برای مشاوره مراحل دیفر کردن
برای مشاوره مراحل دیفر کردن
گاهی اوقات افراد پس از دریافت پذیرش تحصیلی از مراکز آموزشی خارج از کشور موفق به حضور بهنگام در کلاس های درس نشده و نیاز به تعویق زمان شرکت در کلاس ها را دارند، اما سوال اکثر داوطلبان این است که نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش چگونه بوده و دلایل دیفر کردن چیست؟ آشنایی با مزایا و معایب defer و مراحل آن می تواند منجر به اتخاذ تصمیمی اصولی و صحیح شده و مانع بروز پشیمانی های غیر قابل جبران در آینده گردد.
مراحل defer غالبا شامل بررسی قوانین دانشگاه مقصد، نگارش نامه و ثبت درخواست بوده که در این مقاله ابتدا به سوالات defer کردن چیست و دلایل آن چه می باشد، پاسخ داده شده و در ادامه به بررسی نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش و مراحل ارسال پرداخته شده است. افراد از طریق مطالعه مقاله در پیش رو می توانند یک نمونه تقاضا را جهت بررسی بیشتر دانلود کرده و همچنین با مزایا و معایب این تقاضا به طور کامل آشنا گردند.
دیفر کردن defer چیست؟
در پاسخ به این سوال که دیفر کردن چیست؟ باید توضیح داد که به درخواست تعویق شرکت در کلاس های آموزشی و حضور در دانشگاه محل تحصیل اصطلاحا defer گفته می شود، دانشجویان به دلایل مختلفی مانند عدم اخذ ویزای تحصیلی یا بروز مشکلات و بیماری های خاص درخواست دیفر را به ثبت رسانده و از دانشگاه تقاضای تعویق می نمایند. defer کردن غالبا تنها برای مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری در دسترس بوده و برخی از دانشگاه های خارجی محبوب و پرطرفدار چنین درخواستی را قبول نخواهند کرد.
جهت افزایش شانس قبولی تقاضا اشخاص می بایست با نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش آشنا شده و مراحل defer را زیر نظر مشاور مرکز آموزشی طی کنند. defer کردن گاهی اوقات باعث از دست دادن بورسیه تحصیلی یا امتیازات خاص شده و به همین دلیل بهتر است افراد تا حد امکان از این تقاضا خوداری نمایند. همچنین لازم به ذکر است که دیفر غالبا تحصیل را یک الی دو ترم به تعویق انداخته و در برخی دانشگاه های معدود امکان تعویق به میزان چهار ترم یا دو سال وجود دارد.
یکی از مواردی که در خصوص defer کردن باید به شرح آن پرداخت، این است که گاهی اوقات خود دانشگاه دانشجو را defer کرده و به عبارتی دیگر نه درخواست پذیرش او را رد نموده و نه مورد تایید قرار می دهد. در چنین حالتی مرکز آموزشی به علت کمبود ظرفیت از دانشجو خواسته تا صبر کند و اگر در آینده کسی درخواست defer داده و ظرفیت ایجاد شد برای ثبت نام اقدام نماید.
دلایل دیفر کردن
هر ساله افراد بسیاری با این سوال که دلایل دیفر کردن چیست، مواجه می شوند که در پاسخ به این اشخاص باید اظهار داشت دلایل می بایست کاملا قانع کننده از طریق یک نامه برای مسئولان شرح داده شود، زیرا در غیر این صورت درخواست رد خواهد گشت. بنابراین دانشجویان به هر دلیلی امکان تعویق را در اختیار نداشته و تنها در صورت بروز حوادث خاص از این امکان بهره مند خواهند شد.
دلایل defer کردن باید شامل مواردی باشد که کارشناسان دانشگاه را از عدم امکان حضور دانشجو در مرکز آموزشی مطلع کرده و به هیچ عنوان مبنی بر کاهلی شخص یا عدم جدی گرفتن تحصیل در دانشگاه نباشد. از این رو اطلاع به موقع با شرح دلایل قانع کننده الزامی می باشد. در ادامه لیستی از دلایل defer نمودن مانند علل فردی یا خانوادگی آورده شده و برای دانشجویان قابل مطالعه است.
