برای مشاوره دریافت گواهی تمکن مالی
برای مشاوره دریافت گواهی تمکن مالی
یکی از اصلی ترین اسناد و مدارک لازم برای اخذ ویزای مهاجرت به کشورهای خارجی، گواهی تمکن مالی فرد متقاضی است که باید به افسر ویزا در سفارت کشور مقصد، ارائه شود. تمکن مالی در واقع سندی است که بیانگر توانایی مالی متقاضی برای زندگی در کشور مقصد می باشد. از این رو جهت دریافت اقامت کشور مورد نظر، باید اثبات کرد که ورود و اقامت فرد برای کشور مقصد هیچ گونه دردسر و ضرری نخواهد داشت. به علاوه، یکی از روش های اخذ اقامت اروپا، ارائه گواهی تمکن مالی است. به این صورت که فرد متقاضی مهاجرت به اروپا می بایست گواهی تمکن مالی خود را جهت اثبات توانایی مالی برای تامین مخارج زندگی در اروپا بدون نیاز به کار کردن ارائه نماید. در این نوع مهاجرت، ویزای خود حمایتی به متقاضیان تعلق خواهد گرفت. جهت آشنایی بیشتر علاقه مندان، در این مقاله به معرفی گواهی تمکن مالی، شرایط، مدارک و میزان سرمایه لازم جهت دریافت آن، بررسی انواع گواهی تمکن مالی و استعلام این گواهی خواهیم پرداخت.
تمکن مالی چیست
یکی از مدارک اصلی مورد نیاز برای مهاجرت به کشورهای خارجی، گواهی تمکن مالی است. سوال پیش آمده در این مورد این است که تمکن مالی چیست؟ در پاسخ به این سوال این طور می توان گفت که تمکن مالی به معنای توانایی مالی برای تامین هزینه های زندگی می باشد.
در نتیجه گواهی تمکن مالی یا Proof of Funds که به اختصار (POF) نامیده می شود، به نامه یا سندی گفته می شود که گواهی می دهد یک فرد متقاضی، موسسه یا شرکت مورد نظر دارای وجوه مالی کافی جهت زندگی، تحصیل، سرمایه گذاری است. علت صدور این گواهی که میزان سرمایه فعلی متقاضی در آن درج می شود این است که سفارت کشور مورد نظر از توانایی پرداخت هزینه های زندگی متقاضی در کشور خود اطمینان حاصل نماید.
گواهی تمکن مالی توسط بانک در جهت اطمینان یا تضمینی برای سفارت صادر می شود. در واقع نامه تمکن مالی شامل اطلاعاتی در رابطه با موجودی حساب متقاضی است که برای دریافت انواع ویزاهای توریستی، تحصیلی یا کاری ارائه می شود. این گواهی به نام Certificate of Financial Ability نیز شناخته می شود.
لازم به ذکر است که قوانین سفارت هر کشور با هم متفاوت است، به طوری که برخی از سفارت ها از متقاضی درخواست ارائه گردش حساب دارند و برخی دیگر تمکن مالی درخواست می کنند. گردش حساب شامل جزئیات و ریز تراکنش های حساب متقاضی است که شامل چند صفحه می باشد، اما تمکن مالی در واقع عدد موجودی شما در حساب مورد نظر است که یک صفحه ارائه می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویزا کارت می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
شرایط گواهی تمکن مالی چیست
گواهی تمکن مالی که گویای توانایی مالی یک فرد، شرکت یا موسسه مورد نظر است، مطابق استانداردهای خاصی برای متقاضی صادر می شود. یک گواهی تمکن مالی شامل موارد زیر می باشد:
اطلاعات هویتی شخص دارنده حساب: در نامه تمکن مالی نام و نام خانوادگی، شماره ملی، شماره پاسپورت، نام پدر و کلیه اطلاعات هویتی باید درج شوند.
اطلاعات حساب: این اطلاعات شامل شماره حساب، نوع حساب، زمان افتتاح حساب، مقدار باقی مانده از موجودی حساب و همچنین شعبه دارنده حساب می باشد.
متن نامه: متن نامه که بخش مهمی از گواهی تمکن مالی است شامل مقدار موجودی حساب و معادل ارز درخواستی آن می باشد. لازم به ذکر است که علی رغم این که این بانک صحت اطلاعات ارائه شده را تضمین می کند، هیچ مسئولیت دیگری را قبول نمی کند.
مهر نامه تمکن: مهر نامه یک مهر برجسته و جوهری است که مطابق با زبان نامه زده می شود. از این رو توجه داشته باشید که اگر گواهی تمکن مالی به انگلیسی است، مهر نیز باید به زبان انگلیسی باشد.
اطلاعات سر برگ بانک: کلیه نامه های تمکن مالی که توسط بانک ارائه می شوند، بر روی سربرگ رسمی اطلاعاتی شامل تاریخ، شماره مرجع، پیوست و اطلاعات تماس بانک خواهند داشت.
کد رهگیری: کد رهگیری گواهی تمکن مالی کدی است که از طریق آن می توان نامه را رهگیری نمود.
