برای مشاوره شرایط مهاجرت از طریق ازدواج
برای مشاوره شرایط مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت به کشور های دیگر همیشه یکی از اقداماتی می باشد که هر فردی علاقه مند به انجام آن می باشد. از این رو روش های بسیاری برای مهاجرت وجود دارد که یکی از این روش های به مراتب آسان تر، مهاجرت با ازدواج می باشد. قانون مهاجرت به وسیله ازدواج به عنوان یک قانون بین المللی شناخته شده که سازمان مهاجرت جهانی آن را تایید کرده و کشور های زیادی مانند کانادا، ایتالیا، روسیه و غیره از آن تابعیت می کنند.
تقریبا اکثر کشور هایی که این قانون را دارند، شرایطی را برای مهاجران فراهم ساخته اند که بتوان به راحتی از طریق ازدواج به کشور های دیگر سفر و در نهایت اقامت آن کشور را دریافت نمود. اما سوالی که ممکن است برای متقاضیان به وجود بیاید این است که مراحل مهاجرت از طریق ازدواج چیست؟ مدارک لازم برای مهاجرت به وسیله ازدواج چه چیز هایی هستند؟ در این مقاله به بررسی شرایط دریافت اقامت از طریق ازدواج پرداخته شده است و درباره نحوه جستجوی کیس مناسب توضیحاتی آمده است.
مهاجرت از طریق ازدواج
ازدواج به خودی خود امری پیچیده بوده و برای اینکه بتوان شریک زندگی خوبی پیدا کرد نیاز به زمان و وقت کافی برای شناخت می باشد. این امکان برای هر فردی فراهم است که این شریک زندگی را بتوان از کشور ها، ملیت ها و موقعیت های مختلفی پیدا کرد. بسیاری از کشورهایی که با ازدواج اقامت میدهند این امکان را یک امر قانونی دانسته و قوانینی همچون دریافت اقامت از طریق ازدواج را تحت شرایط خاص خود تصویب کرده اند. علاوه بر این بسیاری از افراد روش زندگی در کشور های دیگر را با روش زندگی در کشور خود مقایسه کرده و علاقه مند به کسب تجربه های بهتر و در نهایت داشتن زندگی بهتری هستند.
بنابراین یکی از گزینه هایی که می توان پیش روی خود داشت ازدواج با یک فرد خارجی می باشد. این روش به خصوص مناسب افرادی است که در شرایط مهاجرت در سن 50 سالگی و بالاتر قرار دارند. ناگفته نماند شرایط دریافت اقامت از طریق ازدواج در همه کشور ها یکسان نبوده و هر کشوری بنا بر اساس و شرایط خود، قوانینی را مختص خود تعیین کرده اند. اما سوالی که باید از خود پرسید این است که آیا می توان از طریق ازدواج به راحتی اقامت کشور دیگری را دریافت کرد؟ در این بخش به قوانین و مراحل مهاجرت از طریق ازدواج به کشور های دیگر از جمله روسیه، کانادا، آمریکا و کشور های توسعه یافته که خواهان بیشتری دارند اشاره شده است.
با توجه به آنچه گفته شد، مهاجرت به وسیله ازدواج بدین گونه است که شخصی با یک فرد تبعه کشور مورد نظر ازدواج کرده و پس از ارائه مدارک لازم برای مهاجرت به وسیله ازدواج، از طریق او اقدام به دریافت اقامت خود در آن کشور می کند. وی پس از دریافت اقامت می تواند به عنوان یک شهروند در کشور مقصد به زندگی خود ادامه داده و از امکانات آن کشور مثل سایر افراد بهره برد.
