برای مشاوره کار دانشجویی در ترکیه
برای مشاوره کار دانشجویی در ترکیه
دانشجویان زیادی به تحصیل در خارج از کشور و ورود به دانشگاه های معتبر علاقه دارند، اما به دلیل عدم برخورداری از تمکن مالی مناسب و نداشتن اطلاعات کافی در مورد کار دانشجویی دچار مشکل می شوند. کار دانشجویی معمولا به افراد کمک می کند تا بخشی از هزینه های زندگی را تامین کرده و از پس هزینه های اقامت خود بربیایند. آشنایی با شرایط کار دانشجویی در ترکیه و حقوق استخدام پاره وقت می تواند بسیار کمک کننده بوده و در تصمیم گیری ها تاثیر گذار باشد.
کار دانشجویی در ترکیه برای افرادی که موفق به کسب پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ترکیه شده اند بسیار قابل توجه و دارای اهمیت است زیرا به مدیریت هزینه ها کمک خواهد کرد. در این مقاله به بررسی کامل انواع کارهای دانشجویی در ترکیه، شرایط شغل پاره وقت، مدارک لازم و ساعت کاری پرداخته شده است. افراد با مطالعه مقاله در پیش رو با حقوق شغل پاره وقت و حقوق کار دانشجویی در ترکیه نیز تا حدودی آشنا شده و اطلاعاتی در مورد مزایا و معایب استخدام پاره وقت به دست خواهند آورد.
کار دانشجویی در ترکیه
کار دانشجویی در ترکیه شرایط خاص و منحصر به فردی دارد و افراد برای استخدام به شکل پاره وقت لازم است مجوز خاصی دریافت کنند. تنها داشتن ویزای دانشجویی و تحصیل در دانشگاه های ترکیه به معنی برخورداری از اجازه کار در آن کشور نبوده و تمامی داوطلبان باید حتما برای گرفتن مجوز اقدامات لازم را انجام دهند. این نوع کار در واقع به شغل های پاره وقتی گفته می شود که دانشجویان در حین تحصیل می تواند به آن ها پرداخته و حقوق مناسبی را کسب کنند. معمولا شرایط شغل پاره وقت در ترکیه برای دانشجویان متفاوت بوده و آن ها اجازه استخدام به صورت محدود را خواهند داشت. لازم به ذکر است که بر اساس قوانین کشور ترکیه افراد خارجی مشغول تحصیل، در هفته اجازه 30 ساعت کار را دارند.
لازم به ذکر است که دانشجویان با توجه به شرایط کار دانشجویی در ترکیه و شایستگی های خود می توانند به انجام کارهای متفاوتی بپردازند. معمولا برای استخدام در کشور ترکیه فرد باید زبان ترکی را خوب بلد باشد و در صورتی که دانشجو تنها به زبان انگلیسی مسلط بوده و در دانشگاه انگلیسی زبان تحصیل می کند، می تواند در همان دانشگاه به انجام شغل های تحقیقاتی بپردازد که لیست شغل های مناسب برای افراد مشغول به تحصیل در ترکیه در جدول زیر آورده شده است.
کار دانشجویی در ترکیه | |
مترجمی |
کار در موزه ها، گالری های هنری و آرشیو |
گرداننده سگ |
پرستار بچه |
تدریس |
دستیار خدمات پزشکی |
تحقیقات دانشگاهی |
پیشخدمت |
افراد باید توجه داشته باشند که هرچقدر دانش بیشتری داشته و کار حرفه ای تری انجام دهند، حقوق مناسب تری خواهند گرفت. داوطلبان در صورت تمایل می توانند ابتدا یک تحقیق کامل در مورد شغل های پاره وقت انجام داده و سپس بهترین کار را با توجه به شرایط خود انتخاب کنند تا به حقوق کار دانشجویی در ترکیه به شکل عالی دست یابند. پیدا کردن کار در ترکیه برای دانشجویان معمولا به صورت آنلاین یا حضوری امکان پذیر بوده و در دسترس می باشد. دانشجویان می توانند با بررسی انواع آگهی های استخدامی بهترین فرصت شغلی را انتخاب کرده و برای ارسال رزومه اقدام نمایند. معمولا پیدا کردن شغل پاره وقت مانند فروشندگی، پیشخدمتی یا مترجمی آسان بوده و سختی زیادی نخواهد داشت. اما گاهی اوقات ممکن است استخدام در مقطع شغلی مدرس یا پرستار بچه نیاز به تجربه یا ثابت کردن شایستگی پیدا کند.
