برای مشاوره کار در فنلاند
برای مشاوره کار در فنلاند
کشور فنلاند که در منطقه اسکاندیناوی و در واقع شمال اروپا واقع شده است، دارای قدرت اقتصادی زیادی بوده و نیز از رفاه اجتماعی بالایی برخوردار می باشد. همچنین جالب است بدانید نرخ بیکاری در کشور فنلاند در حدود ۷.۲ درصد است. از آنجایی که کشور فنلاند جزو کشورهای توسعه یافته صنعتی می باشد، اقتصاد آن مبتنی بر اقتصاد بازار بوده و چیزی به نام فقر در این کشور وجود ندارد. بنابراین مردم در رفاه مالی کامل به سر برده و از شرایط با کیفیتی در زندگی برخوردار هستند. در این مقاله قصد داریم توضیحات کاملی در رابطه با انواع روش های کار در فنلاند، شرایط، هزینه ها و مدارک لازم جهت پیدا کردن کار در فنلاند، مراحل اخذ و تمدید ویزای کاری، کاریابی بدون مدرک زبان و همچنین کلیه اطلاعاتی که افراد علاقمند به این کشور جهت کار می بایست از آن اطلاع داشته باشند، ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
کار در فنلاند
با توجه به سطح درآمد بالا در کشور فنلاند، حقوق برابر میان زن و مرد ، قوانین حمایتی از نیروی کار و همچنین نرخ بیکاری پایین این کشور تاثیر مستقیمی بر تصمیم گیری افراد مبنی بر اخذ ویزای کاری از فنلاند داشته و این امر کشور فنلاند را به یکی از بهترین کشورهای جهان در زمینه خدمات اجتماعی تبدیل کرده است.
با توجه به سخت گیری های زیادی که در سالهای اخیر جهت دریافت ویزا و اقامت کاری در این کشور دیده شده از این رو قصد داریم در این بخش به معرفی انواع راه ها برای کار در فنلاند بپردازیم.
افرادی که قصد ترک کشور و به دنبال بهترین کشور برای مهاجرت هستند، میتوانند با ارزیابی مشاغل مورد نیاز در فنلاند و یا جاب آفر نسبت به اخذ ویزای کاری از فنلاند اقدام نمایند. نکته ای که افراد می بایست جهت دریافت ویزای کار فنلاند به آن توجه داشته باشند، این است که برخلاف کشورهایی نظیر آلمان ویزای کار برای افراد بصورت مستقیم صادر نخواهد شد و افراد جهت کار در فنلاند تنها به دو روش کار و کاریابی امکان دریافت اقامت خواهند داشت.
روش اول مربوط به افرادی است که تحصیلات خود را در فنلاند گذرانده باشند.
روش دوم مربوط به افرادی می باشد که از موسسه و یا شرکتی در فنلاند پیشنهاد کاری و یا دعوت نامه دریافت کرده اند.
در روش اول پس از فارغ التحصیلی، اقامت افراد بین 6 الی 12 ماه تمدید خواهد شد تا امکان کاریابی در فنلاند را داشته باشند. روش دوم اقامت کاری فنلاند شامل افرادی می باشد که قبل از ورود به خاک کشور فنلاند، مجوز خروج از کشور و یک دعوت نامه کاری از کشور فنلاند داشته باشند. لازم به ذکر است از این طریق افراد می توانند جهت اخذ ویزای کاری از فنلاند اقدام نمایند.
افرادی که متقاضی دریافت اقامت فنلاند هستند حتما با واژه جاب آفر یا مهاجرت از طریق پیشنهاد کاری آشنا می باشند. همانطور که پیشتر توضیح داده شد جهت اخذ ویزای کاری از فنلاند افراد می بایست پیشنهاد کاری یا همان جاب آفر را از کشور فنلاند دریافت نمایند.
حال ممکن است این سوال پیش بیاید که جهت پیدا کردن شغل در کشور فنلاند می بایست چه اقداماتی انجام شود؟ در پاسخ باید بگوییم به دلیل طولانی بودن پروسه جستجو و جذب کارمند از طریق سایت کاریابی اداره کار، کارفرمایان از طریق سایت هایی مانند لینکدین یا سایت های مشابه نسبت به جذب نیروی کار اقدام می کنند. همچنین افراد میتوانند درخواست خود را مستقیما از طریق ارسال ایمیل به کارفرما مطرح نمایند.
لازم به ذکر است امروزه موسسات زیادی در این حوزه فعالیت دارند که به افراد در پیدا کردن شغل مورد نظرشان کمک می کنند.
گروهی از افراد نیز جهت انجام کارهای فصلی به فنلاند مهاجرت می کنند.کارگران فصلی امکان اقامت تا ۹ ماه را در کشور فنلاند خواهند داشت. از جمله کارهای فصلی می توان به کاشت گیاه، کارهای مربوط به رسیدگی به جنگل و همچنین کارهای مرتبط به فستیوال ها اشاره کرد. در چنین مواقعی افراد می بایست درخواست ویزای کار فصلی را به سفارت فنلاند ارسال نمایند.
همچنین در بعضی موارد ممکن است یک فرد اقامت دیگری را از کشور فنلاند دریافت کرده باشد که در آن اقامت اجازه کار کردن نیز به او داده شده باشد، در این مواقع فرد نیاز به دریافت مجوز اقامت دیگری نداشته و با همان اقامت امکان کار کردن در کشور فنلاند را خواهد داشت. برای مثال شخصی که به عنوان همراه به فنلاند وارد شده و اجازه کار دریافت کرده است می تواند بدون دریافت مجوز اقامت دیگری در این کشور مشغول به کار شود.
