برای مشاوره نگارش پورتفولیو هنری
برای مشاوره نگارش پورتفولیو هنری
پورتفولیو هنری یکی از مدارک لازم برای دریافت پذیرش از دانشگاه ها، استخدام در شرکت ها یا دریافت پروژه و پیشنهاد کاری می باشد که نمایانگر میزان تبحر فرد و حاوی نمونه کارهای او خواهد بود. افراد بسیاری با این سوالات که Portfolio هنری چیست و نحوه نگارش Portfolio به چه صورتی است مواجه شده و برای اپلای ابهاماتی دارند. مشاهده نمونه موارد موجود و بررسی نکات تدوین مدرک کمک کننده واقع شده و مورد توجه هنرمندان قرار خواهد گرفت.
تدوین Portfolio هنری برای متقاضیان تحصیل یا کار در تمامی رشته های هنری مانند موسیقی، نقاشی، طراحی لباس و گرافیک ضروری بوده و ارائه آن باعث کسب آشنایی بیشتر با استعدادهای هنرمند خواهد شد. در این مقاله ابتدا به معرفی پورتفولیوی هنری پرداخته شده و در ادامه ساختار و نحوه نگارش Portfolio بررسی شده است. اشخاص از طریق مطالعه این مطلب یک نمونه مدرک آماده را مشاهده کرده و با رشته های نیازمند Portfolio به طور کامل آشنا خواهند شد. در انتهای مقاله نیز به بررسی مزایای ارائه مدرک مذکور جهت اپلای پرداخته شده است.
پورتفولیو هنری Portfolio چیست؟
هنرمندان بسیاری هر ساله برای تحصیل در خارج از کشور اپلای کرده یا به دریافت پذیرش شغلی از مراکز خارجی تمایل نشان می دهند، این اشخاص علاوه بر ارسال رزومه خود می بایست یک پورتفولیو هنری نیز ارائه داده و در اختیار کارشناسان قرار دهند. Portfolio هنری در واقع نمایانگر مسیر موفقیت هنرمند بوده و حاوی بهترین آثار او همراه با توضیحاتی مختصر در خصوص هر مورد می باشد.
در جواب این پرسش که Portfolio هنری چیست، باید گفت این مدرک به نوعی تکمیل کننده رزومه بوده و نمونه کار فرد به حساب می آید. ممکن است شخص در رزومه لیستی از اجراهای موسیقی خود را ذکر نماید اما در Portfolio باید ویدیوی اجراها را به اشتراک گذاشته و توضیحی در خصوص موسیقی مربوطه نیز ارائه دهد. نحوه نگارش Portfolio باید به گونه ای باشد که حدودا 15 الی 20 اثر در آن معرفی شده و حجم فایل کمتر از 15 مگابایت شود.
برخی از دانشگاه های خارجی برای تدوین Portfolio هنری قوانین و فرمت خاصی را در نظر داشته و آن ها را از طریق سایت خود به اشتراک می گذارند، بنابراین افراد پیش از اقدام برای نگارش Portfolio باید ابتدا نمونه فرمت های موجود در سایت دانشگاه را بررسی کرده و لیست شرایط را مطالعه کنند. در صورتی که مرکز آموزشی هیچ قانون خاصی برای تدوین مدرک اعمال نکرده باشد، داوطلب تا حدودی آزادی لازم را در اختیار داشته اما با این حال می بایست استانداردهای مربوطه را رعایت نماید، برای مثال یک Portfolio هنری نباید بسیار طولانی و خسته کننده طراحی شود.
ساختار پورتفولیو Portfolio
پورتفولیو هنری یکی از مواردی است که باید به رزومه ضمیمه شده و در جهت تکمیل مراحل ارائه گردد. بنابراین می توان توضیح داد ساختار پورتفولیو Portfolio باید به گونه ای باشد که بهترین نمونه کارهای شخص در آن قرار گرفته و همچنین توضیحات مختصری در خصوص هر کار ارائه شود. یک نمونه مناسب موردی است که شلوغ و گیج کننده به حساب نیامده و مطالعه آن مخاطب را دلسرد و خسته ننماید.
