برای مشاوره شرایط دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان
برای مشاوره شرایط دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان
اشخاص بسیاری در زمینه های مختلف به تحقیق و پژوهش پرداخته و به عنوان پژوهشگر مشغول فعالیت هستند، اما دغدغه افراد این است که چطور می توان در خارج از کشور به تحقیق پرداخت و اخذ ویزا به چه صورت خواهد بود؟ حضور در اکثر کشورهای خارجی از جمله آلمان نیازمند اخذ ویزا بوده و متقاضیان امکان اقامت بدون اجازه را در اختیار نخواهند داشت، به همین علت آشنایی با شرایط دریافت مجوز و مدارک لازم حائز اهمیت می باشد.
یکی از مجوزهای ورود به آلمان با عنوان Visa for Research یا ویزای تحقیقاتی آلمان شناخته شده که به محققان و پژوهشگران دارای سابقه تحصیلی و کاری مناسب و برخوردار از بودجه مالی کافی اعطا می شود، در این مقاله به بررسی شرایط دریافت، مدارک لازم و هزینه ها پرداخته شده و در خصوص انواع این مجوز ورود توضیحاتی آمده است. افراد از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با میزان اعتبار مدرک آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص اقدامات پس از دریافت، کسب خواهند کرد.
ویزای تحقیقاتی آلمان چیست؟
در جواب این پرسش که ویزای تحقیقاتی آلمان چیست؟ باید گفت که محققان و پژوهشگران دارای سابقه مناسب که تمایل به تحقیق در آلمان دارند امکان اخذ Visa for Research را داشته و مانعی برای پژوهش در آن محل نخواهند داشت. این ویزا انواع مختلفی داشته که شرایط دریافت هر یک با دیگری فرق دارد، از متداول ترین انواع آن می توان به مجوز تحقیق، مجوز تحصیل دکترا و پسادکترا و بلوکارت اشاره کرد.
اشخاص برای تحقیق در کشور آلمان نیاز به مجوز Aufenthaltserlaubnis zum Zweck der Forschung داشته که این مجوز در واقع امکان اقامت جهت پژوهش را فراهم می آورد. شرایط دریافت انواع ویزاهای تحقیقاتی متفاوت بوده، اما به طور کلی متقاضیان باید ثابت کنند از تمکن مالی کافی برای اقامت برخوردار بوده یا مدارک دال بر اخذ بورسیه تحصیلی آلمان را ارائه دهند. همچنین داشتن دعوت نامه از مرکز تحقیقاتی مهم بوده و نقشی اساسی در صدور Visa for Research خواهد داشت.
متقاضیان ویزای تحقیقاتی کشور آلمان در صورتی که امکان پرداخت هزینه های زندگی در آن کشور را در اختیار ندارند، می بایست پیش از ثبت درخواست ویزا برای اخذ بورسیه یا کمک هزینه اقدامات لازم را انجام دهند. در صورتی که متقاضی سابقه تحصیلی و پژوهشی مناسبی داشته و برنامه های تحقیقاتی قابل قبولی را به دانشگاه ها و دیگر مراکز مرتبط ارائه دهد امکان اخذ بورسیه فراهم خواهد شد.
انواع ویزای تحقیقاتی آلمان
بررسی انواع ویزای تحقیقاتی آلمان پژوهشگران را در جهت انتخاب بهترین مورد یاری کرده و از بروز پشیمانی یا ریجکتی درخواست جلوگیری می نماید. هزینه و مدارک لازم برای ویزای تحقیقاتی کشور آلمان بر اساس نوع مدرک مورد نظر تعیین گشته و از طریق مراجعه به سایت سفارت آلمان قابل بررسی خواهد بود. آلمان از محققان واجد شرایط دریافت و دارای سوابق قابل قبول حمایت به عمل آورده و بنابراین انواع مجوزهای پژوهشی، تحصیل دکترا، بلوکارت و مجوز بلند مدت نوع D را ارائه می دهد. در ادامه اتواع مجوز ها معرفی شده اند:
این مدرک که با عنوان Visa for Research نیز شناخته می شود به افرادی اعطا گشته که از دعوت نامه معتبر برخوردار باشند. دعوت نامه تحقیقاتی ممکن است از یک مرکز پژوهشی دولتی یا خصوصی ارسال شده یا از طرف یک دانشگاه ارائه گردد.
