برای مشاوره درخواست اقامت یونان
برای مشاوره درخواست اقامت یونان
یکی از روش های پرخطر و نامناسب برای مهاجرت و اخذ اقامت کشورهای خارجی، پناهنده شدن و ورود غیر قانونی به آن کشورها است، این امر گاهی اوقات می تواند، نتیجه مثبتی داشته و منجر به اخذ پناهندگی گردد و در برخی مواقع با درخواست فرد موافقت نشده و پرونده با شکست مواجه گردد. متقاضیان و پناهجویان هر چقدر اطلاعات بیشتری در مورد کشور خارجی مورد نظر داشته باشند شانس بیشتری برای کسب نتیجه مطلوب پیدا کرده و می توانند با ارائه مدارک و شواهد مسئولان را قانع سازند.
پناهندگی در یونان در مواجهه با دیگر کشورهای خارجی نسبتا شرایط مناسبی داشته و البته قوانین خاصی نیز دارد، برای مثال پناهجویان تا زمان مشخص شدن تکلیف پرونده خود اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت. در این مقاله به بررسی کامل شرایط و نحوه ثبت درخواست پناهندگی یونان و همچنین روش های مختلف درخواست پرداخته شده و قوانین کشور مذکور در متن مقاله قابل مطالعه می باشد. در مطلب پیش رو نحوه پناهنده شدن از داخل ایران بررسی گشته، شیوه انجام این امر برای افغان ها معرفی شده و همچنین اطلاعاتی در مورد مزایا و معایب آمده است.
پناهندگی در یونان
پناهندگی در یونان برای افرادی مناسب می باشد که بودجه و توانایی مالی کافی نداشته و از طرف دیگر به هیچ وجه امکان زندگی در کشور خود را ندارند. افراد بسیاری به علت جنگ یا مسائل سیاسی و موارد اعتقادی مجبور به فرار از کشور خود می شوند که روش های پناهنده شدن به یونان به شرح زیر می باشد:
درخواست پناهندگی مستقیم: آن دسته از پناهجویان که کشور مبدا را ترک کرده و وارد خاک یونان شده اند، می بایست در اسرع وقت به اداره خدمات پناهندگی EAS مراجعه کرده و فرم ثبت درخواست را تکمیل کنند.
حمایت بشر دوستانه: یکی از روش های پناهندگی یونان حمایت بشر دوستانه و دریافت ویزای بشر دوستانه است که به عبارتی روش فرعی نیز به حساب می آید. متقاضیان این روش غالبا کسانی هستند که شرایط کامل را برای پناهنده شدن نداشته و به دلیل داشتن سابقه همکاری با یونانی ها یا برخورداری از ارتباطات قوی تقاضای اقامت دارند. در روش فرعی امکانات زیادی به پناهجو تعلق نگرفته و او از مزایای کامل برخوردار نمی شود.
پناهندگی خانوادگی: گاهی اوقات ممکن است برخی از اعضای خانواده وارد یونان گشته و درخواست پناهندگی دهند، اما باقی اعضا هنوز موفق به ثبت درخواست نشده باشند. این افراد می توانند با استناد به این که اعضای دیگر خانواده پناهنده شده و با بیان این که قصد پیوستن به اعضا را دارند، برای ثبت درخواست اقدام کنند.
اسکان مجدد: برخی از کشورهای خارجی ممکن است به دلایلی امکان حمایت از پناهجویان را نداشته و مجبور به انتقال آنان شوند. در این صورت پناهجویان از کمپ کشورهای خارجی دیگر به کمپ یونان منتقل خواهند گشت.
حمایت موقت: افراد فاقد شرایط پناهندگی در یونان در مواردی می توانند با دریافت حمایت موقت به صورت موقتی در یونان اقامت داشته و از برخی مزایا استفاده کنند.
