برای اطلاع از تخصصی ترین اصطلاحات اپلای
برای اطلاع از تخصصی ترین اصطلاحات اپلای
امروزه بسیاری از افراد و خانواده ها تلاش می کنند تا با ایجاد بستر های جدیدی برای تحصیل اعضای خانواده خود، فرصت حضور در دانشگاه های جهان را فراهم نمایند. اما آنچه که در رابطه با تحصیل در دانشگاه های خارجی اهمیت پیدا می کند، این است که چگونه می توان از نحوه اپلای کردن در دانشگاه ها، اصطلاحات عمومی و تخصصی مربوط به آن اطلاع کسب کرد؟
اپلای کردن مسیر سخت و پیچیده ای را شامل می شود که در این بین عبارات و اصطلاحات آن این موضوع را سخت تر نیز می کند و افراد باید تلاش کنند تا با آگاهی از معانی این اصطلاحات درخواست خود را به درستی ثبت نمایند. معمولا پروسه اپلای شامل پر کاربردترین اصطلاحات اپلای در مهاجرت افراد از طریق تحصیل می باشد که در متن حاضر به جزئیات این اصطلاحات عمومی و تخصصی پرداخته شده است.
لیست اصطلاحات عمومی اپلای
دانشگاه های مختلف در سطح جهان همواره تلاش می کنند تا با ارائه فرصت به سایر دانشجویان این امکان را برای تحصیل آن ها و بهبود سیستم آموزشی خود فراهم آورند. آنچه که در این موضوع اهمیت دارد این است که هر دانشگاه رویه خاصی را دنبال می کند که بر اساس آن افراد می توانند درخواست خود را ثبت نموده و در انتظار اعلام نتیجه بمانند. متقاضیان برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور باید پروسه اپلای را طی کنند. در ادامه مقاله توضیحاتی درباره اپلای چیست و اصطلاحات آن آمده است.
اطلاع از جزئیات این روال و انجام آن موضوع قابل توجهی است که شامل لیستی از اصطلاحات اپلای می گردد و افراد می بایست در این مسیر از معنا و تفسیر هر کدام اطلاع کسب نمایند. در همین راستا در متن زیر تلاش شده است تا به جزئیات لیست اصطلاحات عمومی اپلای همراه با توضیحات آن ها در رابطه با پر کاربردترین اصطلاحات اپلای در مهاجرت افراد پرداخته شود.
این کلمه در لغت به معنای درخواست می باشد اما در رابطه با موضوع تحصیل در دانشگاه های خارجی به عنوان یک مسیر اداری تعریف می گردد. بر اساس این مسیر فرد می تواند درخواست خود را بر اساس ددلاین مشخص شده ثبت نموده و با گذراندن مراحل معرفی شده فرصت تحصیل در دانشگاه مد نظر را کسب نماید. در مجموع می توان گفت کلمه اپلای به معنای گذراندن مسیر ثبت درخواست تا اعلام نتیجه نهایی برای تحصیل در سایر دانشگاه ها می باشد.
این اصطلاح در رابطه با افرادی است که می توانند با استفاده از امکانات دانشگاه خارجی کلیه خدمات مربوط به اپلای را به صورت رایگان دریافت نمایند. این امکان معمولا از طریق مراکز اعزام دانشجو در اختیار افراد متقاضی قرار داده می شود.
از دیگر اصطلاحات پرکاربد اپلای یا مهاجرت های تحصیلی می توان به کلمه CV اشاره کرد که مخفف عبارت curriculum vitae می باشد. این کلمه در اصل به معنای رزومه تحصیلی است که بخش مهم و قابل توجهی از مسیر اعزام دانشجو به خارج از کشور را برای افراد متقاضی هموار خواهد کرد. این بخش از آن جهت حائز اهمیت می باشد که یک نمای کلی از سابقه، توانمندی، مدارک و مستندات و ... فرد را نشان می دهد و فرد بررسی کننده، می تواند به راحتی اطلاعات کامل و جامعی از فرد و توانمندی های وی به دست بیاورد.
این اصطلاح به معنای انگیزه نامه است که یکی دیگر از بخش های مهم و حساس در زمان اپلای می باشد. با توجه به اینکه فرد متقاضی باید کلیه اهداف خود از تحصیل در آن دانشگاه را در این نامه قید نماید لذا این مورد نیز جزو موارد مهم و حساس در پروسه اپلای در نظر گرفته می شود.
