادامه کارفرما درخواست تاییدیه استخدام را برای اداره وزارت کار ارسال می کند. اشخاص می بایست بر زبان خارجه مسلط باشند. برخورداری از رزومه کاری مناسب و تحصیلات کافی مانند لیسانس الزامی است. جهت درخواست اقامت دائم باید حداقل 3 سال در تایلند فعالیت کرده و 2 سال متوالی از آن ماهانه حداقل 80 هزار بات حقوق دریافت نمود. می توان به جای رعایت شرط حداقل حقوق ماهانه، دو سال متوالی اظهار نامه مالیاتی برای حقوق سالانه 100 هزار بات یا بیشتر را ارائه داد. |
سرمایه گذاری |
اشخاص می بایست حداقل 3 میلیون بات در شرکت سهامی عام یا سهامی خاص سرمایه گذاری نموده یا ملکی با این مقدار ارزش خریداری کنند. خرید ملک منجر به دریافت مجوز کار در تایلند نشده اما راه رسیدن به اقامت را هموار می سازد. ویزای سرمایه گذاری تایلند حدودا 20 سال اعتبار داشته، قابل تمدید بوده و امکان همراه بردن همسر و فرزندان به مقصد را فراهم می کند. |
کارآفرینی |
داشتن ایده نو و خلاقانه الزامی است. بیزنس پلن می بایست مورد تایید دولت تایلند قرار گیرد. اشخاص باید در مهلت تعیین شده توسط دولت موفق به جلب رضایت یک سرمایه گذار گردند. |
ازدواج |
شخص باید با یک شهروند تایلندی ازدواج کند. برخورداری از تمکن مالی بالا و حداقل حقوق ماهانه 15 الی 75 هزار بات ضرورت دارد. ویزای ازدواج یا خویشاوندی Dependent Visa موقت و قابل تمدید است و تنها به کسانی اعطا می شود که پیش از ازدواج مجرد بوده و در غیر این صورت گواهی طلاق یا فوت همسر را ارائه دهند. اشخاص باید به زندگی مشترک پایبند بوده تا موفق به تمدید اعتبار ویزا تا 5 سال یا بیشتر گردند که باید اظهار داشت این ویزا اجازه کار یا تحصیل را فراهم نمی کند. در صورت ازدواج با دختر تایلندی تنها امکان اخذ ویزا فراهم شده، اما ازدواج با مرد تایلندی شرایط دریافت اقامت دائم را مهیا می نماید. |
تولد |
فرزند باید از والدین تایلندی متولد شود. تولد در خاک تایلند امکان اخذ اقامت را فراهم نمی کند. |
بازنشستگی |
متقاضی باید حداقل 50 ساله باشد. داشتن تمکن مالی کافی ضروری است. |
مهم ترین شرایط مهاجرت به تایلند را می توان داشتن تمکن مالی، تسلط بر زبان تایلندی یا انگلیسی، برخورداری از مهارت ها و رزومه مناسب تحصیلی یا شغلی دانست. اشخاص می توانند بر اساس وضعیت خود بهترین روش را انتخاب کرده و ویزا دریافت کنند، اما باید اظهار داشت که اعطای اقامت دائم یا شهروندی آسان نخواهد بود و افراد باید در طول اقامت موقت خود در این کشور، شرایط دریافت اقامت دائم را کسب نمایند.
هزینه و مدارک لازم برای مهاجرت به کشور تایلند بر اساس روش مهاجرتی تعیین شده و برای مثال شرایط اخذ ویزای کاری به گونه ای است که نیاز به تمکن مالی بالایی نداشته اما متقاضیان روش های سرمایه گذاری یا ازدواج باید بودجه خوبی در اختیار داشته باشند. نکته قابل توجه در خصوص روش اخذ اقامت از طریق تحصیل این است که پس از اتمام تحصیل دانشجو باید مشغول کار شده و حداقل 3 سال سابقه کار برای اخذ اقامت به دست آورد.
مدارک لازم برای مهاجرت به تایلند
مدارک لازم برای مهاجرت به تایلند بر اساس شرایط و روش مهاجرتی انتخاب شده توسط متقاضیان، تعیین خواهد گشت. بنابراین اشخاص ابتدا می بایست بهترین روش را برای اخذ اقامت تایلند مانند روش کاری، تحصیلی، سرمایه گذاری یا ازدواج انتخاب کرده و در ادامه به بررسی مدارک لازم برای ثبت درخواست بپردازند. ارائه مدارک صحیح و کامل می تواند به افراد در ردیافت ویزای مورد نظر کمک کند. در غیر این صورت ممکن است متقاضیان با ریجکت ویزا مواجه شوند.