دلایل دیفر کردن | |
عدم گرفتن ویزا و تعویق در صدور |
مسائل خانوادگی |
آماده نشدن مدارک لازم مانند گواهی زبان |
کمبود فرصت برای کار و پژوهش |
بروز بیماری |
بروز مسائل سیاسی یا حوادث طبیعی |
در دسترس قرار گرفتن فرصت سفر علمی یا کارآموزی |
عدم ارائه دروس پیش نیاز توسط دانشگاه در ترم مربوطه |
مسائل مالی |
تصادف یا از دست دادن یکی از اعضای خانواده |
مشکلات سربازی |
فراهم نشدن امکان پایبندی به تعهدات داده شده به دانشگاه |
افراد باید توجه داشته باشند که نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش و مراحل ارسال آن، اهمیت بالایی داشته و دلایل می بایست به صورت واضح و فاقد غلط املایی بیان شوند. دانشجو می بایست در نامه اشاره کند که اهمیت و ارزش زیادی برای تحصیل در آن دانشگاه قائل بوده، اما به دلایل خاص امکان حضور بهنگام در کشور مقصد را ندارد. در صورتی که افراد بتوانند مدارک دال بر عدم حضور به موقع خود در دانشگاه را نیز ارائه دهند، شانس گرفتن تاییدیه را بیشتر می کند.
ساختار درخواست دیفر
تمامی دانشگاه های خارج از کشور به درخواست defer پاسخ مثبت نداده، اما برخی مراکز آموزشی مانند بریتیش کلمبیا یا مک گیل این تقاضا را پس از ارزیابی وضعیت دانشجو مورد پذیرش قرار خواهند داد. افراد پیش از هر چیز می بایست با ساختار درخواست دیفر آشنا شده و مراحل ثبت تقاضا را فرا گرفته تا موفق به جلب رضایت کارشناسان گردند. همچنین افراد باید از قوانین دانشگاه مقصد خود در این زمینه نیز مطلع شوند.
نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش باید به گونه ای باشد که شخص به صورت خلاصه در خصوص این که دلایل دیفر کردن چیست توضیح داده و همچنین اطلاعاتی در ارتباط با اهمیتی که برای مرکز آموزشی قائل است شرح دهد. متن نامه باید فاقد غلط املایی یا اشتباهات نگارشی بوده و حاوی اطلاعات هویتی و راه های ارتباطی با دانشجو باشد که مطالعه نکات زیر در خصوص ساختار مفید خواهد بود:
در ابتدای نامه و در سمت راست باید مشخصات فردی و تاریخ ثبت درخواست درج شده که تاریخ زیر مشخصات هویتی قرار می گیرد.
در سمت چپ باید نام اداره گیرنده نامه درج شود.
متن نامه می بایست با سلام و احترام آغاز گردد.
در ادامه باید درخواست دیفر شرح داده شده و علت این تقاضا به طور کامل بیان شود. ارائه مدت زمان تعویق درخواستی اهمیت بالایی دارد.
افراد می توانند در خصوص اهمیت تحصیل در دانشگاه مقصد توضیحاتی ارائه داده و ثابت کنند که مشتاق تحصیل در آن مرکز می باشند.
نامه با یک تشکر و امضا به پایان خواهد رسید.
در رابطه با نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش و مراحل ارسال مدارک به خارج از کشور، همچنین باید توضیح داد که برخی از دانشگاه ها امکان ثبت درخواست آنلاین را فراهم کرده و امکان دارد یک فرم آماده در اختیار داوطلبان قرار دهند، در غیر این صورت متقاضی باید نامه را از طریق ایمیل برای مرکز فرستاده و منتظر دریافت نتیجه بماند که نتایج از طریق ایمیل ارسال خواهند شد. مشاهده به موقع ایمیل نتیجه درخواست نیز دارای اهمیت است.
بهتر است نامه درخواست defer تنها یک صفحه بوده و حاوی مطالب طولانی به حساب نیاید، در صورتی که نیاز به پست کردن نامه برای دانشگاه باشد، دانشجویان می توانند دلایل تقاضا را به صورت دستنویس بر روی کاغذ نوشته و نامه را به صورت کاملا مرتب به نگارش درآورند. در صورتی که درخواست مدتی طولانی پس از اخذ پذیرش یا آغاز کلاس ها ارسال شود جوابی برای دانشجو صادر نخواهد گشت به همین علت توجه به مهلت ارسال تقاضا اهمیت دارد.
