برای مشاوره درخواست اقامت لوکزامبورگ
برای مشاوره درخواست اقامت لوکزامبورگ
کشور لوکزامبورگ در اروپا واقع شده و از لحاظ اقتصادی در سطح بالایی قرار دارد و نرخ بیکاری در آن بسیار پایین است که هر ساله اشخاص بسیاری به اخذ پناهندگی از آن کشور تمایل نشان می دهد، اما می بایست در این خصوص که آیا امکان اخذ پناهندگی در کشور لوکزامبورگ وجود داشته، پرداخت و به پرسش هایی مانند این که شرایط پناهندگی در لوکزامبورگ چه بوده و نحوه ثبت درخواست چگونه می باشد، پاسخ داد. افراد پیش از هر گونه اقدامی ابتدا باید تحقیقات لازم را به عمل آورده و اطلاعات لازم را کسب نمایند تا در نهایت دچار پشیمانی نشوند.
متقاضیان پناهنده شدن در لوکزامبورگ غالبا افرادی می باشند که به دلایل سیاسی، دینی یا جنگ و ناامنی امکان زندگی در منطقه مبدا را نداشته و نیاز به حمایت دارند، در این مقاله شرایط دریافت و هزینه لازم برای پناهندگی در این کشور بررسی شده و در خصوص نحوه ثبت درخواست اطلاعاتی آمده است. متقاضیان از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با نحوه پناهنده شدن افغان ها نیز آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص حقوق پناهجویان و مزایا و معایب این روش مهاجرتی به دست می آورند.
پناهندگی در لوکزامبورگ
لوکزامبورگ یکی از مناطقی است که سطح اقتصادی، رفاهی و آموزشی بالایی داشته و شهروندان آن از زندگی خوبی برخوردار می باشند، به همین دلیل لوکزامبورگ را می توان محل مناسبی برای زندگی و کار یا تحصیل دانست. اما اشخاص باید بدانند که پناهندگی شرایط و قوانین خاص و ویژه ای داشته و کشورهای اروپایی به آسانی هر کسی را مورد حمایت خود قرار نمی دهند. شرایط پناهندگی در لوکزامبورگ به طور کلی شامل این است که فرد ثابت نماید که پس از مهاجرت از ایران، امکان بازگشت به کشور مبدا را به هیچ عنوان نخواهد داشت.
همچنین فرد باید ثابت کند در صورت برگشت دچار مشکلات ویژه ای خواهد شد، برای مثال آن دسته از افرادی که به دلیل سیاسی یا دینی دچار تهدیدهای جانی می گردند، واجد شرایط دریافت خواهند بود. پناهندگی لوکزامبورگ به دسته ها و انواع مختلفی تقسیم می گردد که افراد بر اساس شرایط خود موفق به اخذ یکی از انواع آن خواهند شد. لازم به ذکر است که نحوه ثبت درخواست برای تمامی روش های پناهنده شدن در لوکزامبورگ یکسان بوده اما حقوق و مزایای دریافتی فرق دارد که در ادامه توضیحات کامل آمده است:
کسانی که دارای شرایط ویژه ای بوده و به دلیل تهدیدات جانی امکان بازگشت به کشور مبدا را ندارند، غالبا تحت حمایت بین المللی رسمی قرار گرفته و از حقوق خاصی مانند امکان اقامت 5 ساله در آن کشور برخوردار می گردند. این افراد در ادامه می توانند برای اخذ اقامت و شهروندی نیز اقدام کرده و اجازه کار یا تحصیل را نیز به مرور زمان کسب خواهند نمود.
اشخاصی که حمایت فرعی لوکزامبورگ را دریافت می کنند نسبت به دیگر پناهجویان از مزایای کمتری برخوردار شده و وضعیت ناپایدارتری خواهند داشت. ممکن است اقامت موقت 1 الی 5 ساله به این دسته از افراد اعطا شده و امکان پیوستن خانواده درجه یک نیز فراهم نگردد.
