برای مشاوره شرایط صادرات به خارج از کشور
برای مشاوره شرایط صادرات به خارج از کشور
صادرات به خارج از کشور می تواند یکی از بهترین کسب و کار ها برای افراد باشد. با صادرات به خارج از ایران، افراد می توانند ارز را وارد چرخه اقتصادی کشور کرده، برند خود را گسترش داده، درآمد را افزایش داده و همچنین به اشتغال زایی در کشور کمک کنند. اما بسیاری از افراد با این سوال مواجه می شوند که صادرات چند روش داشته؟ شرایط و مدارک مورد نیاز برای انجام آن چیست و از کجا می توان برای شروع این کار اقدام کرد؟
برای این که افراد بتوانند وارد بازار صادرات به خارج از ایران شده و در این بازار موفق به کسب درآمد شوند، باید ابتدا درباره صفر تا صد صادرات تحقیق کرده باشند. شناخت بازار مقصد، آشنایی با قوانین گمرکی، مدارک مورد نیاز، بهترین کالا برای صادرات و مواردی از این قبیل، می تواند در موفقیت افراد در این کسب و کار نقش حیاتی داشته باشند. در همین راستا در ادامه این مطلب، تمامی موارد مهم درباره نحوه صادرات به خارج از ایران توضیح داده شده اند.
صادرات به خارج از کشور
یکی از بهترین روش های افزایش تولید ناخالص کشور و ورود ارز به داخل، صادرات به خارج از کشور است. نحوه صادرات به خارج از ایران انواع مختلفی داشته و علاوه بر این که می تواند یک شغل بسیار پر درآمد و عالی باشد، می تواند برای اقتصاد کشور هم مفید بوده و برای بسیاری از افراد ایجاد اشتغال کند. افراد برای این که وارد دنیای صادرات شده و بتوانند از این راه کسب درآمد داشته باشند، ابتدا باید با نکات مهمی مانند انواع روش های صادرات آشنایی کامل داشته باشند. در ادامه این بخش درباره انواع روش های صادرات به خارج از ایران توضیحات بیشتری ارائه شده است.
یکی از انواع مهم صادرات به خارج از کشور، صادرات مستقیم است. در این روش، همان طور که از نام آن پیداست، کالا به صورت مستقیم در ایران تولید شده و بدون هیچ واسطه ای به خارج از کشور صادر می شود. در این روش، افراد می بایست ابتدا یک تولیدی یا کارخانه برای تولید یک محصول داشته باشند، سپس می توانند روابط و شبکه های خود را گسترش داده و محصول خود را به صورت مستقیم به خارج از کشور ارسال کنند.
در این روش، برخلاف روش قبلی، افراد به صورت مستقیم محصول خود را صادر نمی کنند. در این روش یک یا چند واسطه مانند شرکت های تجاری و بازرگانی وجود داشته که مراحل صادرات به خارج از کشور را انجام می دهند. این روش هزینه ها را افزایش داده و سود حاصل از صادرات محصول را برای تولید کنندگان کاهش می دهد. اما از طرفی، آن ها می توانند با اطمینان بیشتری محصول خود را صادر کرده و ریسک کمتری داشته باشند.
لازم به ذکر است با توجه تحریم های اقتصادی که علیه کشور ایران اعمال شده است، شرایط صادرات را برای تجار و بازرگانان و همچنین دولت سخت تر کرده است. از این رو این گروه از افراد برای صادرات کالا های تحریمی باید از روش دوم، یعنی صادرات غیر مستقیم به خارج از کشور استفاده نمایند. افراد باید برای این کار مدارک لازم برای خروج کالا از کشور و ورود آن ها به کشور های مقصد را تهیه نمایند.
شرایط صادرات به خارج از کشور
مانند هر کسب و کار دیگری، برای صادرات مستقیم و غیر مستقیم به خارج از کشور هم شرایط و قوانینی در نظر گرفته شده است. تمامی افرادی که قصد دارند تا وارد دنیای صادرات شده و از این راه کسب درآمد داشته باشند، باید ابتدا با این شرایط آشنایی کامل پیدا کنند. عدم اطلاع از این قوانین می تواند منجر به وارد شدن خسارت های جبران ناپذیری شده و برای افراد دردسر ایجاد کند. لذا در ادامه این بخش به برخی از مهم ترین شرایط صادرات به خارج از کشور پرداخته شده است.
