برای مشاوره دریافت اقامت نامه
برای مشاوره دریافت اقامت نامه
بسیاری از افرادی که قصد دارند تا به دلایل مختلف مانند تحصیل، کار، ازدواج و… به کشورهای دیگر مهاجرت کنند، بی شک با نام اقامت نامه یا برگه اجازه اقامت آشنا شده و با این سوال مواجه شده اند که اقامت نامه چیست؟ تمامی افرادی که قصد مهاجرت دارند، جهت مهاجرت از کشور خود به کشور دیگر، به برگه اجازه اقامت یا برگه اجازه اقامت نیاز خواهند داشت. اما بسیاری از آن ها به دلیل عدم آشنایی با این مدرک ضروری، سردرگم شده و پروسه مهاجرت آن ها به تعویق می افتد.
برگه اجازه اقامت نوعی مدرک یا کارت است که توسط دولت کشورهای مختلف به مهاجران بین المللی ارائه می شود. این مدرک نشان می دهد که افراد به صورت قانونی در این کشور حضور داشته و حق دارند تا از حقوق مشخصی برخوردار شوند. دریافت این مدرک برای تمامی مهاجران ضروری است. اما پیش از دریافت آن، افراد باید از مواردی از جمله شرایط دریافت residence permit، مدارک لازم، هزینه ها و نحوه گرفتن برگه اجازه اقامت یا residence permit مطلع باشند. در همین راستا در ادامه این مطلب به صورت کلی درباره برگه اجازه اقامت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
اقامت نامه residence permit چیست؟
با شنیدن نام برگه اجازه اقامت، اولین سوالی که به ذهن افراد می آید، این است که اقامت نامه چیست؟ برگه اجازه اقامت یا همان برگه اثبات اقامت افراد در یک کشور، نوعی مدرک است که توسط دولت های کشورهای مختلف صادر شده و نشان دهنده این است که فرد در این کشور به صورت قانونی اقامت دارد. تمامی افرادی که به یک کشور خارجی مهاجرت می کنند، می بایست این مدرک را دریافت کرده تا اجازه اقامت، کار، تحصیل در خارج از کشور، ازدواج و… را در کشور مقصد خود داشته باشند.
هر کشوری قوانین مخصوص به خود را برای صدور برگه اجازه اقامت یا residence permit دارد. افرادی که به یک کشور خارجی سفر می کنند، می بایست ابتدا قوانین کشور مقصد را در رابطه با گرفتن برگه اجازه اقامت مطالعه کرده و سپس طبق قوانین مشخص شده، برای دریافت برگه اجازه اقامت خود اقدام کنند. برای انجام این کار، ابتدا باید هدف از سفر یا نوع روش مهاجرتی تعیین شده و سپس با توجه به آن، برگه یا کارت برگه اجازه اقامت برای افراد صادر شود.
بنابراین در یک نگاه کلی در پاسخ به این که اقامت نامه چیست، باید گفت که برگه اجازه اقامت نوعی مدرک مانند مدرک شناسایی است که اثبات می کند که فرد خارجی با روش های قانونی وارد یک کشور شده و از جانب دولت یک کشور، اجازه اقامت در آن را دریافت کرده است. بدون دریافت برگه اجازه اقامت، افراد حق اقامت، کار، تحصیل یا هیچ چیز دیگری را در کشور مقصد نخواهند داشت. در ادامه این مطلب درباره برگه اجازه اقامت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
انواع اقامت نامه residence permit
پس از آشنایی کلی با این که اقامت نامه چیست و چه کاربردی دارد، اکنون شاید برای بسیاری از افراد این سوال به میان بیاید که آیا تنها یک نوع برگه اجازه اقامت وجود دارد؟ در صورتی که چند نوع برگه اجازه اقامت وجود دارد، انواع آن کدام است و چه تفاوتی با یک دیگر دارند؟ در ادامه این بخش به معرفی کلی انواع برگه اجازه اقامت residence permit و گرفتن برگه اجازه اقامت در کشورهای مختلف اشاره شده است. برخی از کشورها ممکن است انواع دیگری از برگه اجازه اقامت را هم ارائه بدهند.
