برای مشاوره دریافت مهر خروج از کشور
برای مشاوره دریافت مهر خروج از کشور
مهر خروج از کشور مخصوص مشمولانی است که فاقد هر گونه معافیت پزشکی یا تحصیلی بوده و در مناطق خارجی اقامت دارند، اما باید بررسی کرد که شرایط دریافت شامل چه مواردی بوده و نحوه ثبت درخواست به چه صورت است؟ آشنایی با مدارک لازم برای دریافت این مهر و سامانه ثبت درخواست یا هزینه های لازم حائز اهمیت بوده و برای داوطلبان مشمول دارای حداقل سابقه اقامت 3 ساله در خارج از ایران مفید واقع می گردد.
متقاضیان اخذ مهر خروج باید حداقل 3 سال در کشورهای خارجی مختلف اقامت داشته باشند که در این مقاله به شرح شرایط دریافت و مدارک لازم پرداخته شده است. افراد از طریق مطالعه مطلب در پیش رو با سامانه درخواست و نحوه اخذ مهر برای دانشجویان نیز آشنا شده و در خصوص هزینه ها اطلاعات کافی کسب خواهند کرد. در انتهای مقاله نکاتی در خصوص قوانین مربوط به اخذ مجوز برای مشمولان و افراد فاقد معافیت شرح داده شده است.
مهر خروج از کشور
آقایان پس از رسیدن به سن 18 سالگی مشمول به حساب آمده و می بایست دوران خدمت سربازی را گذرانده یا معافیت دریافت کنند. اما سوال بسیاری از افراد مقیم خارج از کشور، این است که مشمولان فاقد معافیت، چطور می توانند به صورت قانونی به ایران رفت و آمد داشته و مدت کوتاهی در منطقه مبدا ساکن شوند؟ جهت رفاه حال این مشمولان امکان دریافت مهر خروج از کشور فراهم شده که البته اخذ آن قوانین خاصی دارد.
اشخاصی که مشمول به حساب آمده و خدمت سربازی را نگذرانده اند، اما از حداقل اقامت 3 ساله در خارج از کشور برخوردار به حساب می آیند، واجد شرایط دریافت مهر خروج خواهند بود. اخذ این مهر به مشمولان اجازه می دهد 2 بار در سال به ایران سفر کرده و در طول یک سال حداکثر سه ماه در ایران حضور داشته باشند. اشخاصی که جزو گروه های زیر به حساب می آیند نیازی به دریافت مورد مذکور نخواهند داشت:
آقایان بالای 50 سال
آقایان دارای معافیت دائم یا کارت پایان خدمت
اشخاصی که از معافیت تحصیلی دارای اعتبار برخوردار می باشند.
مشمولین متولد 1346 الی 1354 که از عفو رهبری برخوردار گشته اند.
آقایان زیر 18 سال که به سن مشمولیت نرسیده اند.
نحوه دریافت مهر خروج به این صورت است که افراد واجد شرایط می بایست به سفارت ایران یا کنسولگری ها در خارج مراجعه کرده و پس از پرداخت هزینه های لازم درخواست را به ثبت برسانند. افراد باید مدارک مورد نیاز را با خود داشته باشند. لازم به ذکر است که مهرهایی با عبارت دارای اعتبار تا اطلاع ثانوی در حال حاضر فاقد اعتبار به حساب آمده و مشمولان باید برای تمدید و اخذ مجوز جدید اقدام نمایند.
باید اشاره داشت که علاوه بر صدور مهر خروج برای مشمولان غایب، یک مهر نیز برای دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج صادر شده که امتیازات متفاوتی را در اختیار اشخاص قرار می دهد. از این رو دانشجویان نیز می توانند در صورت داشتن شرایط لازم، مهر خروج دریافت نمایند. نحوه صدور هر دو مورد تا حدودی مشابه یک دیگر بوده و افراد برای درخواست مجوز نیاز به برقراری ارتباط با نمایندگی های ایران خواهند داشت.
