برای مشاوره نحوه ثبت نام آزمون تومر
برای مشاوره نحوه ثبت نام آزمون تومر
در سال های اخیر به دلیل افزایش تمایل دانشجویان به تحصیل در خارج از کشور، ترکیه به یکی از مقاصد خوب مهاجرت تحصیلی تبدیل شده است. ترکیه به دلیل شباهت آداب و رسوم و نزدیکی به ایران یکی از مقاصدی است که مردم با هدف مهاجرت کاری یا تحصیلی در نظر می گیرند. آزمون تومر مخفف عبارت Türkçe Öğretim Merkezi به معنی آموزش زبان ترکی می باشد. آزمون تومر صرفا به زبان ترکی برگزار می شود. شرکت در این آزمون و ارائه مدرک آن از پیش نیاز های ورود به دانشگاه های معتبر ترکیه است. ارائه مدرک این آزمون برای ورود به دانشگاه هایی مورد نیاز است که زبان تدریس در آنها ترکی است. برای سایر دانشگاه های انگلیسی زبان داوطلبان باید مدرک آیلتس یا تافل ارائه دهند. البته افرادی که قصد کار یا زندگی در ترکیه را دارند هم باید مدرک تومر را داشته باشند. به منظور شفاف سازی بیشتر و آگاهی متقاضیان در این مقاله به زمان ثبت نام این آزمون، سایت ثبت نامی، نحوه ثبت نام، هزینه آزمون، زمان و نحوه برگزاری، و اعلام نتایج آزمون تومر به طور کامل پرداخته شده است.
آزمون تومر چیست
شرکت کنندگان در آزمون Tomer افرادی هستند که قصد پذیرش در دانشگاه های معتبر ترکیه یا قصد زندگی و کار در این کشور را دارند. افرادی که موفق به کسب نمره قبولی در این آزمون شوند مدرک زبان تومر را دریافت خواهند کرد. مدرک زبان تومر در دو نوع ارائه می شود که عبارتند از:
گواهی نامه تومر (Sertifika)
دیپلم تومر (Diploma)
داوطلبانی که به قصد زندگی کردن و کار به ترکیه مهاجرت می کنند معمولا گواهی نامه تومر را دریافت می کنند زیرا در مدت زمان کوتاهی قابل دستیابی است. این گواهی مانند آزمون آیلتس محدودیت زمانی دارد و اعتبار آن دو سال می باشد. این گواهی شامل دریافت سرتیفیکا سطح مقدماتی A2، سطح متوسطB2 و سطح پیشرفته C1 است.
دیپلم تومر به معنی داشتن مهارت کامل در زبان ترکی استانبولی است و برخلاف گواهی نامه تومر هیچگونه محدودیت زمانی ندارد و به طور مداوم معتبر است. داشتن دیپلم تومر نه تنها برای ورود به دانشگاه های ترکیه بلکه برای ورود به بازار کار ترکیه نیز لازم است. لذا داوطلبانی که قصد کار در ترکیه را دارند باید نمره C2 را کسب نمایند. دیپلم تومر انواعی دارد که عبارتند از:
این مدرک ابتدایی ترین توع دیپلم Tomer است.
گواهینامه متوسط
مدرک فوق متوسط
مدرک دیپلم
مهارت زبانی افرادی که موفق به اخذ مدارک Elementary و Intermediate می شوند، در حد متوسط می باشد و این دو مدرک برای سطوح مقدماتی و متوسطه صادر می شود. دو مدرک Upper و Diploma برای سطوح بالاتر و پیشرفته صادر می شود و داشتن این دو مدرک برای کسانی که قصد پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه را دارند الزامی است.
آزمون تومر کلا 6 سطح دارد که شامل 2 سطح مبتدی،2 سطح متوسط و 2 سطح پیشرفته است. داوطلبان پیش از ثبت نام در این آزمون می بایست سطح خود را در زبان ترکی استانبولی مشخص نمایند. سپس نوع آزمون را انتخاب کرده و اقدام به ثبت نام نمایند. در ادامه این بخش جدولی در خصوص سطوح آزمون Tomer ارائه شده است.
