برای مشاوره شرایط تغییر نام در خارج از کشور
برای مشاوره شرایط تغییر نام در خارج از کشور
بسیاری از اشخاص ساکن خارج از کشور به دلایل مختلفی همچون طولانی بودن اسم، تلفظ سخت آن برای دوستان خارجی یا علاقه و سلایق شخصی به تعویض نام تمایل نشان می دهند، اما باید بررسی کرد که نحوه تغییر در خارج از کشور چگونه بوده و شامل چه مراحلی می شود؟ آشنایی با شرایط و مدارک مورد نیاز و فرم ثبت درخواست اهمیت داشته و اشخاص باید اطلاعاتی در خصوص نحوه ایجاد تغییر در پاسپورت و تبعات و مشکلات این تعویض به دست آورند.
شرایط عوض کردن نام خانوادگی در هر کشوری ممکن است، متفاوت به حساب آمده و روند ثبت درخواست برای خارجی ها با شهروندان مناطق مختلف جهان فرق کند. در این مقاله به بررسی دقیق شرایط و مدارک لازم برای اصلاح نام در خارج از کشور پرداخته شده و لیست مراحل ثبت درخواست و شیوه اخذ پاسپورت جدید آورده شده است. اشخاص از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با میزان هزینه ها و چگونگی ایجاد تغییر در تذکره الکترونیکی آشنا می گردند.
تغییر نام در خارج از کشور
تغییر نام در خارج از کشور برای آن دسته از افرادی که تابعیت ایران را دارند اما اقدام به مهاجرت از ایران کرده اند، از طریق مراجعه به سفارت کشور مبدا امکان پذیر بوده و پس از ثبت درخواست در سفارت، تقاضای شخص در اداره ثبت و احوال ایران مورد بررسی قرار می گیرد. بنابراین افراد می بایست قوانین و شرایط عوض کردن نام خانوادگی را در نظر گرفته و موارد را رعایت نمایند تا دچار مشکل نشوند. تغییر اسم در خارج از کشور برای آن دسته از افرادی که موفق به اخذ اقامت دائم و شهروندی مقصد شده اند تا حدودی متفاوت می باشد.
این اشخاص به علت برخورداری از شهروندی کشور خارجی می توانند قوانین مربوط به تعویض اسم را بررسی نموده و در ادامه از طریق مراجعه به ادارات مربوطه مانند ثبت احوال ایالت درخواست خود را ارائه دهند. هر کشوری قوانین خاصی در این زمینه داشته و شرایط ویژه ای را برای تغییرات اعمال می کند. لازم به ذکر است که پس از تغییر اسم در خارج از کشور برگه ای مبنی بر تعویض اسم به شخص داده شده و جزئیات لازم در آن ذکر می شود تا اعتبار مدارک اخذ شده با اسم قبلی مانند موارد تحصیلی حفظ گردد.
همچنین ممکن است در پاسپورت اشخاص اطلاعات مربوط به تعویض درج شده تا مشکلی بابت دریافت خدمات با نام پیشین و جدید وجود نداشته باشد. اصلاح نام در ایران برای خارجی ها برای مثال افغان ها از طریق مراجعه به سفارت صورت خواهد گرفت. تابعین کشور افغانستان برای تعویض اسم و نام خانوادگی باید به سفارت افغانستان مراجعه نموده و پس از ثبت درخواست مدارک جدید را با نام تغییر یافته اخذ نمایند. این اشخاص باید قوانین مربوط به تعویض اسم افغانستان را رعایت کرده تا درخواست آنان مورد قبول واقع شود.
