برای مشاوره مراحل گرفتن ویزا
برای مشاوره مراحل گرفتن ویزا
افراد زیادی هر ساله به دلایل مختلف جهت ورود به برخی از کشورهای خارجی دچار مشکل شده و موفق به ورود قانونی نمی شوند، یکی از این دلایل می تواند عدم اخذ ویزا و اجازه قانونی سفر باشد. برای سفر به هر کشوری افراد باید برخی مدارک لازم را دارا بوده و واجد شرایط مسافرت و اقامت به حساب بیایند که مهم ترین مدرک مورد نیاز ویزا خواهد بود. آشنایی با نحوه دریافت و مراحل اخذ این مدرک مهم می تواند برای تمامی مسافران یا متقاضیان اقامت در خارج از کشور مفید و کمک کننده واقع گردد.
گرفتن ویزا شامل مراحل خاصی می شود که افراد بعد از بررسی شرایط دریافت پاسپورت باید با نحوه دریافت و انواع آن به طور کامل آشنا گردند. در این مقاله به بررسی دقیق انواع اجازه ورود، شرایط و مدارک لازم برای گرفتن ویزا و همچنین نحوه ثبت درخواست از طریق روش های مختلف پرداخته شده و اطلاعات کامل آورده شده است. افراد با مطالعه مقاله در پیش رو با هزینه انجام این کار نیر آشنا شده و اطلاعاتی در مورد نحوه پیگیری به دست خواهند آورد.
ویزا چیست؟
در پاسخ به این سوال که ویزا چیست؟ باید گفت این مدرک در واقع اجازه ورود و اقامت در یک کشور مشخص را در بازه زمانی معین به افراد اعطا می کند. مسافران و مهاجران برای گرفتن ویزا ابتدا باید کشور مقصد را مشخص کرده و سپس مراحل لازم را طی نمایند، زیرا این مدرک برای هر کشوری متفاوت بوده و تنها مخصوص همان کشور می باشد. به عبارت دیگر فرق آن با پاسپورت در این است که مسافر یک گذرنامه داشته و با آن به هر کشور خارجی می تواند، سفر کند، اما اشخاص با ویزای آلمان امکان ورود به کشور آمریکا را ندارند و برای این کار باید اجازه ورود جداگانه کسب نمایند.
بعد از بررسی شرایط دریافت پاسپورت باید گفت افراد بهتر است قبل از گرفتن ویزا با انواع آن آشنا شده و در مورد شرایط آن نیز اطلاعاتی به دست آورند. ویزاها معمولا با توجه به مدت زمان اقامت یا هدف سفر به دسته های متفاوتی تقسیم شده و به افرادی با شرایط خاص تعلق می گیرند که لیست انواع اجازه های ورود عبارت است از:
ویزای توریستی همان طور که از نامش پیداست با هدف تفریح و گردش به مسافران ارائه داده شده و اعطا می شود. مدت زمان این ویزا کوتاه بوده و معمولا افراد با توجه به قوانین مختلف حدودا کمتر از 90 روز اجازه اقامت در کشور مقصد را خواهند داشت. به دلیل کوتاه مدت بودن زمان این ویزا اخذ آن شرایط نسبتا آسانی داشته و مراحل پیچیده ای ندارد. لازم به ذکر است که دارندگان این مدرک اجازه کار یا تحصیل در کشور مقصد را نخواهند داشت.
ویزای تحصیلی یا کاری معمولا به افرادی اعطا می شود که قصد تحصیل یا کار در کشور مقصد را داشته و می خواهند چند سال متوالی در مقصد اقامت داشته باشند. دریافت این ویزاها معمولا شرایط سخت گیرانه تری دارد و افراد باید تمامی قوانین را رعایت کرده و مدارک معتبری را ارائه دهند. لازم به ذکر است که از طریق این اجازه ورود می توان در نهایت به اقامت دائم کشور مقصد نیز دست یافت، البته قوانین برخی از مراکز متفاوت بوده و فرق دارد.
این ویزا همان طور که از نام آن پیداست به اشخاص مهم و سیاسی تعلق گرفته و اجازه ورود آن ها را برای بستن قرارداد کاری یا برقراری ارتباط با کشور مقصد فراهم می کند. معمولا اشخاص دارای پاسپورت دیپلماتیک برای سفر به کشورهای خارجی مانند سفر به مکزیک و غیره دیگر نیازی به اخذ ویزا ندارند، اما این مورد با توجه به شرایط کشور مقصد فرق خواهد داشت.
