برای مشاوره شرایط اقامت در کویت
برای مشاوره شرایط اقامت در کویت


کشور کویت به دلیل برخورداری از سطح رفاهی و اقتصادی بالا همواره مورد توجه مهاجران قرار گرفته و افراد زیادی به اخذ اقامت آن کشور علاقه دارند، اما دغدغه مهاجران این است که چگونه می توان به اقامت در این کشور دست یافته و شرایط اقامت در کویت چگونه می باشد؟ به طور کلی باید گفت که این کشور برای اعطای شهروندی به مهاجران سختگیر بوده و به راحتی افراد را مورد پذیرش قرار نمی دهد، اما راهکار هایی برای این امر وجود دارد که آشنایی با آن ها مفید خواهد بود.
اقامت در این کشور از طریق روش های متفاوتی همچون تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، تولد و ازدواج امکان پذیر بوده که برخی روش ها نتایج مطلوب تری به همراه خواهند داشت. در این مقاله شرایط، مدارک لازم برای اقامت داشتن در کویت و هزینه های مورد نیاز برای اقامت در این کشور از طریق روش های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و جزئیات آن شرح داده شده است. افراد از طریق مطالعه مطلب در پیش رو با مراحل این امر آشنا گشته و در پایان مزایا و معایب را به طور کامل مطالعه خواهند نمود.
اقامت در کویت
کشور کویت به عنوان کشوری امن، پردرآمد و ثروتمند شناخته شده و واحد پول بسیار با ارزشی دارد، کارمندان آن جا در مقاطع شغلی مختلف حقوق بالایی دریافت کرده و در نهایت رفاه زندگی می کنند. زبان مردم این کشور عربی بوده و کویت استثنا های ویژه ای برای برقراری ارتباط با تابعین کشور های عرب در نظر گرفته و برای مثال به عرب زبان ها اجازه می دهد بدون اخذ ویزا در آن کشور مشغول کار شوند. اقامت در این کشور از طریق روش های مختلفی امکان پذیر بوده و افراد واجد شرایط اقامت در کویت می توانند به صورت تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری یا از طریق تولد و ازدواج به این کشور مهاجرت کنند.
همچنین باید توضیح داد که پناهنده شدن به کویت نیز یکی از روش های اخذ اقامت می باشد، اما این روش مورد توصیه قرار نگرفته و ریسک بالایی به همراه خواهد داشت. متقاضیان جهت دریافت اقامت کویت ابتدا می بایست از طریق روش های قانونی ویزای کشور را دریافت کرده و وارد منطقه گردند. افراد پس از زندگی 10 الی 15 ساله در آن محل می توانند برای درخواست اقامت دائم اقدام کرده و در صورتی که قوانین را به طور کامل رعایت کرده باشند، شانس خوبی برای دریافت جواب مثبت در اختیار دارند.
مدارک لازم برای اقامت داشتن در کویت و هزینه اقامت در این کشور را می بایست بر اساس روش مهاجرتی برآورد کرده و محاسبه نمود، اما به طور کلی افراد باید بدانند این کشور قوانین سختگیرانه ای داشته و حتی در صورت اعطای ویزا به ایرانیان دستیابی به اقامت دائم کویت امری پیچیده خواهد بود. افراد از طریق مراجعه به مشاوران و افراد دارای تخصص می توانند مسیر ساده تری را طی کرده و به موفقیت دست یابند.
روش های اقامت در کویت
اگر چه برخی از کشور های خارجی پس از گذشت 5 سال از اقامت مهاجران به آنان اقامت دائم اعطا می کنند، اما کشور کویت سختگیری بیشتری داشته و این بازه زمانی را 10 الی 15 سال تعیین می نماید. افراد از طریق روش های مختلفی می توانند برای مهاجرت به کویت اقدام نمایند که لیست روش ها همراه با توضیحات کامل در زیر آورده شده است:
تحصیل در دانشگاه های کشور کویت به زبان انگلیسی و عربی امکان پذیر بوده و افراد اجباری برای یادگیری زبان عربی جهت تحصیل در مراکز عالی ندارند. برخورداری از سوابق تحصیلی مناسب، تمکن مالی بالا و همچنین مدارک زبان خارجه از جمله شرایط اقامت در کویت به حساب خواهد آمد.
