برای مشاوره شرایط دریافت ویزای درمانی
برای مشاوره شرایط دریافت ویزای درمانی
یکی از انواع ویزاها برای ورود به کشورهای خارجه درمانی می باشد که افراد برای اخذ این مدرک باید ثابت کنند که قصد دریافت خدمات مرتبط با درمان را داشته و متقاضی اقامت کوتاه به حساب بیایند، اما پرسش متقاضیان غالبا این است که شرایط دریافت چگونه بوده و هزینه های مورد نیاز شامل چه مواردی خواهد شد؟ مشاوران یا شرکت های تسهیلگر می توانند راهنمایی های خوبی در این زمینه ارائه داده و به افراد توصیه های لازم را ارائه دهند، اما باید توجه داشت که ویزای درمانی مخصوص اخذ خدمات از بیمارستان ها و درمانگاه ها بوده و هدف مهاجرتی ندارد.
گاهی اوقات افراد به دلایل مختلف مانند عدم امکان جراحی در کشور محل سکونت یا گران بودن هزینه ها به استفاده از خدمات بیمارستان های خارجه تمایل نشان می دهند، در این مقاله به بررسی این که ویزای درمانی چیست و شرایط دریافت Medical Visa برای بیماران مختلف چگونه می باشد پرداخته شده و لیست هزینه ها نیز شرح داده شده است. اشخاص از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با مدارک لازم و نحوه ثبت درخواست آشنا شده و در خصوص بهترین کشورهای ارائه دهنده اجازه ورود اطلاعات کسب خواهند کرد.
ویزای درمانی چیست؟
در جواب این پرسش که ویزای درمانی چیست؟ باید توضیح داد افراد زیادی هر ساله برای دریافت خدمات مرتبط با بیماری خود به خارج از کشور سفر می نمایند که این اشخاص می توانند از طریق اخذ ویزای درمانی به صورت کاملا قانونی وارد مقصد مربوطه شده و در بیمارستان ها حضور یابند. همچنین افراد می توانند برای این مورد از ویزای ویزیتوری نیز استفاده کنند. شرایط دریافت این اجازه ورود به این صورت است که شخص باید ثابت نماید بیمار بوده و با هدف بهبود یافتن سفر می کند.
امکان اخذ ویزای درمانی که به آن اجازه ورود پزشکی یا Medical Visa نیز گفته می شود از کشورهای مختلف خارجه وجود داشته و افراد با بیماری های متعدد و به قصد دریافت خدمات مرتبط با سرطان و تومور یا پیوند عضو می توانند درخواست ویزا را به ثبت برسانند. لازم به ذکر است که این اجازه ورود در گذشته برای موارد خاص صادر میشد اما در حال حاضر برای متقاضیان عمل های جراحی زیبایی نیز صادر گشته و محدودیت خاصی اعمال نمی شود.
متقاضیان اخذ ویزای درمانی زمانی واجد شرایط دریافت به حساب می آیند که از بیمارستان ها یا درمانگاه های مقصد دعوت نامه دریافت کرده و همچنین بیماری آنان توسط پزشکان کشور مبدا تایید گردد. غالبا کشورهای اروپایی اجازه ورود درمانی را صادر کرده و خدمات مناسبی به بیماران ارائه می دهند که البته باید اشاره کرد ایران نیز اجازه ورود مربوطه را با عنوان ویزای نوع T برای افراد واجد شرایط خارجی جهت حضور در بیمارستان های بین المللی صادر خواهد نمود.
لازم به ذکر است که امکان ثبت درخواست ویزای درمانی و پرداخت هزینه ها به صورت حضوری یا الکترونیکی وجود داشته که این مورد بر اساس قوانین کشور مقصد متفاوت است. افراد می توانند برای اخذ ویزای درمانی شینگن که به آن نوع c گفته می شود اقدام کرده و سپس مراحل درمانی را در کشورهای این حوزه طی نموده و بهبودی خود را به دست آورند.
