برای مشاوره تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
برای مشاوره تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
کشور ترکیه دارای دانشگاه معتبر و مشهوری در سطح جهان بوده و خدمات آموزشی را با کیفیت بالا ارائه می دهد، اما انتخاب رشته و دانشگاه نامناسب جهت تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه می تواند دوران تحصیلی را سخت و دشوار سازد. قبل از اتخاذ تصمیم برای ورود به ترکیه و کسب مدرک معتبر از مراکز آموزشی متقاضیان باید در مورد شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه، هزینه، مدارک لازم و مراکز آموزشی مشهور اطلاعات کافی به دست آورده و سپس انتخاب خود را انجام دهند. برای ورود به دانشگاه های کشور مذکور تسلط بر زبان ترکی یا انگلیسی نیز الزامی خواهد بود.
تحصیل کارشناسی ارشد در این کشور در اکثر مواقع نیاز به شرکت در آزمون ورودی معین شده توسط دانشگاه یا شرکت ور مصاحبه با مرکز آموزشی دارد. در این مقاله به بررسی دقیق شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه و هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه، مدارک لازم، لیست بهترین دانشگاه ها و رشته های تحصیلی پرطرفدار پرداخته شده است. افراد با مطالعه مقاله در پیش رو با طول دوران ارشد نیز آشنا شده و در مورد نحوه اخذ اقامت ترکیه و مزایای درس خواندن در آن جا اطلاعات کافی به دست خواهند آورد.
تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
کشور ترکیه در همسایگی ایران واقع شده و به دلیل نزدیکی زیادی که با ایران دارد یکی از بهترین انتخاب ها برای تحصیل در خارج از کشور می باشد. آب و هوای کشور مذکور مدیترانه ای بوده و به دلیل وجود جاذبه های گردشگری بسیار دانشجویان می توانند در دوران تحصیل از امکانات تفریحی و رفاهی نیز بهره مند شوند. جهت ورود به دانشگاه های ترکیه و اخذ پذیرش افراد نیاز به شرکت در امتحان ورودی بر اساس شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه دارند که لیست برخی امتحان ها در ادامه شرح داده شده است.
این امتحان تا حدودی شبیه به کنکور بوده و البته تعداد دروس آن از کنکور ایران کمتر می باشد. SAT توسط کالج بورد به صورت تستی و حدودا 7 بار در سال برگزار می شود.
این آزمون معمولا برای متقاضیان در رشته های اقتصادی و مالی مناسب بوده و مرکز آزمون آن در آمریکا قرار دارد. کسب قبولی در این امتحان می تواند به دریافت پذیرش شغلی نیز کمک می کند.
مرکز آزمون GRE در ایالات متحده قرار دارد و این امتحان تا حدی نسبت به دیگر امتحان ها سخت می باشد. کسب نمره عالی در این آزمون می تواند برای اخذ بورسیه نیز مناسب باشد.
این امتحان مخصوص متقاضیان تحصیل به زبان ترکی است که شرکت در آن اجباری نمی باشد. افراد در صورت عدم برخورداری از مدرک تومر می توانند در امتحان تعیین سطح زبان دانشگاه شرکت نمایند و در صورت عدم کسب قبولی دوره یک ساله یادگیری ترکی را بگذرانند.
یوس یکی از مشهورترین امتحانات ورودی دانشگاه های ترکیه است که مدرک آن تا دو سال معتبر می باشد. موضوعات اصلی این آزمون تستی ریاضی و مطالب مربوط به هوش است.
این امتحان نیز مانند یوس برای ارزیابی شایستگی افراد جهت ورود به مراکز آموزشی برگزار می شود و مدرک آن دارای اعتبار 2 ساله است. هر مرکز آموزشی یک نمره خاصی را به عنوان نمره قبولی تعیین می کند و داوطلب باید آن را به دست آورد.
گاهی اوقات ممکن است برخی از دانشگاه ها آزمون ورودی خاصی برگزار کرده و از داوطلبان بخواهند تا در آن امتحان شرکت نمایند. بهتر است افراد ابتدا دانشگاه مورد نظر را انتخاب کرده، شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و قوانین را بررسی نموده و سپس در امتحان پیشنهادی حضور یابند.
برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه افراد لزوما نیازی به شرکت در امتحانات ورودی نخواهند داشت، برخی از مراکز آموزشی بر اساس سوابق تحصیلی نیز پذیرش اعطا می کنند. شرکت در مصاحبه مراکز آموزشی به زبان ترکی یا انگلیسی نیز گاهی اوقات الزامی بوده و داوطلب در مصاحبه آنلاین باید شایستگی خود را به اثبات برساند.
شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
دانشگاه های ترکیه شامل دو نوع دولتی و خصوصی می شوند که شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه شامل موارد خاصی خواهد بود. برای مثال ممکن است دانشگاه های دولتی داوطلبان را تنها از طریق امتحان ورودی پذیرش کنند، اما مراکز آموزشی خصوصی بر اساس سوابق تحصیلی نیز پذیرش اعطا می نمایند. شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه همراه با توضیحات تکمیلی در جدول زیر آورده شده است.
شرایط | توضیحات |
داشتن مدرک کارشناسی معتبر |
افراد برای شرکت در دوره های ارشد باید مدرک تحصیلی کارشناسی را همراه با ریز نمرات ارائه دهند. |
شرکت در آزمون ورودی |
هر دانشگاهی یک آزمون ورودی خاص را برای اعطای پذیرش به دانشجویان معین و اعلام می کند. |
شرکت در مصاحبه |
گاهی اوقات ممکن است دانشگاه ها جهت ارزیابی شایستگی داوطلب با او مصاحبه برگزار نمایند. |
داشتن تمکن مالی کافی |
شهریه دانشگاه های ترکیه با توجه به رشته و مقطع تحصیلی تعیین می شود که پرداخت آن الزامی است. |
اخذ ویزای تحصیلی |
ایرانیان برای سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارند، ولی برای تحصیل در ترکیه ویزا نیاز خواهند داشت. |
تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه به دو دسته مختلف دانش محور و پژوهش محور تقسیم می شود که مسلما قوانین هر کدام یک از دوره ها متفاوت می باشد. داوطلبان برای دریافت پذیرش در هر یک از آن ها باید نمره قبولی را امتحان ورودی کسب کرده یا معدل مدرک کارشناسی بالایی داشته باشند. در ادامه به بررسی انواع دوره های ارشد پرداخته شده است:
دانشجویان کارشناسی ارشد دانش محور اجباری برای ارائه پایان نامه نداشته و تنها باید یک پروژه حرفه ای را به اتمام برسانند.
لازمه کسب مدرک کارشناسی ارشد در روش پژوهش محور ارائه پایان نامه است که در کشور ترکیه پایان نامه باید در نیمه دوم از دومین سال تحصیلی به شکل شفاهی ارائه گردد.
کسانی که به تحقیق و پژوهش علاقه داشته و تمایل به ارتقای دانش خود از طریق جستجو دارند می توانند در دوره پژوهشی شرکت کرده و در کنار تحصیل به تدوین پایان نامه هم بپردازند. کسانی که علاقه کمتری به نگارش پایان نامه داشته یا تمایلی به انجام این امر ندارند، امکان حضور در ارشد دانش محور و تکمیل پروژه را خواهند داشت.
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در این کشور توسط دانشگاه مقصد تعیین می شود و افراد می توانند لیست موارد مورد نیاز را در سایت دانشکده مشاهده کنند. بر اساس شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه داوطلبان باید مدارک خواسته شده را به صورت ترجمه شده برای دانشگاه ارسال کرده و از ارائه موارد فارسی خودداری کنند که لیست مدارک در جدول زیر آورده شده است.
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه |
پاسپورت معتبر |
رزومه تحصیلی، مدرک کارشناسی و ریز نمرات |
مدرک شرکت در امتحان ورودی و کسب نمره قبولی |
مدارک زبان خارجه |
گواهی تمکن مالی برای پرداخت شهریه |
پروپوزال در صورت نیاز |
توصیه نامه و انگیزه نامه |
متقاضیان علاوه بر مدارک، شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و در دانشگاه های این کشور باید به مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی نیز توجه لازم را نشان دهند. برای مثال یکی از مهم ترین موارد برای دریافت ویزا ارائه نامه اخذ پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های ترکیه است، به عبارتی دیگر افراد ابتدا باید در یک مرکز آموزشی نام نویسی نهایی را انجام داده بعد درخواست ویزا نمایند.
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه تنها شامل شهریه دانشگاه نشده و شامل موارد گسترده تری خواهد بود. داوطلبان کارشناسی ارشد در واقع به مدت دو سال یا بیشتر در ترکیه مشغول زندگی شده و باید هزینه های مربوط به اقامت را بپردازند. همچنین بر اساس شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه امکان کار دانشجویی پاره وقت به مدت 20 ساعت در هفته وجود دارد که قابل توجه است. مطالعه جدول زیر برای تهیه بودجه مالی مورد نیاز مفید می باشد.