مراحل نگارش نامه تعویق پذیرش
پس از بررسی این که دیفر کردن چیست، باید به شرح مراحل نگارش نامه تعویق پذیرش پرداخته و اطلاعاتی در خصوص قوانین دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم به دست آورد. غالبا این تقاضا تنها برای دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکتری در دسترس بوده و درخواست تعویق برای مقطع کارشناسی قابل قبول نمی باشد. از این رو افراد باید مراقب باشند که در موقعیت دیفر قرار نگیرند. در ادامه لیست مراحل defer مربوطه آورده شده است:
در مرحله اول دانشجو باید قوانین دانشگاه را بررسی کرده و در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش defer اطلاعات کسب نماید. البته باید اظهار داشت که اگر مرکز آموزشی امکان اعطای مجوز تعویق را فراهم کرده باشد، هیچ تضمینی برای دریافت جواب قبولی وجود نداشته و نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش است که منجر به جلب رضایت کارشناسان یا نارضایتی آنان خواهد شد.
توصیه می شود متقاضیان دیفر کردن پیش از ثبت درخواست با مشاوران مرکز آموزشی صحبت کرده و در خصوص مراحل لازم اطلاعات به دست آورند. ثبت درخواست دیفر غالبا باید پیش از آغاز کلاس ها صورت گیرد، اما بهتر است به محض دریافت پذیرش آن را به مرکز آموزشی ارائه داد.
مهم ترین مرحله از مراحل درخواست تعویق پذیرش، نگارش نامه بوده که دانشجو می تواند، این وظیفه را به اشخاص دارای تجربه محول کند. نامه باید به صورت کاملا رسمی و محترمانه نوشته شده و حاوی دلایل دیفر و مشکلات شخص باشد. گاهی اوقات می بایست مدارکی به نامه پیوست گشته که از جمله آن موارد می توان به مستندات فوت بستگان اشاره کرد.
در مرحله بعدی متقاضی می تواند، نامه را از طریق ایمیل برای دانشگاه ارسال نماید که برخی از دانشگاه ها امکان تکمیل فرم یا ارسال آن را از طریق سایت خود فراهم کرده اند. در صورتی که 2 هفته پس از ثبت درخواست نتیجه تقاضا از طریق ایمیل به دست متقاضی نرسید می بایست با کارشناسان ارتباط برقرار کرده و پیگیری لازم را انجام داد.
دیفر کردن هزینه خاصی در بر داشته که این مبلغ غیر قابل بازگشت به حساب می آید. افراد می بایست حدودا 100 الی 200 دلار برای دانشگاه واریز کرده و درخواست را نهایی سازند.
دانشجویان پس از اخذ جواب قبولی درخواست دیفر باید ودیعه سال تحصیلی یا ترم بعدی را به حساب دانشگاه واریز کرده و مدارک خود را نیز ارائه دهند. این کار باعث رزرو صندلی در مرکز آموزشی شده و از تکمیل ظرفیت دانشگاه و عدم پذیرش دانشجو در ترم بعد یا سال آینده جلوگیری خواهد کرد.
متقاضیان بهتر است تنها 1 بار درخواست دیفر را ارائه داده و از ارسال مجدد این تقاضا برای دانشگاه خودداری کنند، زیرا تنها در صورتی که فرد دارای شرایط بسیار ویژه باشد، این درخواست مورد قبول واقع خواهد شد. هچنین باید اظهار داشت که دانشجویان جهت حضور در مرکز آموزشی در ترم های بعدی مجددا نیاز به اخذ نامه پذیرش خواهند داشت. پیش از طی کردن مراحل نگارش نامه تعویق پذیرش، متقاضیان باید به مدت اعتبار مدارک خود مانند گواهی زبان خارجه توجه داشته و تاریخ انقضا را در نظر بگیرند، همچنین در صورتی که شخص ویزای تحصیلی گرفته و پس از حضور در مقصد این درخواست را ارائه دهد باید به مبدا بازگشته یا برای تبدیل ویزا اقدام کند.
