برای مشاوره تغییر رشته در اپلای
برای مشاوره تغییر رشته در اپلای
برخی افرادی که به دلایل مختلف از رشته تحصیلی خود ناراضی باشند، دغدغه امکان تغییر رشته در اپلای را خواهند داشت. تغییر رشته اپلای روند دشواری داشته و بسیاری از دانشگاه های معتبر این امکان را برای متقاضیان فراهم نمی کنند. با این حال اشخاص برای تغییر رشته خود در اپلای در مقاطع پایین تر شانس بالاتری خواهند داشت و شرایط برای این افراد راحت تر از دیگر مقاطع تحصیلی می باشد.
دانشگاه های خارج از کشور برای پذیرش تغییر رشته افراد در اپلای شرایط و ضوابط خاصی را در نظر گرفته و به متقاضیان اطلاع رسانی می کنند. همچنین اشخاص باید از مراحل مهاجرت با مدرک غیر مرتبط نیز مطلع شوند. بنابراین در ادامه مقاله افراد با شرایط تغییر دادن رشته در اپلای آشنا شده و اطلاعات مناسبی را در مورد مراحل مهاجرت با مدرک غیر مرتبط کسب می کنند و می توانند در زمان اپلای از این اطلاعات استفاده نمایند.
تغییر رشته در اپلای
گاهی اوقات افراد به دلایل مختلف از رشته ای که تحصیل نموده راضی نمی باشند. معمولا افراد به دلیل فشار خانواده برای انتخاب رشته خاص و یا تصور اشتباه از برخی از رشته ها، انتخاب رشته درستی انجام نمی دهند. بنابراین کسب موفقیت برای افراد بدون علاقه به رشته تحصیلی خود کمی مشکل می باشد. این اشخاص در صورتی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشند، به دنبال بررسی امکان تغییر رشته در اپلای می باشند.
معمولا تغییر دادن رشته در اپلای کمی دشوار بوده، اما غیر ممکن نمی باشد. مهم ترین عاملی که در تغییر رشته اپلای تاثیر داشته، مقطع تحصیلی اشخاص می باشد. هرچقدر که مقطع تحصیلی اپلای بالاتر باشد، امکان تغییر رشته اپلای کمی مشکل می شود. با این حال هریک از دانشگاه ها شرایط و ضوابط خاصی را برای مهاجرت با مدرک غیر مرتبط در نظر گرفته اند. اشخاص معمولا با مراجعه به وبسایت اختصاصی دانشگاه مورد نظر خود می توانند از قوانین مربوطه به تغییر رشته اپلای مطلع شوند.
افرادی شانس بیشتری برای تغییر دادن رشته در اپلای را داشته که رشته مد نظر آنان با رشته تحصیلی آنان تناسب داشته باشد. در واقع در صورتی که شخصی در رشته الکترونیک تحصیل نموده، شانس تغییر رشته به الکتروتکنیک را خواهد داشت. با این حال تغییر رشته این شخص به رشته زیست شناسی امری بعید به نظر می رسد. در مجموع دانشگاه های معتبر معمولا قوانین سخت گیرانه ای را برای تغییر رشته اپلای در نظر می گیرند. بنابراین اشخاصی که قصد تغییر رشته اپلای را داشته باشند، باید با ارائه سوابق و انگیزه نامه و رزومه مناسب هیات پذیرش کننده را برای این امر قانع کنند.
شرایط تغییر رشته در اپلای
معمولا دانشگاه های معتبر دنیا شرایط و ضوابط خاصی را برای پذیرش تغییر رشته افراد در اپلای در نظر می گیرند. بنابراین افراد باید با برخی از مهم ترین شرایط تغییر رشته در اپلای و همچنین مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای آشنا شوند. چرا که در صورتی که متقاضیان از شرایط مذکور برخوردار نباشند، شانس تغییر رشته تحصیلی خود را پیدا نخواهند کرد. یکی از مهم ترین شرایط مهاجرت با مدرک غیر مرتبط، رزومه تحصیلی افراد می باشد.
