برای مشاوره بهترین کیس و دلیل اقامت در خارج از کشور
برای مشاوره بهترین کیس و دلیل اقامت در خارج از کشور
در دهه های اخیر، بحران ها و تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در بسیاری از نقاط جهان، به وجود آمدن جریان های پناهندگی را به یک مسئله بین المللی روزافزون تبدیل کرده است. فرار و درخواست پناهندگی از کشورهای مبدا به کشورهای مقصد، برای میلیون ها انسان به عنوان یک راه برای زنده ماندن، امنیت و بهبود شرایط زندگی، ضروری شده است. کیس پناهندگی یکی از مهم ترین مفاهیم در حوزه مهاجرت به روش پناهندگی می باشد.
درک درست از کیس پناهندگی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این مقاله به بررسی تعریف و ماهیت کیس پناهندگی می پردازد. در ابتدا توضیح داده می شود که کیس پناهندگی به معنای داستان و دلیل ترک فرد از کشور مبدا و درخواست پناهندگی است. در ادامه نیز توضیحاتی در رابطه با انواع کیس پناهندگی ارائه شده است. سپس با معرفی بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور و مدارک لازم برای آن، مقاله ادامه یافته است.
کیس پناهندگی چیست؟
با توجه به اهمیت موضوع پناهندگی و تاثیرات آن بر جوامع میزبان و خود پناهندگان، درک ژرف دلایل و عوامل پناهندگی امری ضروری است. هر کسی که به دنبال پناهندگی در کشور دیگری است باید کیس پناهندگی مشخصی برای درخواست پناهندگی خود داشته باشد. اما سوال این است که کیس پناهندگی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تمام پناهندگان باید دلیل مشخص و روشنی را برای پناهندگی خود ارائه دهند.
این دلیل باید در چهارچوب کنوانسیون پناهندگی سازمان ملل متحد تعریف و شرح داده شود تا مورد بررسی قرار گیرد. به این دلیل و موضوع که پایه ای برای درخواست پناهندگی است «کیس پناهندگی» می گویند. انواع کیس های پناهندگی و بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور برای افرادی که شرایط زندگی کشور خود را ندارد، می توان به شرح زیر نام برد:
کیس پناهندگی سیاسی یکی از انواع کیس پناهندگی است که در آن، فرد پناهجو مدعی است که به دلیل فعالیت ها یا عقاید سیاسی اش در کشور خود در معرض خطر قرار دارد. شخص پناهجو ادعا می کند که به خاطر عضویت در یک حزب سیاسی یا گروه مخالف حکومت در معرض تهدید و آزار و اذیت قرار دارد. فعالیت های سیاسی مثل فعالیت در حمایت از حقوق بشر یا دموکراسی موجب شده تا زندگی او در کشورش به خطر بیفتد.
همچنین شخص پناهجو از سرکوب های سیاسی و خشونت سیاسی در کشورش می گریزد. البته در کیس پناهندگی سیاسی باید شواهد و مدارک کافی برای اثبات ادعاها ارائه شود تا کیس بپذیرند. نشان دادن سابقه فعالیت ها و تهدیدهای واقعی از سوی دولت می تواند موثر باشد.
یکی از انواع کیس ها، کیس پناهندگی مذهبی است که به مواردی اطلاق می شود که فرد پناهجو ادعا می کند به دلیل اعتقادات مذهبی اش در کشورش در معرض خطر قرار دارد. فرد متعلق به یک اقلیت مذهبی است که در کشورش مورد تبعیض قرار می گیرد. از دین یا مذهبی به دین یا مذهب دیگر گرویده که در آن کشور ممنوع است.
ممکن است از دین یا مذهب خاصی به عدم دینداری (آتئیسم) روی آورده باشد. به دلیل فعالیت های مذهبی مانند رهبری مراسم دینی، تبلیغ مذهب و حمایت از حقوق مذهبی در معرض خطر قرار دارد. البته در این نوع کیس هم باید شواهد مستند و واقعی برای اثبات ادعاها ارائه شود.