در ابتدا ضروری است که افراد برای صادرات محصول خود مجوز خروج از کشور دریافت کنند. افرادی که قصد دارند تا محصولات را به صورت مستقیم صادر کنند می بایست مجوز صدور دریافت کرده و افرادی که قصد دارند به عنوان واسطه عمل کنند، باید مجوز صادرات کالای مورد نظر و همچنین مجوز فعالیت کشور خود را دریافت کرده باشند.
پس از دریافت مجوز، افراد باید کشور مقصد خود را مشخص کرده و سپس با تمامی قوانین واردات مربوط به این کشور آشنایی کامل داشته باشند. در برخی از موارد افراد تمامی قوانین کشور مبداء را رعایت کرده و به دلیل عدم اطلاع از شرایط کشور مقصد، با مشکلات بسیاری مواجه می شوند.
مسئولین مربوط به صادرات کالا باید با انواع مسیر های زمینی، دریایی و هوایی آشنایی کامل داشته و بهترین روش را برای صادرات خود انتخاب کنند.
تمامی افراد باید قوانین گمرکی، قوانین مربوط به صادرات کالا های مختلف و قوانین مربوط به ارز و افتتاح حساب بین المللی را بدانند.
اطلاع از تمامی این موارد و همچنین مدارک لازم برای شروع کار صادرات و نحوه آن بسیار ضروری است. قوانین گمرک با توجه به نوع کالا، کشور مقصد، زمان ارسال کالا و بسیاری از فاکتور های این چنینی می تواند متفاوت باشد. لذا به تمامی افراد توصیه می شود که یک وکیل خوب برای خود انتخاب کرده و مطمئن شوند که تمامی مراحل کاری آن ها مطابق قوانین کشور و قوانین گمرک پیش می رود. صادرات برخی از کالاهای خاص ممکن است شرایط مختلفی داشته باشد که افراد باید هنگام شروع برای انجام کار های مورد نظر خود آن ها را بررسی کنند.
مدارک لازم برای صادرات به خارج از کشور
برای این که افراد بتوانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم کالا های خود را به خارج از کشور صادر کنند، علاوه بر آشنایی با انواع روش های صادرات و شرایط انجام این کار، باید با مدارک لازم برای صادرات به خارج از کشور هم آشنایی کامل داشته باشند. در صورتی که مدارک ارائه شده هنگام خروج بار از کشور ناقص باشند یا مشکلی داشته باشند، ممکن است تمامی مراحل صدور با مشکل مواجه شده و ضرر بسیار زیادی به افراد وارد شود. لذا در ادامه این بخش، لیست مدارک لازم جهت خروج از مرز در حوزه صادرات ارائه شده است.
مجوز های مربوط به صادرات کالای مورد نظر
مجوز های مربوط به فعالیت شرکت صادر کننده
فاکتور فروش کالا به شرکت ها و واسطه های خارجی
کارت بازرگانی
گواهی های لازم برای کالا های مختلف (گواهی بهداشت، گواهی استاندارد، گواهی قرنطینه و…)
صورت عدل بندی
شناسه کالا برای برخی از کالا های خاص مانند فرش های دستباف یا وسایل آنتیک
لیست فوق تنها برخی از مدارک مرسوم مورد نیاز برای صادرات به خارج از ایران است. افراد با توجه به کشور مقصد، نوع کالای صادراتی و سایر موارد این چنینی، ممکن است که به مدارک و مجوز های دیگری هم نیاز داشته باشند. در صورتی که افراد یک وکیل مجرب داشته باشند، می توانند به راحتی تمامی مدارک مورد نیاز برای صادرات کالای مورد نظر خود را فراهم کرده و با اطلاع از نحوه آن بدون هیچ مشکل یا متحمل شدن هیچ ضرری، تمامی مراحل صادرات را انجام بدهند.