ثبت درخواست پناهندگی در یونان از طریق مراجعه به ادارات مرتبط با مهاجرت و پناهندگی امکان پذیر بوده و همچنین دفتر سازمان ملل متحد نیز در این کشور قرار داشته و حامی پناهجویان است. افراد پس از ثبت درخواست به کمپ منتقل گشته و می توانند از خدماتی که دولت در اختیار آن ها قرار می دهد مانند غذا و پوشاک رایگان استفاده کنند.
شرایط پناهندگی یونان
شرایط پناهندگی یونان شامل این است که فرد امکان بازگشت به کشور مبدا را نداشته و ثابت کند در صورت بازگشت کشته شده یا مورد شکنجه های غیر انسانی واقع خواهد گشت. لیست قوانین ثبت درخواست پناهندگی در یونان و زندگی در کمپ های مربوط به پناهجویان به صورت کامل در جدول زیر آورده شده است.
شرایط پناهندگی یونان |
فرد نباید در گذشته از پلیس یونان درخواست حمایت بین المللی کرده باشد. |
متقاضی باید در طول بررسی پرونده در یونان بماند، در صورت خروج به کشور بازگردانده می شود. |
داوطلب نباید قبلا کارت پناهندگی صورتی اخذ کرده باشد. |
متقاضی باید مدارک دال بر آزار و اذیت در کشور مبدا و مورد تهدید قرار گرفتن را ارائه دهد. |
افراد زیر 16 سال شانس بیشتری برای دریافت پذیرش دارند. |
خردسالان و پناهجویان زیر سن قانونی بدون همراه در صورتی که ثابت کنند هیچ گونه همراه بزرگسالی ندارند اجازه اقامت ده ساله گرفته و می توانند در برنامه های تحصیلی شرکت نمایند. |
شرایط پناهندگی در یونان نمایانگر این است که هر شخصی واجد شرایط اخذ اقامت و دریافت پذیرش از اداره مهاجرت یونان نمی باشد. غالبا افراد به دلایل سیاسی عقیدتی، شکنجه و تهدید یا به دلیل بروز جنگ و درگیری در کشور مبدا خود پناهنده می شوند، اما پرونده برخی از این افراد رد شده و درخواست آنان پذیرفته نمی گردد. به همین علت توصیه می شود داوطلبان در حد امکان از طریق دیگر روش ها مانند تحصیلی، کاری یا سرمایه گذاری در یونان مهاجرت کرده و پناهنده شدن را امتحان ننمایند.
هزینه پناهندگی در یونان
پناهنده شدن در یونان نیاز به بودجه مالی نداشته و ثبت درخواست در اداره EAS یا شرکت در مراحل مصاحبه و ارزیابی وضعیت رایگان می باشد. پناهجویان برای رساندن خود به کشور یونان ممکن است نیاز به بودجه اندکی برای هزینه حمل و نقل پیدا کنند، اما به شکل کلی این روش مهاجرت به یونان بدون هزینه خواهد بود.
افراد واجد شرایط پناهندگی در یونان باید در طول بررسی پرونده و تعیین تکلیف نهایی در کمپ ها زندگی کرده و اجازه کار و کسب درآمد نیز ندارند، اما با این حال دچار مشکلات مالی نبوده و از طرف دولت حمایت خواهند شد. غذا و پوشاک به اندازه لازم برای پناهجویان تهیه شده و در صورت لزوم خدمات درمانی رایگان هم ارائه می شود.
در طول روند بررسی پرونده پناهجویان افراد می توانند از مقامات درخواست مترجم کرده و زبان مورد نظر خود را انتخاب کنند. کودکان امکان تحصیل رایگان در مدارس را داشته و مانعی برای تحصیل دانش آموزان مدرسه ای وجود ندارد. افراد در صورتی که بودجه مالی کافی داشته باشند می توانند به جای زندگی در کمپ یک محل اقامت اجاره نمایند، اما این کار الزامی نخواهد بود.
