برای مشاوره استعلام مجوز آژانس مسافرتی
برای مشاوره استعلام مجوز آژانس مسافرتی
امروزه یکی از مشاغل بسیار فعال در بازار کار ایران، خدماتی است که توسط آژانس های مسافرتی به مردم ارائه می شود. این آژانس ها خدمات گردشگری مختلفی را به متقاضیان ارائه می دهند که از جمله آن ها می توان به رزرو بلیط های هواپیما برای سفرهای داخلی یا خارجی، جابجایی مسافران، رزرو هتل و اقامتگاه برای متقاضیان، درخواست بیمه مسافرتی و غیره اشاره کرد. با توجه به تعدد این آژانس ها در سراسر کشور، استعلام مجوز آژانس مسافرتی برای متقاضیان این خدمات اهمیت بالایی پیدا کرده است. در این مقاله به بررسی دریافت مجوز برای آژانس مسافرتی، نحوه استعلام این مجوز توسط متقاضیان خدمات، مدت اعتبار مجوزها، شرایط ضروری برای دریافت مجوز و سایر موارد مربوطه پرداخته شده است.
اخذ مجوز آژانس مسافرتی
با توجه به افزایش سالانه تعداد مسافرت های خارجی و انواع مهاجرت ها به کشورهای دیگر، صنعت گردشگری به یکی از صنایع پررونق در بازار کار ایران مبدل شده است. طبیعتا مشتریان و متقاضیان خدمات گردشگری برای دریافت کلیه خدمات مرتبط با سفر خود نیاز به مراجعه به آژانس های مسافرتی و شرکت های خصوصی مرتبط خواهند داشت.
امروزه افزایش درخواست های مردم برای مسافرت به خارج از کشور، درآمدهای خوبی را نیز برای آژانس های مسافرتی به همراه داشته است و بسیاری در اندیشه تاسیس چنین مراکزی هستند. هر گونه ارائه خدمات در کشور مراحل و راه های قانونی مختص خود را دارد. از همین رو برای اخذ مجوز آژانس مسافرتی نیز لازم است نکات و پیش زمینه های لازم برای این فرآیند را رعایت کرد.
مجوز آژانس های مسافرتی با توجه به هدف آژانس از ارائه خدمات ممکن است متفاوت باشند. در حالت کلی 3 نوع مجوز آژانس مسافرتی در کشور ارائه می شود که نام آن ها در لیست زیر آورده شده است.
مجوز آژانس مسافرتی بند (الف): آژانس های دارنده این مجوز، خدمات مسافرت هوایی را ارائه داده و به آن ها آژانس هواپیمایی نیز گفته می شود.
مجوز آژانس مسافرتی بند (ب): آژانس های دارنده مجوز بند (ب)، ارائه دهندگان خدمات جهانگردی و تورهای مسافرتی مانند تور ارمنستان و... بوده و به آن ها آژانس خدمات جهانگردی نیز گفته می شود.
مجوز آژانس مسافرتی بند (پ): آژانس های دارنده این مجوز، خدمات زیارتی را به متقاضیان ارائه داده و آژانس خدمات زیارتی نام دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت مجوز خروج از کشور می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
شرایط تاسیس مجوز آژانس مسافرتی
همانطور که در بخش قبل آورده شد، مجوزهای آژانس مسافرتی به 3 نوع تقسیم بندی می شوند که برای دریافت هر یک از آن ها باید الزامات مربوط به آن را داشت. در این بخش شرایط دریافت مجوز آژانس مسافرتی برای دریافت هر یک از مجوزهای گفته شده به طور جداگانه بررسی خواهد شد.
دریافت این مجوز برای آژانس هایی که قصد ارائه خدمات مسافرت های هوایی را دارند بسیار ضروری است. شرایط دریافت این مجوز به صورت دقیق در لیست زیر ذکر شده است.
احراز هویت شخص متقاضی حقیقی
اعتقاد به دین اسلام یا سایر ادیان رسمی تایید شده در قانون اساسی کشور
دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
نداشتن سوء پیشینه کیفری یا محکومیت های جزایی
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و هرگونه دخانیات
دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی
دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت قانونی برای متقاضیان مرد
داشتن حداقل 3 سال سابقه شغلی مرتبط با فعالیت های مسافرت های هوایی و داشتن صلاحیت شغلی
ارائه نام آژانس مسافرتی، آدرس محل تاسیس آژانس و آدرس اینترنتی وب سایت آن
نداشتن اشتغال در مشاغل دیگر که مانع از فعالیت در آژانس شود.