این نوع اقامت نامه به افرادی ارائه می شود که برای مدت محدودی قصد دارند تا در یک کشوری حضور داشته باشند. این نوع برگه اجازه اقامت برای اقامت کاری، تحصیلی و… صادر شده و به طور کلی افراد نمی توانند با استفاده از آن حق شهروندی کشور مقصد را داشته باشند یا به گرفتن پاسپورت بپردازند. مدت زمان برگه اجازه اقامت موقت کاملا به روش مهاجرتی بستگی داشته و امکان این که تحت شرایطی و پس از گذشت مدتی آن را به برگه اجازه اقامت دائم تبدیل کرد وجود دارد.
نامه دائم معمولا پس از اقامت نامه موقت صادر می شود. در صورتی که افراد پس از گذشتن مدتی حضور در یک کشور، شرایط دریافت residence permit تعیین شده را داشته باشند و بتوانند اقامت دائم کشور مقصد را دریافت کنند، می توانند برگه اجازه اقامت دائم دریافت کنند. برگه اجازه اقامت دائم با پاسپورت کشور مورد نظر متفاوت بوده و در واقع مرحله قبل دریافت پاسپورت یک کشور به حساب می آید. به طور معمول افرادی که برای مدت مشخصی در یک کشور کار یا سرمایه گذاری کرده باشند یا این که با یکی از شهروندان این کشور ازدواج کرده باشند، می توانند برگه اجازه اقامت دائم دریافت کنند.
شرایط دریافت برگه اجازه اقامت
پس از آشنایی با تعریف کلی این که اقامت نامه چیست و چند نوع دارد، سوال دیگری که ممکن است برای افراد به میان بیاید این است که دریافت برگه اجازه اقامت یا residence permit چه شرایطی دارد؟ مانند دریافت هر مدرک دیگری، برای گرفتن برگه اجازه اقامت هم یک سری شرایط تعیین شده که داوطلبان دریافت آن می بایست این شرایط را رعایت کنند. در ادامه این بخش درباره شرایط دریافت residence permit یا برگه اجازه اقامت توضیحات بیشتری ارائه شده است.
داشتن پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار از کشور مبداء
داشتن تمکن مالی برای زندگی در کشور مقصد
داشتن بیمه های سلامتی لازم
عدم سوءسابقه کیفری موثر
امکان ارائه مدارک مربوط به اثبات داشتن محل زندگی مناسب در کشور مقصد
داشتن سلامت جسمی و روانی
شرایط مربوط به گرفتن برگه اجازه اقامت در هر کشوری ممکن است با دیگری متفاوت باشد. اما در بیشتر کشورهای دنیا، هنگام ورود مهاجر به کشور، دولت باید از این موضوع که فرد سابقه جنایی نداشته، امکان پرداخت هزینه های زندگی در این کشور را داشته و برای کشور و شهروندان آن تهدید به حساب نمی آید مطمئن شود. همچنین باید خاطر نشان کرد که شرایط دریافت residence permit با توجه به روش مهاجرتی هم می تواند، متفاوت باشد. بهتر است که افراد با توجه به روش مهاجرتی و کشور مورد نظر خود، شرایط را به صورت دقیق و کامل مطالعه کنند.
مدارک لازم برای دریافت اقامت نامه
پس از کسب اطلاعات لازم در خصوص این که شرایط دریافت residence permit چیست، سوال دیگری که اطلاع از پاسخ آن برای داوطلبان ضروری است، این است که مدارک مورد نیاز برای دریافت برگه اجازه اقامت کدام اند؟ همان طور که شاید بسیاری از افراد اطلاع داشته باشند، ارائه مدارک به صورت کامل و دقیق برای دریافت مدارکی مانند residence permit بسیار ضروری است. به همین دلیل در ادامه این بخش لیست مدارک لازم برای گرفتن برگه اجازه اقامت به صورت کامل ارائه شده است.