گاهی اوقات تعداد پناهجویانی که برای ثبت درخواست اقدام می کنند بسیار بالا بوده و لوکزامبورگ به آنان اقامت موقت و محدودیتی اعطا می نماید، اما در شرایط اشخاص مورد بررسی بیشتری واقع گشته و نتایج نهایی توسط دولت لوکزامبورگ یا اتحادیه اروپا اعلام می شود.
اگر لوکزامبورگ توانایی حمایت از پناهجویان را نداشته باشد، می تواند اشخاص را به دیگر کشورهایی که شرایط دریافت لازم را در اختیار دارند ارجاع دهد. این کشورها غالبا اروپایی بوده، اما ممکن است غیر اروپایی نیز باشند.
در برخی مواقع پناهجویان در یکی از کشورهای اروپایی یا غیر اروپایی مانند آلمان برای ثبت درخواست پناهندگی اقدام می کنند، اما آن کشور به علت عدم برخورداری از امکانات لازم شخص را به لوکزامبورگ ارجاع داده و پناهجو تحت حمایت این کشور قرار می گیرد.
لوکزامبورگ تنها در صورتی به درخواست پناهجویان جواب مثبت می دهد که صحت گفته های آنان مشخص شده و هیچ چاره دیگری جز اعطای پناهندگی به متقاضیان وجود نداشته باشد. لازم به ذکر است که کشور لوکزامبورگ غالبا به کسانی که جان آنان در خطر است حمایت بین المللی اعطا کرده و متقاضیان دچار تهدیدات مالی را مورد پذیرش قرار نمی دهد. همچنین باید اشاره کرد که افراد پس از ثبت درخواست پناهندگی تا زمانی که پاسخ درخواست خود را دریافت ننمایند اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت.
شرایط پناهندگی لوکزامبورگ
لوکزامبورگ یکی از کشور های عضو کنوانسیون ژنو به حساب آمده و به همین دلیل به افرادی که به دلایل مختلف دینی، سیاسی یا نژاد و ملیت خود دچار تهدید جدی می شوند پناهندگی اعطا می کند، اما پرسش افراد این است که شرایط پناهندگی در لوکزامبورگ چه بوده و چه کسانی اجازه ثبت درخواست را در اختیار خواهند داشت تا از این طریق بتوانند به زندگی در لوکزامبورگ بپردازند.
شرایط پناهندگی در این کشور شامل موارد متعددی شده که برخی از آن ها در ارتباط با وضعیت اضطراری متقاضیان بوده و برخی دیگر شامل این است که پناهجو برای کشور مقصد خطری نداشته باشد، برای مثال درخواست شخصی که در گذشته مرتکب جرم های سنگین شده و از سابقه نامناسبی برخوردار به حساب آید، پذیرفته نخواهد شد. لیست کلیه شرایط ثبت درخواست بر اساس قوانین کشور مذکور به شرح زیر می باشد:
فرد می بایست ثابت کند امکان بازگشت به کشور مبدا را نداشته و مدارک دال بر شکنجه یا تهدید را ارائه دهد.
علت پناهندگی می تواند در خطر قرار گرفتن به دلیل عضویت در گروه های خاص، دین، نژاد و فعالیت های سیاسی بوده یا بروز جنگ در کشور مبدا به حساب آید.
متقاضیان پناهندگی در کشور لوکزامبورگ نباید تحت حمایت بین المللی کشور دیگری قرار گرفته باشند.
پناهجویان باید فاقد تابعیت اروپایی بوده و فاقد سابقه جرم های علیه صلح و بشریت به حساب بیایند.
متقاضی نباید علیه قوانین لوکزامبورگ فعالیتی انجام داده باشد.
افراد می بایست به صورت غیر قانونی وارد خاک لوکزامبورگ گشته و برای ثبت درخواست به وزارت امور خارجه، ادارات مهاجرت، ایستگاه های پلیس یا کمپ ها مراجعه کنند.