دستیابی به اقامت کشور کویت از طریق کار برای ایرانیان دور از دسترس به حساب می آید، زیرا این کشور در حال حاضر به ایرانی ها ویزای کاری اعطا نمی نماید. تابعین کشور های عرب زبان مانند عربستان جهت استخدام در کویت نیازی به ویزا ندارند، اما تابعین مناطق دیگر پس از دریافت پیشنهاد شغلی امکان اخذ ویزا را در اختیار داشته که این مورد برای ایرانیان دور از دسترس خواهد بود.
سرمایه گذاری در کویت یکی از روش های دستیابی به اقامت است که هزینه بالایی داشته و برای افراد با تمکن مالی بالا مناسب به حساب می آید. افراد از طریق خرید ملک یا ثبت شرکت می توانند در آن محل سرمایه گذاری کنند که خرید ملک برای ایرانیان امکان پذیر نمی باشد، اما کسانی که در آن کشور سرمایه گذاری کرده و 10 شغل جدید ایجاد نمایند شانس خوبی برای اخذ اقامت دائم خواهند داشت.
هر کشوری برای اعطای اقامت به کودکان و نوزادان قانون خاصی دارد که کویت از قانون خون پیروی می نماید. به عبارتی دیگر بر اساس این قانون تنها فرزندانی که والدین آن ها دارای تابعیت کشور کویت باشند اقامت دریافت کرده و کودکی که در خاک کشور متولد شود شهروند آن جا به حساب نمی آید و والدین او نمی توانند به وسیله اقامت از طریق تولد فرزند اقامت دائم این کشور را به دست آورند.
زنانی که با مردان کویتی ازدواج کنند پس از گذشت دوره طولانی حدودا 15 ساله موفق به اخذ اقامت دائم خواهند شد، اما مردانی که با زنان کویتی ازدواج نمایند به هیچ عنوان به اقامت دائم دست نخواهند یافت.
کسانی که خویشاوندی در کشور کویت داشته و از طرف او دعوتنامه دریافت کنند، شانس بالایی برای اخذ ویزا و حضور در آن کشور دارند، همچنین دارندگان برخی ویزا ها مانند اجازه اقامت کاری می توانند برای همراهان مانند همسر و فرزندان درخواست ویزای کاری بدهند.
این روش برای اخذ اقامت کشور کویت توصیه نشده و به طور کلی روش مناسبی به حساب نمی آید، زیرا احتمال دریافت جواب رد بالا بوده و هر کسی موفق به اخذ پناهندگی نخواهد شد. لازمه پناهنده شدن اثبات در خطر بودن جان و مال در کشور مبدا و حاد بودن شرایط با ارائه مدارک معتبر می باشد.
به طور کلی می توان این طور توضیح داد که دستیابی به اقامت در این کشور پیچیده بوده و ممکن است تا حدودی چالش برانگیز به حساب بیاید. افراد می توانند از طریق روش های تحصیلی، ازدواج یا سرمایه گذاری مهاجرت به کویت را امتحان کرده و در این راه از تجربه مشاوران و وکیلان بهره مند گردند، زیرا قوانین کشور مربوطه بخصوص برای ایرانیان حساس و سختگیرانه به حساب می آید.
شرایط اقامت در کویت
شرایط اقامت در کویت را می توان شامل مواردی مانند برخورداری از سوابق تحصیلی و شغلی عالی، تسلط بر زبان عربی و داشتن تمکن مالی دانست. افراد هر چقدر سرمایه مالی بیشتری در اختیار داشته و از مهارت های کارآفرینی بالاتری برخوردار باشند، طبیعتا شانس بالاتری برای دریافت اقامت در اختیار دارند. لیست کلیه شروط لازم در زیر آورده شده و قابل مطالعه می باشد:
متقاضیان تحصیل یا کار در کشور کویت جهت اخذ ویزا نیاز به دریافت پذیرش از دانشگاه ها یا شرکت های کویتی دارند. برخورداری از رزومه عالی در جلب توجه کارشناسان تاثیر گذار بوده و برخورداری از نمرات عالی شانس دریافت پذیرش را افزایش می دهد.