شرایط مهاجرت از طریق ازدواج
تقریبا اکثر افراد تمایل به داشتن زندگی با آرامش دارند که برخی فکر می کنند این آرامش را می توانند با حضور در کشور های دیگر پیدا کنند. روش های متفاوتی برای مهاجرت از ایران وجود دارد که می توان به مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، سرمایه گذاری و کارآفرینی اشاره کرد. اما در این میان یک روش دیگر وجود دارد که بسیاری از افراد به دنبال پیدا کردن مورد و موقعیت مناسب برای ازدواج هستند. ازدواج با یک تبعه خارجی می تواند منجر به اخذ اقامت برای افراد سایر کشور ها شود.
مهاجرت به وسیله ازدواج نیز مانند سایر روش ها نیازمند رعایت شرایط می باشد. یکی از مهم ترین شرطی که در همه کشور ها مورد بررسی قرار می گیرد حقیقی بودن عقد بین طرفین می باشد. این بدان معناست که بسیاری از افراد برای دریافت اقامت کشورهایی که با ازدواج اقامت میدهند اقدام به ازدواج صوری کرده و عقدشان حقیقی نمی باشد. در ادامه توضیحاتی در خصوص مراحل مهاجرت از طریق ازدواج آمده است تا واجدین شرایط بتوانند از این روش به کشور مورد علاقه خود مهاجرت کنند و به ثبت ازدواج و طلاق اتباع ایرانی در خارج از کشور بپردازند. در این راستا به برخی از شرایط مهاجرت به وسیله ازدواج آمده است:
معمولا اکثر کشور ها سن قانونی برای ازدواج را بالای 18 سال به بالا به شمار می آورند.
فردی که با آن قصد ازدواج دارند می بایست شهروند کشور مقصد باشد و حداقل در زمان حمایت از فرد در آن کشور زندگی کند. این بدان معناست که فرد مورد نظر باید در زمان صدور اقامت دائم در آن کشور حضور داشته باشد.
این افراد نباید سو سابقه داشته باشند. همچنین در برخی موارد دیده شده است که ورشستگی و مرتکب شدن به جرم های مختلف مانع دریافت اقامت از این طریق می شود. بنابراین فردی را باید انتخاب کرد که از این لحاظ مشکلی نداشته باشد.
در برخی کشور ها قوانینی وجود دارد که اسپانسر باید به مدت چند سال که تقریبا 3 سال می باشد از فردی که قرار است اقامت را دریافت کند، حمایت مالی کرده و تمام هزینه های اولیه زندگی او را تامین سازد.
اسپانسر نباید در 3 سال اخیر از فرد دیگری حمایت کرده باشد.
ارسال مدارک به اداره مهاجرت الزامی می باشد که در ادامه متن مقاله به تمامی مدارک لازم برای مهاجرت به وسیله ازدواج اشاره شده است.
یکی دیگر از شرایطی که باید در نظر داشت این است که اسپانسر یا همان همسر شهروند یک کشور نمی تواند تا 5 سال اسپانسر فرد دیگری شود.
یکی از نکاتی که باید در این زمینه در نظر داشت این است که قوانین ازدواج در کشور ها با هم متفاوت بوده و همه کشور ها قوانینی همچون قانون های ایران را ندارند. برای مثال اگر افراد قصد اخذ اقامت دارند و به دنبال شرایط دریافت اقامت از طریق ازدواج در کانادا هستند، باید بدانند که همسر می تواند از جنس مخالف، هم جنس و یا به عنوان شریک زندگی و همسر عقدی محسوب شود.
مدارک لازم برای مهاجرت از طریق ازدواج
فرقی نمی کند که افراد با چه روشی قصد مهاجرت به خارج از کشور را داشته باشند. از هر روشی که بخواهند اقدام کنند می بایست مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا و اقامت کشور مقصد را تهیه کرده و آن را برای اداره مهاجرت ارسال نمایند تا در صورت اخذ تاییدیه مدارک لازم موفق به مهاجرت شوند. مهاجرت به وسیله ازدواج نیز از این قاعده مستثنی نیست و فرد علاقه مند می بایست علاوه بر اثبات ازدواج و عقد دائم خود، اقدام به قانع کردن افسر مهاجرت کرده و عکس های مشترک، تماس ها و پیام هایی که نشان دهنده داشتن ارتباط با فرد مذکور می باشد را به او نشان دهد.