یکی دیگر از انواع کیس پناهندگی، پناهندگی اجتماعی است. مواردی نظیر کیس پناهندگی گروه های اجتماعی مانند همجنسگرایان یا فعالین حقوق بشر در این دسته قرار می گیرند. کیس پناهندگی اجتماعی به مواردی اطلاق می شود که فرد پناهجو به دلیل عضویت در یک گروه یا جامعه خاص مورد تبعیض یا تهدید قرار می گیرد. عضویت در گروه های قومی، محلی یا زبانی کمیاب که مورد تبعیض قرار می گیرند.
فعالین حقوق بشر یا افرادی که به نفع قشرهای ضعیف جامعه فعالیت می کنند و همچنین دخترانی که از سنت هایی همچون ازدواج اجباری فرار می کنند و ... در این دسته قرار می گیرند. باز هم برای پذیرش کیس باید شواهد قانع کننده ای ارائه شود.
یکی از انواع کیس پناهندگی، کیس پناهندگی جنگی است که به مواردی اطلاق می شود که فرد پناهجو از خشونت و جنگ در کشور خود می گریزد. برای مثال شخص در منطقه ای زندگی می کند که درگیر جنگ یا خشونت های مسلحانه است. جان و سلامتی شخص به علت وجود جنگ در معرض خطر قرار گرفته است.
همچنین فرد به دلیل وجود جنگ، انرژی، غذا و دسترسی به خدمات اولیه تهدید شده است. جنگ مانع از زندگی طبیعی و یکجانشینی در کشور شده است. البته در این نوع پناهندگی باید مدارکی از شرایط جنگی مانند گزارش های خبری یا سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد ارائه شود تا کیس پذیرفته شود.
از دیگر انواع کیس پناهندگی نیز کیس پناهندگی نژادی است. پناهندگی نژادی به مواردی گفته می شود که شخص پناهجو ادعا می کند به دلیل نژاد، قومیت یا ملیتش در کشورش در معرض خطر قرار دارد. برای مثال شخص از یک اقلیت نژادی است که مورد تبعیض و ستم قرار می گیرد. حملات و خشونت های نژاد پرستانه ای که هدفشان گروه نژادی شخص بوده است. قوانین تبعیض آمیزی که بر اقلیت های نژادی اعمال می شود و محدودیت هایی در حقوق های اجتماعی، اقتصادی یا سیاسی بر اساس نژاد از این قبیل موارد هستند.
لازم به ذکر است سالانه تعدادی از کشور ها طی اطلاعیه ای اعلام می کنند که پذیرای افراد با تابعیت کشور خاصی خواهند بود. این اتفاق زمانی می افتد که کشوری در حالت جنگی باشد یا امکانات و آزادی های اجتماعی، سیاسی، عقیدتی و جنسیتی از دسته ای از افراد سلب شود. در این حالت افراد می توانند بر اساس کیس پناهندگی خود، به جمع آوری مدارک لازم بپردازند و اقدامات لازم را انجام دهند.
بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور
با توجه به اهمیت انتخاب بهترین کیس و دلیل برای درخواست پناهندگی در کشور دیگر، در این بخش از مقاله تلاش شده که عوامل موثر در انتخاب کیس و دلیل مناسب و همچنین بهترین کشور برای پناهندگی توضیح داده شود. بهترین کیس و دلیل پناهندگی خارج از کشور ممکن است بسته به کشورهای مختلف، متفاوت باشد. از این رو در ادامه بهترین کیس و دلیل پناهندگی خارج از کشور برای چند کشور مهم معرفی و بررسی شده است:
کیس های سیاسی: مانند فعالان سیاسی یا روزنامه نگارانی که در کشور خود تحت آزار و اذیت قرار دارند.
کیس های مذهبی: افرادی که به دلیل مذهبی که دارند در کشورشان تعقیب می شوند.
کیس های نژادی: اقلیت هایی که به دلیل نژاد، قوم یا ملیت شان مورد تبعیض قرار می گیرند.
