برای مشاوره نحوه نگارش کاورلتر
برای مشاوره نحوه نگارش کاورلتر
یکی از مهم ترین مدارک مورد نیاز برای اپلای شغلی یا تحصیلی کاورلتر به حساب آمده که افراد می بایست برای تهیه آن مدرک مهم نهایت دقت خود را به کار گیرند، اما دغدغه اکثر افراد این می باشد که این نامه چیست و نحوه نگارش Cover Letter به چه صورت خواهد بود؟ آشنایی با انواع تحصیلی، شغلی و آکادمیک این مدرک و همچنین مشاهده چند نمونه نامه پوششی بسیار موثر واقع گشته و به متقاضیان کمک شایانی می نماید.
برای متقاضیان تحصیل یا کار در خارج از کشور ارائه این نامه اجباری بوده و همچنین کسانی که قصد انتشار مطالب پژوهشی خود را دارند، به این مدرک نیاز پیدا خواهند نمود. در این مقاله به بررسی دقیق پاسخ این سوال ها که کاورلتر چیست و نحوه نگارش Cover Letter چگونه می باشد، پرداخته شده و چند نمونه نامه پوششی نیز برای آشنایی بیشتر افراد آورده شده است. اشخاص از طریق مطالعه مطلب در پیش رو با نحوه نگارش مدرک مربوطه آشنا گشته و در خصوص اهمیت و تاثیر آن اطلاعات جامع و کاملی به دست خواهند آورد.
کاورلتر چیست؟
در پاسخ به این سوال که کاورلتر چیست؟ باید توضیح داد که این مدرک به عنوان خلاصه ای از رزومه، مهارت ها و اهداف فرد به حساب آمده و شامل یک معرفی کلی از متقاضی می باشد. به عبارتی دیگر داوطلبان در حین نگارش این نامه خود را به صورت خیلی خلاصه معرفی کرده و در خصوص انگیزه ها و اهداف خود از اپلای اطلاعاتی را شرح می دهند. این نامه غالبا زودتر از دیگر مدارک متقاضیان مورد بررسی قرار گرفته و به همین علت نگارش آن اهمیت زیادی دارد، این مدرک می بایست حدودا 250 الی 400 کلمه بوده و بیش از حد طولانی به حساب نیاید.
در صورتی که این نامه یک متقاضی مورد توجه کارشناسان واقع گشته و رضایت آنان را جلب نماید، دیگر مدارک شخص نیز مورد بررسی قرار گرفته و با او جهت ارزیابی بیشتر مصاحبه خواهد شد. نامه مذکور انواع مختلفی داشته و می توان گفت که نحوه نگارش این نامه بر اساس نوع آن تا حدی متفاوت خواهد بود. مهم ترین انواع کاورلتر را می توان به دسته های تحصیلی، کاری، پژوهشی و نامه پوششی اخذ ویزا تقسیم کرد. اشخاص در صورت تمایل می توانند، نگارش این مدرک را به افراد دارای تجربه و تخصص کافی واگذار کرده و مدرکی عالی برای خود تهیه نمایند.
مشاهده نمونه نامه پوششی و همچنین کسب اطلاعات در خصوص مراحل و نحوه نگارش Cover Letter کمک کننده بوده و موثر به حساب می آید. این نامه در واقع خلاصه ای از رزومه می باشد، اما این خلاصه نویسی می بایست به صورت اصولی، رسمی و دوستانه انجام شده و تمامی اطلاعات مهم رزومه را در بر می گیرد. اشاره به اهداف و انگیزه های شخصی و دلایل اپلای نیز دارای اهمیت بوده و افراد می بایست به بهترین نحو خلاصه ای از تمامی موارد را در نامه پوششی خود بیان نمایند.