شرایط دریافت ویزای درمانی
شرایط دریافت ویزای درمانی در هر کشوری فرق داشته و ممکن است مناطق مختلف قوانین خاصی را در این زمینه اعمال نمایند، اما به شکل کلی متقاضیان باید برخی موارد را رعایت نموده و در ادامه از طریق ارائه مدارک و پرداخت هزینه ها به اجازه ورود قانونی دست یابند. لیست کلیه قوانین مربوطه در زیر آورده شده و قابل مطالعه است:
فرد می بایست ثابت کند بیمار بوده و نیاز به دریافت خدمات درمانی دارد که غالبا پزشکان کشور مبدا گواهی هایی در این زمینه صادر می نمایند. ارائه مدارک مربوط به آزمایش ها و مواردی مانند سونوگرافی کمک کننده است.
صدور ویزای درمانی برای بیماران خاص مانند متقاضیان پیوند عضو یا افراد دارای سرطان در اولویت بوده اما امکان اخذ آن برای جراحی های زیبایی نیز وجود دارد.
در برخی موارد متقاضیان برای دریافت ویزای درمانی باید ثابت کنند تجهیزات و امکانات کافی در کشور مبدا در دسترس نبوده و نیاز به خدمات پیشرفته تر خواهند داشت.
بیماران باید از مرکز درمانی کشور مقصد یا پزشک مربوطه دعوت نامه دریافت کرده و تاریخ رفت و آمد و مدت زمان درمان را به طور کامل مشخص سازند.
افراد باید تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه ها را داشته و وظیفه پرداخت مبالغ لازم را بر عهده بگیرند.
متقاضیان ویزای درمانی معمولا می توانند یک همراه را با خود به کشور مقصد برده و هزینه های مربوط به همراه را نیز پرداخت کنند.
امکان دریافت ویزای درمانی برای استفاده از برخی مکان های درمانی واقع شده در خارج از کشور مانند چشمه های آب معدنی وجود دارد.
ویزای درمانی یا Medical Visa به صورت کوتاه مدت صادر شده و غالبا به افراد اجازه اقامت 30 الی 90 روزه را می دهد، اما امکان تمدید آن بر اساس شرایط بیمار وجود دارد. در پاسخ به این سوال که شرایط دریافت ویزای درمانی چیست باید گفت یکی از مهم ترین موارد اثبات داشتن هدف بهبودی و اقامت کوتاه مدت بوده و متقاضیان نباید خواستار مهاجرت باشند.
لازم به ذکر است که اکثر کشورهای خارجی تنها به افرادی ویزای درمانی یا پزشکی اعطا می کنند که معرفی نامه معتبر از پزشکان کشور مبدا مبنی بر عدم امکان درمان در مبدا داشته و به دلیل شرایط حاد خود نیاز به خدمات پزشکی پیشرفته داشته باشند. به همین دلیل برای معاینات ساده یا جراحی های غیر پیشرفته نمی توان به بیمارستان های خارجی مراجعه کرد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی
پس از بررسی شرایط دریافت Medical Visa در خصوص این که مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی چیست باید توضیح داد هر منطقه ای برای صدور اجازه ورود یک سری مدارک خاص را از بیماران درخواست کرده و بر اساس قوانین مواردی مانند پاسپورت، موارد پزشکی و بلیط رفت و برگشت را مورد ارزیابی قرار می دهد. افراد تنها در صورتی موفق به اخذ اجازه ورود پزشکی می شوند که رضایت سفارت منطقه را از طریق ارائه موارد لازم جلب نمایند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی شامل موارد هویتی مانند پاسپورت و موارد مربوط به بیماری می گردد، همچنین ارائه معرفی نامه پزشک مبدا و دعوت نامه بیمارستان یا پزشک مقصد نیز الزامی خواهد بود. افراد می توانند دریافت دعوت نامه را به شرکت های تسهیلگر دارای تجربه واگذار کرده و از مشاوران فعال در این زمینه برای تهیه مدارک لازم کمک بگیرند که لیست موارد مورد نیاز به شرح جدول زیر می باشد.
مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی | |
پاسپورت با حداقل 3 ماه اعتبار و عکس بیومتریک |
مدارک هویتی همراه بیمار |
معرفی نامه از طرف پزشک مبدا برای تایید بیماری و اثبات نداشتن امکانات کافی برای درمان |
گواهی تمکن مالی برای پرداخت هزینه های ویزا، درمان و اقامت |
دعوت نامه از مراکز درمانی خارج از کشور |
مدارک پزشکی مانند آزمایش ها، سیتی اسکن و ام آر آی، سابقه عمل های جراحی و داروهای مصرف شده |
بلیط رفت و برگشت و مدارک مربوط به محل اقامت |
بیمه درمانی یا بیمه مسافرتی خارج از کشور |
یکی از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت ویزای پزشکی دعوت نامه از خارجه است که در آن مدرک باید طول مدت درمان، میزان هزینه ها و نحوه درمان ذکر شود، به عبارتی دیگر ابتدا باید طول مدت سفر و میزان هزینه های لازم مشخص گردد تا سفارت امکان تطبیق بودجه مالی بیمار را با مبالغ مورد نیاز داشته و در صورت صلاحدید اجازه ورود را صادر نماید.