شرایط تغییر نام در خارج از کشور
شرایط تغییر نام در خارج از کشور به این صورت است. برای مثال هر خانمی که به صورت رسمی ازدواج نموده و تمایل به اخذ نام خانوادگی همسر داشته باشد می بایست سند ازدواج خود را همراه با اجازه نامه شوهر ارائه دهد. دارندگان تابعیت ایرانی باید به سفارت ایران در مناطق مختلف مانند استرالیا یا آلمان مراجعه کرده و درخواست خود را اینترنتی یا حضوری به ثبت برسانند، اما به این دلیل که تقاضا می بایست ابتدا توسط ثبت احوال ایران تایید گشته تا شناسنامه جدید صادر شود، رعایت قوانین زیر الزامی خواهد بود:
افراد باید بالای 18 سال سن داشته یا از حکم رشد برخوردار باشند.
درخواست اصلاح اسامی اشخاص زیر هجده سال توسط پدر و سرپرست به ثبت رسیده و تعویض با اجازه آنان صورت می گیرد.
افراد باید درخواست خود را در سفارت ایران که در کشور خارجی محل سکونت قرار دارد به ثبت برسانند.
برای تغییر اسامی مذهبی به غیر مذهبی شرایط سختگیرانه ای وجود دارد.
افراد باید از انتخاب اسامی توهین آمیز بپرهیزند.
آن دسته از افرادی که سیادت آن ها در مدارک هویتی پیشین به ثبت رسیده باید آن را در نام جدید حفظ و ذکر نمایند.
غالبا افراد تنها یک بار اجازه تغییر نام در داخل یا خارج از کشور را دارند.
شرایط عوض کردن نام خانوادگی برای کسانی که از نام خانوادگی طولانی یا توهین آمیز برخوردار بوده یا در خانواده آن ها اتفاق نامناسبی رخ داده و اسم را بدنام کرده است، وجود خواهد داشت.
در صورتی که یک خانم قصد استفاده از نام خانوادگی همسر را داشته باشد باید مدرک دال بر اجازه شوهر را به سفارت ارائه دهد.
متقاضیان بالای 18 سال که قصد استفاده از نام پدر یا جد خود را دارند نیاز به اجازه نامه خواهند داشت.
پس از درخواست تغییر اسم در خارج از کشور و دریافت تاییدیه افراد باید تعهدی مبنی بر عدم تقاضای مجدد تغییر داده تا شناسنامه جدید برای آنان صادر گردد.
غالبا در شناسنامه اطلاعات مربوط به تعویض نام درج شده و همچنین ممکن است مدرکی دال بر تعویض نام به افراد اعطا شود.
آن دسته از متقاضیان تغییر اسم در خارج از کشور که تابعیت مقصد را اخذ کرده اند باید در خصوص شرایط عوض کردن نام خانوادگی در منطقه مقصد تحقیق نموده و با رعایت قوانین موجود درخواست را ثبت کنند.
قوانین هر کشوری متغیر بوده اما به طور کلی باید توضیح داد که امکان تغییر اسامی در اغلب نقاط جهان فراهم شده است.
افغان ها برای تغییر اسم در خارج از کشور یعنی ایران نیاز به ارائه مدارک هویتی به سفارت افغانستان داشته و امکان ثبت درخواست در ثبت احوال را مانند شهروندان عادی و ایرانی ندارند. تغییر نام و اطلاعات هویتی باید از طریق سفارت کشور مبدا و با تایید کارشناسان صورت گیرد مگر این که شخص موفق به اخذ تابعیت مقصد شده باشد. شرایط تعویض اسم کوچک و نام خانوادگی تا حدودی یکسان بوده اما غالبا متقاضیان بالای 18 سال برای اخذ فامیلی پدر یا جد خود نیاز به اجازه نامه خواهند داشت.
مدارک لازم برای تغییر نام در خارج از کشور
شرایط عوض کردن نام خانوادگی و مدارک لازم برای تغییر نام در خارج از کشور در سفارت های مختلف ایران متفاوت می باشد، برای مثال متقاضیانی که به اقامت در استرالیا مشغول هستند، جهت ثبت درخواست نیاز به ارائه یک پاکت پستی معتبر جهت بازگرداندن اصل شناسنامه به منزل خود دارند، در حالی که ساکنان برلین اجباری مبنی بر ارائه پاکت مذکور نخواهند داشت. مدارک لازم برای تغییر اسم در خارج از کشور می بایست به صورت آنلاین یا حضوری ارائه گردند که روند ثبت درخواست در هر سفارتی متفاوت است.
