برای مشاوره مراحل گرفتن پاسپورت
برای مشاوره مراحل گرفتن پاسپورت
افرادی که سفر های خارجی داشته باشند به مدرکی به نام پاسپورت نیاز دارند. اخذ پاسپورت (Passport) یا گذرنامه یکی از واجبات سفر های بین المللی است. پاسپورت ها اسنادی مسافرتی هستند که توسط دولت یک کشور برای شهروندان صادر شده و این سند، هویت و ملیت دارنده آن را برای انجام سفر های بین المللی تایید می کند. پاسپورت ها دفترچه های کوچکی هستند که معمولا حاوی اطلاعاتی همچون نام دارنده، محل تولد، تاریخ تولد، تاریخ صدور، تاریخ انقضا، شماره گذرنامه، عکس و امضا می باشند.
بسته به وضعیت یک متقاضی در کشور، انواع مختلفی از گذرنامه ها وجود دارد. سوال برخی متقاضیان سفر به خارج از کشور این است که چگونه می توان برای گرفتن پاسپورت اقدام کرد؟ و در صورت داشتن گذرنامه چطور می توان آن را تمدید کرد؟ در این مقاله مهم ترین نکات در رابطه با مراحل گرفتن پاسپورت، مدارک لازم برای دریافت گذرنامه، شرایط گرفتن پاسپورت، هزینه دریافت گذرنامه و گرفتن پاسپورت آنلاین ذکر شده و پاسخ سوال برای گرفتن پاسپورت کجا بریم بررسی شده است.
شرایط گرفتن پاسپورت
پاسپورت ها مدارکی قانونی هستند که هویت و اطلاعات فرد را برای انجام سفر های خارجی اثبات می کنند. برای هر گونه خروج از کشور به صورت هوایی، زمینی و یا آبی می بایست با داشتن شرایط اخذ پاسپورت برای درخواست اخذ آن اقدام کرد. برخی از مهم ترین شرایط گرفتن پاسپورت برای ایرانیان در لیست زیر آورده شده است. دریافت پاسپورت می تواند در موارد مختلف امکان پذیر باشد. برای مثال می توان برای دریافت پاسپورت افغانی در ایران نیز اقدام نمود و ملزم به حضور مداوم افراد در افغانستان نمی باشد.
نداشتن سوء پیشینه کیفری تا 2 سال قبل از درخواست پاسپورت
متقاضی باید شخصا برای ارائه مدارک و درخواست حاضر شود.
متقاضی نباید مشمول خدمت نظام وظیفه باشد.
اگر فرد بالای 15 سال سن داشته باشد، شناسنامه او باید عکس دار باشد.
متقاضی ممنوع الخروج نباشد.
متقاضیان خانم متاهل باید اجازه همسر خود را داشته باشند.
متقاضیان زیر 18 سال می بایست اجازه پدر و یا قیم قانونی خود را داشته باشند.
متقاضی نباید هیچ گونه بدهی به دولت یا کلیه نهاد های وابسته به دولت داشته باشد.
هدف متقاضی برای خروج از کشور نباید در تناقض با امنیت دولت و کشور باشد.
بازنشستگان نظامی باید حداقل 5 سال از بازنشستگی آن ها گذشته باشد.
لازم به ذکر است اطلاع دقیق از مدارک لازم برای دریافت گذرنامه بسیار اهمیت دارد زیرا در صورت نقص یا کمبود در مدارک لازم برای پاسپورت امکان رد درخواست وجود دارد. همچنین در صورت تغییر موارد هویتی مانند تغییر نام در خارج از کشور یا داخل ایران، این تغییرات نیز باید در پاسپورت نیز اعمال شوند. بر اساس مراحل گرفتن پاسپورت این مدارک در دفاتر پلیس +10 بررسی شده و در صورتی که مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد، متصدی صدور به افراد اطلاع خواهد داد. علاوه بر این شرایط سنی برای دریافت گذرنامه از نکاتی است که اهمیت زیادی دارد و در ادامه توضیحاتی در این خصوص آمده است.