هزینه دریافت ویزای درمانی
هزینه دریافت ویزای درمانی شامل مواردی مانند مبالغ ویزیت پزشک مبدا، آزمایش ها و دستمزد شرکت های تسهیلگر برای دریافت دعوت نامه از خارج می شود، اما اشخاص علاوه بر این موارد باید گواهی تمکن مالی مبنی بر داشتن توانایی لازم جهت پرداخت هزینه های پزشکی در خارجه را نیز ارائه دهند. مطالعه جدول زیر کمک کننده واقع گشته و می تواند راهنمای مناسبی برای تصمیم گیری در خصوص اخذ Medical Visa باشد.
هزینه دریافت ویزای درمانی | |
هزینه درخواست ویزا |
نفری 30 الی 320 دلار |
میزان تمکن مالی لازم |
به ازای هر روز اقامت 20 الی 70 یورو |
هزینه درمان |
25.000 الی 140.000 دلار که بر اساس نوع عمل و کشور محل درمان متغیر است. |
مبلغ بیمه مسافرتی و درمانی با پوشش 30000 یورویی |
1.500 الی 19.000.000 تومان |
اجاره آپارتمان در خارج از کشور |
ماهی 70 الی 1.700 دلار |
هزینه قبوض |
ماهانه 50 الی 470 دلار |
قیمت اینترنت |
هر ماه 12 الی 211 دلار |
هزینه بلیط هواپیما |
هر نفر 2 الی 60 میلیون تومان |
قیمت آزمایش ها |
هر مورد 500.000 الی 1.400.000 تومان |
در جواب این پرسش که بیمه لازم برای دریافت ویزای درمانی چیست باید توضیح داد برخی از سفارت ها برای صدور این اجازه ورود از افراد درخواست بیمه مسافرتی با پوشش درمانی و پزشکی دارند که این شرط می بایست رعایت شده و هزینه های مربوط به آن پرداخت شود. اشخاص همچنین می بایست مبالغ مربوط به اقامت، خورد و خوراک یا جراحی های قلب و مغز و پیوند عضو را برآورد نمایند.
افراد واجد شرایط دریافت Medical Visa باید توجه داشته باشند که میزان تمکن مالی مورد نیاز برای اقامت در خارج از کشور بر اساس طول درمان متفاوت بوده و همچنین هزینه زندگی در هر یک از کشورها متفاوت است. منطقه مقصد غالبا هیچ گونه کمک هزینه ای به بیماران اعطا نکرده و از آن ها می خواهد تا تمامی مبالغ لازم را به صورت کامل پرداخت نمایند.
نحوه دریافت ویزای درمانی
پس از بررسی این مورد که شرایط دریافت ویزای درمانی چیست و هزینه ها به چه صورت می باشد افراد باید با نحوه اخذ این مدرک نیز آشنا شوند. درخواست ویزای پزشکی کشورهای مختلف مراحل متعددی مانند اخذ معرفی نامه و دعوت نامه، شرکت در مصاحبه سفارت و ارائه مدارک خواهد داشت که لیست موارد در زیر آورده شده است:
متقاضی دریافت خدمات درمانی از خارجه ابتدا باید توسط پزشکان کشور مبدا معاینه گردد، در صورتی که پزشک تشخیص دهد به دلیل کمبود امکانات یا عدم در دسترس بودن متخصصان واجد شرایط امکان درمان وجود ندارد، بیمار را برای بهبود به پزشکان خارجی ارجاع می دهد.
در مرحله بعدی بیمار باید از بیمارستان های خارجی دعوت نامه گرفته و ثابت کند حداقل یک بیمارستان وظیفه انجام عمل جراحی یا ارائه دیگر خدمات را بر عهده گرفته است. دعوت نامه می تواند توسط شرکت های تسهیلگر دریافت شود که این شرکت ها به دلیل داشتن تجربه بیشتر در اسرع وقت موفق به اخذ پذیرش از مراکز درمانی در خارج از کشور خواهند شد.
