برای مشاوره نحوه خرید بلیط پرواز کانکشن
برای مشاوره نحوه خرید بلیط پرواز کانکشن
سفر با استفاده از راه های هوایی یکی از بهترین و سریع ترین روش های سفر، به ویژه به کشورهای خارجی است. اما در برخی از موارد، امکان پرواز مستقیم به کشور مقصد به دلایل مختلف وجود ندارد. در این صورت، افراد می بایست از پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن استفاده کنند. افرادی که زیاد به سفر می روند، به احتمال زیاد با این نوع پرواز آشنایی دارند. اما سایر مسافران شاید با این سوال مواجه شوند که پرواز کانکشن چیست و قوانین مربوط به آن شامل چه مواردی می شوند؟
پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن مانند یک پرواز معمولی بوده و مسافران باید همان مراحل را سپری کنند. با این تفاوت که در این پرواز، افراد باید در یک فرودگاه که به اصطلاح فرودگاه میانی گفته می شود، پیاده شده و هواپیمای خود را تغییر بدهند. اما برای انجام این کار، مسافران باید با نکاتی از جمله قوانین تعویض هواپیما، نحوه خرید بلیط، فاصله بین دو پرواز ترانزیت، محدودیت بار و چمدان و نکات مربوط به جا ماندن از پرواز آشنایی داشته باشند. در همین راستا در ادامه این مطلب، تمامی نکات در رابطه با پرواز ترانزیت یا کانکشن توضیح داده شده اند.
پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن چیست؟
مسافرانی که به کشورهای خارجی با استفاده از روش هوایی سفر کرده باشند، بی شک تاکنون به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با نام پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن مواجه شده اند. سوال بسیاری از افراد در چنین مواقعی این است که پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن چیست و چه فرقی با سایر پروازها دارد. در ادامه این بخش یک توضیح کلی درباره این نوع پرواز و تفاوت آن با سایر پروازها ارائه شده است.
پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن، به معنای این است که افراد نمی توانند با یک پرواز مستقیم به مقصد خود برسند. در صورتی که فرودگاه پرواز مستقیم به یک کشور را داشته باشد، افراد می توانند در مبدا سوار هواپیما شده و در مقصد خود به صورت مستقیم پیاده شوند. اما در صورتی که پرواز مستقیم وجود نداشته باشد، افراد مجبور هستند که ابتدا به یک مقصد میانه رفته و در آن جا پرواز خود را تعویض کنند. به این پرواز دوم که در یک فرودگاه واسطه صورت می گیرد، پرواز ترانزیت یا کانکشن می گویند.
پرواز کانکشن برای مواقعی در نظر گرفته شده است که امکان پرواز به صورت مستقیم از یک مکان به مکان دیگری وجود نداشته یا این که زمان حرکت هواپیما برای افراد مناسب نیست و هزینه تهیه بلیط آن بالاست. در این صورت ممکن است پروازهای ترانزیت یا همان پرواز کانکشن برای افراد گزینه بهتری باشد. در هنگام استفاده از پروازهای واسطه، افراد ممکن است که از یک هواپیمایی ثابت استفاده کرده یا این که هنگام تعویض پرواز، هواپیمایی هم تعویض شود.
مراحل پرواز ترانزیت
پس از یک آشنایی کلی با این که مفهوم پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن چیست، شاید اکنون برای بسیاری از افراد این سوال به میان آمده باشد که نحوه پرواز ترانزیت به چه صورت بوده و چه تفاوتی با پروازهای مستقیم و بدون واسطه دارد؟ اطلاع از این موضوع می تواند اضطراب اولین پرواز با واسطه را از افراد گرفته و آرامش بیشتری به آن ها بدهد. در همین راستا در ادامه این بخش درباره مراحل پرواز ترانزیت و قوانین تعویض هواپیما به صورت کلی توضیحات بیشتری ارائه شده است:
در ابتدا افراد باید مانند هر پرواز دیگری، از جمله پروازهای مستقیم، به فرودگاه رفته و مراحل ابتدایی از جمله چک این و تحویل مدارک را انجام بدهند.
پس از آن باید به بخش تحویل وسایل رفته و چمدان های خود را تحویل بدهند.
