برای مشاوره نحوه دریافت دعوت نامه خویشاوندی
برای مشاوره نحوه دریافت دعوت نامه خویشاوندی
افراد زیادی قصد سفر به خارج از کشور و اخذ ویزای معتبر از طریق دعوت نامه دارند، اما به دلیل عدم آشنایی با شرایط ارسال و نحوه دریافت دچار مشکل شده و در نهایت موفق به اخذ ویزا نمی شوند. سفر به کشورهای خارجی از طریق دعوت نامه بسیار آسان و در دسترس است، اما تمامی شرایط و قوانین آن باید رعایت گشته و تمامی مراحل به درستی طی گردد تا مشکلی پیش نیاید.
دعوت نامه خویشاوندی معمولا توسط خویشاوندان نزدیک افراد که ساکن کشورهای خارجی هستند، ارسال شده و یکی از موارد مهم برای اخذ ویزا به حساب می آید. در این مقاله به بررسی دقیق شرایط ارسال و نحوه استفاده از این مدرک معتبر پرداخته شده و در مورد خویشاوندهای واجد شرایط توضیحاتی آورده شده است. افراد با مطالعه مقاله در پیش رو با مدارک لازم برای ارسال دعوت نامه و همچنین مدت اعتبار آن آشنا خواهند شد.
دعوت نامه خویشاوندی چیست؟
در پاسخ به این سوال که دعوت نامه خویشاوندی چیست؟ باید گفت به طور کلی دعوت نامه به مدرکی گفته می شود که توسط یک فرد خارجی برای شخصی ارسال شده و از او می خواهد تا به کشور خارجی مربوطه سفر نماید. این مدرک می تواند، توسط افراد مختلفی مانند کارفرمایان، همکاران، شرکای تجاری و فامیل های افراد صادر شود که معمولا نوع خویشاوندی آن بسیار محبوب و قابل استفاده می باشد.
کسانی که در خارج از کشور فامیل و قوم و خویش دارند، می توانند هر از گاهی از طریق آن ها دعوت نامه خویشاوندی دریافت کرده و به راحتی برای دریافت ویزا اقدام کنند. دریافت ویزای برخی از مقاصد خارجی معمولا سخت و دشوار است که ارائه دعوت نامه می تواند شرایط اخذ اجازه ورود را بسیار ساده و آسان نماید.
شرایط ارسال دعوت نامه خویشاوندی و نحوه دریافت آن به طور کلی ساده بوده و برای افراد دارای اقامت قانونی و فاقد سابقه کیفری پیچیده نمی باشد. اما افراد باید برخی قوانین خاص را رعایت کرده و به آن ها توجه لازم را نشان دهند، برای مثال شخص ارسال کننده باید از لحاظ مالی توانایی کافی جهت پذیرایی از مهمان ها را دارا باشد.
دعوت نامه خویشاوندی شامل چه کسانی می شود؟
پیش از بررسی شرایط ارسال و نحوه دریافت دعوت نامه خویشاوندی افراد باید با پاسخ این سوال که دعوت نامه خویشاوندی شامل چه کسانی می شود؟ نیز آشنا شوند. برای گرفتن ویزا از طریق فامیل ها و خویشاوندان افراد ابتدا باید بدانند چه کسانی جزو اعضای نزدیک فامیل به حساب می آیند که لیست کلیه آن ها در جدول زیر آورده شده است.
لیست افراد واجد شرایط دریافت دعوت نامه خویشاوندی |
همسر و فرزندان |
خواهر و برادر و فرزندان آن ها |
مادربزرگ و پدربزرگ |
نوه ها |
خاله، دایی، عمو و عمه و فرزندان آن ها |
لازم به ذکر است که طبق شرایط ارسال دعوت نامه خویشاوندی فرد مورد دعوت باید نسبت خونی با شخص فرستنده داشته یا همسر و فرزند او به حساب بیاید. برای مثال افراد هیچ مانعی جهت فرستادن دعوت نامه برای نوه های خود نداشته و نوه ها نیز می توانند حتی برای مادر مادربزرگ خود ارسال را انجام داده و مراحل را طی کنند.
لازم به ذکر است که ارسال دعوت نامه خویشاوندی معمولا برای اعضای درجه یک مانند مادر و پدر، همسر و فرزندان انجام می شود، اما در مواردی امکان ارسال آن برای دوست های صمیمی هم وجود خواهد داشت. افراد لازم است بدانند که هر چقدر نسبت آن ها با شخص مهمان نزدیک تر باشد، امکان دریافت ویزا آسان تر بوده و راحت تر به حساب خواهد آمد.
شرایط دعوت نامه خویشاوندی
شرایط دعوت نامه خویشاوندی به دو دسته شرایط ارسال و دریافت تقسیم می شود که افراد باید با تمامی موارد آشنا شده و اطلاعات لازم را به دست آورند. نحوه ارسال دعوت نامه و اخذ ویزا از طریق آن بسیار آسان و در دسترس است، اما در صورت عدم رعایت شرایط و قوانین معین شده مشکلاتی پیش خواهد آمد.