ویزای بازدید معمولا به شخصی تعلق می گیرد که از طرف یک فرد خارجی ساکن کشور مقصد دعوت نامه داشته و به صورت رسمی برای حضور در آن کشور دعوت شده باشد. برای دریافت این اجازه ورود معمولا فرد دعوت کننده باید تمکن مالی لازم برای پذیرایی از مهمان خود را داشته و مدارک دال بر آن را ارائه دهد. از جمله دعوت نامه ها می توان به دعوت نامه خویشاوندی شاره کرد.
یکی دیگر از انواع ویزاها که معمولا در نهایت منجر به اخذ اقامت دائم می شود ویزای سرمایه گذاری است. کسانی که در کشورهای خارجی به میزان خاصی سرمایه گذاری کنند، موفق به اخذ اجازه ورود شده و می توانند به صورت قانونی در کشور مقصد حضور یابند.
ویزای ترانزیت مخصوص افرادی است که قصد سفر به یک کشور خارجی را داشته اما در بین راه لازم است در یک فرودگاه فرود آمده و تعویض پرواز داشته باشند. این افراد با دریافت ویزای ترانزیت اجازه فرود در کشور بین راه را به دست آورده و معمولا تنها اجازه حضور در همان فرودگاه را به مدت محدود و چند ساعته خواهند داشت. گاهی اوقات با توجه به شرایط ممکن است اخذ اجازه ورود ضروری نبوده و افراد بدون دریافت آن موفق به فرود و تعویض پرواز شوند.
ویزای همراه معمولا به همراهان شخصی تعلق می گیرد که مسافر خارج از کشور بوده و دارای اجازه ورود قانونی است. برای مثال وقتی شخصی ویزای کاری کشور خارجی را دریافت می کند می تواند برای همسر و فرزندان زیر 21 سال خود نیز اجازه ورود گرفته و به صورت خانوادگی مهاجرت را تجربه نماید.
کسانی که قصد تجارت در یک کشور خارجی را داشته و از تمکن مالی خوبی برخوردار هستند می توانند برای اخذ اجازه ورود تجاری اقدام کنند. این اجازه ورود همان طور که از نام آن پیداست به سفرهایی با هدف تجاری اختصاص یافته و افراد برای دریافت آن باید حتما مدارک مورد نیاز را ارائه دهند.
کسانی که قصد دریافت خدمات درمانی و پزشکی در کشور خارجی را دارند از این ویزا بهره مند خواهند شد. برای این کار افراد باید حتما مدارک مربوط به درمان را ارائه داده و تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینه بیمارستان و اقامت را دارا باشند.
ویزای الکترونیکی در واقع اجازه ورودی است که امکان ثبت درخواست آن به صورت کاملا آنلاین انجام می شود. معمولا برای اخذ اجازه ورود نیاز به مراجعه حضوری به سفارت و شرکت در مصاحبه می باشد اما مراحل دریافت اجازه ورود الکترونیکی کاملا اینترنتی خواهد بود.
برخی از کشورها برای اعطای ویزا شرایط و قوانین سخت گیرانه ای نداشته و به مسافران در بدو ورود ویزا اعطا می کنند. البته لازم به ذکر است که مدت زمان اقامت با این اجازه ورود معمولا کوتاه است و افراد در صورتی که قصد کار و تحصیل در مقصد را دارند باید اجازه ورود تحصیلی یا کاری دریافت کنند.
ویزای یک بار ورود به اجازه ورودی گفته می شود که تنها اجازه 1 بار سفر به کشور مقصد را به افراد اعطا می کند. برای مثال ممکن است ویزای توریستی یک کشوری 90 روز اعتبار داشته و یک بار ورود باشد. در این صورت متقاضیان در این نود روز تنها 1 بار می توانند به کشور مقصد سفر کرده و اجازه رفت و آمد مداوم را نخواهند داشت. همچنین ویزا هایی مانند ویزای ترانزیت کانادا نیز تنها برای یک بار ورود به این کشور صادر می شوند.
ویزای چند بار ورود به اجازه ورودی اطلاق می شود که به افراد اجازه رفت و آمد بیشتر از یک بار به کشور مقصد را ارائه دهد. برای مثال اگر ویزای ترانزیت دو بار ورود باشد مسافر یک بار در مسیر رفت و یک بار در مسیر برگشت می تواند در فرودگاه کشور بین راه فرود آمده و مشکلی از این بابت نخواهد داشت.