نحوه نگارش Portfolio برای رشته های مختلف با یک دیگر فرق داشته و برای مثال موسیقیدانان یا نوازندگان باید ویدیوی اجراهای خود را در یک Portfolio هنری بگنجانند، در حالی که نقاشان می بایست تصویری از نقاشی ها و طراحی ها را قرار داده و توضیحات تکمیلی را بیان کنند. برای مثال طراح می تواند در این خصوص که از چه متدهایی استفاده کرده و مراحل طراحی اثر به چه صورت بوده توضیحاتی را درج نماید. ساختار Portfolio به طور کلی شامل موارد زیر است.
مشخصات هویتی هنرمند
یک رزومه کوتاه و معرفی مختصر
اطلاعات تماس و معرفی شبکه های اجتماعی مانند سایت لینکدین
نمونه کارها همراه با 1 پاراگراف توضیح
درج اتودها و نمایش سیر تکامل اثر
Portfolio هنری می تواند به صورت چاپ شده و فیزیکی ارائه گشته و یا به شکل آنلاین در اختیار قرار گیرد که توصیه می شود افراد از انتشار فایل pdf مدرک تا حد امکان خودداری کنند. برخی از سایت ها امکان ارائه pdf را به صورت آنلاین و بدون نیاز به دانلود فراهم نموده اند که گزینه بسیار مناسبی به حساب خواهند آمد، زیرا ممکن است مخاطب فرصت کافی برای دانلود فایل با حجم بالا در اختیار نداشته باشد.
از بهترین سایت ها برای نمایش آنلاین فایل Portfolio هنری می توان به issuu.com اشاره کرد. گاهی اوقات افراد یک سایت شخصی برای خود طراحی کرده و Portfolio هنری را از طریق آن به اشتراک می گذارند. آن دسته از افرادی که تمایل به ارائه نسخه pdf دارند می بایست یک فایل حدودا 30 صفحه ای یا حاوی حداقل 12 نمونه کار را ارائه داده و توضیحاتی در خصوص خود و هدف از طراحی Portfolio در آن درج نمایند.
نحوه نگارش پورتفولیو هنری
نحوه نگارش پورتفولیو هنری تا حدودی مانند تدوین رزومه تخصصی به حساب آمده و افراد باید دقت لازم را در این زمینه به خرج دهند، تدوین Portfolio باید به گونه ای باشد که نمونه کارها به شکلی معنادار و جذاب در کنار یک دیگر قرار گرفته و به صورت پراکنده یا غیر مرتبط ارائه نشوند. در ادامه لیستی از مراحل تدوین جهت رفاه حال متقاضیان آورده شده است.
ابتدا متقاضیان باید به سایت دانشگاه یا شرکت مورد نظر برای استخدام مراجعه کرده و جزئیات مندرج در خصوص نحوه طراحی پورتفولیو هنری را مطالعه کنند، زیرا برخی از مراکز قوانین و نحوه نگارش Portfolio را اطلاع رسانی نموده و در سایت خود شرح می دهند.
متقاضیان می بایست در مقدمه پورتفولیو هنری اطلاعات شخصی خود را شرح داده و توضیحاتی در خصوص هدف از ارائه آثار بیان کنند. همچنین می توان آثار مندرج در پورتفولیو را به صورت مختصر معرفی کرده و یک پیش زمینه برای مطالعه مطالب ایجاد نمود.
در ادامه هنرمند می بایست بهترین نمونه کارهای خود را جهت ارائه انتخاب کرده و آن ها را به شکل معنادار در Portfolio قرار دهد، برای مثال در صورتی که آثار شخص موضوعات مختلفی دارند می بایست به صورت دسته بندی شده ارائه گشته و از درج نامرتب آنان در مدرک خودداری شود.
مشاهده یک اثر هنری به تنهایی منجر به کسب آشنایی با هنرمند نخواهد شد، بنابراین افراد باید در خصوص سیر تکامل اثر توضیح داده و همچنین متدهای مورد استفاده را به صورت خلاصه بیان کنند. غالبا یک پاراگراف توضیح برای هر اثر کافی است.
یک Portfolio غالبا باید جلد داشته باشد که در این صورت درج نام هنرمند و عنوان مدرک بر روی جلد الزامی خواهد بود. می توان از ترکیب آثار برای تصویر روی جلد استفاده کرده یا یک طراحی خاص برای آن انجام داد که این مورد بر اساس سلیقه افراد فرق دارد.
در نهایت اشخاص می بایست پورتفولیو هنری را یک بار از ابتدا تا انتها مورد بررسی قرار داده و از کنار هم قرار گرفتن معنادار نمونه کارها و توضیحات آنان اطمینان حاصل کنند. نحوه نگارش Portfolio باید به گونه ای باشد که نه خیلی خلاصه و نه خیلی شلوغ بوده و همچنین حداقل حاوی 12 نمونه کار به حساب آید.
