برای مشاوره روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی
برای مشاوره روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی
زبان ترکی یکی از قدیمی ترین زبان های جهان است در کشور های زیادی از جمله ترکیه، آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و مناطقی از کشور ایران کاربرد دارد. این زبان در هر کشور گویش متفاوتی دارد. ترکی استانبولی یکی از کاربردی ترین و پر طرفدار ترین گویش های زبان ترکی می باشد. یادگیری زبان ترکی استانبولی برای افرادی که به دنبال تحصیل و کار در ترکیه هستند، ضروری می باشد. همچنین مسافران نیز از طریق تسلط نسبی بر این زبان، سفر راحت تری داشته باشند.
یادگیری ترکی استانبولی به روش های مختلفی قابل انجام است. افراد می توانند بر اساس شرایطی که دارند یکی از روش ها مانند شرکت در کلاس های حضوری یا آنلاین، روش خودآموز و غیره را انتخاب کنند. اما سوالی که ممکن است برای متقاضیان به وجود بیاید این است که چگونه ترکی استانبولی یاد بگیریم؟ و یا این که دوره های یادگیری ترکی استانبولی به چه صورت هستند؟ در این مقاله در خصوص این سوال مطالبی آمده است.
یادگیری زبان ترکی استانبولی
ترکی استانبولی از جمله زبان هایی است که در سال های اخیر مورد توجه قشر های مختلف مردم ایران قرار گرفته است. سفر های بسیار زیادی که توسط ایرانیان به این کشور وجود دارد، گسترش برنامه ها و سریال های ترک زبان تلوزیونی و اینترنتی و غیره از جمله عواملی هستند که باعث می شود، افراد تمایل داشته باشند تا حدودی به یادگیری زبان ترکی استانبولی بپردازند. علاوه بر این افرادی نیز به دنبال مهاجرت به ترکیه هستند و به همین دلیل یادگیری ترکی استانبولی را در برنامه های خود دارند.
زبان ترکی قدمت بسیار زیادی دارد و در کشور ترکیه، مناطقی از کشور ایران و دیگر کشور های همسایه به عنوان زبان اصلی شناخته می شود. اما تنوع در گویش های این زبان در مناطق مختلف، متنوع است. از این رو ممکن است افرادی که به زبان ترکی با گویش ترکی آذری کشور آذربایجان، گویش ترکی آذری کشور ایران و یا گویش ترکی قشقایی ایران و غیره مسلط هستند، فهم و درک کاملی از زبان ترکی استانبولی نداشته باشند.
از این رو یادگیری ترکی استانبولی برای افرادی که به نوعی با این زبان در ارتباط هستند، ضروری است. اما در جواب این سوال که چگونه ترکی استانبولی یاد بگیریم، باید گفت که با توجه به بالا بودن تقاضای یادگیری این زبان، امکانات و روش های مختلفی برای آموزش آن به وجود آمده است. امروزه در اکثر موسسات زبان، کلاس های ترکی استانبولی وجود دارد. همچنین اپلیکیشن ها و دوره های آنلاین و مجازی نیز برای آموزش استفاده می شوند.
روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی
روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی بسیار متنوع است و به دلیل وجود امکانات فراوان، افراد با هر سلیقه ای می توانند به آموزش این زبان بپردازند. اما لازمه آموزش این زبان در قدم اول، یادگیری الفبا می باشد. در ترکیه از الفبای لاتین به عنوان زبان نوشتاری استفاده می شود. با این حال تفاوت هایی در تلفظ حروف با زبان انگلیسی وجود دارد که مخصوص زبان ترکی استانبولی می باشد. در ادامه روش های یادگیری ترکی استانبولی آمده است:
در پاسخ به سوال چگونه ترکی استانبولی یاد بگیریم باید گفت لازم است که از یادگیری حروف شروع شود. همان طور که گفته شد زبان ترکی استانبولی دارای تعدادی تلفظ خاص است که املایی مشابه با حروف لاتین دارند. در عکس پیش رو به نوع نوشتاری حروف و تلفظ الفبای ترکی استانبولی اشاره شده است.