به طور کلی باید گفت گرفتن ویزا از طریق مراجعه به سفارت کشورهای مختلف امکان پذیر بوده و در دسترس می باشد. برای اخذ هر نوع از ویزا افراد باید یک سری شرایط خاص داشته و مدارک دال بر آن را نیز ارائه دهند. همچنین امکان سفر توریستی به برخی از کشورها مانند ترکیه و ارمنستان بدون ویزا وجود داشته و در دسترس است، اما برای اقامت تحصیلی یا کاری در این کشورها نیاز به برخورداری از شرایط و مدارک لازم و همچنین اخذ اجازه ورود خواهد بود.
شرایط گرفتن ویزا
شرایط گرفتن ویزا معمولا با توجه به نوع آن و همچنین کشور مقصد بسیار فرق داشته و متفاوت است. معمولا کشورهای مختلف قوانین خاصی برای اعطای اجازه ورود داشته و برای مثال دریافت ویزای ترکیه از آمریکا بسیار آسان تر می باشد. لیست شرایط لازم برای اخذ اجازه ورود با توجه به نوع آن در جدول زیر آورده شده است.
نوع ویزا | شرایط لازم |
توریستی |
فرد باید قصد اقامت کوتاه مدت را در مقصد داشته باشد. |
تحصیلی و کاری |
برخورداری از پذیرش تحصیلی یا شغلی |
دیپلماتیک |
فرد باید یک شخص سیاسی برجسته باشد. |
بازدید |
برخورداری از دعوت نامه |
سرمایه گذاری |
داشتن تمکن مالی کافی |
ترانزیت |
فرد باید ثابت کند قصد اقامت کوتاه مدت در فرودگاه کشور را دارد. |
همراه |
متقاضیان باید اعضای درجه 1 فرد دارای ویزا به حساب بیایند. |
تجاری |
فرد باید قصد تجارت در کشور مقصد را داشته باشد. |
پزشکی |
متقاضی باید اثبات نماید قصد دریافت خدمات درمانی و پزشکی را در کشور مقصد دارد. |
افراد بعد از بررسی مراحل شرایط گرفتن ویزا باید با شرایط گرفتن پاسپورت نیز تا حدودی آشنا شوند، زیرا برخورداری از پاسپورت شرط اصلی برای اخذ اجازه ورود کشورهای مختلف می باشد. از دیگر موارد لازم برای گرفتن ویزا می توان به شرکت در جلسات معاینه، تسلط بر زبان کشور مقصد و عدم برخورداری از سابقه کیفری اشاره کرد.
مدارک لازم برای دریافت ویزا
مدارک لازم برای دریافت ویزا معمولا با توجه به نوع و شرایط ثبت درخواست متفاوت بوده و تا حدی فرق خواهد داشت. افراد برای بررسی کامل مدارک مورد نیاز ابتدا باید کشور مقصد را تعیین کرده و همچنین نوع اجازه ورود و ویزا مانند ویزای توریستی، ویزای درمانی وغیره را مشخص کنند که لیست موارد مورد نیاز به صورت کلی در جدول زیر آورده شده است.
مدارک لازم برای دریافت ویزا | |
پاسپورت |
سوابق کاری یا تحصیلی و رزومه مناسب |
عکس رنگی با پس زمینه سفید در ابعاد 3.5 در 4.5 |
مدارک دال بر برخورداری از تمکن مالی مانند گردش حساب |
کارت پایان خدمت یا معافیت |
طرح تجاری یا گواهی سپرده بلند مدت و مدارک دال بر خرید سهام برای اخذ ویزای سرمایه گذاری |
مدارک شناسایی همراهان |
سند محل اقامت یا اجاره نامه |
دعوت نامه |
مدرک رزرو هتل |
نامه پذیرش شغلی یا تحصیلی |
بلیط پرواز |
مدرک عدم سو پیشینه |
مدارک مربوط به سلامتی جسمانی و روانی |
بیمه مسافرتی |
|
افراد بعد از بررسی شرایط دریافت پاسپورت و مراحل لازم است بدانند که برای گرفتن ویزا تمامی مدارک ذکر شده مورد نیاز نمی باشد و هر فردی با توجه به هدف سفر خود باید برخی موارد خاص را ارائه دهد. از مدارک لازم برای اخذ اجازه ورود که در هر شرایطی ارائه آن ها ضروری است می توان به پاسپورت، عکس پرسنلی و بیمه مسافرتی اشاره نمود.