انواع کاورلتر
کاورلتر به طور کلی به خلاصه ای از مهارت ها، شایستگی ها و اهداف شخص از اپلای گفته می شود، اما در پاسخ این سوال که انواع کاورلتر چیست، باید توضیح داد مدرک مربوطه شامل انواع متفاوتی بوده و به دسته های مختلفی تقسیم می شود. افراد برای کار و تحصیل در خارج از کشور یا چاپ پژوهش های خود نیاز به فرا گرفتن نحوه نگارش Cover Letter دارند که در ادامه انواع آن مورد بررسی قرار گرفته است:
کاورلتر تحصیلی در واقع با هدف درخواست پذیرش از دانشگاه های خارجی نوشته شده و داوطلب در آن در خصوص سوابق تحصیلی، سوابق پژوهشی و انگیزه های خود از تحصیل در خارج از کشور توضیحات مختصری را شرح می دهد. این مدرک تاثیر زیادی بر روی دریافت پذیرش از مراکز آموزشی عالی داشته و حائز اهمیت است.
آن دسته از افراد که تمایل به کار و استخدام در خارج از کشور دارند می بایست علاوه بر رزومه یک کاورلتر شغلی نیز تدوین کرده و اطلاعات فردی خود را به طور خلاصه در آن شرح دهند. اگر چه فرد سوابق و شایستگی های خود را به طور کامل در رزومه شرح می دهد، اما این نامه نباید بیشتر از 1 الی 2 صفحه شده و می بایست حدودا 250 الی 400 کلمه به حساب بیاید.
کسانی که قصد چاپ مقالات پژوهشی داشته یا تمایل به حضور فعال در همایش های تحقیقاتی دارند، می بایست کاورلتر خود را برای سردبیر مجلات یا برگزار کنندگان همایش ارسال کرده و منتظر دریافت تاییدیه از سمت آنان بمانند. در این نوع از این نامه می بایست هدف پژوهش ذکر شده، روش های تحقیق و ضرورت های مربوط به انجام تحقیق به صورت کامل شرح داده شود.
گرفتن ویزا کشور های خارجه نیاز به گذراندن مراحل احراز هویت و مصاحبه سفارت داشته و افراد می بایست جهت دریافت اجازه ورود تمامی مدارک خود را از جمله کاورلتر برای سفارت ارسال کنند. این نوع از این نامه شامل اطلاعات فردی، هدف سفر و مدت زمان آن و انگیزه های متقاضی از این سفر بوده و در جهت قانع کردن آفیسر نوشته می شود.
متقاضیان تحصیل در خارج از کشور در مقاطع تحصیلی بالاتر مانند دکتری نیاز به استاد راهنما دارند، جهت جلب رضایت اساتید برجسته خارج از کشور افراد می بایست کاورلتر آکادمیک تدوین کرده و برای استاد مورد نظر ارسال کنند. این نامه آکادمیک طبیعتا می بایست رسمی نوشته شده و حاوی اطلاعات فردی، تحصیلی و سوابق پژوهشی داوطلب باشد.
بررسی نمونه نامه پوششی و آشنایی با نحوه نگارش Cover Letter به اشخاص کمک می کند تا یک نامه پوششی را با موفقیت تدوین کرده و در نهایت نتیجه مطلوبی دریافت کنند. نگارش این نامه اگر چه ساده به نظر می رسد، اما افراد می بایست آن را کاملا جدی گرفته و نهایت دقت خود را برای تهیه آن به خرج دهند. پیشنهاد می شود افراد در صورت نداشتن تخصص های کافی نگارش را به افراد با تجربه واگذار کنند زیرا این مدرک برای جلب رضایت اولیه کارشناسان اهمیت بالایی دارد.
نحوه نگارش کاورلتر
نحوه نگارش کاورلتر بر اساس نوع آن تا حدودی فرق داشته و متفاوت به حساب می آید، اما افراد لازم است بدانند که به طور کلی مراحل تدوین این مدرک یکسان بوده و بر اساس بررسی نمونه نامه پوششی، مشابه می باشند. متقاضیان می بایست پیش از هر چیز اهداف و انگیزه های خود را از اپلای یا نگارش مقاله پژوهشی مشخص کرده و در خصوص شرایط و مدارک لازم برای ترجمه جهت اپلای برای اخذ پذیرش تحقیقات لازم را انجام دهند. در ادامه افراد می توانند بر اساس شرایط پذیرش مرکز مقصد این نامه را بر اساس مراحل نیز تدوین نمایند:
افراد در مرحله ابتدایی می بایست تاریخ نگارش کاورلتر را ذکر کرده و همچنین مشخصات فردی دقیق مانند نام و نام خانوادگی، نشانی ایمیل و شماره تماس خود را به نگارش درآورند.