شرایط دریافت مهر خروج از کشور مشمولین
افراد واجد شرایط دریافت مهر خروج از کشور مشمولین می توانند، جهت اخذ این مجوز به کنسولگری یا سفارت ایران مراجعه نمایند، اما باید توجه داشت که ثبت درخواست توسط افراد فاقد شرایط، هیچ نتیجه ای در بر ندارد. در نتیجه بهتر است که افراد از شرایط اطلاع پیدا کنند. جهت جلوگیری از اتلاف وقت مشمولان لیست شروط و قوانین در قسمت زیر آورده شده تا متقاضیان با رعایت موارد برای ثبت تقاضا اقدام نمایند:
مشمولان باید 18 الی 50 سال بوده و فاقد هر گونه معافیت به حساب آیند.
افراد باید جزو گروه مشمولین غایب باشند.
آن دسته از افرادی که معافیت تحصیلی معتبر دارند ابتدا می بایست برای ابطال اقدام کنند.
برای لغو معافیت تحصیلی خارج از کشور می توان با نظام وظیفه، وزارت علوم یا وزارت بهداشت ارتباط برقرار کرد.
اشخاص می بایست حداقل از سه سال سابقه اقامت در خارج از کشور برخوردار به حساب آیند.
هنگام ثبت درخواست، کشور محل اقامت در گذرنامه نباید ایران درج شده باشد.
متقاضیان برای تعویض محل اقامت از ایران به کشور خارجی باید تقاضای تغییر محل اقامت را همراه با درخواست صدور گذرنامه جدید به ثبت برسانند.
اخذ مهر خروج هزینه داشته که پرداخت آن ضروری است.
اشخاص باید توجه داشته باشند که اعتبار مهر خروج محدود بوده، اما در آینده امکان تمدید آن وجود خواهد داشت. برای کسب اطلاعات در خصوص میزان اعتبار اشخاص باید به سایت سفارت یا کنسولگری ایران در خارج از کشور مراجعه کرده و اطلاعیه ها را به صورت دقیق بررسی کنند. برای مثال طبق جزئیات مندرج در سایت سفارت ایران در لندن و استکهلم، مجوز جدید تا آخر اسفند سال 1405 معتبر است.
پیش از پرداختن به نحوه اخذ مهر خروج باید توضیح داد که دریافت این مجوز امکان اقامت دائم در ایران یا ورود و خارج گشتن مکرر را نداده و مشمولان تنها سالی 2 بار امکان ورود را خواهند داشت، همچنین مجموع مدت زمان اقامت اشخاص در ایران نباید در سال بیشتر از 3 ماه شود. گاهی اوقات به دلایل مختلف تعداد دفعات ورود محدود شده برای مثال در دوران کرونا تنها یک بار در سال امکان ورود فراهم گشت. برخورداری از گذرنامه معتبر برای ورود و خروج الزامی بوده و اشخاص فاقد مدارک هویتی با مشکل مواجه خواهند شد.
مدارک لازم برای دریافت مهر خروج از کشور مشمولین
به این دلیل که مشمولان مقیم خارج از کشور برای ثبت درخواست مهر خروج باید به سفارت یا کنسولگری ایران در خارج مراجعه کنند، مدارک مورد نیاز ممکن است تا حدودی متغیر بوده و فرق داشته باشد. افراد می بایست از طریق مراجعه به سایت سفارت ایران در خارج برای مشاهده لیست مدارک لازم اقدام کرده و موارد را آماده سازند. ارائه مدارک الزامی می باشد از این رو افراد باید در تهیه آن ها دقت داشته باشند.
مدارک لازم برای دریافت مهر خروج از کشور مشمولین شامل مواردی مانند عکس پرسنلی و گذرنامه دارای اعتبار کافی بوده که محل اقامت مشمولان در گذرنامه نباید جمهوری اسلامی ایران ذکر شده باشد. در ادامه جهت رفاه مشمولان واجد شرایط دریافت لیستی از موارد مورد نیاز برای ثبت تقاضا گردآوری شده و در قالب یک جدول شرح داده شده است. افراد می توانند با استفاده از این لیست مدارک اولیه را تهیه نمایند.