کیس های جنسیتی: زنان و دخترانی که از خشونت خانگی یا ازدواج اجباری فرار می کنند.
کیس های جنگی: افرادی که از جنگ، خشونت و ناامنی در کشور خود می گریزند.
کیس های جنگی: افرادی که از جنگ و خشونت در کشور خود فرار کرده اند.
کیس های مذهبی: افرادی که به دلیل عقیده مذهبی شان در کشورشان تحت آزار قرار می گیرند.
کیس های نژادی: اقلیت هایی که هدف آزار و اذیت نژادی قرار دارند.
کیس های جنسیتی: زنان و دخترانی که از خشونت خانوادگی یا ازدواج اجباری فرار می کنند.
کیس های سیاسی: فعالان سیاسی و اپوزیسیون که زندگی شان در خطر است.
کیس های جنگی: افراد فارغ از ملیت که زندگی شان در مناطق جنگی در خطر است.
کیس های مذهبی: افرادی که به دلیل مذهب شان تحت آزار قرار می گیرند.
کیس های نژادی/ قومی: افرادی که هدف تبعیض های نژادی یا قومی هستند.
کیس های جنسیتی: زنان، دختران و اقلیت های جنسی فارغ از ملیت.
کیس های سیاسی/ حقوق بشر: فعالان سیاسی و حقوق بشر که زندگی شان در خطر است.
کیس های جنگی: افرادی که از مناطق جنگی در سوریه و عراق فرار کرده اند. ترکیه متحمل بار زیادی از پناهندگان جنگ سوریه می باشد.
کیس های مذهبی: مخصوصا پناهندگانی که به دلیل مذهب شیعه یا عقیده ی آلویت از عراق و سوریه آمده اند.
کیس های قومی/ نژادی: مانند کردهایی که به دلیل تعقیب قومی توسط دولت سوریه و عراق آواره شده اند.
کیس های سیاسی: مخالفان حکومت های سوریه و عراق که زندگی شان تحت تهدید است.
هدف از درخواست پناهندگی در کشور دیگر، دوری از خطر و تهدیدی است که فرد در معرض آن قرار دارد. بنابراین، برای پذیرش درخواست پناهندگی باید از میان انواع کیس پناهندگی، کیس و دلیل ارائه شده، نشان دهد که واقعا زندگی فرد در معرض خطر قرار دارد. از این رو افراد باید به دنبال بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور باشند که شانس خود را برای دریافت پناهندگی بالا ببرند.
شرایط دریافت بهترین کیس های پناهندگی
دریافت پناهندگی در کشور دیگر مانند پناهندگی در لوکزامبورگ و غیره، بستگی به ارائه کیس مناسب دارد. در میان انواع کیس پناهندگی، کیس باید شرایط خاصی را داشته باشد تا بتواند به عنوان بهترین گزینه مورد پذیرش قرار گیرد. درخواست پناهندگی یک فرآیند حقوقی و بین المللی است که نیازمند ارائه مدارک و شواهد قانع کننده ای است. همچنین باید مطابقت کافی با معیارهای تعریف شده در کنوانسیون ها وجود داشته باشد. شرایط دریافت بهترین کیس های پناهندگی در خارج از کشور شامل موارد زیر هستند:
ارائه شواهد قانع کننده و مدارک قابل اعتماد: مانند گزارش پزشکی، گزارش سازمان های حقوق بشری و شهادت نامه
مطابقت کیس با استانداردهای تعریف شده در کنوانسیون پناهندگان: مانند ترس قابل اعتماد از آزار جانی یا تبعیض
عدم وجود پناهگاه داخلی مناسب: فرد باید در کشور خود امنیت نداشته باشد.