متقاضیان تا زمانی که پاسخ درخواست آن ها داده نشود حق خروج از لوکزامبورگ را نداشته و می بایست در کمپ ها زندگی کرده و از قوانین اطاعت نمایند.
متقاضیان پناهندگی در این کشور می بایست در جلسات مصاحبه شرکت کرده و ادعاهای خود را در خصوص تهدید و خطرات جانی یا مالی به اثبات برسانند. همچنین ممکن است از افراد خواسته شود تا در جلسات معاینه پزشکی شرکت کرده و جهت اثبات شکنجه توسط پزشکان دارای تجربه و تخصص مورد بررسی کامل قرار گیرند.
افراد واجد شرایط دریافت پناهندگی لوکزامبورگ می توانند برای حضور در جلسات از مترجم کمک گرفته یا برای خود وکیل انتخاب نمایند که اطلاعات لازم در این زمینه از طرف ادارات یا کمپ ها ارائه خواهد شد. اشخاصی که به صورت قانونی و برای مثال با استفاده از ویزا وارد لوکزامبورگ می شوند، شانس کمتری برای اخذ پناهندگی دارند، زیرا فرآیند دریافت ویزا زمان بر بوده و نمایانگر این است که وضعیت شخص به شدت اضطراری نمی باشد.
هزینه پناهندگی در لوکزامبورگ
هزینه پناهندگی در کشور لوکزامبورگ را تا حدودی می توان رایگان دانست، زیرا شرایط دریافت پناهندگی در لوکزامبورگ به گونه ای است که بودجه مالی کافی برای دریافت خدمات را در اختیار نخواهند داشت. با این حال ممکن است پناهجویان برای دریافت خدماتی مانند وکیل قانونی نیاز به پرداخت هزینه داشته باشند که مطالعه جدول زیر می تواند کمک کننده واقع شود.
هزینه پناهندگی در لوکزامبورگ | |
هزینه وکیل مهاجرتی |
800 الی 10 هزار دلار بر اساس میزان تجربه |
تعرفه دریافت خدمات ترجمه |
رایگان |
هزینه ثبت درخواست پناهندگی |
رایگان |
مبالغ لازم برای زندگی در کمپ |
زندگی در کمپ هزینه ای ندارد. |
به طور کلی پناهندگی لوکزامبورگ یکی از روش های مهاجرتی بدون هزینه به حساب می آید، اما افراد واجد شرایط برای ثبت درخواست باید ابتدا وارد خاک آن کشور شده و به ادارات مهاجرت به لوکزامبورگ مراجعه کنند. به این دلیل که غالبا در صورت ورود قانونی به کشور درخواست پناهندگی رد می گردد، افراد باید از طریق روش های غیر قانونی وارد گشته که ممکن است هزینه بر باشد. پناهندگی در این کشور به علت داشتن ریسک بالا و خطرهای بسیاری که دارد به افراد توصیه نخواهد شد.
متقاضیان می توانند از روش های دیگری همچون تحصیلی، کاری یا سرمایه گذاری برای مهاجرت اقدام نمایند. روش مهاجرت کاری یکی از بهترین انتخاب ها برای پناهجویان است، زیرا پناهجو به جای این که مدت زمان طولانی در کمپ زندگی کرده و منتظر دریافت جواب مثبت از دولت لوکزامبورگ باشد، می تواند مشغول کار در آن منطقه شده و به کسب درآمد بپردازد. اخذ ویزای کاری نیاز به بودجه مالی زیادی نداشته و تنها شامل هزینه های ثبت درخواست ویزا، تدوین رزومه و مبالغ رفت و آمد می باشد.