شرایط کار دانشجویی در ترکیه
شرایط کار دانشجویی در ترکیه برای کسانی که نیاز به تامین بودجه مالی دارند، خاص و ویژه می باشد. معمولا در کشورهای خارجی دیگر دانشجویان با داشتن ویزای تحصیلی می توانند به راحتی برای شغل پاره وقت استخدام شوند، اما قوانین شغلی ترکیه برای افراد مشغول به تحصیل کمی متفاوت است که لیست شرایط شغل پاره وقت دانشجویی در ترکیه عبارت است از:
دانشجویان باید بدانند که تنها داشتن ویزای تحصیلی و مدرک تحصیل در دانشگاه کافی نبوده و آن ها برای استخدام پاره وقت باید اجازه کار بگیرند. افراد لازم است بدانند که این اجازه داشتن شغل به معنی دریافت اقامت نبوده و ترکیه به افرادی با شرایط خاص مجوز استخدام در مشاغل مورد نیاز ترکیه را می دهد، اما این مجوز به معنی داشتن اقامت دائم نخواهد بود.
برای استخدام به شکل پاره وقت در ترکیه افراد باید با زبان مردم آن جا آشنا بوده و به راحتی ترکی صحبت کنند. شانس استخدام برای کسانی که ترکی بلدند بیشتر بوده و ممکن است حقوق کار دانشجویی در ترکیه و مزایای بهتری هم در انتظارشان باشد.
دانشجویان خارجی ترکیه لازم است بدانند که استخدام پاره وقت در آن کشور با محدودیت هایی هم مواجه است. افراد تنها اجازه 30 ساعت کار در هفته را داشته و بیشتر از آن نمی توانند به کسب درآمد بپردازند.
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری از بدو ورود به ترکیه و شروع تحصیلی، می توانند این نوع کار را هم شروع کنند. اما دانشجویان کاردانی یا کارشناسی باید حداقل یک سال از تحصیلشان در کشور مذکور بگذرد تا اجازه استخدام بگیرند.
دانشجویان در صورتی که واجد شرایط دریافت بورسیه بوده و کمک هزینه تحصیلی گرفته باشند، امکان این نوع کار را نخواهند داشت. تمامی داوطلبان مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری برای استخدام پاره وقت باید فاقد بورسیه تحصیلی ترکیه به حساب بیایند.
لازم به ذکر است که اگر چه شرایط شغل پاره وقت در ترکیه کمی پیچیده به نظر می رسد، اما افراد باید بدانند که با طی کردن مراحل قانونی به راحتی می توانند در آن جا مشغول کار شوند. داشتن اجازه 30 ساعت کار در هفته به افراد این امکان را می دهد که بخش مهمی از هزینه های تحصیل را تامین کرده و همچنین وقت کافی برای درس خواندن و مطالعه هم داشته باشند.
مدارک لازم برای کار دانشجویی در ترکیه
بعد از کسب اطلاعات در مورد شرایط شغل پاره وقت در ترکیه و حقوق کار دانشجویی در ترکیه باید به بررسی مدارک لازم و مورد نیاز پرداخت. افراد جهت استخدام پاره وقت و جلب نظر کارفرمایان آن کشور باید موارد خاصی را بر اساس شرایط کار دانشجویی در ترکیه ارائه دهند که به طور کلی می توان گفت مدارک لازم برای این نوع کار عبارت اند از:
دانشجو قبل از هر چیز باید پاسپورت و ویزای تحصیلی خود را ارائه داده و ثابت کند که به شکل قانونی در ترکیه آمده و اقامت دارد.