پس از تحویل وسایل، بابد از بخش امنیت فرودگاه عبور کرده و مراحل امنیتی را انجام داد.
در بخش بعدی افراد سوار هواپیما شده و به مقصد میانی خود خواهند رفت.
در بخش میانی باید از هواپیما پیاده شده و به بخش ترانزیت فرودگاه رفت.
در ساعت پرواز دوم، باید دوباره طبق قوانین تعویض هواپیما، از مراحل امنیتی عبور کرده و به پرواز کانکشن رفت.
پس از آن افراد می توانند سوار هواپیما شده، در مقصد نهایی خود پیاده شده و سپس وسایل خود را تحویل بگیرند.
افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که هنگام پیاده شدن در فرودگاه میانی، تنها ویزای ترانزیت دریافت کرده و نمی توانند از فرودگاه خارج شوند. اما در زمانی که بین پرواز اصلی و پرواز کانکشن وجود دارد، می توانند از امکانات فرودگاه مانند فروشگاه ها، رستوران ها، کافه ها و… استفاده کنند. در ضمن باید به این نکته توجه داشت که عبور از مراحل امنیتی در فرودگاه میانی هم مانند فرودگاه مبدا ضروری بوده و تمامی افراد باید بدون مقاومت از این مرحله عبور کنند.
نحوه خرید بلیط پرواز کانکشن
نکته مهم دیگری که افراد باید به آن توجه کنند، خرید بلیط هواپیما برای پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن است. ممکن است که اکنون برای افراد این سوال به میان بیاید که نحوه خرید بلیط پرواز کانکشن به چه صورت است و چگونه باید این کار را انجام داد؟ در ادامه این بخش درباره نحوه خرید بلیط پرواز کانکشن یا پرواز ترانزیت برای مقاصد مختلف توضیحات بیشتری ارائه شده است.
نحوه خرید بلیط پرواز ترانزیت مانند سایر پروازهای مستقیم بوده و افراد برای انجام این کار می توانند به صورت حضوری به آژانس مسافرتی مراجعه کرده یا این که به صورت آنلاین و غیرحضوری به وب سایت آن ها بروند. در وب سایت باید مبدا و مقصد را مشخص کرده و در بین لیست بلیط های موجود، بلیط مورد نظر خود را انتخاب کنند. پس از جستجو، لیست پروازها به افراد نمایش داده می شود. در این لیست افراد می توانند پرواز خود را به همراه مقصد میانی مشاهده کنند.
پس از آن افراد باید لیست را بررسی کرده و پس از دقت به نکاتی مانند زمان پرواز، فرودگاه مقصد، زمان توقف در فرودگاه میانی و سایر نکاتی از این قبیل، پروازی که بهترین گزینه برای آن هاست را انتخاب کنند. پس از آن نوبت به پرداخت هزینه ها به صورت عادی می رسد. بلیط پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن به صورت یک بلیط عادی بوده و نحوه خرید آن هم تفاوتی با بلیط های دیگر ندارد. تنها تفاوت این پروازها با پرواز مستقیم، توقف در یک مقصد میانی و تعویض هواپیما در این فرودگاه است.
قوانین تعویض هواپیما در پرواز کانکشن
سوال دیگری که کاربران و مسافران درباره پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن با آن مواجه می شوند، این است که قوانین تعویض هواپیما در پرواز کانکشن به چه صورت است؟ اطلاع از قوانین تعویض پرواز می تواند بسیار مهم و ضروری باشد. با وجود این که هر ایرلاین و شرکت هواپیمایی می تواند قوانین مربوط به خود را داشته باشند، اما در صورتی که مسافران از قوانین کلی مطلع نباشند، ممکن است که با مشکلات بسیاری مواجه شوند. در همین راستا در ادامه این بخش درباره قوانین تعویض هواپیما در پرواز کانکشن توضیحات بیشتری ارائه شده است:
مسافران حق خروج از فرودگاه را نداشته و تنها باید از امکانات و سالن های انتظار خود فرودگاه استفاده کنند.
در صورتی که برای پرواز دوم مشکلی به وجود بیاید، شرکت هواپیمایی باید به مسافران اطلاع داده و تدارکات لازم را برای آن ها فراهم کند.
