برای مشاوره کار در آلمان
برای مشاوره کار در آلمان
کشور آلمان نه تنها برای آلمانی ها، بلکه برای اتباع کشورهای جهان سوم نیز ارائه دهنده امکانات بسیار زیادی است. آلمان به عنوان سرزمین اختراع و نوآوری و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان شناخته شده است. این کشور، خانه تعداد زیادی از شرکت ها و موسسات مشهور جهان است. به این ترتیب، کار در آلمان برای بسیاری از غیر آلمانی ها نیز فرصتی مناسب برای یافتن شغل درخور و مستقر شدن در یک کشور پیشرفته است. پرسش بسیاری از افراد جویای کار این است که فرصت های مناسب و پردرآمد در آلمان در چه مشاغلی وجود دارد و آیا ایرانیان امکان مهاجرت کاری در آلمان را دارند؟ ایرانیان و اتباع سایر کشورها می توانند تقریبا برای تمامی تخصص ها شغل مناسبی در آلمان پیدا کنند. در این مقاله برآنیم تا کار در آلمان، انوع روش های مهاجرت از طریق کار در آلمان، شرایط لازم برای پذیرش متقاضیان، ویزای کار آلمان و مراحل دریافت آن، امکان اخذ اقامت دائم آلمان از طریق کار و غیره را مورد بررسی قرار دهیم.
کار در آلمان
بازار کار فعال و پویای آلمان هم به شهروندان اتحادیه اروپا و هم به اتباع سایر کشورها اجازه ورود به این کشور و فعالیت در مشاغل مختلف را می دهد. یکی از اهداف کشورهای رو به توسعه و توسعه یافته، استفاده از نیروهای جوان در مشاغل مختلف است. از این رو آلمان نیز برای رشد اقتصادی کشور هر ساله از کشورهای مختلف نیروهای متخصص و فعالی را جذب می نماید.
متخصصان جویای کار در آلمان و افرادی که به دنبال یافتن کار در این کشور هستند معمولا با توجه به اهداف خود، در جستجوی روش هایی برای کار در المان هستند. برای دریافت اقامت آلمان و یافتن شغل مناسب در این کشور راه های مختلفی را می توان استفاده کرد.
اولین روش برای دریافت ویزای کار در آلمان، اخذ یک پیشنهاد شغلی یا دعوت نامه از کارفرمایان مشاغل مرتبط در آلمان است. می توان گفت که این روش ساده ترین و در عین حال مناسب ترین روش برای ورود به بازار کار آلمان است. افرادی که از طریق پیشنهاد شغلی یا جاب آفر (Job Offer) برای دریافت ویزای کار آلمان اقدام می کنند شانس بالاتری نیز برای دریافت ویزای آلمان را خواهند داشت.
افراد خارجی که تمایل به کار در آلمان از طریق پیشنهاد شغلی دارند باید اول از هر چیزی به دنبال یک شغل مرتبط با سابقه شغلی و تحصیلی خود در آلمان باشند. از این طریق می توان با کارفرمایان آلمانی ارتباط برقرار کرده و از آن ها یک دعوت نامه برای آن موقعیت شغلی دریافت کرد.
با وجود موقعیت های شغلی فراوانی که در کشور آلمان می توان پیدا کرد، ممکن است عده ای از افراد موفق به پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب خود نشوند. برخی نیز حتی پس از تلاش برای دستیابی به یک موقعیت شغلی، ممکن است قادر به جلب نظر کارفرمایان و دریافت پیشنهاد شغلی از آن ها نباشند. در چنین موقعیت هایی یک روش دوم نیز برای کار در آلمان می توان در نظر داشت.
روش دوم از مجموعه روش های کاریابی در آلمان، ورود به این کشور و جستجو برای یک شغل مناسب است. افرادی که نتوانند در وب سایت های کاریابی در آلمان موقعیت شغلی پیدا کنند، می توانند در صورت داشتن شرایط لازم از طریق دریافت ویزای جستجوی شغل یا جاب سیکر (Job Seeker) وارد آلمان شوند.
افرادی که موفق به اخذ ویزای جاب سیکر و ورود به این کشور می شوند، قاعدتا تا مدت 6 ماه اجازه اقامت در آلمان را خواهند داشت تا در این مدت معین به دنبال شغل باشند. در این مدت معین، دارندگان ویزای جاب سیکر اجازه کار کردن در آلمان را نخواهند داشت بلکه این بازه به عنوان فرصتی برای جستجو و یافتن کار است. پس از یافتن شغل مناسب می توان ویزای کار آلمان و اقامت این کشور را دریافت کرد.
علاوه بر روش هایی همچون ازدواج، تحصیل، پناهندگی و غیره که همگی از روش های مهاجرت به آلمان به شمار می روند، روش دیگری نیز وجود دارد که به نوعی به متقاضیان اجازه کار را می دهد. این روش، مهاجرت از طریق خوداشتغالی نام دارد.
در صورتی که متقاضیان کار در آلمان بتوانند یک طرح اقتصادی قوی را ارائه دهند و برای وجود مشاغل آن ها در آلمان ضرورتی وجود داشته باشد، امکان خوداشتغالی در آلمان وجود دارد. مهاجرت به آلمان از طریق خود اشتغالی به 3 نوع مختلف تقسیم بندی می شود که در جدول زیر آورده شده اند.
نوع خود اشتغالی | توضیح |
تجاری |
ویژه افرادی که تمایل به فعالیت در حوزه تجارت و تولید محصولات دارند. |
آزاد (فریلنس) |
ویژه افرادی که تمایل به فعالیت به صورت فریلنسری در مشاغلی همچون آرایشگری، هنر، آموزش، مشاوره، ورزشی و غیره داشته و مدرک تحصیلی مرتبط با آن رشته را نیز اخذ کرده اند. |
سیار |
ویژه افرادی که برای ارائه خدمات به مشتری مکان مشخصی نداشته و به محل مورد نظر مشتری مراجعه می کنند. |
در نهایت یک روش محبوب دیگر برای متقاضیان کار در آلمان، شرکت در دوره های آوسبیلدونگ (Ausbildung) آلمان است. شرکت در این دوره ها که مشابه دوره های کارآموزی و مهارت آموزی می باشد، در طول 2 الی 3 سال دانش لازم برای بازار کار را به شرکت کنندگان منتقل می کند. پس از این دوره ها افراد به مراکز و شرکت های مختلف معرفی شده و امکان کسب درآمد بالاتر و اقامت آلمان برای آن ها وجود خواهد داشت.
شرایط کار در آلمان
شرایط کار در آلمان کاملا وابسته به نوع روشی است که متقاضی با توجه به موقعیت و هدف خود برای فعالیت در بازار کار آلمان بر می گزیند. در حالت کلی اتباع خارجی برای ورود به آلمان با هدف کار کردن در این کشور، با استفاده از هر یک از روش های مهاجرت باید برخی شرایط عمومی برای این فرآیند را داشته باشند. در این بخش به شرایط و الزامات کار در آلمان خواهیم پرداخت.
