برای مشاوره شرایط تحصیل در خارج از کشور
برای مشاوره شرایط تحصیل در خارج از کشور
متقاضیانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند، لازم است از شرایط ادامه تحصیل و نحوه پذیرش اطلاع داشته باشند تا بتوانند در دانشگاه های معتبر به تحصیل در رشته مد نظر بپردازند. با توجه به سطح بالای امکانات آموزشی و کیفیت تحصیلی بالا، نحوه پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور به صورت رقابتی بوده و متقاضیانی که دارای رزومه قوی، مدارک زبان معتبر و همچنین مقالات معتبر باشند، شانس پذیرش بیشتری خواهند داشت. در صورتی که داوطلبان از شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور اطلاع نداشته باشند، مسلما شانسی برای پذیرش نخواهند داشت.
تحصیل در خارج از کشور می تواند در قالب بورسیه تحصیلی یا با هزینه های پرداختی در قالب شهریه از طرف داوطلبان باشد. خاطر نشان می گردد یکی از شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، ارتباط با اساتید در موضوع تحقیقاتی مشترک می باشد. با توجه به اینکه در سال های گذشته، متقاضیان زیادی علاقه مند به ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند، بنابراین در این مقاله به صورت کامل در خصوص نحوه پذیرش و همچنین شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور توضیح داده شده است.
تحصیل در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور به عنوان راهکاری برای افراد به منظور رسیدن به مقاطع بالایی تحصیلی می باشد. بنابراین افراد لازم است با شرایط ادامه تحصیل و همچنین نحوه پذیرش تحصیلی، آشنایی لازم را داشته باشند. به منظور تحصیل در خارج از کشور، افراد باید دارای رزومه تحصیلی و علمی بالایی باشند تا بتوانند از دانشگاه های معتبر پذیرش بگیرند.
خاطر نشان می گردد تحصیل در خارج از کشور می تواند در قالب پرداخت شهریه و یا اخذ بورسیه های تحصیلی باشد. لازم به ذکر است یکی از شرایط دریافت بورسیه، داشتن رزومه قوی و علمی بالایی می باشد. افراد در هر سال می توانند بر اساس موقعیت ها و پوزیشن های تحصیلی که دانشگاه های مختلف ارائه می نمایند، برای پذیرش اقدام نمایند.
یکی از مهمترین شرایط ادامه تحصیل در خارج از کشور، داشتن مدرک زبان بین المللی معتبر مانندIELTS ، TOEFL ،GRE و مدارک معتبر دیگر می باشد که معمولا براساس نظر هر دانشگاه متفاوت می باشد. لازم به ذکر می باشد افرادی که تمایل به تحصیل در خارج از کشور را دارند، می توانند مدارک تحصیلی و همچنین ریز نمرات خود را ترجمه کرده و برای تکمیل درخواست به دانشگاه مدنظر ارسال نمایند.
شرایط تحصیل در خارج از کشور مدارس
شرایط تحصیل در خارج از کشور مدارس به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه والدین برای آینده روشن فرزندان خود می باشد. با توجه به آینده بهتر برای ادامه تحصیل دانش آموزان در مدارس خارج از کشور، والدین سعی می نمایند که شرایط ادامه تحصیل را برای فرزندان خود مهیا نمایند. اغلب والدین برای تحصیل دانش آموزان، مدارس کشور هایی نظیر انگلیس، کانادا و آلمان را انتخاب می نمایند. همچنین خانواده هایی هستند که می خواهند فرزندشان در مدارس ایرانی تحصیل کنند. در این حالت این افراد باید در امتحان نهایی خارج از کشور در دوره دبیرستان شرکت کنند.
یکی از شرایط ادامه تحصیل در مدارس خارج از کشور، سن دانش آموزان می باشد به طوری که افراد برای ثبت نام می بایست زیر 18 سال سن داشته باشند تا بتوانند حداقل در دبیرستان یا مقاطع پایین تر ثبت نام نمایند. نحوه پذیرش در مدارس خارج از کشور به این صورت می باشد که افراد از طریق موسسات می توانند، نسبت به ثبت نام اینترنتی یا حضوری در کالج ها اقدام نموده و در ادامه با ارائه ترجمه مدارک شده از طریق دارالترجمه، ثبت نام خود را نهایی نمایند.
مدارس در خارج از کشور در سطوح مختلفی می باشند. مدارس سطح بالا، معمولی و ضعیف که هر کدام برای ثبت نام شرایط متفاوتی را دارند. خاطر نشان می گردد یکی از شرایط ادامه تحصیل در مدارس خارج از کشور، ارائه رضایت نامه والدین به خصوص برای تحصیل در بوردینگ اسکول در خارج از کشور می باشد. بنابراین افراد باید در فرم های مخصوصی، این مدرک را به مدارس ارائه نمایند تا ثبت نام آن ها نهایی گردد.
