برای مشاوره شرایط ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور
برای مشاوره شرایط ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور
ایرانیان ساکن کشورهای خارجی قابلیت ثبت رسمی ازدواج خود را داشته و همچنین می توانند در صورت تمایل به طلاق به انجام این کار بپردازند. برخی افراد با شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور در راستای ازدواج و طلاق آشنا نبوده که بر همین اساس نیاز به مطالعه و کسب راهنمایی در این باره خواهند داشت. ضوابط در نظر گرفته شده برای ازدواج با قوانین طلاق متفاوت بوده که بایستی مورد توجه قرار گیرد. ثبت درخواست طلاق یا ثبت درخواست ازدواج به صورت الکترونیک بوده، در همین راستا زوجین بایستی به سایت میخک به نشانی mikhak.mfa.gov.ir مراجعه نمایند.
ثبت طلاق و ازدواج در خارج از کشور نیاز به برخورداری از شرایط در نظر گرفته شده داشته و فرد در کنار آن نیز بایستی به ارائه برخی مدارک نیز بپردازد. در این مقاله به ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور و شرایط انجام این کار پرداخته خواهد شد. در ادامه مطلب نیز در ارتباط با مدارک لازم جهت رسمی کردن ازدواج و طلاق در خارج از کشور و مراحل انجام این کار توضیح داده می شود.
ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور
افراد ایرانی مقیم کشورهای خارجی در راستای تابعیت از قوانین داخلی ایران نیاز به این داشته تا در جهت ایجاد پیوند با جنس مخالف آن را به صورت رسمی ثبت نمایند. همچنین این اشخاص در صورت تصمیم به جدایی از همسر خود بایستی به ثبت طلاق پرداخته و مراحل آن را طی کنند. برخی از مخاطبان با رویه ثبت طلاق و ازدواج در خارج از کشور آشنا نبوده که بر همین اساس در قسمت زیر به این مبحث پرداخته شده است.
ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور یک فرآیند قابل انجام بوده و افراد می توانند با مراجعه به سفارت ایران به صورت قانونی با طی مراحل مورد نیاز به انجام این کار بپردازند. فرد بر اساس شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور، نیاز به این داشته تا با ورود به سامانه میخک به نشانی mikhak.mfa.gov.ir درخواست خود را جهت ازدواج یا طلاق ارسال کند. سپس مرد یا زن ایرانی با در دست داشتن مدارک به سفارت ایران در کشور محل اقامت مراجعه کرده و عملیات مورد نیاز را تکمیل می کند.
ثبت ازدواج و طلاق ایرانیان در خارج از کشور علاوه بر شرایط نیاز به ارائ برخی مدار نیز داشته که بایستی مورد توجه قرار گیرد. طلاق توافقی در خارج از کشور سریع ترین راه جدایی می باشد که زن و مرد در این رویه نیاز به یک وکیل طلاق توافق مشترک خواهند داشت. همچنین سخت ترین و پیچیده ترن جدایی از همسر طلاق یک طرفه بوده که یکی از طرفین مخالف تصمیم جدایی می باشد.
ازدواج در خارج از کشور به مراتب آسان تر از طلاق بوده و زوجن در این روند بایستی با مراجعه به سفارت ایران مقیم در کشورهای خارجی با ارائه مدارک و همچنین داشتن شرایط در نظر گرفته شده به انجام این کار بپردازند. در این فرآیند ازدواج زن و مرد در شناسنامه هر یک ثبت شده و این پیوند طبق قوانین داخلی ایران رقم خواهد خورد. شرایط ایرانیان مقیم خارج جهت ازدواج و همچنین طلا به همراه مدارک قابل ارائه از مواردی بوده که در ادامه هر یک پرداخته خواهد شد.