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه | |
شهریه کارشناسی ارشد دانشگاه دولتی |
سالی 300 الی 1000 دلار |
شهریه کارشناسی ارشد دانشگاه خصوصی |
سالی 7000 الی 8000 دلار |
اجاره خوابگاه |
ماهانه 26 الی 41 دلار |
اجاره آپارتمان 1 خوابه |
ماهی 73 الی 305 دلار |
هزینه قبوض |
ماهانه 54 الی 80 دلار |
قیمت اینترنت |
ماهی حدودا 12 دلار |
قیمت یک نان |
7 لیر |
شهریه دانشگاه های خصوصی ترکیه تفاوت بسیار زیادی با دانشگاه های دولتی دارد و تحصیل کارشناسی ارشد در این کشور به زبان انگلیسی گران تر تمام می شود. شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه و اخذ پذیرش از مراکز دولتی اگر چه تا حدودی سخت تر می باشد اما امکان دریافت خدمات آموزشی را با هزینه ای کمتر در اختیار قرار می دهد. کسانی که در مراکز آموزشی دولتی درس می خوانند، در مواردی از بیمه درمانی رایگان نیز بهره مند خواهند شد.
بورسیه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
یکی از نکته های قابل توجه برای داوطلبان کارشناسی ارشد خارج از کشور امکان اخذ بورسیه و تحصیل کاملا رایگان است. کشور ترکیه به کسانی که شایستگی خود را ثابت نموده و از نمرات عالی و معدل بالای 15 برخوردار باشند تحت شرایط خاصی بورسیه اعطا می کند. در این بخش از مقاله به ارائه انواع بورسیه های تحصیلی ارشد در ترکیه بر اساس شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه پرداخته شده است.
این بورسیه به دانشجویان کارشناسی ارشد علوم اجتماعی، مهندسی، انسانی، موسیقی و رشته های هنری تعلق می گیرد. همان طور که از نام اسکالرشیپ مشخص می باشد تمام هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و زندگی مورد پوشش قرار خواهند گرفت. متقاضیان باید حداکثر 30 ساله بوده و حداقل نمره 75 را در امتحان به دست آورند.
این بورسیه تحصیلی تمامی شهریه ها یا بخش زیادی از آن را پوشش داده و ماهانه به دانشجو 1200 الی 4500 لیر کمک هزینه می دهد. داوطلبان باید حداکثر 35 سال داشته و متقاضی رشته های علوم طبیعی، فناوری، کشاورزی، علوم انسانی و اجتماعی به حساب بیایند.
این بورسیه دولتی ترکیه به داوطلبان اکثر رشته ها تعلق می گیرد اما شرط سنی حداکثر 30 سال را دارا خواهد بود. بورسلاری فول فاند بوده و تمام موارد تحصیل و زندگی را مورد پوشش قرار می دهد. برای دریافت این اسکالرشیپ باید جهت اثبات شایستگی در مصاحبه شرکت نمایند.
این بورسیه معمولا در تمامی مقاطع تحصیلی مختلف به دانشجویان بین المللی ارائه می شود، اما اکثرا مخصوص دانشجویان دکتری است. دارندگان این اسکالرشیپ از پرداخت شهریه معاف شده و در صورتی که توسط استاد راهنما تایید صلاحیت گردند ماهی 1000 الی 3000 لیر کمک هزینه خواهند گرفت.
بورسیه عبدالله گل برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد است که تمرکز بیشتری بر روی داوطلبان کارشناسی دارد. این اسکالرشیپ تنها هزینه تحصیل را پوشش خواهد داد.
شهریه تحصیل در مراکز آموزشی خصوصی در ترکیه بسیار بالا است و به همین دلیل برخی از مراکز مانند دانشگاه کوچ و مرکز آموزشی ابن حلدون به افراد واجد شرایط بورسیه فول فاند اعطا می کنند. بورسیه های OGB و TAB نیز از دیگر اسکالرشیپ های در دسترس برای تحصیل در مراکز آموزشی خصوصی به حساب می آیند.
طبق شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و بورسیه های تحصیلی ترکیه باید گفت رقابت بالایی برای اخذ اسکالرشیپ وجود دارد و افراد بین المللی برای اخذ آن باید بر زبان ترکی تسلط کافی داشته باشند. متقاضیان دوره های پزشکی موفق به دریافت کمک هزینه نمی شوند اما داوطلبان دیگر رشته ها برای مثال رشته حسابداری شانس بیشتری دارند. همچنین باید بیان کرد که داوطلبان مراکز آموزشی خصوصی به دلایل بالا بودن شهریه ها در صورتی که از حداقل معدل 15 برخوردار بوده و دارای مقالات معتبر یا کتب تالیف شده به حساب بیایند امکان درخواست کمک هزینه را خواهند داشت.
