برای مشاوره نحوه دریافت ویزای الکترونیکی حج
برای مشاوره نحوه دریافت ویزای الکترونیکی حج
عربستان سعودی از سال ۲۰۲۴ تصمیم گرفته است تا فرآیند درخواست ویزای حج خود را الکترونیکی کرده و مسافران و توریست های بیشتری را به کشور خود جذب کند. در حال حاضر تمامی افرادی که قصد دارند تا روادید الکترونیکی حج خود را دریافت کنند، می توانند به راحتی و به صورت کاملا مستقیم برای دریافت ویزای الکترونیکی خود اقدام کنند. اکنون شاید برای بسیاری از افراد این سوال به میان آمده باشد که ویزای الکترونیکی حج چیست و نحوه ثبت نام آن به چه صورت است؟
روادید الکترونیکی حج مانند سایر ویزاهای گردشگری الکترونیکی است که کشورهای دیگر صادر می کنند. افراد می توانند به راحتی و به صورت کاملا آنلاین برای نام نویسی خود و خانواده خود در سایت ویزای توریستی عربستان اقدام کرده و سپس ویزای الکترونیکی را دریافت کنند. اما پیش از آن باید با نحوه انجام این کار به خوبی آشنایی داشته باشند. در ادامه این مطلب به معرفی کامل ویزای الکترونیکی پرداخته شده و مسائلی از جمله نحوه ثبت نام ویزای عمره، هزینه ها، شرایط و مدارک و نحوه دریافت روادید الکترونیکی حج عمره به صورت کامل بررسی شده اند.
ویزای الکترونیکی حج چیست؟
تا سال ۱۴۰۲ تمامی افرادی که قصد داشتند برای سفر زیارتی به عربستان سفر کنند، می بایست با مراجعه به مراجع مختلف به صورت غیر مستقیم برای دریافت روادید الکترونیکی حج عمره خود اقدام می کردند. اما با قانون جدیدی که عربستان وضع کرده است، تمامی افراد می توانند مانند هر سفر گردشگری دیگر به بیشتر کشورهای دنیا، به صورت مستقیم برای دریافت ویزای حج خود اقدام کنند. این امر با روادید الکترونیکی حج امکان پذیر شده است. در ادامه این بخش درباره این که ویزای الکترونیکی حج چیست توضیحات بیشتری ارائه شده است.
جهت اطلاع از اینکه این ویزای الکترونیکی چیست، ابتدا باید با مفهوم ویزای الکترونیکی به صورت کلی آشنا بود. ویزای الکترونیکی ویزایی است که افراد می توانند به صورت مستقیم و اینترنتی برای دریافت آن اقدام کرده و پس از ارسال مدارک خود در قالب یک ایمیل به سفارت یک کشور خارجی، فایل ویزای خود را دریافت کنند. افرادی که این ویزا را دریافت کرده باشند، دیگر نیازی به دریافت ویزای فیزیکی نداشته و می توانند با نشان دادن همان ویزا، به کشور مورد نظر خود سفر کنند.
در گذشته عربستان یکی از کشورهایی بود که اجازه انجام این کار را به مسافران نمی داد. تمامی افرادی که قصد داشتند تا به عربستان سفر کرده و سفرهای زیارتی داشته باشند، می بایست از طریق دولت این کشور برای دریافت ویزای خود اقدام می کردند. اما امروزه عربستان قانون جدیدی درباره ویزای خود وضع کرده و در آن ذکر کرده است که تمامی مسافرانی که قصد دارند تا سفری زیارتی به عربستان داشته باشند، می توانند بر اساس نحوه ثبت نام ویزای عمره و تمتع در سامانه مشخص شده ثبت نام کرده و ویزای الکترونیکی خود را دریافت کنند.
ویزای حج عمره
باتوجه به قوانین جدیدی که دولت عربستان وضع کرده، متقاضیان سفر حج عمره می توانند برای دریافت ویزای حج عمره اقدام کنند. متقاضیان در صورتی که به سن قانونی 18 سال رسیده و قصد انجام مناسک حج را داشته باشند، می توانند این ویزا را دریافت نمایند. بانوان 18 تا 65 سال مجاز به شرکت در مناسک حج بدون همراهی مرد سرپرست بوده به شرطی که رضایتنامه همسر یا پدر را به همراه داشته باشند.