مدارک شناسایی و تایید هویت مانند کارت شناسایی یا پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
عکس بیومتریک که در سال جاری از فرد گرفته شده باشد
مدارک مربوط به روش مهاجرتی مانند دعوت نامه کاری، نامه پذیرش دانشگاه، برگ ازدواج و…
مدارک اثبات داشتن اقامتگاه مانند سند خانه، اجاره نامه، رزرو هتل و…
مدارک مربوط به سلامت جسمی و روانی و همچنین داشتن بیمه سلامتی
علاوه بر مدارکی که در لیست فوق قابل مشاهده هستند، ممکن است که برخی از کشورها مدارک دیگری هم از افراد درخواست کنند. به طور کلی مدارک لازم برای دریافت برگه اجازه اقامت یا residence permit، به شرایط کشور مقصد، روش مهاجرتی فرد و سایر موارد این چنینی بستگی خواهد داشت. از جایی که ارائه مدارک به صورت کامل و دقیق بسیار ضروری است، به افراد توصیه می شود که با توجه به قوانین و شرایط کشور مقصد خود، مدارک را بررسی کرده و حتما آن ها را به یک وکیل مهاجرتی نشان بدهند. در صورت ناقص بودن مدارک، ممکن است که روند گرفتن برگه اجازه اقامت به طور کلی لغو شود.
نحوه دریافت اجازه اقامت
نحوه دریافت اجازه اقامت هم مانند شرایط دریافت residence permit و مدارک، کاملا به کشور مقصد بستگی داشته و ممکن است که در هر کشور با دیگری تفاوت هایی داشته باشد. اما به طور کلی، افراد می توانند پس از اگاهی از موضوع اقامت نامه چیست؟ یک سری مراحل را در نظر داشته باشند که در بیشتر کشورها و روش های مهاجرتی یکسان هستند. اطلاع از این مراحل می تواند در دریافت برگه اجازه اقامت به افراد کمک بسیاری کند. در ادامه این بخش درباره نحوه دریافت اجازه اقامت اطلاعات بیشتری ارائه شده است:
ابتدا افراد باید روش مهاجرت از ایران یا کشور مبدا خود را انتخاب کرده و مطمئن شوند که تمامی شرایط را برای مهاجرت با این روش دارند.
سپس نوبت به جمع آوری مدارک با توجه به روش مهاجرتی می رسد. تمامی داوطلبان باید با توجه به روش مهاجرتی و کشور مقصد، این مدارک را به طور کامل گردآوری کنند.
در مرحله بعدی افراد باید درخواست خود را به همراه مدارک ضمیمه شده برای گرفتن برگه اجازه اقامت به کنسولگری یا اداره مهاجرت کشور مقصد ارسال کنند.
مرحله بعدی پرداخت هزینه های مربوط به بررسی درخواست است که در هر کشور می تواند، متفاوت باشد.
در صورت نیاز و با توجه به قوانین کشور مقصد، افراد باید برای مصاحبه حضوری و تایید هویت به صورت بیومتریک به مراجع مشخصی مراجعه کنند.
پس از انجام تمامی این مراحل، افراد باید مدتی صبر کرده تا مدارک آن ها بررسی شده، نتیجه مصاحبه اعلام شده و سپس مراجع مربوطه به آن ها اعلام کنند که آیا با درخواست آن ها موافقت شده است یا خیر. در صورتی که تمامی مدارک کامل باشند و فرد شرایط دریافت برگه یا کارت یا برگه اجازه اقامت در کشور مورد نظر خود را داشته باشد، این برگه برای وی صادر می شود. باید به خاطر داشت که این مراحل کاملا کلی هستند و جزئیات آن ها با توجه به کشور مقصد و روش مهاجرتی، متفاوت خواهد بود.
هزینه گرفتن اقامت نامه residence permit
مشخص است که افراد برای مهاجرت و دریافت اقامت یک کشور دیگر، بودجه بندی مشخصی داشته و قصد دارند تا تمام هزینه های مورد نیاز برای مهاجرت را محاسبه کنند. به همین دلیل هم یکی از رایج ترین سوالاتی که درباره دریافت برگه اجازه اقامت پس از اقامت نامه چیست؟ به میان می آید، بحث مالی و هزینه های مربوطه است. اطلاع از این موضوع می تواند به افراد در بودجه بندی بهتر کمک بسیاری کند. در همین راستا در ادامه این بخش درباره هزینه گرفتن برگه اجازه اقامت به طور کلی توضیحات بیشتری ارائه شده است.