اولین شرطی که ممکن است در ذهن بسیاری از متقاضیان کار در آلمان خطور کند، شرایط سنی است. این نکته را باید در نظر داشت که کار کردن در آلمان و اخذ ویزای کار این کشور برای سنین زیر 18 سال ممکن نیست. به عبارتی یکی از شرایط کار در آلمان، داشتن حداقل 18 سال سن است. حداکثر سنی که برای متقاضیان در نظر گرفته شده است نیز 45 سال است، اما در برخی موارد همچون خوداشتغالی و سرمایه گذاری در آلمان ممکن است افراد دارای 55 سال سن یا بالاتر نیز قادر به ورود به آلمان باشند.
ورود به کشوری با اقتصاد قوی به بهانه اشتغال در بازار کار آن به سادگی و بدون داشتن هیچ تجربه کاری ممکن نخواهد بود. افرادی که به هر طریق به دنبال شغل مناسبی در آلمان می گردند، طبیعتا بدون داشتن سابقه شغلی مرتبط در این راه موفق نخواهند شد. اکثر شرکت های آلمانی داشتن حداقل 3 تا 5 سال سابقه شغلی مرتبط را جزو الزامات استخدام افراد و رفتن آن ها به آلمان می دانند.
اکثر مشاغل تخصصی این کشور نیز داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی و یا کارشناسی ارشد را الزامی می دانند. البته برای مشاغل آزاد و خوداشتغالی در آلمان نیازی به ارائه مدرک تحصیلی عالی وجود ندارد، اما داشتن مدرک تحصیلی در کنار سابقه شغلی قوی شانس این افراد را برای دریافت اقامت آلمان بالاتر می برد.
یکی دیگر از بدیهیات هر یک از کشورهای خارجی برای اعطای اجازه ورود به اتباع دیگر کشورها، داشتن توانایی مالی کافی متقاضیان برای زندگی در آن کشور است. شرط دیگر برای دریافت گذرنامه داشتن تمکن مالی برای تامین مخارج ضروری زندگی است. افرادی که نتوانند اسنادی دال بر تمکن مالی خود ارائه دهند موفق به دریافت ویزای کار در آلمان نخواهند شد.
افرادی که تمایل به مهاجرت کاری با روش جاب آفر یا ثبت شرکت در آلمان را دارند، می بایست حتما یک پیشنهاد شغلی از طرف شرکت ها و یا یکی از کارفرمایان آلمانی دریافت نموده باشند. بدون این دعوت نامه نمی توان به ویزای کار آلمان دست یافت. این مسئله را نیز باید در نظر داشت که زبان غالب مردم آلمان، آلمانی است. از این رو تعداد شرکت های محدودی را می توان پیدا کرد که به زبان انگلیسی فعالیت داشته باشند. داشتن دانش زبان آلمانی کافی نیز از جمله شرایط بسیار ضروری برای انجام به کار در آلمان است.
در نهایت، تمامی کارمندان، مشاغل آزاد و همچنین مهاجران آلمان برای کار کردن و زندگی در آلمان پیشرفته نیاز به یک بیمه درمانی خواهند داشت. این بیمه سلامت و میزان پارامترهایی که توسط آن پوشش داده می شود باید مورد تایید دولت آلمان و سفارت این کشور باشد. از جمله سایر شرایط کار در آلمان می توان به موارد زیر اشاره داشت.
داشتن سلامت جسمی و روحی برای انجام وظایف مرتبط با شغل مورد درخواست متقاضی
داشتن سابقه تحصیلی و شغلی مرتبط
داشتن مدارک لازم برای اشتغال در آلمان
دریافت ویزای کار آلمان
دریافت مجوز اقامت و کار در آلمان
داشتن حداقل 18 سال سن و حداکثر 25 سال سن برای متقاضیان دوره های آوسبیلدونگ مانند آوسبیلدونگ پرستاری و...
داشتن محل اقامت مناسب در آلمان
البته افرادی که از طریق جاب آفر قصد کار در آلمان را دارند، علاوه بر موارد گفته شده ممکن است ملزم به رعایت الزامات دیگری نیز باشند. این شرایط و الزامات از طرف محل کار فرد و یا کارفرما تعیین می گردد. به طور مثال، دریافت پیشنهاد شغلی ارتباط مستقیمی با میزان تسلط فرد به زبان آلمانی و میزان سابقه شغلی تخصصی او خواهد داشت.
هزینه کار در آلمان
در فرآیند گرفتن ویزای کار هزینه های بسیار متنوعی را باید در نظر داشت. در حقیقت مهاجرت به هر کشور خارجی بخشی از هزینه های غیر قابل چشم پوشی را خواهد داشت که ممکن است برخی افراد برای تامین آن با مشکلاتی مواجه شوند. دغدغه اصلی متقاضیان کار در آلمان، میزان هزینه کار در آلمان است.
در بحث هزینه های رفتن به آلمان و کار کردن در این کشور، دسته های مخارج بسیار مختلفی را می توان مورد بررسی قرار داد. به طور کلی لیست زیر عمده مراحل کار در آلمان را نشان می دهد که نیاز به پرداخت هزینه دارند.
هزینه های ترجمه مدارک شناسایی و تحصیلی
هزینه های لازم برای تایید مدارک شناسایی و تحصیلی
هزینه های لازم برای اثبات تمکن مالی
هزینه درخواست ویزای کار آلمان
هزینه سفر به آلمان
هزینه اقامت و زندگی در آلمان
در واقع ممکن است بسیاری از افراد علاوه بر هزینه های نام برده شده، هزینه های جانبی دیگری را نیز داشته باشند. اگر قصد بررسی میزان کمی هر یک از این هزینه ها را داشت باشیم باید فاکتورهای دیگری را نیز در نظر داشت. به عنوان مثال، در بحث هزینه های زندگی در آلمان، این موضوع وابستگی زیادی به نوع و استایل زندگی فرد و نوع محل اقامت او خواهد داشت.
متقاضیان برای ترجمه مدارک به مبلغی حدود 200 یورو احتیاج دارند. پس از پرداخت این مبلغ و دریافت مدارک ترجمه شده مجددا می بایست مبلغی حدود 400 یورو را برای تایید این مدارک و ارائه به سفارت پرداخت کرد. پس از آن یکی از مبالغ سنگینی که متقاضیان کار در آلمان باید در نظر داشته باشند، مبلغ اثبات تمکن مالی است. این مبلغ می بایست حداقل 5000 یورو و به صورت سپرده در حساب بانکی به نام متقاضی قرار گرفته شده باشد.
هزینه سفر به آلمان را می توان در خرید بلیط پرواز این کشور و هزینه های جانبی خلاصه کرد. در این مبحث، متقاضیان می بایست حدود 1400 یورو را برای گذر از این فرآیند در نظر گرفته باشند. با جمع آوری مدارک لازم، سفارت آلمان مبلغی را به عنوان هزینه درخواست ویزای کار آلمان برای متقاضیان ضروری می داند. این هزینه در هنگام درخواست برای ویزای کار آلمان، جهت بررسی مدارک توسط سفارت پرداخت می شود که حدود 75 یورو خواهد بود که غیرقابل استرداد است.
