برای مشاوره شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه
برای مشاوره شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه
یکی از روش های در دسترس برای اخذ پناهندگی کشور های خارجی دریافت ویزای بشر دوستانه می باشد که کشور های زیادی این ویزا را در اختیار افراد واجد شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه قرار می دهند، اما سوالی که مطرح می شود این است که نحوه درخواست این اجازه ورود چگونه بوده و شرایط مهاجرت از طریق آن به چه صورت می باشد؟ آشنایی با کشور هایی که این اجازه ورود را به مهاجران اعطا کرده و از آن ها حمایت می کنند مفید بوده و همچنین کسب اطلاعات در خصوص هزینه ها و مدت زمان صدور مدرک کمک کننده به حساب می آید.
این ویزا غالبا به تابعین آن کشور هایی اعطا می شود که وضعیت خوبی نداشته و برای مثال به دلیل وقوع جنگ در کشور افراد شرایط مناسبی برای زندگی ندارند. در این مقاله به بررسی دقیق نحوه درخواست روادید بشر دوستانه و شرایط دریافت این ویزا پرداخته شده و در خصوص کشور های ارائه دهنده آن اطلاعاتی آورده شده است. افراد از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با هزینه و مدت زمان صدور اجازه ورود بشر دوستانه آشنا شده و در خصوص نحوه اخذ آن برای افغان ها اطلاعات لازم را کسب خواهند نمود.
ویزای بشر دوستانه چیست؟
هر ساله افراد زیادی به دلایل مختلف به فکر مهاجرت افتاده و برخی از این اشخاص به دلیل نداشتن بودجه کافی و گواهی تمکن مالی یا عدم برخورداری از مهارت های ویژه چاره ای جز مهاجرت از طریق روش پناهندگی ندارند. پناهندگی به طور کلی روشی پر ریسک و پر خطر برای مهاجرت به حساب می آید اما اخذ این ویزا کار را آسان تر کرده و به مهاجران کمک می نماید تا از طریق روشی امن تر به اقامت کشور مقصد دست یابند.
در پاسخ به این سوال که ویزای بشر دوستانه چیست؟ باید این طور بیان کرد که این اجازه ورود از طریق کشور های خاصی مانند فرانسه، برزیل، آلمان، کانادا و دیگر مناطق به افراد واجد شرایط دریافت اعطا می شود. غالبا کسانی اجازه بهره مندی از این اجازه ورود را دارند که در کشور خود دچار ناامنی شده و شرایط زندگی در منطقه مبدا برای آنان بسیار سخت باشد. هزینه و شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه هر کشوری با دیگری فرق داشته و نمی توان قوانین تمامی مناطق را با یک دیگر یکسان دانست، هر محلی تنها برخی افراد خاص را برای اعطای این مدرک انتخاب خواهد نمود.
نحوه درخواست روادید بشر دوستانه در کشور های خارجی متفاوت بوده و غالبا افراد می توانند از کشور مبدا برای دریافت آن درخواست دهند. در خصوص شرایط مهاجرت از طریق این ویزا لازم به ذکر است که این مدرک تنها به اشخاصی اعطا می شود که از لحاظ سیاسی یا به دلایل فرهنگی یا نژادی و اعتقادی در خطر بوده و توانایی زندگی در کشور مبدا را نداشته باشند.
شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه
شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه را می توان به طور کلی بروز جنگ و ناامنی در کشور مبدا متقاضی بیان نمود، اما هر کشوری نحوه درخواست خاصی را برای اعطای اجازه ورود در نظر می گیرد که بررسی موارد مفید واقع خواهد شد. جهت رفاه حال متقاضیان لیست شرایط مهاجرت از طریق این ویزا در زیر آورده شده است:
متقاضی می بایست به دلایل سیاسی امکان زندگی در کشور مبدا را نداشته باشد.
فرد به دلایل اعتقادی یا نژادی مورد تبعیض واقع شده و شرایط ناامنی را برای زندگی تجربه کند.
وقوع جنگ در کشور مبدا پناهندگان از اصلی ترین دلایل اعطای این ویزا به شمار می رود.
جهت ثبت درخواست بعضی از انواع ویزای مذکور برخی از مناطق مانند ویزای ساب کلاس 202 استرالیا فرد باید درخواست را در خارج از کشور مقصد به ثبت رسانده و در استرالیا حضور نداشته باشد.
در برخی از مناطق داشتن حداقل سن 18 سال جزو شرایط دریافت ویزای مذکور است.