مناسب بودن موقعیت سیاسی- اجتماعی فرد: مانند فعالین سیاسی یا اعضای اقلیت ها
اثبات تعقیب جدی: نه تبعیض یا خشونت چندانی
عدم وجود دلایل امنیت ملی برای رد درخواست
وقوع خطر و تهدید واقعی به زندگی یا سلامت شخص در کشور مبدا می تواند شرایط موثری برای دریافت بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور فراهم کند. این تهدید ممکن است شامل تعقیب سیاسی، خطر جانی، آزار و اذیت مداوم، یا تهدیدات دیگری باشد. فرد متقاضی باید قادر باشد، ادعاها و شواهد مربوط به تهدیدات و خطراتی که در کشور مبدأ تجربه کرده است، ارائه دهد. این شواهد ممکن است شامل شواهد اسنادی، عکس ها، گزارش ها، شواهد شاهدان یا سایر مدارک مربوطه باشد. همچنین وضعیت شخصی فرد نیز می تواند بر تصمیمات دریافت پناهندگی تأثیرگذار باشد. برخی از عوامل شخصی شامل سن، جنسیت، وضعیت خانوادگی و وضعیت بهداشتی و اقتصادی فرد می باشد.
مدارک لازم برای دریافت بهترین کیس پناهندگی
یکی از موارد مهم برای درخواست پناهندگی، تهیه مدارک مورد نیاز است. مدارک مورد نیاز برای دریافت بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور بستگی به قوانین و شرایط مربوط به پناهندگی در کشور مقصد متقاضی دارد. با این حال، در بسیاری از موارد، مدارک لازم برای دریافت بهترین کیس پناهندگی در خارج از کشور مشترک است و افراد می توانند با تهیه مدارک مذکور و دیگر مدارک مورد نیاز، برای دریافت آن اقدام کنند. مدارک مشترک به شرح زیر هستند:
گرفتن پاسپورت معتبر یکی از مهم ترین مدارک برای درخواست پناهندگی است. پاسپورت باید به روز و دارای تاریخ انقضا مناسب باشد. همچنین، صفحات مهمی همچون صفحه اطلاعات شخصی و صفحات مهم دیگر باید خوانا و قابل تشخیص باشند.
برخی کشورها ممکن است از پناهنده بخواهند مدارک پزشکی خاصی را تهیه کند. این مدارک ممکن است شامل گزارش های پزشکی، گواهی سلامت و واکسیناسیون های لازم باشد.
در برخی موارد، متقاضی ممکن است بخواهد مدارکی مانند گزارش های امنیتی، تهدیدهای دریافت شده و دلایل امنیتی خاص را ارائه دهد تا بتواند به عنوان پناهنده معتبر محسوب شود.
اگر در کشور مبدا تهدید جدی برای ایمنی و امنیت پناهنده وجود داشته باشد، ممکن است متقاضی بخواهد مدارکی مانند اخطارهای دریافت شده، گزارش های پلیسی و سایر اطلاعات مربوط به وضعیت تهدید را تقدیم کند.
درخواست های پناهندگی معمولا نیازمند مدارک قانونی مانند فرم ها و اظهارنامه های خاصی هستند که توسط مقامات مربوطه در کشور مورد نظر تهیه و ارائه می شوند. به طور کلی مهم است، متقاضیان توجه داشته باشند که این لیست مدارک برای درخواست پناهندگی بهترین کیس در هر کشور ممکن است متفاوت باشد.
لازم به ذکر است افراد باید تمامی این مدارک را بر اساس انواع کیس پناهندگی، به صورت مستند ارائه دهند. همچنین ذکر این نکته نیز الزامی است که بررسی پرونده های پناهندگی ممکن است تا چندین سال به طول بیانجامد. از این رو افراد باید برای این شرایط نیز آماده باشند و خود را برای زندگی طولانی مدت در کمپ های پناهندگی در کشور های مختلف آماده کنند.