از دیگر مواردی که افراد متقاضی اپلای باید در زمان ثبت درخواست خود به آن توجه داشته باشند، همین گزینه Cover Letter می باشد که معمولا برای ارائه به استاد تهیه می گردد. افرادی که قصد ارائه مدارک در زمان اپلای را دارند، باید در خصوص تهیه این نامه دقت کافی را به خرج دهند تا متناسب با این آن نظر استاد خود را جلب نماید. این موضوع به خصوص برای افرادی که قصد تغییر رشته در اپلای دارند، اهمیت بیشتری دارد. زیرا باید اساتید و دانشگته را متقاعد سازند.
از دیگر اصطلاحات مهم و کاربردی اپلای می توان به گزینه توصیه نامه اشاره کرد که در سطح بین المللی با عنوان Recommendation Letter شناخته می شود. این نامه را یکی از اساتید دانشجو جهت ارائه توضیحاتی در رابطه با توانمندی های فرد ارائه می دهد که بر اساس آن نظر اعضای هیات علمی در دانشگاه مقصد را جلب نماید.
گواهی سابقه کار که نشان دهنده توانایی های فرد در انجام کار و فعالیت های محوله می باشد. گواهی سابقه کار شامل کلیه اطلاعات در رابطه با نوع کار فرد، میزان حقوق، ساعات کاری و ... است که به صورت کلی اطلاعات گذشته فرد را در این زمینه نشان خواهد داد. این گزینه برای افرادی اهمیت دارد که پس از اپلای قصد پیدا کردن شغل در آن کشور را دارند.
بر اساس قوانین تعیین شده در دانشگاه ها و موسسات آموزشی افرادی که قصد اپلای دارند، می بایست با پرداخت هزینه های تعریف شده شرایط را برای ثبت درخواست خود فراهم نمایند. در همین رابطه از دیگر اصطلاحات اپلای باید به گزینه Application fee اشاره کرد که به عنوان هزینه ثبت درخواست تلقی می گردد و جزو بخش های ضروری از انجام پروسه اپلای می باشد.
در برخی موارد دانشجویان پذیرفته شده در اپلای می بایست دوره های پیش نیاز برخی دروس و واحد های درسی را بگذرانند که با عنوان Prerequisite Course شناخته می شوند.
اصطلاح شهریه یکی از موضوعاتی است که پر کاربردترین در مهاجرت تحصیلی بوده و همواره به گوش افراد آشنا خواهد آمد چرا که افرادی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی نشده باشند، ملزم به پرداخت شهریه هستند. معمولا در زمان ثبت نام مبلغ دقیق این شهریه به اطلاع فرد خواهد رسید و دانشجو می بایست تدابیری را در نظر داشته باشد تا متناسب با آن در بازه های زمانی مختلف این هزینه را پرداخت نماید.
از دیگر اصطلاحات اپلای گزینه ریز نمرات می باشد که معمولا کلیه دانشگاه ها در زمان ثبت درخواست اولیه آن را از دانشجو دریافت می کنند. این گزینه عموما جزو مدارک ضروری و لازم در زمان ثبت نام اپلای و بارگذاری مدارک می باشد.
فهرست اصطلاحات تخصصی اپلای
همان طور که گفته شد امروزه افراد فراوانی به دنبال کسب یک فرصت جدید برای تحصیل در سایر دانشگاه های جهان می باشند که می بایست دراین رابطه با کلیه اصطلاحات اپلای آشنایی داشته باشند. از آنجاییکه تکمیل درخواست از طریق سامانه های اینترنتی صورت می گیرد لذا افراد باید با اطلاع از جزئیات اصطلاحات اپلای و پر کاربردترین اصطلاحات اپلای در مهاجرت اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند. با توجه به اینکه افراد فراوانی تمایل به انجام این موضوع دارند در این بخش به صورت مفصل به جزئیات فهرست اصطلاحات تخصصی اپلای پرداخته شده که به شرح زیر می باشد:
کلیه اطلاعات و مراحل مربوط به ثبت درخواست اپلای در قالب این گزینه به افراد متقاضی ارائه می گردد. معمولا هر کدام از دانشگاه های خارجی پروسه مربوط به درخواست اپلای را از این طریق معرفی می نمایند.
