برای مشاوره کار در نروژ
برای مشاوره کار در نروژ
نروژ به عنوان یکی از بهترین کشورهای جهان برای زندگی شناخته شده است. این کشور اروپایی به داشتن مزایای رفاهی عالی، وجود تعادل سالم بین کار و زندگی و همچنین درآمد بالا در بین کشورهای جهان معروف است. یافتن کار در نروژ جزو اهداف مهم بسیاری از جستجوگران کار است. برخی علاقه مندان مهاجرت به نروژ در مورد مزایای دریافت ویزای کار این کشور و فعالیت در بازار کار نروژ سوال می پرسند. برای بسیاری افراد جالب است که هم دولت نروژ و هم کارفرمایان در صورت بیماری، بارداری، بیکار شدن و یا بازنشستگی کارکنان به روش های مختلفی از آن ها حمایت خواهند کرد. در این مقاله به طور جزئی به نحوه کاریابی در نروژ، انواع روش های کاریابی به این کشور، شرایط و هزینه های لازم، اطلاعات مربوط به ویزای کار نروژ و مطالب مرتبط دیگر پرداخته شده است.
کار در نروژ
نروژ کشوری در شمال قاره اروپا است که نیمه غربی شبه جزیره اسکاندیناوی را اشغال کرده است. نزدیک به نیمی از ساکنان این کشور در جنوب و در منطقه اطراف پایتخت آن یعنی شهر اسلو زندگی می کنند. بنابراین بازار کار این کشور در این مناطق فعال تر بوده و سالانه برای بهبود شرایط اقتصادی، مهاجران بسیاری از دیگر کشورها به نروژ جذب می شوند. ایرانیان نیز در سال های اخیر با بررسی شرایط زندگی و کار کردن در نروژ علاقه زیادی به اطلاع از روش های کاریابی در نروژ پیدا کرده اند.
برای ترک کشور به مقصد نروژ روش های مختلفی وجود دارد. هر یک از متقاضیان کار در این کشور با توجه به شرایط و میزان تخصص و مهارت خود می توانند یکی از مسیرهای مهاجرتی به این کشور را در پیش بگیرند. در این بخش تمامی روش های کاریابی در نروژ به ترتیب اولویت و محبوبیت افراد خارجی مورد بررسی قرار گرفته اند.
اولین روش محبوب برای مهاجرت اتباع خارجی به نروژ، روش کارگران ماهر یا اسکیل ورکر (Skilled Worker) است. این روش برای افرادی مناسب است که دارای توانایی و مهارت کافی برای رقابت با سایر افراد در اخذ شغل مناسب در نروژ هستند. افرادی که از طریق برنامه های اسکیل ورکر برای کار کردن در نروژ اقدام می کنند باید یک درخواست کار یا پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرمای نروژی دریافت کرده باشند. به این پیشنهاد شغلی جاب آفر (Job Offer) نیز گفته می شود.
افرادی که به دنبال یافتن شغل مناسب در نروژ هستند به طرق مختلفی می توانند به مشاغل نیازمند نیرو دسترسی پیدا کنند. پس از آن با برقراری ارتباط با کارفرمای شغل مورد نظر و جلب نظر او می توان امید به اخذ آن موقعیت شغلی داشت. کارفرمایان نروژی هیچ گونه تبعیضی برای پرداخت حقوق بین کارکنان داخلی و بومی نروژ و همچنین کارکنان خارجی قائل نمی شوند که این یکی از مزیت های برنامه اسکیل ورکر محسوب می شود.
می توان گفت که در روش کارگر ماهر یا همان اسکیل ورکر، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با شغل مورد درخواست علاوه بر داشتن سابقه شغلی جزو ملزومات کار در نروژ است. در صورتی که افراد نتوانند از روش اول (کارگر ماهر) شغل مناسب خود را در نروژ پیدا کنند و یا شرایط استفاده از این روش را نداشته باشند، امکان استفاده از دیگر روش های کاریابی در نروژ برای آن ها وجود دارد.
عده زیادی از اتباع خارجی همچون ایرانیان تمایل به مسافرت به نروژ و جستجوی کار در این کشور به صورت حضوری دارند. برای این دسته افراد روشی به نام جستجوی کار یا جاب سیکر (Job Seeker) پیشنهاد می شود. برای جستجوی کار در نروژ به صورت حضوری می توان یک ویزای موقت 6 ماهه تحت همین عنوان را دریافت کرده و در مدت تعیین شده به نروژ سفر کرد. متقاضیان به اندازه 6 ماه در نروژ فرصت برای یافتن شغل متناسب خود خواهند داشت.
این نکته را باید در نظر داشت که ویزای جستجوی کار به هیچ عنوان به دارنده آن اجازه کار کردن در نروژ را نمی دهد. بلکه چنانچه افرادی در بازه معین شده موفق به پیدا کردن شغل و عقد قرارداد با کارفرما شوند، می بایست به کشور مبدا خود بازگشته و از طریق پیشنهاد شغلی دریافت شده اقدام به اخذ ویزای کار نروژ کنند.
علاوه بر این، ویزای جستجوی کار نروژ برای دسته دیگری از افراد نیز مورد استفاده قرار می گیرد. کارگران ماهری که تحصیلات خود را در نروژ به پایان رسانده اند با دریافت ویزای جاب سیکر اجازه خواهند داشت که به مدت 6 ماه و بدون داشتن پیشنهاد شغلی در نروژ بمانند و به دنبال کار بگردند. پس از آن این افراد می توانند در این کشور ویزای خود را به ویزای کار نروژ تغییر دهند.
دیگر روش های مهاجرت کاری به نروژ را می توان در دسته های زیر قرار داد که مخاطبان خاص خود را دارند و در صورت داشتن شرایط لازم، ویزای کار متناسب با درخواست فرد برای او صادر می شود.
مهاجرت برای کارهای فصلی: افرادی که به مدت کوتاهی قصد کار کردن در شغلی را دارند و فقط در زمان خاصی از سال این کار قابل انجام باشد، می توانند به صورت فصلی و کوتاه مدت در نروژ کار کنند. چنین افرادی معمولا به عنوان جایگزین کارمندان دائمی نروژ به مدت محدود وارد این کشور می شوند. برای این روش نیز قبل از درخواست باید یک پیشنهاد کار از کارفرما و همچنین یک تاییدیه از اداره کار و رفاه نروژ (NAV) دریافت کرد.
مهاجرت برای انجام آموزش و تحقیقات پیشرفته: این روش توسط دانشجویانی استفاده می شود که در طول تحصیلات عالی خود نیاز به بهره مندی از آموزش موسسات نروژ دارند یا محققانی که در طول مدتی خاص قصد انجام کارهای تحقیقاتی در نروژ را دارند.
مهاجرت برای تعطیلات کاری: این روش برای جوانان زیر 31 سال است که از کشورهای آرژانتین، استرالیا، کانادا، ژاپن و نیوزلند برای مهاجرت کاری به نروژ اقدام می کنند. واجدین شرایط می توانند حداکثر تا 1 سال در نروژ کار و زندگی کنند.
مهاجرت برای هنرمندان: در این روش، نوازندگان، خوانندگان و دیگر دسته هنرمندان، می توانند به صورت کوتاه مدت و برای اجرای کنسرت یا نمایش به نروژ وارد شوند. حداکثر اقامت مجاز برای این هنرمندان 14 روز (دو هفته) است.