افراد بالای 18 سالی که به دنبال دریافت پاسپورت هستند باید بر اساس قوانین وضعیت آن ها بررسی شود. پسران بالای 18 سال در صورتی که از سربازی معاف نشده باشند و دانشجو یا دانش آموز باشند می توانند با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل به سازمان نظام وظیفه و پرداخت وثیقه خروج از کشور، مجوز دریافت پاسپورت را از این سازمان دریافت کنند. افراد غایب از سربازی امکان دریافت پاسپورت نخواهند داشت. افرادی که معافیت گرفه اند و یا بالای 50 سال سن دارند می توانند به راحتی برای دریافت گذرنامه اقدام کنند.
زنان بالای 18 سال برای دریافت گذرنامه در صورتی که متاهل باشند، باید اجازه نامه رسمی، محضری و قانونی همسر را برای دریافت پاسپورت در اختیار داشته باشند. اما در صورت مجرد بودن هیچ محدودیتی برای زنان بالای 18 سال جهت اخذ پاسپورت وجود ندارد.
افراد زیر 18 سال برای خروج از کشور باید اجازه والدین را داشته باشند. برای پسران زیر 18 سال رضایت نامه محضری صادر شده از سوی دفاتر اسناد رسمی الزامی است. این رضایت نامه باید از سوی والدین باشد. دختران نیز با این رضایت نیاز دارند. با این تفاوت که در صورتی که پدر و جد پدری در قید حیات نبوده و یا در دسترس نباشند، اجازه خروج از کشور دتر زیر 18 سال توسط دادگاه بررسی می شود. لازم به ذکر است افراد بالای 15 سال باید شناسنامه عکس دار داشته باشند و از مدرسه گواهی اشغال به تحصیل دریافت کنند. همچنین ارائه دفترچه بیمه نیز الزامی است.
با وجود این که گذرنامه برای سفر های بین المللی ضروری است، اما دریافت پاسپورت لزوما ورود فرد را به کشور های خارجی تضمین نمی کند، چرا که ممکن است دریافت ویزای سفر نیز برای برخی کشور های مقصد ضروری باشد. همچنین افراد می توانند برای سفر بدون ویزا به کشور هایی که نیاز به ارائه ویزا ندارند اقدام نمایند. از همین رو برای ورود به برخی کشور ها علاوه بر پرداخت هزینه دریافت گذرنامه و اخذ آن، باید درخواست ویزای آن کشور را نیز به صورت جداگانه به سفارت آن کشور ارائه کرد.
مدارک لازم برای دریافت گذرنامه
در پاسخ به این سوال که چگونه پاسپورت بگیریم؟ باید گفت مدارک لازم برای پاسپورت مانند پاسپورت دیپلماتیک، دانشجویی و ... می بایست به طور کامل توسط شخص متقاضی تهیه و تکمیل گردد. پس از بررسی شرایط گرفتن پاسپورت و آماده سازی مدارک اخذ پاسپورت باید آن ها را به مرکز پلیس +10 تحویل داد. دقت در تهیه و تکمیل این مدارک اهمیت بالایی دارد، چرا که وجود نقص در مدارک باعث ایجاد وقفه در صدور پاسپورت خواهد شد. در این صورت به ویژه برای افرادی که در دریافت گذرنامه تعجیل دارند، ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید. مدارک لازم برای دریافت گذرنامه در زیر آورده شده است:
یک قطعه عکس جدید از متقاضی با پس زمینه سفید (عکس بانوان باید با رعایت حجاب کامل و بدون آرایش و عکس آقایان می بایست بدون عینک، کلاه و یا زیورآلات باشد)
اصل و کپی شناسنامه عکس دار
اصل و کپی کارت ملی
تکمیل فرم درخواست گذرنامه
اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت قانونی برای آقایان (به جز افراد بالای 50 سال)
گواهی اشتغال به تحصیل دانشجویان
مجوز رسمی از نظام وظیفه برای مشمولان خدمت و داشتن شماره مدرک نظام وظیفه برای گذرنامه
اصل گذرنامه قبلی (در صورت اقدام برای تمدید)
اجازه نامه کتبی محضری از طرف همسر برای بانوان متاهل
اصل طلاق نامه برای بانوانی که از شریک زندگی خود جدا شده اند.
اصل شناسنامه باطل شده و گواهی فوت برای بانوانی که همسر آن ها در قید حیات نیست.