اشخاص برای اینکه شانس پذیرش تغییر رشته اپلای را پیدا کنند، می بایست پیش زمینه ای از رشته جدید را داشته باشند. یکی از مواردی که برای برای پذیرش تغییر رشته اهمیت بالایی داشته، ارائه مقالات و پژوهش های معتبر در رشته تحصیلی مدنظر افراد می باشد. اشخاص همچنین می توانند با گذراندن واحد های آموزشی مرتبط با رشته مورد نظر شانس پذیرش تغییر رشته اپلای را بالا ببرند. از شرایط دیگر تغییر رشته اپلای می توان به اثبات علاقه اشاره نمود.
چرا که هیات پذیرش کننده معمولا برای علاقه افراد اهمیت زیادی قایل شده و اشخاص می بایست به هر روشی نسبت به اثبات علاقه خود برای تحصیل در رشته جدید اقدام نمایند. متقاضیان باید نسبت به ارائه یک انگیزه نامه قوی برای اثبات علاقه خود به تحصیل در رشته جدید اقدام نمایند. ارائه دوره های مختلف و یا انجام پروژه های عملی مرتبط با رشته تحصیلی جدید برای پذیرش تغییر دادن رشته در اپلای کارگشا خواهد بود. همچنین یکی از شرایط مهم برای تغییر رشته اپلای، انطباق رشته جدید با ویزای تحصیلی افراد می باشد.
مراحل مهاجرت با مدرک غیر مرتبط
برخی افراد به دلایل مختلفی قصد تغییر رشته خود در اپلای را خواهند داشت. با این حال تغییر رشته در اپلای به سادگی میسر نبوده و فاکتور های مختلفی مانند انطباق رشته جدید با ویزای تحصیلی و غیره در آن تاثیر دارد. افرادی که قصد تغییر رشته اپلای را داشته باشند، باید با مراحل مهاجرت با مدرک غیر مرتبط آشنا شوند. اشخاص باید ابتدا هدف خود را از تغییر رشته مشخص نموده و سپس امکان تغییر دادن رشته در اپلای را از طریق دانشگاه مورد نظر خود بررسی نمایند. در مجموع مراحل مهاجرت کردن با مدرک غیر مرتبط شرح داده شده است.
افرادی که قصد تغییر رشته اپلای را داشته باشند، باید هیئت پذیرش کننده را برای انتخاب رشته تحصیلی جدید متقاعد نمایند. بنابراین اشخاص باید نسبت به ارائه انگیزه نامه تحصیلی در رشته جدید به دانشگاه مربوطه اقدام نمایند.
متقاضیان می بایست نسبت به ارائه رزومه متناسب با رشته تحصیلی مورد نظر خود اقدام نمایند. افراد باید تجربه های کاری و مرتبط با رشته تحصیلی خود را در رزومه قرار داده و نسبت به ارائه رزومه به دانشگاه مورد نظر خود اقدام نمایند.
اشخاص باید نسبت به ارائه توصیه نامه از اساتید شناخته شده دانشگاه محل تحصیل خود اقدام نموده تا هیئت پذیرش کننده را برای تغییر رشته اپلای قانع نمایند.
افراد باید آمادگی حضور در مصاحبه دانشگاه مربوطه را داشته و نسبت به بیان انگیزه و تجربه خود در رشته تحصیلی جدید اقدام نمایند.
لازم به ذکر است که هرچقدر که ارتباط بین رشته مورد نظر افراد با رشته تحصیلی آنان بیشتر باشد، شانس قبولی تغییر رشته اپلای آنان بیشتر می شود. چرا که داشتن سوابق تحصیلی مرتبط با رشته مورد نظر اشخاص شانس قبولی آنان را بالاتر می برد. با این وجود برخی رشته ها نظیر رشته مدیریت نیاز به پیشینه تحصیلی خاصی نداشته و اشخاص در چنین رشته هایی شانس بیشتری برای قبولی تغییر دادن رشته در اپلای خواهند داشت.