دانشجویان باید حتما ابتدا اجازه کار را اخذ کرده و سپس برای دریافت پذیرش شغلی اقدام کنند تا دچار مشکل نشوند. بدون وجود اجازه این نوع کار استخدام امکان پذیر نخواهد بود.
یکی از مواردی که تاثیر مستقیمی بر روی دریافت پذیرش شغلی دارد، رزومه کاری است. افراد باید یک رزومه عالی برای خود تدوین کرده و شایستگی ها را در آن بگنجانند.
دانشجویان در صورتی که سابقه کار خاصی دارند، می توانند مدارک مربوط به آن را ارائه داده و تجربه خود را ثابت نمایند تا شانس بیشتری برای استخدام داشته باشند.
ارائه مدارک دوره های مختلف آموزشی، مدرک زبان ترکی یا انگلیسی می تواند کمک کننده و موثر واقع گردد.
افراد باید توجه داشته باشند که مدارک لازم برای کار دانشجویی در ترکیه ممکن است برای هر شغلی فرق داشته و متفاوت باشد که دانشجویان با بررسی اطلاعیه های استخدام نیرو می توانند در این مورد اطلاعات لازم را به دست آورند. به طور کلی باید گفت مواردی مانند مجوز کار، ویزا و پاسپورت از مهم ترین مدارک لازم برای استخدام پاره وقت در کشور ترکیه خواهند بود.
نحوه پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه
نحوه پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه برای افراد واجد شرایط شغل پاره وقت در ترکیه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد که باید گفت پیدا کردن یک شغل مناسب از طریق راه های مختلفی امکان پذیر خواهد بود. افراد می توانند با توجه به شرایط و تمایلات خود به صورت حضوری یا آنلاین برای استخدام شدن اقدام کنند که کلیه مراحل استخدام در ترکیه به شرح زیر می باشد:
دانشجو ابتدا باید مواردی مانند مجوز کار در ترکیه را اخذ کرده و سپس به تدوین رزومه خود بپردازد. داشتن یک رزومه عالی و مناسب بسیار مهم بوده و ارتباط مستقیمی با دریافت پذیرش شغلی دارد.
افراد می توانند به صورت حضوری به مراکز مختلف مراجعه کرده یا با ورود به سایت های کاریابی به شکل آنلاین فرصت های شغلی را بررسی کنند. معمولا ساعت کاری، حقوق کار دانشجویی در ترکیه و جزئیاتی مانند مدارک و شرایط کار دانشجویی در ترکیه در آگهی استخدام ذکر می شود.
دانشجویان بعد از انتخاب بهترین فرصت های شغلی می توانند رزومه کاری خود را برای کارفرمایان ارسال کرده و منتظر دریافت جواب بمانند.
گاهی اوقات کارفرما برای شناخت بیشتر نیروی کار با او مصاحبه کرده و شایستگی های او را ارزیابی می کند. دانشجویان لازم است با آرامش کامل در مصاحبه شغلی حاضر شده و بدون استرس به سوالات جواب دهند.
بعد از طی کردن مراحل بالا دانشجو می تواند پذیرش شغلی را دریافت کرده و مشغول کار در ترکیه شود. افراد باید توجه داشته باشند که استخدام تمام وقت در کشور مذکور برای دانشجویان خارجی امکان پذیر نبوده و در دسترس نمی باشد. به همین دلیل افراد فقط باید فرصت های شغلی پاره وقت را انتخاب کنند.
حقوق کار دانشجویی در ترکیه
حقوق کار دانشجویی در ترکیه برای افراد واجد شرایط شغل پاره وقت در ترکیه طبیعتا با توجه به میزان کار و نوع شغل متفاوت خواهد بود. هر چقدر یک مسئولیت تخصصی تر و حرفه ای تر باشد طبیعتا حقوق بیشتر و مزایای بیشتری هم خواهد داشت. مطالعه جدول زیر به افراد کمک می کند تا اطلاعات بیشتری را در مورد مزایای استخدام پاره وقت در ترکیه به دست آورند.