نکته قابل توجه در رابطه با ویزای حج عمره عربستان، افزایش مدت اعتبار آن است. مدت اعتبار ویزای حج عمره در گذشته 30 روز بود که براساس تغییرات جدید، این مدت به 90 روز افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین افراد می توانند در طی این مدت مناسک حج را به جای بیاورند. ویزای حج عمره عربستان، معمولا طی 5 روز صادر شده و به دست متقاضی می رسد، اما بهتر است افراد هرچه زودتر نسبت به گرفتن ویزا اقدام کنند تا در صورت بروز مشکل، فرصت کافی برای رفع آن را داشته باشند.
نکته مهم در خصوص ویزای حج عمره، عدم قابلیت تمدید آن است. یعنی در صورتی که مدت اعتبار این ویزا به پایان برسد، افراد بایستی هرچه سریعتر عربستان را ترک کنند؛ در غیر اینصورت طبق قواینن عربستان با متخلفین برخورد خواهد شد. باتوجه به آخرین اطلاعیه منتشر شده در خصوص ویزای عمره عربستان، 5 روز پس از پایان مناسک حج و در 18 ذی الحجه، افراد می توانند با اطلاع از نحوه ثبت نام ویزای عمره جهت دریافت ویزای عمره اقدام کرده و برای رفتن به حج عمره آماده شوند.
طبق گفته وزارت حج و عمره با توجه به اینکه سامانه نسک مورد تایید خدمات عمره می باشد، کلیه متقاضیان می بایست با در دست داشتن اطلاعات و مدارک مورد نیاز خود به اپلیکیشن نسک مراجعه نموده و گزینه "صدور مجوز انجام عمره" را انتخاب نمایند. لازم به ذکر است که می بایست پس از ورود به این بخش، اطلاعات مورد نیاز همچون محل اقامت، ملیت و نوع اقامت درخواست ویزای الکترونیکی را وارد نمایند.
زمان صدور ویزای الکترونیکی حج
پس از کسب اطلاعات لازم در خصوص این که ویزای الکترونیکی حج چیست، سوال دیگری که ممکن است برای مسافران زیارتی به میان بیاید این است که زمان صدور ویزای الکترونیکی چه زمانی بوده و افراد در چه تاریخی می توانند برای ثبت نام و دریافت روادید الکترونیکی حج عمره اقدام کنند؟ اطلاع از زمان شروع صدور ویزای الکترونیکی بسیار مهم بوده و برای افرادی که قصد دارند تا به سفر حج بروند مشخص می کند که آیا می توانند اکنون این ویزا را دریافت کنند یا خیر؟ در همین راستا در ادامه این بخش درباره زمان صدور ویزای الکترونیکی برای مسافران زیارتی توضیحات بیشتری ارائه شده است. لازم به ذکر است برای ثبت نام حج تمتع افراد باید از طریق دیگری اقدام نمایند.
صدور روادید الکترونیکی حج یکی از برنامه ها و چشم اندازهای عربستان برای پیشرفت صنعت گردشگری و توریسم در سال ۱۴۰۳ یا همان ۲۰۲۴ میلادی است. افرادی که قصد دارند تا در سال آینده یا اواخر امسال برای سفر زیارتی خود اقدام کنند، می توانند بر اساس نحوه ثبت نام ویزای عمره و تمتع به راحتی به سامانه ویزای توریستی عربستان مراجعه کرده و برای گرفتن ویزا الکترونیکی خود اقدام کنند. این سامانه از ۵ دی ۱۴۰۲ برای استفاده تمامی افراد و ثبت نام فرد یا خانواده شروع به کار کرده است.
بنابراین افرادی که قصد دارند تا به زودی به سفر زیارتی بروند، دیگر نیازی نیست که برای دریافت ویزای حج خود به صورت غیر مستقیم اقدام کنند. تمامی افراد هم اکنون می توانند به سامانه نسک که توسط عربستان تعیین شده است مراجعه کرده و برای نام نویسی صدور روادید الکترونیکی حج خود اقدام کنند. بازه زمانی صدور ویزای الکترونیکی برای زائران ایرانی هنوز مشخص نشده، اما انتظار می رود که این ویزا در اسرع وقت برای مسافران زیارتی صادر شود.