تغییر رشته در اپلای مقطع کارشناسی
افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی را داشته باشند، می بایست با شرایط و قوانین تغییر رشته در اپلای آشنا شوند. چرا که گاهی اوقات اشخاص به دلایل مختلفی قصد تغییر رشته خود را خواهند داشت. افراد باید با بررسی شرایط و قوانین تغییر رشته اپلای دانشگاه مورد نظر خود مانند محدودیت سنی برای تحصیل در خارج از کشور و غیره، نسبت به درخواست مهاجرت با مدرک غیر مرتبط اقدام نمایند. یکی از فاکتور های مهم برای پذیرش تغییر رشته افراد در اپلای، مقطع تحصیلی افراد می باشد.
هرچقدر که مقطع تحصیلی اشخاص بالاتر باشد، شرایط قبولی تغییر دادن رشته در اپلای دشوارتر می شود. بنابراین یکی از بهترین مقاطع تحصیلی برای تغییر رشته اپلای، مقطع کارشناسی می باشد. در مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری، افراد به عنوان یک پژوهشگر با تجربه در رشته تحصیلی خود شناخته می شوند. بنابراین امکان تغییر رشته اپلای به سادگی میسر نمی باشد. با این حال تغییر دادن رشته در اپلای مقطع کارشناسی روند دشواری نداشته و معمولا افراد با مشکل خاصی در این راه مواجه نمی شوند.
مقطع کارشناسی ابتدای راه تحصیلی متقاضیان می باشد. چرا که افراد در مقطع دبیرستان به طور تخصصی رشته های مختلف را یاد نگرفته و این آموزش از مقطع کارشناسی آغاز می شود. بنابراین تغییر رشته مقطع کارشناسی هیچ خللی در روند تحصیلی آنان ایجاد نکرده و بسیار ساده تر از مقاطع بالاتر می باشد. بنابراین متقاضیانی که قصد تغییر رشته اپلای را داشته باشند، بهتر است این تغییر رشته در مقطع کارشناسی انجام شود.
تغییر رشته در اپلای مقطع ارشد
همانطور که اشاره شد، برخی افراد به دلایل مختلفی قصد تغییر رشته در اپلای را دارند. با این حال تغییر رشته اپلای به مقاطع تحصیلی مورد نظر افراد بستگی دارد. هرچقدر که اشخاص زودتر نسبت به تغییر رشته خود در اپلای اقدام نمایند، شانس پذیرش بالاتری خواهند داشت. درواقع افراد در مقطع کارشناسی شانس بالاتری برای پذیرش مهاجرت با مدرک غیر مرتبط نسبت به مقطع کارشناسی ارشد خواهند داشت. همچنین شانس قبولی درخواست تغییر دادن رشته در اپلای مقطع کارشناسی ارشد نسبت به مقطع دکتری بسیار بیشتر می باشد.
بنابراین اشخاصی که قصد تغییر رشته اپلای مقطع ارشد را داشته باشند، باید از روش های مختلفی برای افزایش شانس قبولی خود استفاده نمایند. متقاضیانی شانس پذیرش تغییر دادن رشته در اپلای مقطع ارشد بالاتری داشته که رشته تحصیلی مد نظر آنان با رشته تحصیلی خود ارتباط نزدیکی داشته باشد. بنابراین اشخاصی که به طور مثال نسبت به تحصیل در رشته مهندسی مکانیک اقدام نمودند، شانس بسیار کمی برای پذیرش در رشته داروسازی خواهند داشت. چرا که دروس تحصیلی این دو رشته بسیار متفاوت می باشد.
افراد همچنین باید نسبت به حضور در دوره های آموزشی مختلف مرتبط با رشته تحصیلی مدنظر خود اقدام نموده و مدارک لازم را ارائه دهند. چرا که بدین ترتیب اشخاص می توانند علاقه خود را به تحصیل در رشته تحصیلی جدید نشان دهند. متقاضیان همچنین می توانند نسبت به تحصیل در رشته هایی نظیر مدیریت نیز اقدام نموده و بدین ترتیب نیازی به ارائه هیچ پیشینه تحصیلی برای رشته مذکور نخواهند داشت.