برای دریافت این ویزا برخی از کشور ها افراد می بایست سابقه همکاری با آن کشور ها را در گذشته داشته و به نوعی خدمت رسانی کرده باشند، برای مثال سابقه فعالیت در سفارت کشور مقصد را دارا به حساب بیایند.
پرداخت هزینه های ترجمه مدارک و بررسی پرونده در سفارت یا در دیگر دفاتر ارائه دهنده خدمات مهاجرتی بر عهده متقاضی می باشد.
نحوه درخواست روادید بشر دوستانه و شرایط دریافت این ویزا نشان می دهد کسانی که در کشور مبدا خود از شرایط خوبی برخوردار بوده و به عبارتی برای ادامه زندگی با چالش های جدی مواجه نیستند موفق به اخذ این ویزا نخواهند شد. تابعین کشور هایی که به دلیل جنگ درگیر ناامنی بالایی بوده و افرادی که به دلیل اعتقادات مذهبی یا سیاسی جان و مالشان در خطر می باشد امکان اخذ اجازه ورود مربوطه را خواهند داشت.
مدارک لازم برای دریافت ویزای بشر دوستانه
مدارک لازم برای گرفتن ویزا مذکور به چند دسته تقسیم شده و گاهی اوقات بر اساس مقصد مورد نظر مهاجران می تواند متغیر به حساب بیاید، زیرا بر اساس شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه برخی مناطق شرایط خاصی برای اعطای این ویزا در نظر داشته و آن را به هر شخصی اعطا نخواهند کرد. لیست مدارک مورد نیاز جهت دریافت اجازه مذکور در ادامه آورده شده است:
افراد می بایست مدارک شناسایی معتبری مانند پاسپورت را همراه با دو قطعه عکس پرسنلی هنگام ثبت درخواست به همراه داشته و برای کارشناسان جهت بررسی ارسال نمایند. مدرک شناسایی باید ثابت کند فرد تابعیت کشور مبدا را دارا بوده و هویت او را به طور کامل احراز کند، در صورتی که فرد مدرک هویتی را گم کرده باشد ممکن است دچار مشکل گردد.
متقاضیان در صورتی که به دلایل اعتقادی و نژادی دچار تبعیض و تهدید قرار گرفته اند می بایست مستندات دال بر آن را ارائه دهند، برای مثال ارائه عکسی از شکنجه ها یا موارد دال بر تهدید کمک کننده است. کسانی که به دلیل وجود ناامنی در کشور مبدا و به علت وقوع جنگ متقاضی ویزای بشر دوستانه هستند می بایست ثابت کنند زندگی در منطقه مبدا سخت بوده و شرایط دشوار می باشد.
برخی از کشور های خارجی مانند کانادا به آن دسته از متقاضیان مهاجرت ویزای بشر دوستانه کانادا اعطا می کنند که سابقه همکاری با آن ها را داشته و به نوعی در گذشته به دولت کانادا یاری رسانده اند. این افراد می بایست مدارک دال بر سابقه همکاری با دولت کشور خارجه یا فعالیت در سفارت آن کشور را ارائه داده و در هنگام ثبت درخواست جزئیات همکاری را شرح دهند.
از دیگر مدارک لازم برای دریافت این ویزا می توان به موارد دال بر پرداخت هزینه های لازم اشاره کرد، نحوه درخواست روادید بشر دوستانه می تواند به صورت حضوری یا آنلاین باشد که وظیفه پرداخت هزینه های هر یک بر عهده متقاضی خواهد بود. افراد همچنین می بایست راه های ارتباطی مانند ایمیل یا شماره تماس و نشانی منزل را در فرم درخواست ویزا درج کرده و در اختیار کارشناسان قرار دهند. گاهی اوقات ممکن است مدارک مربوط به سلامت جسمانی و روانی نیز ارائه گردد که این مورد با توجه به شرایط دریافت اجازه ورود خیرخواهانه کشور مقصد متغیر است.
کشورهای دارای ویزای بشر دوستانه
تمامی کشور ها شرایط مهاجرت از طریق این ویزا را نداشته و خدمات مربوط به اعطای اجازه ورود خیرخواهانه را ارائه نمی دهند، به همین دلیل متقاضیان پیش از هر چیز می بایست لیست کشور های ارائه دهنده خدمات این ویزا مانند ویزای بشر دوستانه فرانسه و غیره را مورد بررسی دقیق قرار داده و در نهایت مقصد مناسبی را انتخاب نمایند. لیست کلیه موارد به شرح جدول زیر می باشد.