با توجه به این که در صورت عدم رعایت شرایط ارسال دعوت نامه خویشاوندی گیرنده موفق به اخذ ویزا نمی شود، تمامی فرستندگان باید تمامی شرایط سنی و مالی ارسال دعوت نامه را رعایت کنند. جهت رفاه حال متقاضیان لیست کلیه موارد مورد نیاز در ادامه آورده شده و برای متقاضیان به راحتی قابل بررسی می باشد:
شخصی که قصد ارسال دعوتنامه خویشاوندی را دارد، باید اقامت کشور خارجی را دارا بوده و به نوعی اسپانسر شخص گیرنده شود.
فرد ارسال کننده باید از لحاظ مالی مهمان خود را حمایت کند.
ارسال کننده در صورتی که هر گونه جرم و خطا از مهمان سر بزند باید پاسخگو باشد.
شخص فرستنده باید بالای 18 سال سن داشته و صلاحیت های لازم برای حمایت از شخص دیگری مانند مهمان را دارا به حساب بیاید.
ارسال کننده باید فاقد سابقه کیفری و جرم و جنایت باشد.
در برخی از کشورها قانونی مبنی بر این وجود دارد که فرستندگان نباید در 5 سال گذشته هیچ یک از اعضای خانواده را برای سفر فرا خوانده باشند.
لازم به ذکر است که فرد ارسال کننده دعوت نامه خویشاوندی بعد از وصول گذرنامه باید تعهدی مبنی بر این بدهد که مهمان او در طول سفر مرتکب هیچ گونه جرم و جنایت نخواهد شد. کشورهای خارجی سخت گیری های زیادی بر روی امنیت داشته و به همین علت به آسانی به متقاضیان ویزا ارائه نمی دهند که فرستادن دعوت نامه و ارائه تعهد این مسئله را حل خواهد کرد.
افراد بعد از بررسی نحوه دریافت ویزا با دعوت نامه خویشاوندی باید شرایط دریافت این مدرک را نیز بررسی کنند که مهم ترین قانون موجود برخورداری از پاسپورت معتبر خواهد بود. اگر چه شرایط اخذ ویزا از طریق دعوت نامه بسیار ساده تر و در دسترس می باشد، اما در صورتی که دریافت کننده از قوانین رعایت نکند موفق به اخذ ویزا نمی شود. لیست شرط های لازم عبارت اند از:
مسافر باید پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
فرد باید با شخص ارسال کننده نسبت نزدیکی داشته و مدارک دال بر آن را نیز ارائه دهد تا رضایت سفارت را جهت دریافت ویزا جلب نماید.
با توجه به این که فرستنده نامه حامی و اسپانسر مهمان به حساب می آید، معمولا نیازی به تسلط بر زبان کشور مقصد نخواهد بود.
دریافت کننده باید فاقد سابقه کیفری و فاقد هر گونه خطر برای کشور مقصد به حساب بیاید.
دریافت کنندگان دعوت نامه خویشاوندی در صورت عدم برخورداری از پاسپورت باید در اسرع وقت برای دریافت آن اقدام کنند، زیرا مهم ترین مدرک شناسایی برای سفر به خارج از کشور پاسپورت به حساب خواهد آمد. گاهی اوقات ممکن است برخی از کشورهای خارجی قوانین خاصی برای ارائه ویزا از طریق دعوت نامه داشته باشند که افراد با بررسی قوانین می توانند آمادگی لازم را برای اخذ ویزا به دست آورند.
مدارک لازم برای ارسال دعوت نامه خویشاوندی
مدارک لازم برای ارسال دعوت نامه خویشاوندی شامل مدارک هویتی و دال بر وجود نسبت فامیلی می شود که افراد باید آن را بسیار جدی گرفته و تمامی موارد لازم را ارائه دهند. ارائه مدارک ناقص یا اشتباه طبیعتا منجر به عدم دریافت جواب مثبت و عدم اخذ ویزا خواهد شد. لیست کلیه موارد لازم در جدول زیر آورده شده و قابل مشاهده می باشد.
مدارک لازم برای ارسال دعوت نامه خویشاوندی | |
مدارک هویتی ارسال کننده و گیرنده مانند پاسپورت |
موارد دال بر عدم برخورداری از سابقه کیفری |
مدارک دال بر وجود نسبت فامیلی |
اطلاعات مربوط به زمان ورود و خروج مهمان |
موارد مربوط به محل اقامت در طول سفر |
شرح انگیزه و هدف از سفر |
مدارک دال بر برخورداری ارسال کننده از توانایی مالی لازم |
لازم به ذکر است که نحوه، شرایط ارسال و مدارک لازم برای ارسال دعوت نامه خویشاوندی ممکن است از کشوری به کشور دیگر فرق داشته و مقداری متفاوت باشد. مهم ترین مورد برای فرستادن دعوت نامه همان مدارک دال بر وجود رابطه خویشاوندی یا دوستی به حساب می آید که افراد باید آن را جدی بگیرند.