شرایط کار در فنلاند
کلیه افرادی که قصد اقامت در کشور فنلاند را دارند پیش از هر اقدامی می بایست از شرایط و ضوابط کار در فنلاند اطلاعات کافی داشته باشند. در این بخش قصد داریم به ارائه توضیحاتی در رابطه با شرایط کار در فنلاند بپردازیم. لازم به ذکر است مجوز اقامت فنلاند به دو صورت موقت و نامحدود صادر می شود:
اقامت نامحدود برای افرادی که حداقل چهار سال حضور مستمر در فنلاند داشته باشند و اقامت موقت نیز که به دو صورت ثابت و مستمر صادر می گردد. برای نوع ثابت اعتبار اولیه یک سال با قابلیت تمدید تنها یک سال پس از آن بوده و در اقامت مستمر فرد امکان تمدید اعتبار به مدت چهار سال را خواهد داشت.
در برخی از مشاغل جهت دریافت ویزا به عنوان نیروی کار ماهر، فرد متقاضی می بایست شرایط متفاوتی داشته باشد. برای مثال معلمین و یا افرادی که در پست های مدیریتی سابقه دارند. در این شرایط متقاضی می بایست دارای مدرک تحصیلی بالا، سابقه کاری مرتبط و تخصصی باشد در کشور فنلاند وجود نداشته و یا با کمبود آن مواجه باشد. در ادامه شرایطی که جهت دریافت ویزا نیروی کار ماهر نیاز می باشد، ارائه شده است:
تنظیم قرارداد و امضا شدن توسط طرفین قرارداد
عنوان شغل در یک دوره خاص
درآمد خالص بالاتر از 3000 یورو
مدرک تحصیلی و تخصصی مرتبط با شغل
از موارد دیگری که متقاضیان دریافت اقامت فنلاند می بایست به آن توجه داشته باشند این است که در صورتی که مجوز اقامت با شغل مشخصی صادر گردد فرد تنها می تواند در همان شغل فعالیت داشته باشد. برای مثال می توان به مشاغل زیر اشاره کرد:
پست های تخصصی، مدیران شرکت ها، مشاغل حوزه هنری، پژوهشگران و دوره های کارشناسی
افراد متقاضی اخذ ویزای کاری از فنلاند حتما می بایست مسلط به زبان فنلاندی و یا سوئدی باشند. هرچند برخی از مشاغل در کشور فنلاند به زبان انگلیسی می باشد اما تسلط به زبان سوئدی امری ضروری است. همچنین عدم سابقه کیفری و ارائه گواهی عدم سوپیشینه برای سفارت جهت دریافت پیشنهاد کار الزامی می باشد.
پس از اخذ ویزای کار از کشور فنلاند افراد می بایست همواره به این موضوع دقت نمایند که کشور فنلاند حساسیت زیادی بر نیروهای کاری خود داشته و با توجه به این موضوع که اقتصاد کشور فنلاند به نیروی کار آن وابسته می باشد، فلذا نرخ مالیات در این کشور بالا بوده و افراد می بایست در حدود 35 الی 45 درصد از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت نمایند. تنها پس از چهار سال اقامت در این کشور، انجام کار و پرداخت مالیات به دولت امکان دریافت اقامت دائم کشور فنلاند را خواهند داشت.
هزینه کار در فنلاند
همانطور که برای مهاجرت به هر کشوری افراد می بایست هزینه ای جهت اقامت در آن کشور پرداخت نمایند، برای مهاجرت به کشور فنلاند نیز افراد می بایست با داشتن ارز مسافرتی هزینه هایی را در نظر بگیرند که این هزینه با توجه به نوع مهاجرت متفاوت می باشد و دریافت اقامت از هر یک از روش های مورد نظر فرد جهت اخذ ویزای کاری از کشور فنلاند دارای هزینه های مختص به خود می باشد.
لازم به ذکر است یکی از کم هزینه ترین راه های دریافت اقامت کشور فنلاند، کار در فنلاند می باشد. در این بخش قصد داریم توضیحاتی در رابطه با هزینه های کار در فنلاند را ارائه دهیم.
همانطور که پیشتر توضیح داده شد یکی از راه های مهاجرت به فنلاند از طریق سرمایه گذاری می باشد. سرمایه گذاری در فنلاند انواع مختلفی دارد که افراد می بایست با توجه به نوع سرمایه گذاری مورد نظرشان سرمایه لازم را وارد نمایند. لازم به ذکر است از طریق راه هایی مانند خرید ملک و یا کارآفرینی که به عنوان پرهزینه ترین راه های دریافت اقامت از کشور فنلاند و در مقابل ثبت شرکت و یا استارتاپ به عنوان کم هزینه ترین نوع سرمایه گذاری و اخذ ویزای کاری از فنلاند شناخته شده اند. در این نوع سرمایه گذاری ها فرد سرمایه گذار میبایست در حدود 70 الی 80 هزار یورو جهت راه اندازی کسب و کار مورد نظر خود سرمایه گذاری نماید. شایان ذکر است این مبلغ به عنوان حداقل مبلغ سرمایه گذاری جهت اخذ اقامت از فنلاند می باشد.
افرادی که درخواست اخذ ویزای کاری از فنلاند را دارند در صورتی که جهت درخواست ویزا از طریق خدمات الکترونیکی اقدام نمایند هزینه ویزای آنان در حدود 490 یورو می باشد. اما در صورتی که درخواست خود را به صورت مکتوب و بر روی کاغذ ارسال نمایند، هزینه اخذ ویزای کاری از فنلاند برای آنان در حدود 690 یورو تخمین زده می شود.
برخی از افراد متقاضی دریافت اقامت نیز جهت اخذ ویزای کاری از فنلاند نسبت به ثبت شرکت یا دریافت گواهینامه بین المللی در این کشور اقدام می نمایند که در چنین مواردی فرد می بایست در حدود حداقل 100 هزار یورو به عنوان سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در فنلاند تعریف نمایند و همچنین 20 درصد از مجموع درآمد شرکت مشمول مالیات خواهد شد.