کشور های دارای ویزای بشر دوستانه | ||
آلمان |
آمریکا |
روسیه |
استرالیا |
نروژ |
انگلیس |
کانادا |
برزیل |
سوئد |
فرانسه |
مکزیک |
ایتالیا |
سوئیس |
دومینیکا |
به طور کلی می توان گفت کشور های آلمان، استرالیا، کانادا، فرانسه و سوئیس پناهندگان بیشتری نسبت به دیگر کشور ها پذیرفته، شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه از این کشور ها ساده تر بوده و در دسترس تر به حساب می آید. به همین دلیل می توان این مقاصد را در لیست بهترین کشور برای پناهندگی قرار داد. همچنین کشور هایی مانند انگلیس و سوئد ویزاهای بشر دوستانه متعددی به افراد واجد شرایط اعطا کرده و از پناهجویان حمایت می کنند.
نحوه درخواست روادید بشر دوستانه هر کشوری شرایط خاصی دارد، اما غالبا افراد برای درخواست آن می توانند از داخل کشور مبدا اقدام کرده و اجباری برای حضور در کشور مقصد ندارند. این مورد را می توان از مزایای اجازه ورود بشر دوستانه دانست زیرا شرط اصلی درخواست پناهندگی برای پناهجویان همواره حضور در مقصد بوده است.
نحوه درخواست ویزای بشر دوستانه
درخواست این ویزا را می توان به دسته های آنلاین و حضوری تقسیم کرد که در مواردی مراحل ثبت درخواست ترکیبی از روش های الکترونیکی و حضوری خواهد بود. شرایط دریافت و نحوه درخواست روادید بشر دوستانه هر کشوری را می توان از طریق سایت سفارت یا اداره های مهاجرت آن مقصد بررسی نمود که لیست مرحله ها به طور کلی شامل موارد زیر است:
در اولین مرحله افراد می بایست کشور مقصد را انتخاب کرده و شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه را جستجو نموده و طبق شرایط لازم برای آماده سازی مدارک اقدام نمایند. افراد باید توجه داشته باشند که هر یک از کشور های ارائه دهنده ویزا قوانین خاصی داشته و برای فردی با وضعیت ویژه مناسب به حساب می آیند، برای مثال کسانی که چند سال سابقه زندگی در کانادا دارند به راحتی می توانند اجازه ورود خیرخواهانه آن کشور را اخذ کنند. همچنین باید اشاره نمود که کشور استرالیا به زنان دارای شرایط حاد و فرزندان آن ها ویزای بشر دوستانه استرالیا و اجازه ورود مذکور را اعطا کرده و خانم ها در صورتی که همراه آقایی ندارند می توانند از این روش استفاده نمایند.
در مرحله دوم افراد می بایست فرم درخواست را از سایت سفارت یا اداره مهاجرت کشور مقصد دریافت نموده و تکمیل کنند. نحوه درخواست ویزا در برخی کشور ها از طریق ایمیل می باشد که در این صورت فرم درخواست به صورت الکترونیکی ارسال خواهد شد، اما طبق قوانین برخی کشور های دیگر افراد می بایست به صورت حضوری فرم و مدارک را به کارشناسان سفارت ارائه دهند که در این صورت ابتدا افراد باید به صورت آنلاین از سفارت نوبت ملاقات بگیرند.
در این مرحله متقاضیان در سفارت حضور یافته و می بایست اصل مدارک را به کارشناسان ارائه داده و واجد شرایط دریافت بودن خود را به اثبات برسانند. پس از اتمام مراحل احراز هویت یا مصاحبه افراد می توانند منتظر دریافت نتیجه بمانند.
صدور نتیجه درخواست این ویزا مدتی طول کشیده و با توجه به شرایط فرق می نماید که افراد می بایست صبوری به خرج داده و منتظر دریافت جواب از سمت سفارت بمانند. لازم به ذکر است که پرداخت هزینه های ثبت درخواست ضروری بوده و غالبا در هنگام دریافت نوبت سفارت به صورت اینترنتی پرداخت می شود.
ویزای بشر دوستانه برای افغان ها
این ویزا به طور کلی به تابعین کشور هایی اعطا می شود که به دلیل بروز جنگ و درگیری در منطقه مبدا دچار ناامنی و تهدیدات جانی و مالی شده و در شرایط بسیار سختی زندگی می کنند. این افراد می توانند با اثبات واجد شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه بودن خود از کشور های مختلف ویزای مذکور گرفته و مهاجرت نمایند.