بخش نهایی هزینه ویزای کاری آلمان را هزینه های زندگی در این کشور تشکیل می دهند. به طور متوسط هر فرد برای زندگی در آلمان ماهانه به 820 یورو نیاز خواهد داشت. در صورتی که یک خانواده 4 نفره قصد اقامت در آلمان را داشته باشند این هزینه ماهانه تا 2814 یورو نیز افزایش می یاید. در جدول زیر برخی از ضروری ترین هزینه های زندگی در آلمان آورده شده است.
پارامتر | هزینه ماهانه در آلمان |
یک وعده غذایی در رستوران ارزان |
12 یورو |
کارت حمل و نقل ماهانه |
70 یورو |
1 لیتر بنزین |
2.18 یورو |
خدمات آب، برق، سرمایش، گرمایش و غیره |
242 یورو |
اینترنت |
35 یورو |
اجاره آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر |
870 یورو |
اجاره آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر |
1583 یورو |
کشور استرالیا علاوه بر دارا بودن طبیعت زیبا و شهرهای پویا و فعال، به عنوان یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان نیز شناخته شده است. از این رو مهاجرت به استرالیا جزو اهداف زندگی بسیاری از افراد می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به استرالیا مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مدارک لازم برای کار در آلمان
اصلی ترین مدرک از بین مدارک لازم برای رفتن به آلمان، ویزای کار این کشور است. اتباع کشورهای خارجی به جز کشورهایی که در لیست زیر نام برده شده اند، برای کار در آلمان نیاز به ویزای کار این کشور دارند. کشورهای زیر می توانند پس از ورود به آلمان بدون ویزا برای اقامت و مقاصد کاری خود درخواست دهند. لازم به ذکر است افرادی که از طریق ویزای تحصیلی در این کشور اقامت داشته باشند، می توانند پس از دوره تحصیل از طریق تبدیل ویزا در آلمان، برای دریافت ویزای کاری اقدام کنند.
کشورهای عضو ایالات متحده آمریکا
استرالیا
کانادا
اسرائیل
ژاپن
نیوزیلند
سوئیس
جمهوری کره
شهروندان بقیه کشورهای جهان سوم قبل از سفر به آلمان برای مقاصد کاری ملزم به دریافت ویزا مانند ویزای هنرمندان آلمان و غیره هستند. حال برای دریافت ویزای کاری آلمان نیز باید مدارک مرتبط به ویزای مورد نظر جمع آوری و ارائه گردد. این مدارک در لیست زیر نام برده شده اند که برای اثبات در مورد داشتن شرایط ویزای کار آلمان ارائه می گردند.
فرم درخواست ویزای تکمیل شده
پاسپورت ملی معتبر
کپی صفحه اول و دوم پاسپورت
3 عکس پاسپورتی
ترجمه رسمی مدارک شناسایی فرد همچون شناسنامه و کارت ملی
سند ازدواج در صورت تاهل
مدارک اقامت همچون اجاره نامه یا سند خرید ملک
سند اثبات تمکن مالی
بیمه درمانی معتبر آلمان
بیزنس پلن (Business Plan) متقاضی
یک برنامه مالی شامل پیش بینی میزان حقوق فرد و دیگر مسائل مالی
یک قرارداد کاری یا پیشنهاد شغلی به همراه جزئیات حقوق ناخالص سالانه و شرح مفصلی از استخدام در آلمان
تایید آژانس کار فدرال (در صورت وجود)
توصیه نامه
گواهی نماه سلامت پزشکی
رزمه شغلی و تحصیلی که نسان دهنده تجربه شغلی و مدارک تحصیلی متقاضی است.
مدرک صلاحیت، دیپلم، گواهینامه یا هر چیز مشابهی که صلاحیت متقاضی را ثابت کند.
انگیزه نامه کاری که هدف و مدت اقامت دقیق متقاضی را توضیح دهد.
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
رسید پرداخت هزینه بررسی درخواست ویزا
تمامی مدارک بالا باید به صورت کامل و سالم تهیه و جمع آوری گردد. تکمیل بودن مدارک و همچنین صحت ارائه آن ها ممکن است شانس متقاضی را در اخذ ویزای آلمان بالاتر ببرد. بهتر است برای اطمینان از تکمیل مدارک، علاوه بر تهیه نسخه اصلی آن ها 2 برگه کپی از هر یک را نیز آماده کرد.
پیشنهاد می شود که متقاضیان به هیچ عنوان مدارک ناقص را به سفارت آلمان تحویل ندهند. علاوه بر این باید در نظر داشت که تحویل این مدارک و ارائه درخواست ویزا هیچگونه تضمینی در قبال اخذ ویزا نخواهد داشت، بلکه نتیجه درخواست وابستگی مستقیمی با نظر افسر بررسی کننده مدارک دارد. در برخی موارد همچون زمانی که متقاضیان ویزای آلمان پزشکیان و یا پرستاران باشند، ممکن است سفارت از متقاضیان درخواست ارائه مدارک بیشتری داشته باشد.
کشور انگلستان یکی از بزرگ ترین اقتصادهای جهان با کمترین نرخ بیکاری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به انگلیس مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مراحل ویزای کار در آلمان
از پیش زمینه های موفقیت در اخذ ویزای کار آلمان، اطلاع دقیق از مراحل این فرآیند و سپری کردن دقیق و کامل تمامی مراحل است. برخی افراد ممکن است با پروسه مهاجرت کاری به خوبی آشنا نباشند و از این رو با مشکلاتی همچون کمبود وقت یا نقص در مدارک مواجه شوند. هر یک از این مشکلات به خودی خود ضررهایی را برای متقاضیان به دنبال خواهد داشت. بنابراین برای راهنمایی متقاضیان در این بخش مراحل ویزای کاری آلمان به صورت دقیق آورده شده است. برای مثال داشتن کارت شانس آلمان می تواند به دریافت ویزای کاری کمک کند.
همانطور که در بخش شرایط اصلی ویزای کار در آلمان آورده شد، یکی از مهم ترین دانش هایی که فرد باید برای ورود به بازار کار آلمان داشته باشد، دانش زبان آلمانی و تسلط به مسائل پایه ای این زبان است. بر این اساس اولین نکته ای که متقاضیان کار در آلمان باید در نظر داشته باشند این است که باید از قبل به دنبال یادگیری مداوم زبان آلمانی باشند.
هرچه میزان تسلط افراد بالاتر باشد، احتمال کاریابی آن ها نیز بالاتر خواهد رفت. داشتن حداقل مدرک زبان B1 برای تمامی متقاضیان الزامی است. متقاضیان شرکت در دوره های آوسبیلدونگ آلمان نیز به این دلیل که تمامی این دوره ها به زبان آلمانی ارائه می گردند، بهتر است دانش زبان آلمانی خود را از قبل تقویت نمایند.