استفاده از دیکشنری و لغت نامه کمک می کند که دایره واژگان افراد گسترده شود و با اصطلاحات تخصصی و همچنین روزمره آشنا شوند. در صورتی که دیکشنری ترکی به ترکی باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت.
شناختن انجمن های آنلاین زبان ترکی باعث می شود که افراد با رویداد ها و خبر های مربوط به این زبان آشنا شده و در دوره های زبان که در کشور ترکیه برای علاقه مندان سراسر جهان برگزار می شود، شرکت کنند. از جمله این انجمن ها می توان به انجمن زبان ترکی اشاره کرد که زیر نظر دولت ترکیه ارائه شده است. افراد می توانند با مراجعه به سایت tdk.gov.tr از بخش کتابخانه یا لغت نامه استفاده کنند. لازم به ذکر است این انجمن برای تمامی زبان های ترکی کاربرد دارد.
منابع مختلفی برای یادگیری و تقویت مهارت های زبان ترکی استانبولی وجود دارد. از آن جمله می توان به فیلم، موسیقی، پادکست و رادیو، کتاب، روزنامه و خبرنامه و اپلیکیشن های یادگیری زبان اشاره کرد. افراد می توانند بر اساس ضعف خود در هریک از مهارت های چهارگانه زبان، یکی از این موارد را انتخاب و بر روی آن کار کنند.
از آن جایی که کشور ترکیه در همسایگی ایران قرار دارد، افراد می توانند با سفر به این کشور و قرار گرفتن در محیط، مهارت های زبانی خود به خصوص حرف زدن و شنیدن را تقویت کنند.
شرکت در کلاس های آموزشی موسسات یکی از بهترین و قدیمی ترین روش های یادگیری زبان می باشد. افرادی که قصد تحصیل در ترکیه را داشته باشند، می توانند از این طریق به صورت اصولی این زبان را یاد بگیرند.
در این روش افراد می توانند در منزل از کلاس های آنلاین استفاده کنند و یا از طریق کتب و برنامه های مختلف این زبان را به صورت خودآموز آموزش ببینند.
انتخاب روش مناسب به شرایط و توانایی های هر فرد بستگی دارد. برای مثال ممکن است متقاضی این زبان در کلاس ها حضوری عملکرد بهتری داشته باشد، با برعکس تعدادی از افراد در منزل و به صورت تک نفره به یادگیری ترکی استانبولی مشغول شوند و نتیجه ای مطلوب دریافت کنند. از این رو لازم به است که متقاضیان ابتدا با روش آزمون و خطا بهترین روش را برای خود پیدا کنند و سپس با برنامه ریزی برای یادگیری اقدام کنند.
اپلیکیشن یادگیری زبان ترکی استانبولی
اپلیکیشن یادگیری زبان ترکی استانبولی یکی از بهترین وسیله ها برای آموزش می باشد. این برنامه ها و اپلیکیشن ها بیشتر توسط افرادی استفاده می شود که قصد دارند به صورت خودآموز این زبان را یاد بگیرند. همچنین متقاضیانی که قصد مهاجرت به استانبول یا دیگر شهر های ترکیه را دارند و در کلاس های آموزشی شرکت می کنند می توانند با استفاده از این برنامه ها روند آموزش را سریع تر طی کرده و یادگیری عمیق تری داشته باشند. لازم به ذکر است افراد از طریق بعضی از این برنامه ها می توانند با دیگر زبان آموزان در سراسر جهان ارتباط برقرار کرده و به زبان ترکی با هم معاشرت داشته باشند. در ادامه تعدادی از اپلیکیشن یادگیری ترکی استانبولی آمده است:
نام اپلیکیشن یادگیری زبان ترکی استانبولی | نسخه اندروید | نسخه آیفون |
Drops |
||
Bussu |
||
Mondly |
||
Babble |
||
Duolingo |
||
Memrise |
||
Pimsleur |
در پاسخ به این سوال که چگونه ترکی استانبولی یاد بگیریم می توان گفت که استفاده از برنامه ها و اپلیکیشن های معرفی شده نتیجه بسیار خوبی دارند. از مهم ترین ویژگی این برنامه ها این است که از طریق وسایل الکترونیکی مانند گوشی موبایل و تبلت قابل استفاده است. از این رو افراد در هر زمان و مکانی که باشند، به مطالب این برنامه دسترسی خواهند داشت و لازم نیست که حتما در خانه یا موسسات زبان آموزی حضور داشته باشند.
