برای مشاوره نحوه دریافت مجوز خروج از کشور
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز خروج از کشور
برای انجام سفر به کشور های مختلف اولین مدرکی که لازمه آن می باشد دریافت پاسپورت و یا همان گذرنامه می باشد. این در حالی است که گاهی مواردی دیده می شود که در آن افراد به دلایلی نمی توانند از کشور خارج شوند یا به اصطلاح ممنوع الخروج از کشور شده اند. این افراد پیش از دریافت پاسپورت می بایست نسبت به دریافت مجوز خروج خود اقدام نمایند. با توجه به دلیل ممنوع الخروجی می توان از دو راه مختلف حضوری و غیرحضوری نسبت به نحوه دریافت مجوز خروج از کشور اطلاعات کسب کرد.
برای این که بتوان به خارج از کشور سفر کرد در ابتدا می بایست پاسپورت و در نهایت ویزا دریافت نمود. از این رو بدون ویزا و پاسپورت امکان خروج از کشور از هر فردی به صورت قانونی سلب شده و نمی توان به سفر های خارجی پرداخت. در ادامه این مقاله به بررسی اینکه مجوز خروج از کشور epolice چیست پرداخته شده است، همچنین درباره مزاحل و نحوه دریافت آن از طریق سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice و مدارک لازم برای دریافت مجوز توضیح داده شده است.
درخواست خروج از کشور
پاسپورت یا همان گذرنامه یکی از لازمه های سفر به خارج از کشور می باشد که در آن اطلاعاتی مانند مشخصات هویتی و ملیتی فرد درج شده است و دارای انواع مختلفی مانند پاسپورت دیپلماتیک، دانشجویی و... می باشد. علاوه بر این، برای خروج از کشور می بایست ویزا های مختلفی بسته به نوع سفر و مقصد مورد نظر دریافت نمود که این ویزا به عنوان اجازه نامه ای برای خروج از سوی کشور مقصد می باشد. در صورتی لازم به دریافت ویزا نمی باشد که دو کشور توافق نامه ای با هم داشته و نیازی به اخذ ویزا برای ورود و خروج از کشور نباشد.
این مجوز به عنوان اجازه نامه ای عمل می کند که به افراد متقاضی سفر به خارج از کشور این امکان را می دهد تا پاسپورت خود را دریافت کرده و برای ثبت درخواست مجوز خروج خود از کشور اقدام کرده باشند. برخی افراد به دلایلی از جمله نیاز به اجازه شخص دیگر برای انجام سفر، مسائل قانونی، و مشکل در مشخصات هویتی قادر به دریافت پاسپورت نبوده اند و برای اینکه بتوانند به کشور دیگری سفر کنند نیازمند مجوز خروج خود از کشور می باشند.
علاوه بر این طبق قانون کشور، افرادی می باشند که امکان سفر به خارج از کشور از آن ها گرفته شده و نمی توانند برای دریافت پاسپورت خود اقدام نمایند. برای مثال پسران 18 سال تمامی که مشمول خدمت نظام وظیفه می باشند، برای خروج از کشور نیازمند گذراندن این دوره سربازی هستند. در غیر این صورت، یا در صورت دانشجو بودن باید بر اساس نحوه گرفتن مجوز خروج از کشور برای دانشجویان گواهی تحصیلی به عنوان مجوز خروج برای دانشجویان دریافت کرده و یا کارت معافیت از سربازی خود را گرفته باشند. این افراد جزو آن دسته می باشند که برای سفر های خارجی نیازمند آگاهی از مراحل و نحوه دریافت مجوز خروج از کشور و پاسپورت دانشجویی و گرفتن آن ها از طریق سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice و وثیقه خروج از کشور می باشند.