مدارک لازم برای مهاجرت به کشور تایلند به طور کلی شامل پاسپورت با اعتبار کافی، عکس پرسنلی، رزومه تحصیلی یا کاری شده و در برخی موارد نیاز به ارائه گواهی تمکن مالی نیز می باشد. متقاضیان روش های سرمایه گذاری یا کارآفرینی به بیزنس پلن قوی نیاز داشته و می بایست واجد شرایط بودن خود را به اثبات برسانند. مطالعه جدول زیر که حاوی لیست موارد مورد نیاز برای مهاجرت به این کشور است، کمک کننده خواهد بود.
مدارک لازم برای مهاجرت به تایلند | |
مدارک هویتی مانند پاسپورت و عکس پرسنلی |
مدارک خویشاوندی مانند سند ازدواج |
رزومه تحصیلی یا کاری همراه با کاورلتر |
پیشنهاد تحصیلی یا شغلی و مجوزهای لازم برای کار در تایلند |
مدارک بازنشستگی |
|
انگیزه نامه و توصیه نامه |
سوابق کسب افتخار در مسابقات یا چاپ مقاله و کتاب |
مدارک مربوط به زبان خارجه |
فرم درخواست |
گواهی دال بر داشتن تمکن مالی کافی |
گواهی پزشکی و مدرک دال بر نداشتن سابقه کیفری |
همان طور که در جدول بالا مشاهده می شود متقاضیان واجد شرایط مهاجرت به این کشور به تمامی مدارک مذکور نیاز نداشته و ارائه برخی از موارد تنها برای متقاضیان خاصی الزامی خواهد بود. برای مثال مهاجران تحصیلی و کاری باید نامه دریافت پذیرش از دانشگاه را ارائه داده در حالی که متقاضیان ویزای ازدواج نیاز به این مدرک ندارند. پس از آماده سازی مدارک مربوطه، افراد جهت اخذ ویزا می بایست هزینه های لازم را نیز پرداخت کرده و فیش واریزی را ارائه دهند.
هزینه مهاجرت به تایلند
پس از بررسی شرایط دریافت و مدارک مورد نیاز باید به بررسی دقیق هزینه مهاجرت به تایلند پرداخت، اشخاص می بایست با قیمت مسکن و خوراک یا حمل و نقل در آن کشور آشنا شده تا برآورد نسبتا دقیقی در خصوص میزان تمکن مالی کافی برای زندگی داشته باشند. آن دسته از افرادی که تمایل به تحصیل یا سرمایه گذاری در تایلند دارند می بایست سرمایه های لازم را در اختیار داشته که لیست موارد در جدول زیر آورده شده است.
هزینه مهاجرت به تایلند | |
هزینه تحصیل در دانشگاه های تایلند |
سالی 3 الی 98 هزار دلار |
حداقل بودجه لازم برای سرمایه گذاری |
3 الی 10 میلیون بات |
قیمت مسکن |
متری 51857.24 الی 87317.78 بات |
اجاره آپارتمان 1 خوابه |
ماهی 7071.06 الی 12971.18 بات |
هزینه قبوض |
ماهانه 2095.59 الی 2500 بات |
قیمت اینترنت |
ماهی 619.88 الی 6000 بات |
هزینه یک وعده غذا |
51.54 الی 151.00 بات |
قیمت حمل و نقل |
هر ماه 1200.00 الی 2500 بات |
هزینه 1 کفش |
2229.03 الی 2925.68 بات |
قیمت ویزا |
30 الی 300 دلار |
یکی از نکات قابل توجه در خصوص مهاجرت به کشور تایلند، این است که کم هزینه ترین روش برای اخذ اقامت مهاجرت کاری بوده و دیگر روش ها نیاز به ارائه گواهی تمکن مالی دارند، همچنین باید اظهار داشت که دریافت اقامت از طریق روش تولد نیز هزینه بالایی نداشته اما تنها دارندگان والدین تایلندی اجازه استفاده از این روش را دارند. افراد باید بهترین روش مهاجرتی را بر اساس شرایط و توانایی های خود انتخاب کنند تا پس از مهاجرت با مشکل مواجه نشوند.
متقاضیان روش تحصیلی در صورت دریافت بورسیه از ارائه گواهی تمکن مالی معاف گشته و همچنین متقاضیان روش کارآفرینی می توانند وظیفه تهیه سرمایه را به یک سرمایه گذار بسپارند. برای اخذ اقامت از طریق روش های ازدواج یا سرمایه گذاری و بازنشستگی هیچ راه دیگری به جز ارائه گواهی تمکن مالی وجود ندارد. از این رو بهتر است که در ابتدا افراد با قوانین و شرایط مهاجرت به این کشور آشنا شده و پس از آن اقدام نمایند.