چنانچه متقاضی برای مهاجرت کاری به آلمان به دنبال دریافت جاب آفر یا پیشنهاد شغلی باشد، در مرحله بعد باید از طریق وب سایت های کاریابی در آلمان و یا دوستان و آشنایان آلمانی خود به دنبال شغلی متناسب با سابقه کاری و تحصیلی خود باشد. سایت های آنلاین زیادی وجود دارند که هم برای آلمانی ها و هم برای خارجی ها موقعیت شغلی ارائه می دهند.
متقاضیان می توانند پیشنهادات شغلی را در این سایت ها بررسی کنند و ببینند که آیا هر یک از این موقعیت های شغلی برای آن ها مناسب است یا خیر. به عنوان مثال، لیست زیر پر استفاده ترین وب سایت های کاریابی در آلمان را ارائه می کند.
www.ingenieurkarriere.de
www.monster.de
www.jobware.de
www.academicjobseu.com
www.stepstone.de
برای دستیابی به موقعیت های شغلی در آلمان حتی می توان با شرکت های آلمانی تماس گرفت. اگر شرکتی هیچ آگهی شغلی نیز منتشر نکرده باشد، هیچ اشکالی ندارد که متقاضیان به یک شرکت آلمانی نامه یا ایمیل بنویسند و از آن ها بپرسند که آیا قصد استخدام کارمند جدید را دارند یا خیر.
در بین مشاغل مختلف ممکن است برخی شرکت ها واکنش مثبتی به متقاضی داشته باشند و از او درخواست ارائه مدارک تکمیلی داشته باشند. در این صورت متقاضی باید برای آن موقعیت شغلی درخواست دهد و مدارکی همچون رزومه شغلی و تحصیلی، انگیزه نامه کاری آلمان، کپی مدارک تحصیلی، توصیه نامه و یا برخی نمونه کارهای خود را برای کارفرما ارسال نماید.
بسیاری از شرکت های آلمانی به متقاضیان شانس شرکت در مصاحبه آنلاین را می دهند. از طرف دیگر برخی از دیگر شرکت ها سیاست های سختگیرانه ای دارند و ممکن است حضور متقاضی در مصاحبه حضوری را الزامی بدانند. در چنین مواردی متقاضیان با استفاده از ویزای جستجوی کار به آلمان وارد شده و در مصاحبه شرکت می کنند. اگر متقاضی موفق به اخذ این موقعیت شغلی شود باید به کشور محل اقامت خود برگشته و مجددا با مدارک و پیشنهاد شغلی خود برای ویزای کار آلمان درخواست دهد.
بنابر توضیحات ارائه شده، یکی از مهم ترین مراحل مهاجرت به آلمان، اخذ ویزای کار آلمان است. متقاضیان کار در آلمان به هیچ عنوان نمی توانند برای ویزای شنگن (Schengen Visa) درخواست دهند چراکه درخواست آن ها رد خواهد شد. سفارت آلمان پس از بررسی مدارک در صورتی که متقاضی واجد شرایط دریافت ویزای کار آلمان باشد، این ویزا را صادر خواهد کرد و می توان با برنامه ریزی مناسبی به آلمان سفر کرد.
در نهایت پس از ورود به آلمان می بایست برای دریافت مجوز کار و اقامت در این کشور درخواست داد. افرادی که موفق به دریافت پیشنهاد شغلی نشده باشند، می توانند برای ویزای جستجوی کار آلمان یا جاب سیکر درخواست دهند. در صورت توافق سفارت و صدور ویزای جاب سیکر، متقاضی پس از ورود به آلمان به مدت 6 ماه می تواند در این کشور به دنبال شغل مناسب باشد.
کشور ژاپن یکی از کشور های صنعتی و پیشرفته آسیایی به شمار می رود و مزایای این کشور، متقاضیان و علاقه مندان را به سمت مهاجرت به ژاپن سوق می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویزای کاری به ژاپن مقاله زیر را مطالعه نمایید.
شرایط دریافت ویزای کاری آلمان
نوع ویزای کار آلمان بستگی به این مسئله دارد که آیا متقاضی یک پیشنهاد شغلی یا دعوت نامه ای از طرف کارفرمایان آلمانی دریافت کرده است یا خیر. در صورت داشتن پیشنهاد شغلی، متقاضی می بایست به سفارت آلمان درخواست ویزای کار دهد. در غیر این صورت باید ویزای جستجوی کار را تقاضا کند.
هم ویزای کار و هم ویزای جستجوی کار در آلمان به عنوان ویزاهای بلند مدت شناخته می شوند. متقاضیان برای ورود قانونی به آلمان به یکی از این ویزاها نیاز خواهند داشت. ایرانیان باید برای کاریابی یا جستجوی کار در آلمان از طریق سفارت یا کنسولگری آلمان در تهران درخواست ویزا دهند. برخی از مهم ترین شرایط دریافت ویزای کاری آلمان در جدول زیر آورده شده است.
شرایط دریافت ویزای کاری آلمان |
داشتن یک پیشنهاد شغلی از کارفرمایان آلمانی |
داشتن سابقه شغلی و تحصیلی مناسب |
داشتن حداقل سن 18 سال |
داشتن بیمه درمانی معتبر |
نداشتن سوء سابقه کیفری |
داشتن تمکن مالی برای زندگی در آلمان |
ارائه اسناد و مدارک لازم برای درخواست ویزا |
داشتن مدرک تحصیلی یا حرفه ای مرتبط با شغل مورد نظر |
داشتن مدرک دیپلم برای شرکت در دوره های آوسبیلدونگ |
داشتن مدرک پذیرش در یک دوره کارآموزی آوسبیلدونگ |
در صورتی که متقاضی تمامی شرایط گفته شده برای درخواست ویزای کار آلمان را داشته باشد و علاوه بر آن بتواند مدارکی برای اثبات آن ارائه دهد، شانس خود را برای اخذ ویزای آلمان افزایش داده است. پس از آن می توان وارد مراحل اخذ ویزای کاری آلمان شد که در بخش بعد به آن خواهیم پرداخت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به سوئیس، مطالعه مقاله زیر به شما پیشنهاد می شود.
مراحل اخذ ویزای کاری آلمان
اخذ ویزای کاری آلمان از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو بسیاری از متقاضیان نگرانی هایی را در رابطه با سپری شدن این مسیر خواهند داشت. فرآیند اخذ ویزای کار آلمان شامل مراحل خاصی است که باید به ترتیب، با برنامه ریزی دقیق و با دقت خاصی پیموده شوند. در لیست زیر مراحل اخذ ویزای کاری آلمان با جزئیات آورده شده است.
جمع آوری مدارک: متقاضیان باید با دقت و حساسیت خاصی تمامی مدارک لازم برای نوع ویزای خود را جمع آوری و تهیه کنند. مدارکی که نیاز به ترجمه دارد باید از قبل به انگلیسی ترجمه شده و مورد تایید قرار گیرد. همچنین بهتر است کپی تمامی مدارک درخواست ویزا از قبل آماده سازی شود.