یکی دیگر از دسته افرادی که برای خروج از کشور نیازمند دریافت مجوز می باشند، زنان متاهل و فرزندان زیر 18 سال هستند. زنان متاهل برای خروج از کشور نیازمند کسب اجازه از همسر خود بوده و در غیر این صورت قادر به دریافت پاسپورت نمی باشند. از سوی دیگر، فرزندانی که کمتر از 18 سال سن دارند، برای دریافت پاسپورت می بایست اجازه نامه ای از پدر خود داشته تا پاسپورت به او تعلق گیرد. دسته سومی که برای خروج از کشور نیازمند دریافت مجوز می باشند، افرادی می باشند که با حکم قضایی ممنوع الخروجی آنها محرض شده و امکان خروج از کشور از آنها به دلایل قانونی سلب گردیده است. این افراد نیز برای دریافت مجوز می بایست از مراجع قانونی اجازه نامه کسب کنند تا بتوانند پاسپورت خود را دریافت نمایند.
سامانه درخواست مجوز خروج از کشور
در پاسخ به این سوال که چگونه مجوز خروج از کشور بگیریم؟ باید گفت از آن جایی که این روز ها سامانه های اینترنتی بسیاری برای انجام امور اداری وجود دارد، می توان گفت سامانه های پلیس راهور 120 و سامانه ثنا نیز در این راستا امکان ثبت درخواست مجوز خروج از کشور epolice را فراهم کرده است. افراد متقاضی می توانند با استفاده از امکانات آنلاین، بخشی از مسیر درخواست و دریافت مجوز خروج خود از کشور را در این بستر انجام دهند.
برای ورود به سامانه درخواست مجوز خروج از کشور، کلیک کنید.
مشمولان خدمت نظام وظیفه ای که قصد آگاهی از مراحل و نحوه دریافت مجوز خروج از کشور و گرفتن آن را دارند می بایست از طریق سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice به صورت اینترنتی برای گرفتن مجوز خروج از کشور اقدام کرده و نیازی به مراجعه حضوری برای آن ها نمی باشد. این افراد می توانند با مراجعه به سامانه درخواست مجوز خروج به نشانی sakha.epolice.ir فرم درخواست مجوز خود را پر کرده و مدارک خود را ارسال کنند. در صورت تایید مدارک مشمولان می توانند نسبت به دریافت مجوز خروج خود از کشور اقدام نمایند.
برای سایر افراد متقاضی دریافت مجوز خروج هنوز سایت و یا سامانه مشخصی اعلام نشده و این افراد می بایست با مراجعه حضوری به مراجع قانونی نسبت به دریافت مجوز خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است افراد زیر 18 سال می بایست با پدر یا قیم قانونی خود در این مراکز حضور یابند. در غیر این صورت امکان کسب مجوز خروج خود از کشور را نخواهند داشت.
شرایط ثبت درخواست مجوز خروج از کشور
ممنوع الخروجینی که قصد دریافت گذرنامه خود را دارند می بایست واجد شرایط لازم برای ثبت درخواست مجوز خروج خود از کشور بوده تا در طی مراحل دریافت پاسپورت خود دچار مشکل نشوند. همچنین افرادی که ساکن خارج از کشور هستند باید برای هر سفر خود مهر خروج از کشور داشته باشند و این مهر تایید تحت عنوان مهر خروج مکرر در گذرنامه شناخته می شود. شرایطی که برای دریافت مجوز خروج لازم می باشد، شامل مواردی زیر می شوند:
طبق نحوه دریافت مجوز خروج از کشور متقاضی پسر نباید غیبت سربازی داشته باشد. در غیر این صورت دریافت مجوز برای او مشکل بوده و باید در ابتدا مراحل رفع غیبت خدمت خود را رفع نماید.
متقاضی می بایست دارای معافیت تحصیلی بوده و یا وضعیت تحصیلی او مشخص باشد.
متقاضی، فاقد غیبت سربازی باشد.
وضعیت تحصیلی متقاضی، مشخص بوده و دارای معافیت تحصیلی خارج از کشور باشد.
متقاضی، در سنوات ارفاقی مازاد بر سنوات مجاز تحصیلی نباشد.
متقاضی در حال تحصیل دانشگاهی می بایست پس از پایان تحصیلات خود در مهلت مجاز معرفی به نظام وظیفه قرار داشته باشد و این مهلت حداکثر یکسال می باشد.
