برای مشاوره مهاجرت پزشک به ترکیه
برای مشاوره مهاجرت پزشک به ترکیه
افراد زیادی با داشتن مهارت های مختلف و متفاوت در حیطه های پزشکی تمایل به کار یا ادامه تحصیل در خارج از کشور دارند، اما به دلیل عدم آشنایی با نحوه مهاجرت به کشورهای مختلف و شرایط مهاجرت پزشکان دچار مشکل شده و موفق به انجام این کار نمی شوند. عدم آشنایی با قوانین کشور مقصد و مراحل دریافت اقامت می تواند باعث تصمیم گیری های اشتباه شده و در نهایت به ضرر متقاضی تمام گردد، به همین دلیل دریافت راهنمایی و مشاوره های گوناگون قبل از انجام هر اقدامی ضروری و مهم می باشد.
مهاجرت پزشک به ترکیه یکی از موارد پر بحث و قابل توجه است و پزشکان زیادی علاقمند به کار در ترکیه هستند. با توجه به نزدیک بودن کشور مذکور و محبوبیت آن در این مقاله به بررسی دقیق شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه پرداخته شده و در مورد نحوه مهاجرت پزشک به ترکیه و مدارک مورد نیاز اطلاعات کافی آورده شده است. افراد با مطالعه مقاله در پیش رو با نحوه تحصیل پزشکی در کشور مربوطه و بهترین دانشگاه های آن هم آشنا شده و در مورد درآمد دکترها اطلاعات لازم را به دست خواهند آورد.
شرایط مهاجرت پزشک به ترکیه
در مورد نحوه مهاجرت پزشک به ترکیه و شرایط آن باید گفت که به طور کلی دکترها از دو طریق کاری و تحصیلی می توانند به کشور ترکیه مهاجرت کرده و با پایبندی به قوانین آن کشور، در نهایت اقامت و شهروندی دریافت کنند. برای گرفتن ویزای کاری ترکیه و استخدام در بیمارستان ها یا مراکز درمانی آن کشور شرایط خاص و ویژه ای وجود دارد که این موارد عبارت اند از:
کسانی که مدرک تحصیلی پزشکی دارند برای استفاده از آن جهت کار در ترکیه ابتدا باید مراحل معادل سازی را طی کنند. برای معادل سازی مدرک معمولا افراد باید دوره آموزشی گذرانده یا در آزمون شرکت کنند که نحوه معادل سازی مدارک پزشکی در کشور ترکیه از طریق شرکت در آزمون STS و شرکت در برخی امتحان های شفاهی می باشد.
پزشکان جزو اشخاصی هستند که به صورت مستقیم با بیماران در ارتباط بوده و برای تشخیص بیماری ها باید با مریض صحبت کنند. به همین دلیل یکی از مهم ترین شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه آشنایی با زبان ترکی و داشتن حداقل سطح B2 است.
گاهی اوقات افراد به دلیل انجام کارهای نامناسب و خطا دچار منع انجام فعالیت پزشکی می شوند. برای کار در بیمارستان ها و مراکز درمانی ترکیه افراد نباید در کشور مبدا خود دچار منع فعالیت شده باشند.
برای اخذ ویزای کاری ترکیه یا گرفتن مجوز استخدام از وزارت آن کشور افراد باید با یک مرکز خصوصی قرارداد بسته و از آن مرکز پذیرش کاری بگیرند. لازم به ذکر است که امکان کار در مراکز درمانی دولتی ترکیه برای دکترهای خارجی وجود نداشته و امکان استخدام تنها در مراکز خصوصی وجود دارد.
متقاضیان مهاجرت پزشک به ترکیه در صورت تمایل، می توانند ادامه تحصیل در ترکیه را هم امتحان کرده و از این طریق در ترکیه ساکن شوند. معمولا برای تحصیل در دانشگاه های معتبر پزشکی ترکیه نیاز به شرکت در آزمون ورودی بوده و همچنین داوطلب باید به زبان ترکی یا انگلیسی مسلط باشد. داشتن تمکن مالی کافی برای پرداخت شهریه های دانشگاه نیز از شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه از طریق روش تحصیلی است.