مدارس خارج از کشور برای تحصیل دانش آموزان امکانات متفاوتی از قبیل خدمات آموزشی، رفاهی، ورزشی و غیره دارند که براساس این امکانات، شهریه های مختلفی برای دانش آموزان لحاظ می گردد. خاطر نشان می گردد میانگین هزینه تحصیل در مدارس خصوصی بالغ بر 10 هزار یورو در سال می باشد. لازم به ذکر است نحوه پذیرش در مدارس خارج از کشور بیشتر براساس مدارک تحصیلی و کارنامه سال های قبل می باشد.
شرایط تحصیل در خارج از کشور دانشگاه ها
یکی از مهمترین موضوعات برای افراد جهت ادامه تحصیل در خارج از کشور، اطلاع از شرایط ادامه تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی می باشد. لازم به ذکر می باشد که افراد برای تحصیل در هر مقطع، می بایست مدارک مقطع قبلی را به صورت کامل ترجمه نموده و برای دانشگاه مقصد ارسال نمایند. لازم به ذکر است افراد می توانند دانشگاه خود را از لیست دانشگاه های مورد تایید بهداشت یا وزارت علوم بر حسب رشته خود انتخاب نمایند. در ادامه شرایط ادامه تحصیل در خارج از کشور برای مقاطع مختلف بیان شده است:
یکی از مهمترین اهداف برای دانش آموزان بعد از اتمام دوران دبیرستان، تحصیل در خارج از کشور برای مقطع کارشناسی می باشد. معمولا مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی به طور معمول 3 یا 4 سال می باشد. لازم به ذکر است که تحصیل در مقطع کارشناسی بیشتر در قالب زبان هر کشور بوده و معمولا افراد قبل از شروع تحصیل در دوره های زبان می توانند شرکت نمایند. همچنین تسلط به زبان انگلیسی با داشتن نمره زبان آزمون آیلتس با نمره 6 و مدرک تافل حداقل با نمره 80 مورد نیاز می باشد.
معمولا تحصیل در مقطع کارشناسی، براساس پرداخت شهریه می باشد که میزان شهریه براساس امکانات آموزشی، رفاهی، خدماتی و غیره برای کشور های مختلف نیز متفاوت می باشد. برای مثال افراد متقاضی تحصیل در کشور آمریکا باید علاوه بر هزینه های معمول، هزینه سویس فی را نیز برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور دریافت نمایند. متوسط هزینه های سالانه بین 3 هزار الی 12 هزار دلار است. معمولا زمان ثبت نام در ماه های فوریه و آگوست به ترتیب برای پذیرش ترم بهار و پاییز می باشد.
تحصیل در خارج از کشور برای مقطع کارشناسی ارشد، می تواند براساس پرداخت شهریه یا دریافت بورسیه تحصیلی باشد. برای دریافت بورسیه افراد لازم است مدرک زبان معتبر با نمرات قابل قبول، نمرات بالا در مقطع کارشناسی، مقالات ISI در مجلات معتبر را داشته باشند تا بتوانند با درخواست به دانشگاه برای دریافت بورسیه تحصیلی آن ها پیش از اتمام ددلاین اعلام شده شرکت نمایند.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های خارج از کشور معمولا دو ساله بوده که افراد لازم است 30 الی 50 واحد درسی را گذرانده تا بتوانند فارغ التحصیل شوند. لازم به ذکر است که نوع روش تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در قالب آموزش و تحقیقاتی می باشد که افراد در قالب آموزشی می توانند از شرایط بهتری برای تحصیل برخودار شوند. از شرایط ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، داشتن انگیزه نامه و توصیه نامه می باشد که لازم است افراد برای ادامه تحصیل به دانشگاه مدنظر ارائه نمایند.
یکی از بالاترین مقاطع برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، دکتری می باشد که نحوه پذیرش آن با مقاطع قبلی متفاوت تر می باشد. تحصیل در مقطع دکتری به دلیل امکان برخوردداری از امکانات رفاهی و همچنین دریافت حقوق طرفداران بالایی را دارد. خاطر نشان می گردد نحوه پذیرش در مقطع دکتری براساس ارتباط متقاضیان با اساتید و سوپروایزر می باشد. بدین ترتیب افراد بعد از توافق و همچنین ارائه پروپوزال تحقیقاتی می توانند در بورسیه دانشگاه مدنظر شرکت نمایند. افرادی که به دریافت بورسیه نیاز ندارند نیز می توانند از طریق سلف فاند به تحصیل در این مقطع بپردازند.