شرایط ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور
افراد مقیم خارج از کشور در راستای ایجاد پیوند با زوجین یا ثبت طلاق، نیاز به این داشته تا به سفارت ایران در کشور محل سکونت مراجعه کرده و فرآیند مربوطه را طی نمایند. در همین راستا اشخاص بایستی با اطلاع از شرایط ایرنیان مقیم خارج از کشور به انجام این کار بپردازند. شرایط ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور که مهاجرت از ایران را انتخاب کرده اند، در زیر درج شده که مطالعه آن می تواند برای افراد مسیر را روشن تر کند.
زن و مرد ایرانی مقیم کشورهای خارجی که از دین اسلام تبعیت کرده، مطابق قوانین داخلی، نیاز به این داشته تا در راستای ایجاد پیوند میان یک دیگر به ثبت ازدواج بپردازند. در همین راستا افراد بایستی به سفارت ایران در کشور محل سکونت مراجعه نموده و عملیات مورد نیاز را طی کنند. زن و مرد در راستای ثبت ازدواج خود نیاز به برخی از شرایط داشته که در بخش زیر به هر یک اشاره شده است.
ثبت درخواست ازدواج در سامانه میخک به صورت الکترونیک
ازدواج خانم و آقا می بایست در یکی از مراکز اسلامی مورد قبول نمایندگی کنسولی انجام شود و همچنین عقد نکاح شرعی میان آن ها خوانده شود.
تشرف به دین اسلام
پرداخت هزینه کنسولی
هر یک از موارد درج شده در قسمت بالا از شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور برای ثبت ازدواج می باشد که هر یک بر اساس قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است. عدم داشتن هر یک از شرایط بالا توسط زوجین موجب این شده تا در ثبت ازدواج خود به صورت رسمی دچار مشکل شده و موفق به انجام این کار نشوند.
زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور در صورت عدم رضایت از زندگی مشترک و تصمیم به جدایی از یکدیگر قابلیت این را داشته تا مطابق قوانین داخلی ایران عملیات ثبت طلاق را به صورت رسمی انجام دهند. در همین راستا در صورتی که طلاق به صورت توافقی بوده باشد، جدایی مرد و زن از یک دیگر راحت تر از طلاق یک طرفه می باشد. شرایط ثبت طلاق در بخش زیر درج شده که قابل مشاهده می باشد.
ثبت درخواست طلاق در سامانه میخک
حضور زوجین یا وکلا در محل ثبت طلاق
ارائه دلیل طلاق از بین یکی از موارد 12 گانه شرایط ضمن عقد یا عسر و حرج در صورتی که مرد مقیم خارج از کشور بوده و مخالف طلاق باشد.
حق طلاق مطابق قوانین داخل ایران با مرد بوده و زن در صورت مخالفت با طلاق تاثیری بر روند ثبت آن نخواهد داشت.
پرداخت هزینه ثبت طلاق
هر کدام از موارد درج شده در بالا از شرایط ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور بوده که در روند انجام این کار بایستی مورد توجه قرار گیرد. این شروط مطابق قوانین داخلی تنظیم شده و افراد مسلمان نیاز به تبعیت از هر یک از آن ها را دارند. در صورت عدم داشتن هر یک از این شرایط، فرآیند ثبت طلاق انجام نشده و زوجین موفق به انجام این کار نمی شوند و جدایی آن ها رسمیت نخواهد داشت.
مدارک لازم برای ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور
ثبت طلاق و ازدواج برای ایرانیان مقیم خارج از کشور میسر بوده و این افراد می توانند مطابق قوانین داخل کشور به انجام این کار بپردازند. پیوند میان زوجین یا جدایی میان آن ها نیاز به اطلاع از برخی از ضوابط در نظر گرفته شده داشته که در قسمت قبل به شرایط ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور پرداخته شد. افراد علاوه بر شرایط می بایست از برخی از مدارک نیز اطلاع یابند که بر همین اساس در زیر مدارک لازم برای ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی خارج از کشور معرفی می شوند.