مدارک لازم برای دریافت مهر خروج از کشور مشمولین | |
گذرنامه دارای اعتبار |
کد رهگیری مربوط به خروج مشمولان که از طریق سامانه میخک قابل اخذ می باشد. |
عکس بیومتریک جدید در ابعاد مشخص شده توسط سفارت که غالبا 4.5 در 3.5 می باشد. |
پرسشنامه تکمیل شده |
مدارک دال بر پرداخت هزینه |
پاکت پستی تمبردار برای بازگرداندن گذرنامه یا مدارک دال بر ثبت پاکت پستی که در برخی مناطق مورد نیاز می باشد. |
فرم های درخواست که از سایت سفارت قابل دریافت است. |
نحوه درخواست مهر خروج در مناطق مختلف تا حدودی فرق داشته و ممکن است نیاز به مراجعه حضوری به سفارت یا پیگیری غیر حضوری درخواست باشد. اشخاص ابتدا می بایست تمامی مدارک لازم را آماده کرده و در ادامه طبق جزئیات مندرج در سایت سفارت برای ارسال تقاضا و ارائه اصل مدارک مانند گذرنامه اقدام کنند. همچنین افراد می توانند با سفارت مورد نظر خود به صورتی تلفنی یا ایمیل ارتباط برقرار کنند.
مهر خروج از کشور دانشجویی
آن دسته از افرادی که در خارج از کشور مشغول تحصیل بوده و دارای گواهی اشتغال به تحصیل به حساب می آیند نسبت به دیگر مشمولان از مزایای بیشتری برخوردار خواهند شد. این دانشجویان می توانند پس از بررسی شرایط دریافت و نحوه اخذ مهر خروج از کشور، برای دریافت مجوز اقدام کرده و در ادامه سالی 3 بار وارد ایران گشته و در طول سال تحصیلی مجموعا حداکثر 4 سال در منطقه اقامت داشته باشند.
متقاضیان مهر خروج دانشجویی باید توجه داشته باشند که بازه زمانی در نظر گرفته شده برای ورود و خروج و سکونت در ایران بر مبنای سال تحصیلی می باشد، بنابراین از ابتدای مهر تا پایان شهریور یک سال به حساب آمده و فرا رسیدن اول فروردین باعث تجدید سال نخواهد شد. دانشجویان واجد شرایط دریافت می بایست برای اخذ مجوز به سفارت، سر کنسولگری یا دفتر حفاظت منافع ایران مراجعه کرده و با کارشناسان در ارتباط باشند.
لازم به ذکر است که جهت ثبت درخواست مهر خروج دانشجویی افراد باید دانشگاه و رشته محل تحصیل را به تایید رسانده و در ادامه از طریق مراجعه به سامانه میخک برای دریافت کد رهگیری مجوز خروج اقدام کنند. در نتیجه افراد باید مدارک تحصیلی خود را در اختیار سفارت در کشور مقصد قرار دهند تا مهر خروج را دریافت نمایند. این اشخاص پس از ورود به ایران، جهت خارج شدن نیازی به پرداخت هیچ گونه عوارض خروج از کشور نخواهند داشت.
امکان تمدید مهر خروج دانشجویی در صورت ارائه گواهی اشتغال به تحصیل معتبر وجود داشته، اما باید اظهار داشت که در صورت عدم اخذ مجوز از سفارت یا کنسولگری، وزارت امور خارجه مهر خروج را صادر نمی نماید. متقاضیان دارای پرونده تحصیلی تایید شده در سامانه تاک و آن دسته از اشخاصی که مجوز بهره مندی از تسهیلات غیر ارزی را در اختیار دارند واجد شرایط به حساب آمده و در صورت ثبت درخواست، از مجوز لازم بهره مند خواهند شد.
سامانه مهر خروج از کشور
پس از بررسی شرایط دریافت و مدارک مورد نیاز باید اظهار داشت که سامانه مهر خروج از کشور با عنوان سامانه یکپارچه خدمات کنسولی یا به اختصار میخک شناخته خواهد شد. افراد پس از ورود به این سایت به نشانی mikhak.mfa.gov.ir می توانند درخواست کد رهگیری یا صدور مجدد گذرنامه را به ثبت برسانند. بهتر است که متقاضیان پیش از ثبت درخواست در سایت مذکور از شرایط آن مطلع شوند.