شرایط گواهی تمکن مالی که باید در هنگام صدور آن مورد توجه قرار بگیرد، شامل موارد زیر می باشد:
گواهی تمکن مالی می بایست در سربرگ مخصوص بانک مورد نظر متقاضی صادر شود.
کلیه اطلاعات تماس بانک از جمله آدرس پستی، شماره تماس و ایمیل باید در گواهی درج شود.
شماره حساب مورد نظر باید به صورت دقیق در گواهی تمکن مالی درج شود.
گواهی بانک حتما به نام شخص متقاضی صادر شود. لازم به ذکر است که اگر فرد متقاضی، متاهل است گواهی تمکن را می توان به نام همسر او نیز صادر کرد.
تاریخ افتتاح حساب از جمله مواردی است که باید در نامه تمکن مالی ذکر شود و نکته قابل توجه این است که از زمان افتتاح حساب باید ۶ ماه گذشته باشد.
موجودی حساب مورد نظر باید موجودی همان روزی که گواهی صادر می شود، باشد.
ویزای شنگن یک سند رسمی است که به افراد غیر اروپایی اجازه سفر به تمام 26 کشور قرار گرفته در منطقه شنگن را می دهد. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
مدارک لازم برای دریافت گواهی تمکن مالی
گواهی تمکن مالی نامه ای است که از سوی بانک مورد نظر برای اثبات توانایی مالی فرد متقاضی ارائه می شود. به طور معمول، مبلغ گواهی تمکن مالی می بایست به میزان مخارج پیش بینی شده در طی یک سال زندگی کاری یا تحصیلی فرد متقاضی باشد. از این رو این مبلغ بسته به هزینه های شهریه تحصیلی، مسکن، رفت و آمد و... متفاوت خواهد بود.
به طور کلی برای دریافت گواهی تمکن مالی باید نسبت به تکمیل مدارک مورد نیاز اقدام نمود. مدارک لازم برای دریافت نامه تمکن مالی که باید به بانک ارائه شوند شامل موارد زیر هستند:
کارت ملی فرد متقاضی
اصل یا کپی پاسپورت فرد متقاضی
تکمیل فرم درخواست صدور گواهی تمکن مالی و ارائه آن
در صورت وکالت به غیر، ارائه اصل وکالت نامه نماینده قانونی
در ادامه باید به نکات زیر جهت دریافت نامه تمکن مالی توجه کرد:
پول مورد نظر را تا زمان مشخص شدن وضعیت نهایی ویزای خود در حساب نگه دارید.
حتما مبلغ مورد نظر برای تمکن مالی را از ۶ ماه قبل در حساب خود قرار دهید و سپس اقدام به اخذ گواهی تمکن مالی کنید.
بهتر است میزان مبلغ موجود در حساب خود اندکی بیش تر از میزان درخواست شده توسط سفارت یا دانشگاه باشد.
دانشجویانی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شده اند، به مبلغ بورسیه تحصیلی، از ارائه گواهی تمکن معاف هستند.
حتما گواهی تمکن مالی حساب خود را از بانک معتبر دریافت کنید.
توجه داشته باشید که تاریخ اعتبار گواهی تمکن مالی تا سقف 6 ماه می باشد.
و مهاجرت به بسیاری از کشورهای خارجی، مستلزم دریافت ویزای کشور مقصد می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت ویزای عراق مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
انواع گواهی تمکن مالی
افراد به دلایل گوناگونی به مهاجرت و دریافت ویزا کشورهای مختلف می پردازند. ویزای مهاجرتی می تواند توریستی، کاری یا تحصیلی باشد که برای دریافت هر یک از این ویزاها، قوانین خاصی وجود دارد. یکی از مهم ترین مسائل مهاجرت به سایر کشورها، هزینه های مربوط به زندگی است. از این رو برای تامین هزینه های زندگی خود در کشور مقصد باید منبع درآمد و تمکن مالی داشت.
همان طور که اشاره شد، متقاضی مهاجرت باید از پس هزینه های خود در کشور مقصد بر آید. به عنوان مثال اگر قصد دریافت ویزا تحصیلی دارید، ابتدا می بایست ثابت کنید که توانایی پرداخت هزینه دوره تحصیلی، اقامت، خورد و خوراک و... را دارید تا مجاز به دریافت ویزای تحصیلی باشید.
در مجموع، این طور می توان گفت که انواع گواهی تمکن مالی بر اساس نوع ویزا به دسته های تحصیلی، کاری، توریستی تقسیم بندی می شود. در بیشتر کشورهای خارجی، برای اقامت موقت (تحصیلی یا کاری) مستلزم ارائه تمکن مالی حداقل به مدت 1 سال اقامت خود خواهید بود. در واقع، این نامه گواهی این است که شما از وضعیت مالی و اقتصادی مناسبی برخوردار هستید و هدف اصلی شما اقامت دائم نیست و پس از مدت زمان تعیین شده به کشور خود باز خواهید گشت.