تعویض چمدان در پرواز ترانزیت و تحویل وسایل اشخاص در مقصد میانی به طور معمول نیاز نیست، اما ممکن است در برخی موارد، نیاز به مراجعه مسافران برای تایید انتقال وسایل باشد.
زمان پرواز دوم به مسافران اطلاع داده شده و به همین دلیل هم تمامی آن ها باید در زمان معین شده برای پرواز دوم خود مراجعه کنند.
عبور از بخش امنیتی فرودگاه در فرودگاه میانی هم مانند فرودگاه مبدا ضروری است.
در برخی از شرایط خاص ممکن است که فرودگاه میانی تغییر کند. در صورت بروز مشکلات احتمالی و خارج از برنامه، شرکت هواپیمایی یا ایرلاین مسئول این است که به مسافران اطلاع داده و هزینه های اضافی را هم پرداخت کند. در بیشتر موارد، هزینه پرواز کانکشن در هزینه اصلی بلیط پرواز در نظر گرفته شده است. اما با توجه به قوانین تعویض هواپیما در برخی از شرکت های هواپیمایی، امکان این که هزینه ای در فرودگاه میانی دریافت شود، وجود خواهد داشت. لذا توصیه می شود که افراد این موضوع و هزینه کلی را هنگام خرید بررسی کنند.
هزینه پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن
پس از کسب اطلاعات کلی درباره پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن، قوانین تعویض هواپیما و نحوه خرید بلیط، شاید این سوال برای افراد به میان بیاید که هزینه بلیط پروازهای کانکشن به چه صورت بوده و آیا گران قیمت تر از پروازهای مستقیم هستند؟ اطلاع از این موضوع می تواند به بودجه بندی بهتر افراد و مدیریت مالی آن ها در سفر کمک بسیاری کند. در همین راستا در ادامه این بخش درباره هزینه پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن برای مسافران توضیحات بیشتری ارائه شده است.
هزینه پرواز کانکشن یا پرواز ترانزیت هم مانند پروازهای مستقیم به موارد مختلفی بستگی دارد. برخی از فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه پروازهای ترانزیت شامل مقصد نهایی، کلاس پروازی، ایرلاین مورد نظر و زمان خرید بلیط می شود. برای خرید بلیط های هواپیمای ترانزیت هم می توان در سایت های آژانس های مسافرتی مختلف، هزینه آن ها را بررسی کرد. در صورتی که افراد کلاس های پروازی اقتصادی را انتخاب کرده یا این که بلیط های لحظه آخری را تهیه کنند، هزینه آن هم برای آن ها کاهش خواهد یافت.
همان طور که در بخش های پیش به این موضوع اشاره شد، در بیشتر مواقع هزینه پرواز کانکشن در هزینه کلی بلیط محاسبه شده و افراد نیازی به پرداخت هزینه اضافی در فرودگاه میانی نخواهند داشت. اما در برخی از موارد هم امکان دارد که در فرودگاه میانی، هزینه ای برای ویزای ترانزیت یا پرواز کانکشن از مسافران دریافت شود. برای اطمینان از این موضوع، می توان پیش از تهیه بلیط هواپیما، درباره این مساله از آژانس هواپیمایی سوال کرد.
جا ماندن از پرواز دوم ترانزیت
پروازهای ترانزیت یا پروازهای کانکشن به طور معمول به گونه ای طراحی و تنظیم می شوند که مسافران در زمان مقرر شده در فرودگاه میانی بوده و بتوانند سوار پرواز کانکشن یا پرواز واسطه خود شوند. اما در برخی از موارد این مشکل به میان می آید که به دلایل مختلف مانند تاخیر پرواز اول، مشکلاتی در مراحل امنیتی یا عدم اقدام به موقع در فرودگاه میانی، مسافران از پرواز خود جا می مانند. اکنون برای مسافران این سوال به میان می آید که در صورت جا ماندن از پرواز دوم ترانزیت چه باید کرد؟
در ابتدا توصیه می شود که افراد حتما درباره قوانین تعویض پرواز شرکت هواپیمایی خود مطلع باشند. در صورتی که جا ماندن از پرواز کانکشن به دلیل تاخیر در پرواز اول بوده باشد، شرکت هواپیمایی مسئول پرداخت خسارت ها و رزرو کردن بلیط هواپیمای بعدی برای مسافران خواهد بود. اما در صورتی که مسافران به دلیل گشت و گذار در فرودگاه از پرواز خود جا مانده یا این که با مشکلات امنیتی مواجه شده باشند، در اکثر مواقع خود باید بلیط بعدی را رزرو کرده و هزینه آن را هم به طور کامل پرداخت کنند.