ارائه وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی به عنوان وثیقه خروج از کشور قانونی الزامی می باشد.
از سوی دانشگاه محل تحصیل داوطلب مجوز خروج برای دانشجویان مورد نیاز است.
دریافت برگ اعزام بدون غیبت الزامی است.
لازم به ذکر است شرایط ثبت درخواست و دریافت مجوز خروج در گروه های مختلف، متفاوت بوده و متقاضی ممنوع الخروج مراجع قضایی پس از سپردن وثیقه مورد نظر می توانند مجوز خروج خود از کشور را از طریق سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice یا به صورت حضوری دریافت نمایند. این افراد برای سفر های زیارتی و همچنین سفر های ضروری برای درمان از قوانین دیگری باید استفاده کنند و استثنا می باشند.
صدور مجوز خروج از کشور برای مشمولان غیرغایب بدون سپردن وثیقه صرفا در مجرم و صفر به ویژه در ایام اربعین فراهم شد.
همچنین برای دریافت مجوز خروج شرایط سنی نیز وجود دارد که در ادامه به آن اشاره شده است:
افراد زیر 18 سال برای خروج از کشور باید اجازه قانونی قیم یا ولی خود را داشته باشند. شرایط خروج از کشور پسران زیر 18 نیز به همین صورت است. تعدادی از خانواده ها ترجیح می دهند فرزندانشان سال های آخر مدرسه را در کشوری خارجی بگذرانند. برای این منظور فرزندان باید گذرنامه دریافت کنند اما صدور گذرنامه برای افراد زیر 18 سال تنها با اجازه قیم ممکن است. در پاسخ به این سوال که چگونه مجوز خروج از کشور بگیریم؟ می توان گفت افراد می توانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، رضایت نامه رسمی را به مهر و امضای قانونی دریافت کرده و سپس برای گرفتن پاسپورت اقدام کنند.
علاوه بر پسران زیر 18 سال، دختران زیر سن قانونی نیز برای خروج از کشور به مجوز نیاز دارند. برای دریافت رضایت نامه رسمی برای دختران، مانند پسران لازم است که به دفاتر اسناد رسمی مراجعه شود. لازم به ذکر است در صورتی که اولیای قانونی دختر و یا قیم در قید حیات نباشند، این امکان وجود دارد که مراجع قضایی با بررسی شرایط دختر، رضایت نامه رسمی برای دریافت مجوز خروج او از کشور را صادر نمایند.
ذکر این نکته ضروری است که دختران بالای 18 سال برای خروج از ایران به هیچ مجوز و یا رضایت نامه ای نیاز نداشته و تنها باید برای دریافت پاسپورت و ویزای کشور مقصد اقدام کنند. زنان متاهل نیز می بایست ازدواج دائمی داشته باشند تا مجوز خروج به آنها تعلق گیرد. برای زنان متاهل رضایت نامه همسر الزامی است و علاوه بر اجازه نامه رسمی از سوی همسر، اعلام رضایت در فرم گذرنامه نیز باید قید شود.
مدارک لازم برای ثبت درخواست مجوز خروج از کشور
متقاضیانی که بر اساس مراحل و نحوه دریافت مجوز خروج از کشور epolice قصد گرفتن آن را دارند باید جهت دریافت آن مدارکی را تهیه کرده و در مراجعه حضوری و یا از طریق اینترنت آن را ارسال کرده و سپس پس از تایید مدارک ارسالی نسبت به گرفتن مجوز خروج خود از کشور اقدام نمایند. مشمولین سربازی واجد شرایط می بایست برای ثبت درخواست مجوز خروج خود از طریق سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice اقدام کنند. مجوز خروج از جمله مدارک لازم جهت خروج از مرز برای این افراد است. مدارک لازم برای دریافت این مجوز به شرح زیر می باشد:
اصل و کپی شناسنامه از تمام صفحات
اصل و کپی کارت ملی
اصل و کپی گذرنامه (اگر قبلا پاسپورت گرفته باشند)
برگه اعزام به خدمت
گواهی اشتغال به تحصیل یا ارائه گواهی تاییدیه تحصیلی برای دریافت مجوز برای دانشجویان
لازم به ذکر است افرادی مانند زنان متاهل و فرزندان زیر 18 سال می بایست مدرکی تحت عنوان اجازه نامه پدر یا همسر را نیز دریافت کرده باشند و آن را برای گرفتن مجوز خروج خود از کشور ارائه دهند. بنابراین علاوه بر ارائه اصل شناسنامه و کارت ملی، فرد می بایست رضایت نامه ولد یا همسر خود را نیز ارسال نماید. لازم به ذکر است زنانی که به صورت قانونی در هنگام عقد قرارداد ازدواج، حق سفر را دریافت کرده اند نیازی به مدرک اجازه نامه همسر ندارند.
