برای مشاوره شرایط کاپوتاژ کردن خودرو
برای مشاوره شرایط کاپوتاژ کردن خودرو
بسیاری از افراد هنگام سفر، ترجیح می دهند که با خودروی شخصی خود سفر کنند. برای سفر های خارجی با خودروی شخصی، لازم است که افراد ابتدا یک سری مجوز ها را دریافت کرده و کار های لازم را انجام بدهند. برای خروج خودرو از کشور، نیاز است تا تمامی مراحل برای کاپوتاژ خودرو انجام شوند. اکنون شاید بسیاری از افراد با این سوال مواجه شوند که کاپوتاژ کردن خودرو چیست؟
کاپوتاژ خودرو به زبان ساده، همان خارج کردن خودرو از کشور با مجوز های رسمی است. برای انجام کاپوتاژ ماشین، می بایست ابتدا مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو تهیه، شرایط کاپوتاژ و هزینه کاپوتاژ خودرو بررسی و همچنین برای دریافت مجوز های لازم به اداره گمرک مراجعه شود. در ادامه این مطلب به بررسی کامل این که کاپوتاژ خودرو چیست و چگونه انجام می شود پرداخته شده است.
کاپوتاژ کردن خودرو چیست؟
افرادی که به مناطق مرزی سفر کرده یا با گمرک سر و کار دارند، در مرز های کشور با عبارت کاپوتاژ خودرو مواجه شده اند. اما شاید اکنون برای بسیاری از کاربران این سوال به میان آمده باشد که کاپوتاژ کردن خودرو چیست؟ به چه منظوری انجام می شود و چه روش هایی برای انجام آن وجود دارد؟ در ادامه این بخش درباره پاسخ تمامی این پرسش ها و بررسی این که کاپوتاژ خودرو چیست به صورت کامل پرداخته شده است.
در ابتدا و به زبان ساده باید گفت که کاپوتاژ خودرو، یعنی حمل خودرو از مناطق مرزی و گمرک به یک کشور دیگر، مانند سفر به کردستان عراق. واژه کاپوتاژ یا Cabotage در کل برای جا به جایی، حمل مسافران و کالا ها به کار می رود. وارد کنندگان و صادرکنندگان محصولات مختلف، از این عبارت در تجارت خود بسیار زیاد استفاده می کنند. کاپوتاژ خودرو هم معنای مشابهی داشته و به معنای جا به جا کردن خودرو یا وسایل نقلیه شخصی افراد از گمرک است.
امروزه کاپوتاژ خودرو با وسایل حمل و نقل مختلفی از جمله کشتی، قطار و… نیز انجام می شود. افرادی که قصد دارند تا خودروی خود را کاپوتاژ کنند، می بایست هزینه و مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو را آماده کرده، از شرایط مرز مورد نظر خود اطمینان پیدا کرده و سپس با توجه به راه های کاپوتاژ کردن موجود، سایر کار های مربوطه را انجام بدهند. در ادامه این مطلب درباره هر یک از این مراحل توضیحات بیشتری برای کاربران ارائه شده است.
شرایط کاپوتاژ کردن خودرو
پس از کسب اطلاعات لازم در خصوص این که کاپوتاژ کردن خودرو چیست، اولین سوالی که ممکن است برای کاربران درباره کاپوتاژ خودرو به میان بیاید، این است که شرایط کاپوتاژ خودرو چیست و چگونه می توان از آن ها مطلع شد؟ همان طور که در بخش قبلی هم اشاره شد، افراد پیش از اقدام برای کاپوتاژ خودروی خود، حتما باید شرایط انجام این کار را مطالعه کرده و سپس برای انجام این کار اقدام کنند. در راستای اهمیت اطلاع از این موضوع، در ادامه این بخش درباره شرایط کاپوتاژ خودرو توضیحات بیشتری ارائه شده است.
خودرو باید پلاک بین المللی داشته باشد.
راننده یا صاحب خودرو باید گواهی نامه بین المللی داشته باشد.
فرایند های قانونی باید از طریق گمرک پیگیری شده باشد.
در صورتی که خودرو قدیمی است، باید از سازمان میراث فرهنگی مجوز گرفته شود.
خودرو باید برگه معاینه فنی داشته باشد.
خودرو باید حتما متعلق به شخصی باشد که درخواست را ثبت کرده است.