متقاضیان دریافت اقامت در این کشور از طریق روش های تحصیلی، سرمایه گذاری یا ازدواج می بایست مبلغ کافی برای پرداخت هزینه اقامت داشتن در کویت را در اختیار داشته و بودجه مناسبی را به این امر اختصاص دهند. همچنین جهت اخذ ویزای همراه برای خویشاوندان متقاضی می بایست ثابت کند، توانایی مالی برای حمایت از همسر و فرزندان را دارا است.
زبان رسمی کشور کویت عربی بوده و افراد برای اخذ اقامت آن کشور می بایست با این زبان آشنا باشند. لازم به ذکر است که جهت تحصیل در دانشگاه های این کشور تسلط بر زبان انگلیسی نیز کافی به حساب آمده و دارندگان مدارک آیلتس 5.5 به بالا یا تافل 75 به بالا مشکلی از این بابت نخواهند داشت.
افراد جهت دریافت اقامت کشور کویت می بایست ابتدا ویزا دریافت کرده و مدتی در آن منطقه زندگی کنند. مهاجران در این مدت 10 الی 15 ساله می بایست از قوانین کشور پیروی کرده و مالیات ها را به صورت منظم پرداخت نمایند تا دچار مشکل نگردند.
متقاضیان روش سرمایه گذاری در کویت و ثبت شرکت در آن منطقه می بایست حداقل 10 شغل ایجاد کرده و این مشاغل حداقل 2 سال تداوم داشته باشند. افراد همچنین لازم است بدانند که جهت راه اندازی کسب و کار در کویت نیاز به شراکت با یک فرد بومی بوده و اشخاص خارجی تنها امکان شراکت 49 درصدی در اختیار خواهند داشت.
از دیگر شرایط اقامت در این کشور می توان به برخورداری از مدارک لازم برای اقامت داشتن در کویت اشاره کرد، برای مثال داشتن پاسپورت با حداقل اعتبار 6 ماهه جزو موارد لازم برای دریافت ویزا و در نهایت اخذ اقامت خواهد بود. همچنین متقاضیان دریافت اقامت از طریق تولد یا ازدواج می بایست مدارک هویتی و سند تولد یا ازدواج را ارائه داده و ادعا های خود را در این خصوص به اثبات برسانند.
مدارک لازم برای اقامت در کویت
شرایط و مدارک لازم برای اقامت داشتن در کویت بر اساس روش مهاجرت و تقاضای اقامت متفاوت بوده و شامل موارد بخصوصی خواهد شد، اما به طور کلی می توان پاسپورت، موارد تحصیلی و کاری یا گواهی گردش حساب و برخورداری از گواهی تمکن مالی را جزو موارد مهم به حساب آورد. جدول کلیه مدارک مورد نیاز در زیر آورده شده و قابل بررسی است.
مدارک لازم برای اقامت در کویت | |
پاسپورت با حداقل اعتبار 6 ماهه |
طرح تجاری برای متقاضیان ثبت شرکت |
عکس پرسنلی |
اطلاعات شرکای تجاری برای متقاضیان سرمایه گذاری |
مدارک تحصیلی و کاری |
اطلاعات همسر و فرزندان جهت اخذ ویزای همراه |
گواهی گردش حساب و موارد دال بر داشتن بودجه جهت پرداخت هزینه اقامت داشتن در کویت |
مدارک دال بر تهدیدات جانی و مالی برای متقاضیان پناهندگی |
مدرک زبان خارجه انگلیسی یا عربی با نمره بالا |
سند ازدواج یا تولد |
پیشنهاد شغلی یا تحصیلی |
فرم های درخواست |
تمامی مدارک لازم برای اقامت در این کشور برای هر شخصی مورد نیاز واقع نگشته و برای مثال متقاضیان مهاجرت تحصیلی نیازی به ارائه طرح تجاری کسب و کار نخواهند داشت، همچنین بر اساس شرایط اقامت در کویت متقاضیان مهاجرت از طریق ازدواج تنها می بایست مدارک هویتی همسر و موارد دال بر ازدواج را ارائه داده و پیوند خود را به اثبات برسانند. لازم به ذکر است که جهت دریافت اقامت در این کشور افراد می بایست ابتدا با ارائه مدارک لازم به سفارت ویزا دریافت کرده و 10 الی 15 سال در آن منطقه زندگی کنند. به همین علت می توان مدارکی مانند پاسپورت و اطلاعات هویتی را جزو مهم ترین موارد مورد نیاز دانسته و این طور گفت که شرط اصلی اخذ ویزا ارائه اطلاعات صحیح در خصوص خود، خویشاوندان و همراهان می باشد.