مدارک لازم برای کار در فنلاند
همانطور که برای مهاجرت به هر کشوری نیاز به ارائه دادن مدارکی می باشد، دارا بودن یک سری مدارک جهت کار در فنلاند نیز الزامی می باشد و افراد می بایست در زمان مشخص کلیه مدارک تایید شده را ارائه دهند. در این بخش قصد داریم به معرفی مدارک لازم برای کار در فنلاند بپردازیم.
افراد می بایست توجه داشته باشند که هر اجازه اقامتی در فنلاند نیازمند ارائه مدارک خاصی می باشد که فرد متقاضی می بایست در زمان معین نسبت به ارائه آن اقدام نماید. مجوز TTOL یکی از رایج ترین نوع مجوزهای اقامت کاری می باشد. در واقع این اقامت مربوط به افرادی است که دارای کارفرما هستند. در صورتی که فرد متقاضی با فرد کارفرما از قبل نسبت به عقد قرارداد کاری اقدام کرده باشند، می تواند درخواست اقامت TTOL را ثبت نماید. در این صورت مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای کار فنلاند به شرح زیر می باشد:
ارائه پاسپورت شخص متقاضی و گواهینامه بین المللی
ارائه قرارداد امضا شده با شخص کارفرما
ارائه مدرک تحصیلی
ارائه گواهی سلامت
ارائه عدم ممنوعیت شخص متقاضی از ورود به کشور فنلاند و استعلام ممنوع الخروجی
اصل شناسنامه به همراه ترجمه رسمی به زبان انگلیسی
فرم درخواست روادید شینگن برای متقاضیان اخذ ویزای کاری از فنلاند
عدم سوسابقه
دارا بودن رزومه کاری موفق
ارائه اجازه کار اتباع خارجی
اجازه اقامت
بیمه نامه مسافرتی با حداقل پوشش 30 هزار یورو
ارائه آخرین مدرک تحصیلی
تمکن مالی فرم متقاضی به مبلغ 8000 الی 10000 یورو
عکس 6*4 تمام رخ با زمینه سفید
فرم درخواست ویزا به صورت واضح و کامل
دعوتنامه کاری از کشور فنلاند
نکته ای که افراد می بایست در رابطه با دعوت نامه دریافتی از کار فرما به آن توجه داشته باشند این است که دعوت نامه حتما دارای مشخصات زیر باشد:
مشخصات سازمان و یا شرکت دعوت کننده شامل: شماره تلفن، آدرس و ایمیل
مشخصات فرستنده دعوتنامه شامل نام، شماره تماس و ایمیل
مشخصات متقاضی اخذ ویزای کار از فنلاند
هدف از سفر ذکر شود ( انگیزه نامه SOP )
مشخص کردن تاریخ و مدت سفر
ارائه توضیحات در رابطه با ارتباط شرکت یا سازمان دعوت کننده با متقاضی اخذ ویزای کاری از فنلاند
ارائه توضیحات در رابطه با مسئول پرداخت هزینه های سفر متقاضی اخذ ویزای کار از فنلاند و نیز مشخص نمودن نحوه پرداخت.
همچنین دعوت نامه و توصیه نامه دریافتی می بایست توسط شخص دعوت کننده امضا شده و تاریخ نیز بر روی آن درج گردد.
همان طور که پیشتر توضیح داده شد برخی از افراد گزینه سرمایه گذاری و کارآفرینی را جهت اخذ ویزای کاری از فنلاند انتخاب می نمایند. نکته بسیار مهمی که افراد می بایست به آن توجه داشته باشند ارائه یک بیزینس پلن یا یک طرح تجاری بسیار قوی که شامل کلیه جزئیات کارآفرینی از جمله شرح جزئیات، قالب کارآفرینی، فرآیند و نحوه کار، ارائه جزئیات مالی، ارائه توجیه و توسعه اقتصادی مناسب برای کشور فنلاند و مواردی از این قبیل می باشد.
دانشجویانی که برای تحصیل موسسات آموزشی فنلاند را انتخاب می کنند توجه داشته باشند در صورتی که تحصیل در فنلاند بیش از 90 روز زمان بر باشد، نیازمند اجازه اقامت است. از آنجایی که در طول اقامت در فنلاند فرد می بایست از امکانات کافی برخوردار باشد، در صورتی که کار مربوط به تحصیل باشد فرد اجازه کار در فنلاند را داشته و همچنین می تواند شغل دیگری نیز داشته باشد. هرچند که در این مواقع محدودیت هایی نیز اعمال می گردد. در فنلاند کار با ویزای دانشجویی به صورت پاره وقت و ۲۰ ساعت در هفته می باشد.
مراحل اخذ کار در فنلاند
در بخش های قبل در رابطه با انوع روش های کار در فنلاند و نیز هزینه ها و مدارک لازم جهت اخذ ویزای کاری از فنلاند توضیحاتی ارائه شد. در این بخش قصد داریم توضیحاتی در رابطه با مراحل کار در فنلاند ارائه دهیم.
از آنجایی که کشور فنلاند در بین کشورهای اروپایی دارای بهترین وضعیت بازار کار می باشد، لذا افراد زیادی تقاضای اخذ ویزای کاری از فنلاند را دارند. نخستین گام پیدا کردن کار در کشور فنلاند می باشد که بدین منظور می توان از خدمات آنلاین ادارات توسعه اقتصادی و اشتغال و یا سایت های کاریابی اقدام نمود. امروزه شبکه های اجتماعی همانند لینکدین نیز در پیدا کردن شغل مناسب بسیار مفید و کاربردی می باشند. شایان ذکر است راه اندازی استارتاپ و یا کارآفرینی نیز شرایط دریافت ویزای کار را فراهم می نماید.