مدارک لازم برای مهاجرت پزشک به ترکیه
افراد لازم است با نحوه مهاجرت پزشک به ترکیه و مدارک لازم برای مهاجرت پزشکان به ترکیه آشنا شده و تمامی مراحل دریافت پذیرش کاری یا تحصیلی از ترکیه را به درستی طی کنند. عدم برخورداری از مدارک کافی و مورد نیاز معمولا منجر به عدم دریافت ویزا و مجوز استخدام شده و دردسر ساز می گردد که به همین دلیل لیست مدارک لازم در جدول زیر آورده شده است.
مدارک لازم برای مهاجرت پزشک به ترکیه | ||
مدرک دانشگاهی معتبر و گواهی معادل سازی |
گواهی CCT |
رزومه کاری یا تحصیلی عالی |
مدارک هویتی مانند پاسپورت و شناسنامه |
گواهی امتحانات شفاهی |
نامه دریافت پذیرش از دانشگاه برای تحصیل یا بیمارستان های خصوصی برای کار |
کارت پایان خدمت یا معافیت |
مدرک زبان ترکی بالاتر از سطح B |
مدارک دال بر تمکن مالی مخصوص متقاضیان مهاجرت تحصیلی |
لازم به ذکر است که برای گرفتن مجوز استخدام از وزارت بهداشت کشور ترکیه و کار در بیمارستان های آن کشور معادل سازی مدرک ضروری است. به همین دلیل افراد در صورت تمایل می توانند از ابتدای کار تحصیلات پزشکی را در کشور ترکیه شروع کرده و در دانشگاه های همان جا رشته های مختلف را گذرانده و دکتر شوند تا نیازی به معادل سازی مدرک نداشته باشند.
مدارک لازم برای مهاجرت پزشک به این کشور و شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه از طریق کاری و تحصیلی تقریبا یکسان است. ولی باید گفت که اگر چه امکان تحصیل به زبان انگلیسی و ترکی در آن کشور وجود دارد، اما افراد برای کار در بیمارستان ها باید حتما به زبان ترکی مسلط باشند. به همین دلیل ارائه مدرک بالای سطح B زبان ترکی برای استخدام و دریافت پذیرش کاری بسیار ضروری است.
مراحل مهاجرت پزشکان به ترکیه
بعد از بررسی نحوه مهاجرت پزشک به ترکیه و شرایط آن افراد باید با مراحل مهاجرت پزشکان به ترکیه هم آشنا شوند. معمولا دریافت پذیرش کاری یا تحصیلی از کشورهای خارجی شامل برخی مراحل خاص بوده و افراد باید یک روند قانونی را برای دریافت ویزا طی کنند. جهت رفاه حال متقاضیان لیست کلیه مراحل در ادامه آورده شده و قابل بررسی می باشد.
افراد قبل از هر چیز باید شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه را بررسی کرده و سپس برای آماده سازی مدارک خود اقدام کنند. داشتن پاسپورت و رزومه تحصیلی یا کاری جزو اولین مواردی هستند که متقاضی باید مورد توجه قرار داده و برای فراهم کردن آن ها تلاش نماید.
کسانی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه و تحصیل پزشکی در دانشگاه های آن کشور را دارند باید در امتحان ورودی دانشگاه شرکت کرده و نمره قبولی را به دست آورند. متقاضیان کار و استخدام در بیمارستان های کشور مذکور هم باید آزمون معادل سازی مدرک و برخی امتحانات شفاهی را پشت سر گذاشته و واجد شرایط دریافت مجوز از وزارت بهداشت به حساب بیایند.
پزشکانی که واحد شرایط مهاجرت در ترکیه به حساب آمده و تمامی مدارک لازم را دارند، باید یک دوره آموزشی 6 الی 9 ماهه را در بیمارستان های دولتی آن کشور بگذرانند. گذراندن این دوره برای تمامی افراد اجباری بوده و حتما باید انجام شود.
پزشکان بعد از شرکت در امتحان های مربوط به معادل سازی و گذراندن دوره آموزش اجباری در بیمارستان های ترکیه، می توانند گواهی معادل سازی مدرک خود را بگیرند. لازم به ذکر است که گواهی معادل سازی برای پزشکان عمومی با پزشکان تخصصی فرق دارد و متقاضیان کار به عنوان متخصص باید امتحانات بیشتری را بگذرانند.