بهترین روش مهاجرت به تایلند
بهترین روش مهاجرت به تایلند طبیعتا بر اساس شرایط اشخاص تعیین گشته و برای هر فردی با دیگری فرق دارد، آن دسته از افرادی که فاقد تمکن مالی بوده می بایست روشی کم هزینه را انتخاب کرده و دیگر متقاضیان مانعی برای سرمایه گذاری در تایلند ندارند. بهترین راه برای انتخاب یک روش مناسب بررسی وضعیت فردی و دریافت مشاوره از وکلای مهاجرتی می باشد که در این حوزه فعالیت می کنند.
بهترین روش مهاجرت به کشور تایلند، روش های تحصیلی و کاری بوده که همچنین باید اظهار داشت سرمایه گذاری و ازدواج نیز مناسب به حساب می آیند. تایلند از سرمایه گذاران استقبال خوبی به عمل آورده و ویزا های بلند مدت با اعتبار 20 ساله را به آنان اعطا خواهد کرد، این کشور به همسران شهروندان تایلندی ویزای قابل تمدید ارائه داده و از خانواده ها حمایت خواهد نمود. از این رو موقعیت مناسبی برای مهاجرت خانوادگی می باشد.
بهترین روش مهاجرت به این کشور روشی است که با وضعیت متقاضی سازگار بوده و کم ترین ریسک را در بر داشته باشد. برای مثال در صورتی که شخص تمایل به کار در تایلند داشته و خواهان یک زندگی نسبتا مستقل است، می تواند برای اخذ ویزای کاری یا ثبت شرکت اقدام نماید، اما باید توجه داشت که خرید ملک به خودی خود منجر به صدور مجوز کار نمی شود. مدارک و هزینه اخذ اقامت از طریق هر روشی فرق داشته و پر هزینه ترین راه، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری است.
مراحل مهاجرت به تایلند برای زندگی
زندگی در تایلند نسبت به برخی دیگر از کشور های خارجی هزینه کمتری در بر داشته و همچنین باید اشاره کرد که تایلند از لحاظ بهداشتی سطح بالایی دارد. نرخ تورم در آن منطقه 4.1 الی 7.1 درصد اعلام شده و از راه های کسب درآمد می توان به فعالیت در حوزه های گردشگری و صادرات اشاره کرد. همچنین بسیاری از افراد می توانند به صادرات و واردات پوشاک بین ایران و تایلند بپردازند. در ادامه لیستی از مراحل مربوط به مهاجرت آورده شده است:
اشخاص بر اساس شرایط فردی خود می بایست یکی از مناسب ترین روش ها را برای مهاجرت به تایلند انتخاب کنند، زیرا در غیر این صورت سفارت تایلند ویزا یا مجوز ورود را صادر ننموده و شخص موفق به اقامت قانونی در تایلند نخواهد شد. مشاوران و وکلای مهاجرتی بسیاری در این خصوص مشاوره ارائه داده و متقاضیان را راهنمایی می کنند.
پس از انتخاب روش مهاجرت به تایلند می بایست تمامی مدارک مورد نیاز مهیا شود، برای مثال باید توضیح داد که داوطلبان روش سرمایه گذاری نیاز به بیزنس پلن داشته اما متقاضیان ویزای ازدواج می بایست مدارک دال بر ازدواج را آماده سازند. گاهی اوقات اشخاص ابتدا با دریافت ویزای توریستی وارد تایلند شده و پس از عروسی درخواست تبدیل ویزا را ثبت می نمایند.
اخذ ویزاهای بلند مدت کشور تایلند نیاز به مراجعه حضوری به سفارت و شرکت در مصاحبه داشته که به همین دلیل افراد می بایست ابتدا به صورت تلفنی از این مرکز نوبت بگیرند. راه های ارتباطی در سایت سفارت به نشانی tehran.thaiembassy.org درج شده و همچنین لیست مدارک و شرایط لازم برای اخذ هر ویزا ارائه شده است.