پیش از ورود به کشور فنلاند می بایست درخواست اجازه اقامت این کشور را ثبت نمایند و در صورتی که امکان ثبت درخواست آنلاین وجود نداشته باشد افراد امکان تکمیل فرم درخواست بصورت دستی و ارسال به کنسولگری را خواهند داشت و سپس می بایست جهت احراز هویت نسبت به رزرو و وقت از سفارت کشور فنلاند اقدام نموده و کلیه مدارک را تحویل دهند. کلیه هزینه های خدمات و ویزا می بایست به صورت نقدی (یورو) در زمان ثبت درخواست ویزا پرداخت گردد.
کلیه شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا بدون نیاز به اجازه نامه رسمی از کشور فنلاند، امکان اقامت و کار به مدت سه ماه در کشور فنلاند را خواهند داشت اما در رابطه با اتباع خارجی و افرادی که قصد کار در فنلاند را دارند پس از طی مراحل قانونی در صورت تایید کشور فنلاند امکان ورود به این کشور جهت کار را خواهند داشت. این مراحل عبارتند از :
درخواست اجازه اقامت
ارائه مستندات مورد نیاز و ارائه انگیزه نامه کاری
ارسال مدارک شغلی
شرایط دریافت ویزای کار در فنلاند
با توجه به این موضوع کشور فنلاند در میان کشورهای ثروتمند اروپا رتبه هشتم را دارد، لذا این کشور دارای فرصت های شغلی عالی برای افرادی است که قصد اخذ ویزای کاری از فنلاند را دارند. در این بخش قصد داریم به معرفی شرایط دریافت ویزای کار در فنلاند بپردازیم.
پس از دریافت جاب آفر یا همان پیشنهاد کاری افراد می بایست نسبت به گرفتن ویزا و اجازه ورود از کشور فنلاند اقدام نمایند. شایان ذکر است اقامت کاری از اقامت های بلند مدت به حساب آمده و در واقع ویزای کار فنلاند جزو ویزا های طولانی مدت می باشد. افراد از طریق ویزای کار امکان اقامت بیش از 90 روز در فنلاند را خواهند داشت. همچنین افرادی که تابعیت یکی از کشور های شینگن را داشته باشند هیچ گونه نیازی به دریافت ویزای کار جهت ورود به کشور فنلاند نخواهند داشت. انواع ویزا عبارتند از :
کارگران فصلی در فنلاند به سه دسته تقسیم می شوند که مدت اقامت آنان با توجه به نوع مهارتشان متغیر می باشد.
کارگران کاشت گیاه
کارگران جنگلبانی که به کار های جنگل رسیدگی می کنند
کارگرانی که در فستیوال ها و جشنواره ها مشغول به کار هستند
مربوط به متقاضیانی می باشدکه ایده ای نو برای راه اندازی داشته و واجد شرایط دریافت این نوع ویزای کاری می باشند. همچنین می بایست دارای تاییدیه از Business Finland باشند.
در صورتی که کارگر واجد شرایط با مهارت بالا باشند، امکان کار کردن به عنوان متخصص در هر زمینه ای در کشور فنلاند را خواهند داشت.
شامل افرادی می شود که قصد کار آفرینی و ایجاد کسب و کار در کشور فنلاند را داشته باشند.
شامل افرادی است که قصد فعالیت در انجمن های مذهبی دارند.
افرادی که مجوز اقامت جهت تحصیل در فنلاند را داشته باشند ابتدا می بایست تحصیلات خود را به پایان رسانده و فارغ التحصیل شوند. اگر اجازه اقامت جهت انجام تحقیقات علمی باشد، ابتدا می بایست از تحقیقات فرد تمام شود. پس از فراغت از تحصیل تنها یک بار به مدت یک سال مجوز اقامت جهت جستجوی کار صادر می گردد.
افراد می بایست قبل از انقضای اجازه جستجوی کار در فنلاند و با پیدا شدن کار، درخواست اجازه اقامت جدید را ثبت نموده و سپس شروع به کار نمایند.
کلیه متقاضیان اخذ ویزای کاری از فنلاند با توجه به نوع ویزای درخواستی می بایست مدارکی را به سفارت ارائه دهند که این مدارک شامل موارد زیر می باشد:
تکمیل فرم درخواست ویزا
گرفتن پاسپورت معتبر دارای حداقل 6 ماه اعتبار
ارائه دعوت نامه رسمی
ارائه گواهی تمکن مالی
اصل و کپی مدارک شناسایی
تصویر 6*4 فرد متقاضی
مراحل اخذ ویزای کار در فنلاند
متقاضیان اخذ ویزای کاری از فنلاند پیش از ورود به فنلاند نیازمند کسب اجازه اقامت می باشند. در واقع قبل از دریافت اجازه اقامت می بایست شغلی در فنلاند پیدا کرده باشند و پس از موفق شدن در پیدا کردن شغل امکان تقاضای اقامت به سفارت این کشور را خواهند داشت.
افرادی که از کشور فنلاند پیشنهاد کاری داشته باشند امکان کار کردن در کشور دیگر را نخواهند داشت و با توجه به تخصص خود می توانند در کشور فنلاند شروع به کار کنند. همچنین افراد متقاضی کار می بایست توجه داشته باشند مسلط بودن به زبان فنلاندی و سوئدی الزامی می باشد.
نکته دیگری که می بایست به آن توجه شود این است که کارفرما باید به مدت شش ماه به صورت متوالی درخواست نیروی کار را آگهی کرده باشد و در صورت عدم پیدا کردن متقاضی کار در فنلاند و همچنین اتحادیه اروپا کارفرما امکان استخدام افراد خارجی را خواهد داشت.