گواهی اشتغال به تحصیل برای افراد زیر 15 سال
اجازه نامه کتبی حفاظت یگان مربوطه برای نظامیان شاغل و بازنشستگان نظامی که کمتر از 5 سال از بازنشستگی آن ها گذشته است.
اجازه نامه قانونی و رسمی همسر از سوی دفاتر اسناد رسمی (زنانی که همسر خارجی دارند یا تابعیت کشوری به جز ایران را دارند، نیازی به اجازه نامه همسر ندارند.)
اصل و کپی کارت ملی
تکمیل فرم درخواست گذرنامه
اصل و کپی شناسنامه عکس دار
اصل گذرنامه قبلی
عکس بیومتریک
در پاسخ به سوال برای پاسپورت چه مدارکی لازمه؟ باید گفت ارائه مدارک بالا به صورت سالم و کامل، برای دریافت هر یک از انواع پاسپورت الزامی می باشد. بر اساس مراحل گرفتن پاسپورت در صورتی که مدارک فرد ناقص باشد در روند دریافت گذرنامه وقفه ایجاد شده و در صورتی که فرد مدارک جعلی ارائه دهد برای او عواقب قانونی خواهد داشت. لازم به ذکر است افراد می توانند مراحل گرفتن عکس را در باجه های پلیس +10 انجام دهند. تمامی هزینه دریافت گذرنامه در این مراکز قابل پرداخت است.
هزینه دریافت گذرنامه
در بخش قبل ذکر شد که هزینه دریافت گذرنامه، یک هزینه ضروری و اجباری در فرآیند درخواست پاسپورت است. هزینه صدور پاسپورت باید هنگام مراجعه به دفاتر پلیس +10 به حساب سازمان های مربوطه واریز گردد. در این بخش تمامی هزینه های لازم برای اخذ گذرنامه در سال جاری 1402 به صورت جزئی و در قالب جدول بیان شده است. البته این نکته شایان ذکر است که به دلیل تغییر هر ساله نرخ صدور و تمدید گذرنامه، بهتر است قبل از درخواست مجددا این هزینه ها را پرس و جو کرد.
پارامتر | میزان هزینه در ایران |
دریافت فرم های ثبت نام و شناسه گذرنامه |
5000 تومان |
عوارض شهرداری |
20000 تومان |
هزینه احراز هویت |
42000 تومان |
هزینه انگشت نگاری |
15000 تومان |
هزینه عکس |
18000 تومان |
هزینه دفتر و ارسال پستی |
134000 تومان |
هزینه های چاپ گذرنامه |
200000 تومان |
هزینه های دفتری برای تمدید یا تعویض پاسپورت |
33000 تومان |
بر اساس مراحل گرفتن پاسپورت کلیه هزینه های گفته شده در جدول بالا باید توسط متقاضی به صورت فیش پرداخت شده و یا از طریق کارتخوان هنگام مراجعه به دفاتر پلیس +10 کشور واریز گردد. پس از پرداخت هزینه های لازم، ارائه مدارک لازم برای دریافت گذرنامه و ثبت درخواست پاسپورت می توان در کمترین زمان حدود 5 یا 6 روزه و در برخی شرایط نیز تا 20 روز بعد، گذرنامه را دریافت کرد.
مراحل گرفتن پاسپورت
همان طور که گفته شد افراد برای سفر به خارج از کشور باید مدرکی هویتی دریافت کنند که کاربردی مانند شناسنامه را در خارج از ایران برای آن ها داشته باشد. این مدرک پاسپورت یا گذرنامه می باشد. افرادی که بدون گذرنامه از کشور خارج شوند، عملی غیر قانونی انجام داده و با عواقب قضایی مواجه خواهند شد. همچنین حضور در هر کشور خارجی بدون داشتن پاسپورت غیر ممکن است و با فرد برخورد می شود. در صورتی که افراد اقامت دائم کشوری خارجی را داشته باشند اما به دلایلی پاسپورت خود را گم کنند و یا از اعتبار آن گذشته باشد، می توانند برای دریافت مدرک تراول داکیومنت اقدام کنند. در ادامه برای پاسخ به سوال چگونه پاسپورت بگیریم؟ به مراحل گرفتن پاسپورت اشاره شده است:
اطلاع از مدارک لازم برای پاسپورت
تهیه مدارک لازم برای دریافت گذرنامه
مراجعه حضوری به یکی از دفاتر پلیس +10
بررسی مدارک توسط متصدی امور گذرنامه
پر کردن فرم درخواست گذرنامه
انگشت نگاری
عکس بیومتریک
پرداخت هزینه دریافت گذرنامه
نوشتن تاییدیه اطلاعات ثبت شده در گذرنامه توسط فرد
دریافت پیامک تایید از سوی اداره گذرنامه
پس از پروسه گرفتن پاسپورت، اطلاعات افراد برای صدور گذرنامه ارسال شده و پس از 7 الی 10 روز کاری پاسپورت صادر شده به آدرس درج شده در فرم گذرنامه ارسال می شود. از مهم ترین اطلاعاتی که باید توسط فرد ارائه شود، آدرس دقیق محل سکونت و کد پستی می باشد. پس از رسیدن پاسپورت افراد می توانند با نشان دادن کارت ملی، گذرنامه خود را دریافت نمایند. در صورت وارد کردن اشتباه آدرس، گذرنامه برگشت خورده و فرد باید در اداره پست مرکزی به دنبال آن باشد.