هزینه ثبت درخواست و دریافت مجوز خروج از کشور
هزینه ثبت درخواست مجوز خروج یکی از مسائلی می باشد که برای افراد متقاضی سوال است. در این بخش به بررسی هزینه های دریافت مجوز خروج در شرایط متفاوت پرداخته شده است تا متقاضیان با خیال راحت و آماده تر نسبت به اخذ آن اقدام نمایند. هزینه این مدرک بر اساس نحوه دریافت مجوز خروج از کشور بسته به نوع ممنوع الخروجی و کشور مقصد قطعا متفاوت بوده که در ادامه و جدول زیر به بررسی برخی از این هزینه ها در راستای دریافت مجوز پرداخته شده است. لازم به ذکر است هزینه دریافت مجوز مشمولین خدمت سربازی همان هزینه وثیقه مورد نیاز برای سپردن بر اساس سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice اعلام شده است.
هزینه گرفتن مجوز خروج از کشور | ||
نوع سفر |
هدف |
میزان وثیقه |
علمی |
شرکت در کنفرانس ها، همایش های علمی، انجام سفر های مطالعاتی و تحصیل در خارج از کشور در مقاطع تکمیلی |
80 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی |
زیارتی |
زیارت عتبات عالیات، در کشورهایی نظیر عراق و سوریه یا انجام مناسک حج، در کشور عربستان |
30 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی |
سیاحتی |
سیاحت، گردش و ملاقات اقوام ساکن در خارج از کشور |
150 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی |
مطالعاتی |
انجام تحقیق یا آزمایش، به منظور پیشرفت تحصیلی (مخصوص دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری) |
80 میلیون ریال وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی (برای دوره های مشترک 150 میلیون ریال) |
ورزشی |
حضور دراردوهای تدارکاتی تیم های باشگاهی و ملی و مسابقات رسمی برگزار شده در خارج از کشور |
تضمین مراجعت مشمول به مبلغ 150 میلیون ریال از سوی وزارت ورزش و جوانان |
پیگیری درمان |
معالجه بیماری |
شایان به ذکر است که هزینه ثبت درخواست مجوز برای ممنوع الخروجین مراجع قضایی وابسته به میزان وثیقه تعیین شده توسط مرجع مربوطه می باشد که این میزان نیز بسته به کشور مقصد و دیگر موارد متفاوت است. ناگفته نماند زنان متاهلی که قصد دریافت مجوز از سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice یا به صورت حضوری را دارند می توانند بدون هیچ هزینه ای، اجازه نامه همسر خود را دریافت کرده و در صورتی که این عمل متکی به وکیل و وکالت نامه رسمی باشد می بایست هزینه ای را به دفاتر رسمی پرداخت نماید. این هزینه چندان زیاد نبوده و نهایتا تا 200 هزار تومان می باشد.
نحوه دریافت مجوز خروج از کشور
در رابطه با نحوه درخواست مجوز خروج از کشور و دریافت آن باید گفت که روش های متفاوتی بسته به نوع ممنوع الخروجی افراد وجود دارد که به دو صورت حضوری و غیر حضوری می باشد. در این بخش نحوه دریافت مجوز برای افراد واجد شرایط مشمول به خدمت سربازی که به صورت آنلاین می باشد و سایت ثبت درخواست آن توضیح داده شده و در نهایت به نحوه دریافت مجوز خروج برای سایر افراد پراخته شده است.