سایت ثبت نام ویزای الکترونیکی حج
در پاسخ به این که ویزای الکترونیکی حج چیست، گفته شد که برای دریافت این ویزای مسافرتی، افراد باید به صورت مستقیم به یک سامانه مراجعه کرده و نام نویسی خود و خانواده خود را تکمیل کنند. اکنون سوالی که پیش می آید این است که سامانه ثبت نام روادید الکترونیکی حج چیست و زائرانی که قصد سفر زیارتی را دارند برای تکمیل ثبت نام و دریافت ویزای خود باید به کدام سامانه مراجعه کنند؟ در ادامه این بخش به معرفی سایت ثبت نام ویزای الکترونیکی برای ثبت نام حج عمره مفرده به صورت کامل پرداخته شده است.
سامانه ای که عربستان برای ثبت نام زائران و دریافت ویزای الکترونیکی در نظر گرفته است، سامانه اینترنتی نسک به نشانی اینترنتی nusuk.sa است. تمامی افرادی که قصد دارند تا به تنهایی یا به همراه خانواده به سفر زیارتی حج به عربستان بروند، می توانند بر اساس نحوه ثبت نام ویزای عمره و تمتع به راحتی در این سایت نام نویسی کرده و سپس ویزای الکترونیکی خود را دریافت کنند. دریافت ویزای الکترونیکی برای تمامی اعضای خانواده از طریق همین سامانه امکان پذیر است.
برای ورود به سایت ثبت نام ویزای الکترونیکی حج، کلیک کنید.
دولت عربستان برای این که دسترسی به این سامانه را آسان تر کرده و اجازه بدهد که افراد بتوانند به راحتی برای ثبت نام و دریافت روادید الکترونیکی حج عمره خود اقدام کنند، اپلیکیشن سامانه نسک را هم طراحی کرده است. لذا افرادی که قصد دارند تا ویزای الکترونیکی زیارتی خود برای ورود به عربستان دریافت کنند، می توانند علاوه بر مراجعه به سایت نسک به نشانی اینترنتی nusuk.sa، از اپلیکیشن این سامانه هم استفاده کنند. این اپلیکیشن در فروشگاه های اپلیکیشن معتبر جهانی قابل دریافت است.
شرایط و مدارک لازم برای صدور ویزای الکترونیکی حج
نکته مهم دیگری که افراد با شنیدن خبر الکترونیکی شدن ویزای حج با آن مواجه می شوند، درباره شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه نسک و دریافت این ویزاست. در گذشته افراد می توانستند با مراجعه به دفاتر مربوطه برای دریافت ویزای زیارتی عربستان، از شرایط و مدارک لازم برای تور عربستان یا سفر به این کشور با خبر شوند. اما اکنون که ثبت نام به صورت اینترنتی شده و افراد بر اساس نحوه ثبت نام ویزای عمره و تمتع، خود می توانند ثبت نام را انجام بدهند، اطلاع از شرایط و مدارک لازم اهمیت بسیاری پیدا کرده است. در ادامه این بخش درباره شرایط و مدارک لازم برای صدور ویزای الکترونیکی توضیحات بیشتری ارائه شده است.
اولین و مهم ترین شرطی که برای ثبت نام در سامانه نسک و دریافت روادید الکترونیکی حج عمره وجود دارد، این است که افراد از نظر ملیتی شرایط ورود به خاک عربستان را داشته باشند. ایران در لیست کشورهایی است که می توانند به راحتی ویزای الکترونیکی زیارتی خود را دریافت کنند. در همان ابتدا مراحل ثبت نام به این موضوع اشاره خواهد شد. سایر شرایط شامل داشتن تمکن مالی برای پرداخت هزینه های حج، داشتن سلامت جسمی و روحی و سایر شرایط مربوط به دریافت ویزا به صورت عادی می شوند.
پس از پاسخ به سوال ویزای الکترونیکی حج چیست، افراد باید برای تهیه مدارک اقدام کنند. مدارک لازم برای دریافت ویزای الکترونیکی زائران ایرانی به عربستان شامل فیش واریز هزینه ها، پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار و… می شود. هنگام انتخاب روش های مختلف دریافت ویزای الکترونیکی و… می توان مدارک را به صورت کامل مشاهده کرد. تمامی مدارک مورد نیاز برای دریافت روادید الکترونیکی حج باید به صورت یک فایل اسکن شده درآمده و در سایت هنگام ثبت نام بارگذاری شود.