برای ورود به سامانه مهر خروج از کشور کلیک کنید.
سامانه مهر خروج mikhak.mfa.gov.ir خدمات الکترونیکی اولیه مربوط به اخذ مجوز را برای افراد مقیم خارج در دسترس قرار داده اما در ادامه، پس از اخذ کد رهگیری افراد باید به سایت سفارت ایران که در محل سکونت واقع شده مراجعه کنند. نشانی سامانه سفارت یا کنسولگری های ایران در کشورهای مختلف فرق داشته و هر شخصی بر اساس منطقه خود باید از یک سایت جداگانه خدمات اخذ نماید.
به طور کلی باید توضیح داد که سامانه مهر خروج، میخک نام داشته و به نشانی mikhak.mfa.gov.ir در دسترس است، اما افراد برای ثبت نهایی درخواست خود نیاز به مراجعه به سفارت یا کنسولگری ایران دارند که هر سفارتی سامانه ای اختصاصی خواهد داشت. غالبا کنسولگری ها قوانین و شرایط مورد نیاز را همراه با نحوه تقاضا در سایت خود درج کرده و برای ایرانیان مقیم قابل مشاهده می سازند.
نحوه دریافت مهر خروج از کشور
در خصوص نحوه دریافت مهر خروج از کشور باید اظهار داشت که افراد واجد شرایط دریافت پیش از هر چیز می بایست مدارک لازم را برای ثبت تقاضا آماده کنند که یکی از این موارد کد رهگیری می باشد، جهت اخذ کد رهگیری افراد باید از طریق مراجعه به سایت میخک مراحل درخواست آنلاین را طی نمایند. همچنین باید اظهار داشت افرادی که محل اقامت آنان در گذرنامه ایران درج شده ابتدا باید درخواست تعویض محل و صدور مجدد گذرنامه را ثبت کنند.
جهت دریافت خدمات از سامانه میخک افراد ابتدا باید نشانی mikhak.mfa.gov.ir را در مرورگر جستجو کرده و سپس روی ورود و ثبت نام کلیک نمایند.
در ادامه امکان تکمیل فرم با اطلاعات فردی مانند کد ملی و ایمیل وجود دارد که افراد فاقد حساب کاربری باید روی ورود با رمز یک بار مصرف کلیک کنند.
افرادی که از قبل در سایت ثبت نام نکرده اند می بایست فرم نام نویسی را تکمیل نمایند.
درج اطلاعات مربوط به محل تولد و شناسنامه در فرم الزامی است.
در ادامه می بایست روی امور گذرنامه کلیک شود.
در این مرحله متقاضیان صدور گذرنامه جدید و تغییر محل اقامت باید روی درخواست گذرنامه کلیک کنند، اما متقاضیان کد رهگیری باید گزینه درخواست اجازه خروج دانشجویان یا مشمولین را انتخاب نمایند. مجوز مشمولین به افراد فاقد معافیت تحصیلی اختصاص داده شده اما دارندگان گواهی اشتغال به تحصیل باید روی گزینه مربوط به دانشجویان کلیک کنند.
فرم درخواست صدور گذرنامه شامل فیلدهای زیر بوده که بخش کشور اقامت باید به کشور خارجی محل سکونت تغییر نماید.
بارگذاری مدارک مورد نیاز الزامی است.
افراد می بایست اطلاعات تماس خود را ثبت کرده و درخواست را نهایی نمایند.
در صورت انتخاب گزینه اجازه خروج مشمولین صفحه زیر نمایش داده خواهد شد. متقاضیان باید فرم را با اطلاعات صحیح تکمیل کنند.
در ادامه باید عکس مدارک خواسته شده با حجم کمتر از 300 کیلوبایت بارگذاری شود.
پس از تکمیل فرم و ثبت نهایی درخواست افراد می توانند کد رهگیری و رسید را دریافت کرده و در ادامه برای اخذ مهر خروج اقدام نمایند.