بازار کار فعال و پویای آلمان هم به شهروندان اتحادیه اروپا و هم به اتباع سایر کشورها اجازه ورود به این کشور و فعالیت در مشاغل مختلف را می دهد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص کار در آلمان مقاله زیر را مطالعه کنید.
شرایط کار در نروژ
نروژ از نظر بسیاری از اتباع خارجی و کارگرانی که وارد این کشور می گردند، یک کشور مرفه و اقتصادی است. این سرزمین اروپایی به دلیل پایین بودن نرخ بیکاری و اعطای حقوق و مزایای عالی به کارکنان خود در بین سایر کشورهای این قاره شهرت خاصی دارد. از جمله کشورهایی که اتباع آن سالانه درخواست های زیادی برای کار کردن در نروژ ارائه می کنند، کشور ما ایران است. بنابراین بررسی شرایط مهاجرت کاری به نروژ برای افراد خواهان رسیدن به این هدف اهمیت زیادی دارد.
با توجه به شرایط اقتصادی و کیفیت مناسب زندگی در نروژ، طبعا تمامی افرادی که در مسیر مهاجرت کاری به نروژ قدم بر می دارند موفق نخواهند شد. کار کردن در نروژ الزامات ویژه ای دارد که به دارندگان این شرایط شانس پذیرش و اخذ شغل در این کشور را می دهد.
از جمله شرایط مهاجرت کاری به نروژ می توان در اولین قدم به داشتن تخصص کافی در زمینه مورد نظر اشاره کرد. بر این مبنا، افرادی که در رشته شغلی مورد نظر خود در کشور نروژ حداقل مدرک پایان تحصیلات کارشناسی یا کارشناسی ارشد را داشته باشند، از اولویت بالاتری نسبت به سایرین برخوردارند. به این دلیل که داشتن مهارت های نظری، یک بخش اساسی را در مهارت های شغلی فرد تشکیل می دهد.
افرادی که تحصیلات دانشگاهی ندارند ولی در حرفه ای خاص فعالیت داشته اند، برای کار کردن در نروژ می بایست گواهی نامه معتبری ارائه دهند که اثبات کننده توانایی آن ها برای اخذ موقعیت شغلی باشد. در حالت کلی شرایط تحصیلی فرد وابستگی زیادی به نوع شغل مورد نظر او دارد. چنانچه کارفرمایان به دنبال نیروی کار متخصص باشند، داشتن مدرک تحصیلی بالاتر الزامی می باشد.
دومین شرط ضروری برای کار کردن در نروژ داشتن مدرک زبان و توانایی کافی در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است. اکثریت مردم نروژ با زبان انگلیسی به عنوان یک زبان بین المللی آشنایی دارند و خارجی ها با توجه به محیط کار خود می بایست سندی دال بر مهارت زبان خود داشته باشند.
مقامات نروژ تحت هیچ شرایطی به اتباع خارجی زیر 18 سال اجازه ورود به این کشور برای کار کردن را نمی دهند. لذا داشتن سن بالاتر از 18 سال برای تمامی متقاضیان مهاجرت کاری به نروژ ضروری است. حداکثر سن مورد پذیرش نیز تا 45 الی 55 سال در نظر گرفته شده است که نشان دهده تلاش دولت نروژ برای جذب نیروی جوان است. هرچه سن بالاتر باشد از آن فرد توقع بیشتری نیز در زمینه سابقه کاری می رود. به طور کلی داشتن 3 تا 5 سال سابقه کار در حوزه مربوطه، یک ضرورت برای متقاضیان است.
شرط اساسی برای افرادی که قصد اخذ ویزای کار نروژ و ورود به این کشور را دارند این است که از قبل یک پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمایان نروژی دریافت کرده باشند. در غیر این صورت شرایط مهاجرت کاری به نروژ را نخواهند داشت. دریافت ویزای کار نروژ برای تمامی متقاضیان ضروری بوده و به آن ها مجوز کار در این کشور را خواهد داد.
از جنبه های دیگری نیز فرد متقاضی کار در نروژ باید شرایط لازم را برآورده کند. به عنوان مثال، تنها افرادی شانس مهاجرت کاری به نروژ را خواهند داشت که سلامت جسمی و روانی آن ها تایید شده باشد و از توانایی کافی برای انجام مسئولیت های محول شده کارفرما برخوردار باشند.
در نهایت، یک اصل ضروری برای تمامی افرادی که قصد مهاجرت کاری به نروژ را دارند، نداشتن هیچ گونه سوء سابقه کیفری است. دولت نروژ به افراد با سابقه مجرمیت و یا افرادی که در رابطه با سوابق کیفری خود صادق نباشند، اجازه ورود و اشتغال در این کشور مرفه را نخواهد داد. این را باید در نظر داشت که متقاضیانی که موفق به اخذ یک موقعیت شغلی در نروژ می شوند، به هیچ عنوان حقوق دریافتی کمتر از بومیان نروژ نخواهند داشت.
مهاجرت به کشور روسیه، روش های گوناگونی دارد که یکی از این روش ها مهاجرت کاری به روسیه می باشد و برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
هزینه کار در نروژ
یکی از بحث های پر از استرس و نگرانی برای افراد متمایل به مهاجرت های کاری، مبحث هزینه ها و مخارج لازم در این راه است. بدون شک افرادی که جزو قشر مرفهان جامعه نیستند، نگرانی ها و دغدغه هایی برای تامین هزینه های مهاجرت خود خواهند داشت. در این بخش برای آن دسته از افرادی که نروژ را به عنوان مقصد کاری خود انتخاب کرده اند، هزینه مهاجرت کاری به نروژ در چند زیرمجموعه مختلف تفکیک و بررسی شده است.
هزینه های مهاجرت کاری به نروژ را در چند بخش مختلف و در گام های پی در پی مسیر مهاجرت می توان به صورت جداگانه بررسی کرد. هرچند این چنین هزینه هایی وابستگی به موقعیت زمانی و اسناد فرد دارد، اما می توان میانگینی برای هزینه های مهاجرت به نروژ برای کار در نظر گرفت.
نخستین قسمت از هزینه های مهاجرت کاری به نروژ، مبالغ لازم برای اثبات تمکن مالی است. چراکه تمامی متقاضیان می بایست ثابت کنند که توانایی مالی کافی برای زندگی در نروژ را دارند. اگر فردی قصد به همراه بردن خانواده خود را داشته باشد، طبیعتا می بایست ثابت کند که از پس مخارج زندگی خانوادگی در نروژ بر خواهد آمد.
اثبات تمکن مالی در روند اخذ ویزای کار نروژ از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه یکی از دلایل اصلی رد شدن درخواست افراد، نداشتن مدارک لازم برای اثبات دارایی های کافی است. برای اثبات تمکن مالی هر متقاضی می بایست برای هر ماه، هزینه زندگی حدود 21 هزار کرون را داشته باشد. البته گردش حساب 6 ماه اخیر فرد نیز مهم است.
پس از در نظر گرفتن مبلغ لازم برای اثبات توانایی مالی، باید مبالغی را نیز جهت ترجمه و تایید مدارک مهاجرت کاری به نروژ کنار گذاشت. این هزینه می بایست به دارالترجمه های سراسر کشور پرداخته شود تا مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی و سایر مدارک قابل ارائه فرد به زبان انگلیسی یا نروژی ترجمه و سپس تایید گردد. با مراجعه به دارالترجمه های دایر در کشور می توان از نرخ ترجمه مدارک مطلع شده و برای کاهش هزینه ها، در صورت امکان از تخفیفات آن ها نیز بهره مند شد.