متقاضیان تغییر اسم در خارج از کشور می بایست ابتدا به بررسی قوانین سفارت ایران که در مقصد قرار دارد پرداخته و لیست مدارک را از طریق سایت سفارت به دست آورند. دیگر متقاضیان مانند افغان ها نیز برای اخذ اطلاعات کامل در مورد تغییر نام در پاسپورت و تذکره الکترونیکی افغانستان، باید به سفارت کشور مبدا یعنی افغانستان مراجعه نمایند. در ادامه لیستی کلی از موارد و مدارک مورد نیاز برای افرادی که قصد تغییر نام دارند آورده شده است.
مدارک لازم برای تغییر نام در خارج از کشور | |
اصل و تصویر شناسنامه |
مدرک مربوط به درخواست رسیدگی از هیات حل اختلاف که پس از حضور در سفارت تنظیم خواهد شد. |
مدارک مربوط به اقامت قانونی مانند پاسپورت و ویزا |
فرم درخواست تغییر اسم در خارج از کشور |
عکس 3 در 4 با رعایت حجاب اسلامی که تمام رخ باشد. |
اجازه نامه همسر و سند ازدواج در صورت لزوم |
مدارک دال بر پرداخت هزینه های لازم |
گواهی دال بر عدم برخورداری از سابقه کیفری و استشهاد محلی در صورت نیاز |
آدرس محل اقامت و شماره تماس یا پاکت پستی |
اجازه نامه پدر یا جد پدری برای استفاده از نام خانوادگی آن ها |
کارت اثر انگشت که غالبا برای اشخاص بالای 15 سال مورد نیاز است. |
اجازه پدر یا سرپرست برای تغییر نام افراد زیر 18 سال همراه با حکم رشد |
برخی از مدارک لازم برای تغییر اسم در خارج از کشور پس از ثبت درخواست اولیه در سفارت تنظیم گشته و متقاضی می بایست آن ها را امضا کند. برای مثال صورت جلسه تصمیم هیات حل اختلاف از طریق سفارت به داوطلب ارائه شده و برای امضا در دسترس قرار می گیرد. بانوان و افراد بالای 18 سال به صورت کلی برای تعویض اسم نیاز به اجازه ندارند اما اگر افراد تمایل به اخذ نام شوهر یا پدر و جد خود داشته باشند باید اجازه دریافت کنند.
آن دسته از افرادی که دارای تابعیت کشور خارجی به حساب می آیند برای کسب اطلاعات در خصوص مدارک لازم نیاز به برقراری ارتباط با ثبت احوال ایالت یا منطقه محل اقامت دارند. از مهم ترین مدارک لازم برای تغییر اسم در خارج از کشور باید به اجازه اقامت قانونی اشاره کرد، کسانی که بدون مجوز در مقصد ساکن شده اند امکان دریافت خدمات را نخواهند داشت. پس از تعویض اسم اطلاعات هویتی جدید فرد در شناسنامه و پاسپورت به ثبت رسیده و اشخاص می توانند بدون حضور در ایران از اسم جدید برخوردار گردند.
نحوه تغییر نام در خارج از کشور
پس از بررسی شرایط عوض کردن نام خانوادگی باید توضیح داد که نحوه تغییر نام در خارج از کشور می تواند آنلاین یا حضوری بوده یا ترکیبی از هر دو روش باشد. افراد می توانند بر اساس شرایط خود یکی از این موارد را انتخاب نمایند. در ادامه یک لیست کلی از مراحل تغییر اسم در مدارک لازم برای خروج از مرز آورده شده، اما اخذ اطلاعات دقیق تر از طریق مراجعه به سایت سفارت ایران در کشور خارجی امکان پذیر می باشد:
قوانین ثبت احوال ایران برای تغییر نام یا نام خانوادگی دارندگان تابعیت ایرانی در سراسر جهان یکسان است، اما شرایط ثبت درخواست در هر سفارتی متغیر می باشد. به همین دلیل اولین مرحله برای تعویض اسم مراجعه حضوری به سفارت ایران یا ورود به سایت آن و جستجوی قوانین خواهد بود. در مرحله بعدی متقاضیان می توانند به آماده سازی مدارک لازم بپردازند.