آن دسته از اشخاصی که تمایل به گذراندن PHD در آلمان داشته یا تمایل به شرکت در دوره های پسادکترا دارند واجد شرایط دریافت ویزا خواهند بود. ممکن است برای اخذ پذیرش تحصیلی نیاز به شرکت در امتحان ورودی باشد اما برخی مراکز آموزشی چنین قانونی نخواهند داشت. افراد در صورتی که از قبل از مراکز پذیرش گرفته باشند اجازه ثبت درخواست ویزا را داشته و در غیر این صورت می توانند ابتدا در امتحانات ارزیابی شرکت کرده و برای دریافت ویزای تحصیلی یا پژوهشی اقدام نمایند.
کارت آبی اروپا که به آن Blue Card EU گفته می شود به مهندسان، دانشمندان، ریاضی دانان، پزشکان و متخصصان فعال در حوزه تکنولوژی اعطا شده و شرط اخذ آن داشتن مدرک تحصیلی معتبر می باشد، همچنین افرادی که موفق به دریافت جاب آفر با حقوق سالانه 58.400 می شوند، اجازه درخواست بلوکارت را خواهند داشت.
مجوز ورود Nationales Visum Typ D خود دارای چند زیر مجموعه بوده که یکی از آن ها ویزای تحقیقاتی نام دارد. افراد پس از اخذ این نوع از مجوز ورود به آلمان می توانند در طی یک مدت طولانی و بیشتر از 3 ماه در آن کشور به پژوهش بپردازند.
افراد برای ثبت درخواست ویزا می بایست با سفارت آلمان در ارتباط بوده و علاوه بر ثبت درخواست اینترنتی، جهت پاسخگویی به سوالات در مصاحبه حضوری شرکت کنند. در خصوص انواع ویزای تحقیقاتی کشور آلمان باید توضیح داد که متقاضیان برای دریافت Visa for Research یا PHD وBlue Card EU نیاز به اثبات داشتن تسلط بر زبان انگلیسی یا آلمانی پیدا می کنند. بنابراین کسانی که با زبان خارجه آشنایی چندانی ندارند پیش از هر گونه اقدام می بایست برای تقویت مهارت ها و یادگیری انگلیسی یا آلمانی اقدام نمایند.
شرایط دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان
متقاضیان تحقیق و پژوهش در کشور آلمان می بایست شرایط دریافت ویزا را رعایت کرده و به قوانین آن کشور پایبند باشند. ورود به کشور آلمان و اخذ ویزا نیازمند برخورداری از شرایط و مدارک لازم و در اختیار داشتن تمکن مالی برای پرداخت هزینه های مورد نیاز می باشد. افراد همچنین باید هدف خود را از تحقیق و پژوهش تعیین کرده و با سازمان محل پژوهش قرارداد بسته تا موفق به جلب نظر سفارت و اخذ مجوز ورود پژوهشی گردند. مهم ترین قانون اخذ مجوز ورود تحقیقاتی داشتن دعوت نامه از موسسات دولتی یا خصوصی و برخورداری از بودجه مالی لازم برای زندگی در آلمان خواهد بود که لیست کلیه موارد به شرح زیر می باشد:
داوطلبان باید از سابقه تحصیلی و تحقیقاتی مناسبی برخوردار بوده و مدارک دال بر آن را ارائه دهند.
تسلط بر زبان انگلیسی یا آلمانی الزامی است.
متقاضیان باید تمکن مالی کافی جهت اقامت در آلمان را داشته یا از بورسیه بهره مند شوند.
اخذ دعوت نامه از مراکز تحقیقاتی یا پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا و پسادکترا یا دریافت جاب آفر اهمیت دارد.