در ابتدا باید به این موضوع اشاره کرد که هزینه دریافت residence permit با توجه به کشور مقصد و روش مهاجرتی ممکن است متفاوت باشد. هر کشوری ممکن است هزینه های مخصوص به خود را برای رسیدگی به درخواست گرفتن برگه اجازه اقامت تعیین کرده باشد. اما می توان شروع مبلغ لازم برای دریافت برگه اجازه اقامت در برخی از کشورها را در جدول زیر مشاهده کرد.
کشور | شروع هزینه دریافت اقامت نامه |
مکزیک |
۲۵۰ یورو |
لهستان |
۱۰۰ یورو |
چک |
۱۰۰ یورو |
پرتغال |
۹۰ یورو |
دانمارک |
۷۰۰ یورو |
یونان |
۶۰۰ یورو |
ایرلند |
۵۰۰ یورو |
لوکزامبورگ |
۲۰۰ یور |
باید این نکته را خاطر نشان کرد که مبالغ مشخص شده تنها برای دریافت برگه اجازه اقامت موقت هستند. افرادی که قصد دارند تا برگه اجازه اقامت دائم یک کشور را از اداره مهاجرت آن کشور دریافت کنند، باید مبالغ بالاتری را پرداخت کنند. بهترین راه اطلاع از مبلغ های مربوط به گرفتن برگه اجازه اقامت، این است که افراد به اداره مهاجرت کشور مورد نظر خود مراجعه کرد یا این که از یک وکیل یا آژانس مهاجرتی مجرب درباره این موضوع سوال کنند.
تمدید مهلت اقامت نامه
همان طور که در این مطلب بارها به این موضوع اشاره شد، یکی از انواع برگه اجازه اقامت، اقامت نامه موقت است. همان طور که از اسم این نوع برگه اجازه اقامت پیداست، مدت زمان اقامت افراد با آن محدودیت داشته و افراد نمی توانند تنها با استفاده از این برگه به صورت دائم در یک کشور حضور داشته باشند. در همین راستا سوالی که پس از اقامت نامه چیست؟ پیش می آید این است که نحوه تمدید مهلت برگه اجازه اقامت به چه صورت است؟ در ادامه این بخش درباره این موضوع توضیحات بیشتری ارائه شده است.
برخی از برگه اجازه اقامت ها به طور کلی موقت بوده و به هیچ عنوان نمی توان آن ها را به اقامت دائم تبدیل کرد. مانند برگه اجازه اقامت های موقتی که برای تحصیل دانشجویان بین المللی صادر می شوند. دانشجویان تنها در صورتی که در کشور مقصد مشغول به تحصیل باشند می توانند برگه اجازه اقامت آن را دریافت کنند. پس از اتمام زمان تحصیل، امکان تمدید برگه اجازه اقامت یا تبدیل کردن آن به اقامت نامه دائم وجود ندارد. مگر این که افراد قصد داشته باشند تا برگه اجازه اقامت خود را از تحصیلی به کاری یا سرمایه گذاری و حتی ازدواج تغییر بدهند.
اما افرادی که برای کار، سرمایه گذاری و ازدواج برگه اجازه اقامت موقت دریافت کرده باشند، می توانند در صورت پایان اعتبار residence permit، در صورتی که همچنان شرایط اقامت در کشور مورد نظر را داشته باشند، می توانند برای تمدید مهلت برگه اجازه اقامت خود به اداره مهاجرت مراجعه کنند. پس از مدتی، در صورتی که افراد شرایط لازم را داشته باشند، می توانند برای تبدیل برگه اجازه اقامت موقت خود به برگه مجوز اقامت دائم اقدام کنند. البته باید خاطر نشان کرد که شرایط دریافت residence permit و زمان تمدید مهلت برگه مجوز اقامت در هر کشوری با توجه به شرایط و قوانین آن کشور متفاوت خواهد بود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل اقامت نامه چیست، residence permit و گرفتن برگه اجازه اقامت همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با اقامت نامه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، به مراحل دریافت اقامت نامه در متن مقاله اشاره شده است.