نحوه پناهندگی یونان
نحوه پناهندگی یونان از طریق روش های مختلف تا حدودی متفاوت بوده و شامل مرحله های خاصی می شود، اما بهترین روش مراجعه حضوری به اداره EAS یا RIC و ثبت درخواست خواهد بود. متقاضیان و پناهجویان بعد از ورود به یونان باید خود را به عنوان پناهنده معرفی کرده و مدارک دال بر شرایط اضطراری خود را به دست مسئولان برسانند. لیست مراحل مورد نیاز شامل موارد زیر خواهد بود:
ثبت درخواست اولیه: پناهجویان پس از ورود به خاک یونان باید در اسرع وقت به یک اداره پناهندگی مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند. مناطق پناهندگی یونان RIC نام داشته و در جزایر مختلف کشور مربوطه دفاتر پناهندگی وجود دارد. گاهی اوقات ثبت درخواست در اداره های مناطق دیگر مانند دیاواتا یا مالاکاسا انجام می شود.
ثبت درخواست نهایی: پناهجویان بالای 14 سال برای ثبت درخواست نهایی به یکی از ادارات معتبر ارجاع داده شده و مراحل انگشت نگاری را پشت سر می گذارند. طی کردن مراحل ثبت نام اولیه و به اتمام رساندن ثبت نهایی ممکن است، جمعا 15 روز زمان ببرد.
دریافت خدمات و کارت: پس از انگشت نگاری یک تاریخ مصاحبه برای پناهجو تعیین می شود و فرد تا آن زمان می تواند در کمپ زندگی کند. کارت حفاظت بین المللی که به افراد اعطا می شود 6 ماه اعتبار داشته و نمایانگر وضعیت اقامت فرد و حق و حقوق او می باشد.
شرکت در مصاحبه: برای اعطای پناهندگی فرد در تاریخ معین باید در جلسه مصاحبه حضوری شرکت کند. هدف از برگزاری مصاحبه ارزیابی وضعیت فرد و حاد بودن شرایط او می باشد.
دریافت نتیجه: بعد از شرکت در مصاحبه افسرها وضعیت پرونده فرد را بررسی کرده و نتیجه را به او اعلام می کنند. در صورت کسب پذیرش به متقاضی یک کارت اقامت 3 ساله اعطا می شود که قابل تمدید بوده و اجازه کار، تحصیل یا سفر را به پناهجو خواهد داد. فرد بعد از 5 سال اقامت در یونان اجازه درخواست اقامت دائم را خواهد داشت.
متقاضیان در صورتی که واجد شرایط کامل برای دریافت پناهندگی به حساب نیامده و حمایت فرعی به آنان اعطا شود کارت اقامت با مدت اعتبار 1 سال دریافت می نمایند. در صورت رد شدن درخواست نیز پناهجو می تواند اعتراض کرده و ثبت درخواست بررسی مجدد را انجام دهد. افراد قبل از اعتراض باید موانع دریافت پناهندگی را بررسی کرده و برای رفع آنان اقدام نمایند، برای مثال شواهد و مدارک دال بر آزار و اذیت باید تکمیل گشته و نواقص برطرف شود.
درخواست پناهندگی از داخل ایران به یونان
جهت ثبت درخواست پناهندگی غالبا فرد ابتدا باید سفر به یونان را انجام داده و سپس خود را به ادارات پناهندگی به عنوان یک پناهجوی مورد تهدید واقع شده و دارای شرایط اضطراری معرفی کند. درخواست پناهندگی از داخل ایران به یونان دور از دسترس بوده و از شرایط پناهنده شدن می توان به حضور در کشور مذکور اشاره نمود.
گاهی اوقات برای پناهنده شدن در یونان از طریق روش های خاصی مانند حمایت بشر دوستانه یا اسکان مجدد ممکن است ثبت درخواست اولیه در کشوری غیر از یونان انجام شود، اما در نهایت فرد باید وارد کشور مقصد گشته و در کمپ ها ساکن گردد. یکی از مهم ترین قوانین موجود است این است که پناهجو تا زمان تعیین تکلیف پرونده خود موظف است در کشور سکونت داشته باشد.