نحوه پناهندگی در لوکزامبورگ
شرایط دریافت پناهندگی در لوکزامبورگ به صورتی است که پناهجویان ابتدا می بایست به صورت غیر قانونی وارد کشور شده و در ادامه برای ثبت درخواست به اداره مهاجرت، ایستگاه پلیس یا کمپ ها مراجعه کنند. در ادامه لیست مراحل دریافت خدمات آورده شده و در خصوص نحوه پناهندگی در این کشور اطلاعاتی شرح داده شده است:
اولین قدم برای پناهنده شدن در لوکزامبورگ ورود به آن کشور است. افراد در صورتی که ورود غیر قانونی داشته باشند، از شانس بالاتری برای اخذ پذیرش برخوردار بوده، اما در صورت ورود قانونی و همراه با ویزا غالبا با جواب رد مواجه می گردند.
در ادامه پناهجویان باید به ایستگاه های پلیس، وزارت امور خارجه، اداره مهاجرت، کمپ ها یا سرویس کنترل فرودگاه مراجعه کرده و فرم ثبت درخواست را ارائه دهند. در این مرحله ممکن است نیاز به ارائه مدارک هویتی جهت احراز هویت باشد. در برخی مواقع یک پلیس با پناهجو مصاحبه کرده و پس از اخذ اثر انگشت سوالاتی در خصوص هویت فرد و نحوه ورود به کشور مطرح می نماید.
پناهجویان در ادامه از بروشورهای حاوی توضیحات، قوانین و مقررات بهره مند گشته و اطلاعاتی در خصوص نحوه استفاده از مترجم یا وکیل کسب می نمایند.
برگه صورتی حدودا سه روز پس از ثبت درخواست صادر شده و غالبا یک ماه اعتبار دارد. دارندگان کارت صورتی پناهندگی لوکزامبورگ اجازه خروج از کشور تا زمانی که تکلیف پرونده مشخص شود نخواهند داشت. در صورتی که فرآیند بررسی درخواست طولانی شود، امکان تمدید paper rose نیز فراهم می گردد.
حدودا 4 الی 5 ماه پس از ثبت درخواست پناهجویان برای اثبات وضعیت اضطراری و عدم امکان بازگشت به مبدا باید در جلسه های مصاحبه حاضر شده و توضیحات لازم را ارائه دهند. توضیحات و مدارک ارائه شده باید به زبان های آلمانی، انگلیسی یا فرانسوی بوده که در غیر این صورت مترجم رایگان در اختیار شخص قرار داده می شود. امکان دارد از متقاضیان آزمون زبان نیز گرفته شده و سطح آنان مورد بررسی قرار گیرد. در حین جلسه مصاحبه گزارش کتبی از صحبت های فرد تهیه شده که در پایان می بایست پناهجو آن را امضا نماید.
حدودا 6 ماه پس از ثبت درخواست پناهندگی در لوکزامبورگ پاسخ فرد مشخص گشته و وضعیت متقاضی معین می گردد. لازم به ذکر است که در برخی موارد خاص جواب نهایی حداکثر تا 21 ماه پس از تقاضا ارائه شده، اما بیشتر از این به طول نخواهد انجامید. در صورت دریافت جواب مثبت پناهجو از حق و حقوق خاصی برخوردار شده و نیازهای ضروری زندگی او تا حدودی توسط دولت برطرف می گردد، برای مثال امکان استفاده از بیمه و دریافت خدمات بهداشتی فراهم خواهد شد.
در صورتی که متقاضیان پناهندگی در کشور لوکزامبورگ موفق به اخذ جواب مثبت نشوند تا 2 نوبت امکان اعتراض و تقاضای بررسی مجدد را در اختیار دارند. بهتر است داوطلب ابتدا مدارک بیشتری جمع آوری کرده و با وکیل های دارای تجربه مشورت نموده و سپس مراحل اعتراض را طی کند تا مجددا با جواب رد مواجه نشود.