سطح | مهارت | نمره |
A1 |
نشان دهنده مهارت زبانی ساده و ابتدایی می باشد. |
مقدماتی |
A2 |
نشان دهنده دانش پایه در زبان ترکی است و اینکه داوطلب توانایی درک مسائل و مباحث را دارد. |
50-59 |
B1 |
نشان دهنده دانش متوسط در زبان ترکی است و اینکه داوطلب می تواند کارهای شخصی خودش را انجام دهد. |
60-65 |
B2 |
نشان دهنده دانش خوب و معقول در زبان ترکی است. |
66-70 |
C1 |
نشان دهنده دانش بسیار خوب در زبان ترکی است و اینکه داوطلب می تواند مسائل، مباحث غیر قابل پیش بینی را حل کند. |
71-100 |
C2 |
نشان دهنده بالاترین سطح زبان ترکی است. |
در حد زبان مادری |
در آزمون تومر مانند آزمون آیلتس 4 مهارت شنیداری، نوشتاری، صحبت کردن و خواندن داوطلب سنجیده می شود. در صورتی که داوطلبان نتوانند سوالات هریک از این 4 مهارت را پاسخ دهند می بایست در آزمون جبرانی تومر شرکت کنند و دوره های آموزشی را بگذرانند.
کشور ترکیه به دلیل هزینه پایین تحصیل و کیفیت بالای آموزش، یکی از مقاصد آموزشی عالی میان دانشجویان خارجی و بین المللی محسوب می شود. برای اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در ترکیه مقاله زیر را مطالعه نمایید.
زمان ثبت نام آزمون تومر
آزمون تومر به دلیل اینکه آزمونی بین المللی محسوب می شود در سایر نقاط دنیا برگزار می شود ولی در کل دانشگاه آنکارا در ترکیه بصورت مستقیم، برگزاری آزمون تومر و سایر کارهای مربوط به ثبت نام، اعلام نتایج و ارائه مدارک تومر را بر عهده دارد. آزمون تومر در برخی شهرهای مهم ترکیه از جمله آنتالیا، ازمیر، استانبول، بورسا و آلانیا برگزار می شود.
این آزمون مانند سال های اخیر در ایران در شهر تهران برگزار می شود ولی دوره های آموزشی آزمون تومر در سایر نقاط ایران نیز انجام می شود. مدارک این آزمون در ایران، به دلیل داشتن نمایندگی قانونی از دانشگاه آنکارا معتبر است. لازم به ذکر است که آزمون تومر (Tomer) زمان برگزاری و ثبت نام مشخصی ندارد و تقریبا هر ماه در ایران برگزار می شود. داوطلبان این آزمون می بایست مدام اطلاعیه و سایت های ثبت نامی را بررسی کنند تا زمان ثبت نام مناسب خود را بیابند.
لازم به ذکر است برخی از کارشناسان مهاجرت به داوطلبان توصیه می کنند که با وجود مراکز برگزاری این ازمون در ایران، در ترکیه مشغول به شرکت در این آزمون می شوند. زیرا مرکز اصلی این آزمون در ترکیه می باشد و گذراندن دوره های تخصصی، دارای امتیازهای قابل توجهی می باشد، ولی مشکل این است که داوطلبان با اینکه متوجه امتیازات زیادی خواهند شد ولی هزینه های زیادی را نسبت به ایران باید پرداخت نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به ترکیه می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
نحوه ثبت نام در آزمون تومر
همانطور که در بخش های قبل ذکر شد مجری و برگزار کننده آزمون تومر دانشگاه آنکارا ترکیه می باشد و داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون می بایست به سایت این دانشگاه مراجعه نمایند. در ادامه این بخش به منظور سهولت در امر ثبت نام داوطلبان عزیز، نحوه ثبت نام در آزمون Tomer همراه با ارائه راهنمای تصویری آموزش داده شده است.
داوطلبان ابتدا می بایست در مرور گر آدرسhttp://tomer.ankara.edu.tr مراجعه کنند. متقاضیان می توانند با انتخاب گزینه English، سایت را بصورت انگلیسی ترجمه کنند.
در مرحله بعدی داوطلبان می بایست طبق تصویر زیر روی گزینه Registration کلیک کنند و وارد صفحه فرم پیش ثبت نام شوند.
داوطلبان موظفند هرکدام از قسمت های فرم پیش ثبت نام را به دقت تکمیل کنند. این فرم شامل موارد زیر می باشد نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل، شماره تلفن، تاریخ تولد، ملیت، دوره آموزشی مورد نظر و..
داوطلبان باید دقت داشته باشند درهر قسمت مدارک خواسته شده را با انتخاب گزینه Browsefile آپلود کنند.
در نهایت داوطلبان باید روی گزینه Send کلیک کنند و فرم ثبت نام خود را به پایان برسند.
در نهایت داوطلبان بعد از اتمام فرآیند ثبت نام ایمیلی برای تایید دریافت خواهند کرد و باید آن ایمیل را نزد خود نگه دارند.
آزمون osd یک مدرک رسمی زبان آلمانی، اتریشی و سوئیسی است که برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این آزمون می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
سایت ثبت نام در آزمون تومر Tomer
متقاضیان آزمون تومر می بایست با توجه به سطح و آمادگی زبان ترکی استانبولی خود تاریخ مناسب آزمون تومر را انتخاب کرده و در بازه زمانی منتخب خود به سایت اصلی ثبت نام آزمون تومر Tomer به نشانی http://tomer.ankara.edu.tr مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم ثبت نام خود اقدام نمایند.