کلیه درخواست هایی که افراد متقاضی اخذ ویزای کاری از فنلاند به سفارت ارسال می نمایند طی دو مرحله بررسی می گردند. در مرحله اول یکی از اداره های اشتغال و توسعه اقتصادی بررسی و تصمیم گیری در رابطه با آن درخواست را بر عهده خواهد گرفت. سپس تصمیم گیری نهایی در رابطه با درخواست توسط خدمات مهاجرتی کشور فنلاند انجام خواهد شد.
در صورتی که درخواست به صورت آنلاین ارسال شده باشد پیگیری از طریق خدمات الکترونیکی امکان پذیر می باشد و در غیر این صورت چنانچه درخواست به صورت کاغذی ارسال شده باشد تصمیم نهایی یا همان اجازه اقامت به سفارت ارسال می گردد و فرد متقاضی با مراجعه به سفارت امکان تحویل گرفتن آن را خواهد داشت.
مدت زمان مورد نیاز جهت صدور ویزای مهاجرت توسط مقامات کشور فنلاند در حدود یک سال زمان می برد اما این مدت زمان با توجه به نوع ویزای درخواستی متغیر می باشد. با صادر شدن کارت اقامت اطلاعات شخصی فرد به صورت خودکار به سیستم جمعیت کشور فنلاند اضافه شده و به محض رسیدن به کشور فنلاند امکان شروع به کار برای فرد وجود دارد.
تمدید ویزای کار در فنلاند
متقاضیان دریافت اقامت کاری کشور فنلاند پس از دریافت مجوز امکان کار در این کشور را خواهند داشت همانطور که پیشتر توضیح داده شد این مجوز ها دارای اعتبار زمانی بوده و پس از اتمام اعتبار زمانی شخص امکان کار کردن در کشور فنلاند را نخواهد داشت. حال ممکن است این سوال پیش آید که آیا امکان تمدید ویزای کار در فنلاند وجود دارد یا خیر؟
در پاسخ باید بگوییم در صورتی که اعتبار اجازه اقامت شخص در حال پایان بوده و نیاز به تمدید اقامت داشته باشد حتما می بایست پیش از اتمام اجازه اقامت نسبت به ثبت درخواست ادامه اجازه اقامت اقدام نمایند.
با توجه به این امر که مجوز کار در کشور فنلاند به نوع فعالیت فرد بستگی دارد، جهت تمدید مجوز موقت می بایست هر یک سال اقدام نمود. برای مجوز پیوسته نیاز به تمدید هر چهار سال یکبار می باشد. همچنین پس از گذشت 5 سال از صدور مجوز پیوسته فرد امکان درخواست مجوز دائم خواهد داشت.
در چنین مواردی در صورتی که اجازه اقامت قبلی فرد در طی روند بررسی درخواست خاتمه یابد امکان اقامت و کار در فنلاند برای فرد وجود خواهد داشت اما در صورتی که پس از اتمام تاریخ اعتبار اقامت درخواست تمدید را ثبت نماید تنها امکان سکونت در فنلاند را داشته و اجازه کار کردن در کشور فنلاند را نخواهد داشت. شایان ذکر است در صورتی که دلایل پذیرش اقامت قبلی پابرجا باشد اداره مهاجرت با درخواست جدید موافقت خواهد نمود.
افراد جهت ثبت درخواست تمدید اقامت کاری می توانند از دو طریق اینترنتی و یا تکمیل فرم درخواست به صورت دستی اقدام نمایند.
نکته دیگری که در تایید شدن درخواست افراد جهت تمدید اجازه اقامت حائز اهمیت می باشد، درآمد کافی شخص است. لازم به ذکر است اداره مهاجرت تنها در موارد خاصی شرط درآمد کافی را جهت تمدید اجازه اقامت افراد در نظر نخواهد گرفت.
تبدیل ویزای کار به اقامت دائم فنلاند
با توجه به شرایط اقتصادی کشور فنلاند افراد زیادی تقاضای مهاجرت به این کشور را دارند. مهاجرت انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن میتوان مهاجرت از طریق ازدواج را نام برد ولی به جرات می توان گفت هدف اصلی اکثر افرادی که از طریق کاریابی وارد کشور فنلاند شده و نسبت به دریافت اقامت اقدام می کنند، دریافت اقامت دائم کشور فنلاند می باشد. این بخش قصد داریم در رابطه با تبدیل ویزای کار به اقامت دائم فنلاند توضیحاتی ارائه دهیم.
کلیه افرادی که در کشور فنلاند زندگی می کنند در صورت دارا بودن شرایط تعیین شده توسط کشور فنلاند امکان دریافت اجازه اقامت دائم خواهند داشت. این شرایط عبارتند از:
شخص متقاضی می بایست حداقل به مدت چهار سال با اجازه اقامت در کشور فنلاند زندگی کرده باشد.
در طول مدت اقامت نباید بیش از دو سال در خارج از فنلاند زندگی کرده باشد.
وجود پیش شرط ها جهت صدور اقامت دائمی.
همچنین در صورتی که فرد متقاضی یکی از موارد زیر را در پرونده خود داشته باشد، اجازه اقامت دائم برایش صادر نخواهد شد.
ارتکاب به جرمی که شامل مجازات حبس شود
متهم به ارتکاب به جرمی که شامل مجازات حبس باشد
مرتکب دو جرم و یا بیشتر
متهم به ارتکاب دو جرم یا بیشتر
متقاضیان درخواست اقامت دائم فنلاند امکان ثبت درخواست خود به دو صورت اینترنتی و تکمیل فرم درخواست اقامت دائم به صورت دستی را خواهند داشت.