همچنین متقاضیان می توانند هر چهار مهارت شنیدن، سخن گفتن، خواندن و نوشتن را از طریق این برنامه ها تقویت کنند. در این حالت افرادی که در یکی از این مهارت ها ضعف بیشتری داشته باشند، بر اساس نیاز خود می توانند برنامه ای را که به صورت تخصصی بر روی یک مهارت مشخص تمرکز دارد، انتخاب کرده و مشکلات درسی خود را برطرف نمایند. لازم به ذکر است علاوه بر یادگیری چهار مهارت نامبرده در این برنامه ها، امکان یادگیری لغات ترکی استانبولی نیز وجود دارد.
دوره های یادگیری زبان ترکی استانبولی
دوره های یادگیری زبان ترکی استانبولی بر اساس انتخاب افراد برای روش یادگیری متفاوت می باشد. به طور کلی دوره های یادگیری ترکی استانبولی به صورت کلاس های آنلاین یا حضوری انجام می شود. این کلاس ها بر اساس شرایط متقاضی در طول هفته به صورت ترمیک (دو جلسه یک ساعت و نیم)، نیمه فشرده (سه جلسه یک ساعت و نیم) ، فشرده (دو جلسه سه ساعت) و فوق فشرده (سه جلسه سه ساعت) برگزار خواهد شد.
در جواب این سوال که چگونه ترکی استانبولی یاد بگیریم باید اشاره کرد که در ابتدا افراد باید هدف خود را از یادگیری این زبان روشن کنند. از آن جایی که کل دوره یادگیری این زبان دارای شش سطح a1, a2, b1, b2, c1 و c2 است، افراد می توانند بر اساس نیاز خود به اموزش زبان بپردازند. برای مثال در صورتی که قصد افراد سفر به ترکیه باشد، مطالعه سه سطح اول کافی می باشد. افرادی که بر سطح b1 مسلط باشند، می توانند در طول سفر به خوبی با محیط ارتباط برقرار کنند.
برای مهاجرت به ترکیه لازم ست که افراد مهارت های بیشتری در این زبان کسب کنند. برای مثال افرادی که قصد دارند در این کشور به تحصیل یا کار بپردازند، باید سطح b2 را با موفقیت به اتمام برسانند. سطوح c1 و c2 پیشرفته محسوب می شود و شامل اصطلاحات تخصصی است. مهارت در این سطوح برای افرادی مناسب است که می خواهند در زمینه ادبیات یا فلسفه فعالیت داشته باشند.
نحوه یادگیری مهارت های زبان ترکی استانبولی
نحوه یادگیری مهارت های زبان ترکی استانبولی متنوع است. به طور کلی مهارت های هر زبان شامل مهارت شنیدن، سخن گفتن، خواندن و نوشتن می شود. افرادی که به یادگیری زبان ترکی استانبولی می پردازند، باید بر اساس هدف خود از آموزش در هر چهار مهارت به سطح ایده آل برسند. با این حال ممکن است که افراد در طول آموزش خود در یکی از این مهارت ها ضعف بیشتری داشته و نیاز به تمرین بیشتری را احساس کنند. در ادامه راه های یادگیری و تقویت مهارت های چهارگانه در زمینه یادگیری ترکی استانبولی آمده است:
برای یادگیری مهارت شنیدن و تقویت در این زمینه افراد می توانند در کنار کتب آموزشی خود از فایل های صوتی مطالب کتاب نیز استفاده کنند. همچنین گوش دادن به آهنگ های ترکی استانبولی، پادکست هایی با موضوعات مورد علاقه و تمرکز بر روی تلفظ ها، اصطلاحات و جمله بندی ها در زمان دیدن فیلم های ترکی کمک می کند که مهارت شنیداری فرد تقویت شود.