گام بعد مرتبط است با هزینه های لازم برای سفر به نروژ که این هزینه ها شامل خرید بلیط هواپیما و هزینه های جانبی سفر می شود. با در نظر گرفتن یک تاریخ مشخص برای سفر و اقدام به موقع برای خرید بلیط می توان بلیط های ارزان قیمت تری نیز برای سفر به این کشور خریداری کرد. برای درخواست ویزای کار نروژ نیز هزینه ویزای کار غالبا 3200 تا 3700 کرون است، اما بسته به این که یک متقاضی در کجا و چگونه درخواست خود را ارسال می کند، ممکن است مجبور به پرداخت هزینه های اضافی نیز بشود.
در نهایت بخش مهمی از هزینه مهاجرت کاری به نروژ را هزینه های زندگی در این کشور شامل می شود. این نکته را باید در نظر داشت که نروژ از وضعیت اقتصاد خوبی برخوردار است و با درآمدی مناسب می توان زندگی ایده آلی را در این کشور داشت. هزینه های مربوط به زندگی در نروژ به چند دسته مختلف همچون هزینه اجاره یا خرید محل اقامت، خوراک، پوشاک، حمل و نقل، خدمات آب ، برق، گرمایش و سرمایش و غیره تقسیم بندی می شود.
زندگی در نروژ بسیار گران است، اما با این حال دریافت حقوق های بالا این هزینه ها را جبران می کند. میانگین هزینه زندگی در نروژ بسیار به سبک زندگی فرد و جایی که در کشور برای اقامت انتخاب می کند بستگی دارد. به طور کلی، می توان گفت که در هر ماه به 20000 تا 40000 کرون یعنی حدود 2176 تا 4352 دلار برای زندگی در نروژ نیاز است. این هزینه برای هر شخص تنها و بدون محاسبه اجاره، ماهانه حدود 11250 کرون است. در جدول زیر به طور جزئی میانگین هزینه های لازم آورده شده است.
پارامتر | هزینه زندگی در نروژ |
یک وعده غذایی در رستوران ارزان قیمت |
199 کرون |
کارت حمل و نقل ماهانه |
750 کرون |
1 لیتر بنزین |
20.72 کرون |
خدمات آب، برق، گرمایش و سرمایش |
1967 کرون |
اینترنت |
523 کرون |
اجاره آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر |
10488 کرون |
اجاره آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر |
18155 کرون |
کشور آمریکا به دلیل داشتن مزایای بسیاری اعم از آزادی بیان، رنکینگ بالای دانشگاه ها، سطح کیفی بالای آموزش، درآمد بالای مشاغل و بازار کار پیشرفته و... یکی از کشورهای مهم و مقصد بسیاری از مهاجران محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص یافتن کار در آمریکا مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مدارک لازم برای کار در نروژ
همانطور که در بخش های پیشین اشاره گردید، یکی از مهم ترین مدارک لازم برای مهاجرت کاری به نروژ، پیشنهاد شغلی یا دعوت نامه ای است که یک فرد از کارفرمای نروژی خود دریافت می کند. بنابراین چنین دعوت نامه ای به فرد اجازه درخواست برای ویزای کار نروژ را خواهد داد.
قطعا سفارت نروژ برای تشکیل پرونده متقاضیان و اعطای ویزای کار به آن ها از ایشان درخواست ارائه مدارک و مستندات خاصی را می کند. لذا مدارک لازم برای مهاجرت کاری به نروژ در مرحله درخواست ویزای کار، به طور کامل در لیست زیر آورده شده است.
2 قطعه عکس جدید و ابعاد پاسپورتی با پس زمینه سفید
پاسپورت معتبر با حداقل 3 ماه اعتبار
فرم تکمیل شده درخواست ویزای کار نروژ
مدارک شناسایی متقاضی همچون شناسنامه و کارت ملی
ترجمه رسمی و تایید شده مدارک شناسایی
مدارک تحصیلی یا گواهی حرفه ای به همراه ترجمه رسمی
رزومه تحصیلی فرد
نامه تمکن مالی تایید شده
اسناد سابقه شغلی و انگیزه نامه کاری
ارائه یک طرح کسب و کاری دقیق (برای متقاضیان ویزای خود اشتغالی)
نام و محل کسب و کار فرد (برای متقاضیان ویزای خود اشتغالی)
پیشنهاد شغلی یا دعوت نامه دریافت شده از کارفرما
رونوشت قرارداد کاری عقد شده بین متقاضی و کارفرما
سند ازدواج به همراه ترجمه (در صورت تاهل)
شناسنامه فرزندان
سند اجاره یا خرید محل اقامت در نروژ
بیمه درمانی معتبر نروژ
رزرو پرواز با تاریخ و شماره پرواز برای ورود و خروج از نروژ
گواهی سلامت پزشکی
گواهی نداشتن سوء پیشینه کیفری
پرداخت هزینه بررسی درخواست ویزای کار نروژ
علاوه بر مدارک گفته شده در بالا ممکن است برخی متقاضیان نیاز به ارائه مدارک اضافه ای نیز داشته باشند. به طور مثال، اگر فردی برای بیش از یک کارفرما درخواست شغلی داده باشد، باید مدارکی دال بر کار کردن برای چند کارفرما ارائه کند. علاوه بر این، مدارکی که ارائه می گردد باید هم به صورت اصلی و هم کپی باشد. اگر کارفرما از طرف فرد درخواست ویزای کار دهد، ممکن است ارائه کپی مدارک کفایت کند.
این نکته را باید در نظر گرفت که بررسی چک لیست مدارک برای آماده سازی مستندات ویزای کافی نیست و ممکن است همه موارد را پوشش ندهد. بنابراین یک متقاضی باید همیشه روند دقیق درخواست و مدارک مورد نیاز را از طریق سفارت نروژ یا مقامات اداره مهاجرت در کشور بررسی کند.
کشورهای مختلف معمولا از اصطلاحات ویزای کار و مجوز کار به صورت متفاوت استفاده می کنند. برخی ممکن است به مجوز کار به عنوان ویزای کار نیز اشاره کنند. اما به طور کلی باید گفت که ویزای کار نروژ به منزله داشتن اجازه کار در این کشور است. بنابراین در این بخش مدارک لازم برای دریافت مجوز کار نروژ نیز بررسی شد.
وجود روابط تجاری بین ایران و ترکیه به اتباع ایرانی شانس مهاجرت به این کشور همسایه و کار کردن در بازار کار آن را می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به ترکیه مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مراحل کاریابی در نروژ
مراحل مهاجرت کاری به نروژ در هر یک از روش های مهاجرت کاری به این کشور متفاوت است. به عنوان مثال، مراحل پرمتقاضی ترین روش، یعنی روش کارگران ماهر با روش خود اشتغالی یا کارگران فصلی متفاوت است. در این بخش مهم ترین مراحل مهاجرت کاری در نروژ به ترتیب بررسی می گردد.
قبل از هرگونه اقدامی برای پیدا کردن شغل یا دریافت ویزای نروژ از طریق وی اف اس گلوبال یا مراکز دیگر، فرد باید به خوبی دلیل خود را از تمایل به کار کردن در نروژ بداند. به این صورت که فرد نروژ را به عنوان یک مقصد قطعی مورد نظر خود و مناسب برای زندگی و کار در نظر بگیرد. پس از آن باید تلاش کرد تا به روش های مختلفی، در برقراری ارتباط به زبان نروژی توانایی هایی را کسب کرد. افرادی که قصد کار کردن به زبان انگلیسی را دارند نیز باید میزان تسلط خود را به این زبان افزایش دهند.