نحوه درخواست ویزا
بعد از بررسی شرایط دریافت پاسپورت و مراحل گرفتن ویزا افراد باید با نحوه درخواست آن نیز به طور کامل آشنا شوند. درخواست اجازه ورود کشورهای مختلف از طریق روش های متفاوتی امکان پذیر است که جهت رفاه حال مسافران یا متقاضیان کار و تحصیل در خارج از کشور لیست کلیه روش های درخواست در ادامه آورده شده و قابل مشاهده می باشد:
معمولا برای اخذ ویزاهای تحصیلی، ویزای کاری، سرمایه گذاری و تجاری یا به طور کلی ویزاهای بلند مدت افراد باید به صورت حضوری در سفارت کشور مقصد حاضر شده و در مصاحبه شرکت کنند. البته برای این کار متقاضیان ابتدا باید از طریق سایت سفارت به صورت آنلاین نوبت گرفت و فرم درخواست ویزا را پر نمایند.
ویزای بدو ورود یا ویزای فرودگاهی به اجازه اقامتی گفته می شود که در بدو ورود به کشور مقصد قابل دریافت است. برای اخذ این ویزا مسافران قبل از سفر نیاز به هیچ گونه اقدامی نداشته و تنها بعد از ورود به کشور مربوطه می توانند از طریق بخش معین شده در فرودگاه برای ثبت درخواست اجازه اقامت اقدام نمایند. برای ثبت این درخواست نیاز به ارائه مدارک شناسایی و تکمیل فرم خواهد بود.
نحوه درخواست ویزا الکترونیکی به طور کاملا آنلاین و اینترنتی می باشد. برخی از کشورها برای ارائه اجازه ورود شرط مصاحبه حضوری نداشته و به راحتی ویزای الکترونیکی را برای متقاضیان صادر می کنند، اما این اجازه ورود موقت بوده و معمولا 90 روز اعتبار دارد و هر کشوری آن را ارائه نخواهد داد. برای دریافت این مدرک متقاضیان باید فرم مربوطه را تکمیل کرده و هزینه را با استفاده از مستر کارت یا دیگر کارت های موجود پرداخت نمایند.
در مورد نحوه گرفتن ویزا باید گفت افراد برای این کار باید حتما فرم مربوطه را تکمیل کنند که جهت تکمیل فرم نیاز به اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، اطلاعات پاسپورت، جنسیت و وضعیت تاهل، اطلاعات نشانی و شماره تماس، هدف سفر و اطلاعات ویزاهای دریافت شده پیشین خواهد بود. افراد در صورت لزوم می توانند با برقراری ارتباط با سفارت کشور مقصد اطلاعات مورد نیاز را به دست آورده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایند.
هزینه گرفتن ویزا
هزینه گرفتن ویزا با توجه به نوع اجازه ورود و کشور مقصد کاملا فرق داشته و متفاوت است. افراد تا زمانی که کشور مقصد را معین نکرده و هدف سفر خود را تعیین ننمایند امکان برآورد هزینه را نخواهند داشت. بعد از بررسی مراحل و شرایط دریافت پاسپورت لیست هزینه ثبت درخواست اجازه ورود به صورت کلی در جدول زیر آورده شده است. لازم به ذکر است در صورتی که افراد به هر دلیل پاسپورت خود را از دست بدهند و یا اعتبار مدارک اقامتی دائم آن ها تمام شده باشد، می توانند با دریافت مدرک موقت تراول داکیومنت، وارد کشور مقصد شوند.
هزینه گرفتن ویزا | |
هزینه گرفتن ویزا کشورهای آسیایی |
20 الی 175 دلار |
هزینه گرفتن ویزا کشورهای شنگن |
حدودا 130 یورو |
هزینه گرفتن ویزا کشورهای اروپایی غیر شنگن |
حدودا 15 الی 300 دلار |
هزینه گرفتن ویزا کشورهای آمریکا |
حدودا 160 الی 380 دلار |
هزینه گرفتن ویزا کشورهای قاره اقیانوسیه |
حدودا 145 الی 340 دلار استرالیا |
لازم به ذکر است که هزینه گرفتن ویزا تنها شامل هزینه های سفارت و ثبت درخواست نبوده و افراد باید باقی هزینه ها را نیز در نظر بگیرند. برای مثال مبالغ مربوط به ترجمه مدارک، رزرو هتل، بلیط پرواز، معاینات جسمی و روانی نیز از جمله موارد مورد نیاز به حساب می آیند. همچنین برای اخذ برخی از اجازه های ورود مانند ویزای آمریکا افراد باید از طریق سفارت کشورهای همسایه مانند ترکیه اقدام کنند که قیمت را کمی افزایش خواهد داد.