متقاضیان کار به عنوان پزشک در ترکیه اجازه کار در بیمارستان های دولتی را نداشته و حتما باید در مراکز خصوصی استخدام شوند. طبق قوانین ترکیه پزشکانی که در مراکز دولتی فعالیت نمی کنند باید نام خود را در دفتر پزشکان به ثبت برسانند. دکترها باید حداکثر تا یک ماه بعد از شروع کار در ترکیه این نام نویسی را با دقت و به شکل صحیح انجام دهند.
مراحل مهاجرت پزشکان به ترکیه تقریبا ساده بوده و پیچیدگی خاصی ندارد، اما با توجه به این که افراد به طور کلی با قوانین ترکیه آشنا نیستند، می توانند از یک وکیل مهاجرتی کمک بگیرند. داشتن وکیل و مشاور معمولا شانس دریافت اقامت و پذیرش کاری را افزایش داده و در نهایت به افراد کمک می کند تا در اسرع وقت به هدف خود دست یابند.
هزینه مهاجرت پزشکان به ترکیه
هزینه مهاجرت پزشکان به ترکیه با توجه به روش تحصیلی یا کاری بسیار فرق داشته و متفاوت است. افراد در صورت داشتن شرایط مهاجرت پزشک به ترکیه لازم است به بررسی نحوه مهاجرت پزشکان به ترکیه و هزینه های آن هم پرداخته و سپس بهترین تصمیم را در این مورد بگیرند. مطالعه جدول زیر می تواند کمک کننده و مفید واقع گردد.
هزینه مهاجرت پزشکان به ترکیه | |
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه |
سالانه 240 الی 25.000 دلار |
قیمت آزمون STS برای پزشکی عمومی |
350 الی 530 لیر |
هزینه برنامه های پزشکی تخصصی |
767 لیر |
قیمت اجاره آپارتمان |
ماهانه 850 لیر به بالا |
هزینه یک کیلوگرم برنج |
13.67 لیر |
قیمت یک کیلوگرم مرغ |
82.47 لیر |
هزینه حمل و نقل عمومی |
ماهانه 300 لیر |
قیمت قبوض آب، برق و گاز |
حدودا ماهانه 300 لیر |
لازم به ذکر است نحوه و شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه تاثیر زیادی بر روی هزینه مهاجرت خواهد گذاشت. هر چقدر مهاجرت تحصیلی پر هزینه بوده و نیاز به داشتن تمکن مالی دارد، استخدام در ترکیه و کار در آن کشور هزینه دریافت اقامت را کاهش خواهد داد. وقتی افراد به صورت کاری برای دریافت اقامت اقدام می کنند ماهانه حقوق دریافت کرده و امکان پرداخت هزینه های زندگی را به راحتی خواهند داشت، اما دانشجویان اجازه کار دانشجویی را به صورت خیلی محدود دارند و همچنین باید شهریه سنگین دانشگاه ها را هم بپردازند که این مورد جزو سختی های تحصیل در خارج از کشور می باشد.
لیست دانشگاه های تحصیل پزشکی در ترکیه
یکی از روش های موجود برای مهاجرت پزشک به ترکیه تحصیل در دانشگاه های پزشکی آن کشور است. افراد با تحصیل در ترکیه و در دانشگاه های معتبر می توانند به راحتی در آینده در بیمارستان ها و مراکز درمانی مشغول کار شده و اقامت بگیرند. همچنین دریافت مدارک معتبر دانشگاهی می تواند راه ادامه تحصیل در دیگر کشورهای خارجی یا کار در مناطق دیگر جهان را هم هموارتر و آسان تر کند.
لیست دانشگاه های تحصیل پزشکی در ترکیه شامل لیست مراکزی است که مدارک آنان از اعتبار بالایی برخوردار بوده و در سراسر جهان معتبر است. برخی از مراکز آموزشی ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت ایران هم هستند و دارندگان مدرک از آن دانشگاه ها در ایران نیز می توانند به راحتی مشغول کار شوند که لیست کلیه دانشگاه های مذکور در جدول زیر آورده شده است.