پس از آن فرد باید مدارک تحصیلی و شغلی خود را در نروژ اعتبارسنجی کند تا بفهمد آیا مستنداتی همچون مستندات تحصیلی او در نروژ اعتباری دارند یا خیر. در نروژ مدارک تحصیلی خارج از کشور برای اکثر حرفه ها پذیرفته می شود. البته این کارفرما است که تصمیم می گیرد آیا یک متقاضی شرایط تحصیلی را برای پذیرش این کار برآورده می کند یا خیر. با این حال، برخی از صلاحیت های حرفه ای در نروژ نیاز به مجوز رسمی دارند.
در گام بعدی فرد می بایست از طریق راه های مختلف اقدام به یافتن شغل مناسب برای خود کند. بیشتر درخواست های شغلی شرکت ها و ادارات نروژ به صورت آنلاین و به زبان نروژی ارائه می شوند. هرچند برخی افراد از طریق دوستان و آشنایان خود در نروژ به دنبال شغل مناسب می گردند، اما سایت ها و راه های ارتباطی مختلفی نیز برای پیدا کردن کار در نروژ وجود دارد. به عنوان نمونه، پلتفرم های زیر فضاهای بسیار خوبی برای شروع جستجوی کار در نروژ هستند.
finn.no: سایت اصلی نروژ برای مشاغل خالی که با ثبت نام در آن می توان هشدارهای مربوط به مشاغل مورد علاقه خود را دریافت کرد.
ثبت نام در آژانس های استخدام Manpower، Adecco، Temp Team و Personalhuset که نقاط شروع خوبی هستند، اما آژانس های زیادی نیز وجود دارند که برای بخش های تخصصی مانند مراقبت های بهداشتی، ساخت و ساز و کارهای اداری خدمات ارائه می دهند. آژانس های استخدامی می توانند موقعیت مناسب را برای یک متقاضی تشخیص داده و بلافاصله او را به کارفرما متصل کنند.
Jooble.org: یک پلتفرم جهانی اشتغال است که تعداد زیادی مشاغل خالی دارد.
linkedin.no: فضایی عالی برای ایجاد یک شبکه است. در لینکدین می توان یک نمایه ایجاد کرده و با افرادی که به زمینه کاری فرد علاقه مند هستند ارتباط برقرار کرد.
در حین جستجوی کار در نروژ فرد می بایست رزومه شغلی و تحصیلی خود را نیز بهبود دهد و به فرمت های مورد پسند کارفرمایان آن را نزدیک تر کند. پس از یافتن شغل مرتبط و مورد نظر می توان این رزومه را برای کارفرما ارسال نمود.
یک فرد متقاضی همیشه باید نامه درخواست شغل خود را مطابق با معیارهای موجود در آگهی شغلی تنظیم کند. بنابراین باید در یک پاراگراف کوتاه به معرفی متقاضی، توضیح دلایل درخواست او برای آن موقعیت شغلی و همچنین انگیزه او اشاره کرد. این نوشته فرصت مناسبی است تا شخص به کارفرما بفهماند که چرا فرد مناسبی برای این کار است.
بنابراین باید مطمئن شد که تحصیلات فرد، تجربه کاری و دستاوردهای او برای شرکت مورد نظر چقدر مفید خواهد بود. همچنین می توان به اختصار اشاره کرد که متقاضی در حال یادگیری زبان نروژی است. یک نکته مهم در این زمینه این است که بهتر است از قبل درباره شرکت تحقیق و دلایل تمایل به کار کردن در آن موقعیت شغلی را بیان کرد.
در صورتی که فرد توسط کارفرما تایید اولیه شود و رزومه او مورد توجه کارفرما قرار گیرد، ممکن است یک مصاحبه حضوری یا آنلاین ترتیب داده شود. در این مصاحبه هر دو طرف می توانند با یکدیگر آشنایی بیشتری پیدا کنند و در رابطه با جنبه های مختلف شغلی صحبت به میان آورند.
متقاضی نباید در مصاحبه ها شخصیت خود را دست کم بگیرد و در مورد نقاط ضعف خود صحبت کند. اگر چیزهایی وجود دارد که فرد چیزی از آن متوجه نمی شود، نباید باکی از پرسیدن سوال داشته باشد. این نشان می دهد که فرد علاقه مند و متواضع است که هردو، فاکتورهای اساسی برای کارفرمایان نروژی هستند. در نهایت پس از موافقت کارفرما با درخواست استخدام فرد، یک پیشنهاد شغلی برای او ارسال می شود.
با دریافت پیشنهاد شغلی می بایست بلافاصله برای دریافت ویزا یا مجوز کار نروژ اقدام کرد. این فرآیند نیز نیازمند طی کردن مراحل خاصی است که در بخش های بعدی به تفصیل توضیح داده خواهد شد. با دریافت ویزای نروژ می توان وارد خاک این کشور شد و فعالیت شغلی را آغاز نمود. پس از ورود به نروژ باید مجوز اقامت این کشور را نیز دریافت کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به سوئیس، مطالعه مقاله زیر به شما پیشنهاد می شود.
شرایط دریافت ویزای کاری در نروژ
برای فعالیت در بازار کار نروژ هر متقاضی می بایست شرایط دریافت ویزای مهاجرت کاری به نروژ را دارا باشد. چراکه ایرانیان بدون داشتن ویزا هرگز موفق به ورود به این کشور نخواهند شد. هرچند شرایط دریافت ویزای نروژ با توجه به نوع ویزای مورد درخواست فرد متفاوت است، اما برخی الزامات در بین تمامی ویزاهای مورد نظر مشابه هستند.
همانطور که در بخش های قبل بررسی شد، برای مهاجرت کاری به نروژ راه های مختلفی وجود دارد. بنابراین هر یک از این راه ها نیز ویزای مخصوص خود را می طلبد. انواع ویزاهایی که یک فرد می تواند برای کار کردن در نروژ دریافت کند عبارتند از ویزای کار کارگران ماهر (اسکیل ورکر)، ویزای کارگران فصلی، ویزای هنرمندان، ویزای محققان و غیره. جدول زیر شرایط کلی لازم برای دریافت ویزای کار نروژ را نشان می دهد.
شرایط دریافت ویزای مهاجرت کاری به نروژ |
داشتن حداقل سن 18 سال |
داشتن سلامت جسمی و روحی |
داشتن توانایی مالی کافی |
داشتن رزومه شغلی مرتبط و سوابق تحصیلی |
داشتن سوابق تحصیلات حرفه ای |
اثبات لزوم کار کردن در کشور نروژ |
داشتن پیشنهاد شغلی از طرف کارفرما |
داشتن برنامه ریزی مناسب برای سفر |
نداشتن سابقه کیفری |
متقاضیان خود اشتغالی نروژ باید قصد راه اندازی یک کسب و کار بلند مدت را داشته باشند. |
متقاضیان خود اشتغالی نروژ باید صاحب و مالک یک کسب و کار باشند. |
داشتن مدرک دانشگاهی یا تکمیل یک برنامه آموزش حرفه ای حداقل 3 ساله در سطح دبیرستان |
در صورت نیاز مجوز خود اشتغالی باید از مقامات مربوط به صنعت مربوطه دریافت گردد. |
کشور ژاپن یکی از کشور های صنعتی و پیشرفته آسیایی به شمار می رود و مزایای این کشور، متقاضیان و علاقه مندان را به سمت مهاجرت به ژاپن سوق می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویزای کاری به ژاپن مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مراحل اخذ ویزای کاری در نروژ
مراحل اخذ ویزای مهاجرت کاری به نروژ حساس ترین فرآیند در مهاجرت به این کشور و کار کردن در بازار کار آن است. افرادی که شرایط لازم برای دریافت ویزای کار نروژ را داشته باشند می بایست گام های خاصی را برای درخواست ویزای این کشور طی کنند. در اولین گام، فرد می بایست پس از دریافت دعوت نامه از طرف کارفرما اقدام به جمع آوری مدارک درخواست ویزا کند. لیست این مدارک را معمولا می توان از طریق ارتباط با سفارت و یا سایت سفارت نروژ دریافت کرد.