تغییر رشته در اپلای مقطع دکتری
امروزه افراد زیادی به دلایل مختلف قصد تغییر رشته در اپلای را داشته و قصد تحصیل در رشته دیگری را دارند. با این حال تغییر رشته اپلای به سادگی میسر نبوده و پذیرش درخواست تغییر رشته متقاضیان تحت شرایط خاصی انجام می شود. یکی از فاکتور های مهم برای تغییر رشته اپلای، مقطع تحصیلی مورد نظر متقاضیان می باشد. همانطور که اشاره شد، هرچقدر که مقطع تحصیل مورد نظر افراد بالاتر باشد، شانس پذیرش درخواست مهاجرت با مدرک غیر مرتبط متقاضیان پایین تر می باشد.
بنابراین اشخاصی که قصد تغییر دادن رشته در اپلای مقطع دکتری را داشته باشند، به سختی امکان پذیرش درخواست خود را پیدا می کنند. همچنین اعتبار مدرک تحصیلی ایران در خارج از کشور برای این افراد نیز با سخت گیری بیشتری بررسی می شود. معمولا دانشگاه های معتبر به هیج عنوان درخواست پذیرش تغییر رشته اپلای مقطع دکتری را قبول نمی کنند. چرا که معمولا بسیاری از افراد از درک مطالب رشته جدید در مقطع دکتری عاجز می مانند. افراد بهتر است به جای ارائه درخواست تغییر رشته اپلای در مقطع دکتری، نسبت به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مورد نظر خود اقدام نمایند.
بدین ترتیب متقاضیان می توانند از شانس بیشتری برای تحصیل در رشته مورد نظر خود در مقطع دکتری برخوردار شوند. اشخاص همچنین باید پیش از هرگونه اقدامات خاصی، نسبت به بررسی قوانین و شرایط تغییر رشته اپلای دانشگاه مورد نظر خود اقدام نموده تا در صورت پذیرش دانشگاه مربوطه، شانس خود را برای تغییر دادن رشته در اپلای دکتری امتحان نمایند.
تغییر رشته در اپلای برای تحصیل مجدد
برخی افراد به دلایلی نظیر بازار شغلی نامناسب و تحصیل در رشته تحمیل شده به آنان و ... به دنبال راه حلی برای مهاجرت با مدرک غیر مرتبط می باشند. تغییر رشته اپلای به سادگی میسر نبوده و معمولا تحت شرایط و قوانین خاصی انجام می شود. با این حال یکی از بهترین روش های تغییر رشته اپلای، تحصیل مجدد در رشته مورد نظر می باشد. یکی از فاکتور های مهم در تغییر رشته اپلای، مقطع تحصیلی مد نظر متقاضیان می باشد.
تغییر رشته در اپلای برای تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی بسیار مرسوم بوده و اشخاص بدین ترتیب می توانند نسبت به تحصیل در رشته مورد علاقه خود اقدام نمایند. همچنین تغییر رشته اپلای در مقطع کارشناسی راحت تر از مقاطع بالاتر انجام می شود. افراد همچنین می توانند نسبت به تحصیل در رشته مورد نظر خود از طریق اپلای دکتری مستقیم نیز اقدام نمایند. اشخاص در این روش به طور مستقیم از لیسانس به دکتری را در دانشگاه مورد نظر خود تحصیل می نمایند. بنابراین دکتری مستقیم رایج ترین روش تغییر رشته اپلای برای تحصیل مجدد می باشد.
بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا همه ساله دانشجوی دکتری مستقیم را تحت شرایط خاصی پذیرش می نمایند. با این حال معمولا دانشگاه های مختلف صرفا برای پذیرش دانشجویان دکتری مستقیم رشته های محدودی اقدام می کنند. همانطور که اشاره شد، معمولا با درخواست تغییر دادن رشته در اپلای مقطع دکتری موافقت نشده و اشخاص امکان تحصیل رشته دیگری را در این مقطع نخواهند داشت. به همین دلیل اشخاص می توانند نسبت به تحصیل مجدد در رشته مورد نظر خود در مقطع کارشناسی ارشد اقدام نموده و بدین ترتیب شانس پذیرش در مقطع دکتری دانشگاه مورد نظر خود را به دست آورند.