مشمولان خدمت سربازی می بایست به سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice یا سایت سخا پلیس به آدرس اینترنتی sakha.epolice.ir مراجعه کنند. برای این کار کافیست عبارت "سایت سخا پلیس" را در مرورگر خود وارد کرده و بر روی گزینه اول کلیک نمایند.
پس از ورود به ای پلیس خروج از کشور، برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری که معمولا شامل کدملی متقاضی می شود به همراه رمز عبور را وارد کرده و در انتها بر روی دکمه ورود کلیک کنند. افرادی که قبلا در این سایت ثبت نام نکرده اند می توانند با کلیک بر روی دکمه ثبت نام به تکمیل فرم پرداخته و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت کنند.
پس از ورود به حساب کاربری، ابتدا گزینه خروج از کشور وظیفه عمومی را انتخاب کرده و بعد بر روی گزینه درخواست مجوز خروج از کشور کلیک کنند.
در صفحه بعد اطلاعات هویتی خود را مشاهده کرده و آن را تایید نمایند. در صورتی که این اطلاعات قابل مشاهده نبوده باشد، می بایست به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و ثبت نام خود را انجام دهند. حال در صورتی که این اطلاعات قابل مشاهده باشد می توان مراحل زیر را ادامه داد.
در صفحه بعدی در کادر ثبت درخواست مجوز خروج، در ابتدا علت درخواست را مشخص نموده و سپس مقصد و تاریخ سفر به خارج از کشور خود را تعیین نمایند. در انتها بر روی دکمه ثبت درخواست کلیک کنند.
در این مرحله نسبت به پرداخت هزینه دریافت مجوز خروج خود از کشور اقدام کرده تا شماره رهگیری به آن ها داده شود. با استفاده از این شماره می توان نسبت به دریافت مجوز خروج اقدام نمود.
همچنین لازم به ذکر است بر اساس نحوه دریافت مجوز برای سایر افراد مانند زنان متاهل و ممنوع الخروجین مراجع قضایی، این افراد می بایست به صورت حضوری به مراکز مربوطه مراجعه کنند و با توجه به مراحل قانونی و لایحه های آن مراحل درخواست خروج از کشور را انجام دهند. در این راستا لازم است اشاره شود که زنان متاهل و فرزندان زیر 18 سال می بایست با حضور همسر و پدر خود در یکی از دفاتر پلیس +10 حضور پیدا کرده و وکالت خروج خود از کشور را اخذ نمایند.
درخواست مجوز خروج موقت از کشور
افرادی که به دلایل مختلف مانند سفر های تفریحی، تحصیلی، ورزشی و غیره به دنبال خروج از کشور هستند، ابتدا باید مطئن شوند که مشکلی برای این کار وجود نداشته باشد. برای مثال آقایان بالای 18 سال که مشمول خدمت سربازی هستند، در شرایطی خاص می توانند از کشور خارج شوند. همچنین دانشجویان مشغول به تحصیل نیز باید برای این کار مجوز دریافت کنند در غیر این صورت خروج آن ها از کشور غیر قانونی خواهد بود.
بر اساس مراحل و نحوه گرفتن مجوز خروج از کشور برای دانشجویان افراد و دانشجویان آقا که سربازی نرفته اند یا معافیت تحصیلی ندارند، ابتدا باید وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص کنند. در صورتی که در غیبت سربازی به سر ببرند این مجوز برای آن ها صادر نخواهد شد. اما در صورتی که مشغول به تحصیل باشند، باید در سامانه evazifeh.epolice.ir وضعیت خود را بررسی نمایند. در صورتی که مشکلی در زمینه معافیت نداشته باشند می توانند برای دریافت مجوز خروج اقدام کنند، در غیر این صورت برای رفع این مشکل می توانند به مراکز پلیس +10 مراجعه کنند. راهنمای تصویری زیر در این خصوص ارائه شده است.