خانم ها و آقایان علاقه مند به ایجاد پیوند میان یکدیگر باید در راستای طی مراحل قانونی بر اساس قوانین داخلی به ارائه برخی مدارک مورد نیاز بپردازند. این مدارک در راستای احراز هویت و همچنین ثبت رسمی ازدواج درخواست شده و داشتن هر کدام الزامی می باشد. همچنین این مدارک در دسته مدارک لازم جهت خروج از مرز نیز می باشند. هر یک از مدارک مورد نیاز جهت ثبت ازدواج زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور در زیر درج شده که بایستی مورد مطالعه قرار گیرد.
ارائه مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی و تصویر هر یک
ارائه اصل اجازه نامه رسمی ولی قهری خانم (در صورت فوت پدر ارائه گواهی فوت الزامی می باشد.)
در صورت طلاق یا فوت همسر ارائه اصل طلاق نامه یا گواهی فوت همسر الزامی خواهد بود.
ارائه 3 قطعه عکس جدید از زن و شوهر
ارائه اصل گواهی ازدواج صادر شده توسط مراکز اسلامی
ارائه اصل گواهی ازدواج محلی زن و مرد صادر شده توسط مقامات محلی دارای صلاحیت
ارائه گواهی بهداشت زن و شوهر در راستای عدم داشتن بیماری های واگیردار مانع از ازدواج به مانند ایدز، هپاتیت، تلاسمی و غیره
ارائه اصلی فیش بانکی واریز هزینه ثبت ازدواج
ارائه اصل گواهی ولادت مرد (در صورت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی)
ارائه گواهی تشرف مرد به دین اسلام (در صورت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی)
ارائه 3 قطعه عکس مرد و 6 قطعه عکس زن (در صورت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی)
ارائه اصل پاسپورت زن (در صورت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی)
ارائه اصل گواهی ولادت زن (در صورت ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی)
ارائه گواهی تشرف زن به دین اسلام (در صورت ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی)
ارائه 3 قطعه عکس مرد و 6 قطعه عکس زن (در صورت ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی)
ارائه اصل گذرنامه مرد (در صورت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی)
هر کدام از موارد درج شده در بالا از مدارک مورد نیاز جهت ثبت ازدواج زن و مرد ایرانی، ثبت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی و همچنین ثبت ازدواج مرد ایرانی و زن خارجی در خارج از کشور مطابق با قوانین داخلی می باشد. هر یک از این مدارک در مراحل ثبت ازدواج مورد بررسی قرار گرفته و در صورت عدم تایید از ازدواج زن و مرد جلوگیری خواهد شد.
زن و مرد ایرانی در راستای جدایی از یکدیگر یا جدایی از یک فرد خارجی نیاز به این داشته تا از مدارک مورد نیاز جهت انجام این کار اطلاع یابند. این مدارک مطابق با قوانین جمهوری اسلامی بوده و زن و مرد در راستای ثبت طلاق در خارج از کشور مستلزم به ارائه هر یک می باشند که در قسمت زیر به آن ها اشاره شده است.
ارائه گواهی ثبت درخواست طلاق در سامانه میخک
ارائه برگ صیغه شرعی طلاق از مراکز اسلامی مورد تایید سفارت ایران
ارائه مدارک هویت نظیر اصل شناسنامه زن و مرد
ارائه 4 قطعه عکس پشت نویسی شده زن و مرد
ارائه حکم طلاق صادر شده از دادگاه محل اقامت به همراه ترجمه مدارک فارسی
ارائه اصل سند ازدواج
ثبت طلاق در راستای جدایی از یکدیگر صورت گرفته در صورت عدم رضایت زوج انجام این کار مطابق موارد گفته شده منوط به موارد 12 گانه شرایط ضمن عقد و غیره خواهد بود. هر یک از موارد ذکر شده در بالا از مدارک مورد نیاز جهت ثبت طلاق زوجین مقیم خارج از کشور و شرایط ایرانیان مقیم خارج می باشد که در راستای راستی آزمایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت تایید، حکم طلاق جاری خواهد شد.