لیست دانشگاه های تحصیل پزشکی در ترکیه |
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University) |
دانشگاه آنکارا (Ankara University) |
دانشگاه استانبول (Istanbul University) |
دانشگاه اژه (Ege University) |
دانشگاه مرمره (Marmara University) |
دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylul University) |
دانشگاه غازی (Gazi University) |
دانشگاه کوچ (Koc University) |
مهاجرت پزشک به ترکیه از طریق تحصیلی معمولا آسان بوده و افراد در صورتی که موفق به شرکت در آزمون ورودی دانشگاه ها مانند امتحان SAT یا YOS نشوند، می توانند بدون آزمون در دانشگاه های خصوصی مانند دانشگاه باشکنت یا دانشگاه یدی تپه تحصیل کنند. نحوه مهاجرت پزشک به ترکیه و شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه از طریق تحصیلی نیاز به تمکن مالی بیشتری دارد، اما دیگر یادگیری زبان ترکی اجباری نبوده و امکان تحصیل به زبان انگلیسی هم وجود خواهد داشت.
درآمد پزشکان در ترکیه
بعد از بررسی نحوه و شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه باید به بررسی درآمد پزشکان در ترکیه پرداخت. با توجه به این که افراد بعد از استخدام در کشور مذکور ماهیانه حقوق دریافت کرده و باید از پس هزینه های اقامت در ترکیه بربیایند، برآورد درآمد بسیار مهم می باشد. معمولا درآمد دکترها در کشورهای مختلف میزان مناسبی بوده و افراد به راحتی توانایی فراهم کردن نیازهای زندگی خود را خواهند داشت.
درآمد پزشکان در ترکیه معمولا می تواند با توجه به مواردی مانند میزان تخصص پزشک، مدرک تحصیلی و میزان سابقه کار متفاوت باشد. به طور کلی باید گفت دکترها در ماه میانگین 15.552 لیر درآمد داشته و حداکثر حقوق دریافتی آنان ماهانه حدودا 33.268 لیر است. دکترها برای افزایش حقوق خود در کشور ترکیه می توانند تخصص خود را بالاتر برده و یا در صورت لزوم ساعت کاری خود را افزایش دهند.
لازم به ذکر است که مهاجرت پزشک به ترکیه از طریق تحصیلی درآمد خاصی نداشته و افراد در صورت انجام کار پاره وقت دانشجویی می توانند تا حدودی هزینه های تحصیل را فراهم کنند. با توجه به این که رشته پزشکی جزو پردرآمد ترین رشته های ترکیه به حساب می آید دانشجویان بعد از گرفتن مدرک از دانشگاه های همان کشور می توانند استخدام را تجربه کرده و شروع به کسب درآمد نمایند.
مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه
آشنایی با مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه به افراد کمک می کند تا تصمیم درست تری را در مورد مهاجرت پزشکان به ترکیه گرفته و بهترین راه را انتخاب کنند. اگر چه امکان کار و استخدام در بیمارستان های خصوصی ترکی برای کسانی که از کشورهای دیگر مدرک پزشکی می گیرند وجود دارد، اما تحصیل در این رشته در دانشگاه های ترکیه مزایایی دارد که آن ها عبارت اند از:
عدم نیاز به معادل سازی مدرک تحصیلی
عدم نیاز به گذراندن دوران اجباری آموزشی
کسب آشنایی بیشتر با زبان ترکی و آسان تر شدن ارتباط با بیماران
پرداخت هزینه ای مناسب تر نسبت به دیگر کشورهای اروپایی
برخورداری از یک مدرک معتبر جهانی
هموار شدن راه استخدام در ترکیه و سایر کشورها
امکان تحصیل در برخی دانشگاه های خصوصی بدون شرکت در کنکور
وجود امکان تحصیل به زبان انگلیسی
افراد لازم است بدانند که نحوه مهاجرت پزشک به ترکیه و شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه از طریق تحصیل سخت گیری های کمتری داشته و آسان تر می باشد. برای مثال فرد با دریافت مدرک پزشکی از کشور ترکیه دیگر نیازی به گذراندن دوره 6 ماهه آموزشی در بیمارستان ها نداشته و اجباری برای شرکت در امتحان معادل سازی ندارد. کسانی که هدفشان مهاجرت به کشور مذکور بوده و می خواهند در بیمارستان های آن جا مشغول کار شوند، می توانند از ابتدا در دانشگاه های همان کشور درس خوانده و مسیر ساده تری را طی کنند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل مهاجرت پزشک به ترکیه، شرایط و نحوه آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مهاجرت پزشک به ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. شرایط مهاجرت پزشک به ترکیه در متن مقاله آده است.