در مرحله بعدی بیمار می بایست مدارک خود را برای سفارت کشور مقصد ارسال کرده و درخواست را به ثبت برساند. داشتن گواهی تمکن مالی، پاسپورت معتبر و ارائه مدارک مربوط به بیماری ضرورت دارد.
سفارت برخی از کشورها برای اعطای ویزای پزشکی یک جلسه مصاحبه با متقاضی برگزار کرده و از او سوالاتی خواهند پرسید. افراد می توانند برای دریافت وقت مصاحبه حضوری به سایت سفارت مراجعه کرده و برای اخذ نوبت اقدام کنند. لازم به ذکر است که در روز مصاحبه بیمار می بایست اصل مدارک را به همراه داشته و جهت اثبات اظهارات خود به آفیسر ارائه دهد.
در صورتی که سفارت درخواست شخص را مورد تایید قرار دهد ویزای درمانی صادر شده و بیمار در خارج تحت درمان قرار می گیرد. افراد می توانند یک همراه را نیز با خود به مقصد برده و برای او اجازه ورود دریافت کنند.
افراد لازم است بدانند که برخی از کشورها امکان ثبت درخواست ویزای درمانی را به صورت الکترونیکی فراهم کرده اند که در این صورت بیماران دیگر نیازی به مراجعه حضوری به سفارت و ارائه مدارک نخواهند داشت. اشخاص می توانند درخواست اینترنتی را از طریق سایت ارائه دهنده ویزا به ثبت رسانده و در اسرع وقت مجوز ورود را دریافت کنند. برای مثال امکان درخواست اجازه ورود پزشکی کشور استرالیا به صورت آنلاین وجود داشته و در دسترس می باشد.
کدام بیماری ها شامل ویزای درمانی می شوند
در جواب این پرسش که کدام بیماری ها شامل ویزای درمانی می شوند باید توضیح داد در گذشته تنها اشخاص دارای بیماری های خاص و افراد با شرایط حاد موفق به اخذ این مدرک و طی کردن مراحل درمان در خارج از کشور می گشتند، اما امروزه اجازه ورود تنها متعلق به دارندگان شرایط حاد نبوده و برای موارد دیگری مانند جراحی های زیبایی هم صادر خواهد شد.
ویزای درمانی از طریق کشورهای خارجی مختلفی صادر شده و هر منطقه ای قوانین خاصی برای اعطای این مدرک دارد. به طور کلی می توان اظهار داشت که دارندگان بیماری های جدول زیر شانس بیشتری برای اخذ اجازه ورود داشته و می توانند مراحل بهبودی را در کشورهای خارجه اروپایی یا دیگر مناطق دارای امکانات طی نمایند.
بیماری هایی که شامل ویزای درمانی می شوند | |
تومورهای ثانویه، چشم و گوش، کلیه و پانکراس |
تومور کبد و ریه |
تومورهای سینه، رحم، تخمدان و پروستات |
مراقبت از پوست و مو |
تومور مغزی یا نخاعی |
جراحی های زیبایی |
پیوند عضو |
استفاده از چشمه های درمانی |
تعویض مفصل یا دیگر موارد |
چک آپ |
در خصوص این که هزینه و شرایط دریافت ویزای درمانی چیست باید توضیح داد اکثر کشورهای خارجه بیمارانی را واجد شرایط دریافت Medical Visa می دانند که دارای اوضاع وخیمی بوده و امکان بهبودی آنان در کشور مبدا نداشته باشد، با این حال برخی از مناطق به متقاضیان فاقد بیماری های خاصی مانند تومور که تنها درخواست جراحی های مرتبط با پوست را دارند، اجازه ورود اعطا می کنند. افراد لازم است بدانند که بیماران دارای وضعیت وخیم برای دریافت اجازه ورود در اولویت بوده و شانس بیشتری برای اخذ خدمات پزشکی از خارج دارند.