نحوه گرفتن پاسپورت
پرسش بسیاری از متقاضیان خروج از کشور این است که برای اخذ پاسپورت کجا برویم و یا مراحل گرفتن پاسپورت چیست؟ نحوه درخواست پاسپورت چندان فرآیند پیچیده ای نیست و متقاضیان اخذ گذرنامه باید در اصلی ترین و اولین قدم، مدارک لازم برای پاسپورت را جمع آوری نمایند. همچنین افرادی که ساکن خارج از ایران هستند باید برای هر بار خروج از کشور مهر تایید دریافت نمایند که به آن مهر خروج مکرر در گذرنامه گفته می شود.
تمامی مدارک لازم برای دریافت گذرنامه در بخش قبل آورده شد. متقاضیان خانم و یا آقا باید توجه کافی به مدارک و گواهی های قانونی داشته باشند و به طور مثال، بانوانی متاهلی که قصد ترک کشور را دارند باید از قبل به همراه همسر خود به محضر رفته و اجازه نامه خروج از کشور را دریافت کرده باشند. این نکته را باید در نظر گرفت که برخی بانوان، مجوز اقامت در دیگر کشور ها را دارند. متقاضیان خانم تنها در صورت داشتن اقامت دیگر کشور ها، از ارائه اجازه نامه همسر برای خروج از کشور معاف خواهند بود. برای دریافت پاسپورت باید مراحل زیر را طی کرد.
متقاضی می بایست با در دست داشتن مدارک کامل برای ارائه درخواست پاسپورت به دفتر پلیس +10 مراجعه نماید. این دفاتر مرکز صدور و یا تمدید پاسپورت در ایران هستند. افرادی که به دنبال پیدا کردن نزدیک ترین دفاتر به محل زندگی خود هستند می توانند از سایت epolice.ir این مورد را جستجو نمایند. افرادی که قبلا گذرنامه دریافت کرده اند، اما نیاز به تمدید آن دارند نیز باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایند.
پس از مراجعه به دفتر پلیس +10 باید فرم درخواست صدور گذرنامه را تکمیل کرده و به همراه مدارک تهیه شده تحویل داد. ارائه آدرس پستی محل سکونت نیز برای دریافت پاسپورت ضروری می باشد. البته متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه ثبت نام گذرنامه، به صورت آنلاین نسبت به ثبت نام پاسپورت خود اقدام کنند. در این روش نیز مراجعه حضوری به مراکز پلیس +10 جهت احراز هویت ضروری است.
برای درخواست گذرنامه چند هزینه ضروری وجود دارد که برای پرداخت آن در دفتر پلیس +10 باید از قبل هزینه دریافت گذرنامه را به همراه برد. با اتمام فرآیند درخواست گذرنامه، باید چند روز منتظر بررسی و صدور پاسپورت ماند. در نهایت پس از حدود 6 تا 8 روز کاری گذرنامه متقاضی از طریق پست به آدرس پستی فرد ارسال می گردد. در برخی شرایط ممکن است ارسال پستی تا 20 روز نیز به طول بیانجامد. چرا که برخی مواقع استعلام و صدور گذرنامه کمی طولانی تر خواهد شد.