رزرو نوبت مصاحبه و تحویل مدارک: متقاضی می بایست با مراجعه به سایت سفارت آلمان اقدام به رزرو تاریخی برای مراجعه حضوری کند. بسته به میزان درخواست های ارائه شده ممکن است تاریخ های مختلفی قابل انتخاب باشد.
تکمیل فرم درخواست ویزای آلمان: متقاضی باید قبل از تاریخ مصاحبه خود فرم درخواست ویزا را از سایت سفارت دریافت نموده و با دقت آن را تکمیل نماید. این فرم برای متقاضیان ویزای کار و جستجوی کار متفاوت بوده و باید به این مسئله دقت کرد. فرم تکمیل شده درخواست ویزا باید به همراه سایر مدارک، در روز مصاحبه به سفارت تحویل داده شود.
مراجعه به سفارت: با سررسید تاریخ ملاقات رزرو شده، متقاضی باید در سفارت آلمان حضور پیدا کرده و مدارک خود را تحویل دهد. علاوه بر تحویل مدارک، فرد باید برای انجام یک مصاحبه و پاسخ به پرسش های افسر سفارت آماده باشد.
انتظار برای بررسی درخواست: سفارت آلمان مدت زمانی را برای بررسی درخواست ها و مدارک داوطلبان اختصاص خواهد داد که تمامی افراد باید در این مدت زمان منتظر اعلام نتیجه درخواست خود باشند. این بازه زمانی ممکن است تا 6 ماه به طول بیانجامد.
صدور ویزا: در صورت موافقت سفارت با درخواست متقاضی، ویزای کار یا جستجوی کار برای او صادر خواهد شد.
سفر به آلمان: متقاضیانی که موفق به اخذ ویزای کار آلمان شده اند، بنابر زمانبندی شروع فعالیت خود که توسط کارفرما و در پیشنهاد شغلی آن ها تعیین شده است، امکان سفر به این کشور و شروع به کار را خواهند داشت.
ثبت آدرس: پس از پیدا کردن یک محل اقامت در آلمان باید آدرس محل زندگی را در اداره ثبت شهروندان محلی ثبت کرد. با حضور در این اداره و ارائه مدارک لازم می توان این پروسه را به اتمام رساند.
درخواست برای مجوز اقامت و مجوز کار: برای داشتن حق کار و اقامت در آلمان می بایست پس از ورود به این کشور برای مجوز کار و اقامت آن به اداره مهاجرت درخواست داد.
وجود روابط تجاری بین ایران و ترکیه به اتباع ایرانی شانس مهاجرت به این کشور همسایه و کار کردن در بازار کار آن را می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به ترکیه مقاله زیر را مطالعه نمایید.
تمدید ویزای کاری به آلمان
در حالت کلی، مدت اعتبار ویزای کار آلمان 2 سال است. با این حال مدت مجوز اقامت متقاضیان بستگی به مدت قرارداد کاری آن ها دارد. تا زمانی که وضعیت شغلی فرد تغییری نکند امکان تمدید آن وجود خواهد داشت. ویزای کار کشور آلمان به متقاضیان امکان اقامت 2 ساله در این کشور و فعالیت در بازار کار را می دهد. برای تمدید ویزای کاری آلمان، متقاضی می بایست شرایط تمدید ویزا را داشته باشد.
افرادی که شرایط تمدید ویزای کار را داشته باشند پس از چند سال امکان درخواست برای دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا و اقامت دائم را نیز خواهند داشت. یکی از شرایط تمدید ویزای کاری در آلمان، فعالیت نکردن متقاضی در مشاغل سیاه آلمان است. این مشاغل کاملا غیرقانونی بوده و هم برای کارکنان و هم کارفرمایان آن ها در آلمان جریمه ها و عواقب سنگینی در نظر گرفته شده است.
در صورتی که متقاضی هیچ گونه سابقه کیفری در آلمان نداشته باشد، پس از اتمام انقضای ویزای کار خود می تواند مجددا برای تمدید آن اقدام کند. برای این کار باید علاوه بر داشتن تمامی شرایط دریافت ویزای کار آلمان، مدارک لازم را به اداره مهاجرت آلمان در هر یک از شهرهای محل سکونت متقاضی در آلمان تحویل داد و درخواست تمدید ویزای کار کرد. این درخواست هزینه ای نخواهد داشت. لازم به ذکر است که متقاضی باید حتما همچنان در آلمان مشغول به کار باشد.
در برخی شرایط که تمدید ویزای کار فرد باید به صورت فوری صورت گیرد، متقاضی می تواند به همراه شخص دعوت کننده یعنی کارفرمای خود به اداره مهاجرت مراجعه کرده و درخواست تمدید فوری ویزا دهد. در این صورت معمولا بین 10 تا 20 روز کاری به درخواست فرد رسیدگی خواهد شد.
کشور آمریکا به دلیل داشتن مزایای بسیاری اعم از آزادی بیان، رنکینگ بالای دانشگاه ها، سطح کیفی بالای آموزش، درآمد بالای مشاغل و بازار کار پیشرفته و... یکی از کشورهای مهم و مقصد بسیاری از مهاجران محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص یافتن کار در آمریکا مقاله زیر را مطالعه نمایید.
تبدیل ویزای کاری به اقامت دائم آلمان
شرایط مناسب و کیفیت بالای زندگی در آلمان منجر به تمایل بسیاری مهاجران به ماندگاری در این کشور شده است. از این رو مهاجرانی که با هدف کار در آلمان وارد این کشور شده اد پس از مدتی به دنبال راه هایی برای تبدیل ویزای کاری اقامت دائم آلمان خواهند بود. اقامت دائم در آلمان به دارندگان این مجوز حق زندگی همیشگی در این کشور را خواهد داد و علاوه بر آن چنین افرادی از تمامی مزایای شهروندی آلمان بهره مند خواهند شد.
چنانچه متخصصان سایر کشورها بتوانند یک رشته شغلی متناسب با مهارت خود در آلمان پیدا کنند و در آن رشته تخصص و توانایی بسیار بالایی داشته باشند موفق به اخذ کارت آبی آلمان (Blue Card) خواهند شد. این کارت اکثرا برای متخصصین رشته های مهندسی، علوم، ریاضیات و فناوری صادر می شود. چنین افرادی می بایست مدرک معتبر در دوره های کارشناسی و یا کارشناسی ارشد داشته و در شغل در حال فعالیت خود، در هر سال حداقل 50800 یورو درآمد داشته باشند.