سایت ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور
در قسمت قبل در ارتباط با ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور و شرایط ایرانیان مقیم خارج جهت انجام هر یک از این عملیات توضیح داده شد. علاوه بر این زوجین در راستای ثبت ازدواج یا طلاق نیاز به ارائه برخی مدارک داشته و بایستی قبل از اقدام عملی هر یک را آماده نمایند. ثبت درخواست طلاق و ازدواج برای ایرانیان مقیم خارج از کشور به صورت اینترنتی بوده و این اشخاص بایستی به سایت میخک جهت انجام فرآیندهای نام برده مراجعه کنند.
سایت ثبت ازدواج و طلاق ایرانیان در خارج از کشور سامانه میخک بوده که یک صفحه مجزا در محیط وب می باشد و باید به تایید مدارک در سامانه میخک نیز پرداخته شود. بر اساس شرایط ایرانیان مقیم خارج، افراد با ورود به این پورتال الکترونیک قابلیت این را داشته تا فرآیند ثبت درخواست ازدواج یا ثبت درخواست طلاق را طی کنند. در همین راستا کاربران نیاز به اطلاع از آدرس سایت میخک دارند که به نشانی mikhak.mfa.gov.ir در دسترس آنان قرار دارد.
برای ورود به سامانه میخک کلیک کنید.
سامانه میخک با عنوان بستر مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی در قبل با نام سامانه تاک شناخته می شد که به ارائه خدمات امور خارجه به افراد مقیم خارج از کشور می پردازد. مخاطب در راستای ورود به سایت میخک نیاز به این داشته تا نشانی گفته شده را در مرورگر اینترنتی تلفن همراه یا سیستم رایانه مورد استفاده خود وارد نماید. همچنین لینک ورود مستقیم به این بستر آنلاین در زیر درج شده که قابل مشاهده می باشد.
نحوه ثبت ازدواج اتباع ایرانی در خارج از کشور
ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور برای افراد مسلمان یک امر اجباری بوده و زوجین بایستی بر اساس قوانین داخلی به انجام این کار بپردازند. در همین رابطه زن و مرد ایرانی باید از شرایط و مدارک ایرانیان مقیم خارج از کشور جهت ثبت ازدواج و ثبت طلاق آگاهی یابد که در قسمت قبل به هر یک اشاره شد. انجام فرآیند ثبت طلاق یا ثبت ازدواج برای برخی از افراد مبهم بوده و نیاز به راهنمایی در این باره خواهند داشت.
ایجاد پیوند بر اساس قوانین اسلامی میان زوجین ایرانی مسلامت یکی از الزامات ازدواج بوده که بایستی رعایت گردد. در همین راستا افراد بر اساس شرایط و موارد در نظر گرفته شده به انجام این کار خواهند پرداخت. زوجین در وهله اول نیاز به این داشته تا به سامانه میخک به نشانی mikhak.mfa.gov.ir رفته و ثبت درخواست ازدواج را به صورت الکترونیک انجام دهند. در همین راستا نشانی گفته شده را در مرورگر گوگل خود وارد کرده و سپس این سایت بایست فرآند ورود را با درج ایمیل، گذر واژه و کد امنیتی طی کنند.
شخص در صفحه بعد رمز عبور را وارد کرده و پس از طی عملیات ورود نیاز به این داشته تا از میان خدمات موجود بر روی گزینه امور سجلات کلیک نماید.
کاربر با ورود به صفحه امور خدمات سجلی بایستی از میان آیتم های موجود در این مرحله بر روی گزینه درخواست ثبت ازدواج ضربه بزند.