هدف فرد از پژوهش باید قانع کننده بوده و به طور کامل در کاورلتر ذکر شود.
متقاضیان ممکن است نیاز به ارائه یک نامه از موسسه محل فعالیت خود در کشور مبدا مبنی بر نیاز موسسه به آن ها و تضمین بازگشت به مبدا پیدا کنند.
نداشتن سابقه کیفری و برخورداری از بیمه اهمیت دارد.
متقاضیان پس از دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان و حضور در آن کشور می بایست ظرف 2 هفته برای ثبت محل اقامت خود به اداره ثبت مراجعه کرده و در ادامه ظرف حداکثر 3 ماه برای دریافت مجوز اقامت مراحل لازم را طی نمایند. بنابراین اشخاص باید مدارک مربوط به محل اقامت را مانند اجاره نامه به نزدیک ترین اداره اتباع خارجی ارائه داده و همچنین موارد دال بر تسلط بر زبان خارجه را نیز در اختیار کارشناسان قرار دهند. در صورتی که وضعیت متقاضی مطلوب باشد مجوز اقامت residence permit صادر خواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان شامل پاسپورت، دعوت نامه و قرارداد پژوهشی، مدارک دال بر تسلط بر زبان خارجه و برخورداری از تمکن مالی می شود. اشخاص ابتدا می بایست از یک مرکز ارائه دهنده دوره های دکتری و پسادکتری یا موسسه تحقیقاتی پذیرش دریافت کرده و در ادامه برای درخواست ویزا آماده شوند.
شرایط دریافت و مدارک لازم برای دریافت ویزای تحقیقاتی کشور آلمان بر اساس نوع مجوز ورود درخواستی متغیر بوده و فرق خواهد داشت، برای مثال متقاضیان بلوکارت باید از تخصص های بالا برخوردار بوده و پیشنهاد شغلی با حقوق بالا دریافت کنند اما داوطلبان PHD نیاز به پیشنهاد شغلی نخواهند داشت. لیست مدارک لازم برای ثبت درخواست ویزا به طور کلی در جدول زیر آورده شده است.
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان | |
پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار و کپی آن |
رزومه حاوی شرح زندگی، سوابق تحصیلی و شغلی به صورت امضا شده همراه با کاورلتر که امضای ترجمه شده این مدارک نیز الزامی است. |
دو قطعه عکس بیومتریک یا دارای استاندارد ICAO و غیر مخدوش |
سوابق تحصیلی و کاری |
کپی و اصل فرم درخواست ویزا که برای هر یک از انواع مجوز ورود تحقیقاتی فرق دارد. |
توصیه نامه و انگیزه نامه |
مدارک مربوط به موجودی حساب، بورسیه یا پیشنهاد شغلی جهت تضمین برخورداری از امکان پرداخت هزینه ها |
گواهی عدم تهدید سیاست های آلمان و داشتن سلامتی کافی، بیمه درمانی 30 هزار یورویی |
پیشنهاد تحقیقاتی و قرارداد امضا شده توسط موسسه هایی که مورد تایید BAMF باشند برای متقاضیان Research Visa |
نامه موسسه محل فعالیت محقق که مبنی بر نیاز مرکز به فرد بوده و بازگشت او را تضمین کند. |
پس از اخذ ویزای تحقیقاتی کشور آلمان و ورود به آن کشور افراد باید مدارک مربوط به محل اقامت را به اداره ثبت ارائه دهند که بنابراین نیاز به قرارداد اجاره همراه با امضای بنگاه یا صاحب خانه خواهند داشت. برای درخواست مجوز اقامت نیز متقاضیان باید مدارکی مانند اجاره نامه، گواهی رجیستری پلیس، قرارداد پژوهشی و گواهی زبان خارجه را ارائه دهند.