لیست مدارک لازم برای ثبت درخواست اپلای در سایت دانشگاه های خارجی یکی دیگر از اصطلاحات اپلای می باشد که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
در لغت به فردی که متقاضی تحصیل در یک دانشگاه خارجی باشد Applicant می گویند.
در بین اصطلاحات اپلای و همچنین فهرست تخصصی واژگان پذیرش تحصیلی این کلمه بسیار مورد توجه افراد قرار می گیرد و متقاضیان تحصیل و اپلای از آن استفاده می کنند. عبارت فاند به معنای کمک هزینه تحصیلی می باشد که معمولا توسط دانشگاه یا برخی اساتید به دانشجویانی که اپلای کرده اند تعلق می گیرد. البته مبلغ این فاند و نحوه اعطا آن متفاوت می باشد و همه افراد نمی توانند انتظار داشته باشند که از این گزینه بهره ببرند.
اگر سن فرد متقاضی اپلای کمتر از 18 سال باشد، می بایست در مدارک ارسالی به دانشگاه رضایت نامه سرپرست یا همان Custodian declaration را نیز بارگذاری نماید. در غیر این صورت اجازه ورود به دانشگاه و تحصیل در آن کشور را نخواهد داشت.
در رابطه با پروسه اپلای و در بین فهرست تخصصی واژگان پذیرش تحصیلی این اصطلاح به معنای دوره کارشناسی تعبیر می گردد تا افرادی که قصد ثبت نام در دوره لیسانس را دارند اطلاعات خود را در این بخش بارگذاری نمایند.
این عبارت در بین اصطلاحات اپلای به افراد فارغ التحصیل در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری اطلاق می شود.
فارغ التحصیلان مقطع دکتری می توانند در ادامه مسیر تحصیلی خود درجه پسا دکتری را بگذارنند که در بین اصطلاحات اپلای این مورد را با عنوان Postgraduate می شناسند.
رشته تحصیلی اصلی که دانشجو در زمان اپلای برای ورود به دانشگاه انتخاب می کند.
دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های خارجی می توانند علاوه بر رشته تحصیلی اصلی خود دوره های جانبی دیگری را نیز ثبت نام کرده تا در کنار رشته تحصیلی اصلی خود یک دوره دیگر را نیز به اتمام برسانند.
این عنوان مربوط به دانشجویان دوره کارشناسی است که سال اول تحصیل خود را می گذرانند.
دانشجویان سال دوم از مقطع تحصیلی کارشناسی با این عبارت نامیده می شوند.
فردی که به عنوان دانشجوی سال سوم کارشناسی مشغول به تحصیل باشد را با عنوان عبارت Junior نام گذاری می کنند.
بالاترین رده تحصیلی در بین افراد مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی با نام سینیور معرفی می گردد.
معدل دانشجو
یک نوع از آموزش می باشد که به صورت مشارکتی شامل آموزش تئوری و عملی به دانشجویان ارائه می گردد.
اگر به هر دلیلی دانشجو پس از دریافت پذیرش نتواند در دانشگاه حاضر شود از عبارت Defer استفاده می کند به این معنی که حضور خود در دانشگاه را به تعویق می اندازد که پذیرفته شدن یا نشدن این درخواست به نظر مسئولین دانشگاه وابسته است.
این عبارت به معنای مبلغی است که افراد پذیرفته شده در برخی از رشته های پر تقاضا در دانشگاه موظف به پرداخت آن می باشند که با عنوان بیعانه شناخته می شود. در بین این رشته ها قطعا اگر فرد مبلغ را پرداخت نکند پذیرش وی تایید نهایی نخواهد شد.
ارائه اهداف و برنامه های دوره تحصیل با این نام شناخته می شوند و کلیه دانشجویان موظف به ارائه آن هستند.
عنوان واحد های اختیاری که در چارت تحصیلی دانشجو ذکر شده است.
عنوان واحد های درسی الزامی در مقاطع تحصیلی دانشجو می باشد.
این اصطلاح به معنای حذف درس در طول ترم یا انصراف دانشجو از تحصیل می باشد.
این اصطلاح به معنای اجازه تحصیل یک دانشجوی خارجی در آن کشور گفته می شود. بدون ارائه این مجوز هیچگونه ویزای تحصیلی برای افراد صادر نمی گردد.