برای درخواست ویزای کار نروژ می بایست یک فرصت ملاقات از طریق سایت سفارت خانه نروژ رزرو کرد. بهتر است متقاضیان در اسرع وقت فرصت ملاقات خود را رزرو کنند تا دچار کمبود وقت نشوند. در فاصله زمانی که تا تاریخ مراجعه به سفارت باقی مانده است هر متقاضی باید مدارک لازم برای ویزای خود را آماده کرده باشد. یکی از مهم ترین مدارک، همان فرم درخواست ویزای نروژ است که به صورت فایل pdf از سایت سفارت دریافت و توسط فرد به دقت تکمیل می گردد.
با فرا رسیدن تاریخ رزرو شده، متقاضی می بایست با در دست داشتن تمامی مدارک لازم به سفارت نروژ مراجعه کند و علاوه بر پرداخت هزینه درخواست ویزا، مدارک تکمیلی خود را تحویل افسر سفارت دهد. در روز ملاقات حضوری ممکن است افسر سفارت سوالاتی راجع به اهداف فرد و یا سوالات شخصی از متقاضی داشته باشد که می بایست آمادگی کافی را برای ارائه پاسخ به این سوالات داشت. قانع کردن افسر سفارت با دادن پاسخ های مناسب، ارتباط مستقیمی با اخذ ویزا دارد.
لازم به ذکر است که تمامی مدارک لازم برای درخواست ویزای کار نروژ اعم از مدارک شناسایی، رزومه، مدارک تحصیلی و غیره، همگی می بایست به زبان انگلیسی یا نروژی ترجمه و آماده سازی شده باشد. این مدارک را باید هم به صورت اصل و هم به صورت کپی شده آماده کرد.
کارفرمایان نیز مجازند که از طرف کارگر، برای ویزای کار نروژ درخواست دهند، مشروط بر این که از طرف متقاضی به آن ها رضایت نامه کتبی داده شود. هیچ فردی نمی تواند بدون مجوز کار و مجوز اقامت در نروژ شروع به کار کند.
پس از اتمام مصاحبه یک بازه زمانی برای بررسی درخواست فرد اختصاص داده خواهد شد. بازه زمانی اعلام نتیجه درخواست ویزا ممکن است در برخی شرایط طولانی شود، اما به طور معمول تا 8 هفته این پردازش طول می کشد. درخواست ویزای خود اشتغالی نیز معمولا تا 18 هفته بررسی می گردد.
اگر درخواست متقاضی تایید شود، ویزای ورود به او داده می شود که روی پاسپورت فرد الصاق می شود. در غیر این صورت چنانچه درخواست رد شده باشد، متقاضی یک توضیح کتبی در مورد علت رد شدن آن دریافت خواهد کرد که می توان در یک بازه زمانی مشخص به این تصمیم اعتراض کرد.
کشور انگلستان یکی از بزرگ ترین اقتصادهای جهان با کمترین نرخ بیکاری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به انگلیس مقاله زیر را مطالعه نمایید.
تمدید ویزای کار در نروژ
ویزای کار نروژ یا همان اجازه اقامت برای کار، به مدت 2 سال معتبر است. در صورت داشتن شرایط لازم، این ویزا را می توان برای افرادی به مدت 2 سال دیگر تمدید کرد. البته باید در نظر داشت که اقدام برای تمدید ویزای کار نروژ باید تا قبل از انقضای آن صورت گیرد.
طبق قوانین نروژ، مجوز کار و اقامت در این کشور قابل تمدید است، اما توصیه می شود کارگرانی که هنوز در نروژ کار می کنند 1 تا 3 ماه قبل از پایان اعتبار مجوز فعلی خود در صدد تمدید آن باشند. چراکه تمدید ویزای مهاجرت کاری به نروژ نیز به یک مدت زمان انتظار برای پردازش درخواست نیاز خواهد داشت. البته بر خلاف ویزای کار نروژ که اعتباری 2 ساله دارد، ویزای خود اشتغالی این کشور تا 1 سال اعتبار دارد و این نوع ویزا را نیز می توان تمدید کرد.
برای تمدید ویزای کار نروژ باید یک درخواست آنلاین به اداره مهاجرت این کشور (UDI) ارائه کرد. سپس می بایست یک وقت ملاقات با پلیس نروژ رزرو کرده و مدارک لازم را تحویل داد. علاوه بر این ممکن است فرد ملزم به پرداخت هزینه درخواست نیز باشد.
هنگام درخواست برای تمدید ویزای کار نروژ، فرد می بایست همچنان تمامی شرایط لازم و اولیه برای دریافت ویزای کار نروژ که در بخش های قبل گفته شد را داشته باشد. مدارکی که باید هنگام درخواست برای تمدید ویزای کار نروژ ارسال گردد در لیست زیر آورده شده است.
پاسپورت متقاضی به همراه کپی تمام صفحات استفاده شده گذرنامه
نامه پوششی یا کاور لتر (Cover Letter) که پس از تکمیل درخواست آنلاین در وب سایت UDI توسط ایمیل فرد دریافت می شود.
فرم پیشنهاد استخدام قابل دانلود از وب سایت UDI
فیش اثبات دریافت دستمزد 3 ماه آخر
مازاد بر مدارک گفته شده در لیست بالا، هر مدرک اضافی دیگری که UDI از فرد درخواست کند می بایست توسط متقاضی تهیه و تحویل گردد.
کشور استرالیا علاوه بر دارا بودن طبیعت زیبا و شهرهای پویا و فعال، به عنوان یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان نیز شناخته شده است. از این رو مهاجرت به استرالیا جزو اهداف زندگی بسیاری از افراد می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به استرالیا مقاله زیر را مطالعه نمایید.
تبدیل ویزای کار به اقامت دائم نروژ
کارگران خارجی مادامی که مجوز اقامت دائمی در نروژ را نداشته باشند، ملزم به تمدید دوره ای ویزای کار خود خواهند بود. همانطور که ذکر شد، ویزای کار تنها برای یک بازه 2 ساله برای واجدین شرایط صادر می گردد و به این معنی است که تا زمانی که فرد یک قرارداد کاری بلندمدت با یک کارفرمای نروژی داشته باشد می بایست هر 2 سال یک بار و قبل از انقضای تاریخ ویزا برای تمدید آن اقدام کند.
از طرفی برای افرادی که قصد ماندگاری در نروژ و کار کردن و زندگی در این کشور را دارند، تمدید دوره ای این ویزا کاری خسته کننده است. چنین افرادی تمایل به اقامت دائم در نروژ داشته و دوست دارند که همچون شهروندان نروژی حق دائمی برای کار کردن و زندگی در این کشور داشته باشند. زندگی کردن به صورت نامحدود در نروژ و تبدیل ویزای مهاجرت کاری به اقامت دائم نروژ رویای بسیاری از مهاجران این کشور است.