توجیه تغییر رشته در اپلای
تغییر رشته اپلای روند پیچیده ای داشته و افراد به سادگی امکان تغییر رشته تحصیلی خود را نخواهند داشت. یکی از فاکتور هایی که برای پذیرش درخواست مهاجرت با مدرک غیر مرتبط اهمیت داشته، توجیه این تغییر برای هیئت پذیرش کننده می باشد. اشخاص از روش های مختلفی می توانند برای توجیه تغییر رشته در اپلای استفاده نموده و برای این کار اقدام نمایند که در ادامه به آن اشاره می شود.
توجیه تغییر دادن رشته در اپلای بدون ارائه انگیزه نامه مناسب میسر نمی باشد. بنابراین افراد باید دلیل خود را برای تغییر رشته اپلای به اطلاع دانشگاه مورد نظر خود رسانده تا شانس قبولی رشته تحصیلی دانشگاه مورد نظر خود را افزایش دهند. اشخاص می بایست انگیزه نامه خود را به صورت شخصی ارسال نموده و از کپی کردن انگیزه نامه دیگر افراد خودداری نمایند.
افرادی که قصد توجیه تغییر رشته اپلای را داشته باشند، باید نسبت به ارائه سوابق کاری مرتبط با رشته تحصیلی مورد نظر خود اقدام نمایند. چرا که ارائه این سوابق شانس آنان را برای پذیرش دانشگاه مورد نظر آنان به طور قابل توجهی افزایش می دهد. متقاضیان همچنین می توانند نسبت به ارسال مقالات مرتبط با رشته تحصیلی مورد نظر خود نیز اقدام نمایند.
افرادی که از سوابق و رزومه مناسبی برای توجیه تغییر دادن رشته در اپلای داشته باشند، می توانند هیئت پذیرش کننده را برای قبولی خود متقاعد نمایند. اشخاص همچنین در صورتی که سن مناسبی داشته و از نمره زبان و معدل بالایی برخوردار باشند، شانس بالایی برای تغییر رشته اپلای خواهند داشت. از این رو بهتر است که افراد برای داشتن رزومه ای قوی تلاش کرده و فعالیت هایی مرتبط با رشته مورد نظر خود داشته باشند.
معایب تغییر رشته در اپلای
پیش از این در مورد شرایط و قوانین تغییر رشته اپلای توضیحات کافی ارائه شد. همانگونه که اشاره شد، افراد بهتر است در مقطع کارشناسی نسبت به تغییر رشته اپلای اقدام نموده تا در مقاطع بالاتر به مشکل نخورند. با این حال مهاجرت با مدرک غیر مرتبط معایب و مشکلاتی را برای افراد به دنبال داشته و در ادامه برخی از مهم ترین معایب تغییر رشته در اپلای توضیح داده شده است. تغییر رشته اپلای در هر مقطعی که انجام شود مشکلات متعددی را برای افراد به دنبال دارد.
تحصیل در کنار افرادی که مطالب بیشتری را در مقاطع قبلی آموخته بسیار مشکل می باشد. چرا که این دروس برای اشخاصی که رشته خود را تغییر داده، تازگی دارد. با این حال متقاضیان می توانند در دروه های آموزشی متعددی شرکت نموده تا سطح علمی خود را به دیگر محصلان نزدیک کنند. اشخاص باید با هدف مشخص نسبت به تغییر دادن رشته در اپلای اقدام نمایند. گاهی اوقات تغییر رشته اپلای باعث مشکلاتی برای کسب شغل مورد نظر افراد در آینده خواهد شد.
برخی از کارفرمایان برای استخدام متقاضیان به رزومه تحصیلی آنان توجه نموده و اشخاص دارای مدارک تحصیلی نامرتبط را استخدام نمی کنند. برخی افراد قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه های معتبر را خواهند داشت. با این حال اشخاصی که مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد نامرتبط داشته باشند، شانس پذیرش دانشگاه مورد نظر خود را در مقطع دکتری نسبت به دیگر متقاضیان کاهش می دهند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تغییر رشته در اپلای و شرایط مهاجرت با مدرک غیر مرتبط همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تغییر رشته در اپلای مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، به شرایط تغییر رشته در اپلای در مقاطع مختلف در متن مقاله اشاره شده است.