از سوی دیگر سند ازدواج و ارائه گواهی که نشان دهد ازدواج متقاضی با فرد خارجی رسمی می باشد نیز الزامی است. در این بخش مدارک لازم برای مهاجرت به وسیله ازدواج ارائه شده است تا فردی که واجد شرایط این ازدواج می باشد با کسب اطلاعات کافی مراحل مهاجرت از طریق ازدواج را طی کرده و اقامت کشور مورد نظر خود را به دست آورد. این افراد باید مدارک لازم را به اداره مهاجرت ارسال کرده تا مورد بررسی قرار گیرد.
داشتن گذرنامه معتبر
ارائه شناسنامه و کارت ملی
کارت تابعیت از کشور مبدا
در صورتی که قبلا به کشوری سفر کرده باشد یا اقامت داشته باشد می بایست سابقه اقامت خود را ذکر کند.
گواهینامه معتبر از کشور مبدا
جواز ازدواج
ارائه کپی پاسپورت طرفین ازدواج
در صورت داشتن اسپانسر، ارائه کپی کارت CR الزامی است
ارائه سند ازدواج
ارائه کارت پایان خدمت
گواهی عدم سوء پیشینه برای سفارت
تهیه تمامی مدارک لازم در صورتی که ازدواج فرد رسمی و بدون مانع باشد، به راحتی امکان پذیر بوده و هزینه خاصی را در بر نمی گیرد. بنابراین متقاضیانی که قصد ازدواج با فرد خارجی را دارند، بهتر است او را از هر شرایطی مطلع کرده و شناخت کافی داشته باشند چرا که در صورت وجود تناقض در مدارک و روند کاری، بر اساس شرایط دریافت اقامت از طریق ازدواج، امکان دریافت اقامت در کشور مقصد دشوار شده و گاهی با ریجکتی مواجه خواهند شد.
هزینه مهاجرت از طریق ازدواج
هزینه مهاجرت به کشورهایی که با ازدواج اقامت میدهند بسته به کشور مورد نظر متفاوت است. قبل از اینکه افراد درخواست خود را برای اداره مهاجرت ارسال نمایند اولین هزینه ای که باید پرداخت کرد، هزینه دریافت ویزا می باشد. برای مثال کشور استرالیا اقدام به ارائه ویزای 300 استرالیا برای مهاجرت به این کشور از طریق ازدواج کرده است. بر اساس شرایط دریافت اقامت از طریق ازدواج در صورتی که درخواست افراد برای اخذ اقامت از طریق ازدواج رد شود، این هزینه به او بازگردانده می شود. برای مثال هزینه های مهاجرت از طریق ازدواج به کشور آمریکا به این صورت می باشد:
هزینه بررسی فرم I-129F برای نامزد خارجی ۵۳۵ دلار آمریکا
هزینه بررسی فرم I-130 برای خویشاوند خارجی ۵۳۵ دلار آمریکا
هزینه بررسی فرم تابعیت N-400 ۶۴۰ دلار آمریکا
لازم به ذکر است هزینه های مذکور کلی است و هر کشور هزینه های جداگانه و متفاوتی خواهد داشت. بیشترین مقدار این هزینه ها مربوط به مراحل دریافت ویزا می باشد. از جمله مدارک لازم برای مهاجرت به وسیله ازدواج، ارائه گواهی تمکن مالی فردی است که به عنوان همسر در کشور مقصد زندگی می کند. بر اساس مراحل مهاجرت از طریق ازدواج همسر دارای تابعیت کشور مقصد باید تضمین کند که به مدت سه سال توانایی حمایت مالی از همسر خود را دارد.