در مرحله بعد افراد باید در سایت ای پلیس خروج از کشور ثبت نام کرده و یا رمز عبور و نام کاربری خود را وارد نمایند. سپس وارد بخش خدات الکترونیکی شده و برای دریافت کد سخا اقدام کنند.
افراد پس درج اطلاعات لازم یک کد به نام کد سخا دریافت خواهند کرد که با آن می توانند وضعیت نظام وظیفه خود و دریافت مجوز خروج را پیگیری نمایند.
لازم به ذکر است افراد می توانند کد سخا را به صورت حضوری از مراکز پلیس +10 نیز دریافت کنند. همان طور که گفته شد در صورتی که افراد مشکلی برای سربازی نداشته باشند، می توانند بر اساس نحوه دریافت مجوز خروج از کشور epolice ابتدا از دانشگاه خود گواهی اشتغال به تحصیل بگیرند و پس از دریافت مجوز های لازم ، به صورت حضوری یا از طریق سایت ثبت درخواست برای دریافت مجوز خروج خود از کشور اقدام نمایند.
مجوز خروج از کشور برای دانشجویان
یکی از مواردی که بسیاری از افراد محصل به آن می پردازند این است که در صورت تحصیل می توانند از کشور خارج شوند و یا مجوز خروج به آن ها تعلق می گیرد یا خیر؟ این افراد نیز می توانند با مراجعه به سایت سخا پلیس به نشانی sakha.epolice.ir به عنوان سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice، مجوز خود را همانند شرایط مشمولان دریافت کنند با این تفاوت که دانشجویان می بایست پس از تکمیل فرم درخواست و دریافت مجوز خروج خود از کشور به بخش آموزش دانشگاه خود مراجعه نمایند تا تاییدیه خود را اخذ کنند.
لازم به ذکر است دانشجویان باید شرایط لازم را برای دریافت مجوز خروج داشته باشند. برای مثال نباید غیبت سربازی داشته باشند. همچنین بر اساس نحوه دریافت مجوز خروج از کشور، این دانشجویان باید توانایی مالی لازم برای پرداخت وثیقه خروج از کشور را نیز داشته باشند. میزان وثیقه مورد نظر به نوع سفر این دانشجویان بستگی دارد. برای مثال در صورتی که افراد بخواهند برای سفر از کشور خارج شوند باید هزینه ای برابر با 15 میلیون تومان پرداخت کنند. طبق آخرین اطلاعیه منشر شده، کلیه مشمولان غیر غایب می توانند بدون سپردن وثیقه صرفا در مجرم و صفر از هر یک از مرز های عراق از کشور خارج شوند.
صدور مجوز خروج از کشور برای مشمولان غیرغایب بدون سپردن وثیقه صرفا در مجرم و صفر به ویژه در ایام اربعین فراهم شد.
ذکر این نکته نیز ضروری است که در صورتی دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکترا بخواهند برای استفاده از فرصت های مطالعاتی از کشور خارج شوند، برای دریافت مجوز خروج باید وثیقه هایی به میزان 8 تا 15 میلیون پرداخت نمایند. افراد پیش از اتمام اعتبار وثیقه باید به ایران بازگردند. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد و در صورتی که به طور کل بازنگردند، وثیقه آن ها مصادره می شود.
مجوز خروج از کشور برای اربعین
در پاسخ به این سوال که چگونه مجوز خروج از کشور بگیریم؟ می توان گفت بسیاری از افرادی که خدمت سربازی خود را انجام نداده اند یا به دلایلی اجازه خروج از کشور را ندارند، اما می خواهند در ایام اربعین در شهر کربلا باشند باید مجوز خروج خود از کشور را دریافت کنند. اما دریافت مجوز خروج شرایط خاصی دارد. به همین دلیل در این ایام با هدف آسان سازی سفر به عتبات عالیات مانند سفر به کربلا یا دیگر شهر های کشور عراق، راه حل هایی مقطعی در نظر گرفته شده است که افراد با محدودیت هایی زمانی بتوانند به کشور عراق سفر کنند.