نحوه ثبت نام ویزای الکترونیکی حج
در بخش های قبلی درباره این که ویزای الکترونیکی حج چیست و سامانه ثبت نام آن کدام است توضیحات زیادی ارائه شد. اما اکنون مسافران و زائرانی که قصد دریافت این ویزای را دارند با این سوال مواجه می شوند که نحوه ثبت نام ویزای الکترونیکی زیارتی عربستان به چه صورت است و چگونه می توان برای دریافت آن اقدام کرد؟ در ادامه این بخش راهنمای کامل نحوه ثبت نام روادید الکترونیکی حج از سامانه نسک به صورت کامل ارائه شده است.
در ابتدا افراد باید از طریق آدرس اینترنتی nusuk.sa وارد سایت نسک شوند. این سایت به چند زبان در دسترس بوده که متاسفانه زبان فارسی در بین آن ها نیست. اما افراد می توانند از بین زبان های انگلیسی، عربی و… یکی را انتخاب کنند. همان طور که در تصویر مشاهده می شود، برای دریافت روادید الکترونیکی حج عمره باید روی گزینه Apply For Visa که مشخص شده است کلیک کرد.
در این بخش از افراد درخواست می شود که ملیت خود را وارد کنند. زائران ایرانی باید گزینه ایران را وارد کنند.
در بخش بعدی سایت گزینه های دریافت ویزا از طریق خرید پکیج، از طریق دفاتر ویزا و از طریق کنسولگری را به افراد نمایش می دهد. افراد می توانند گزینه مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای دریافت ویزا شرایط مخصوص به هر روش را مشاهده کنند.
گزینه دریافت ویزا از طریق پکیج های مسافرتی یکی از ساده ترین روش های موجود بوده و به افراد اجازه می دهد که بی هیچ دردسری ویزای خود را از سایت نسک دریافت کنند. تنها کافی است که از بین پکیج های موجود برای سفر زیارتی، افراد مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب کنند. سپس می توانند هزینه پکیج را پرداخت کرده و ویزای خود را روی پکیج مورد نظر دریافت کنند.
هزینه دریافت ویزای الکترونیکی حج
سوال آخری که ممکن است پس از سوال ویزای الکترونیکی حج چیست و در راستای دریافت ویزای الکترونیکی برای زائران به میان بیاید، مساله هزینه های دریافت ویزای الکترونیکی است. مسافرانی که قصد دارند تا خود و خانواده خود را در سامانه نسک ثبت نام کرده و روادید الکترونیکی حج دریافت کنند، با این سوال مواجه می شوند که چقدر باید برای دریافت ویزای هر نفر پرداخت کرد. در همین راستا در ادامه این بخش درباره این موضوع اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
هزینه های مربوط به دریافت روادید الکترونیکی حج عمره می تواند متغیر باشد. همان طور که در بخش های قبلی به این موضوع اشاره شد، روش های متعددی برای دریافت ویزای الکترونیکی از سامانه نسک وجود دارد. افرادی که روش دریافت از طریق کنسولگری را انتخاب کرده باشند، باید بر اساس نحوه ثبت نام ویزای عمره و تمتع هزینه های مربوط به این روش را پرداخت کنند. در ادامه این بخش لیست قیمت ویزای حج از طریق کنسولگری طبق اعلامیه رسمیه سایت نسک ارائه شده است.
هزینه دریافت ویزای الکترونیکی حج | ||
خدمات |
هزینه به دلار |
هزینه به ریال عربستان |
هزینه کنسولگری |
۸۰ دلار |
۳۰۰ ریال سعودی |
هزینه صدور ویزا |
۱۰ دلار |
۴۰ ریال سعودی |
در صورتی که افراد قصد داشته باشند تا پکیج های سفر زیارتی به عربستان را دریافت کرده و از این طریق روادید الکترونیکی حج خود را دریافت کنند، هزینه های مربوطه در همان پکیج محاسبه خواهد شد. قیمت پکیج های سفر به عربستان برای سفر زیارتی به خدماتی که در پکیج ارائه می شود بستگی خواهد داشت. در همین راستا توصیه می شود که افراد حتما به این موضوع دقت کنند. سایر هزینه ها در سایت نسک قابل مشاهده خواهد بود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ویزای الکترونیکی حج، نحوه ثبت نام ویزای عمره و دریافت آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای الکترونیکی حج مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. هزینه دریافت ویزای الکترونیکی حج در متن مقاله آمده است.