درخواست پناهندگی از داخل ایران به لوکزامبورگ
امکان درخواست پناهندگی از داخل ایران به لوکزامبورگ در حال حاضر وجود نداشته و تنها راه ثبت درخواست پناهنده شدن به لوکزامبورگ، مراجعه حضوری به اداره های آن کشور یا کمپ ها و ایستگاه های پلیس می باشد. بر اساس شرایط پناهندگی در لوکزامبورگ، این کشور هیچ سایت مشخصی را برای ثبت تقاضای پناهندگی راه اندازی نکرده و خدمات را به صورت حضوری ارائه می دهد.
متقاضیان پناهندگی در این کشور پس از بررسی شرایط دریافت و آماده سازی مدارک می بایست ابتدا وارد خاک کشور شده و در ادامه درخواست خود را به ثبت برسانند. اگر چه تقاضای ویزا غالبا از داخل ایران یا از طریق حضور در کشورهای همسایه قابل ثبت می باشد، اما درخواست پناهندگی نیاز به مراجعه حضوری دارد. اعطای پناهندگی شرایط سخت و ویژه ای داشته و دولت ها به سختی پناهجویان را مورد پذیرش قرار می دهند.
پناهجو می بایست برای انگشت نگاری، مصاحبه و معاینه به صورت حضوری در ادارات حاضر گردد که بنابراین امکان درخواست از طریق راه دور فراهم نخواهد بود. پناهجویان غالبا دارای وضعیت اضطراری به حساب آمده و امکان زندگی در کشور مبدا ندارند، به همین دلیل فردی که واقعا زندگی او در خطر باشد در اسرع وقت از کشور مبدا خارج شده و در اولین مقصد در پیش رو نیاز خود را به حمایت به بین المللی اعلام می نماید.
ثبت نام پناهندگی لوکزامبورگ برای افغان ها
در خصوص ثبت نام پناهندگی لوکزامبورگ برای افغان ها باید توضیح داد که شرایط دریافت پناهندگی در لوکزامبورگ برای تابعین افغانستان مشابه دیگر کشورها بوده و طرح خاصی برای حمایت از این اشخاص وجود ندارد. افغان ها می بایست ابتدا وارد خاک کشور مقصد شده و در ادامه برای ثبت درخواست حضوری اقدام کنند.
پناهندگی در این کشور شامل روش های مختلف حمایت بین المللی رسمی مانند پناهندگی سازمان ملل، روش فرعی و موقت می گردد که افغان ها بر اساس وضعیت اضطراری خود می توانند از یکی از آن ها بهره مند شوند. کشورهای بسیاری طرح های بشر دوستانه برای تابعین افغانستان ارائه داده و از پناهجویان حمایت می کنند، اما لوکزامبورگ تا کنون چنین برنامه ای در نظر نگرفته است.
در صورتی که طرح خاصی برای ثبت نام پناهندگی لوکزامبورگ برای افغان ها در نظر گرفته شود اطلاعات از طریق اداره مهاجرت یا سفارت اطلاع رسانی خواهد شد. در غیر این صورت تابعین افغانستان می توانند پس از حضور در مقصد بدون پرداخت هزینه مراحل اخذ پناهندگی را طی نمایند. لازم به ذکر است که به دلیل بروز جنگ در افغانستان شانس اخذ جواب مثبت بالاتر می باشد.
حقوق پناهندگی در لوکزامبورگ
کسانی که به شکل غیر قانونی وارد کشورهای خارجی شده و برای ثبت درخواست پناهندگی اقدام می کنند، غالبا تا پیش از دریافت جواب معین از اداره مهاجرت محدویت های خاصی داشته و برای مثال نباید از کشور خارج شوند، اما این اشخاص پس از اثبات داشتن شرایط دریافت پناهندگی در لوکزامبورگ و دریافت جواب مثبت از حقوق خاصی برخوردار می گردند. لیست حقوق پناهندگی در این کشور در زیر آورده شده است:
افراد مجوز اقامت 1 تا 5 ساله قابل تمدید دریافت کرده و در آینده می توانند، اقامت و شهروندی یا پاسپورت لوکزامبورگ را اخذ نمایند.