مزایا و معایب مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت به سایر کشور ها از هر طریقی دارای نکات مثبت و منفی بوده که قبل از اقدام به ترک کشور مبدا باید از همه آنها اطلاع داشت و آگاهی لازم را کسب نمود. دانستن این نکات که مزایا و معایب مهاجرت از طریق ازدواج چیست به خودی خود باعث پیشروی بهتر و بهبود ارتباط با فرد مورد نظر خواهد بود. در ادامه به مزایا و معایب مهاجرت به وسیله ازدواج و شرایط دریافت اقامت از طریق ازدواج اشاره شده است:
در اغلب موارد افراد دوست دارند به کشوری سفر کنند که از شرایط بهتری نسبت به کشور خود برخوردار باشد. بنابراین وقتی با شخصی به امید ازدواج از کشور دیگری آشنا می شوند به دنبال آن به فکر فرصتی مناسب برای دریافت اقامت کشور مقصد خواهند بود. زندگی در یک کشور دیگر امکان کسب تجربیات جدید و دستیابی به فرصتی برای بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی را فراهم می کند. بنابراین اگر کشور مقصد جزو کشور های توسعه یافته باشد، ازدواج منجر به کسب آرامش و زندگی بهتر می شود.
دومین مزیتی که می توان از طریق مهاجرت به کشورهایی که با ازدواج اقامت میدهند به دست آورد، یادگیری زبان دوم می باشد. زمانی که فردی اقدام به ازدواج با فرد خارجی کند، علاوه بر یادگیری زبان آن کشور، یاری را خواهد داشت که روزانه به تمرین و تکرار پرداخته و به همین دلیل زبان دوم شخص ناخود آگاه بهتر خواهد شد. در واقع باید گفت از این طریق یادگیری زبان دوم در کوتاه مدت امکان پذیر بوده و لازم نیست هزینه های زیادی را جهت شرکت در کلاس های مختلف پرداخت.
داشتن فرزندان با درک بالاتر، یکی دیگر از مزیت های ازدواج در سایر کشور ها می باشد. زمانی که فرزندی در کشوری و با والدین بین المللی به دنیا می آید، مسلما با افراد بیشتر و متفاوت تری آشنا شده و درک و فهم بیشتری نسبت به روابط اجتماعی خواهد داشت. این افراد با فرهنگ کشور های دیگر آشنا شده و ذهن او وابسته به یک فرهنگ خاص نخواهد بود.
یکی از مهم ترین ویژگی های ازدواج با فرد خارجی این است که شخص با آداب و رسوم، فرهنگ، قومیت و نحوه زندگی گروه خاصی در یک کشور دیگر به جز کشور مبدا آشنا شده و این مهم این امکان را به فرد می دهد تا نگاه گسترده تری نسبت به جهان و هستی داشته باشد. شناخت افراد دیگر در سراسر جهان باعث می شود تا از درک بیشتری نسبت به زندگی و لذت های آن برخوردار باشند. مهاجرت به وسیله ازدواج می تواند راهی برای شناخت بهتر افراد و فرهنگ آن ها شود.
یکی از معایبی که در راستای ازدواج با یک فرد خارجی می توان با آن روبه رو شد، نحوه صحبت کردن و لهجه شخص مذکور می باشد. در این حالت حتی اگر افراد زبان همسر خود را به خوبی خوب یاد بگیرند امکان دارد لجهه های متفاوتی داشته باشند و این مسئله برای داشتن ارتباط بهتر کمی دشوار می باشد. برای درک بهتر لهجه همسر خود بهتر است افراد تا یک سال متوالی در کشور مقصد زندگی کرده تا با لهجه و نحوه صحبت با او آشنا شوند.
رسم و رسوم متفاوت کشور مبدا می تواند گاهی منجر به ناهنجاری هایی در رابطه شود. برای مثال در برخی از کشور ها نحوه سلام گفتن و نحوه اشاره کردن متفاوت می باشد. همین طور بهتر است قبل از ورود به کشور مقصد از نحوه درست کردن غذا ها، نوشیدنی ها و برگزاری مراسم های سالیانه و مناسبتی آشنا بوده تا از وجود اختلافات احتمالی جلوگیری کرد.