فرد می بایست مشخص کند نامه را خطاب به چه موسسه یا فردی می نویسد و در ادامه مقدمه ای رسمی و دوستانه به نگارش درآورده که نحوه نگارش این مورد و محتوای با توجه به نوع کاورلتر متفاوت بوده و فرق دارد، اشخاص می توانند در مقدمه از کارشناسان در خصوص مطالعه نامه پوششی تشکر به عمل آورده و سپس به نگارش ادامه محتوا بپردازند.
در مرحله بعدی افراد می بایست در خصوص نحوه آشنایی با دانشگاه یا موقعیت کاری توضیح کوتاهی داده و در خصوص موقعیتی که برای آن اپلای می نمایند اطلاعاتی شرح دهند. در ادامه فرد می بایست مانند انگیزه نامه، انگیزه و اهداف خود را از اپلای بیان کرده و توضیح کوتاهی از مهارت ها، شایستگی ها و سوابق تحصیلی یا شغلی خود به ثبت برساند. افراد می بایست توضیحات کامل تمام مواردی که در نامه مذکور درج می کنند را در رزومه شغلی خود آورده و در نامه پوششی تنها به صورت خلاصه اشاراتی داشته باشند.
در پایان متقاضیان می توانند از کارشناسان تشکر و قدردانی کرده و با جملاتی رسمی، اما دوستانه نامه مذکور را به پایان برسانند. نامه می بایست رسمی، فاقد غلط های املایی و اما دوستانه و محرمانه نوشته شود.
لازم به ذکر است که این نامه نباید دقیقا حاوی کلمات رزومه بوده و می بایست خلاصه ای کلی از آن به حساب بیاید، افراد نیازی به توضیح تیتر وار نداشته و می بایست در قالب چند پاراگراف مطلب را به نگارش درآورند. در پاسخ این پرسش که کاورلتر چیست و نحوه نگارش Cover Letter چگونه است، باید توضیح داد که فونت مطلب باید خوانا بوده و بین 10 الی 12 به حساب بیاید. پس از بررسی نمونه نامه های پوششی می توان اظهار داشت که این نامه می بایست در اندازه A4 نوشته شده و متن آن باید از 4 طرف 2 الی 3 سانتی متر فاصله داشته و حاشیه در آن رعایت شده باشد.
لازم به ذکر است که غالبا این نامه در یک صفحه و در 3 الی 4 پاراگراف نوشته می شود، اما در صورت لزوم می توان آن را به 2 صفحه افزایش داد که این مورد مشکلی ایجاد نمی نماید. اما به طور کلی هر چقدر این مدرک خلاصه تر بوده و شایستگی های اشخاص را کامل تر در بر بگیرد حرفه ای تر به حساب آمده و باعث رضایت کارشناسان می شود. ممکن است کارشناس زمان کافی برای مطالعه صفحه دوم مدرک را در اختیار نداشته و این مورد به ضرر افراد باشد.
نمونه کاورلتر
یکی از مواردی که به نگارش دقیق و صحیح تر نامه پوششی کمک می کنند، پس از آگاهی از این مسئله که کاورلتر چیست، بررسی انواع نمونه نامه پوششی نحوه نگارش Cover Letter می باشد. با توجه به این که افراد می بایست این مدرک را به زبان انگلیسی یا به زبان مرکز مقصد ترجمه نمایند در ادامه هر دو نوع فارسی و انگلیسی مدرک مورد بررسی قرار گرفته و امکان دانلود فایل های نمونه وجود دارد.
بررسی نمونه کاورلتر فارسی از این جهت اهمیت دارد که افراد ابتدا می بایست مدرک را به زبان فارسی تدوین کرده و سپس برای ترجمه مدارک اقدام نمایند. همچنین باید اظهار داشت که گاهی اوقات برای اخذ پذیرش از مراکز ایرانی نیز افراد نیاز به این نامه دارند که به همین علت مشاهده نمونه های آن اهمیت ویژه ای دارد. جهت رفاه حال متقاضیان لینک دانلود یک مورد در زیر آورده شده است.