بلو کارت آلمان برای اقامت کارکنان تا 4 سال اعتبار خواهد داشت و یکی از مزایای آن نسبت به ویزای کار این است که پس از 33 ماه کار کردن در آلمان می توان آن را به مجوز اقامت دائم تبدیل کرد. خوشبختانه افرادی که مهارت زبان آلمانی بالایی دارند تا 21 ماه پس از اقامت در آلمان نیز می توانند اقامت دائم را دریافت کنند. کارت آبی آلمان به دارندگان آن اجازه آوردن خانواده به این کشور را نیز می دهد و برای آن ها هم امکان دریافت اقامت دائم پس از مدت زمان گفته شده وجود خواهد داشت.
برای تبدیل کارت آبی یا ویزای کار آلمان به اقامت دائم باید مدارک لازم را به همراه درخواست اقامت دائم به یکی از ادارات مهاجرت آلمان تحویل داد. در صورتی که یک متقاضی واجد شرایط دریافت اقامت دائم آلمان باشد، این مجوز برای او صادر خواهد شد. شرایط دریافت اقامت دائم آلمان از طریق ویزای کار در بخش بعدی آورده شده است.
مهاجرت به کشور روسیه، روش های گوناگونی دارد که یکی از این روش ها مهاجرت کاری به روسیه می باشد و برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
شرایط اقامت از طریق کار در آلمان
افرادی که اقامت دائم آلمان را دریافت می کنند دیگر هیچ نیازی به تمدید اقامت خود برای کار کردن در این کشور نخواهند داشت. از طرف دیگر می توان به صورت نامحدود در آلمان ساکن شد و در این کشور تحصیل، زندگی و کار کرد. قطعا برای تبدیل ویزای کاری به اقامت دائم آلمان، این کشور سخت گیری ها و قوانین خاصی را در نظر گرفته است.
اولین شرط برای دستیابی به اقامت دائم آلمان، سکونت در این کشور به مدت 5 سال است. یعنی پس از 5 سال کار کردن در آلمان می توان از طریق ویزای کار به اقامت دائم این کشور دست یافت. در برخی موارد همچون دارندگان کارت آبی آلمان، تنها پس از چند ماه اقامت در آلمان و داشتن شرایط لازم نیز می توان اقامت دائم این کشور را برای هم برای خود و هم خانواده همراه دریافت کرد. اقامت دائم آلمان به همراهان متقاضی اجازه کار کردن در آلمان را خواهد داد، حتی اگر دانش زبان آلمانی کافی نداشته باشند.
علاوه بر این متقاضی باید توانایی مالی کافی برای زندگی در آلمان را داشته و نیازی به دریافت کمک های مالی از هیچ موسسه ای نداشته باشد. در صورتی که خانواده فرد نیز در آلمان همراه او باشند، تامین هزینه های خانوار نباید امری دشوار برای آن ها باشد. داشتن محل اقامتی مناسب که برای زندگی خانوادگی امکانات کافی را داشته باشد نیز جزو الزامات اخذ اقامت دائم آلمان است. برخی از دیگر شرایط دریافت اقامت دائم آلمان از طریق مهاجرت کاری در لیست زیر ذکر شده است.
داشتن حداقل 60 ماه سابقه پرداخت بیمه بازنشستگی
پرداخت مالیات
پرداخت حق بیمه سلامت
داشتن مجوز کار در آلمان
نداشتن هیچ گونه سابقه ارتکاب جرم یا پیشینه کیفری در آلمان
داشتن مدرک زبان آلمانی معتبر در سطح B1
قبولی در آزمون شهروندی آلمان
اتباع سایر کشورها در صورتی که موفق به دریافت مجوز اقامت دائم آلمان شوند، پس از گذشت 3 سال زندگی در این کشور می توانند برای گرفتن پاسپورت آلمانی و همچنین اخذ تابعیت آلمان درخواست دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کار در سوئد می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
کار در آلمان با خانواده
از جمله دغدغه های افراد حین مهاجرت به کشور دیگر، امکان الحاق خانواده و زندگی با آن ها در کشور مقصد است. مهاجران کاری به آلمان نیز در شرایطی تمایل زیادی به همراهی همسر، فرزندان و یا اعضای دیگر خانواده خود در آلمان دارند.
چنانچه یک فرد مجوز کار و اقامت آلمان را داشته باشد می تواند از طریق ویزای اتحاد خانواده، اعضای نزدیک خانواده خود را برای زندگی در آلمان با همراه خود ببرد. البته اعضای نزدیک خانواده از نظر قوانین کشور آلمان شامل افراد زیر می شود:
همسر یا شریک زندگی ثبت شده
فرزندان خردسال و یا فرزند خوانده
کودکان بالغ وابسته به متقاضی
والدین سالخورده وابسته به متقاضی
خواهر و یا برادر وابسته به متقاضی
اگر اعضای خانواده متقاضی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا باشند، باید از طریق سفارت آلمان در کشور خود برای دریافت مجوز اقامت اقدام کنند. در صورتی که اگر این همراهان عضو کشورهای اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا باشند هیچ نیازی به اخذ ویزا یا اجازه اقامت نخواهند داشت، بلکه به سادگی می توانند به همراه فرد به آلمان نقل مکان کرده و اقامت خود را ثبت کنند.
این نکته را باید در نظر داشت که در صورت دریافت ویزای جستجوی کار، متقاضی حق به همراه بردن خانواده خود به آلمان را ندارد. در این صورت تنها زمانی می تواند خانواده خود را به آلمان ببرد که در طول 6 ماه شغل مناسبی در آلمان پیدا کرده و یک قرارداد کاری امضا کند. پس از پیدا کردن شغل و دریافت پیشنهاد شغلی می توان برای اقامت اعضای خانواده نیز قدم برداشت.
مهاجرت کاری به چین یکی از بهترین روش های ورود به خاک این کشور محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مقاله زیر را مطالعه نمایید.
کار در آلمان بدون مدرک زبان
لازمه ورود به هر یک از دسته مشاغل مورد نیاز آلمان، داشتن مهارت کافی برای برقراری ارتباط با جامعه آلمان است. اکثر افراد زبان آلمانی را جزو سخت ترین زبان های دنیا برای یادگیری قلمداد می کنند. بنابر مسائلی همچون دشواری زبان آلمانی، هزینه های آزمون های دریافت مدرک زبان، نداشتن فرصت کافی و بسیاری دلایل شخصی دیگر، ممکن است افرادی موفق به اخذ مدرک زبان نشوند و به دنبال راه هایی برای کار در آلمان بدون مدرک زبان باشند.
در بحث الزامات کار در آلمان ذکر شد که داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل سطح B1 برای تمامی متقاضیان کار در آلمان یک ضرورت است. هرچند ممکن است برخی مشاغل یا شرکت ها چنین مدرکی را از متقاضیان درخواست نکنند، اما تعداد این شرکت ها بسیار محدود هستند. زندگی در آلمان و کار کردن در این کشور بدون داشتن توانایی برقراری ارتباط با مردم تقریبا غیرممکن است.