به اشخاص مدرک travel document اعطا شده و امکان سفر به خارج از کشور و لوکزامبورگ فراهم می گردد.
پناهجویان ماهانه حقوق دریافت کرده و از تحصیل رایگان، وسایل نقلیه رایگان و اجازه کار بهره مند می شوند.
امکان بهره مندی رایگان از خدمات درمانی و بیمه وجود دارد.
پس از اخذ پاسپورت سفید فرد از حقوق شهروندان لوکزامبورگ بهره مند خواهد شد.
لازم به ذکر است که متقاضیان ثبت درخواست پناهندگی در کشور لوکزامبورگ پیش از اخذ جواب از اداره مهاجرت اجازه کار در کشور را نداشته، اما می توانند به صورت رایگان در کمپ ها زندگی کرده و نیازهای ضروری آنان توسط دولت برطرف می شود. در برخی موارد خاص به پناهجویان دارای وضعیت نامشخص که زبان بلد بوده و مهارت های خاص دارند، اجازه کار و کسب درآمد داده شده، اما در اکثر مواقع اجازه کار در دسترس نمی باشد.
دولت لوکزامبورگ از پناهجویان حمایت های لازم را به عمل آورده و به آن ها در جهت تهیه مسکن یا اخذ پذیرش شغلی کمک می نماید، برای مثال راهنمایی های لازم را در خصوص نگارش رزومه ارائه داده یا افراد را به شرکت در کارگاه ها یا کلاس های زبان تشویق می نماید. اما اشخاص باید توجه داشته باشند که در صورت بازگشت به مبدا پناهندگی آنان باطل شده و مزایای اخذ گشته از دست می رود.
مزایا و معایب پناهندگی به لوکزامبورگ
پناهندگی لوکزامبورگ را می توان برای افراد واجد شرایط دریافت پناهندگی در لوکزامبورگ که هیچ چاره دیگری جز پناهنده شدن ندارند تا حدودی روش مهاجرتی مناسبی دانست، اما به طور کلی باید توضیح داد که این روش بسیار خطرناک بوده و احتمال دریافت جواب رد پس از ثبت درخواست نیز بالا می باشد. جهت رفاه حال متقاضیان در ادامه به بررسی مزایا و معایب پناهندگی به لوکزامبورگ پرداخته شده است.
پناهندگی در لوکزامبورگ منجر به دریافت حمایت بین المللی گشته و اشخاص برای تهیه مسکن و برطرف کردن نیازهای ضروری از دولت کمک هزینه ماهانه دریافت می کنند. پناهجویان پس از اخذ حمایت اجازه سفر به خارج از لوکزامبورگ را داشته و می توانند در آینده اقامت دائم و شهروندی را به دست آورند. امکان استفاده از خدمات درمانی، بهداشتی، بیمه و تحصیل رایگان برای متقاضیان فراهم شده و استفاده از حمل و نقل عمومی رایگان می باشد.
در خصوص معایب پناهندگی در لوکزامبورگ باید اظهار داشت که شرط دریافت جواب مثبت ورود غیر قانونی به کشور بوده که بسیار خطرناک است، همچنین باید توضیح داد که اکثر پناهجویان با جواب رد مواجه گشته و در نهایت از لوکزامبورگ اخراج می شوند. پناهجویان در طول بررسی درخواست خود باید در کمپ ها زندگی کنند که این مورد تا حدودی ناخوشایند می باشد، یادگیری زبان مردم آن کشور مانند لوکزامبورگی، آلمانی یا فرانسوی تا حدودی سخت بوده و اجازه کار در حین بررسی تقاضای شخص وجود ندارد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل پناهندگی در لوکزامبورگ، ثبت درخواست و شرایط دریافت آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پناهندگی در لوکزامبورگ مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، نحوه ثبت نام پناهندگی در لوکزامبورگ برای افغانها در متن مقاله آمده است.