خاطر نشان می گردد که شرایط ادامه تحصیل در مقطع دکتری براساس داشتن شرایط اولیه نظیر مدرک تحصیلی فوق لیسانس و مدرک زبان می باشد. همچنین در نظر گرفتن سن افراد، هزینه های تحصیلی و زندگی، توصیه نامه و مهمتر از همه نقش سوپروایزر در نحوه پذیرش داوطلبان برای مقطع دکتری بسیار مهم می باشد.
توصیه می شود افرادی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور در مقاطع مختلفی تحصیلی را دارند، ابتدا از شرایط مختلف دانشگاه ها و همچنین فرهنگ عمومی کشور های مدنظر اطلاع داشته باشند تا در ادامه براساس درخواست به دانشگاه و ثبت نام اقدام به تحصیل نمایند.
مدارک لازم برای تحصیل در خارج از کشور
یکی از مهمترین موضوعات برای داوطلبان متقاضی تحصیل در خارج از کشور، مدارک مورد نیاز می باشد. داوطلبانی که مدارک آن ها برای پذیرش ناقص باشد، مسلما از روند پذیرش دانشگاه ها حذف خواهند شد. به همین دلیل افراد باید از همه مراحل تهیه مدارک مانند آزاد سازی مدرک های تحصیلی از جمله آزاد سازی مدرک پزشکی و ... مطلع باشند. در ادامه مهمترین مدارک لازم برای تحصیل در خارج از کشور به شرح ذیل می باشد:
رزومه شخصی شامل سوابق تحصیلی، علمی، تحقیقاتی و شغلی
ترجمه آخرین مدرک تحصیلی و ریز نمرات با مهر تاییدیه وزارت دادگستری
پاسپورت معتبر
مدرک رسمی زبان آیلتس و تافل و سایر مدارک مورد تایید دانشگاه محل پذیرش
ترجمه شناسنامه و کارت ملی
مقالات چاپ شده در مجلات داخلی یا خارجی
عکس پرسنلی
گواهی تمکن مالی براساس نیاز دانشگاه
گواهی سلامت جسمانی و روانی توسط پزشک
پایان خدمت یا معافیت سربازی و معافیت تحصیلی خارج از کشور
لازم به ذکر می باشد که داوطلبان می توانند مدارک لازم برای پذیرش را از طریق قسمت ارسال مدارک و همچنین پست برای دانشگاه های مدنظر ارسال نمایند. خاطر نشان می گردد که مدارک برای پذیرش باید به صورت کامل برای دانشگاه های مدنظر ارسال گردد تا روند پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور به صورت کامل انجام گردد.
نحوه درخواست برای تحصیل در خارج از کشور
یکی از سوالاتی که متقاضیان تحصیل در خارج از کشور مطرح می نمایند، این است که نحوه پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور به چه صورتی می باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که افراد برای تحصیل در خارج از کشور، می بایست مدارک لازم برای پذیرش را داشته باشند تا بتوانند برای ادامه تحصیل اقدام نمایند. همچنین لازم است که افراد رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند. با آگاهی از این موضوع مانند آشنا بودن با بهترین رشته های تجربی برای مهاجرت و غیره مسیر خود را هموار تر خواهند کرد. در ادامه مهم ترین گام های نحوه پذیرش و درخواست برای تحصیل در خارج از کشور ارائه شده است:
مکاتبه با اساتید براساس پروپوزال تحقیقاتی و پیدا کردن سوپروایزر
ثبت نام در پوزیشن های ارائه شده
ارسال مدارک ترجمه شده مانند کاورلتر و غیره
ارائه پروپوزال تحقیقاتی و رزومه
ثبت نام نهایی در دانشگاه
خاطر نشان می گردد داوطلبانی که به دنبال تحصیل در خارج از کشور هستند، لازم است نحوه پذیرش هر دانشگاه را به صورت کامل در سایت دانشگاه مدنظر مطالعه نموده و براساس شرایط بیان شده نسبت به درخواست برای پذیرش اقدام نمایند. همچنین افرادی که شرایط ادامه تحصیل در مقالع تحصیلی بالا براساس پرداخت شهریه را دارند، لازم است هزینه های شهریه به همراه زندگی را برای تحصیل لحاظ نمایند.