در اربعین سال 1402 افرادی که مشمول خدمت سربازی بودند می توانستند از اول ماه محرم تا انتهای ماه صفر بدون پرداخت وثیقه خروج از کشور، در کشور عراق حاضر شوند. بر اساس نحوه دریافت مجوز خروج از کشور این افراد از طریق اپلیکیشن پلیس من مراحل درخواست خروج از کشور را با هدف زیارت اربعین را ثبت کرده و پس از دریافت تایید، از کشور خارج می شدند.
لازم به ذکر است در صورت طولانی شدن سفر بیش زمان مشخص شده، سرباز دچار خطا شده و با او برخورد صورت می گرفت. این فرصت برای افرادی که غایب از سربازی هستند ممنوع در نظر گرفته شد. در صورت ادامه این وضعیت در اربعین سال های آینده در همین مقاله اطلاع رسانی می شود. دیگر متقاضیان نیز می توانند از طریق سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice و همچنین به وسیله استعلام ممنوع الخروجی از وضعیت خود آگاه شده و در صورت نداشتن مجوز، اقدام به پرداخت وثیقه کنند.
دریافت مجوز خروج از کشور بدون وثیقه برای مشمولان غیر غایب
صدور مجوز خروج از کشور برای مشمولان غیرغایب بدون سپردن وثیقه فراهم شد. طبق آخرین اطلاعیه منترش شده از سوی رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا، کلیه مشمولان غیر غایب دارای معافیت تحصیلی در حال تحصیل (دانش آموز، دانشجو و طلاب) و همچنین مشمولان غیرغایبی که دارای برگه آماده به خدمت بوده و یا در مهلت قانونی قرار دارند، می توانند صرفا در ایام محرم و صفر به ویژه ایام اربعین جهت زیارت عتبات عالیات، با مراجعه به سامانه سخا، درخواست مجوز خروج از کشور خود را بدون وثیقه گذاری صرفا جهت سفر در بازه زمانی 1403/04/17 تا 1403/06/14 اقدام نمایند.
به بیان دیگر صرفا کلیه مشمولان متولد سال 1385 به بعد که قصد سفر به کربلا در ایام محرم و صفر (اربعین) را دارند، می توانند جهت ثبت درخواست خروج از کشور بدون وثیقه در سامانه سخا اقدام نمایند. به طوری که می توانند در این ایام بدون نیاز به اخذ مجوز خروج از کشور با وثیقه خروج در این سفر معنوی شرکت کنند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که تسهیلات گفته شده فقط به مشمولان غیر غایب تعلق خواهد گرفت و امکان خروج از مرز مشمولان غایب وجود ندارد.
لازم به ذکر است که دانش آموزان، دانشجویان و طلابی که تمایل به شرکت در پیاده روی اربعین را دارند، می بایست قبل از هر گونه اقدامی جهت ثبت درخواست مجوز خروج از کشور، از صدور معافیت تحصیلی خود اطمینان حاصل کنند. در غیر اینصورت از خروج مشمولان بدون معافیت تحصیلی و مجوز خروج از کشور، در پایانه های مرزی جلوگیری خواهد شد.
رئیس سازمان وظیفه عمومی اضافه کرد که کلیه مشمولانی که جهت شرکت در راهپیمایی اربعین از سامانه سخا مجوز خروج از کشور بدون وثیقه دریافت کرده اند، می بایست ورود و خروج آن ها به کشور در سامانه پلیس مهاجرت و گذرنامه مستقر در گیت های مرزی کشور ثبت شود. در غیر اینصورت جهت خروج از کشور مجدد دچار مشکل شده و نمی توانند به راحتی از کشور خارج شوند.
اداره گذرنامه مجوز خروج از کشور
گروه های متفاوتی از افراد به دنبال دریافت مجوز خروج خود از کشور هستند. از جمله این افراد می توان به کسانی اشاره کرد بر اساس تصمیم مراجع قضایی ممنوع الخروج هستند. همچنین بر اساس نحوه گرفتن مجوز خروج از کشور برای دانشجویان، افرادی که معافیت سربازی دارند و یا موظف به خدمت سربازی بوده اما در حال حاضر دانشجو می باشند، این افراد برای دریافت مجوز خروج در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند می توانند از طریق سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice به نشانی sakha.epolice.ir و پرداخت وثیقه، برای مدت مشخصی از ایران خارج شوند.