داشتن حداقل سن 30 سال
این نکته را باید در نظر داشت در صورتی که اتباع غیر ایرانی قصد تاسیس آژانس مسافرتی در ایران را داشته باشند، امکان صدور مجوز تاسیس و فعالیت آژانس های مسافرتی تنها برای اشخاص حقوقی وجود خواهد داشت.
مجوز آژانس مسافرتی بند (ب) با توجه به نوع خدمات ارائه دهنده این آژانس ها می بایست از سازمان مرتبط با فعالیت های آن، یعنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران دریافت شود. شرایط دریافت مجوز آژانس مسافرتی بند (ب) مشابه با شرایط دریافت مجوز بند (الف) است، اما برخی شرایط اضافه در لیست زیر آورده شده است.
داشتن حداقل سن 25 سال
ارائه فرم اطلاعات مدیر عامل حقوقی و مدیر فنی
درج فعالیت خدمات گردشگری و جهانگردی در فضای حقیقی و مجازی در اساسنامه
داشتن ضمانت بانکی با مبلغ 50 میلیون تومان به خاطر اثبات و ضمانت حسن انجام کار
داشتن سند مالکیت یا اجاره دفتر کار آژانس با حداقل مساحت 40 متر و داشتن کاربری گردشگری، تجاری و یا اداری
مجوزهای آژانس مسافرتی بند (پ) توسط سازمان اوقاف و حج و زیارت کشور صادر می شود که شرایط آن سختگیرانه تر از دیگر مجوزها است. شرایط دریافت مجوز آژانس مسافرتی بند (پ) علاوه بر موارد گفته شده در بخش های قبل شامل موارد زیر نیز می شود.
نداشتن بدهی مالیاتی
نداشتن سمت هایی همچون مدیر دفتر، مدیر عامل، عضو هیئت مدیره و یا سمت مدیر فنی در دفاتر زیارتی دیگر
استفاده نکردن از نام های غیرمتعارف برای آژانس مسافرتی زیارتی
معرفی مدیر فنی زیارتی مطابق با آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت آژانس های خدمات زیارتی
فعالیت کردن در زمینه خدمات زیارتی یعنی ثبت نام، تنظیم و انجام سفر زیارتی داخل و خارج کشور، ذخیره مکان، با رعایت قوانین و مقررات سازمان حج و زیارت و درج آن در اساسنامه آژانس
درج عنوان خدمات زیارتی در عنوان شرکت یا آژانس
داشتن تاییدیه اماکن از طرف پلیس نظارت بر اماکن عمومی و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی
آشنایی کافی با یکی از زبان های بین المللی یا زبان عربی از طرف یکی از مراکز آموزشی معتبر و مورد تایید سازمان حج و زیارت
داشتن تاییدیه حراست از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان حج و زیارت
پاسپورت ها مدارکی قانونی هستند که هویت و اطلاعات فرد را برای انجام سفرهای خارجی اثبات می کنند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه گرفتن پاسپورت مقاله زیر را مطالعه کنید.
مدارک لازم برای دریافت مجوز آژانس مسافرتی
با توجه به شرایط گفته شده در بخش پیشین می توان انتظار داشت که برای اثبات دارا بودن هر یک از شرایط، نیاز است که متقاضی مدارک لازم برای دریافت مجوز آژانس مسافرتی را نیز به سازمان های مورد نظر خود ارائه دهد. لذا این بخش به معرفی اسناد و مدارک لازم برای هر یک از مجوزها اختصاص داده شده است.
کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل
آخرین مدرک تحصیلی
گواهی نداشتن سوء پیشینه کیفری
گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر و دخانیات
گواهی تعیین صلاحیت شخصی و عمومی
کارت پایان خدمت یا معافیت قانونی و دائم برای آقایان
سند خرید یا اجاره نامه محل تاسیس آژانس
فرم عدم اشتغال برای اشخاص حقیقی و مدیران فنی
تصویر اساسنامه برای اشخاص حقوقی
آگهی تاسیس و آخرین اصلاحات شرکت برای اشخاص حقوقی
فرم مرتبط با اطلاعات مدیر عامل برای اشخاص حقوقی و مدیران فنی
ضمانت نامه بانک
تصویر اسناد ایثارگری یا مدارک وابسته
آگهی روزنامه رسمی جهت انطباق محل فعالیت و آدرس محل تاسیس آژانس برای شخص حقوقی
یک نمونه سربرگ نامه های دفتر و درج نام، شماره تماس، آدرس آژانس، نمابر و همچنین عنوان فعالیت زیارتی
سوابق زیارتی متقاضی در سامانه جامع کارگزاران زیارت
آشنایی کافی با زبان عربی یا دیگر زبان های بین المللی و ارائه گواهی مهارت در این زبان
سفته یا ضمانت نامه بانکی
تعهدنامه حسن انجام کار
گواهی تایید مکان آژانس از پلیس نظارت بر اماکن عمومی و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی
گواهی نداشتن بدهی قطعی صادر شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویزا کارت می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
مدت اعتبار مجوز آژانس مسافرتی
یکی از پرسش های مهم متقاضیان تاسیس آژانس های مسافرتی این است که مدت اعتبار مجوز آژانس مسافرتی تا چند وقت بعد از صدور آن خواهد بود؟ چرا که در صورت اتمام انقضای مجوز در صورتی که آژانسی ارائه خدمات دهد، این مسئله به عنوان یک کار غیرقانونی تلقی خواهد شد. در پاسخ باید ذکر کرد که اعتبار مجوزهای صادر شده برای شرکت های مختلف با توجه به نوع مجوز حداکثر تا 1 سال خواهد بود.
یکی از وظایف مدیران شرکت های مسافرتی این است که حتما از 1 تا 2 ماه مانده به اتمام انقضای مجوز دریافت شده، برای تمدید آن اقدام نمایند. یک نکته مهم این است که آژانس های گردشگری در صورتی که شرایط مورد نیاز برای دریافت مجوز بند (الف) و (ب) را داشته باشند می توانند برای درخواست هر 2 مجوز اقدام کنند. در این حالت، چنین شرکت هایی امکان برگزاری تورهای داخلی و خارجی را در کنار رزرو بلیط و هتل برای متقاضیان خواهند داشت.
اگر برخی آژانس ها الزامات و شرایط ضروری دریافت مجوز بند (پ) را نیز دارا باشند، همزمان در کنار 2 مجوز قبلی قادر به فروش تورهای زیارتی نیز خواهند بود. پس به این نکته باید توجه داشت که در صورت داشتن شرایط، هیچ گونه محدودیتی برای دریافت چند مجوز توسط آژانس ها وجود ندارد. معمولا صدور هر مجوز نیز تا 30 روز کاری زمان می برد.
ریجکت در لغت به معنای عدم پذیرش و رد شدن می باشد و ریجکت ویزا به معنی رد درخواست دریافت ویزاست. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه نمایید.
نحوه دریافت مجوز آژانس مسافرتی
نحوه دریافت مجوز آژانس مسافرتی برای متقاضیان تاسیس این شرکت ها در کشور، یک راهنمای مهم برای دستیابی به اهداف آن ها است. امروزه تنها وب سایت معتبر برای دستیابی به اطلاعاتی همچون انواع مجوزها، مدارک لازم، میزان اعتبار هر مجوز و حتی استعلام مجوزهای هر شرکت، درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، به آدرس اینترنتی g4b.ir می باشد.
این وب سایت برای ساده سازی عملیات درخواست و صدور مجوزهای کسب و کار و همچنین استعلام مجوزها توسط مخاطبان هر شرکت پیاده سازی شده است. نحوه دریافت مجوز آژانس مسافرتی به صورت گام به گام در زیر آورده شده است.
1- در ابتدا با ورود به سایت ملی مجوزهای کسب و کار به آدرس www.g4b.ir، صفحه اصلی سایت به شکل زیر نمایش داده خواهد شد.
2- برای صدور هرگونه مجوز، فرد باید از قسمت بالای صفحه روی گزینه "ورود" کلیک کرده و با توجه به هویت متقاضی یکی از اشخاص حقیقی و یا حقوقی را انتخاب نمود. به عنوان مثال مشابه تصویر باید روی گزینه "ورود افراد حقیقی" کلیک کرد.