در ادامه داوطلبان باید از طریق مراجعه به سایت سفارت برای ثبت درخواست اقدام کرده یا در مرکز حضور یابند، هر سفارتی قانون متفاوتی در این زمینه اعمال کرده است. پس از ارائه مدارک اولیه مانند شناسنامه، پاسپورت و ویزا افراد می توانند فرم درخواست را نیز تکمیل نمایند.
در ادامه سفارت ایران درخواست اشخاص را برای ثبت احوال فرستاده و تقاضا را به صورت رسمی ثبت می نماید. در صورت رد شدن درخواست امکان تغییر اسم وجود نداشته، اما در صورت اخذ تاییدیه نیاز به طی کردن مراحل بعدی خواهد بود.
پس از موافقت با تغییر نام در خارج از کشور متقاضیان باید کارت های انگشت نگاری را همراه با عکس پرسنلی و درخواست صدور شناسنامه جدید به سفارت ارائه دهند. این مدارک برای صدور شناسنامه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مراحل ذکر شده در قسمت بالا جهت تغییر اسم در خارج از کشور برای ایرانیان دارای تابعیت ایرانی بوده، اما اشخاص پس از اخذ شهروندی کشورهای خارج دیگر نیازی به دریافت خدمات از سفارت ندارند. این متقاضیان می توانند به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و درخواست خود را به شکل اینترنتی یا حضوری ثبت نمایند، ادارات در صورت رعایت قوانین با درخواست موافقت کرده و مدرک هویتی جدید یا برگه ای مبنی بر تغییر اسم را به شخص ارائه خواهند داد.
لازم به ذکر است که این برگه برای اعتبار بخشی به مدارک تحصیلی پیشین فرد که با نام قبلی اخذ شده اعطا می شود. یکی از سوالاتی که همواره مطرح می گردد، این است که خارجی های ساکن ایران چگونه می توانند درخواست تغییر نام را به ثبت برسانند؟ افراد غیر ایرانی امکان مراجعه به ثبت احوال را نداشته و باید درخواست را با کارشناسان سفارت کشور مبدا مطرح نمایند، زیرا ثبت احوال فقط به دارندگان تابعیت ایرانی خدمات ارائه می کند.
فرم تغییر نام در خارج از کشور
فرم تغییر نام در خارج از کشور به مدرکی اطلاق می شود که می بایست توسط متقاضی تعویض اسم کوچک یا فامیلی، تکمیل و امضا شده و در آن به شرح درخواست و علل تقاضا پرداخته گردد. امکان اخذ این فرم برای افراد واجد شرایط عوض کردن نام خانوادگی از طریق مراجعه به سایت سفارت کشور مبدا یا حضور در مرکز وجود خواهد داشت. افراد تمامی موارد خواسته شده در فرم را تکمیل نمایند.
فرم تغییر اسم در خارج از کشور به طور کلی حاوی فیلدهایی مانند اسم و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه و اسم پدر، اسم قدیم و جدید و علت درخواست تعویض می باشد که باید توضیح داد فرم هر سفارتی با دیگر سفارت ها تفاوت خواهد داشت. در ادامه تصویر یک نمونه مدرک آورده شده اما اشخاص پیش از ثبت تقاضا باید فرم اصلی را از سفارت کشور مبدا که در خارج خدمات ارائه می دهد، دریافت کنند.