نویسنده: شماره یک | |
حجم:157 KB | |
منبع: شماره یک |
لازم به ذکر است که پژوهشگران و محققان جهت دریافت پذیرش از مجلات علمی برای چاپ مقالات خود می بایست این نامه در خصوص چکیده و اهداف پژوهش تدوین نمایند. متقاضیان همچنین ممکن است جهت انتخاب استاد راهنما برای مقاطع دکتری نیاز به نگارش کاورلتر داشته باشند که این نامه های پوششی به زبان فارسی نوشته خواهند شد.
نحوه نگارش Cover Letter انگلیسی با فارسی تفاوت خاصی نداشته و در واقع افراد می توانند همان نامه پوششی فارسی را به انگلیسی ترجمه نمایند. در پاسخ به این سوال که قوانین نگارش این نامه انگلیسی چیست، باید توضیح داد که وجود غلط املایی یا اشتباهات گرامری باعث کاهش اعتبار مطلب خواهد شد. لینک دانلود یک نمونه نامه پوششی انگلیسی در زیر آورده شده است.
نویسنده: شماره دو | |
حجم:60.2KB | |
منبع: شماره دو |
کاورلتر انگلیسی اغلب برای اپلای تحصیلی یا کاری استفاده شده و همچنین ممکن است برای اخذ ویزای کشور های خارجه و جلب رضایت آفیسر سفارت نیز مورد استفاده قرار گیرد. برای جلب رضایت کارشناسان سفارت برخی کشور ها مانند کانادا نیاز به نگارش نامه پوششی بوده و تهیه این مدرک اهمیت زیادی خواهد داشت.
تاثیر کاورلتر برای اپلای
پس از بررسی این که کاورلتر چیست و نحوه نگارش Cover Letter به چه صورت می باشد، افراد می بایست در خصوص تاثیر این نامه برای اپلای نیز اطلاعات به دست آورند. این مدرک را می توان جزو مهم ترین مدارک لازم برای اپلای و کار در کنار مدارکی مانند فرم درخواست کار در خارج از کشور و غیره به حساب آورده و دلایل اهمیت آن را به صورت کلی به شرح زیر دانست:
نامه مذکور اولین مدرکی است که مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که مورد پذیرش واقع شود، باقی مدارک نیز بررسی خواهد شد.
نامه پوششی مهارت ها، شایستگی ها و سوابق فرد را در یک نگاه قابل مطالعه ساخته و باعث آشنایی سریع کارشناسان با فرد و کسب اطلاعات کلی در خصوص داوطلب خواهد گشت.
این نامه در صورتی که به خوبی و با جذابیت نگاشته شود، باعث مطالعه رزومه اصلی داوطلبان توسط کارشناسان و دعوت به مصاحبه گشته و در نهایت منجر به اخذ پذیرش می شود.
به طور کلی باید این طور توضیح داد که افراد برای دریافت پذیرش تحصیلی یا کاری از کشور های خارجی می بایست چند مرحله را پشت سر بگذارند که مرحله اول ارسال نامه مذکور و دریافت پذیرش اولیه می باشد. کسانی که پس از بررسی نمونه نامه پوششی یک نامه مناسب تدوین کرده و برای مرکز ارسال نمایند در مرحله اول موفق به جلب رضایت کارشناسان شده و در مراحل بعدی با حضور در مصاحبه شایستگی خود را به اثبات می رسانند.
حجم درخواست های پذیرش و اپلای طبیعتا زیاد بوده و به همین علت کارشناسان زمان کافی برای مطالعه رزومه کامل اشخاص را در اختیار ندارند. به همین علت در مراحل ابتدایی این نامه مورد بررسی قرار گرفته و نحوه نگارش این مدرک تاثیر زیادی در دریافت پذیرش از مراکز تحصیلی یا کاری و دریافت نتیجه مطلوب خواهد داشت.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل کاورلتر، نحوه نگارش Cover Letter و نمونه نامه پوششی همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با کاورلتر مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، بله. یکی از اولین مدارکی که در هنگام اپلای بررسی می شود نامه پوششی یا کاور لتر می باشد. اطلاعات بیشتر در این خصوص در متن مقاله آمده است.