یکی از مراحل یافتن کار در آلمان، شرکت در مصاحبه هایی است که کارفرمایان برای آشنایی بیشتر با متقاضیان ترتیب می دهند. در این مصاحبه ها کارفرمایان تا حد زیادی به توانایی برقراری ارتباط متقاضی پی خواهند برد و در صورتی که فرد مدرک زبان خود را دریافت نکرده باشد، اما مهارت خوبی در صحبت کردن و درک زبان آلمانی داشته باشد در این جلسات می تواند رضایت کارفرما را جلب نماید.
در حالت کلی باید این نکته را در نظر داشت که دارندگان مدرک زبان آلمانی مانند آزمون تست داف و غیره با نمره بالا، اولویت و شانس بالاتری نسبت به سایرین در اخذ موقعیت های شغلی در آلمان خواهند داشت. پس پیشنهاد می شود که متقاضیان با تعیین آلمان به عنوان مقصد مهاجرت کاری، تا حد امکان زبان آلمانی خود را تقویت کنند و مدرک معتبری دریافت نمایند.
مهاجرت به اوکراین روش های مختلفی دارد که یکی از پر متقاضی ترین آن ها، مهاجرت کاری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کار در اوکراین می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
مزایای کار در آلمان
مهاجران کاری در آلمان به شرط داشتن تجربه و صلاحیت کافی می توانند در انواع مشاغل مشغول به کار شوند. در آلمان کارهای با درآمد بالا فقط به صورت قانونی انجام می شوند و کسانی که در آلمان به صورت قانونی کار می کنند، علاوه بر مزایای کار در آلمان از نظر اقتصادی از مزایای اجتماعی بسیاری نیز برخوردارند.
کارکنان مشاغل قانونی آلمان بسیار آزادانه و راحت امکان زندگی و نقل مکان در آلمان را دارند و از طرفی نسبت به کسانی که به صورت غیرقانونی در این کشور کار می کنند استرس کمتری دارند. برخی از مهم ترین مزایای کار در آلمان در جدول زیر آورده شده است.
مزیت کار در آلمان | توضیح |
بیمه بازنشستگی |
همه کارکنان در آلمان مجبور به پرداخت بیمه بازنشستگی خواهند بود که پرداخت این مبلغ در سنین بالا در درآمد و بهبود کیفیت زندگی آن ها بسیار موثر است. |
بیمه سلامت |
در مشاغل قانونی آلمان نیمی از بیمه را خود فرد و نیمی دیگر را کارفرما پرداخت می کند. از طرفی اعضای خانواده فرد نیز تحت پوشش این بیمه قرار می گیرند. |
مرخصی استعلاجی |
در صورت بیماری یا بروز حادثه، به افراد به صورت قانونی مرخصی استعلاجی با حقوق داده می شود. این مرخصی استعلاجی با حقوق می تواند حداکثر تا 6 هفته نیز افزایش یابد. |
امنیت اجتماعی |
آلمان جزو کشورهای امن جهان است که نرخ بروز جرایم در آن پایین است. زندگی و کار کردن در آلمان امنیت بالایی هم برای فرد و هم خانواده او خواهد داشت. |
کمک هزینه های زندگی |
متقاضی می تواند با توجه به شرایط زندگی خود درخواست کمک هزینه کند. این کمک هزینه ها می توان به صورت خرید ماشین، بیمه های حوادث گروهی، هزینه مراقبت از کودک، کمک هزینه های درمان و غیره باشد. |
مهاجرت کاری به هلند از روش های رایج است. زیرا هلند به نیروی کار در زمینه های بخصوص نیاز دارد و درصد بیکاری بسیار پایینی دارد. به همین دلیل برای مهاجرت کاری گزینه ایده آلی به شمار می رود. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
حقوق و درآمد کار در آلمان
یکی از رایج ترین سوالاتی است که افراد هنگام مهاجرت به آلمان برای کار به آن توجه می کنند، میزان حقوق و درآمد کار در آلمان است. اقتصاد آلمان همواره در حال رونق است. از همین رو این کشور به کارگران خارجی زیادی نیاز داشته و حتی آماده پرداخت حقوق مناسب به آن ها است. دستمزد مشاغل آلمانی جزو بالاترین میزان دستمزدها در اتحادیه اروپا به شمار می روند.
در آلمان رنج حقوق ماهانه خالص بین 2500 یورو تا 3000 یورو، یک حقوق خوب است و حقوق های بیش از 3500 یورو در وضعیت بسیار خوب قرار دارند. متوسط دستمزد ناخالص در آلمان در سال 2022 برای یک فرد مجرد تقریبا 51010 یورو یا 31386 یورو پس از کسر مالیات است. با یک محاسبه ساده می توان گفت که میانگین حقوق ماهانه افراد حدود 2615 یورو است.
حقوق و درآمد کار در آلمان تا حد زیادی در گروه های مختلف شغلی متفاوت است. در حالت کلی محدوده دستمزد ناخالص برای افرادی که در آلمان کار می کنند معمولا از ماهیانه 2278 یورو (حداقل حقوق) تا 7427 یورو (بالاترین حقوق) متغیر است. موارد زیادی بر سطح حقوق دریافتی افراد در آلمان تاثیر دارد که از جمله آن ها می توان به سابقه تحصیلی، مکان فعالیت، تجربه فرد، جنسیت، اعتبار شرکت و غیره اشاره کرد.
در آلمان حدود 35 الی 50 درصد از کارمندان برای مالیات و حق بیمه کسر می شود که میزان قابل توجهی است. با این وجود هر فرد با دستمزد دریافتی خود می تواند یک زندگی خوب با درآمد متوسط داشته باشد. در آلمان با داشتن این حقوق متوسط می توان از سفرها و تعطیلات آخر هفته نیز لذت برد.
بر اساس گزارشات منتشر شده در خصوص حقوق و دستمزد در سال 2022 در آلمان که توسط وب سایت مقایسه حقوق و دستمزد اعلام شده است، میانگین حقوق برخی از مشاغل در آلمان به صورت زیر است.
عنوان شغل در آلمان | میانگین درآمد سالانه به یورو |
پزشکان |
92600 € |
مهندسان |
64330 € |
فناوری اطلاعات |
61670 € |
مشاوره شرکتی |
60670 € |
منابع انسانی |
54420 € |
بازاریابی و روابط عمومی |
52560 € |
امور مالی |
52010 € |
صنایع دستی |
49790 € |
فروش |
50520 € |
خدمات بهداشتی و اجتماعی |
43520 € |
از جمله راه های مهاجرت به فرانسه، کار در فرانسه و دریافت ویزای کاری فرانسه می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
دریافت مجوز کار در آلمان
همانطور که اشاره شد، حتی افرادی همچون ایرانیان که جزو اتحادیه اروپا نیستند مشروط بر این که معیارهای واجد شرایط بودن را داشته باشند امکان کار و زندگی در آلمان را خواهند داشت. برای این که بتوان در آلمان به طور قانونی زندگی و کار کرد باید مجوز کار و اقامت آلمان را دریافت کرد. دریافت مجوز کار آلمان جدا از مجوز اقامت این کشور نیست و می توان هر دو را از طریق یک درخواست واحد در اداره مهاجرت آلمان (Ausländerbehörde) دریافت کرد.