نحوه دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان
شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا برخی از کشورهای دیگر مانند استرالیا و کانادا می توانند، بدون اخذ ویزا وارد آلمان شده و حدودا تا 3 ماه به تحقیق و پژوهش بپردازند، اما ایرانیان برای تحقیق در محل مذکور نیاز به مجوز ورود دارند. دریافت این مجوز ها در سفارت انجام خواهد شد. پرداخت هزینه ثبت درخواست ضروری بوده که امکان واریز هزینه ها در سایت ویزامتریک از طریق کارت بانکی ایرانی فراهم شده است.در ادامه به بررسی مراحل و نحوه دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان پرداخته شده است:
یکی از شروط اعطای ویزای تحقیقاتی آلمان داشتن قرارداد تحقیقاتی یا پذیرش تحصیلی و شغلی از مراکز معتبر بوده که افراد بر اساس نوع مجوز ورود درخواستی باید برای تهیه این موارد اقدام کنند.
افراد واجد شرایط دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان در مرحله بعدی باید مدارک لازم برای اخذ ویزا را آماده ساخته و در این زمینه با مشاوران مشورت نمایند، زیرا در صورت عدم ارائه تمامی موارد لازم مانند گواهی تمکن مالی مجوز صادر نمی شود.
جهت حضور در سفارت کشور آلمان و درخواست ویزای تحقیقاتی پیش از هر چیز نیاز به اخذ نوبت می باشد. اخذ نوبت از طریق مراجعه به سایت ویزامتریک visametric.com/iran/Germany/fa صورت گرفته، اما افراد برای دریافت اطلاعات در خصوص قوانین روادید می توانند به سایت سفارت به نشانی teheran.diplo.de مراجعه کنند.
پس از حضور در سفارت افراد می بایست مدارک و مستندات خود را ارائه داده و همچنین توضیحاتی در خصوص اهداف و سوابق پژوهشی خود بیان نمایند. طرح تحقیقاتی باید به گونه ای باشد که نتایج مثبتی برای کشور آلمان داشته و بودجه مالی کافی برای اجرای آن در دسترس به حساب آید.
در صورت اخذ جواب مثبت از سفارت متقاضیان ویزای تحقیقاتی را دریافت کرده و وارد کشور آلمان خواهند شد، در ادامه باید مراحل ثبت محل اقامت و درخواست مجوز اقامت نیز از طریق مراجعه به اداره اتباع طی گردد. افرادی که با ریجکتی ویزا مواجه می شوند مانعی برای اعتراض نداشته و باید مدارک قانع کننده تری را به سفارت ارائه نمایند. یکی از نکات قابل توجه در خصوص نحوه دریافت ویزای تحقیقاتی کشور آلمان این است که حضور در سفارت بدون اخذ نوبت امکان پذیر نبوده و باعث عدم رسیدگی به درخواست متقاضی می شود.
هزینه لازم برای دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان
در شرایط دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان ذکر شده که افراد برای اخذ مجوز ورود نیاز به مدارک خاصی از جمله گواهی تمکن مالی خواهند داشت، بنابراین هزینه های مورد نیاز را می توان شامل مبلغ درخواست ویزا و میزان بودجه لازم برای اجاره آپارتمان، پژوهش و خورد و خوراک دانست. باید توضیح داد که تحصیل دکتری در آلمان در مراکز دولتی هزینه نداشته و دانشگاه های خصوصی نیز در مواردی امکان تحصیل رایگان را فراهم کرده اند، اما در صورتی که فرد موفق به اتمام تحصیل در 6 ترم اول نگردد، باید به ازای هر ترمی که اضافه می گذراند 300 الی 3 هزار یورو پرداخت نماید. در جدول زیر لیستی از قیمت ها آورده شده است.