جهت ثبت درخواست به صورت آنلاین می بایست ابتدا وارد خدمات شده و نسبت به احراز هویت از طریق مشخصات بانک اینترنتی، سیستم تایید هویت ملی و یا تصدیق هویت تلفن همراه، اقدام نمایند.
سپس فرم درخواست را تکمیل نموده و مدارک مورد نیاز را ضمیمه و هزینه بررسی اجازه اقامت را پرداخت نمایند.
پس از گذشت سه ماه و با رزرو نوبت قبلی به مرکز خدمات اداره مهاجرت مراجعه نمایند.
لازم به ذکر است در صورتی که نیاز به توضیحات بیشتری در رابطه با درخواست فرد متقاضی باشد، از طریق حساب کاربری اطلاع رسانی خواهد شد و فرد متقاضی با بررسی حساب کاربری در Enter Finland به کلیه اطلاعیه ها و نیز تصمیمات اتخاذ شده دسترسی خواهد داشت.
همچنین برای افرادی که دسترسی به اینترنت نداشته و یا دانش کافی جهت ثبت درخواست اینترنتی ندارند امکان درخواست اجازه اقامت دائم از طریق برگه درخواست وجود دارد که مراحل آن به شرح زیر می باشد:
تکمیل برگه درخواست
رزرو وقت از مرکز خدمات اداره مهاجرت
تحویل برگه درخواست به همراه ضمیمه ،گذرنامه موقت و عکس و نیز هزینه بررسی به مرکز خدمات.
شرایط اقامت از طریق کار در فنلاند
با توجه به تراکم جمعیت پایین در کشور فنلاند، این کشور همواره به دنبال جذب نیروی کار متخصص می باشد. دو نوع ویزای کاری به متقاضیان اخذ ویزای کاری از فنلاند داده خواهد شد که نوع اول مربوط به دانشجویانی است که در این کشور به تحصیل پرداخته اند و نوع دوم متقاضیانی هستند که دارای دعوتنامه کاری از کشور فنلاند می باشند. در کشور فنلاند امکان کاریابی از چند طریق وجود دارد:
از طریق آگهی استخدام
درخواست کار توسط فرد متقاضی یا درخواست کسب مچوز مثل مجوز آژانس مسافرتی
مراجعه به سایت های کاریابی
فرد متقاضی در صورت به پایان رساندن تحصیلات در کشور فنلاند واجد شرایط درخواست ویزای کاریابی می باشد و این ویزا که به مدت یک سال اعتبار دارد به فرد این امکان را می دهد تا زمانی که به دنبال کار است در این کشور زندگی کند. فرد پس از پیدا کردن کار و بستن قرارداد کاری معتبر امکان درخواست مجوز موقت و یا مداوم را خواهد داشت.
با توجه به رقابت بالا در بین افرادی که متقاضی به دست آوردن شغل مناسب در فنلاند هستند، افرادی که قصد کار در کشور فنلاند دارند می بایست حتما از طریق موسسات کاریابی نسبت به پیدا کردن شغل مناسب خود اقدام نموده و سپس درخواست ویزای کار فنلاند را ثبت نمایند. هر چند داشتن سابقه کاری مناسب و زمینه شغلی و میزان تحصیلات در رزومه فرد متقاضی بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد اما موسسات کاریابی در فنلاند نیز کمک بسیاری در پیدا کردن شغل مناسب به افراد جویای کار خواهند کرد.
آژانس اشتغال سنتی: موسساتی که هزینه خدمات خود را از متقاضی دریافت خواهند کرد
آژانس مشاغل احتمالی: جستجوی کار در بین مشاغل سطح پایین و متوسط.
آژانس موقت: پیدا کردن شغل برای متقاضیان کارهای فصلی.
کار در فنلاند با خانواده
یکی از سوالات مهمی که ممکن است برای متقاضیان اخذ ویزای کاری از فنلاند پیش آید امکان کار در فنلاند با خانواده می باشد. در این بخش قصد داریم در این رابطه توضیحاتی ارائه دهیم.
یکی از موارد مهمی که می بایست به آن اشاره کرد بررسی ویزای همراه می باشد. اگر فردی ویزای کار به همراه اقامت کشور فنلاند را دریافت نماید، امکان ثبت درخواست اقامت برای اعضای خانواده خود که شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال می باشد را خواهد داشت.
نکته ای که همواره می بایست به آن توجه داشت این است که اخذ ویزای کاری از فنلاند و نیز دریافت اقامت این کشور به تنهایی برای درخواست اقامت همراهان کافی نبوده و فرد متقاضی تنها در صورتی امکان ثبت درخواست ویزای همراه را خواهد داشت که دارای شغلی مناسب با حقوق ثابت باشد. در واقع حدود 500 الی 1000 یورو برای هر یک ازاعضای خانواده درآمد لازم است تا هزینه های خانواده تامین شود. تنها در این صورت امکان درخواست ویزای همراه وجود خواهد داشت.
شایان ذکر است اجازه اقامت در کشور فنلاند به روابط خانواده وابسته است و در صورتی که فرد درخواست اجازه اقامت برای اعضای خانواده را ثبت نماید می بایست نسبت به ثابت کردن رابطه خود با اعضای خانواده (همسر و فرزندان) اقدام نماید.
کار در فنلاند بدون مدرک زبان
یکی از نکات مهمی که متقاضیان کار در فنلاند می بایست به آن توجه داشته باشند، زبان رایج این کشور می باشد. در این بخش به ارائه توضیحاتی در رابطه با کار در فنلاند بدون مدرک زبان خواهیم پرداخت.