در خصوص این ویزا برای افغان ها باید توضیح داد که تابعین کشور افغانستان به دلیل بروز درگیری ها در کشور مبدا شرایط مهاجرت از طریق ویزای مذکور را تا حدودی دارا به حساب آمده و می توانند از کشور هایی مانند آلمان، استرالیا، کانادا و فرانسه اجازه ورود خیرخواهانه دریافت کنند. افغان ها به دلیل شرایط حاد کشور خود نسبت به تابعین کشور های دیگر در اولویت بوده و شانس بیشتری برای دریافت این ویزا دارند.
نحوه درخواست روادید بشر دوستانه برای افغان ها مشابه تابعین دیگر کشور ها بوده و این افراد می توانند از طریق ارسال ایمیل یا مراجعه به سفارت کشور های خارجی در افغانستان یا دیگر مناطق درخواست خود را به ثبت برسانند. افغان ها اجباری جهت حضور در کشور مبدا پیش از ثبت درخواست نداشته و از هر منطقه ای امکان ارسال تقاضای اجازه ورود را در اختیار دارند.
هزینه ویزای بشر دوستانه
این ویزا از طریق کشور های مختلفی به افراد واجد شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه اعطا شده و قوانین ثابتی در خصوص نحوه درخواست روادید بشر دوستانه و هزینه اعطای آن وجود ندارد. دریافت این اجازه ورود نیاز به تمکن مالی بالایی نداشته و افراد با بودجه مالی اندک توانایی دریافت را در اختیار خواهند داشت، اما باید اشاره کرد که اخذ آن مانند پناهندگی به طور کامل رایگان نمی باشد.
هزینه ویزای مذکور را به طور کلی می توان برای هر فرد 28 الی 550 دلار برآورد کرد که این هزینه جهت طی کردن مراحل بررسی درخواست در سفارت از افراد گرفته می شود. به عبارتی دیگر متقاضیان تنها هزینه خدمات اداری را پرداخت کرده و برای دریافت اجازه ورود سرمایه گذاری خاصی در کشور مقصد انجام نداده یا به دولت هزینه ای نخواهند پرداخت.
لازم به ذکر است که برخی از کشور ها مانند برزیل اگر چه هزینه خاصی برای اعطای این ویزا از افراد دریافت نمی کنند اما پرداخت تمامی مبالغ وقت سفارت، بلیط پرواز، خرید یا اجاره خانه و تهیه وسایل در کشور مقصد بر عهده متقاضی خواهد بود. ممکن است برخی از کشور های دیگر از پناهجویان حمایت بیشتری کرده و کمک هزینه های مناسبی به آنان ارائه دهند.
مدت زمان صدور ویزای بشر دوستانه
عواملی مختلفی مانند شرایط متقاضی، قوانین کشور مقصد، هزینه دریافت و صحت مدارک در برآورد مدت زمان صدور این ویزا نقش داشته و تاثیر گذار خواهند بود. افراد در صورتی که مدارک ناقصی را برای سفارت یا اداره مهاجرت کشور مقصد ارسال کنند در نهایت دچار مشکل شده و موفق به اخذ اجازه ورود نمی شوند. مدت زمان صدور ویزای مذکور تا حدودی طولانی بوده و غالبا 18 الی 48 ماه زمان می برد.
افراد گاهی اوقات بیشتر از دو سال منتظر دریافت اجازه ورود مانده و می بایست پیگیر نتیجه درخواست خود باشند. بازه زمانی صدور اجازه ورود خیرخواهانه می تواند در کشور های مختلف متغیر به حساب آمده و در برخی مناطق زودتر و سریع تر صادر گردد. به طور کلی نمی توان بازه زمانی معینی را به عنوان مدت زمان صدور این ویزا در نظر گرفت، زیرا بر اساس نحوه درخواست و شرایط دریافت ویزای بشر دوستانه پناهجویان بسیار متغیر می باشد.
پیشنهاد می شود افراد بر اساس نحوه درخواست روادید بشر دوستانه با ارائه مدارک دال بر حاد بودن شرایط خود و ضرورت مهاجرت به کشور مقصد هیچ گونه ابهامی در خصوص ناامنی های منطقه مبدا باقی نگذاشته و با ارائه مدارک کامل صدور ویزا را جلوتر بیندازند. بدیهی است که در صورت وجود شک و شبهه در خصوص اضطراری بودن وضعیت صدور مدرک به تعویق افتاده یا درخواست متقاضی رد می شود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل ویزای بشر دوستانه، هزینه، شرایط دریافت و نحوه درخواست آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای بشر دوستانه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. شرایط دریافت ویزای بشردوستانه در متن مقاله آمده است.