نویسنده: سفارت | |
حجم: 218 KB | |
منبع: سفارت |
لازم به ذکر است که افراد دارای شرایط ویژه علاوه بر تکمیل فرم تغییر اسم در خارج از کشور نیاز به تکمیل موارد دیگری مانند فرم اجازه نامه نیز خواهند داشت. این مورد برای خانم هایی که قصد اخذ نام خانوادگی همسر و فرزندانی که تمایل به استفاده از فامیلی پدر یا جد خود دارند قابل استفاده می باشد. همچنین امکان دارد پس از صدور تاییدیه تغییر اسم افراد به تکمیل فرم های مربوط به صدور مدرک هویتی جدید نیاز پیدا کنند.
افراد باید توجه نمایند که فرم تغییر اسم در خارج از کشور برای اسم کوچک با فامیلی فرق داشته و مدارک مورد نیاز برای ثبت هر تقاضا متغیر است. به طور کلی باید اظهار داشت مانعی برای تعویض هر دو اسم در پیش روی اشخاص نبوده، اما جهت طی کردن مراحل قانونی باید فرم های مجزا تکمیل شده و اطلاعات صحیح به سفارت ارائه شود. در غیر این صورت افراد نمی توانند مراحل تغییر نام را طی نمایند.
هزینه تغییر نام در خارج از کشور
در خصوص هزینه تغییر نام در خارج از کشور اطلاعات دقیقی در دسترس نبوده، اما باید اظهار داشت که دریافت خدمات تعویض اسم رایگان نمی باشد. متقاضیان دارای تابعیت ایران برای اخذ خدمات باید به سفارت پول پرداخت کرده و دارندگان تابعیت کشورهای خارجی نیاز به واریز هزینه ها به حساب اداره ثبت احوال مقصد دارند. هزینه تغییر اسم در خارج از کشور از طریق برقراری تماس با سفارت یا مراجعه به سایت آن قابل بررسی بوده که در برخی مواقع مبلغ مربوطه به شکل اینترنتی و در برخی زمان ها پس از حضور در سفارت پرداخت خواهد شد.
ثبت درخواست حدودا 54 الی 85 دلار بوده، اما ممکن است در برخی مناطق تا حدودی افزایش یا کاهش یابد. هزینه تغییر اسم در خارج از کشور شامل مواردی مانند عکاسی یا عقد قرارداد با وکیل دارای تجربه نیز خواهد شد. گاهی اوقات افراد به آسانی موفق به تغییر نام نشده و نیاز به دریافت مشاوره یا راهنمایی دارند، برای مثال تعویض اسامی مذهبی سخت بوده که داشتن وکیل شانس موفقیت را بالا می برد. مطالعه جدول زیر کمک کننده می باشد.
هزینه تغییر نام در خارج از کشور | |
هزینه درخواست تغییر اسم در خارج از کشور |
54 الی 85 دلار |
قیمت عکاسی در خارج برای تهیه عکس پرسنلی |
45 الی 75 دلار |
هزینه دریافت مشاوره یا حق الوکاله |
حداقل 100 الی 300 هزار تومان که مبلغ بر اساس شرایط متقاضی تا حدودی افزایش می یابد. |
یکی از شرایط عوض کردن نام خانوادگی یا اسم کوچک این است که فرد می بایست مبالغ لازم را به حساب سفارت واریز کرده و همچنین هزینه های مربوط به تهیه عکس پرسنلی را نیز ارائه دهد. باید اظهار داشت که هزینه تهیه عکس و ثبت درخواست پایین بوده، اما امکان دارد افراد دارای شرایط ویژه نیاز به پرداخت حق الوکاله بالایی پیدا کنند. از این رو بهتر است که افراد ابتدا از هزینه های لازم مطلع شوند و بعد از آن اقدامات لازم را انجام دهند.