هزینه اقامت در کویت
پس از بررسی شرایط و مدارک لازم برای اقامت داشتن در کویت نوبت به بررسی هزینه اقامت در این کشور می رسد که باید توضیح داد این مورد بر اساس روش ثبت درخواست متغیر می باشد. غالبا روش مهاجرت کاری هزینه بالایی در بر نداشته، اما روش های تحصیلی و سرمایه گذاری نیاز به بودجه بالا دارند. مطالعه جدول زیر می تواند کمک کننده بوده و راهنمای خوبی به حساب بیاید.
هزینه اقامت در کویت | |
شهریه تحصیل در کویت |
سالی 1000 الی 15.000 دلار |
حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در کویت |
500.000 الی 1.000.000 دلار |
هزینه ویزای کویت |
59.99 الی 151.99 دلار |
هزینه خرید خانه |
متری 3229.33 الی 6042.89 دلار |
اجاره آپارتمان |
ماهانه 721.57 الی 2.500 دلار |
مبلغ قبوض |
ماهی 362 الی 814 دلار |
هزینه حمل و نقل |
ماهانه 15 الی 18 دینار کویت |
قیمت اینترنت |
ماهی 9 الی 10 دینار کویت |
هزینه 1 وعده غذا |
2.1 الی 4.8 دینار کویت |
قیمت یک کیلوگرم گوجه |
0.43 الی 0.60 دینار کویت |
بر اساس شرایط اقامت در کویت افراد جهت اقامت در این کشور می بایست تمامی هزینه های زندگی را با توجه به تعداد اعضای خانواده برآورد کرده و مورد بررسی قرار دهند. کسانی که تمایل به ارسال دعوتنامه برای خویشاوندان داشته یا می خواهند برای همسر خود ویزا بگیرند و از روش مهاجرت از طریق دعوت نامه استفاده کنند، می بایست بودجه کافی برای پرداخت هزینه همراهان را در اختیار داشته باشند. پس از بررسی هزینه اقامت داشتن در کویت باید به این نکته نیز اشاره کرد که حقوق و درآمد در منطقه بسیار بالا بوده و می توان گفت که حداقل حقوق در آن کشور ماهانه 650 الی 1000 دلار خواهد بود. سطح رفاهی و آموزشی در منطقه مربوطه بالا بوده و وجود رونق اقتصادی توجه مهاجران را به سمت آن محل جلب کرده است.
مراحل اخذ اقامت در کویت
متقاضیان اخذ اقامت در این کشور می بایست بدانند که انتخاب روش مهاجرتی تاثیر زیادی بر روی مراحل و زمان اخذ اقامت خواهد گذاشت، برخی از روش ها مانند مهاجرت کاری به طور کلی برای ایرانیان در دسترس نبوده و تمرکز بر روی آن بی فایده است به همین علت افراد می توانند جهت انتخاب بهترین روش و کسب اطلاعات در خصوص مراحل به مشاوران مراجعه نمایند. به طور کلی مرحله های این امر را می توان به چند بخش تقسیم کرده و شامل موارد زیر دانست:
در مرحله اول غالبا افراد روش اخذ اقامت در این کشور را انتخاب کرده و سپس به بررسی شرایط اقامت در کویت می پردازند. آماده سازی مدارک نیز اهمیت زیادی داشته و جزو مهم ترین مراحل است.