در صورت جلب رضایت آفیسر اشخاص ویزای تایلند را دریافت کرده و وارد آن کشور خواهند شد. مهاجران غالبا می بایست هر 90 روز یک بار برای اطلاع رسانی در خصوص محل اسکان خود به اداره مهاجرت مراجعه کنند، برخی از افراد مانند دارندگان ویزای LTR می توانند سالی یک بار برای اظهار محل سکونت اقدام نمایند. این ویزا از 10 سال اعتبار برخوردار بوده و به بازنشستگان، دارندگان مهارت و درآمد بالا یا کارمندان دورکار شرکت های خارجی ارائه می شود.
تایلند قوانین سختگیرانه ای برای اعطای اقامت دائم و شهروندی به اشخاص مختلف داشته اما مانعی برای تمدید ویزا ندارد، متقاضیان تحصیل یا کار و سرمایه گذاری در آن کشور می توانند پیش از اتمام اعتبار ویزای چند ماهه یا چند ساله برای تمدید اقدام کنند. مدت اعتبار هر مجوز با دیگری فرق داشته و متغیر است که برای مثال ویزای سرمایه گذاری بیست سال اعتبار دارد.
پس از بررسی مراحل مهاجرت به این کشور برای زندگی باید توضیح داد که در صورت گذشت 3 الی 5 سال از زندگی در تایلند می توان درخواست اقامت دائم را ثبت کرده و 5 سال بعد نیز تقاضای اعطای شهروندی و پاسپورت نمود. این کشور هر سال به تعداد محدودی متقاضی اقامت دائم یا شهروندی اعطا کرده و دریافت پاسپورت می تواند زمان بر باشد. همچنین باید اظهار داشت که به علت پیروی تایلند از قانون تک تابعیتی اشخاص ابتدا باید از تابعیت پیشین صرف نظر کنند.
آشنایی با شرایط کار و زندگی در تایلند اهمیت بالایی داشته که به طور کلی باید توضیح داد کارمندان هفته ای 42 الی 48 ساعت کار کرده و حداقل حقوق در آن منطقه روزی 328 الی 354 بات است. مردم تایلند برای هنر اهمیت قائل بوده و همچنین جشن های مذهبی یا غیر مذهبی را در بازه های زمانی مختلف برگزار می کنند. اجباری مبنی بر داشتن حجاب در آن منطقه وجود نداشته اما تفکیک جنسیتی دیده خواهد شد.
مهاجرت به تایلند از طریق کار
مهاجرت به تایلند از طریق کار مورد توجه بسیاری از اشخاص واجد شرایط قرار گرفته و درآمد بالای مشاغل مورد نیاز برای مهاجرت به این کشور رضایت کارکنان را جلب می نماید. به طور کلی باید توضیح داد که اشخاص سالانه 6 الی 36 هزار دلار در تایلند درآمد داشته که در ادامه لیستی از پرتقاضا ترین شغل ها آورده شده و قابل مشاهده می باشد. افراد می توانند با انتخاب یکی از این مشاغل، با سرعت بیشتری ویزای کاری دریافت نمایند.
مهاجرت به تایلند از طریق کار | |
معلم زبان |
طراح |
مدیر منابع انسانی |
پزشک فیزیوتراپی |
مدیر کل |
مهندس انرژی |
مدیر هتل |
مترجم |
مربی یوگا |
بازاریاب |
برنامه نویس |
داروساز |
عکاس |
پس از بررسی مشاغل مورد نیاز برای مهاجرت به کشور تایلند باید اشاره داشت که جهت اخذ ویزای کاری تایلند ابتدا می بایست از یک کارفرما پیشنهاد شغلی دریافت کرده و در ادامه از وزارت کار کشور مربوطه مجوز دریافت نمود. هر شخصی اجازه کسب درآمد در آن منطقه را نداشته و برای مثال دارندگان ویزای دانشجویی یا ازدواج در صورت تمایل می بایست ابتدا مجوز کار دریافت کرده و سپس مشغول فعالیت شوند که مجوز به افراد دارای ویزاهای B یا O اعطا خواهد گشت.
لازم به ذکر است که نخبگان، هنرمندان و آن دسته از افرادی که در رشته های ورزش مهارت دارند امکان اخذ ویزای تایلند را خواهند داشت. این افراد پس از حضور در مقصد می توانند به فعالیت هنری یا ورزشی ادامه داده و درآمد مناسبی کسب کنند. لازمه مهاجرت از طریق این روش داشتن رزومه عالی و مدارک دال بر کسب جوایز متعدد در مسابقات می باشد. از این رو جمع آوری رزومه اهمیت بسیار زیادی دارد.