ثبت درخواست پناهندگی در یونان از طریق ورود به ادارات پناهندگی در شهرهای مختلف صورت می گیرد. مصاحبه ها و مراحل انگشت نگاری به شکل حضوری برگزار گشته و امکان طی کردن آن ها از راه دور وجود ندارد. به همین جهت می توان گفت حضور در یونان اولین مرحله پناهنده گشتن می باشد.
ثبت نام پناهندگی یونان برای افغان ها
ثبت نام پناهندگی یونان برای افغان ها مشابه روند نام نویسی برای تابعین دیگر کشورها بوده و شامل فرآیندی یکسان مانند تکمیل فرم در ادارت مربوطه و شرکت در انگشت نگاری و مصاحبه می باشد. تابعین کشور افغانستان جهت ثبت درخواست لازم است ابتدا وارد کشور گشته و سپس به یک اداره پناهندگی مراجعه نمایند.
ثبت درخواست پناهندگی در یونان غالبا به صورت حضوری است، اما کسب اطلاعات بیشتر در مورد قوانین و روش ها از طریق مراجعه به نشانی migration.gov.gr در دسترس می باشد. افغان ها لازم است بدانند که در نهایت مراحل انگشت نگاری و مصاحبه پناهجویان به شکل حضوری طی می شود و این سامانه تنها برای دریافت اطلاعات در مورد قوانین و شرایط و مشاهده آدرس ادارت ارائه دهنده خدمات به پناهجویان حائز اهمیت است.
ثبت نام پناهندگی یونان برای افغان ها غالبا به دلیل بروز جنگ و ناامنی انجام شده یا به دلایل سیاسی اعتقادی صورت می گیرد. افغان ها برای طی کردن فرآیند پناهنده شدن در یونان باید به اداره پناهندگی جزایر مختلف رجوع کرده و بدانند که امکان پیگیری مراحل از طریق سازمان ملل متحد در دسترس نمی باشد.
مزایا و معایب پناهندگی در یونان
کشور یونان نسبت به دیگر کشورها قوانین مناسبی برای پناهجویان داشته و به متقاضیان خدمات و امکانات مناسبی را ارائه می دهد. افراد واجد شرایط بعد از ثبت درخواست به شکل رایگان از نیازهای ضروری زندگی بهره مند می شوند که این مورد قابل توجه می باشد. لیست مزایا و معایب پناهندگی در یونان در جدول زیر قابل مشاهده است.
مزایا | معایب |
افراد با زندگی در کمپ از امکانات رایگان بهره مند می شوند. |
زندگی در کمپ برای برخی افراد ناخوشایند است. |
امکان اخذ اقامت دائم در طی 5 سال وجود دارد. |
متقاضیان در طول تعیین تکلیف پرونده باید در یونان اقامت داشته باشند. |
بعد از دریافت کارت پناهندگی متقاضیان می توانند به کار و تحصیل یا حتی سفر بپردازند. |
گاهی اوقات ممکن است شرایط فرد مورد تایید واقع نشده و پناهنده فرعی به حساب آمده و مزایای کمتری دریافت نماید. |
کودکان در حین تعیین تکلیف پرونده پناهندگی اجازه تحصیل دارند. |
یادگیری زبان یونانی تا حدودی سخت است. |
پناهنده شدن در یونان یا در هر کشور دیگری سخت بوده و خطرهای خاصی دارد، برای مثال افراد جهت ثبت درخواست پناهندگی ابتدا باید خود را از طریق روش های غیر قانونی به یونان برسانند که کاری خطرناک می باشد. داوطلبان می توانند از روش های جایگزین مانند مهاجرت تحصیلی و سرمایه گذاری استفاده کرده و در صورتی که بودجه مالی کافی ندارند مهاجرت کاری را امتحان کنند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص پناهندگی در یونان و شرایط دریافت پناهندگی همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پناهندگی در یونان مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، برای دریافت پناهندگی یونان ابتدا باید خود را به خاک این کشور برسانید. در متن مقاله توضیحاتی در خصوص هزینه های پناهندگی یونان آمده است.