بهترین کشور برای دریافت ویزای درمانی
آشنایی با بهترین کشور برای دریافت ویزای درمانی به اشخاص واجد شرایط دریافت کمک می کند تا مقصد مناسبی را انتخاب کرده و با پرداخت هزینه های لازم خدمات مناسبی را اخذ نمایند. در ادامه لیست مناسب ترین کشورها آورده شده که افراد می توانند بر اساس بیماری و نوع خدمات مورد نیاز بهترین مقصد را انتخاب کنند.
بهترین کشور برای دریافت ویزای درمانی | |
آمریکا |
ژاپن |
کانادا |
چین |
استرالیا |
دبی |
سنگاپور |
هند |
انگلیس |
سوئد |
ترکیه |
آلمان |
لازم به ذکر است که هزینه درمان در کشورهای جدول بالا بسیار متفاوت بوده و برای مثال خدمات در کشور سنگاپور بسیار ارزان تر از آمریکا ارائه می شود، اما ممکن است اشخاص خدمات آمریکا را کامل تر و مناسب تر دانسته و آن کشور را برای اخذ خدمات انتخاب نمایند. همچنین باید توضیح داد که هر کشوری ممکن است، امکانات مربوط به یک بیماری خاص را دارا بوده و افراد باید بر اساس نوع بیماری برای انتخاب مقصد اقدام کنند، برای مثال ژاپن بیشتر در حوزه سرطان و جراحی زیبایی اجازه ورود پزشکی صادر خواهد نمود.
پس از بررسی این که اسامی بهترین کشورها برای اخذ ویزای درمانی چیست، باید توضیح داد که کشور ایران نیز از امکانات مناسب و پزشک های معروفی برخوردار بوده و برای افراد واجد شرایط دریافت Medical Visa خارجی اجازه ورود صادر می کند. افراد همچنین می توانند ویزای شینگن دریافت نموده و در ادامه از کشورهای حوزه شینگن خدمات درمانی دریافت نمایند که مراحل اخذ این اجازه ورود شامل آماده سازی مدارک، ثبت درخواست، شرکت در مصاحبه سفارت و پرداخت هزینه ها می باشد.
مدت اعتبار ویزای درمانی
در جواب این پرسش که ویزای درمانی چیست و مدت اعتبار آن چقدر می باشد، باید اظهار داشت هزینه و شرایط دریافت Medical Visa و مجوز از کشورهای مختلف فرق داشته و طبیعتا مدت اعتبار نیز متغیر می باشد. این اجازه ورود تنها برای اشخاص با هدف دریافت خدمات درمانی صادر شده و مدت اعتبار آن معمولا بر اساس نوع بیماری و مدت معالجه تعیین خواهد گشت.
مدت اعتبار ویزای درمانی غالبا 30 الی 90 روز بوده که در صورت طولانی تر شدن معالجه ممکن است تا 1 الی 3 سال برای ادامه معالجه و بهبودی تمدید گردد. افراد پیش از ثبت درخواست اجازه ورود پزشکی باید در خصوص مدت زمان معالجه با پزشکان کشور مقصد صحبت کرده و مدت زمان حدودی را به سفارت اطلاع دهند.
مدت زمان صدور ویزای درمانی غالبا 2 الی 3 هفته بوده و این مدرک به علت حاد بودن شرایط بیماران در اسرع وقت صادر می شود، اما ممکن است در مواردی صدور 40 روز طول کشیده یا حتی بیشتر گردد. افراد می بایست مدارک لازم را به صورت کامل به سفارت ارائه داده و جای هیچ شک و تردیدی را برای اعطای اجازه ورود نگذارند تا Medical Visa در اسرع وقت در اختیار آنان قرار گیرد.
افراد جهت برآورد مدت اعتبار ویزای درمانی باید ابتدا کشور مقصد را مشخص کرده و سپس قوانین مربوطه را مورد بررسی قرار دهند، به طور کلی اجازه ورود مربوطه، 90 روز اعتبار دارد، اما باید توضیح داد که کشور هند مجوز را تا یک سال تمدید می نماید در حالی که ژاپن شرایط بهتری داشته و در صورت لزوم تا 3 سال ویزا را تمدید خواهد نمود. پیشنهاد می شود افراد برای انتخاب بهترین مقصد از مشاوران کمک گرفته و با پزشک معالج نیز مشورت کنند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ویزای درمانی، شرایط دریافت Medical Visa و هزینه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای درمانی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، از جمله مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی می توان به بیمه درمانی یا مسافرتی، بلیط رفت و برگشت و غیره اشاره کرد.