برای مشاوره دلایل پشیمانی از مهاجرت
برای مشاوره دلایل پشیمانی از مهاجرت


در چند سال اخیر، تعداد مهاجران به کشور های مختلف جهان افزایش یافته است. اما بسیاری از مهاجران و علاقه مندان به مهاجرت، از احساس پشیمانی صحبت کرده و می گویند که قصد دارند تا در ایران بمانند. پشیمانی از مهاجرت زمان خاصی نداشته و می تواند قبل و بعد از مهاجرت به سراغ افراد بیاید. اما سوال اصلی این است که دلیل پشیمان شدن از مهاجرت چیست؟ آیا افرادی که از مهاجرت پشیمان شده اند به خوبی تحقیق نکرده و تصمیم عجولانه گرفته اند؟
اطلاع از دلایل پشیمان شدن از مهاجرت، می تواند در کاهش این حس و در نتیجه کاهش پشیمانی و برگشت مهاجران به کشور خود جلوگیری کند. در صورتی که افراد دلایل پشیمانی را شناخته و با راهکار های مقابله با آن هم آشنایی داشته باشند، می توانند به راحتی از اتلاف هزینه و زمان جلوگیری کنند. در همین راستا در ادامه این مطلب به دلایل پشیمانی از پروسه مهاجرت پرداخته شده است. برای افرادی که از مهاجرت پشیمان شده اند هم مراحل بازگشتی به کشور توضیح داده شده است.
دلیل پشیمانی از مهاجرت
بسیاری از مواقع، برخی از افرادی که به خارج از کشور مهاجرت کرده اند، ممکن است به اطرافیان خود بگویند که از این تصمیم خود پشیمان شده اند. پشیمانی از پروسه مهاجرت از ایران می تواند قبل و بعد از مهاجرت رخ داده و دلایل مختلفی داشته باشد. سوال اصلی افراد این است که دلیل پشیمان شدن از مهاجرت چیست؟ در ادامه این بخش درباره مهم ترین دلایل پشیمانی قبل و بعد از مهاجرت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
برخی از افراد پس از مهاجرت به یک کشور خارجی، به ویژه کشور های غیر انگلیسی زبان، به دلیل سخت بودن یادگیری زبان جدید، از مهاجرت خود پشیمان می شوند. یکی از فاکتور های پشیمانی از مهاجرت در کنار تفاوت زبانی، تغییرات و تفاوت های فرهنگی در کشور های مختلف است. این تفاوت های فرهنگی می تواند باعث شود که افراد از مهاجرت به کشور های خارجی پشیمان شوند.
در برخی از کشور ها، هزینه های زندگی بسیار بالا هستند. با وجود این که رفاه زندگی در این کشور ها بالا بوده و مردم بومی خود آن کشور در آن جا حمایت می شوند، اما مهاجران نمی توانند درآمد بالایی داشته و از پس هزینه های زندگی برآیند. در همین راستا، درصدی از افرادی که به خارج از کشور مهاجرت می کنند، به دلیل بالا بودن هزینه ها و نداشتن گواهی تمکن مالی، از انتخاب خود پشیمان می شوند.
تعدادی از مهاجران، به خاطر پیدا کردن یک شغل بهتر و ساختن آینده ای بهتر، مهاجرت را انتخاب می کنند. اما زمانی که مهاجرت می کنند، نمی توانند شغل مناسب خود را پیدا کنند. برخی از آن ها به هیچ عنوان نمی توانند یک شغل پیدا کنند و برخی از آن ها مشاغلی پیدا می کنند که برای سوابق تحصیلی و کاری آن ها بسیار پایین است. همین موضوع باعث پشیمانی آن ها از مهاجرت می شود.
درصدی از پشیمانی ها از مهاجرت به خاطر این است که افراد پیش از مهاجرت، یک زندگی رویایی را در خارج از کشور تصور می کنند. اما زمانی که به خارج از کشور مهاجرت کرده و با واقعیت مواجه می شوند، نا امیده شده و از مهاجرت پشیمان می شوند. بنابراین می توان گفت که یکی از دلایل پشیمانی از مهاجرت، نا امید شدن از شیوه زندگی در خارج از کشور است.
یکی از مهم ترین دلایل پشیمانی از مهاجرت، احساس تنهایی و دوری از خانواده است. افراد متاهل در بیشتر اوقات می توانند از طریق ویزای همراه همسر و فرزندان خود را همراه داشته باشند. اما دوری از اقوام دیگر مانند پدر و مادر یا سایر بستگان و دوستان، می تواند منجر به دلتنگی شدید و احساس تنهایی شود. همین موضوع باعث می شود که افراد از مهاجرت پشیمان شوند.