البته قابل ذکر است داوطلبانی که می خواهند در خاک ترکیه امتحان دهند می توانند برای نام نویسی خود مستقیما به دانشگاه آنکارا مراجعه نمایند.
یکی از برترین و معروف ترین آزمون های زبان آلمانی تحت عنوان آزمون گوته goethe می باشد که یکی از شرایط لازم برای اخذ ویزای آلمان است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این آزمون مقاله زیر را مطالعه نمایید.
هزینه آزمون تومر
هزینه این آزمون برخلاف آزمون آیلتس متفاوت می باشد، بصورت کلی هزینه ها به یورو محاسبه می شوند اما می توان گفت داوطلبان بایستی هزینه ای بین 100 تا150 یورو پرداخت کنند. در واقع هزینه آزمون نسبت به سطح متغیر است، داوطلبان باید برای سطح دیپلما آزمون مبلغ 150 یورو و برای آزمون سرتیفیکا حدود 100 یورو پرداخت کنند.
همانطور که گفته شد این هزینه ها متغیر هستند که البته آزمون سرتیفیکا کمی ارزان تر است. البته داوطلبانی که قصد دارند در ایران در آزمون تومر شرکت کنند به طبع هزینه های کمتری را متحمل خواهند شد.
سایت موسسه زبان گوته یکی از سایت های معتبری است که اطلاعات جامع و کاملی را در مورد کلاس های آموزش زبان در اختیار علاقه مندان به یادگیری زبان آلمانی قرار می دهد. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
زمان و نحوه برگزاری آزمون تومر
آزمون تومر مانند سایر آزمون ها زمان مشخصی برای برگزاری ندارد. در واقع می توان گفت در ایران هیچ زمان مشخصی برای برگزاری آزمون وجود ندارد و ممکن است آزمون در هر زمان از سال توسط موسسات طرف قرارداد با دانشگاه آنکارا برگزار شود.
همچنین مکان خاصی به عنوان مرکز اصلی آزمون تومر در ایران وجود ندارد و فقط دو دانشگاه آنکارا و دانشگاه قاضی ترکیه اقدام به برگزاری این آزمون می کنند. آزمون تومر ایران در اکثر موارد در دانشگاه تهران و توسط یکی از موسسات آموزش زبان صورت می گیرد.
دانشگاه آنکارا از طریق اطلاعیه هایی تاریخ و زمان برگزاری آزمون رسمی تومر را در ایران اعلام می کند. پس از برگزاری این آزمون، گواهی یا دیپلم آزمون توسط موسسه های معتبر به شرکت کنندگان اعطا می شود. داوطلبان باید به این نکته توجه داشته باشند برای هر دوره از آزمون تومر ظرفیتی تعریف می شود که اگر ظرفیت آزمون تکمیل شود، امکان ثب نام در آن دوره وجود نخواهد داشت.
لازم به ذکر است آزمون تومر دارای 6 بخش مختلف و 100 سوال است و به داوطلبان 240 دقیقه برای پاسخ فرصت داده خواهد شد. بخش های مختلف آزمون عبارتند از:
Reading
Writing
Listening
Structure
Spoken Production
Spoken Interaction
باید خاطر نشان کرد در هر کدام از بخش های این آزمون 4 مهارت زبانی داوطلبان سنجیده خواهد شد و جمع امتیازات داوطلب در نهایت نمره روی مدرک آزمون تومر خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص گپ تحصیلی، مطالعه مقاله زیر به شما پیشنهاد می شود.
اعلام نتایج آزمون تومر
تا به اینجای مقاله درباره سایت ثبت نامی آزمون تومر، نحوه ثبت نام در آزمون، هزینه آزمون، نمونه سوالات، سطوح مختلف آزمون تومر و انواع مدارک تومر توضیحات جامعی ارائه شد. در این تیتر از مقاله اعلام نتایج آزمون تومر بیان می شود.
نتایج آزمون تومر تا دو هفته پس از برگزاری آزمون اعلام می شود. قابل ذکر است به داوطلبانی که نمره کمتر از 50 دریافت کنند، هیچ مدرکی داده نخواهد شد و متقاضیان می بایست برای بار دوم در آزمون شرکت نمایند. سایت اعلام نتایج آزمون تومر همان سایت موسسه ای خواهد بود که داوطلبان در آزمون شرکت کرده اند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر آزمون تومر همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صحفه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با زمان ثبت نام و برگزاری آزمون تومر مطلع شوند.