فعالیت های دانشجویی که در داخل محوطه دانشگاه انجام می شود.
فعالیت های دانشجویی که خارج از محوطه دانشگاه صورت می پذیرد.
جوایزی که در دانشگاه برای افراد برتر در نظر گرفته می شود در اصطلاحات اپلای و پر کاربردترین در مهاجرت با نام awards شناخته می شود. معمولا این جوایز در قالب بن خرید، هزینه حضور در کنفرانس و ... به افراد اعطا می شود.
این عبارت مربوط به افرادی می باشد که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی نشده باشند. دانشگاه به منظور کسب اطمینان از پرداخت شهریه دانشجو از وی یک گواهی بانکی دریافت می کنند تا بر اساس آن هر ترم دانشجو شهریه خود را واریز کند.
این عبارت به پروسه بررسی اسناد و مدارک افراد متقاضی تحصیل در دانشگاه های خارجی در سفارت آن کشور اطلاق می شود که نتیجه این بررسی به صدور یا عدم صدو ویزا برای فرد منجر می گردد.
پذیرفته شدن مشروط افراد در دانشگاه های خارجی با نام Conditional admission شناخته می شود. این مورد در صورتی پیش خواهد آمد که فرد مدارک خود را به صورت ناقص ارائه داده باشد و مسئولان فرصتی را در اختیار فرد قرار می دهند تا مدارک خود را تکمیل نموده و به دانشگاه ارائه دهد.
این اصطلاح به معنای آخرین مهلت زمانی برای ارسال درخواست اپلای می باشد که معمولا در دانشگاه های مختلف زمان های متفاوتی را شامل می شود.
با توجه به اینکه پروسه اپلای مربوط به دانشجویان خارجی می باشد اما در برخی موارد افراد همان کشور تلاش می کنند تا با استفاده از این مسیر وارد دانشگاه شوند که به این نوع افراد Domestic students می گویند.
از جمله فهرست تخصصی واژگان پذیرش تحصیلی و همچنین پر کاربردترین در مهاجرت این اصطلاح مختص به بورسیه ای است که معمولا به دانشجویان مقطع تحصیلی دکتری اعطا می گردد که این افراد باید با انجام تحقیق عملی از امکانات بورسیه استفاده نمایند.
این اصطلاح در اصل یک نوع بورس تحصیلی را معرفی می کند که برای افراد با توانمندی های علمی بالا در نظر گرفته شده است. این متقاضیان می توانند با تکمیل مدارک و ثبت درخواست خود بدون پرداخت هزینه مراحل تحصیل خود را آغاز نمایند.
یک نوع کمک هزینه تحصیلی است که فارغ از نیاز مالی برای اعطا به دانشجویان تراز برتر علمی در نظر گرفته شده است.
مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری که دانشجو ملزم به گذراندن واحد پایان نامه می باشد را با این عنوان معرفی می نمایند.
دوره های تحصیلی که دانشجو نیازی به گذراندن پایان نامه نداشته باشد.
افرادی که قصد تحصیل در رشته های مدیریت در دانشگاه های خارجی را دارند می بایست نمره قبولی در این آزمون کسب کرده باشند. این عبارت مخفف Graduate Management Admission Test می باشد که یک آزمون جهانی و معتبر است.
یکی از بخش های تخصصی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری آزمون های تخصصی GRE می باشد که ارائه آن تنها در برخی دانشگاه ها ضروری است.
افرادی که قصد تحصیل در رشته های علوم ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر و زیست شناسی را دارند می بایست در این آزمون شرکت کرده تا در زمان ارسال مدارک نمره قبولی در آزمون GRE subject را نیز بارگذاری نمایند.
با توجه به پر کاربردترین در مهاجرت این فرم مختص افرادی است که قصد تحصیل در کشور آمریکا را دارند که آن را در زمان ارسال مدارک آماده می نمایند. ضمن اینکه در زمان مراجعه به سفارت نیز باید این فرم را همراه خود داشته باشند.
این اصطلاح به افرادی اطلاق می شود که به عنوان دانشجوی خارجی در یک کشور مشغول به تحصیل می باشند.