هزینه تحصیل در خارج از کشور
هزینه تحصیل در خارج از کشور براساس شرایط و امکانات فراهم شده برای افراد متفاوت می باشد. علاوه بر هزینه های تحصیل افراد باید برای پرداخت هزینه اپلیکیشن فی و موارد مشابه آماده باشند. یکی از نکاتی که داوطلبان می توانند در نظر داشته باشند، این است که افراد در صورتی که دارای رزومه علمی و تحصیلی بالایی باشند، می توانند برای بورسیه تحصیلی و فاند اقدام نمایند که در این صورت براساس نوع بورسیه ارائه شده، هزینه های تحصیل و زندگی به صورت رایگان در نظر گرفته می شود.
لازم به ذکر است که علاوه بر هزینه های تحصیل، افراد باید هزینه خوابگاه، پوشاک، خوراک و رفت و آمد را برای تحصیل خود نیز در نظر داشته باشند. خاطر نشان می گردد که متوسط هزینه تحصیل در خارج از کشور حدود 18 هزار دلار برای هر ترم می باشد که این هزینه برای دانشگاه و کشور های اروپایی و آمریکا بالاتر نیز می باشد. در ادامه برای آگاهی داوطلبان هزینه های تحصیل در آلمان به طور متوسط ارائه شده است:
عنوان | هزینه (یورو) |
شهریه مقطع کارشناسی (سالانه) |
20 هزار |
شهریه مقطع کارشناسی ارشد (سالانه) |
35 هزار |
شهریه مقطع دکتری (سالانه) |
45 هزار |
امور اداری (ترم) |
300 |
زندگی (ماهانه) |
1200 |
لازم به ذکر می باشد که هزینه تحصیل براساس رشته تحصیلی مانند رشته های انسانی برای مهاجرت و غیره، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه ها متفاوت بوده و برای دانشگاه های خصوصی، هزینه های تحصیلی به مراتب بالاتر بوده و بسیاری از افراد در کنار تحصیل به انجام دادن کار پاره وقت نیز می پردازند.
لیست بهترین دانشگاه های تحصیل در خارج از کشور
تحصیل در دانشگاه های معتبر جهانی یکی از مهمترین خواسته افراد برای تحصیل در خارج از کشور می باشد. افرادی که شرایط ادامه تحصیل برای آن ها فراهم بوده باشد می توانند با داشتن رزومه تحصیلی، مدرک زبان، توصیه نامه و انگیزه نامه برای تحصیل در دانشگاه های معتبر اقدام نمایند. در دانشگاه های معتبر، برخورداری از کیفیت آموزشی بالا و اعتبار مدرک تحصیلی ایران در خارج از کشور می تواند برای آینده داوطلبان مؤثر باشد.
خاطر نشان می گردد که موسسات اعتبار سنجی مختلفی سالانه به رتبه بندی دانشگاه های معتبر جهان براساس کیفیت آموزش، تعداد مقالات علمی معتبر، جوایز جهانی، قدرت علمی و همچنین اعتبار اساتید می پردازند که در ادامه لیست بهترین دانشگاه های تحصیل در خارج از کشور براساس رتبه بندی کیواس (QS) ارائه شده است:
لیست بهترین دانشگاه های تحصیل در خارج از کشور | |
1 |
موسسه فناوری ماساچوست (MIT) |
2 |
دانشگاه کمبریج |
3 |
دانشگاه استنفورد |
4 |
دانشگاه هاروارد |
5 |
موسسه فناوری کالیفرنیا |
6 |
کالج لندن |
7 |
دانشگاه زوریخ |
8 |
دانشگاه شیکاگو |
9 |
دانشگاه ملی سنگاپور |
10 |
دانشگاه پکن |
11 |
دانشگاه پنسیلوانیا |
12 |
دانشگاه چینهوا |
13 |
دانشگاه واترلو |
14 |
دانشگاه کرنل |
15 |
دانشگاه دلف هلند |
16 |
دانشگاه میشیگان |
17 |
دانشگاه تورنتو |
18 |
دانشگاه فلوریدا |
19 |
دانشگاه آریزونا |
20 |
دانشگاه نورث وسترن |
خاطر نشان می گردد نحوه پذیرش در دانشگاه ها با رنکینگ پایین تر به مراتب راحت تر بوده و داوطلبان می توانند برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، این دانشگاه ها را انتخاب نمایند. لازم به ذکر است افراد می بایست دانشگاه هایی را برای تحصیل انتخاب نمایند که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور باشد تا در صورت علاقه مندی برای فعالیت در داخل کشور، مشکلی برای اعتبار سنجی مدرک تحصیلی نداشته باشند.
مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور
مهمترین موضوعی که برای افراد علاقه مند برای تحصیل در خارج از کشور لازم است بیان شود مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور می باشد که براساس بررسی های صورت گرفته کفه ترازوی مزایای تحصیل نسبت به معایب آن سنگینی می نماید. در ادامه مهمترین مزایای تحصیل در خارج از کشور مانند دریافت کارت دانشجویی بین المللی برای استفاده از امکانات دانشگاه و غیره ارائه شده است:
ارتقا سطح عملی و دانش افراد: تحصیل در دانشگاه های معتبر و سطح بالا و همچنین وجود اساتید مجرب باعث می شود که افراد از بالاترین سطح آموزشی برای تحصیل در رشته خود بهره مند شوند.
آموزش زبان: افرادی که تحصیل در خارج از کشور را انتخاب می نمایند یکی از شرایط ادامه تحصیل توانایی برقراری اجتماعی براساس زبان کشور مقصد می باشد. همچنین افراد برای پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور، لازم است مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل را با نمرات بالایی داشته باشند.
بورسیه تحصیلی: یکی از عواملی که باعث ترغیب افراد برای ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور می باشد، ارائه بورسیه تحصیلی از طرف دانشگاه و دولت کشور مقصد می باشد که باعث کاهش هزینه های تحصیلی و زندگی می شود. در صورتی که افراد رزومه خوبی داشته باشند و بر اساس نحوه نگارش استادی پلن آن را تهیه کنند، شانس دریافت بورسیه را خواهند داشت.
دریافت اقامت دائم: افراد می توانند بعد از فارغ التحصیل شدن برای اخذ اقامت دائم اقدام نمایند که یکی از مزایای آن بهره مندی از حقوق شهروندی بالا و همچنین ارائه خدمات بیشتر می باشد.
انتخاب شغل مناسب: فارغ التحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور باعث می شود که افراد بتوانند با داشتن دانش بالا، از فرصت های شغلی بهتری برخورددار شوند. همچنین افراد می توانند از اعتبار دانشگاه ها برای ارتقا شرایط شغلی نیز استفاده نمایند.
همان طور که تحصیل در خارج از کشور دارای مزایایی می باشد مسلما در کنار موارد بیان شده، برخی موارد به شرح زیر از معایب تحصیل در خارج از کشور می باشد:
هزینه بالا: افرادی که تحصیل در خارج از کشور را انتخاب می نمایند در صورتی که تحصیل در خارج از کشور با معدل پایین را انتخاب کرده و از بورسیه تحصیلی برخورددار نباشند، متحمل هزینه های بالایی مانند شهریه، اسکان، خوراک و رفت و آمد می شوند که افراد برای جبران آن ها، معمولا نیاز به کار پاره وقت دارند.
دلتنگی و دوری از خانواده: دوری از فضای صمیمی خانواده به خصوص برای مجردان باعث ایجاد فشار های بالا و تنهایی می شود که در بسیاری از مواقع، افراد به خاطر مسائل عاطفی، اقدام به ترک تحصیل و برگشت به کشور خود می نمایند.
مشکلات برقراری ارتباط: با توجه به اینکه افراد به عنوان غیر بومی در کشور مقصد محسوب می شوند، نحوه برقراری ارتباط به خصوص در روزهای ابتدایی برای آن ها بسیار سخت می باشد. بنابراین در این مواقع آموزش زبان آن کشور الزامی می باشد.
سخت بودن دوره های آموزشی: بسیاری از دانشگاه های خارج از کشور به دلیل بالا بودن سطح آموزش و اعتبار بالای تحصیلی، معمولا سخت گیری هایی را برای دانشجویان در نظر می گیرند که باعث سرخوردگی و سختی تحصیل می شود. به خصوص اگر دانشجویان در رشته هایی خاص پذیرش گرفته باشند. افراد می توانند بر اساس لیست بهترین رشته های ریاضی برای مهاجرت و دیگر رشته ها، گزینه ماسب خود را انتخاب کنند.
در صورتی که افراد بتوانند معایب تحصیل در خارج از کشور را تحمل داشته باشند، می توانند از مزایای بهتری برای آینده شغلی و تحصیلی خود برخورددار شوند. لازم به ذکر است که افراد بزرگترین دغدغه تحصیلی که هزینه ها و شهریه دانشگاه ها را با داشتن رزومه قوی و اخذ بورسیه تحصیلی می توانند مرتفع نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تحصیل در خارج از کشور همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تحصیل در خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، به مراحل و نحوه تحصیلی در خارج از کشور در متن مقاله اشاره شده است. همچنین می توانید از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075305 تماس گرفته و از مشاورین ما راهنمایی دریافت کنید.