بهترین رشته های تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
بهترین رشته های تحصیل کارشناسی ارشد در این کشور شامل رشته های پزشکی، مالی و اقتصادی، هنری و مهندسی می شود که هر شخصی می تواند بر اساس انتظارات و علایق خود یک مورد را انتخاب نمایند. بررسی بازار کار هر رشته می تواند در اتخاذ تصمیم موثر بوده و صحبت با یک فرد دارای تخصص و تجربه کافی در خصوص شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه نیز معمولا مزایای زیادی دارد. لیست بهترین رشته ها و پرطرفدارترین موارد در جدول زیر آورده شده است.
بهترین رشته های تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه | ||
پزشکی |
جامعه شناسی |
مهندسی صنایع |
پرستاری |
حقوق و روابط بین الملل |
مهندسی مکانیک |
زیست سلولی مولکولی و ژنتیکی |
اقتصاد |
باستان شناسی |
مهندسی کامپیوتر |
فلسفه |
شیمی، فیزیک، ریاضی |
مهندسی الکترونیک و الکتریک |
تاریخ |
روانشناسی |
حسابداری |
هنرهای زیبا |
معماری |
فارغ التحصیلان رشته های بالا بعد از دریافت مدرک معتبر می توانند در کشور ترکیه یا ایران مشغول کار شده و به کسب درآمد بپردازند. امکان استخدام در کشورهای خارجی دیگر نیز وجود دارد، زیرا دانشگاه های ترکیه اعتبار زیادی خواهند داشت. شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه نسبت به دیگر کشورهای اروپایی آسان تر و در دسترس می باشد.
دانشگاه های برتر ترکیه در تحصیل کارشناسی ارشد
شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه در هر دانشگاهی فرق دارد اما افراد قبل از بررسی شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه و هزینه ها باید به اعتبار مرکز آموزشی توجه نمایند. طبیعتا وقتی مرکز بسیار معروف بوده و در سراسر جهان مشهور باشد امکان استخدام در کشورهای خارجی برای دانشجو فراهم شده و مزایای زیادی به همراه دارد. اسامی برخی از معروف ترین مراکز آموزشی در جدول زیر آورده شده است.
دانشگاه های برتر ترکیه در تحصیل کارشناسی ارشد | |
عنوان دانشگاه |
رنکینگ QS |
دانشگاه کوچ |
477 |
دانشگاه سابانجی |
531-540 |
دانشگاه بیلکنت |
560-570 |
دانشگاه فنی خاورمیانه |
501-510 |
دانشگاه بغازیچی |
701-750 |
دانشگاه فنی استانبول |
601-650 |
دانشگاه آنکارا |
1001-1200 |
دانشگاه حاجت تپه |
801-1000 |
دانشگاه استانبول |
801-1000 |
برخی از دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت یا وزارت علوم ایران نیز واقع شده اند که دارندگان مدرک از این مراکز آموزشی اجازه شرکت در امتحانات استخدامی ایران و جذب در مراکز دولتی را خواهند داشت. برای مثال دانشگاه های آتاتورک، باشکنت و کوچ مورد تایید وزارت بهداشت بوده و مراکز آموزشی سابانجی، بیلکنت و دانشگاه فنی خاورمیانه توسط وزارت علوم به رسمیت شناخته شده اند.
طول دوره کارشناسی ارشد در ترکیه
برآورد هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه با توجه به مدت زمان آن انجام می شود که در این خصوص باید توضیح داد معمولا کارشناسی ارشد یک بازه زمانی 2 ساله را در بر می گیرد. افراد در صورتی که تمام امتحانات خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و پایان نامه را نیز ارائه دهند بعد از دو سال موفق به اخذ مدرک می شوند. همچنین افرادی که از بورسیه های تحصیلی استفاده می کنند نیز به نوعی دارای محدودیت زمان تحصیل هستند.
شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و طول دوره کارشناسی ارشد در ترکیه می تواند از رشته ای به رشته دیگر فرق کند، برای مثال امکان دارد داوطلبان دوره های پزشکی یا دندانپزشکی دوران طولانی تری مشغول تحصیل باشند. معمولا تمامی دوره های ارشد 2 ساله بوده و بورسیه های تحصیلی نیز هزینه ها را به مدت دو سال پوشش می دهند. در پایان این دوره افراد باید دروس خود را گذرانده و از پایان نامه خود دفاع کنند.