مهاجرانی که با مجوز یا ویزای کار وارد این کشور می شوند می بایست ظرف مدت محدودی برای دریافت مجوز اقامت موقت خود اقدام کنند. مجوز اقامت افراد نیز در مرحله اول تا انقضای ویزای کار برای افراد صادر می گردد. از این رو بلافاصله پس از اتمام انقضای مجوز اقامت نروژ، فرد می بایست این کشور را ترک کند. در صورت علاقه مندی به زندگی طولانی مدت در نروژ باید دائما مجوز اقامت نروژ را تمدید و یا اقامت دائم این کشور را دریافت کرد.
دریافت اقامت دائم نروژ کار چندان دشواری نیست و تنها پس از 3 سال اقامت مداوم و کار کردن در نروژ می توان برای دریافت مجوز اقامت دائم این کشور درخواست داد. مجوز اقامت دائمی نروژ به هیچ عنوان انقضا نداشته و به مدت نامحدود به دارنده آن حق زندگی در نروژ، دریافت بورسیه تحصیلی نروژ و ادامه تحصیل در این کشور را می دهد. البته برای دریافت اقامت دائم نروژ باید شرایط خاص آن را داشت.
سالانه بسیاری از مهاجران، کشور کره جنوبی را به عنوان مقصد برای کار و زندگی خود انتخاب می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل مهاجرت کاری به این کشور مقاله زیر را مطالعه نمایید.
شرایط اقامت از طریق کار در نروژ
متقاضیان مهاجرت کاری به نروژ چه قصد اقامت کوتاه مدت و چه قصد اقامت دائم در این کشور را داشته باشند باید در مرحله اول ثابت کنند که توانایی مالی کافی برای زندگی در نروژ را دارند. در حقیقت یکی از شرایط اقامت از طریق مهاجرت کاری به نروژ برخورداری از تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی است.
این نکته نیز شایان ذکر است که با استعلام سوابق متقاضیان اقامت در نروژ، چنانچه شخصی دارای پیشینه کیفری و یا سوابق مجرمانه ای باشد به هیچ عنوان موفق به اخذ مجوز اقامت نروژ نخواهد شد.
در بخش قبل گفته شد که شرط لازم برای دریافت مجوز اقامت دائم نروژ برای اتباع خارجی این است که این افراد به مدت 3 سال مداوم در نروژ زندگی و کار کرده باشند. در این صورت پس از 3 سال می توان با داشتن دیگر شرایط لازم مجوز اقامت دائم نروژ را دریافت کرد. البته در برخی شرایط نیز بازه سنی متقاضیان اقامت دائم برای دولت نروژ اهمیت دارد. در اکثر مواقع سن متقاضیان نباید از 67 سال تجاوز کند و در مدت 3 سال گفته شده، اقامت این افراد در خارج از نروژ بیشتر از 7 ماه نبوده باشد.
شرایط اقامت از طریق مهاجرت کاری به نروژ به گونه ای است که حتی اگر فردی در یک شرکت انگلیسی زبان فعالیت داشته باشد، برای اینکه مقیم دائمی نروژ شود باید به زبان نروژی نیز تسلط پیدا کرده باشد. در این کشور برخی آموزش های اجباری فراگیری زبان نروژی برای مهاجران سایر کشورها برگزار می گردد که توانایی های برقراری ارتباط با مردمان بومی این کشور را به متقاضیان خواهد داد.
علاوه بر یادگیری زبان نروژی، قطعا برای زندگی دائمی در نروژ باید از قوانین و وضعیت اجتماعی این کشور نیز به خوبی آگاهی داشت. بنابراین در حوزه مطالعات اجتماعی نروژ نیز در این کشور آموزش هایی برای اتباع دیگر کشورها در نظر گرفته شده است. گذراندن این دوره ها و قبولی در امتحانات اخذ شده برای دستیابی به اقامت دائم نروژ الزامی می باشد. در برخی شرایط نیز افراد از گذراندن این امتحانات معاف می شوند که نیاز است مستندات لازم در این زمینه را ارائه دهند.
داشتن مدرک زبان نروژی سطح A2 و یا ارائه مستنداتی مبنی بر گذراندن 250 ساعت کلاس های آموزشی این زبان برای تمامی متقاضیان ضروری است.
این نکته را باید در نظر داشت که چنانچه افرادی با هدف تحصیل به نروژ سفر کرده باشند، برای اخذ اقامت دائم به 2 دسته تقسیم می شود. دانشجویان دکتری یا کارشناسی ارشد به این دلیل که این مقاطع جزو مشاغل نروژ به شمار می روند، می توانند دوره تحصیلی خود را جزو 3 سال لازم برای دریافت اقامت دائم به حساب آوردند، اما مقاطعی همچون کارشناسی به عنوان شغل محسوب نمی شوند و باید بعد از تحصیل با یافتن شغل مناسب در نروژ و 3 سال اقامت دیگر در این کشور برای دریافت اقامت دائم تلاش کرد.
اقامت دائم نروژ در مهاجرت کاری به افرادی تعلق می گیرد که شرایط پرداخت مالیات در این کشور را نیز رعایت کرده باشند. زیرا هر ماه بخشی از درآمد دریافتی افراد از شغل آن ها باید به صورت مالیات به دولت پرداخت گردد. این مقدار مالیات پرداخت شده برای دریافت اقامت نروژ باید حداقل 246246 کرون در طول یکسال باشد.
در مرحله بعد افرادی که اقامت دائم نروژ را اخذ می کنند می توانند پس از چند سال برای دریافت تابعیت و شهروندی و همچنین پاسپورت نروژ نیز اقدام کنند. اقامت 7 سال متوالی در طی 10 سال اخیر یکی از شرایط اصلی برای درخواست تابعیت نروژ است. از طرفی پاسپورت نروژ رتبه چهارم را در بین پاسپورت های کل جهان دارد و به دارنده آن اجازه سفر بدون محدودیت به تعداد زیادی از کشورهای جهان را می دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به ایتالیا می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
کار در نروژ با خانواده
کارگران ماهر دارای مجوز کار نروژ می توانند تا زمانی که در نروژ مشغول به کار هستند خانواده خود را نیز به همراه داشته باشند و از آن ها حمایت کنند. مهاجرت کاری به نروژ با خانواده به ویژه برای افرادی که قصد اقامت طولانی مدت در این کشور را دارند اهمیت بالایی دارد. افراد همراه فرد شامل همسر، فرزندان زیر 18 سال (از جمله فرزندخوانده)، والدین، خواهر، برادر و نامزد می شود. برای آوردن همسر به نروژ به عنوان همراه، باید حداقل 306700 کرون (33650 دلار آمریکا) در سال درآمد کسب کرد.
ساده ترین راه برای آوردن اعضای خانواده به نروژ این است که آن ها نیز به صورت همزمان با متقاضی برای دریافت ویزای همراه خود اقدام کنند. به این ترتیب همگی به طور همزمان پاسخ درخواست های ویزای خود را دریافت خواهند کرد. پاسخ درخواست ویزای همراه نروژ معمولا در عرض 3 ماه اعلام می گردد. البته مجددا کارفرمایان نروژی می توانند از طرف خانواده فرد درخواست ویزا دهند. در این حالت باید یک مجوز کتبی از طرف اعضای خانواده خواهان ویزا به کارفرما داده شود.