مهاجرت به کشور تایلند از طریق کار در مراحل اولیه منجر به اخذ اقامت دائم یا شهروندی نشده و متقاضیان ابتدا ویزای موقت یک ساله دریافت می کنند، در ادامه می توان ویزا را تا 3 سال تمدید نموده و در صورت برخورداری از حداقل حقوق 80 هزار بات در ماه یا اظهارنامه مالیاتی برای درآمد 100 هزار بات در سال، برای درخواست اقامت دائم و شهروندی اقدام کرد. اگر تایلند به کارکنان اقامت دائم اعطا ننماید تا زمانی که شخص مشغول کسب درآمد بوده و به صورت قانونی فعالیت کند ویزا از طریق پرداخت هزینه های لازم قابل تمدید است.
مهاجرت به تایلند از طریق پناهندگی
یکی از نامناسب ترین روش ها برای مهاجرت به تایلند پناهندگی است زیرا این کشور عضو کنوانسیون 1951 نبوده و با پناهجویان برخورد نامناسب و ناخوشایندی دارد. غالبا اشخاصی که بدون مجوز قانونی وارد تایلند می شوند به علت قانون شکنی حبس و زندانی شده و مورد حمایت مالی دولت در کمپ ها قرار نخواهند گرفت. از این رو بهتر است افرادی که قصد دریافت پناهندگی دارند، کشور های دیگر را انتخاب نمایند.
مهاجرت به این کشور از طریق پناهندگی به هیچ عنوان توصیه نگشته و نتیجه مثبتی در پی نخواهد داشت، پناهجویان غالبا مدت زمانی را در زندان گذرانده و در ادامه از آن کشور اخراج خواهند شد. بنابراین بهتر است متقاضیان اقامت تایلند از طریق روش های دیگر مانند تحصیلی یا کاری برای دریافت ویزا اقدام کرده و به صورت قانونی وارد منطقه گردند. در این حالت افراد می توانند مهاجرت امنی داشته باشند.
داشتن مدارک هویتی و کارت شناسایی UNHCR هیچ گونه تضمینی مبنی بر دریافت خدمات رفاهی در تایلند نداشته و گاهی اوقات افراد دارای مدارک هویتی معتبر بازداشت شده اند. شرایط پناهندگی در تایلند بسیار نامناسب بوده و اگر چه این روش هزینه خاصی در بر نداشته اما متقاضیان به نتیجه مثبتی نخواهند رسید. همچنین به دلیل عدم حمایتاز پناهندگان، امکان سوءاستفاده از این افراد وجود دارد.
مزایا و معایب مهاجرت به تایلند
بررسی شرایط و مدارک لازم، هزینه و همچنین مزایا و معایب مهاجرت به تایلند متقاضیان واجد شرایط را در جهت تصمیم گیری صحیح یاری کرده و مانع بروز پشیمانی از مهاجرت خواهد شد. در نتیجه بهتر است پیش از هر گونه اقدامی با نقاط مثبت و منفی مهاجرت به این کشور آشنا گشت که در ادامه بررسی کاملی درباره مزایا و معایب مهاجرت به کشور تایلند صورت گرفته و جزئیات شرح داده شده است.
مهاجرت به تایلند نسبتا هزینه کمتری در بر داشته و برای مثال شهریه دانشگاه ها مناسب خواهد بود، همچنین اشخاص می توانند به زبان انگلیسی تحصیل کرده و اجباری مبنی بر یادگیری تایلندی ندارند. در صورت اخذ مجوز کار و فعالیت در آن کشور مانعی برای تمدید ویزا وجود نخواهد داشت. در برخی موارد اشخاص می توانند برای همسر و فرزندان خود نیز ویزا گرفته و آن ها را به تایلند ببرند. امکان داشتن یک زندگی مدرن در آن منطقه وجود داشته و می توان در مزارع سرسبز یا دیگر جاذبه های طبیعی به استراحت پرداخت.
کشور تایلند قوانین سختگیرانه ای برای اعطای اقامت دائم یا شهروندی اعمال کرده و به هر شخصی اقامت دائم ارائه نخواهد داد. دانشجویان و دارندگان ویزای ازدواج امکان کار در این کشور را نداشته و می بایست ابتدا مجوز دریافت کنند. امکان خرید زمین در آن کشور برای افراد بین المللی وجود نداشته و همچنان تفکیک جنسیتی در مناطق رواج دارد. ممکن است فساد یا کودتا و خشونت در شهرها دیده شده یا فقر زیادی در بین مردم به چشم بخورد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل مهاجرت به تایلند، شرایط، هزینه و مدارک آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مهاجرت به تایلند مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، از جمله روش های مهاجرت به تایلند می توان به مهاجرت تحصیلی، کاری و غیره اشاره کرد.