متقاضیان برای بررسی طول دوره کارشناسی ارشد بر اساس شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه می توانند ابتدا رشته مورد نظر را انتخاب کرده و سپس تحقیق و جستجو را انجام دهند. یکی از مهم ترین موارد برای اتمام تحصیل ارائه پایان نامه یا تکمیل پروژه حرفه ای است که در صورت عدم انجام این امر متقاضیان مدرک دریافت نخواهند نمود. پس از اتمام دوره تحصیل متقاضیان می توانند در صورت داشتن رزومه و توانایی لازم برای کار در این کشور اقدام کنند و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل نمایند.
اقامت ترکیه از طریق تحصیل کارشناسی ارشد
در پاسخ به این سوال که آیا ازطریق تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه می توان به اقامت دائم دست یافت؟ باید توضیح داد که برای درخواست اقامت دائم شرایطی وجود دارد و افراد باید حداقل 8 سال در ترکیه زندگی کنند. همچنین بر اساس شرایط گرفتن فوق لیسانس در ترکیه تعداد سال هایی که فرد اقامت دانشجویی داشته است یک دوم شده و به صورت نصفه محاسبه می شوند.
دانشجویان بعد از اخذ ویزای تحصیلی و ورود به ترکیه 3 ماه فرصت دارند تا درخواست اقامت ترکیه را بدهند. بعد از دریافت اجازه اقامت دانشجو تا پایان مدت تحصیل می تواند به صورت کاملا قانونی در ترکیه زندگی کند. بعد از اتمام تحصیل افراد در صورت تمایل می توانند مشغول کار شده و ویزای کاری دریافت نمایند تا بعد از گذشت 8 سال برای اخذ اقامت دائم اقدام نمایند.
اقامت ترکیه از طریق تحصیل کارشناسی ارشد تا حدودی هزینه بر بوده و جزو روش های مهاجرتی نیازمند تمکن مالی به حساب می آید. کسانی که تمکن مالی مناسبی ندارند می توانند با بهبود شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و تدوین رزومه عالی برای دریافت بورسیه تلاش کرده و به صورت رایگان یا با هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه به صورت کمتر مشغول تحصیل شوند.
مزایای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
از مزایای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه می توان به بالا بودن اعتبار مدرک تحصیلی و امکان کار و استخدام در سراسر جهان اشاره کرد. افراد بعد از فارغ التحصیلی در صورت تمایل می توانند برای مقطع دکتری نیز اپلای کرده و در صورتی که معدل بالایی به دست آورده و مقالات مناسبی به چاپ رسانده باشند بورسیه هم دریافت کنند. شرایط اخذ اقامت از طریق تحصیل کارشناسی ارشد در این کشور نیز وجود داشته و در دسترس می باشد، افراد می توانند بعد از تحصیل ویزای کاری گرفته و به شکل قانونی در ترکیه اقامت داشته باشند.
کشور مذکور برای اعطای اقامت سختگیری زیادی ندارد اما قانون حداقل 8 سال زندگی در کشور را جهت درخواست اقامت دائم وضع کرده است. ایرانیان برای سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارند و این امر بسیار قابل توجه است، زیرا والدین می توانند هر زمان که تمایل داشته باشند برای دیدار با فرزند خود به ترکیه سفر کنند. اخذ ویزای تحصیلی ترکیه نیز سختی زیادی نداشته و به راحتی در دسترس داوطلبان قرار می گیرد.
صدور ویزا حدودا 8 ماه زمان برده و مهم ترین مدرک مورد نیاز نامه اخذ پذیرش از دانشگاه است. شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه بدون شرکت در امتحان ورودی وجود داشته و همچنین تحصیل به زبان انگلیسی نیز در دسترس است. هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و هزینه مراکز آموزشی دولتی در مقایسه با دانشگاه های اروپایی بسیار بصرفه تر و مناسب تر می باشد. برخی از مراکز آموزشی ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت و علوم ایران نیز واقع شده و فارغ التحصیل مشکلی برای کار در ایران نخواهد داشت.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه، شرایط و هزینه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، بله. برای اطلاع از بورسیه های تحصیلی ارائه شده برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه می توانید به سایت دانشگاه های این کشور مراجعه کنید. در متن مقاله بورسیه هایی معرفی شده اند.