در صورتی که افراد از پرواز خود جا مانده باشند، در صورتی که مشکل از شرکت هواپیمایی بوده باشد، باید هزینه اقامت آن ها تا پرواز بعدی را هم پرداخت کند. اما در غیر این صورت، افراد می بایست به مسئولین فرودگاه اطلاع داده تا بتوانند بلیط بعدی را تهیه کنند. ویزای افراد در صورت جا ماندن از پرواز هم همچنان ویزای ترانزیت بوده و حق خروج از فرودگاه تا پرواز بعدی را نخواهند داشت.
فاصله بین دو پرواز در ترانزیت چقدر است
سوال دیگری که برای مسافران در پرواز کانکشن یا پرواز ترانزیت ممکن است به میان بیاید، این است که فاصله بین دو پرواز در ترانزیت چقدر است؟ اطلاع از پاسخ این سوال بسیار ضروری است، چرا که در صورت عدم اطلاع، ممکن است که افراد دیر به پرواز خود رسیده و علاوه بر ضرر مالی، برنامه های آن ها هم به هم بریزد. لذا در ادامه این بخش درباره فاصله بین پروازها در پرواز کانکشن یا ترانزیت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که زمان تقریبی انتظار در فرودگاه میانی، هنگام خرید بلیط کانکشن در سایت آژانس هواپیمایی ذکر شده است. به این معنی که افراد می توانند زمان پرواز اول، رسیدن به فرودگاه ترانزیت و پرواز دوم یا پرواز کانکشن خود را همان ابتدا مشاهده کرده و از زمان تقریبی رسیدن به مقصد مطمئن شوند. به طور معمول با توجه به فاکتورهایی مانند مساحت فرودگاه میانی و… فاصله بین دو پرواز بین نیم ساعت تا ۲۴ ساعت خواهد بود.
زمان تقریبی فاصله بین دو پرواز هنگام خرید بلیط به افراد اعلام شده و در صورتی که همه چیز به درستی پیش برود، افراد در ساعت مقرر به پرواز خود خواهند رسید. اما در صورتی که مشکلات امنیتی به وجود آمده یا این که پرواز اول تاخیر داشته باشد، ممکن است که زمان انتظار در فرودگاه برای پرواز دوم کاهش پیدا کند. در مواقعی هم تاخیر هواپیمای اولی ممکن است باعث جا ماندن از پرواز شود. در این صورت، فاصله بین دو پرواز، به زمان اولین پرواز بعدی در فرودگاه میانی بستگی خواهد داشت.
محدودیت بار و چمدان در پرواز ترانزیت
نکته قابل توجهی که برای پروازهای کانکشن و به طور کلی هر پرواز دیگری وجود داشته و افراد باید به آن دقت کنند، محدودیت بار و چمدان است. محدودیت بار و چمدان در پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن هم مانند بسیاری از پروازهای دیگر، عمدتا به خطوط هوایی و شرکت های هواپیمایی بستگی دارد. هر شرکت ممکن است که محدودیت ها و قوانین مخصوص به خود را داشته باشد. در ادامه این بخش درباره محدودیت بار و چمدان در پرواز ترانزیت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
یکی از محدودیت های اعمال شده درباره بار همراه هر مسافر، مربوط به وزن بار همراه آن ها می شود. مسافران با توجه به کلاس پروازی خود، تنها مجاز به همراه داشتن ۲۰ تا ۲۵ کیلو بار خواهند بود. در صورتی که میزان بار آن ها از این مقدار عبور کند، می بایست هزینه اضافه بار در سفر را پرداخت کرده یا با توجه به قوانین ایرلاین های مختلف، از میزان بار خود بکاهند. برخی از شرکت های هواپیمایی هم در قوانین بارهای خود ذکر کرده اند که مسافران تنها مجاز به همراه داشتن یک چمدان بزرگ و یک چمدان کوچک خواهند بود.