تغییر نام در پاسپورت
جهت تغییر نام در پاسپورت افراد ابتدا باید درخواست خود را به صورت رسمی در سفارت کشور مبدا یا اداره ثبت احوال ایران به ثبت رسانده و رضایت کارشناسان را جهت صدور تاییدیه جلب نمایند. به عبارتی دیگر تا زمانی که اسم فرد در شناسنامه و مدرک هویتی اصلی او تغییر نکند امکان تعویض نام در پاسپورت یا ویزا فراهم نخواهد شد. از این رو لازم است ابتدا برای اغییر نام در شناسنامه و کارت ملی اقدام نمایند.
افراد واجد شرایط عوض کردن نام خانوادگی پس از تغییر نام در خارج از کشور می توانند درخواست صدور مجدد شناسنامه و دیگر مدارک هویتی مانند پاسپورت و ویزا را ارائه دهند. همچنین امکان دارد برگه ای حاوی جزئیات تعویض اسم به شخص اعطا شده که ارائه آن اعتبار مدارک اخذ شده با اسم پیشین را تضمین نماید و افراد از آن طریق می توانند سفر به خارج از کشور یا دریافت ویزای خود را انجام دهند.
به طور کلی باید توضیح داد که تغییر اسم در خارج از کشور شامل دو مرحله بوده که مرحله اول دریافت تاییدیه تعویض اسم و مرحله دوم اخذ مدارک هویتی با نام جدید می باشد. بنابراین هر شخصی پس از اخذ تعویض نام باید پیگیری لازم برای اخذ پاسپورت با نام جدید یا برگه حاوی اطلاعات تغییر اسم را انجام داده و با سفارت کشور مبدا ارتباط برقرار کند. لازم به ذکر است نباید بین اطلاعات موجود در مدارک هویتی و پاسپورت، تفاوتی داشته باشد.
تغییر نام در تذکره الکترونیکی
پس از بررسی شرایط عوض کردن نام خانوادگی در خارج از کشور باید توضیح داد که بسیاری از افغان های ساکن ایران به دلایل مختلف نیاز به تعویض مقادیر درج شده در تذکره الکترونیکی افغانستان داشته و سوالاتی در این خصوص مطرح می نمایند. این افراد برای اخذ خدمات و تعویض اسم باید با سفارت کشور خود یعنی افغانستان در ارتباط باشند. تغییر نام در تذکره الکترونیکی نیاز به برگشت به کشور افغانستان و مراجعه به ادارات مربوطه نداشته، اما امکان دریافت خدمات از ثبت احوال ایران نیز برای این اشخاص فراهم نشده است.
بنابراین افغان ها می بایست به سفارت افغانستان مراجعه کرده و از طریق تکمیل فرم و ارائه مدارک برای ثبت درخواست تعویض اسم خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است که اصلاح نام در تذکره الکترونیکی نیاز به رعایت قوانین و ارائه مدارک خاصی داشته که از جمله آن ها می توان به مدارک هویتی و موارد مربوط به اقامت در ایران اشاره کرد. تذکره در واقع هویت افغان ها را نشان داده که کشور خارجی مقصد به هیچ عنوان امکان ایجاد تغییر در مدارک هویتی را نخواهد داشت، تنها کشور مبدا در شرایط خاصی این اجازه را در اختیار دارد.
سفارت افغانستان در شهر تهران واقع شده که آدرس دقیق و شماره تماس مرکز یا دیگر راه های ارتباطی در سایت afghanembassy.ir درج شده و قابل مشاهده می باشد. اتباع خارجی کشور های دیگر که ساکن ایران بوده و تمایل به تغییر نام در خارج از کشور دارند نیز می بایست برای دریافت خدمات به سفارت کشور مبدا مراجعه نمایند و تمامی مراحل تغییر نام را از آن طریق انجام دهند.
تبدیل اسم و فامیل به انگلیسی برای پاسپورت
یکی از اقدامات افراد برای دریافت پاسپورت، تبدیل اسم و فامیل به انگلیسی برای پاسپورت است. افراد باید اسم و فامیل خود را به درستی ترجمه کرده تا دچار مشکل نشوند. اشتباه در تبدیل اسم، ممکن است برای افراد، مشکلات حقوقی به بار آورد. به همین دلیل نحوه تبدیل اسم و فامیل به انگلیسی، اهمیت بسیاری دارد. علاوه بر این، برگردان برخی از اسامی به زبان انگلیسی، قواعد و روش خاصی دارد که بایستی به آن توجه شود.