نحوه صادرات به خارج از کشور
پس از اطلاع از شرایط، مدارک و انواع روش های صادرات به خارج از کشور، سوال دیگری که ممکن است برای افراد به میان بیاید این است که نحوه صادرات به خارج از ایران به چه صورت بوده و برای انجام این کار باید چه مراحلی را پشت سر گذاشت؟ اطلاع از روش شروع صادرات به خارج، به ویژه برای افراد مبتدی، اهمیت بسیاری دارد. اطلاع از این مراحل می تواند مانع از هدر رفتن سرمایه و وقت آن ها شود. لذا در ادامه این بخش درباره نحوه صادرات به خارج از ایران توضیحات بیشتری ارائه شده است. این مراحل به صورت کلی شامل موارد زیر می شوند.
انتخاب محصول و پیدا کردن بازار خارجی برای خرید کالا
تحقیق درباره شرایط کشور مبداء و مقصد در راستای صادرات و واردات کالای مورد نظر
تهیه مدارک و مجوز های لازم
بسته بندی کالا
حمل و نقل
انجام کار های گمرک و ترخیص کالا
در اولین قدم برای شروع صادرات به خارج از ایران، افراد می بایست ابتدا یک محصول مناسب برای فروش پیدا کنند. به طور معمول، هر محصول یا کالایی که برای صادرات به خارج انتخاب می شود، حتما باید بهترین در نوع خود باشد. پس از انتخاب محصول، افراد باید درباره کشور مقصد تحقیق کرده، درباره نیاز های بازار آن و قوانین مربوط به واردات کالا های مختلف در آن به صورت کامل تحقیق کنند. پس از انجام تحقیقات، انتخاب محصول و انتخاب کشور مورد نظر، نوبت به دریافت مجوز های لازم و کارت بازرگانی می رسد.
تمامی مدارک و مجوز ها باید در این مرحله آماده و بررسی شده تا در آینده برای افراد مشکلاتی به وجود نیاورند. پس از آن که افراد از تکمیل بودن مدارک خود اطمینان پیدا کردند، باید کالای خود را طبق استاندارد های مربوط به آن دسته از محصولات بسته بندی کرده و برای ارسال آماده کنند. افراد و شرکت ها نباید فراموش کنند که انجام کار های مربوط به گمرک و ترخیص کالا هم از جمله موارد مهمی است که باید به آن بپردازند.
هزینه صادرات به خارج از کشور
هزینه صادرات به خارج از کشور را نمی توان به طور قطع مشخص کرد و به نحوه آن بستگی دارد. سرمایه مورد نیاز و هزینه های لازم برای صادرات به خارج از ایران به فاکتور های زیادی بستگی داشته و می تواند متفاوت باشد. اما باز هم افراد می توانند با اطلاع از این فاکتور ها و عوامل تاثیرگذار، میانگین هزینه ها و سرمایه مورد نیاز را بررسی کنند. در ادامه این بخش درباره فاکتور های تاثیرگذار بر روی هزینه صادرات به خارج از ایران توضیحات بیشتری ارائه شده است.
یکی از مهم ترین مواردی که روی هزینه صادرات تاثیر می گذارد، نوع کالای صادراتی است. برخی از کالا ها باید در شرایط، دما، بسته بندی و زمان خاصی به مقصد خود برسند. این موضوع می تواند تا حدود بسیار زیادی روی هزینه و سرمایه لازم برای صادرات به خارج از ایران تاثیر بگذارد. همچنین باید توجه داشت که مقصد صادرات هم می تواند تا حدود بسیار زیادی روی هزینه لازم تاثیر بگذارد. هزینه حمل و نقل، بیمه، گمرک و هزینه های دیگر می تواند در هر کشوری متفاوت باشد.
دیگر موارد تاثیر گذار بر روی هزینه صادرات به خارج، مربوط به روش حمل و نقل کالا و مدارک مربوط به آن می شود. این که افراد کالای خود را از طریق زمینی، دریایی یا هوایی ارسال کنند، تا حدود بسیار زیادی روی هزینه های مربوط به صادرات به خارج از ایران تاثیر می گذارد. از جمله سایر موارد تاثیر گذار هم می توان به نرخ ارز، میزان بار صادر شده، هزینه مجوز های لازم و… اشاره کرد که هیچ کدام هزینه ثابتی نداشته و متغیر هستند. در نتیجه می توان پیشنهاد داد که افراد، برای محاسبه دقیق هزینه صادرات، به وکیل خود مراجعه کنند.