در مقابل افرادی نیز هستند که ساکن ایران نبوده و با هدف سفر های تفریحی یا کاری وارد این کشور شده اند. در مواقعی افراد مذکور هنگام خروج از ایران با مشکل مواجه شده و به نوعی اجازه خروج به آن ها داده نمی شود. در این موقعیت بر اساس نحوه دریافت مجوز خروج از کشور این افراد باید به اداره گذرنامه و روادید وزارت امورخارجه مراجعه کرده و ضمن طرح مشکل پیش آمده، برای رفع آن اقدام نمایند.
برای انجام این کار افراد باید مدارکی مانند اصل مدارک اقامتی در خارج از کشور و اصل گذرنامه را با خود داشته باشند. شیوه کار به این صورت است که پس از طرح مشکل با پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا و یا نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مکاتبه شده و نسبت به حل آن اقدام شود. بر اساس اطلاعات موجود در سایت وزارت امور خارجه، این مشکل در مدت زمان یک ساعت حل خواهد شد.
استعلام مجوز خروج از کشور
استعلام مجوز خروج از کشور در مواردی کاربرد دارد که افراد گذرنامه خود را گم کرده و از زمان دقیق آخرین خروج خود از کشور مطلع نباشند. همچنین افرادی که احتمال می دهند به دلایل مختلف ممنوع الخروج باشند نیز می توانند برای دریافت استعلام ممنوع الخروجی خود اقدام کنند. علاوه بر این، در شرایطی خاص افراد خارج از ایران باید ثابت کنند که به صورت قانونی از ایران خارج شده اند. در این حالت نیز استعلام مجوز خروج لازم است.
بر اساس نحوه دریافت مجوز خروج از کشور افراد برای اخذ این مجوز باید به سامانه درخواست مجوز خروج به نشانی sakha.epolice.ir مراجعه کرده و مراحل درخواست خروج از کشور را انجام دهند. این امکان برای افرادی که مشمول خدمت سربازی هستند، اما قصد دارند با پرداخت وثیقه برای مدتی مشخص از کشور خارج شوند فراهم شده است. جهت دریافت استعلام مجوز خروج افراد می توانند به بخش وضعیت مراجعه کرده و بررسی های لازم را انجام دهند.
لازم به ذکر است افرادی که ممنوع الخروجی آن ها از سوی مراجع قضایی باشد، باید بعد از اثبات وضعیت خود و پرداخت وثیقه، برای دریافت مجوز خروج در سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice اقدام نمایند. استعلام مجوز نیز در همین سامانه برای افراد در دسترس است. این افراد می توانند با مراجعه حضوری به وزارت امور خارجه، درخواست استعلام دهند. لازم به ذکر است افرادی که در خارج از ایران زندگی می کنند و مدارکی مبنی بر خروج قانونی از ایران ندارد، برای استعلام مجوز خروج خود در ابتدا باید فرم مورد نظر پر کرده و درخواست استعلام دهند.
نویسنده: وزارت امور خارجه ایران | |
حجم:98.4 KB | |
منبع: وزارت امور خارجه ایران |
این افراد باید برای انجام این کار باید به اداره کل امور کنسولی و یا اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه مراجعه کرده و علاوه بر پر کردن فرم، درخواست استعلام خود را ثبت نمایند. همچنین افرادی که در خارج از ایران زندگی می کنند نیز می توانند از طریق سفارت یا کنسولگری های ایران در کشور محل اقامت خود، در خواست استعلام مجوز خروج قانونی خود را ثبت نمایند و در انتظار نتیجه باشند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت مجوز خروج از کشور و سایت ثبت درخواست خروج از کشور epolice همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با مجوز خروج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. خیر