برای گرفتن پاسپورت کجا بریم
پاسپورت به عنوان یکی از مهم ترین مدارک لازم برای سفر به خارج از کشور متقاضیان بسیاری دارد. از این رو افراد برای دریافت آن به مکانی اختصاصی نیاز دارند. در گذشته مراحل گرفتن پاسپورت در اداره گذرنامه انجام می گرفت اما به دلیل زیاد شدن تقاضا و شلوغی جمعیت در این اداره، انجام امور مربوط اخذ گذرنامه به مراکز پلیس +10 منتقل شد. این مراکز در سراسر کشور شعبه های زیادی دارند و دسترسی به آن ها راحت تر است.
در پاسخ به این سوال که برای گرفتن پاسپورت کجا بریم باید گفت در صورتی که مدارک لازم برای دریافت گذرنامه توسط افراد به صورت کامل تهیه شده باشد، مراکز پلیس +10 امور مربوط به ثبت درخواست پاسپورت را انجام خواهند داد. افراد می توانند با مراجعه به شعب پلیس +10 ضمن ارائه مدارک، هزینه دریافت گذرنامه را نیز پرداخت کنند. از آن جایی که این مراکز از سوی اداره گذرنامه تایید شده هستند، افراد می توانند با خیال راحت هزینه های لازم را پرداخت کنند.
لازم به ذکر است افراد می توانند اموری مانند گرفتن عکس پاسپورت را نیز در باجه های پلیس +10 انجام دهند. پروسه ثبت درخواست گذرنامه در این شعب بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم به طول خواهید کشید که این زمان با توجه به میزان شلوغی مراکز، متفاوت است. همچنین افراد می توانند درخواست گذرنامه را به صورت آنلاین انجام دهند اما در نهایت برای احراز هویت و اثر انگشت باید به این مراکز مراجعه کنند.
گرفتن پاسپورت آنلاین
گرفتن پاسپورت برای افرادی که قصد خروج از کشور را دارند، الزامی می باشد. افرادی که می خواهند از کشور خارج شوند، باید قبل از فرا رسیدن زمان سفر، نسبت به اخذ گذرنامه اقدام کنند. در تیترهای قبل توضیح داده شد که افراد برای گرفتن پاسپورت خود باید به اداره گذرنامه مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم برای دریافت گذرنامه، فرم درخواست پاسپورت را تکمیل نموده و منتظر صدور آن باشند. اما ممکن است برخی افراد امکان مراجعه حضوری را نداشته و به دنبال راه حلی برای ثبت نام پاسپورت به شکل غیرحضوری باشند.
گرفتن پاسپورت آنلاین دغدغه افراد بسیاری بوده و افراد زیادی مایل اند درخواست خود را برای دریافت پاسپورت، به صورت غیرحضوری و آنلاین ثبت کنند. در این خصوص باید گفت که خوشبختانه امکان ثبت درخواست گذرنامه به صورت آنلاین در سامانه اداره گذرنامه، به نشانی egozar.epolice فراهم شده است. افراد از طریق جستجوی نشانی سایت، می توانند وارد صفحه اصلی سامانه شده و اقدامات لازم جهت ثبت درخواست پاسپورت خود را انجام دهند.
برای دریافت گذرنامه به صورت آنلاین، لازم است افراد مدارک لازم را در سایت بارگذاری کرده و فرم ثبت نام را تکمیل کنند. فرم ثبت درخواست پاسپورت که به عنوان یکی از مراحل دریافت پاسپورت باید پر شود، می بایست با اطلاعاتی از قبیل اطلاعات هویتی، اطلاعات مربوط به تاهل یا تجرد، اطلاعات تحصیلی، و... تکمیل شود. بدین ترتیب افراد باید هزینه دریافت پاسپورت را پرداخت کنند. پس از ثبت درخواست، معمولا بین 7 الی 10 روز طول می کشد که پاسپورت فرد به وی تحویل داده شود. پاسپورت افراد توسط داره پست به آنها تحویل داده می شود.