افرادی که قصد کار در فنلاند را دارند می بایست همواره به این نکته توجه داشته باشند که برای کار در کشور فنلاند حتما می بایست به زبان فنلاندی و یا سوئدی تسلط کافی داشته باشند. زیرا استخدام نیروی کاری که به زبان رسمی آن کشور مسلط نباشد فایده ای برای کارفرما نخواهد داشت. البته در برخی مواقع تسلط به زبان انگلیسی و شرکت در آزمون آیلتس، تافل و ... و داشتن مدرک زبان کمک شایانی در انجام کار به افراد خواهد کرد که این موضوع کاملا بستگی به کارفرما دارد.
با توجه به توضیحات ارائه شده جهت کار در فنلاند نیاز به مدرک زبان فنلاندی نبوده اما داشتن تسلط کافی به زبان فنلاندی و یا سوئدی شانس پیدا کردن کارهای بهتر را بالا خواهد برد. بنابراین می توان قبل از ترک کشور برای جستجوی شغل مناسب در کشور مقصد، یک دوره خصوصی کوتاه مدت را به یادگیری این زبان تخصیص داد.
مزایای کار در فنلاند
با توجه به سطح اقتصادی و کیفیت بالای زندگی در کشور فنلاند، بسیاری از افراد قصد مهاجرت به این کشور را دارند. مهاجرت کاری از آسان ترین روش های مهاجرت به کشور فنلاند می باشد. داشتن اطلاعات کافی در خصوص مزایا و همچنین معایب زندگی در فنلاند کمک بسزایی در تصمیم گیری افراد نسبت به مهاجرت به این کشور خواهد داشت. پیش از این توضیحاتی در رابطه با کار در فنلاند توضیحاتی ارائه شد حال قصد داریم مزایای کار در فنلاند را مورد بررسی قرار دهیم.
میزان درآمد ماهانه بالاتر از سایر کشور های اروپایی
نرخ بیکاری پایین
دارای اقتصاد پویا
کشوری صنعتی
امکان برقراری ارتباط با زبان انگلیسی
دارا بودن بهترین سیستم آموزشی در مدارس و دانشگاه ها به صورت رایگان
پایین بودن نرخ جرم و جنایت و فساد و در نتیجه امنیت بسیار بالا
برخورداری از امکانات رفاهی بالا
جذابیت های منحصر به فرد کشور فنلاند
دارای آب و هوای عاری از آلودگی
شاد بودن مردم
رضایت از زندگی در این کشور
برخورداری از بهترین بیمه نامه ها
برخورداری از بهترین روشهای درمانی در دنیا
کلیه افرادی که شرایط کار در فنلاند را داشته و جهت دریافت اقامت این کشور اقدام می کنند، پس از گذشت 5 سال از زمان اخذ اقامت این کشور در صورتی که تسلط کافی به زبان فنلاندی داشته و همچنین مرتکب هیچگونه جرم و جنایتی نشده باشند امکان دریافت تابعیت و پاسپورت کشور فنلاند را خواهند داشت. از آنجایی که پاسپورت فنلاند دارای رتبه دوم در رنکینگ بین المللی پاسپورت های جهان می باشد، افراد دارای این پاسپورت امکان رفت و آمد به 135 کشور دنیا را بدون دریافت ویزا خواهند داشت.
حقوق و درآمد کار در فنلاند
یکی از پرتکرار ترین سوالات در رابطه با کار در فنلاند، میزان درآمد در این کشور می باشد. در این بخش قصد داریم میزان خرج و مخارج و همچنین حقوق و درآمد کار در فنلاند را مورد بررسی قرار دهیم.
در کشور فنلاند تمامی مشاغل درآمد خوبی دارند اساس آخرین تحقیقات مردم فنلاند دستمزدی معادل ۵۵ هزار یورو در سال ( ۴۵۰۰ یورو در ماه) دارند. همچنین حداقل دستمزدی که برای مدیران و مهندسان در نظر گرفته شده مبلغ ۳۸ هزار یورو در سال می باشد. در ادامه میزان درآمد ۱۰ شغل برتر و پر درآمد کشور فنلاند را بررسی خواهیم کرد.
جراحان و پزشکان: از 9420 یورو الی 26300 یورو
قاضی: از 7910 یورو الی 22100 یورو
وکیل: از 6030 یورو الی 17900 یورو
ارتودنتیست ها: از 5090 یورو تا 14200 یورو
مدیران بانک ها: از 6030 یورو الی 16900 یورو
مدیران ارشد اجرایی: از 5650 یورو الی 15800 یورو
مدیران ارشد مالی: از 5280 یورو الی 14800 یورو
خلبانان: از 3770 یورو الی 10500 یورو
اساتید دانشگاه: از 4520 یورو الی 12600 یورو
مدیران بازاریابی: از 3390 یورو الی 9480 یورو
مدیر لیزینگ: از 8386 یورو در ماه
مدیر فناوری اطلاعات: از 7381 یورو در ماه
رییس ادارات حقوقی: از 7299 یورو در ماه
از کم درآمد ترین مشاغل در فنلاند می توان به مشاغل زیر اشاره کرد:
نساجی دوخت: 1621 یورو در ماه
نظافت: 1632 یورو در ماه
دستیار شخصی: 1728 یورو در ماه
حمل و نقل: 1771 یورو در ماه
یکی از تاثیر گذار ترین عوامل در انتخاب یک کشور جهت مهاجرت، هزینه های زندگی در آن کشور می باشد. در ادامه به بررسی هزینه خدمات و کالا های ضروری در کشور فنلاند پرداخته شده است.
در کشور فنلاند میزان حقوق، مالیات و هزینه های زندگی نسبت به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا بالاتر می باشد. با توجه به این موضوع خدمات عمومی بسیار ارزان تر از دیگر کشورها بوده و حتی در بعضی مواقع رایگان می باشد.