در نهایت اشخاص می توانند رزومه و پورتفولیو هنری را برای دانشگاه جهت تحصیل در بهترین رشته های هنر برای مهاجرت یا شرکت مورد نظر ارسال کرده و منتظر دریافت پاسخ بمانند. هر چقدر حجم مدرک پایین تر باشد طبیعتا بررسی آن آسان تر بوده اما به هیچ عنوان نباید از تصاویر یا ویدیوهای بی کیفیت در طراحی Portfolio استفاده نمود.
برخی از هنرمندان جهت تدوین Portfolio هنری از سایت هایی مانند portfolio.adobe.com یا carbonmade.com کمک گرفته که بنابراین پیش از هر چیز می بایست مراحل ایجاد حساب کاربری در سایت را طی نمایند. همچنین برخی از افراد ممکن است تدوین مدرک را به مراکز دارای تجربه واگذار کنند که نیاز به پرداخت هزینه های لازم خواهند داشت. برای تدوین Portfolio هنری نباید از قالب های تکراری و کپی شده استفاده کرد زیرا باعث نارضایتی کارشناسان خواهد شد.
افراد لازم است بدانند که هیچ اجباری مبنی بر درج اثر کامل شده در Portfolio وجود نداشته و هنرمند می تواند سیر تکامل یک نقاشی را از طریق درج تصاویر گرفته شده در مراحل مختلف بیان کند. اشخاص می توانند یک رزومه مختصر از خود را همراه با راه های ارتباطی و لینک شبکه های اجتماعی در Portfolio هنری گنجانده و هدف از طراحی آن را نیز به صورت خلاصه شرح دهند. این مدرک می تواند در دو نسخه خلاصه و کامل تدوین شده که نسخه اول برای اپلای مورد استفاده قرار گرفته و نسخه کامل تر در جلسه مصاحبه ارائه می شود.
نمونه پورتفولیو هنری
پس از بررسی نحوه نگارش Portfolio افراد باید برای دانلود یک نمونه پورتفولیو هنری اقدام کرده تا از طریق بررسی آن با بخش های مختلف این مدرک و شیوه نگارش بیشتر آشنا شوند. بررسی یک نمونه پورتفولیو مناسب می تواند باعث ایجاد انگیزه در داوطلبان و کسب ایده گردد، اما اشخاص نباید طرح Portfolio را کپی نمایند. نمونه Portfolio هنری افراد را در خصوص نحوه درج آثار در مدرک راهنمایی کرده و اطلاعاتی در خصوص میزان توضیحات لازم برای هر اثر ارائه خواهد داد. در ادامه لینک دانلود یک نمونه آورده شده است.
نویسنده: آفرودیتی پیناکا | |
حجم: 8.6MB | |
منبع: آفرودیتی پیناکا |
پیشنهاد می شود افراد علاوه بر دانلود نمونه Portfolio هنری به سایت مرکز مورد نظر مراجعه کرده و در صورتی که دانشگاه فرمت خاصی برای Portfolio در نظر گرفته آن را مورد بررسی قرار دهند. نحوه نگارش Portfolio برای رشته های مختلف مانند بازیگری و گرافیک طبیعتا متفاوت بوده و هر شخصی باید مدرک را به گونه ای طراحی کند که بیانگر تسلط او بر متدها باشد، برای مثال علاقمندان به رشته های گرافیک یا نقاشی می توانند علاوه بر آثار کامل خود، اتودها را نیز ارائه داده و برای ارزیابی در اختیار قرار دهند.
کدام رشته ها نیاز به پورتفولیو هنری دارند؟
در پاسخ به این سوال که کدام رشته ها نیاز به پورتفولیو هنری دارند، باید توضیح داد که متقاضیان تحصیل یا کار در اکثر رشته های هنری مانند نقاشی، معماری، موسیقی یا سینما نیاز به آشنایی با نحوه نگارش Portfolio و تدوین آن دارند. داشتن نمونه کار و ارائه پورتفولیو به آشنایی بیشتر مخاطب با هنرمند کمک کرده و مسیر اخذ پذیرش تحصیلی یا شغلی را هموار خواهد نمود و شانس پذیرش فرم درخواست کار در خارج از کشور را بیشتر می کند.