برخی از اسامی ایرانی که دارای آواهای خاصی هستند، ممکن است برای ترجمه به زبان انگلیسی، افراد را سردرگم کنند. یا برخی حروف مانند "ع" که معادل انگلیسی ندارند، ممکن است در بازگردانی به زبان انگلیسی حذف شوند. همچنین برخی اسامی مانند سوسن، برای معادل سازی، روش های مختلفی دارند؛ مثلا این کلمه را می توان به شکل های "soosan" یا "sousan" نوشت. برای نوشتن این قبیل اسامی، پیشنهاد می شود که حرف "او" با حرف "u" معادل سازی شده و به صورت "susan" نوشته شود.
علاوه بر این بسیار پیش می آید کلماتی مانند اعظم و سعدی، پس از معادل سازی به زبان انگلیسی، نادرست نوشته شوند. طرز صحیح نوشتن این نام ها در زبان انگلیسی به صورت "sa’di" و "A’zam" می باشد. بنابراین نوشتن این اسامی به صورت "sadi" و "Azam"، افراد را در خواندن و فهم اسامی دچار مشکل می کند. بنابراین، افراد قبل از اقدام برای تبدیل اسم و فامیل خود به انگلیسی برای پاسپورت، می بایست از طرز صحیح نوشتن نام خود مطمئن شوند تا با جریمه های مالی و حقوقی مواجه نشوند.
تبعات تغییر نام در خارج از کشور
تغییر نام در خارج از کشور شامل قوانین خاصی بوده و رعایت شرایط عوض کردن نام خانوادگی ضرورت دارد، به طور کلی تعویض اسم به صورت قانونی مشکل خاصی ایجاد نکرده و فرد در آینده برای اخذ خدمات با موانع روبرو نمی شود. یکی از دلایل تغییر اسم در خارج از کشور طولانی بودن اسم یا سخت بودن تلفظ آن می باشد که افراد می توانند برای حل این مشکل یک نام مستعار یا nickname برای خود انتخاب کنند. جهت راهنمایی بیشتر متقاضیان برای اتخاذ تصمیم صحیح تر، لیستی از تبعات طبق تجربه و توصیه تغییر دهندگان اسم آورده شده است:
ممکن است برای عبور از مرز آفیسر به تغییر نام شخص مشکوک شده و درخواست مدارک بیشتری داشته باشد.
تغییر نام تمامی مدارک پیشین و درخواست صدور مجدد آن ها جهت عدم مشکوک شدن آفیسر زمان بر و سخت خواهد بود.
آن دسته از اشخاصی که تمایل به تغییر اسم مذهبی خود دارند غالبا با رد درخواست مواجه می شوند.
روند تغییر اسم در خارج از کشور تا حدودی طولانی بوده و ممکن است 2 ماه زمان ببرد.
پیشنهاد می شود افراد پیش از خروج از ایران و اخذ پاسپورت یا هر گونه مدارک دیگر ابتدا اسم را تعویض کرده و در ادامه مدارک را با اسم جدید اخذ نمایند. تبعات تغییر اسم در خارج از کشور شامل طولانی بودن فرآیند درخواست صدور مجدد تمامی مدارک یا بروز مشکلات برای عبور از مرزها بوده که تمامی این مسائل قابل حل می باشند، اما در هر صورت افراد بهتر است پیش از خروج از ایران برای تعویض اسم اقدام کرده تا سفر های بدون مشکل و بی دغدغه تری را تجربه کنند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تغییر نام در خارج از کشور و شرایط عوض کردن نام خانوادگی همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تغییر نام در خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. در صورتی که شرایط گفته شده در متن مقاله رو داشته باشین، می تونین تغییر بدین.