نحوه تمدید پاسپورت
همان طور که گفته شد کلیه افرادی که ساکن کشور های مختلف هستند قبل از به اتمام رسیدن زمان اعتبار پاسپورت می بایست در صورت دارا بودن شرایط گرفتن پاسپورت به همراه مدارک مورد نیاز تمدید پاسپورت به دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایند. زنانی که در هنگام مراحل گرفتن پاسپورت متاهل بوده اند، برای طی کردن پروسه گرفتن پاسپورت اجازه نامه محضری همسر خود را ارائه داده اند. این افراد در زمان تمدید گذرنامه خود دیگر نیازی به اجازه همسر ندارند.
بانوانی که همسر آن ها فوت کرده باشد می بایست برای تمدید پاسپورت، همان مدارک لازم برای دریافت گذرنامه مانند شناسنامه و گواهی فوت همسر خود را دفاتر پلیس +10 تحویل دهند. لازم به ذکر است بانوانی که ساکن خارج از کشور هستند و همسر آن ها دارای تابعیت ایرانی نداشته باشد، برای تمدید پاسپورت نیاز به دریافت اجازه نامه یا مجوز خروج از کشور از همسر خود ندارند. علاوه بر این افرادی که مطلقه هستند ارائه طلاق نامه و شناسنامه خود الزامی است. در ادامه نحوه تمدید پاسپورت ارائه شده است.
تهیه مدارک لازم برای تمدید پاسپورت
مراجعه به دفاتر پلیس +10
ارائه مدارک لازم و تکمیل فرم های مخصوص مربوط به تمدید پاسپورت
پرداخت هزینه تمدید پاسپورت
لازم به ذکر است در صورتی که افراد پاسپورت خود را گم کرده باشند و یا گذرنامه آن ها بر حسب اتفاقاتی خراب شده باشد، می توانند جهت تعویض یا گرفتن پاسپورت خود به دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایند. همچنین برای کسب اطلاعات درخصوص آدرس دفاتر پلیس +10 می توانند با مراجعه به سامانه epolice.ir از نشانی تمامی دفاتر پلیس +10 نزدیک محل سکونت خود اطلاع کسب نمایند.
گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت
افراد برای خروج از کشور بایستی برخی مدارک را ارائه کنند تا موفق به دریافت پاسپورت شده و مجوز خروج از کشور را دریافت نمایند. یکی از قوانین گرفتن پاسپورت برای آقایان، ارائه کارت پایان خدمت سربازی می باشد. اما در این میان برخی افراد ممکن است این پرسش را مطرح کنند که آیا امکان گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت که گرفتن پاسپورت بدون انجام یا اتمام خدمت سربازی شرایط ویژه ای دارد که در ادامه به شرح این ضوابط پرداخته شده است:
عدم غیبت متقاضیان از خدمت سربازی: افراد بایستی پس از رسیدن به سن مشمولیت خدمت، در مهلت یکساله خود را برای انجام خدمت سربای معرفی کرده و مشمول غیبت نباشند.
ارائه گواهی اشتغال به تحصیل: آن دسته از مشمولان که دانشجو یا طلبه بوده و مشغول به تحصیل می باشند، با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل که از سوی مرکز محل تحصیل صادر شده، می توانند پاسپورت خود را دریافت کنند.
گذاشتن وثیقه: آن دسته از مشمولان خدمت سربازی که برای اعزام به خدمت اعلام آمادگی کرده و مشمول غیبت نیستند، می توانند با ارائه وثیقه که مبلغ آن 15 میلیون تومان تعیین شده، پاسپورت خود را دریافت نمایند.
ارائه برگه معافیت: افرادی که مشمول خدمت سربازی بوده اما دراای هرگونه معافیت تحصیلی، پزشکی، و... باشند، می توانند برای گرفتن پاسپورت اقدام کنند.
رعایت موارد ذکر شده جهت دریافت پاسپورت بدون پایان خدمت الزامی است. افرادی که موفق به ارائه مدارک لازم نشوند، امکان دریافت پاسپورت را نخواهند داشت. لازم به ذکر است که این شرایط شامل افرادی می شود که به سن قانونی 18 سال رسیده و ملزم به گذارندن دوره خدمت می باشند. آن دسته از متقاضیان دریافت پاسپورت که به سن مشمولیت خدمت نرسیده اند، می توانند برای دریافت پاسپورت خود بدون توجه به شرایط فوق اقدام کنند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر گرفتن پاسپورت همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با شرایط گرفتن پاسپورت مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. مراحل گرفتن پاسپورت در متن مقاله آمده است.