فرد در مرحله بعد بایستی مشخصات تکمیلی صاحب سند نظیر نام مادر، تحصیلات، شاره تلفن دین و غیره را وارد نماید. سپس در دیگر مراحل مشخصات همسر و اطلاعات درخواست را وارد کرده و نیاز به این داشته تا پس از مشاهده پیش نمایش، ثبت نهایی را انجام دهد. زوجین پس از ثبت درخواست ازدواج در ادامه راه به مراکز اسلامی مورد تایید سفارت جمهوری اسلامی مراجعه نموده و با ارائه مدارک مطابق با شرایط ثبت ازدواج را انجام خواهند داد.
نحوه ثبت درخواست طلاق به مانند ثبت ازدواج اتباع ایرانی خارج از کشور در سایت میخک به نشانی mikhak.mfa.gov.ir انجام خواهد شد که باید مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا فرد در ابتدا بایستی به این بستر الکترونیک مراجعه کرده و فرآیند ورود را با درج ایمیل، کد ملی، کد امنیتی و رمز عبور طی نماید. تصویر قرار داده شده در زیر بیان گر این رویه بوده که قابل مشاهده می باشد.
زوجین پس از طی عملیات ورود در سامانه میخک نیاز به این داشته تا از میان گزینه های بخش خدمات به انتخاب مورد امور سجلات بپردازند.
در ادامه راه فرد به صفحه امور سجلات رفته و گزینه درخواست ثبت طلاق را مطابق عکس قرار داده شده در بخش زیر انتخاب خواهد کرد که بایستی مورد توجه قرار گیرد.
شخص سپس اطلاعات صاحب سند را تکمیل نموده، به درج اطلاعات پرداخته، پس از ورود اطلاعات درخواست پیش نمایش را مشاهده کرده و بر روی گزیه تایید نهایی ضربه خواهد زد. مرحله بعد از ثبت درخواست طلاق بر اساس شرایط ایرانیان مقیم خارج، مراجعه حضوری به مراکز در نظر گرفته شده می باشد. در ای مرحله مدارک و شرایط مورد بررسی قرار گرفته و زوجین بایستی منتظر اعلام نتیجه ثبت طلاق بمانند.
مراحل پس از ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور
در قسمت قبل گفته شد که اتباع ایرانی با مراجعه به سامانه میخک به نشانی mikhak.mfa.gov.ir با توجه به شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور قابلیت ثبت درخواست ازدواج یا طلاق را خواهند داشت. سپس درخواست آن ها با توجه به مدارک ارائه شده مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید صلاحیت تایید خواهد می شود. مراحل پس از ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور یکی از ابهامات مخاطب بوده که در ادامه در ارتباط با آن توضیح داده می شود.
پس از ثبت ازدواج اتباع ایرانی در خارج از کشور زوجین تشکیل خانواده داده و می توانند بر اساس شریعت اسلامی تا آخر عمر در کنار یکدیگر زندگی نمایند. ازدواج آن ها منطبق بر قوانین جمهوری اسلامی بوده و بایستی بر همین اساس شرایط در نظر گرفته شده را رعایت کنند.
از مراحل پس از ثبت طلاق ابتاع ایرانی در خارج از کشور در وهله اول بایستی به تقسیم اموال اشاره کرد. در این راستا بر اساس توافق در نظر گرفته شده یا بر اساس رای دادگاه این کار انجام خواهد شد. همچنین زوجه در طلاق یک طرفه نیاز به این داشته تا عملیات دریافت مهریه را طی کند.
ثبت ازدواج و طلاق ایرانیان در خارج از کشور از این جهت دارای اهمیت می باشد که این افراد در زمان برگشت به ایران نیز، دارای روابط تعریف شده باشند و بتوانند بر اساس قوانین ایران نیز ورود و خروج داشته باشند. همچنین افراد می توانند ازدواج خود را در مراکز مورد تایید کشور مقصد نیز ثبت نمایند. در این صورت می توانند از حقوق خود بهعنوان زوجین یا افرادی که از هم جدا شده اند بهره مند شوند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور و شرایط ایرانیان مقیم خارج همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، نحوه ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور در متن مقاله آمده است.