در این مرحله افراد می بایست از یک مرکز تحصیلی یا کاری در کویت پذیرش گرفته یا همچنین متقاضیان سرمایه گذاری در آن کشور می بایست شریک تجاری خود را انتخاب کنند. متقاضیان اخذ اقامت در کویت از طریق ازدواج در این مرحله می توانند مراسم عروسی را برگزار کرده و رسمیت ازدواج را بیشتر نمایند.
در مرحله بعدی متقاضیان می توانند مدارک لازم برای اقامت داشتن در کویت را برای سفارت کویت ارسال کرده و درخواست ویزا دهند. افراد جهت دریافت وقت از سفارت کویت می توانند به نشانی kuwait.mfa.ir مراجعه کرده یا از طریق برقراری تماس درخواست تعیین نوبت را جهت دریافت راهنمایی مطرح سازند.
سفارت کشور های خارجه غالبا برای اعطای ویزا به اشخاص با آن ها مصاحبه کرده و شایستگی ها را مورد بررسی دقیق قرار می دهند. همچنین طی کردن مراحل احراز هویت یا انگشت نگاری الزامی می باشد.
در صورتی که فرد نظر آفیسر را جلب کرده و با ارائه مدارک و مستندات شایستگی خود را ثابت کند موفق به اخذ ویزا خواهد شد. اشخاص پس از اقامت 10 الی 15 ساله در کویت می توانند درخواست اقامت دائم را به ثبت برسانند.
پس از بررسی مدارک و هزینه اقامت داشتن در کویت می بایست به این نکته اشاره کرد که کشور مربوطه قوانین خاصی برای اعطای اقامت داشته و به متقاضیان مهاجرت از طریق ازدواج 15 سال پس از زندگی در کویت و به متقاضیان دیگر مانند مهاجران کاری پس از 10 سال اقامت دائم اعطا می نماید. داشتن وکیل مهاجرتی می تواند روند را بسیار ساده تر کرده و نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
مزایا و معایب اقامت در کویت
مزایا و معایب اقامت در این کشور از مهم ترین مواردی هستند که متقاضیان می بایست مورد بررسی قرار داده و بر اساس آن ها تصمیمی صحیح و اصولی اتخاذ کنند. بهترین تصمیم زمانی گرفته می شود که فرد با تمام مزیت ها و مشکلات مسیر در پیش رو آشنا بوده و آگاهی کامل را در خصوص شرایط اقامت در کویت دارا باشد، به همین علت مقایسه لازم در جدول زیر صورت گرفته است.
مزایای اقامت در کویت | معایب اقامت در کویت |
رفاه بالا و درآمد مناسب |
اخذ اقامت این کشور سخت بوده و برای ایرانیان تا حدودی پیچیده می باشد. |
خدمات درمانی عالی |
هزینه زندگی در کویت بالا است. |
وجود تعطیلات و جشن های مذهبی متعدد |
مسلط شدن بر زبان عربی می تواند چالش به حساب بیاید. |
امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد. |
آب و هوای کویت گرم است. |
وجود تفریحات متنوع |
افراد می بایست از دستورات دینی پیروی کرده و با محدودیت هایی مواجه خواهند بود. |
اقامت در این کشور برای کسانی که تمکن مالی بالایی دارند مناسب به حساب می آید، زیرا امکان مهاجرت کاری در حال حاضر برای ایرانیان وجود نداشته و روش های دیگر مانند تحصیل در کویت هزینه بر خواهند بود. افراد می بایست با ارائه مدارک لازم برای اقامت داشتن در کویت تمکن مالی خود را به اثبات رسانده و پس از اخذ ویزای آن کشور از مزایای خاصی مانند سطح آموزشی و رفاهی بالا، تفریحات متنوع و خدمات درمانی عالی بهره مند گردند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل اقامت در کویت، شرایط، مدارک و هزینه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با اقامت در کویت مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، از جمله مدارک لازم برای اقامت در کویت گواهی گردش حساب، مدرک زبان خارجه انگلیسی یا عربی و غیره اشاره کرد. دیگر مدارک در متن مقاله معرفی شده اند.