هزینه بهترین کیس ها برای پناهندگی در خارج از کشور
یکی از سوالات متقاضیان پناهندگی به سایر کشورها این است که هزینه پناهندگی به چه صورت است؟ هزینه های مربوط به درخواست پناهندگی و به دست آوردن بهترین کیس پناهندگی بستگی به عوامل متعددی دارد. به طور کلی به این دلیل که پناهندگی در شرایط سخت انجام می شود و شخص پناهنده ممکن است اموال خود را از دست داده باشد، هزینه ای نخواهد داشت. اما از جمله هزینه بهترین کیس ها برای پناهندگی در خارج از کشور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای درخواست پناهندگی، بهتر است متقاضیان با یک وکیل یا مشاور حقوقی متخصص در امور مهاجرت از ایران یا دیگر کشور ها و پناهندگی همکاری کنند. هزینه های مربوط به خدمات وکالت و مشاوره قانونی می تواند، بسیار متغیر باشد و بسته به موقعیت وکیل و سطح سختی و پیچیدگی مورد، متفاوت است.
برخی از کشورها ممکن است از متقاضیان بخواهند مدارک هویتی و دیگر مدارک رسمی را ترجمه کنند. هزینه ترجمه مدارک معمولا بر اساس تعداد صفحات و مشخصات ترجمه ای مورد نیاز محاسبه می شود.
هزینه های مرتبط با زندگی در کشور مقصد نیز باید در نظر گرفته شوند. این هزینه ها شامل هزینه مسکن، غذا، حمل و نقل، آموزش، بهداشت و سایر هزینه های روزانه است. البته گفتنی است که در اکثر موارد، کشور مقصد مبلغ ماهیانه ای برای تامین هزینه های زندگی پناهجویان به آن ها اعطا می کند.
لازم به ذکر است افرادی که دارای بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور هستند، می توانند با هزینه کمتری در کشور مقصد پناهندگی خود را دریافت نمایند. به همین دلیل بهتر است که افراد از میان انواع کیس پناهندگی، کم هزینه ترین را انتخاب نمایند زیرا مراحل رسیدن به کشور مقصد چه از طریق راه های قانونی و چه از طریق مسیر های غیر قانونی، ممکن زمان زیادی را به خود اختصاص دهد و در این زمینه به سرمایه نیاز است.
کیس پناهندگی برای افغان ها
علت های درخواست پناهندگی برای افغان ها می تواند، بسیار متنوع باشد و بستگی به شرایط فردی و موقعیت عمومی در افغانستان دارد. به طور کلی به دلیل وجود طالبان، افغانستان کشوری ناامن به خصوص برای زنان، هنرمندان، خبرنگاران و غیره است و کیس پناهندگی برای افغان ها می تواند، وجود جنگ داخلی و در خطر بودن جان و مال افراد باشد. در ادامه، چند دلیل پناهندگی برای افغان ها معرفی شده است:
برخی از افغان ها به دنبال فرار از تهدیدات جسمانی یا تهدیدات زندگی خود هستند. این دلایل ممکن است شامل تهدیدات طالبان، گروه های تروریستی، جنگ و خشونت در افغانستان باشد.
بعضی از افغان ها به دلیل عضویت در گروه های اقلیتی، دینی یا قومیتی خاص، تحت فشار و تبعیض قرار می گیرند و به دنبال فرار از این تبعیض هستند.
بعضی از افغان ها ممکن است به دلیل محدودیت ها و جریمه های مربوط به آزادی عقیدت و دینی در افغانستان، درخواست پناهندگی را به عنوان یک راه برای عبور از این محدودیت ها داشته باشند. لازم به ذکر است که اگر اتباع کشور ها تمایل به ثبت درخواست پناهندگی را داشته باشند، می بایست حائز کلیه شرایط و مدارک باشند.
لازم به ذکر است به دلیل شرایط فعلی کشور افغانستان، می توان گفت دلایل مذکور، بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور برای این افراد می باشد. همچنین کشور های اروپایی و آمریکا شرایطی را فراهم کرده اند که افراد افغانستانی که در گذشته در یکی از شرکت های آمریکایی یا اروپایی مشغول به کار بوده اند، از طریق انواع کیس پناهندگی، راحت تر پناهندگی کشور مقصد را به دست آورند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور و انواع آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با بهترین کیس و دلیل پناهندگی در خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. با مرکز مشاوره اپلایتو تماس بگیرین تا همکاران ما راهنماییتون کنن.