در حالتی که افراد از طریق مهاجرت برای انجام کارهای فصلی وارد نروژ شوند، امکانی برای به همراه بردن خانواده وجود ندارد. بلکه این افراد در همان مدت چند ماهه می توانند به تنهایی در نروژ و تحت نظر یک کارفرما اقامت داشته باشند. برای همین در حقیقت یکی از نکات مثبت مهاجرت کاری به نروژ، امکان به همراه بردن خانواده است.
واجدین شرایطی که ویزای همراه نروژ را دریافت کرده باشند می توانند خانواده خود را نیز پس از دریافت ویزای همراه برای تک تک اعضا با خود به نروژ ببرند. در صورتی که فرد بعد از گذشت 3 سال اقامت دائم نروژ را دریافت کند، خانواده او نیز در نروژ حق اقامت دائم و تحصیل خواهند داشت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کار در سوئد می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
کار در نروژ بدون مدرک زبان
در هنگام مهاجرت کاری به نروژ، شروط مدرک زبان بسیار بستگی به نوع شغل فرد خواهد داشت. به عنوان مثال، اگر فرد قصد فعالیت در مشاغل نروژی زبان را داشته باشد طبیعی است که باید مدرک آزمون زبان نروژی را ارائه دهد. البته عمده مهاجران کاری نروژ در مشاغل انگلیسی زبان فعالیت می کنند که در این حالت باید نمره قابل قبولی در یکی از آزمون های زبان انگلیسی کسب کرده باشند و این مدرک و نمره مورد تایید کارفرما نیز باشد.
در سال های اخیر با توجه به افزایش هزینه شرکت در آزمون های زبان و از طرف دیگر تمایل افراد به سرعت بخشیدن به کارهای مهاجرت، مبحث مهاجرت کاری به نروژ بدون مدرک زبان در ذهن بسیاری از افراد آمده است. این افراد معمولا زمان یا هزینه کافی برای شرکت در آزمون زبان را نداشته و قصد دارند بدون اخذ مدرک زبان در نروژ استخدام شوند.
مهاجرت کاری بدون مدرک زبان به چند عامل مختلف بستگی دارد. اولین مسئله این است که متقاضی از چه کشوری برای کار کردن در نروژ درخواست می دهد. دومین عامل نیز این است که سطح زبان فرد در چه حدی است و تا چه اندازه می تواند با کارفرما، همکاران و همچنین ساکنان نروژ ارتباط برقرار کند.
در حالتی که فرد توانایی نسبتا خوبی در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی یا نروژی داشته باشد و مورد تایید کارفرما قرار بگیرد، دیگر نیازی به ارائه مدرک زبان وجود ندارد. این موضوع در مصاحبه های برگزار شده در مرحله درخواست و همچنین صحبت با کارفرما تعیین می گردد.
در صورتی که برخی مشاغل برای جذب نیرو رقابت شدیدتری داشته باشند، قطعا داشتن مدرک زبان با نمره بالا در کنار سوابق شغلی مرتبط یک امتیاز بسیار برجسته برای دارندگان به شمار می رود. در برخی مشاغل نیز کارفرمایان سخت گیری های بیشتری داشته و ارائه مدرک زبان را برای تمامی کاندیداهای آن فرصت شغلی ضروری می دانند.
در حالت کلی باید این نکته را در نظر داشت که زندگی و کار کردن در نروژ بدون توانایی برقراری ارتباط با مردم و یا همکاران یک امر بسیار دشوار و تا حدی غیرممکن است. بنابراین حتی در صورت نداشتن مدرک زبان نیز فرد باید به زبان انگلیسی یا نروژی تسلط کافی داشته باشد.
مهاجرت کاری به چین یکی از بهترین روش های ورود به خاک این کشور محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مزایای کار در نروژ
خوشبختانه مزایای مهاجرت کاری به نروژ برای افراد خارجی بسیار زیاد است. نروژ استاندارد زندگی بالایی دارد و یکی از گران ترین کشورهای جهان به حساب می آید و از طرفی این کشور یکی از شادترین کشورهای جهان با یک میانگین درآمد بسیار بالاتر از سایر نقاط جهان است. در این بخش برخی از مزایای کار در نروژ را فهرست کرده ایم.
کیفیت بالای زندگی: سازمان ملل متحد نروژ را به عنوان بهترین کشور برای زندگی در سراسر جهان معرفی کرده است. اگرچه این کشور یکی از بالاترین هزینه های زندگی در سطح جهانی را دارد، اما تعادل کار و زندگی سالم یکی از مزایای زندگی در این کشور است که به مردم اجازه می دهد با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانند و علاوه بر این فعالیت های شغلی محول شده خود را نیز به خوبی انجام دهند.
ساعت کاری و مرخصی با حقوق: ساعت کاری در نروژ 9 ساعت در روز و تعطیلات رسمی 10 روز است. در نروژ کارمندان به جای داشتن مرخصی با حقوق، حقوق تعطیلات دریافت می کنند.
متوسط حقوق و مالیات: متوسط حقوق سالانه در نروژ حدود 636688 کرون (69151 دلار) است. این دستمزد بسته به سطح مهارت، تجربه، سن و همچنین صنعت فرد متفاوت خواهد بود.
مزایای بیکاری: هنگامی که افراد در نروژ شروع به کار و اقامت می کنند، به طور خودکار از طریق عضویت در طرح بیمه ملی در برابر بیکاری تحت پوشش قرار می گیرند. بنابراین اگر شغل خود را از دست بدهند، می توانند واجد شرایط پرداخت حقوق بیکاری شوند.
مهاجرت به اوکراین روش های مختلفی دارد که یکی از پر متقاضی ترین آن ها، مهاجرت کاری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کار در اوکراین می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
حقوق و درآمد کار در نروژ
در مشاغل مختلف حقوق و درآمد مهاجرت کاری به نروژ به چند مسئله مرتبط می شود. در اولین مورد، حقوق دریافتی هر فرد به میزان تسلط او به شغل، محل فعالیت او، سوابق شغلی و غیره بستگی دارد. در نروژ همچون بسیاری کشورهای دیگر هر ساله حقوق کارکنان مشاغل مختلف افزایش می یابد و با توجه به بالا بودن هزینه های زندگی در این کشور می توان انتظار داشت که دستمزدهای پرداختی نیز کفاف زندگی در این کشور را می دهد.
حقوق مهندسان نرم افزار در اسلو بالاتر از حد متوسط است. برای این نوع شغل، اسلو از نظر حقوق در بین 265 شهر، در رتبه 57 قرار دارد. جدول زیر حقوق برخی از مشاغل پرطرفدار در نروژ را نشان می دهد.