برای انجام مراحل قانونی و کسب شرایط لازم، می بایست به سازمان ایرانگردی و جهانگردی مراجعه کرد. در این سازمان می توان مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو مانند گواهی نامه بین المللی و پلاک بین المللی خودرو را دریافت کرد. مراحل قانونی و گمرکی مربوط به کاپوتاژ خودرو هم در گمرک تهران انجام می شود. تمامی افرادی که ساکن سایر شهر ها به غیر از پایتخت هستند، باید برای انجام کار های کاپوتاژ خودروی خود به تهران مراجعه کنند.
مدارک لازم برای کاپوتاژ کردن خودرو
در بخش شرایط هم مشاهده شد که آماده کردن مدارک برای کاپوتاژ کردن ماشین یکی از شرایط بسیار مهم است. اما شاید پس از این سوال که کاپوتاژ کردن خودرو چیست، کاربران با این سوال رو به رو شوند که چه مدارکی برای انجام این کار مورد نیاز است؟ اطلاع از لیست مدارک مورد نیاز می تواند به افراد کمک کند تا در زمان کمتری کار های قانونی مربوط به کاپوتاژ خودرو خود را انجام داده و در حین انجام این کار با مشکلی مواجه نشوند. در همین راستا در ادامه این بخش، لیست مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو به صورت کامل ارائه شده است.
کارت ماشین
گواهینامه ملی
برگ بیمه سبز خودرو
گواهینامه بین المللی
سند خودرو
بیمه نامه خودرو
۴ قطعه عکس ۳ * ۴
پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
لازم به ذکر است که گواهینامه ملی فرد باید اعتبار کافی را داشته باشد. حداقل میزان اعتباری که برای گواهینامه ملی در نظر گرفته شده است یک ماه و نیم است. بنابراین افرادی که اعتبار گواهینامه ملی آن ها تمام شده است، می بایست برای تمدید آن اقدام کنند. منظور از بیمه نامه خودرو، بیمه برگه سبز و بیمه شخص ثالث است. هر دو این بیمه ها ضروری بوده و افراد بدون در دست داشتن آن ها نمی توانند کاپوتاژ خودروی خود را انجام بدهند. در ضمن در زمان مراجعه به گمرک برای انجام کار های قانونی، خودرو باید همراه فرد باشد.
نحوه کاپوتاژ کردن خودرو
در بخش های قبلی درباره این که شرایط، هزینه و مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو چیست به صورت کلی صحبت شد. اما اکنون شاید این سوال برای افراد به میان بیاید که مراحل کاپوتاژ خودرو به چه صورت بوده و چگونه باید این کار را انجام داد؟ در راستای اهمیت اطلاع افراد از نحوه انجام این کار، در ادامه این بخش درباره نحوه کاپوتاژ خودرو به صورت کامل توضیحاتی ارائه شده است.
مرحله اول کاپوتاژ خودرو، دریافت مدارک لازم است. برای دریافت پلاک ترانزیت، گواهینامه بین المللی و این چنین مدارک، افراد باید به اداره ایران گردی و جهان گردی مراجعه کنند. پس از مراجعه به این اداره و تحویل مدارک شناسایی خودرو و مالک خودرو، کار های لازم برای دریافت پلاک ترانزیت و گواهینامه انجام می شود. کاربران پس از دریافت این مدارک می توانند به گمرک مراجعه کرده و سایر مراحل را سپری کنند.
پس از این که مدارک آماده شده و فرد تمامی آن ها را به گمرک ببرد، دیگر مراحل پیچیده و سختی در کار نیست. در خود اداره گمرک تمامی مراحل مربوط به کاپوتاژ خودرو به سادگی انجام می شوند. تنها کافی است که افراد تمامی مدارک را بدون هیچ نقصی به آن ها تحویل بدهند. در صورت کامل بودن مدارک، در کمتر از ۲ ساعت می توان مجوز های لازم را برای کاپوتاژ خودرو دریافت کرد. پس از آن هم کافی است که خودرو را در زمان معین به مرز مورد نظر برده و حمل و نقل آن را انجام داد.
هزینه کاپوتاژ کردن خودرو
پس از کسب اطلاعات لازم درباره این که کاپوتاژ خودرو چیست، یک سوال مهم دیگری که ممکن است برای کاربران به وجود بیاید، درباره هزینه های لازم برای انجام این کار است. ممکن است که کاربران با این سوال مواجه شوند که هزینه کاپوتاژ خودرو چقدر است و چه مقدار سرمایه اولیه برای انجام این کار لازم است؟ در همین راستا در ادامه این بخش، به توضیح تمامی هزینه های مربوط به کاپوتاژ خودرو پرداخته شده است.