نمونه درخواست دیفر
یکی از موثر ترین موارد برای جلب رضایت کارشناسان دانشگاه مقصد نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش و چگونگی بیان تقاضا است، زیرا در صورتی که تقاضا کامل بوده و دلایل قانع کننده باشد مرکز آموزشی نتیجه مثبت را اعلام خواهد نمود. نامه دیفر غالبا می بایست برای Admissions Office دانشگاه ارسال شود که پیش از طی کردن مراحل نگارش نامه defer کردن افراد باید با دانشگاه مقصد ارتباط برقرار نموده و در خصوص ترجمه مدارک مورد نیاز، نحوه ارسال و گیرنده نامه اطلاعات کسب کنند. جهت رفاه حال متقاضیان لینک دانلود نمونه درخواست دیفر در زیر آورده شده است.
نویسنده: دانشگاه تورنتو | |
حجم: 94.0KB | |
منبع: دانشگاه تورنتو |
متقاضیان defer باید توجه داشته باشند که تحصیل در یک دانشگاه دیگر در دوران تعویق ممنوع بوده و منجر به لغو درخواست خواهد شد. در جواب این پرسش که مشکلات دیفر کردن چیست، باید اظهار داشت غالبا این کار منجر به از دست دادن بورسیه تحصیلی شده اما در صورت صلاحدید دانشگاه بورسیه تحصیلی برای سال های آینده محفوظ خواهد ماند. یکی از کمک هزینه های تحصیلی RA نام داشته که مربوط به دستیاران آموزشی بوده و در صورت صلاحدید استاد برای متقاضیان دیفر حفظ خواهد شد.
مزایا و معایب دیفر کردن
در پاسخ به این سوال که مزایا و معایب دیفر کردن چیست، باید اظهار داشت که این درخواست تا حدودی با ریسک همراه بوده و تنها افرادی باید برای این تقاضا اقدام کنند که به هیچ عنوان امکان حضور در مرکز آموزشی را ندارند. افراد باید بتوانند دلایل عدم حضور خود را مانند ریجکت ویزا و غیره به خوبی توضیح داده و در صورت لزوم مدارکی نیز ارائه دهند. در ادامه لیستی از مزایا و معایب این درخواست آورده شده و توضیحات کامل برای اشخاص قابل مطالعه است.
مزایا | معایب |
دانشجو فرصت کافی برای اخذ ویزا یا بهبود در اختیار دارد. |
امکان از دست رفتن اسکالرشیپ وجود دارد. |
داوطلب می تواند از فرصت های کارآموزی بهره مند شود. |
هر دانشگاهی امکان درخواست defer را فراهم نمی کند. |
پذیرش تحصیلی شخص محفوظ بوده و مانعی برای تحصیل پس از پایان مدت تعویق وجود نخواهد داشت. |
گاهی اوقات defer کردن تنها منجر به حفظ صندلی دانشجو در دانشگاه شده و هیچ تضمینی مبنی بر رزرو صندلی در رشته انتخابی وجود نخواهد داشت. |
شخص با آمادگی کامل و در فرصت مناسب در مقصد حاضر شده و به ادامه تحصیل می پردازد. |
درخواست دیفر برای رشته های خاص مانند پزشکی در اکثر مواقع رد می شود. |
امکان تغییر رشته انتخابی وجود دارد. |
طی کردن مجدد مراحل درخواست ویزا سخت خواهد بود. |
بهتر است پیش از هر گونه اقدام دانشجو با کارشناسان دانشگاه در خصوص خسارات defer صحبت کرده و همچنین نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش را جویا شود. همچنین لازم است در صورت وجود فرم دیفر مخصوص دانشگاه به آن دسترسی پیدا کنند. غالبا مراکز آموزشی کشور آلمان با چنین درخواستی موافقت نکرده، اما دانشگاه های کانادا در صورت دریافت دلایل قانع کننده از داوطلب موافقت خود را اعلام خواهند نمود.
پیشنهاد می شود اشخاص در اسرع وقت برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه ها اقدام کرده تا در نهایت با مشکلاتی مانند تعویق صدور ویزا مواجه نشوند، گاهی اوقات درخواست ویزای تحصیلی با ریجکتی مواجه گشته و نیاز به ثبت اعتراض می باشد که این مورد منجر به طولانی تر شدن فرآیند و تعویق تحصیل خواهد گشت. افراد می توانند مراحل مهاجرت را از طریق وکیل انجام داده تا کمتر در معرض موقعیت دیفر قرار گیرند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دیفر کردن چیست، نحوه نگارش درخواست تعویق پذیرش و مراحل defer همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با دیفر کردن مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، به دلایل دیفر کردن در متن مقاله اشاره شده است.