3- در مرحله بعد نحوه دریافت مجوز آژانس مسافرتی، صفحه اصلی ورود به سایت مشابه تصویر زیر باز خواهد شد. کلیه متقاضیان ملزم به احراز هویت در این سامانه خواهند بود. در بخش های تعیین شده، شماره تلفن همراه و کد امنیتی را وارد کرده و روی گزینه " ارسال کد فعالسازی" کلیک کنید.
4- با وارد کردن کد فعال سازی صفحه ای مشابه زیر نمایان خواهد شد که می توان نوع مجوز را در این صفحه انتخاب کرد. در پایان روی "درخواست صدور مجوز" کلیک کنید.
5- با طی کردن مراحل گفته شده به صفحه جدیدی منتقل خواهید شد که امکان تعیین کردن یک نام کاربری و گذرواژه برای متقاضی وجود دارد.
6- برای دریافت هر یک از مجوزهای آژانس مسافرتی، متقاضی به طور خودکار به صفحه سایت سازمان مربوطه منتقل می گردد. به عنوان نمونه، افرادی که درخواست صدور مجوز بند (الف) را داشته باشند، مانند زیر به سایت سازمان هواپیمایی کشور هدایت می شوند. در این مرحله باید نام کاربری و گذرواژه دریافت شده در مرحله قبل را وارد کرد.
7- متقاضی با ورود به کارتابل شخصی خود می تواند درخواست های ارسال شده خود را رهگیری کند. به طور مثال، درخواست مجوز آژانس مسافرت هوایی اکنون در کارتابل متقاضی ثبت شده و می توان تغییرات روند رسیدگی به آن را مشاهده کرد.
8- در صورتی که متقاضی واجد شرایط دریافت مجوز باشد، مجوز مربوطه برای او صادر خواهد شد و اجازه تاسیس آژانس را خواهد داشت. از طرف دیگر مسافران می توانند برای دریافت خدمات از این آژانس اعتماد کافی داشته باشند.
وثیقه خروج از کشور مبلغی است که برخی افراد بدون پرداخت آن اجازه خارج شدن از مرزهای ایران را نخواهند داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مقاله زیر را مطالعه نمایید.
استعلام اعتبار مجوز آژانس مسافرتی
افرادی که قصد خرید بلیط سفر هوایی خود را از آژانس های مسافرتی دارند، معمولا با چالش های ذهنی در رابطه با اعتبار آژانس های هوایی مواجه می شوند. برای مطمئن شدن از قانونی بودن آژانس ها می توان مجوز آن ها را بررسی کرد. استعلام اعتبار مجوز آژانس مسافرتی به سادگی توسط هر فرد و در هر کجای کشور امکان پذیر خواهد بود.
برای استعلام مجوز آژانس های مسافرت هوایی می توان از طریق لینک https://caa.gov.ir/air-transport-agencies به سایت سازمان هواپیمایی کشور وارد شده و اسامی تمامی دفاتر خدمات مسافرت هوایی را مشاهده کرد. در این صفحه مشابه تصویر زیر به سادگی می توان نام آژانس های مورد نظر را نیز جستجو کرد. در صورتی که مقابل نام آن آژانس، کلمه "فعال" نوشته شده باشد یعنی مجوز بند (الف) را دریافت کرده و دارای اعتبار است.
برای استعلام مجوز آژانس های گردشگری که قاعدتا می بایست مجوز بند (ب) را داشته باشند، باید از سامانه سادرا به آدرس اینترنتی https://ta.mcth.ir/?returnurl=%2fagency استفاده کرد. سامانه دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گشت، لیست تمامی دفاتر گردشگری کشور را مشابه تصویر زیر به متقاضیان ارائه می دهد.
در سامانه سادرا امکان جستجوی نام آژانس مورد نظر، مشاهده اعتبار مجوز آن و همچنین جستجوی آژانس گردشگری در شهرهای دیگر برای متقاضیان وجود دارد. در صورتی که وضعیت آژانس به صورت تایید نشده باشد یعنی مجوز اعتبار نداشته و یا اعتبار مجوز بند (ب) آن به پایان رسیده است.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل استعلام مجوز آژانس مسافرتی همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با استعلام مجوز آژانس مسافرتی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. خیر باید از طریق آژانس های مسافرتی پیگیری کنین.