خدمات | هزینه |
دریافت پلاک ترانزیت خودرو |
۴۲۵ هزار تومان |
دریافت پلاک ترانزیت موتور |
۲۰۲ هزار تومان |
ترجمه گواهینامه خودرو و موتو |
۱۴۱ هزار تومان |
دفترچه مالکیت |
۱۳۰ هزار تومان |
انتقال پلاک |
۹۳ هزار تومان |
تایید سوابق مدارکی از جمله گواهینامه بین المللی، دفترچه مالکیت و پلاک ترانزیت |
۲۸ هزار تومان |
ودیعه شرکت های کارنه برای خودرو شخصی |
۴۰۰ هزار تومان |
همان طور که در جدول فوق مشاهده می شود، هزینه های مربوط به کاپوتاژ خودرو به شرایط فرد بستگی دارد. همچنین برای کاپوتاژ خودرو به مرز های مختلف، باید هزینه های متفاوتی هم پرداخت شود. ضمنا در صورتی که خودرو قدیمی باشد، باید هزینه های مربوط به تایید سازمان میراث فرهنگی را هم به این لیست اضافه کرد. نوع خودرو، سال ساخت آن و همچنین روش کاپوتاژ کردن و مقصد مورد نظر افراد همگی در هزینه های نهایی تاثیرگذار خواهد بود.
تمدید کاپوتاژ کردن خودرو
سوال مهم دیگری که درباره کاپوتاژ خودرو ممکن است به وجود بیاید، درباره میزان اعتبار برگه مجوز کاپوتاژ است. کاربران اکثرا با این سوال مواجه می شوند که مدت اعتبار برگه کاپوتاژ خودرو چقدر است و در صورت پایان اعتبار این برگه، چگونه باید برای تمدید آن اقدام کرد؟ در راستای اهمیت اطلاع افراد از این موضوع، در ادامه درباره تمدید کاپوتاژ خودرو و همچنین مدت اعتبار آن اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
اولین نکته ای که کاربران باید به آن توجه داشته باشند، میزان اعتبار برگه کاپوتاژ خودرو است. زیرا اعتبار مدارک مربوط به خروج از کشور از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و می تواند در سفر افراد تاثیر گذار باید. این برگه تا ۱ سال اعتبار داشته و افراد می توانند برای حمل و نقل خودروی خود به خارج از کشور از آن استفاده کنند. اما در صورتی که یک سال تمام شود، باید برای استفاده مجدد، برای تمدید آن اقدام کرد.
مراحل تمدید کاپوتاژ خودرو از مراحل دریافت آن هم آسان تر است. تنها کافی است که داوطلبان با این برگه و مدارکی که قبلا تهیه کرده اند، به اداره گمرک مراجعه کرده و درخواست تمدید برگه کاپوتاژ را بدهند. در صورت تکمیل بودن مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو و درست بودن تمامی شرایط و پرداخت هزینه لازم، برگه کاپوتاژ آن ها تمدید شده و مجددا می توانند از آن استفاده کنند. در صورت ناقص بودن مدارک افراد باید پس از تکمیل به این مراکز بازگردند.
ابطال کاپوتاژ کردن خودرو
همان طور که اشاره شد، میزان اعتبار کارت کاپوتاژ خودرو تنها یک سال بوده و پس از آن باید با ارائه مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو و پرداخت هزینه آن، این برگه تمدید شود. اما پایان اعتبار برگه کاپوتاژ به معنی باطل شدن آن نیست و باز هم افراد باید با ارائه مدارک لازم برای باطل کردن آن اقدام کنند. در ادامه این بخش به صورت کلی به این که ابطال کاپوتاژ کردن خودرو چیست و مراحل آن چگونه است پرداخت شده است.
پس از گذشت مهلت یک ساله یا اعتبار برگه کاپوتاژ خودرو، افرادی که قصد دارند تا دوباره از آن استفاده کنند، باید آن را تمدید کنند. اما افرادی که دیگر قصد ندارند از برگه کاپوتاژ خود استفاده کنند، باید این برگه را به اداره گمرک برده و درخواست خود را برای ابطال برگه و مجوز کاپوتاژ خودرو ثبت کنند. این کار به این دلیل است که اداره گمرک نیز از تصمیم فرد مبنی عدم خروج از کشور مطلع شود.