به عمل ضمیمه کردن ویزا به گذرنامه افراد پذیرفته شده در اپلای Pick up می گویند. کلیه دانشجویان پس از پذیرفته شدن و دریافت ویزا می بایست این مرحله را طی نمایند که معمولا حضور فرد الزامی نیست و یک نماینده هم می تواند این امر را انجام دهد.
دانشجویانی که موفق به کسب یک رتبه برتر در مسابقات و ... شده باشند می توانند از امکانات این نوع بورسیه استفاده نمایند.
این اصطلاح در بین فهرست تخصصی واژگان پذیرش تحصیلی به منظور رتبه بندی دانشگاه ها، موسسات آموزشی و در برخی موارد افراد مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا رتبه بندی ها بر اساس استاندارد های جهانی هر ساله در بازه زمانی خاصی اعلام می گردند.
یکی از اولین بخش ها در اپلای و یا پر کاربردترین در مهاجرت مکاتبه با استاد متناسب با رشته تحصیلی فرد می باشد. کلیه افرادی که قصد اپلای کردن دارند باید ابتدا با یکی از اساتید در حوزه تخصصی خود مکاتبه نموده تا این استاد به عنوان یکی از افراد حامی از درخواست وی حمایت کند که این موضوع با عنوان Research interests شناخته می شود.
این اصطلاح به معنای محل اقامت دانشجو تعریف می گردد که می تواند شامل خوابگاه دانشجویی در محوطه دانشگاه، خوابگاه های خصوصی بیرون از دانشگاه، منزل مسکونی و ... باشد.
در برخی از دانشگاه های خارجی دانشجویان می توانند با نظر اساتید در انجام دادن فعالیت هایی مانند تصحیح اوراق امتحانی، آموزش به دانشجویان سطح پایین تر و ... کمک هزینه هایی را دریافت نمایند که به این نوع اصطلاحات اپلای را Teaching assistantship می نامند.
در صورتی که فرد کلیه مدارک خود را به درستی ارائه داده باشد وی می تواند پذیرش غیر مشروط دریافت نمایند که پذیرش قطعی فرد را به وی اعلام می کند.
در بین اصطلاحات اپلای فهرست تخصصی واژگان پذیرش تحصیلی اگر دانشجویی تنها برای یک بازه زمانی کوتاه در یک دانشگاه مشغول به تحصیل شود او را دانشجوی مهمان می نامند. این مورد در خصوص انجام تحقیقات علمی کوتاه مدت، انجام پروژه های دانشجویی و ... اتفاق می افتد.
از جمله فهرست تخصصی واژگان پذیرش تحصیلی اصطلاح مربوط به کمک هزنیه تحصیلی می باشد که در رابطه با حضور دانشجو در یک کنفرانس، همایش و ... به فرد پرداخت می گردد. این مورد تنها برای دانشجویانی در نظر گرفته می شود که در زمان تحصیل شهریه پرداخت می کنند.
این موسسه یکی از مراکزی می باشد که مسئولیت ارزیابی اسناد و مدارک افراد متقاضی اپلای را برعهده دارد.
این مجموعه ها موسساتی هستند که افراد را به عنوان داشنجو می پذیرند که در انجام پروسه اپلای از قوانین و شرایط سایر دانشگاه ها تبعیت نمی کنند.
همانطور که از عنوان این اصطلاح پیداست یک نامه شامل کلیه اطلاعات در رابطه با پیشنهاد ارسالی از سوی شرکت یا موسسه خاصی می باشد. معمولا این پیشنهاد شامل کلیه اطلاعات در رابطه با نوع کار، ساعات کاری، میزان درآمد و ... است که از طریق ایمیل برای فرد ارسال می گردد.
با توجه به مطالب گفته شده در متن حاضر افرادی که تمایل به اپلای در دانشگاه های خارجی را دارند می بایست در اولین گام نسبت به کسب اطلاع از جزئیات و اصطلاحات اپلای اقدام نموده تا پس از آن با آگاهی کامل مراحل را طی نمایند. با توجه به اینکه تعداد این اصطلاحات فراوان می باشد لذا افراد باید از معنی آن اصطلاح اطمینان حاصل نماید تا پس از آن مراحل کار خود را با موفقیت به اتمام برساند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل اصطلاحات اپلای و پر کاربردترین اصطلاحات اپلای در مهاجرت همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با اصطلاحات اپلای مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. لیست اصطلاحات اپلای در متن مقاله آمده است.