به طور کلی 80 کشور از سراسر جهان بدون ویزا امکان سفر به قطر را دارند، اما ایرانیان برای ورود به این کشور باید به طور قانونی ویزای این کشور را دریافت کرده باشند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
میزان سرمایه برای دریافت گواهی تمکن مالی
در رابطه با میزان سرمایه برای دریافت گواهی تمکن مالی می توان گفت که این مبلغ مورد نیاز به دو عامل نوع ویزا و تعداد افراد خانواده بستگی دارد. به عنوان مثال اگر درخواست ویزای شما از نوع تحصیلی باشد، باید توان مالی جهت پرداخت شهریه، هزینه اقامتگاه، هزینه خورد و خوراک و... را داشته باشید. به علاوه، مخارج یک خانواده 4 نفره نسبت به یک خانواده 2 نفره بالاتر است. لازم به ذکر است میزان سرمایه لازم نسبت به کشور مقصد نیز متفاوت می باشد. برای مثال تمکن مالی آلمان متفاوت با تمکن مالی روسیه است.
همان طور که پیش تر اشاره شد، افراد به دلایل گوناگونی به دنبال اخذ ویزای کشورهای اروپایی می باشند. ویزا ممکن است به صورت توریستی، کاری یا تحصیلی باشد که هر یک از این موارد، قوانین مختص به خود را دارد. در هر صورت برای این کار مستلزم اخذ نامه تمکن مالی خواهید بود. جهت اطلاع از میزان سرمایه لازم برای تمکن مالی با سفارت کشور مورد نظر که قصد مهاجرت به آن را دارید، در ارتباط باشید.
ریجکت در لغت به معنای عدم پذیرش و رد شدن می باشد و ریجکت ویزا به معنی رد درخواست دریافت ویزاست. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
استعلام گواهی تمکن مالی
گواهی تمکن مالی یک نامه یا تأییدیه معتبر بانکی است که جهت ارائه به مراجع برون سازمانی از جمله سفارت خانه ارائه می شود. این گواهی نشان دهنده شرایط مالی افراد متقاضی می باشد و برای استعلام تمکن مالی می توان از طریق بانک مورد نظر اقدام نمود.
در این گواهی، مانده حساب و گردش انواع حساب های متقاضی به صورت ریالی و ارزی درج می شود. همچنین امکان دریافت گزارش به صورت ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و یک ساله برای دارندگان حساب های ارزی و ریالی فراهم شده است. جهت استعلام تمکن مالی، فرد متقاضی می بایست به بخش ارز هر یک از شعب ارزی- ریالی مراجعه نماید.
لازم به ذکر است که استعلام تمکن مالی از طریق بانکی که متقاضی در آن به افتتاح حساب پرداخته، صورت می گیرد. به علاوه این طور می توان گفت که روش استعلام برای هر بانک متفاوت و منحصر به فرد است، اما به طور کلی استعلام به دو روش حضوری و غیر حضوری قابل انجام است. جهت استعلام غیر حضوری تمکن مالی به وب سایت بانک مورد نظر مراجعه نمایید.
پاسپورت ها مدارکی قانونی هستند که هویت و اطلاعات فرد را برای انجام سفرهای خارجی اثبات می کنند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه گرفتن پاسپورت مقاله زیر را مطالعه کنید.
نحوه دریافت گواهی تمکن مالی
دریافت گواهی تمکن مالی یا گواهی خود حمایتی به صورت حضوری و با مراجعه به شعب بانکی مورد نظر صورت می گیرد. نحوه دریافت گواهی تمکن مالی به این صورت است که متقاضی باید به همان شعبه بانکی که حساب اصلی او در آن افتتاح شده است مراجعه نموده و درخواست گواهی تمکن مالی دهد.
مدارک مورد نیاز از قبیل شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و در صورت نیاز وکالت نامه خود را به همراه داشته باشید و پس از تکمیل فرم درخواست صدور گواهی تمکن مالی و ارائه مدارک، نامه مورد نظر از طرف بانک به زبان فارسی و انگلیسی صادر خواهد شد.
در نظر داشته باشید که حساب خود را 6 ماه پیش از صدور درخواست ویزا، شارژ کرده باشید، چرا که میانگین موجودی حساب شما در مدت 6 ماه گذشته در پذیرش یا رد شدن درخواست ویزای مدنظر موثر خواهد بود. به علاوه، توجه داشته باشید که نامه تمکن مالی شما حتما به زبان بین المللی انگلیسی به همراه مهر رسمی بانک ارائه شود.
لازم به ذکر است که واحد پولی درج شده در نامه تمکن مالی باید به ریال و مطابق با ارز رسمی کشور مقصد (معمولا دلار) باشد. علاوه بر این، شماره حساب شما می بایست به صورت دقیق در نامه قید شده باشد. همچنین تاریخ افتتاح حساب، موجودی دقیق و میانگین موجودی شما طی 6 ماه گذشته از جمله موارد مهمی است که باید در گواهی تمکن مالی قید شوند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت گواهی تمکن مالی همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با گواهی تمکن مالی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، گواهی تمکن مالی در تمامی بانک ها صادر می شود.