با این حال بهتر است که افراد پیش از مهاجرت، با شرایط کشور مقصد به خوبی آشنا شوند. برای مثال در صورت امکان سفر به کشور مورد نظر پیش از مهاجرت، و قرار گرفتن در شرایط زندگی در آن کشور به افراد کمک می کند که آن ها را از تصمیم مهاجرت خود مطمئن کنند. افراد باید در این موقعیت تمامی موارد بالا را بررسی نموده و تصور کنند که در حال زندگی در این کشور هستند. در این حالت می تواند بهترین تصمیم را بگیرند.
پشیمانی بعد از مهاجرت
در بخش قبلی برخی از دلایل پشیمانی قبل و بعد از مهاجرت بررسی شدند. درصد بسیار بالایی از افراد پس از انجام تمامی کار های خود و مهاجرت به خارج از کشور، از تصمیم خود پشیمان شده و می خواهند که به کشور باز گردند. البته در صورتی که افراد بهترین کشور را برای مهاجرت انتخاب نمایند، کمتر با این مشکل مواجه خواهند شد. اکنون شاید برای بسیاری از افراد این سوال به میان بیاید که مهم ترین دلایل پشیمانی بعد از مهاجرت چیست و چه فاکتور هایی باعث می شود که افراد پس از مهاجرت تصمیم بگیرند که به کشور زادگاه خود باز گردند؟ برخی از این دلایل شامل موارد زیر می شوند.
بالا بودن هزینه های زندگی
عدم اطلاعات کافی از زندگی در کشور مورد نظر
وابستگی به خانواده
شرایط زندگی سخت در کشور قصد
تفاوت های فرهنگی بسیار شدید
رفتار نژادپرستانه مردم بومی در کشور مقصد
برای جلوگیری از پشیمانی بعد از مهاجرت، به افراد پیشنهاد می شود که حتما پیش از تصمیم گیری برای مهاجرت، درباره تمامی شرایط زندگی در کشور مقصد مانند هزینه های زندگی، شرایط فرهنگی، نوع برخورد مردم بومی با مهاجران، شرایط کار برای مهاجران و… تحقیق کنند. در ضمن توصیه می شود که ابتدا افراد زبان کشور مقصد را در حد روزمره بلد باشند تا بتوانند با مردم محلی ارتباط کافی و خوب برقرار کرده و خیلی احساس تنهایی نکنند. انجام این کار ها می تواند احتمال پشیمانی از مهاجرت را کاهش بدهد.
پشیمانی قبل از مهاجرت
بخش دیگری از مهاجرانی که از تصمیم خود منصرف می شوند، افرادی هستند که پیش از اقدام برای مهاجرت از این کار پشیمان شده اند. با وجود این که درصد پشیمانی قبل از مهاجرت، بسیار کمتر از پشیمانی بعد از مهاجرت است، اما باز هم افراد زیادی هستند که با این مشکل مواجه می شوند. احساس ترس و پشیمانی، ممکن است پیش از مهاجرت به سراغ افراد آمده و گاهی باعث شود تا افراد به طور کلی از مهاجرت منصرف شوند. این پدیده می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه این بخش به برخی از مهم ترین دلایل پشیمانی قبل از مهاجرت اشاره شده است.
ترس از تغییرات ناگهانی و زندگی در فرهنگ و محیط جدید، باعث می شود که افراد پیش از مهاجرت، از انجام این کار منصرف شوند.
پس از انجام تحقیقات لازم و اطلاع از هزینه های مورد نیاز برای مهاجرت، مشکلات مالی ممکن است باعث شود که افراد از مهاجرت منصرف شوند.
نگرانی برای دوری از خانواده و احساس غربت یکی دیگر از مهم ترین دلایل پشیمانی قبل از مهاجرت است. در بعضی از موارد افراد می توانند اقدام به مهاجرت خانوادگی نمایند.
برخی از افراد تحت تاثیر داستان ها و حرف های سایرین قرار گرفته و به همین دلیل از مهاجرت پشیمان می شوند.
خوشبختانه در بسیاری از موارد، پشیمانی قبل از مهاجرت به مراتب ضرر و زیان کمتری نسبت به پشیمانی بعد از مهاجرت دارد. در صورتی که افراد در ابتدای مسیر انجام کار های خود برای مهاجرت باشند، می توانند به راحتی و بدون هیچ مشکلی از تصمیم خود منصرف شوند. اما در صورتی که هزینه های دریافت اقامت و انجام کار های مهاجرت را پرداخت کرده باشند، پشیمانی از مهاجرت می تواند برای آن ها کمی گران تمام شود. لذا توصیه می شود که حتما پیش از شروع به اقدام برای مهاجرت، تمامی موارد مربوط به قبل و بعد از مهاجرت بررسی شوند.