هزینه لازم برای دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان | |
هزینه درخواست ویزای تحقیقاتی آلمان |
75 الی 110 یورو بر اساس نوع ویزا |
میزان تمکن مالی مورد نیاز |
سالانه 11.000 الی 12.500 یورو |
شهریه دکترا در دانشگاه های دولتی |
تحصیل رایگان بوده اما 100 الی 350 یورو بابت ثبت نام مورد نیاز است. |
شهریه دکترا در دانشگاه های خصوصی |
6 ترم اول رایگان بوده، اما در صورت عدم اتمام تحصیل ترمی 300 الی 3 هزار یورو اخذ می شود. |
اجاره آپارتمان 1 خوابه |
ماهی 795.90 الی 1,094.30 یورو |
مبلغ قبوض |
ماهانه 237.01 الی 270 یورو |
هزینه اینترنت |
ماهی 36 الی 44 یورو |
قیمت حمل و نقل |
ماهانه 50 الی 80 یورو |
هزینه 1 وعده غذا |
12 الی 15 یورو |
قیمت تمدید ویزا |
80 الی 100 یورو |
یکی از انواع ویزای تحقیقاتی کشور آلمان مجوز ورود تحصیلی برای گذراندن دوران دکتری یا پسادکتری می باشد که به همین دلیل افراد باید در خصوص میزان شهریه ها اطلاعات کسب کنند. جهت کاهش هزینه لازم برای دریافت ویزای تحقیقاتی این کشور یا معافیت از پرداخت آن افراد باید بورسیه تحصیلی گرفته یا از طریق دریافت پیشنهاد شغلی برای ثبت درخواست بلوکارت اقدام کنند. گاهی اوقات موسسه های تحقیقاتی آلمان وظیفه پرداخت هزینه های پژوهش را بر عهده گرفته و این مورد را در قرارداد ذکر خواهند نمود.
میزان تمکن مالی لازم برای اخذ ویزای تحقیقاتی کشور آلمان حدودا ماهی 900 الی هزار یورو می باشد که اشخاص از طریق ارائه مدرک قرارداد کاری یا بورسیه تحصیلی می توانند، بدون ارائه گواهی تمکن مالی رضایت سفارت را جلب کنند، اما در غیر این صورت شخص باید مبلغ را در یک حساب مسدود شده در آلمان قرار داده یا هنگام ورود به مقصد آن را همراه داشته و در اسرع وقت یک حساب بانکی افتتاح کرده و مبلغ را به حساب واریز نماید.
اعتبار ویزای تحقیقاتی آلمان
اعتبار ویزای تحقیقاتی آلمان برای انواع مختلف آن فرق داشته و حداقل 3 ماه خواهد بود. برای مثال مدت زمان مجوز ورود تحصیلی تا پایان اتمام تحصیل دانشجو به حساب آمده، اما میزان اعتبار بلوکارت بر اساس مدت زمان قرارداد کاری تعیین شده و سه ماه نیز به آن اضافه می گردد که البته به طور کلی باید اظهار داشت Blue card EU حدودا 4 سال معتبر می باشد.
میزان اعتبار ویزای تحقیقاتی کشور آلمان بر اساس نوع مجوز ورود معین شده و ممکن است سه ماه یا بیشتر باشد، افراد می بایست پس از ورود به آلمان ظرف 3 ماه به اداره اتباع مراجعه کرده و درخواست مجوز اقامت در آلمان را به ثبت برسانند تا امکان حضور یک ساله در آلمان برای آنان فراهم شود. امکان تمدید این ویزا نیز وجود داشته که اشخاص می بایست دو ماه مانده به انقضای اعتبار از اداره اتباع نوبت گرفته و در ادامه از طریق ارائه مدارک و علل درخواست تمدید و پرداخت هزینه های لازم برای افزایش اعتبار مدرک اقدام کنند.
افراد واجد شرایط دریافت ویزای تحقیقاتی کشور آلمان لازم است بدانند که امکان الحاق خانواده درجه یک مانند همسر و فرزندان زیر سن 18 سال مجرد در صورت تضمین برخورداری از بودجه مالی کافی وجود خواهد داشت. اعضای خانواده برای اخذ ویزا باید تا حدودی با زبان آلمانی آشنا بوده و امکان برقراری ارتباط با اشخاص جهت برطرف کردن نیازهای روزمره را داشته باشند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ویزای تحقیقاتی آلمان، شرایط دریافت، مدارک و هزینه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای تحقیقاتی آلمان مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، نحوه دریافت ویزای تحقیقاتی آلمان در متن مقاله آمده است.