یادگیری و تقویت مهارت نوشتاری از طریق نوشتن خاطرات روزانه، نوشتن متون کوتاه در خصوص مطالب خاص، خواندن کتاب ها و روزنامه های ترکی و چت کردن با افراد ترک زبان انجام می شود.
تقویت مهارت گفتاری یا مکالمه نیز از طریق صحبت در جمع افراد ترک زبان، تکرار کردن مطالب فایل های صوتی آموزشی با صدای بلند، توجه به تلفظ ها، اصطلاحات و جمله بندی در فیلم های ترکی و تکرار کردن آن ها، گوش دادن به موسیقی، ضبط صدا و گوش دادن مجدد به آن امکان پذیر است.
افرادی که به دنبال یادگیری و تقویت مهارت خواندن و درک مطلب هستند، می توانند به مطالعه روزانه خبرنامه ها، کتاب و مجلات مورد علاقه و غیره بپردازند. همچنین مطالعه کتاب هایی که در گذشته آن ها را به زبان مادری خود خوانده اند می تواند این مهارت را در افراد بهتر کند.
آشنایی با روش تقویت مهارت های نامبرده برای افرادی که با سوال چگونه ترکی استانبولی یاد بگیریم مواجه هستند، کمک کننده می باشد. رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه ها باعث می شود که مهارت درک مطلب افراد نیز افرایش پیدا کند. این ویژگی برای افرادی که قصد دارند در این کشور به تحصیل بپردازند و از طریق کار با عموم جامعه و کارفرما ها در ارتباط باشند، بسیار ضروری است.
مزایای یادگیری زبان ترکی استانبولی
یادگیری زبان ترکی استانبولی برای افرادی که قصد کار در ترکیه و یا تحصیل در این کشور را داشته باشند ضروری است. همچنین متقاضیانی که به دنبال سفر به این کشور باشند نیز می توانند از طریق تسلط نسبی بر این زبان مسافرت راحت تری داشته و از امکانات و فرصت های بیشتری استفاده کنند. از دیگر مزایای دانستن زبان ترکی استانبولی، امکان خرید آنلاین راحت تر از سایت ها و برند های ترک می باشد.
دانش زبان ترکی علاوه بر موارد ذکر شده، برای افرادی که به دنبال ارتباط با بازار جهانی هستند نیز مناسب است. افراد می توانند از طریق ارتباط با تاجران این کشور و یا کارفرمایان و اسپانسر های مختلف، حوزه کاری خود را در زمینه امور تجاری گسترش داده و باعث پیشرفت فعالیت های خود شوند. این افراد ممکن است با سوال چگونه ترکی استانبولی یاد بگیریم مواجه شوند. در این خصوص پیشنهاد می شود که یادگیری ترکی استانبولی را متمرکز بر زمینه فعالیت خود قرار دهند و با اصطلاحات تخصصی رشته و کار خود در این زبان آشنا شوند.
لازم به ذکر است دانشجویان برای ورود به دانشگاه های ترکیه باید در آزمون تومر که از آزمون مهارت های زبان ترکی می باشد، قبول شوند. همچنین در آزمون یوس که آزمونی برای ورود دانشجویان خارجی به دانشگاه های ترکیه است، چندین سوال به زبان ترکی استانبولی وجود دارد. به همین دلیل افرادی که بر زبان ترکی استانبولی مسلط هستند، می توانند استفاده های بسیاری از آن در زمینه های مختلف داشته باشند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل یادگیری زبان ترکی استانبولی، چگونه یاد بگیریم؟ و روش های یادگیری آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با یادگیری زبان ترکی استانبولی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی در متن مقاله آمده است.