همچنین قیمت غذا و نوشیدنی های غیر الکلی در حدود ۲۰ درصد میانگین کشورهای اتحادیه اروپا بالاتر است و نوشیدنی های الکلی تقریباً ۴۰ درصد از میانگین کشورهای اتحادیه اروپا بالاتر می باشد.
هزینه سکونت در فنلاند متفاوت بوده و فنلاندیها تقریباً یک پنجم درآمد خالص خود را صرف سکونت می کنند. قیمت هر متر مربع از خانه های اجاره ای بین ۱۰ تا ۳۰ یورو می باشد.
کالا و خدمات | میزان هزینه |
آب معدنی |
1.6 یورو |
1 لیتر شیر |
0.9 یورو |
1 قرص نان |
1.8 یورو |
1 کیلوگرم برنج |
1.7 یورو |
تخم مرغ |
1.78 یورو |
1 کیلوگرم پنیر |
6 یورو |
1 کیلوگرم گوشت سفید |
9.4 یورو |
یک کیلوگرم گوشت قرمز |
13.3 یورو |
سیب |
2 یورو |
موز |
1.5 یورو |
سیب زمینی |
1.24 یورو |
بلیط مترو یک طرفه |
3 یورو |
1 لیتر بنزین |
1.5 یورو |
اجاره آپارتمان مرکز شهر |
800 یورو |
اجاره آپارتمان بیرون شهر |
550 یورو |
تعرفه تاکسی عادی |
6 یورو |
در جدول فوق هزینه ها و قیمت های مایحتاج اولیه زندگی در کشور فنلاند ارائه شده است. هزینه های زندگی در فنلاند به نسبت ایران 95.40 درصد بالاتر می باشد و همچنین نرخ مالیات بر در آمد نیز در کشور فنلاند در حدود 35 درصد می باشد.
دریافت مجوز کار در فنلاند
متقاضیان دریافت مجوز کاری از کشور فنلاند می بایست دارای شرایط خاصی باشند که باعث سهولت در روند پروسه دریافت مجوز کاری شود. در این بخش از مقاله قصد داریم در رابطه با شرایط، مدارک و مراحل دریافت مجوز کار از کشور فنلاند توضیحاتی ارائه دهیم.
نکته بسیار مهمی که فرد متقاضی می بایست به آن توجه ویژه داشته باشد مسلط بودن به زبان فنلاندی و یا سوئدی می باشد. زیرا دریافت پیشنهاد کاری از کشور فنلاند در موارد بسیاری منوط به تسلط کافی به زبان این کشور می باشد. همچنین کارفرمایان جهت دادن پیشنهاد کاری و یا همان جاب آفر، شرایط متقاضی نظیر: سابقه کاری، میزان تحصیلات، سن، سطح زبان و... را مورد بررسی قرار خواهند داد.
اولین شرط جهت دریافت مجوز کار در فنلاند دارا بودن جاب آفر می باشد. جاب آفر در واقع یک دعوت نامه رسمی از شرکت فنلاندی برای حضور در این کشور می باشد. با توجه به نوع شغل افراد مجوز اقامت آنان نیز دارای شرایط متفاوتی می باشد. پس از ارسال مدارک به صورت آنلاین و یا به صورت دستی می بایست اصل مدارک به سفارت تحویل داده شده و هزینه های مربوطه نیز پرداخت شود. هزینه دریافت ویزای کار با توجه به نوع شغل و ویزای درخواستی متقاضی متفاوت می باشد.
مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر می باشد:
فرم تکمیل شده ویزا
شش قطعه عکس 6*4 با پس زمینه سفید
پاسپورت معتبر با دارا بودن 6 ماه اعتبار
یک نسخه از بلیط برگشت
ارائه دعوتنامه کار
ارائه نامه تمکن مالی
مدارک هویتی ترجمه شده به صورت رسمی
مشاوره کار در فنلاند
همانطور که در این مقاله توضیح داده شد کشور فنلاند به دلیل برخورداری از اقتصاد خوب و نرخ بیکاری پایین و همچنین درآمد بالا در بین سایر کشورهای اتحادیه اروپا دارای جذابیت زیادی برای افرادی است که قصد اقامت به این کشور را دارند.
یکی از شرایط اخذ ویزای کاری از کشور فنلاند دارا بودن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از سمت کارفرما می باشد. متقاضیان کار در فنلاند ابتدا می بایست نسبت به تکمیل فرم درخواست ویزا و ارسال مدارک به سایت اداره مهاجرت کشور فنلاند و یا سفارت این کشور اقدام نمایند.
یکی از شرایط اخذ ویزای کار از کشور فنلاند داشتن تسلط کافی به زبان فنلاندی و سوئدی می باشد. حال ممکن است این سوال برای افراد پیش آید که آیا با مدرک زبان انگلیسی امکان دریافت جاب آفر خواهند داشت یا خیر؟ در واقع باید بگوییم که این موضوع کاملاً به کارفرما بستگی داشته و نمی توان نظر دقیقی در این باره اعلام داشت.
مراحل کار در فنلاند را می توان به صورت خلاصه و به شرح زیر اعلام نمود:
یافتن شغل و تنظیم قرارداد با کارفرما
ارسال فرم درخواست ویزای کار به صورت آنلاین و یا تحویل دستی آن به سفارت
احراز هویت در سفارت
پرداخت هزینه
پردازش اطلاعات توسط سازمان های ذیربط و مشخص شدن نتیجه
در صورت تایید نشدن درخواست اخذ ویزای کاری امکان ثبت اعتراض توسط فرد متقاضی وجود دارد.
همچنین در صورت تایید شدن درخواست امکان تمدید در سال بعد نیز وجود خواهد داشت.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل و مهاجرت به خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر دریافت ویزای کار در فنلاند همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با شرایط کار در فنلاند مطلع شوند.