پس از دریافت کد رهگیری مهر خروج متقاضیان باید به سفارت یا کنسولگری ایران در خارج از کشور مراجعه حضوری داشته یا به صورت غیر حضوری درخواست خود را شرح دهند. سایت هر سفارت راهنمایی لازم را در اختیار قرار داده و برای مثال سفارت استکهلم از متقاضیان خواسته تا درخواست و تصویر مدارک خود را از طریق واتساپ و در ساعت کاری ارسال کرده و از مراجعه حضوری به مرکز پرهیز نمایند.
هزینه مهر خروج از کشور
درخواست مهر خروج از کشور در تمامی نقاط جهان مانند ارمنستان، آلمان، سوئد یا انگلیس هزینه داشته و مبلغ مربوطه را سفارت یا کنسولگری ایران تعیین خواهد کرد. افراد می توانند از طریق حضور در سفارت برای پرداخت مبلغ اقدام کرده یا واریز را از طریق بانک انجام داده و رسید آن را برای سفارت ارسال نمایند. برای این منظور لازم است که افراد به افتتاح حساب در کشور مقصد مانند افتتاح حساب بانکی در انگلیس و غیره بپردازند.
هزینه مهر خروج در هر کشوری فرق داشته و بر اساس واحد پول همان منطقه اعلام خواهد شد، برای مثال طبق آخرین اخبار هزینه ثبت درخواست در لندن 50 پوند بوده، اما متقاضیان تمدید مجوز باید 20 پوند پرداخت کنند. آن دسته از افرادی که ساکن ارمنستان می باشند نیاز به واریز 20 یورو داشته، اما برای تعویض گذرنامه باید 100 یورو بپردازند. متقاضیان باید پیش از اقدام برای ثبت درخواست یا تمدید، بودجه لازم را تامین نمایند.
به طور کلی هزینه مهر خروج را می توان 20 الی 60 یورو دانست، اما باید اظهار داشت در صورت تقاضای تغییر محل اقامت در گذرنامه و صدور مجدد مدرک، هزینه تا 100 یا 150 یورو افزایش خواهد یافت. لیست قیمت خدمات کنسولی در سایت سفارت های ایران درج شده و همراه با شرایط دریافت و نحوه درخواست قابل مشاهده است. از این رو افرار به راحتی می توانند به میزان هزینه ها دسترسی داشته باشند.
مشاوره دریافت مهر خروج از کشور
در خصوص مشاوره دریافت مهر خروج از کشور باید توضیح داد که دارندگان معافیت تحصیلی جزو افراد واجد شرایط دریافت این مجوز نبوده و نیازی به درخواست آن ندارند. آقایان مشمول پس از اتمام دوره معافیت و عدم بازگشت به ایران و پس از ضبط وثیقه خروج از کشور می بایست برای اخذ این مهر درخواست داده تا اجازه رفت و آمد به ایران به آنان اعطا شود. در این زمان وضعیت نظام وظیفه افراد بررسی خواهد شد.
لازم به ذکر است که مهر خروج امکان حضور در ایران را به صورت محدود فراهم کرده و آقایان توانایی سکونت بیشتر از 3 ماه در ایران را در طی یک سال نخواهند داشت. هر شخصی می تواند برای ثبت درخواست مهر خروج اقدام کند اما باید توجه نمود که شرط اصلی صدور مجوز داشتن حداقل اقامت 3 ساله در خارج است. در نتیجه افراد باید مدارک مربوط به اقامت خود در کشور خارجی را نیز همراه خود داشته باشند.
برای درخواست مهر خروج افراد نیازی به حضور در ایران نداشته و می توانند پس از بررسی نحوه تقاضا، خدمات را از نمایندگی های ایران در خارج دریافت کنند. لازم به توضیح می باشد که اشخاص ابتدا می بایست این مجوز را دریافت کرده و سپس وارد ایران شوند تا مشکل خاصی برای آنان پیش نیامده و در نهایت پس از پایان سفر به راحتی از کشور خارج گردند. در غیر این صورت ممکن است حضور افراد در ایران طولانی تر شود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل مهر خروج از کشور، شرایط و نحوه دریافت آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مهر خروج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، بله. سایت دریافت مهر خروج از کشور mikhak.mfa.gov.ir می باشد.