راهکارهای کاهش پشیمانی از مهاجرت
پشیمانی قبل و بعد از مهاجرت می توان زیان های مالی و روحی بسیاری برای افراد داشته باشد. در همین راستا هم به تمامی علاقه مندان به مهاجرت توصیه می شود که پیش از اخذ این تصمیم مهم، حتما به خوبی درباره تمامی جوانب مهاجرت به کشور مقصد تحقیق کرده و سپس تصمیم نهایی خود را بگیرند. اما در صورتی که کار های مهاجرت را انجام داده و اکنون احساس پشیمانی می کنند، می توانند با انجام برخی از ترفند ها، میزان پشیمانی را کاهش بدهند. در ادامه این بخش، برخی از مهم ترین راهکار های کاهش پشیمانی از مهاجرت توضیح داده شده است.
در صورتی که افراد تنها کار های دریافت اقامت را انجام داده و هنوز مهاجرت نکرده اند، ممکن است که احساس پشیمانی به سراغ آن ها بیاید. در این صورت، برای کاهش حس پشیمانی، توصیه می شود که افراد به اهداف ابتدایی خود از مهاجرت فکر کنند. فکر کردن به موقعیت های شغلی و آینده بهتری که می توانند برای خود و خانواده خود بسازند، می تواند میزان پشیمانی از پروسه مهاجرت را کاهش بدهد. توصیه دیگر این است که ضمن استفاده از تجربیات و نصحیت های سایرین، خیلی به آن ها اجازه ندهند که در تصمیم نهایی دست داشته باشند و آن ها را دلسرد کنند. باید به این نکته توجه داشت که تجربه هر فرد از مهاجرت با توجه به شرایط و اهداف می تواند متفاوت باشد.
تنها به دلیل عدم موفقیت یک فرد پس از مهاجرت، دلیل نمی شود که سایر افراد هم شکست بخورند. برای کاهش حس پشیمانی پیش از مسافرت، به افراد توصیه می شود که درباره زبان و فرهنگ کشور مقصد خود به خوبی مطالعه کرده و سپس نهایت سعی خود را بکنند تا با مردم بومی ارتباط بهتری داشته باشند. پیدا کردن دوست و آشنای جدید در کشور مقصد، می تواند میزان دلتنگی و حس غربت را کاهش بدهد. در ضمن توصیه می شود که از طریق برنامه های اجتماعی مختلف، هم وطنان خود را پیدا کرده و با معاشرت با آن ها، احساس دوری از خانه را کاهش بدهند.
برگشت به کشور پس از مهاجرت
در این مطلب به برخی از مهم ترین دلایل پشیمانی قبل و بعد از مهاجرت اشاره شد و راهکار هایی هم برای کاهش حس پشیمانی ارائه شد. اما باز هم ممکن است که برخی از افراد، با وجود رعایت کردن تمامی این راه کار ها، از تصمیم خود برای مهاجرت پشیمان شوند. در صورتی که پشیمانی قبل از مهاجرت باشد، می توانند به راحتی برنامه سفر خود را کنسل کرده و در ایران بمانند. اما در صورت پشیمانی بعد از مهاجرت باید چه کار کرد؟ در ادامه این بخش درباره برگشت به کشور پس از مهاجرت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
در برخی از مواقع و شیوه های مهاجرت، مانند مهاجرت تحصیلی، افراد می توانند به راحتی از تحصیل انصراف داده و به کشور خود باز گردند. اما در برخی از شیوه های مهاجرتی مانند مهاجرت کاری یا مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، انجام این کار کمی پیچیده است و ممکن است افراد دچار پشیمانی از مهاجرت شوند. در صورتی که افراد قرارداد کاری بسته باشند، موظف هستند که تا پایان قرارداد خود در کشور مقصد اقامت داشته یا این که خسارت کارفرما را پرداخت کنند. این خسارت در بیشتر مواقع مبلغ قابل توجهی بوده و ممکن است افراد از پس پرداخت آن بر نیایند.
در مورد مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، در صورتی که فرد از مهاجرت پشیمان شود، باید کسب و کار خود را به شخص دیگری واگذار کند. در غیر این صورت باید قید تمامی سرمایه خود را زده و ضرر بزرگی را پرداخت کند. اما در برخی از شیوه های مهاجرتی مانند اخذ پناهندگی هم به هیچ عنوان امکان برگشت به کشور وجود نداشته و در صورت امکان برگشت هم راه سختی در پیش خواهد بود. در همین راستا به هیچ کدام از افرادی که قصد دارند تا به خارج از کشور مهاجرت کنند، مهاجرت از این طریق پیشنهاد نمی شود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص دلایل پشیمانی قبل و بعد از مهاجرت همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پشیمانی از مهاجرت مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، درباره پشیمانی قبل از مهاجرت در متن مقاله توضیحاتی آمده است.