نحوه ارسال دعوت نامه خویشاوندی
نحوه ارسال دعوت نامه خویشاوندی شامل مراحل خاصی می باشد که فرستندگان باید آن ها را به ترتیب طی کرده و دعوت را به صورت قانونی برای فامیل های نزدیک مانند همسر و فرزندان یا مادربزرگ و پدربزرگ بفرستند. افراد واجد شرایط ارسال بعد از بررسی تمامی قوانین موجود باید برای طی کردن مرحله های زیر اقدام نمایند:
آماده سازی مدارک: در این مرحله فرستنده باید تمامی مدارک از جمله مدارک هویتی فرد گیرنده را آماده نماید. افراد باید توجه داشته باشند که ارائه مدارک به صورت ناقص یا اشتباه دردسر ساز خواهد شد.
نگارش دعوت نامه: با توجه به این که دعوت نامه یک مدرک رسمی به حساب می آید، نگارش آن قوانین و ضوابط خاصی داشته و با نامه های عادی فرق دارد. افراد در صورت لزوم می توانند، نگارش این مورد را به افراد متخصص و دارای تجربه واگذار نمایند.
ارسال دعوت نامه برای سفارت: بعد از اتمام نگارش دعوت نامه فرستنده باید آن را همراه با دیگر مدارک مربوطه برای سفارت پست کرده یا ایمیل نمایند. برخی از سفارت ها ممکن است امکان ارسال از طریق فکس را نیز در دسترس قرار دهند.
بعد از ارسال دعوت نامه خویشاوندی برای سفارت فرد دریافت کننده باید مدارک مورد نیاز را به سفارت ارائه داده و واجد شرایط بودن خود را ثابت کند. در صورتی که مشکل خاصی وجود نداشته باشد، سفارت برای صدور ویزا اقدام کرده و به راحتی ویزای کشور مقصد را برای متقاضی صادر خواهد نمود. افراد باید توجه داشته باشند که زمان ورود و خروج آن ها به کشور مقصد باید طبق موارد درج شده در دعوت نامه انجام شده و اطلاعات مندرج در مدرک مانند هدف سفر دروغ به حساب نیاید.
مدت اعتبار دعوت نامه خویشاوندی
مدت اعتبار دعوت نامه فامیلی معمولا محدود بوده و نسبت به دیگر دعوت نامه های کاری یا تحصیلی کمتر می باشد. افراد باید توجه داشته باشند که سرپیچی از قوانین کشور مقصد و بی توجهی به مدت اعتبار مدرک مذکور ممکن است باعث ایجاد مشکلات و مسائل جدی و رد درخواست ویزای توریستی شود.
پس از بررسی نحوه و شرایط ارسال در خصوص مدت اعتبار دعوت نامه خویشاوندی باید گفت، معمولا این دعوت نامه با توجه به قوانین کشور مقصد 90 الی 180 روز اعتبار خواهد داشت. افراد لازم است طبق اطلاعات مندرج در مدرک برای سفر به کشور خارجی و جهت بازدید از فامیل خود اقدام کرده و قبل از انقضای اعتبار به کشور مبدا بازگردند.
لازم به ذکر است که معمولا زمان ورود و خروج فرد گیرنده در دعوت نامه ذکر شده و همچنین هدف و انگیزه سفر نیز شرح داده می شود. افراد در هنگام برنامه ریزی برای سفر خارج از کشور و نگارش دعوت نامه باید به مدت زمان انقضای آن نیز توجه داشته و مدت سفر را بیشتر از 180 روز در نظر نگیرند تا دچار مشکل نشوند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص شرایط ارسال و نحوه دریافت دعوت نامه خویشاوندی همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با دعوتنامه فامیلی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، ارسال دعوت نامه خویشاوندی دارای چندین مرحله است که در متن مقاله به آن اشاره شده است.
پاسخ مشاور: سلام، مدت اعتبار دعوت نامه خویشاوندی به کشور مقصد بستگی دارد. به طور معمول این مدت اعتبار بین 90 تا 180 روز است.
پاسخ مشاور: سلام، باید با فرد ارسال کننده دعوت نامه خویشاوندی رابطه نزدیکی داشته باشید که در این صورت نام فرد در شناسنامه یا شناسنامه والدین شما خواهد بود.
پاسخ مشاور: سلام، از جمله مدارک لازم برای گرفتن دعوت نامه خویشاوندی منی توان به مدارک دال بر برخورداری ارسال کننده از توانایی مالی لازم و غیره اشاره کرد. می توانید برای طالاعات بیشتر از مدارک لازم به متن مقاله مراجعه کنید.