مراحل دریافت ویزا
آشنایی با مراحل دریافت ویزا به افراد کمک می کند تا در اسرع وقت تمامی اقدامات لازم را برای دریافت اجازه ورود انجام داده و در نهایت به نتیجه مطلوبی دست یابند. مراحل دریافت ویزا ممکن است با توجه به کوتاه مدت یا بلند مدت بودن مدرک مربوطه فرق داشته باشد که لیست کلیه مرحله ها در ادامه آورده شده است:
متقاضیان در ابتدا باید شرایط دریافت پاسپورت و شرایط گرفتن ویزا را به طور کامل بررسی کرده و سپس مدارک لازم مانند مدارک شناسایی، مدارک مالی و دعوت نامه یا پذیرش شغلی و تحصیلی را آماده سازند.
در این مرحله افرادی که قصد دریافت ویزای الکترونیکی کوتاه مدت دارند، می توانند در سایت مربوط به ویزای الکترونیکی سفارت کشور مقصد درخواست خود را ثبت کنند. همچنین متقاضیان اجازه ورود بلند مدت با مراجعه به سایت سفارت کشور مقصد می توانند فرم درخواست را پر کرده و نوبت مراجعه به سفارت را دریافت نمایند.
در این مرحله معمولا متقاضیان باید هزینه درخواست ویزا مانند ویزای ورزشی و غیره را پرداخت کرده و آماده شرکت در مصاحبه سفارت شوند. لازم به ذکر است که متقاضیان ویزای الکترونیکی بعد از پرداخت هزینه در اسرع وقت مدرک مورد نظر را دریافت می کنند.
متقاضیان ویزای بلند مدت در این مرحله باید در سفارت حاضر شده و در طی مصاحبه ای شایستگی خود را به طور کامل ثابت نمایند. ارائه اصل مدارک به مسئولان جهت بررسی های لازم ضروری خواهد بود.
گاهی اوقات برای اخذ ویزای کشورهای مختلف افراد باید در جلسات معاینه پزشکی حاضر شده و تست های مدیکال را پشت سر بگذرانند و گواهی سلامت پزشکی دریافت کنند. معمولا برخورداری از بیماری های خاصی مانند ایدز، مانع دریافت اجازه ورود خواهد شد.
لازم به ذکر است که مراحل دریافت ویزا می تواند با توجه به قوانین کشور مقصد سخت تر و پیچیده تر شود. برای مثال دریافت اجازه ورود کشور ارمنستان بسیار آسان و ساده است، اما برای اخذ ویزای شنگن افراد باید شرایط خاصی داشته و تمامی شایستگی های لازم را برای دریافت مدرک و اجازه ورود دارا باشند.
پیگیری گرفتن ویزا
بعد از بررسی شرایط دریافت پاسپورت و مراحل مربوطه افراد باید با پیگیری گرفتن ویزا نیز آشنا شوند. معمولا پیگیری این مدرک در انواع مختلف آن مانند ویزای اسپانسرشیپ باید از طریق خود سفارت انجام شده و با ورود به سایت آن یا برقراری تماس با مسئولان صورت گیرد. مدت زمان صدور و اعتبار اجازه های ورود با توجه به شرایط بسیار فرق داشته و متفاوت خواهد بود.
مدت زمان صدور ویزا کشورهای مختلف می تواند از چند روز تا چند سال طول کشیده و با توجه به شرایط متقاضی و مدارک او تفاوت داشته باشد. برای مثال معمولا ویزاهای توریستی کشورهای آسیایی در کمتر از یک ماه صادر شده و به دست افراد می رسند، اما صدور اجازه های ورود بلند مدت تحصیلی و کاری معمولا بیشتر از یک ماه طول خواهد کشید و در مواردی دو سال به طول می انجامد. این مسئله در مورد ویزای ویزیتوری نیز صادق است.
لازم به ذکر است که مدت اعتبار ویزا با توجه به نوع آن فرق دارد، برای مثال ویزای توریستی معمولا 90 روز اعتبار داشته و بعد از پایان اعتبار دیگر امکان استفاده از آن وجود ندارد. اما دارندگان ویزای تحصیلی یا کاری می توانند تا پایان قرارداد تحصیلی یا کاری در کشور مقصد اقامت داشته باشند. همچنین افراد دارای اجازه ورود بلند مدت در صورت لزوم می توانند برای تمدید مهلت نیز اقدام کرده و مراحل آن را به راحتی طی نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل گرفتن ویزا و شرایط دریافت آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با گرفتن ویزا مطلع شوند.