میزان حقوق سالانه | رتبه در بین 265 شهر | شغل |
120339 دلار |
5 |
داروساز |
104244 دلار |
1 |
تحلیلگر کسب و کار |
90059 دلار |
92 |
دندانپزشک |
88829 دلار |
15 |
توسعه تجاری |
81662 دلار |
10 |
مدیر سیستم ها |
81430 دلار |
95 |
پزشک |
78874 دلار |
10 |
مدرس |
77929 دلار |
16 |
معمار |
72815 دلار |
15 |
مدیر حساب |
70951 دلار |
21 |
مهندس عمران |
69245 دلار |
70 |
مدیر مالی |
68619 دلار |
9 |
طراح مد |
67483 دلار |
57 |
مهندس نرم افزار |
67007 دلار |
5 |
معاون اداری |
66474 دلار |
26 |
مهندس QA |
66339 دلار |
12 |
حسابدار |
66033 دلار |
79 |
مدیر تولید |
65870 دلار |
51 |
مدیر فروش |
64296 دلار |
91 |
دانشمند داده |
مهاجرت کاری به هلند از روش های رایج است. زیرا هلند به نیروی کار در زمینه های بخصوص نیاز دارد و درصد بیکاری بسیار پایینی دارد. به همین دلیل برای مهاجرت کاری گزینه ایده آلی به شمار می رود. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
دریافت مجوز کار در نروژ
متقاضیان کار در نروژ بسته به مدت زمانی که قصد کار کردن در این کشور را دارند و همچنین این که از کدام کشور قصد رفتن به نروژ را دارند، ممکن است نیاز به دریافت مجوز کار و ویزای کار نروژ داشته باشند. افرادی که از اتحادیه اروپا یا یکی از کشورهای شمال اروپا به نروژ سفر می کنند، برای کار در نروژ نیازی به مجوز نخواهند داشت، اما کسانی که از کشورهای دیگر قصد کار در این کشور اروپایی را دارند به مجوز کار و اقامت نیاز دارند. دولت نروژ در این صورت به افراد اجازه می دهد که در این کشور کار کنند.
فرم درخواست دریافت مجوز کار نروژ را می توان به صورت آنلاین در وب سایت اداره مهاجرت نروژ پیدا کرد. رایج ترین ویزا برای مهاجرت حرفه ای به نروژ ویزای skilled worker است. هنگامی که درخواست ویزای متقاضیان ارسال شد، معمولا حدود 1 ماه یا بیشتر طول می کشد که مدارک تحویل شده توسط سفارت بررسی گردد و به این درخواست پاسخ داده شود.
یک نکته بسیار مهم در رابطه با دریافت مجوز کار نروژ این است که دارندگان این مجوز تنها زمانی حق کار کردن در نروژ را خواهند داشت که مجوز اقامت متناسب با مجوز کار خود را داشته باشند. در غیر این صورت یعنی با کار کردن بدون داشتن مجوز اقامت ممکن است افراد خاطی مشمول زندان و یا جریمه های نقدی شوند. شایان ذکر است که برخلاف اکثر کشورهای اروپایی، نروژ از طرح کارت آبی اتحادیه اروپا برخوردار نیست.
قبل از این که یک کارمند موفق به اخذ مجوز کار در نروژ شود، باید یک پیشنهاد استخدام رسمی دریافت کرده باشد. این نامه که از طرف کارفرما ارائه می شود، به کارمند حق اقدام برای دریافت مجوز اقامت را می دهد. کارفرمایان همیشه در صورت داشتن رضایت کتبی از طرف کارمند خود می توانند برای دریافت مجوز کار نروژ پیش قدم شوند.
هر دو مجوز کار و اقامت نروژ برای کارکنان خارجی قابل تمدید هستند، اما باید دقت داشت که تمدید مجوز کار مستلزم تمدید قرارداد بین کارفرما و کارمند است. از طرفی موقعیت شغلی اخذ شده باید به صورت تمام وقت باشد. دریافت مجوز کار کارگران ماهر الزامات خاصی در رابطه با شرایط تحصیل، اشتغال و همچنین دیگر موارد دارد. به عنوان مثال، متقاضیان باید حداقل یکی از موارد زیر را داشته باشند.
تکمیل یک برنامه آموزش حرفه ای 3 ساله در مقطع دبیرستان
داشتن مدرک تحصیلی تکمیل شده از دانشگاه یا کالج های معتبر
داشتن صلاحیت های ویژه از طریق تجربه کاری طولانی و مرتبط با زمینه درخواستی
شرایط استخدام اتباع خارجی و اعطای مجوز کار نروژ همچنین شامل دریافت یک پیشنهاد شغلی مشخص از یک کارفرمای نروژی، اخذ یک موقعیت شغلی تمام وقت که در آن متقاضی واجد شرایط باشد و همچنین داشتن حقوق و شرایط کاری در سطح زندگی معمولی نروژ یا بالاتر از آن است.
سایر شرایط لازم برای انواع ویزاها شامل ارائه پاسپورت معتبر، فرم درخواست تکمیل شده، 2 قطعه عکس پاسپورت جدید و همچنین اسناد و مدارک محل اقامت می شود. باید به خاطر داشت که تمامی مدارک لازم برای مجوز کار نروژ باید به زبان انگلیسی یا نروژی باشد پس می بایست قبل از درخواست، آن ها را به طور رسمی ترجمه کرده و به تایید رساند.
از جمله راه های مهاجرت به فرانسه، کار در فرانسه و دریافت ویزای کاری فرانسه می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مشاوره کار در نروژ
نروژ کشوری مهاجرپذیر است و افراد برای مهاجرت کاری به این کشور در صورتی که دارای مشکلات مالی نباشند با چالش های چندانی مواجه نخواهند شد. هرچند در این مقاله تمامی مراحل و جزئیات دریافت ویزای کار نروژ بررسی شد، اما قطعا علاقه مندان نیاز به دریافت مشاوره مهاجرت کاری به نروژ خواهند داشت. در این بخش به برخی از مهم ترین نکاتی که بهتر است افراد به آن توجه داشته باشند اشاره می شود.
تمامی افرادی که قصد ورود به بازار کار نروژ را دارند باید قبل از هرگونه اقدامی در ابتدا از هدف خود از مهاجرت به نروژ اطلاع پیدا کنند و بدانند که آیا برای مسائلی که ممکن است در این فرآیند با آن مواجه شوند آمادگی دارند یا خیر. از طرفی با داشتن یک هدف مناسب می توان افسر سفارت را به خوبی در زمینه علت مهاجرت قانع کرد.
برای اقدام از طریق برنامه های کارگران ماهر، تمامی درخواست دهندگان باید سوابق تحصیلی و شغلی متناسب و قوی داشته باشند. لذا افراد باید از چند وقت قبل برای قوی کردن رزومه خود تلاش کنند تا شانس بالاتری در دستیابی به موقعیت های شغلی عالی داشته باشند.
متقاضیان به هیچ عنوان نباید برای مشاغل غیرقانونی نروژ درخواست همکاری ارسال کنند. در این کشور نیز همچون سایر کشورهای جهان مشاغلی به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند که همکاری با آن ها جرم محسوب شده و عواقب ناخوشایندی برای اتباع خارجی خواهد داشت.
برای مهاجرت کاری به نروژ و برنامه های سفر به این کشور باید به خوبی برنامه ریزی کرد. درخواست ویزای کار نروژ با در نظر گرفتن زمان لازم برای پردازش درخواست ها، باید در تاریخی مناسب ارائه گردد. علاوه بر این هماهنگی بین کارفرما و متقاضی در روند دریافت ویزا اهمیت زیادی دارد.
اکیدا پیشنهاد می شود که متقاضیان تمامی مدارک ویزای کار خود را به صورت کامل و براساس لیست اسناد لازم، تهیه کرده و از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کنند. چراکه بسیاری از دلایل ریجکت ویزای کار، مرتبط با نقص مدارک یا مخدوش بودن آن ها است.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل و مهاجرت به خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر دریافت ویزای کاری به کانادا همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با شرایط کار در کانادا مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، مراحل کاریابی در نروژ در متن مقاله آمده است.