در صورتی که یک سال از دریافت برگه کاپوتاژ خودرو گذشته باشد و افراد برای تمدید یا ابطال آن کاری انجام نداده باشند، خودرو آن ها جریمه می شود. بنابراین توصیه می شود که برای جلوگیری از پرداخت جریمه های سنگین، در اولین فرصت با مدارک خودرو و مدارک احراز هویت شخص مانند شناسنامه و کارت ملی یا پاسپورت و گواهینامه، به گمرک برای ابطال کاپوتاژ خودرو مراجعه شود تا افراد مشمول جریمه نشوند.
مراکز کاپوتاژ کردن خودرو
تا این بخش از مطلب درباره کاپوتاژ کردن خودرو چیست؟ شرایط، مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو، تمدید و ابطال برگه کاپوتاژ خودرو توضیحاتی ارائه شد. اما اکنون شاید برای بسیاری از کاربران این سوال به میان آمده باشد که مراکز کاپوتاژ خودرو کجا هستند و برای انجام این کار باید به کجا مراجعه کرد؟ در همین راستا در ادامه این بخش به معرفی این مراکز پرداخته شده است. اولین نکته این است که تمامی افراد برای انجام کار های اولیه و دریافت برگه کاپوتاژ خودرو خود باید به گمرک غرب تهران مراجعه کنند. پس از دریافت مجوز های لازم و برگه کاپوتاژ خودرو، باید به مراکز کاپوتاژ کردن در شهر خود بروند. مراکز کاپوتاژ خودرو در تهران شامل آدرس های زیر می شوند.
تهران، خیابان آزادی، بین خوش و بهبودی، نبش خیابان شهید قانعی، پلاک ۲۳۱
تهران، خیابان فیاض بخش، نبش کوچه جهانگردی، پلاک ۳۳
تهران، خیابان خرمشهر (آپادانا)، ابتدای خیابان شهید عربعلی، بین کوچه یکم و سوم، پلاک
مراکز کاپوتاژ ماشین در هر شهر متفاوت بوده و باید به صورت جداگانه بررسی شوند. برای اطلاع از مراکز کاپوتاژ در سایر شهر های کشور و همچنین استان هایی مانند استان البرز، تنها کافی است که هنگام مراجعه به گمرک درباره مراکز کاپوتاژ پرسیده شود. همچنین داوطلبان می توانند به راحتی با جست و جو کردن مراکز کاپوتاژ شهر خود، به آدرس این مراکز دسترسی داشته باشند و برای دریافت این برگه به این مراکز مراجعه کنند.
کاپوتاژ ماشین برای سفر به عراق
همان طور که در این مطلب به این موضوع و کاپوتاژ کردن خودرو چیست اشاره شد، برای خارج کردن خودرو از مرز کشور، می بایست آن را کاپوتاژ کرد. اکنون شاید برای کاربران این سوال به میان بیاید که آیا برای خارج کردن خودرو از مرز مهران و سفر زیارتی به عراق هم لازم است تا تمامی این مراحل طی شود یا خیر؟ در ادامه این بخش درباره کاپوتاژ ماشین برای سفر به عراق اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
بسیاری از مسافرانی که برای سفر های زیارتی و… به عراق می روند، با خودروی شخصی خود سفر می کنند. سفر به عراق هم مانند تمامی کشور های دیگر، یک سفر خارجی محسوب شده و مسافران برای خروج خودروی خود از ایران و بردن آن به عراق باید تمامی مراحل مربوط به کاپوتاژ خودرو مانند پرداخت هزینه و ارائه مدارک لازم برای گرفتن برگه کاپوتاز خودرو را انجام بدهند. در این صورت می توانند ماشین خود را از کشور خارج کنند.
برای کاپوتاژ خودرو و خروج آن از مرز مهران، باید مانند هر مرز دیگری، ابتدا به اداره ایران گردی و جهان گردی مراجعه شده و مدارک لازم برای کاپوتاژ خودرو و پلاک ترانزیت دریافت شود. سپس افراد می توانند با مراجعه به گمرک، برگه کاپوتاژ خود را دریافت کنند. تمامی مراحل برای انجام این کار مانند مراحل کاپوتاژ خودرو به یک کشور دیگر است. در صورتی که افراد مراحل گفته شده را طی نکنند امکان خروج ماشین از ایران را نخواهند داشت.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل کاپوتاژ کردن خودرو، شرایط، مدارک و هزینه های آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با کاپوتاژ کردن خودرو مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. خیر