بهترین کالا برای صادرات به خارج از کشور
اکنون پس از آشنایی با روش های صادرات به خارج از کشور، مدارک و شرایط مورد نیاز، سوال دیگری که برای علاقه مندان به ورود به دنیای صادرات به میان می آید این است که بهترین کالا برای صادرات به خارج از ایران چیست؟ همان طور که در بخش های پیش به این موضوع اشاره شد، نوع کالای صادراتی می تواند در بسیاری از موارد مربوط به صادرات مانند هزینه های لازم، دریافت مجوز ها و… تاثیر داشته باشند. در نتیجه آشنایی با بهترین کالای صادراتی بسیار ضروری است. در ادامه این بخش می توان برخی از بهترین و سودآور ترین کالا های صادراتی در ایران را مشاهده کرد.
نفت و گاز
صنایع پتروشیمی
فولاد و سایر فلزات
محصولات کشاورزی (انواع میوه ها، پنبه، زعفران، زرشک و…)
فرش
سنگ های معدنی
لوازم خانگی
باید در نظر داشت که انتخاب بهترین کالا برای صادرات به خارج از ایران، به موارد متعدد و نحوه آن بستگی دارد. به طور مثال سرمایه اولیه افراد برای شروع صادرات، کشور مقصد و… می توانند، تعیین کننده این باشند که کدام کالا برای افراد کالای بهتری است. سرمایه گذارانی که قصد دارند تا وارد دنیای صادرات شوند، ابتدا باید درباره بازار کشور مقصد خود تحقیق کرده، نیاز های این بازار را شناخته و سپس کالای مورد نظر خود را انتخاب کنند. با شناخت درست بازار کشور مقصد، هر کالایی می تواند افراد را به سود کلانی برساند.
مزایا و معایب صادرات به خارج از کشور
در این مطلب درباره بسیاری از نکات ضروری مربوط به صادرات به خارج از کشور توضیحات زیادی ارائه شد. اما اکنون افرادی که علاقه مند به شروع صادرات کالا ها و محصولات مختلف هستند با این سوال مواجه می شوند که اصلا ورود به دنیای صادرات سودآور است یا خیر و شرایط آن چیست؟ برای یافتن پاسخ این سوال، افراد باید تمامی جوانب مربوط به صادرات کالا به خارج از کشور را بدانند. در همین راستا در ادامه این بخش، به برخی از مهم ترین مزایا و معایب صادرات به خارج از ایران اشاره شده است.
مزایای صادرات به خارج از کشور | معایب صادرات به خارج از کشور |
کمک به کاهش هزینه های تولید |
عدم شناخت از بازار خارجی منجر به ضرر افراد می شود. |
بهبود موقعیت و رقابت در بازار های جهانی |
تفاوت های فرهنگی باعث بروز مشکلات و ضرر های مالی می شود. |
کمک به ارتقای کیفیت محصولات |
امکان ارائه خدمات پس از فروش برای برخی از کالا ها مانند وسایل خانگی وجود ندارد. |
کارآفرینی و افزایش اشتغال |
امکان از بین رفتن برخی از کالا ها مانند مواد غذایی و آرایشی وجود دارد. |
ورود ارز به کشور |
برند های معروف تر جهانی منجر به کاهش فروش محصول در خارج از کشور می شوند. |
تبلیغات برند های ایرانی در بازار ها جهانی |
|
رقابت با برند های خارجی |
|
افزایش سهام و رونق اقتصادی |
همان طور که مشاهده می شود، مانند بسیاری از کار های دیگر، در نحوه صادرات محصولات به خارج از کشور هم علاوه بر مزایا، معایبی هم می توان مشاهده کرد. نکته کلیدی برای موفقیت در این بازار این است که افراد هوش کافی برای صادرات را داشته باشند. تحقیق درباره بازار کشور مقصد، اطلاع از قوانین و بهترین روش های صادرات نکات مهمی هستند که می توانند به بازرگانان در موفقیت کمک بسیاری کنند. در نهایت می توان گفت که اگر افراد با آگاهی از شرایط و مدارک وارد این بازار شوند، می توانند هم به سود شخصی بسیاری دست پیدا کرده و هم برای رونق اقتصادی در کشور مفید واقع شوند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل صادرات به خارج از کشور، شرایط، مدارک و نحوه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با صادرات به خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، به نحوه صادرات به خارج از کشور در متن مقاله اشاره شده است.