اختلاف عقیده نیز یکی دیگر از معایب هر رابطه ای می باشد. فرقی نمی کند افراد چه در کشور دیگری ازدواج کرده باشند چه با هم وطن خود، در این مورد باید کوشا بود و درباره مذاهب مختلف و عقیده های خود صحبت کرد. پنهان کردن مواردی این چنینی نه تنها موجب اختلاف بین زوجین می شود، بلکه گاهی منجر به جدایی خواهد شد.
عیب دیگری که در مهاجرت به وسیله ازدواج وجود دارد، دوری از خانواده است. با مهاجرت کردن و طی کردن مسافت طولانی می بایست حس دوری از خانواده، آشنایان و دوستان را تحمل کرده و به هدف خود فکر کرد. در واقع باید گفت افرادی که از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار هستند، می توانند در فواصل کمتری خانواده خود را ملاقات کنند. با این حال، با وجود تکنولوژی های برتری که در حال حاضر امکان دیدن خانواده را به صورت تصویری فراهم می کند، می توان راهی برای التیام یافتن حس غربت در متقاضی پیدا کرد.
لازم به ذکر است افرادی که قصد داشته باشند تنها با هدف دریافت اقامت کشور مقصد، مراحل مهاجرت از طریق ازدواج را طی کنند باید در نظر داشته باشند که زندگی مشترک به مدت حداقل سه سال با فرد مورد نظر الزامی است. از این رو شناخت نسبی از او از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین داشتن ازدواج رسمی و ثبت شده مهم است. زیرا سند ازدواج به عنوان یکی از مهم ترین مدارک لازم برای مهاجرت به وسیله ازدواج و دریافت اقامت محسوب می شود.
بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق ازدواج
همانطور که قبلا به آن اشاره شد، اکثر افرادی که به نیت مهاجرت به وسیله ازدواج اقدام به این کار می کنند، سعی دارند فرد مورد نظر را از کشور های توسعه یافته با امکانات بالاتری نسبت به کشور خود انتخاب نمایند و به این صورت بهترین کشور برای مهاجرت را در گزینه های خود قرار دهند. زیرا شرایط دریافت اقامت از طریق ازدواج راحت تر بوده و افراد می توانند با کمترین هزینه اقامت خود را دریافت کنند. بنابراین در این بخش از مقاله به بررسی کشور های مناسب مهاجرت برای این افراد پرداخته شده است.
کشور | مدت زمان اخذ تابعیت در حالت عادی(سال) | مدت زمان اخذ تابعیت پس از ازدواج (سال) |
برزیل |
4 |
1 |
اسپانیا |
10 |
1 |
پرتغال |
6 |
3 |
مکزیک |
5 |
2 |
سوئیس |
12 |
5 |
کلمبیا |
10 |
2 |
ایرلند |
6 |
2 |
علاوه بر این کشور ها می توان به چند کشور دیگر مانند ترکیه، اوکراین، روسیه، و سایر همسایگان ایران اشاره کرد که شرایط مناسب تری نسبت به کشور مبدا داشته و با ازدواج می توان در این کشور ها اقامت دریافت نمود. شرایط دریافت اقامت در کشور های خارجی متفاوت بوده و مدت زمان ارائه اقامت به متقاضیان در هر کشور با دیگری فرق دارد. از این جهت در جدول بالا کشور هایی را که اقدامات سریع تری نسبت به ارائه پاسپورت و اقامت انجام می دهند، معرفی شده اند. افراد می توانند با تهیه مدارک لازم برای مهاجرت به وسیله ازدواج و ارائه آن به سفارت کشور مورد نظر، مراحل مهاجرت از طریق ازدواج را طی نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل مهاجرت از طریق ازدواج، شرایط دریافت اقامت، مدارک و مراحل آن همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مهاجرت از طریق ازدواج مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. در صورت ازدواج می تونین برای دریافت پاسپورت اقدام کنین.