ممکن است برخی از دانشگاه های خارجی افراد را ملزم به ارائه Portfolio هنری نکرده اما هنرمندان می بایست برای افزایش شانس خود این مدرک را تدوین نموده و ارائه دهند. طبیعتا وقتی کارشناسان با استعدادهای یک فرد آشنا شوند و خلاقیت های او را مشاهده کنند، دلیلی برای رد درخواست او نخواهند داشت. لیست رشته های نیازمند به طراحی Portfolio به شرح جدول زیر است.
لیست رشته های نیازمند به طراحی Portfolio | ||
نقاشی |
مجسمه سازی |
موسیقی |
معماری |
گرافیک |
سینما و تئاتر |
عکاسی |
طراحی صنعتی |
کارگردانی و بازیگری |
طراحی لباس |
طراحی داخلی و دکوراسیون |
چاپ دستی |
مد و فشن |
طراحی و ساخت جواهر |
هنرهای تجسمی |
بهتر است رزومه و Portfolio هنری به گونه ای طراحی شوند که تکمیل کننده یکدیگر بوده اما مشابه هم نباشند، برای مثال شخص می تواند در خصوص سوابق فعالیت های هنری و مسئولیت هایی که به او واگذار شده در رزومه توضیح داده اما در نهایت نمونه کار و سیر طراحی اثر را در Portfolio به نمایش بگذارد. مشاهده نمونه پورتفولیوها بهترین راه برای کسب ایده جهت تدوین یک مدرک خاص و منحصر بفرد خواهد بود.
مزایای داشتن پورتفولیو برای اپلای
پس از بررسی نمونه پورتفولیو هنری و کسب اطلاعات در خصوص نحوه نگارش Portfolio می توان به شرح مزایای داشتن پورتفولیو برای اپلای پرداخت. این مدرک یکی از مهم ترین موارد لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی یا کاری هنرمندان به حساب آمده و هنرمند فاقد نمونه کار شانس زیادی برای دریافت پذیرش نخواهد داشت. لیستی از مزایای ارائه این مدرک در زیر ارائه شده است.
افزایش شانس دریافت پذیرش از مراکز
ممکن است شخص موفق به اخذ بورسیه تحصیلی شود.
نمایش خلاقیت و استعداد
تحت تاثیر قرار دادن کارشناسان دانشگاه یا شرکت ها
نمایش اهداف فرد از تحصیل در رشته های هنری
Portfolio هنری در واقع پتانسیل فرد را همراه با استعدادها و خلاقیت ها به نمایش گذاشته و باعث جلب رضایت کارشناسان خواهد شد. هر چقدر خلاقیت و نوآوری هنرمند بیشتر باشد شانس اخذ پذیرش بالاتر رفته اما از طرف دیگر هنرمند فاقد پورتفولیو شانس کمی برای جلب رضایت خواهد داشت. لازم به ذکر است که اشخاص پیش از طراحی مدرک می توانند با سبک هنرهای مورد تدریس در دانشگاه، دروس و سرفصل ها آشنا شده و سپس نمونه کارهای مرتبط را در Portfolio بگنجانند.
ممکن است برخی از داوطلبان ارائه Portfolio هنری را مهم ندانسته و تنها به ارسال رزومه اکتفا کنند، اما باید توضیح داد که با توجه به تقاضای بالا برای دریافت پذیرش در نظر گرفتن همین نکات کوچک باعث ایجاد تمایز در بین داوطلبان خواهد شد. طبیعتا دانشگاه برای شخصی که نکات و قوانین مربوط به نحوه نگارش Portfolio را رعایت کرده و نمونه کارهای خود را به صورت حرفه ای ارائه داده است امتیاز بیشتری قائل می باشد.
به صورت کلی می توان مزایای داشتن پورتفولیو برای اپلای را افزایش شانس دریافت پذیرش تحصیلی و کاری، دریافت پروژه از اشخاص یا اخذ بورسیه دانست، اما باید اشاره کرد که اگر Portfolio به صورت نامناسب طراحی گردد مزیت زیادی در بر نخواهد داشت. بنابراین نمونه کارهای مورد استفاده باید حاوی خلاقیت بوده و استعدادهای ویژه داوطلب را به نمایش بگذارند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل پورتفولیو هنری، نحوه نگارش Portfolio و نمونه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پورتفولیو هنری مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، به شیوه ساخت پورتفولیو هنری در متن مقاله اشاره شده است.