اکثر کارگران و کارکنان کشورهای غیر اتحادیه اروپا نیز باید از سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود یا یکی از کشورهای همسایه ویزای کار آلمان را دریافت کنند. بر اساس شرایط و نوع شغل فرد، انواع مختلفی از مجوزهای کار در آلمان به افراد اعطا می شود. این مجوزها عبارتند از:
مجوز کار عمومی: اگر کسی در آلمان شغلی را پیدا کند که توسط یک تبعه اتحادیه اروپا قابل اخذ و انجام نباشد، می تواند برای این نوع مجوز کار آلمان درخواست دهد.
مجوز کار با مهارت بالا: چنانچه شخص به عنوان یک کارگر ماهر با تجربه زیاد و درآمد بالا وارد آلمان شود می تواند برای این نوع مجوز کار اقدام کند.
کارت آبی اتحادیه اروپا برای آلمان: اگر حقوق شخص حداقل 56,400 ل یا 43,992 یورو در سال باشد می تواند برای کارت آبی اتحادیه اروپا درخواست دهد.
مجوز کار برای مشاغل آزاد یا فریلنسرها: اگر شخصی دارای شغل آزاد یا خوداشتغال باشد و بتواند ثابت کند که در شغل خود مشتری دارد، می تواند برای این نوع مجوز درخواست دهد.
برای دریافت مجوز کار آلمان و اقامت در این کشور می بایست پس از ورود به خاک آلمان در ادارات مهاجرت این کشور برای ارائه درخواست این مجوزها اقدام کرد. طبعا افراد برای ورود به آلمان از قبل در کشور خود ویزای کار آلمان را دریافت کرده اند. روند درخواست مجوز کار در آلمان به شرح زیر است.
دریافت ویزای کار یا ویزای جستجوی کار در سفارت آلمان
ورود به آلمان و اقامت در محل اجاره یا خریداری شده
ثبت آدرس محل زندگی در اداره ثبت نام شهروندان محلی (Bürgeramt)
درخواست و دریافت بیمه سلامت
دریافت وقت ملاقات از اداره مهاجرت به صورت آنلاین یا مراجعه حضوری به دفاتر بدون رزرو وقت قبلی
دریافت ایمیل تایید شامل تاریخ، ساعت قرار، آدرس و موارد مرتبط با قرار ملاقات (در صورت رزرو وقت به صورت آنلاین)
جمع آوری مدارک مورد نیاز
ارائه درخواست مجوز کار و مجوز اقامت در اداره مهاجرت در آلمان (Ausländerbehörde)
پرداخت هزینه لازم برای درخواست مجوز کار آلمان
انتظار برای بررسی درخواست
قطعا بخش مهم از فرآیند دریافت مجوز کار در آلمان مرتبط با تهیه و جمع آوری مدارک است. بهتر است مدارک گفته شده در لیست زیر به صورت کامل در یک پوشه جمع آوری شده و در روز مراجعه به اداره مهاجرت به مقامات تحویل داده شود.
پاسپورت متقاضی
عکس پاسپورتی
فرم درخواست مجوز کار و اقامت در آلمان
فرم بیانیه روابط استخدامی تکمیل شده توسط کارفرما
قرارداد کاری یا پیشنهاد متقاضی شامل عنوان موقعیت شغلی، مدت زمان استخدام و همچنین حقوق متقاضی
گواهی ثبت نام
سند اجاره خانه در آلمان به همراه نامه تاییدیه کتبی اقامت از طرف صاحب خانه
اصل مدرک دانشگاهی یا کالج متقاضی
مدرک بیمه سلامت
رزومه شغلی متقاضی
اظهارات بانک در رابطه با تمکن مالی متقاضی
هر مدرک دیگری که اداره مهاجرت ممکن است درخواست کند.
مشاوره کار در آلمان
خوشبختانه قوانین کار در آلمان از سال 2022 میلادی به بعد دستخوش تغییراتی شده است. بر اساس این تصمیمات، برای استخدام افراد در مشاغل گوناگون هیچ گونه تفاوتی بین متقاضیان آلمانی، شهروندان اتحادیه اروپا و اتباع سایر کشورها وجود ندارد.
در سال های پیش افرادی که تقاضای کار در آلمان را داشتند در ابتدا باید چند ماه منتظر انتشار اطلاعیه شغل مورد نظر در سایت های آلمانی می ماندند و در صورتی که شخص آلمانی مناسبی برای آن شغل پیدا نمی شد می توانستند آن موقعیت شغلی را به دست آورند، اما امروزه تنها با پیدا کردن یک موقعیت شغلی مناسب در وب سایت های کاریابی آلمان مانند سایت stepstone و غیره و بررسی شرایط اخذ آن می توان آن شغل را به دست آورد.
ایرانیانی که به هرطریق تمایل به ورود به بازار کار آلمان را دارند، بهتر است در اولین قدم به دنبال مشاغل قانونی مرتبط با سابقه خود در این کشور باشند و شانس خود را برای دریافت پیشنهاد شغلی امتحان کنند. در صورتی که موفق به اخذ پیشنهاد شغلی نشوند، می توانند بر اساس لیست رشته های آوسبیلدونگ آلمان برای ورود به دوره های آن نیز اقدام کنند. این دوره ها مهارت های خوبی به افراد منتقل خواهد کرد.
همواره روش مهاجرت کاری به آلمان از طریق جاب آفر، مسیری پسندیده تر و مناسب تر برای ورود به آلمان است. چراکه وجود یک شغل در این کشور قبل از ورود به خاک آلمان اطمینان خاطر و ضمانت بهتری برای داشتن زندگی موفق در آلمان به افراد می دهد. از این رو پیشنهاد می شود که به جای اقدام برای دریافت ویزای جاب سیکر، از ابتدا و قبل از ورود به آلمان افراد مستقیما برای دریافت پیشنهاد شغلی و ویزای کار تلاش کنند.
در مرحله اخذ ویزا بهتر است داوطلبان متناسب با هدف خود از افراد با تجربه، مشاوره کار در آلمان بگیرند. این مشاوره ها به ویژه در مرحله جمع آوری و آماده سازی مدارک و همچنین در صورت رد شدن درخواست ویزا، برای رفع ریجکت ویزا بسیار یاری دهنده خواهد بود.
به متقاضیان کار در آلمان اکیدا پیشنهاد می شود که بخش زیادی از وقت خود را صرف تهیه یک رزومه قوی، یادگیری زبان آلمانی و تقویت مهارت های کاری خود کنند. چراکه این 3 فاکتور مهم ترین عوامل پذیرش افراد در یک موقعیت شغلی در آلمان هستند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل و مهاجرت به خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر دریافت ویزای کاری به آلمان همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با شرایط کار در آلمان مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، از جمله مدارک لازم برای کار در آلمان می توان به پاسپورت، مدارک اقامت و غیره اشاره کرد.