در نهایت افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که ممکن است در پروازهای ترانزیت، با دو شرکت هواپیمایی مختلف سر و کار داشته باشند. به همین دلیل بهتر است که قوانین مربوط به هر دو شرکت هواپیمایی در رابطه با محدودیت بار و چمدان را بررسی کرده تا در فرودگاه میانی با مشکلی مواجه نشوند. در بیشتر مواقع، اگر محدویت بار در فرودگاه میانی بیشتر از فرودگاه مبدا باشد، افراد باید هزینه اضافه بار را پرداخت کرده تا وسایل آن ها انتقال پیدا کند.
سایر نکات مهم در خصوص پرواز کانکشن
در بخش های قبلی درباره مفهوم پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن و درباره قوانین تعویض هواپیما و نحوه خرید بلیط هواپیمای ترانزیت توضیحاتی کلی ارائه شد. اکنون مسافران به بیشتر اطلاعات ضروری درباره پروازهای واسطه خود تسلط کافی داشته و می توانند به راحتی با پرواز کانکشن سفر کنند. در این بخش می توان با سایر نکات مهم در خصوص پرواز کانکشن برای داشتن سفری امن و بدون هیچ مشکلی آشنایی بیشتری پیدا کرد:
زمان بین پروازها متفاوت بوده و می تواند از نیم ساعت تا بیشتر از ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد. افراد باید این زمان را در نظر گرفته و برای تهیه خوراکی و وسایل ضروری وجه نقد به همراه داشته باشند.
در بیشتر پروازهای کانکشن، تحویل گرفتن چمدان ها در فرودگاه میانی ضروری نبوده و تمامی وسایل افراد در انتهای سفر به آن ها تحویل داده خواهد شد.
در صورت تاخیر هواپیما یا مشکلات فنی و امنیتی، مسئولیت جا ماندن از پرواز دوم بر عهده شرکت هواپیمایی است.
در بیشتر کشورها، ارائه ویزای ترانزیت در صورتی که فاصله بین دو پرواز بیشتر از ۳ یا ۴ باشد ضروری است.
در برخی از موارد مسافران می توانند خودشان پرواز اول را رزرو کرده و سپس پرواز اتصال را هم در کشور میانی رزرو کنند. اما در صورت انجام این کار، تمامی مسئولیت ها از جمله تاخیر هواپیمای اول و مشکلات امنیتی بر عهده خود فرد خواهد بود. در ضمن در صورت انجام این کار، فرد باید وسایل خود را در فرودگاه میانی تحویل گرفته و دوباره به پرواز دوم تحویل بدهد. در ضمن فراموش نشود که قوانین تعویض هواپیما و قوانین مربوط به بار و چمدان ها هم باید برای هر دو شرکت هواپیمایی در مبدا و فرودگاه میانی بررسی شود.
چگونگی تعویض هواپیما در سفرهایی با 2 پرواز
همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره شده، امکان پرواز مستقیم به برخی از کشور ها برای متقاضیان وجود ندارد و افراد برای رسیدن به مقصد موردنظر خود باید از دو پرواز جداگانه استفاده نمایند، که به آن پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن گفته می شود. همچنین لازم به ذکر است، که افراد می بایست به موضوعات مهمی مانند دریافت ویزای مربوطه، کسب اطلاعات لازم از زمان پرواز دوم جهت حضور به موقع در فرودگاه و موارد دیگر توجه لازم را داشته باشند.
در پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن، مراحل سوار شدن به هواپیما مانند پرواز های مستقیم می باشد. بدین منظور که افراد می بایست مطابق روال عادی در صف چک این حضور داشته باشند، و در ادامه تمامی مدارک و چمدان ها در پرواز ترانزیت بررسی شده و سپس کارت پرواز برای شخص صادر می شود. شایان ذکر است که این امکان نیز وجود دارد که در بعضی از موارد، تمامی این مراحل توسط کارکنان شرکت هواپیمایی صورت پذیرد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند یبا عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، هزینه پرواز ترانزیت یا پرواز کانکشن به مواردی از جمله مقصد نهایی، کلاس پروازی، ایرلاین مورد نظر و زمان خرید بلیط و غیره بستگی دارد.