مقطع شغلی | حقوق |
کار در کافه |
میانگین ساعتی 15 تا 20 لیر |
کار در کتابخانه |
ماهانه 1200 الی 2400 لیر |
کار در فروشگاه |
ماهانه 1200 الی 2400 لیر |
کار در دانشگاه و پژوهشگری |
ساعتی 20 لیر |
تدریس در آموزشگاه های زبان |
ماهانه 2000 الی 2800 لیر |
به طور کلی می توان گفت حقوق این نوع کار و استخدام پاره وقت در آن کشور حدودا ماهانه 100 الی 250 دلار درآمد دارد. دانشجویان می توانند با برآوردن کردن هزینه زندگی و تحصیل در آن کشور و سپس بررسی میزان حقوق شغل های مختلف یک تصمیم گیری صحیح برای تحصیل در ترکیه و همچنین مدیریت هزینه ها بر اساس شرایط کار دانشجویی در ترکیه داشته باشند.
ساعت کاری شغل دانشجویی در ترکیه
ساعت کاری شغل دانشجویی در ترکیه معمولا طبق قوانین آن کشور محدود بوده و دانشجویان خارجی اجازه کار تمام وقت را نخواهند داشت. تمامی کشورهای خارجی قوانین سخت گیرانه و خاصی برای اعطای اجازه شغل به دانشجویان خارجی دارند و مدت زمان محدودی را به آنان اجازه کار و کسب درآمد می دهند.
بر اساس شرایط کار دانشجویی در ترکیه ساعت کاری شغل دانشجویی در ترکیه به طور کلی حداکثر 30 ساعت در هفته می باشد که البته متقاضیان کاردانی و کارشناسی باید حداقل یک سال از تحصیلشان در آن جا بگذرد تا مجوز کار بگیرند. با توجه به این که امکان کار بیشتر از سی ساعت در آن کشور وجود ندارد، دانشجویان باید حتما به دنبال شغلی پاره وقت و انعطاف پذیر بروند.
ساعت کاری مقاطع شغلی مختلف در این کشور با توجه به شرایط شغل پاره وقت دانشجویی در ترکیه و حقوق متفاوت است. برای مثال کار در کافه یا کتابخانه و فروشگاه می تواند به صورت شیفتی باشد، اما شغل های در دانشگاه و پروژه های پژوهشی معمولا ساعت کاری خاصی ندارند و انعطاف پذیرتر هستند. افراد می توانند قبل از ارسال رزومه میزان حقوق کار دانشجویی در ترکیه و همچنین ساعت کاری را به صورت دقیق جویا شده و از کارفرما بپرسند تا دچار مشکل نشوند.
مزایا و معایب کار در دوران دانشجویی ترکیه
وجود کار دانشجویی در ترکیه مزایای زیادی داشته و به دانشجویان برای مدیریت هزینه های اقامت و ارتقای سطح رفاه زندگی کمک کرده است. اما شرایط کار دانشجویی در ترکیه به گونه ای است که به هر حال استخدام پاره وقت در آن کشور معایبی هم دارد و خالی از عیب نیست که در ادامه به بررسی کامل مزایا و معایب کار در دوران دانشجویی ترکیه پرداخته شده است.
یکی از بزرگ ترین مزایای این نوع کار داشتن درآمد و برخورداری از رفاه بیشتر خواهد بود. اگر چه ساعت کار دانشجویی در آن کشور محدود است، اما نسبت به دیگر کشورها بیشتر بوده و مناسب تر می باشد. دانشجویان می توانند با استخدام به شکل پاره وقت همزمان به مطالعه درس های خود هم رسیدگی کرده و از درس ها عقب نمانند.
از معایب کار در دوران دانشجویی ترکیه می توان به سختگیرانه بودن شرایط شغل پاره وقت در ترکیه مانند گرفتن مجوز کار اشاره نمود. همچنین دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی در سال تحصیلی اول اجازه استخدام نداشته و مجوز دریافت نخواهند کرد. یادگیری زبان ترکی برای پیدا کردن شغلی با شرایط و حقوق کار دانشجویی در ترکیه به مقدار مناسب نیز می تواند از دیگر معایب به حساب آمده و باعث ناراحتی گردد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل کار دانشجویی در ترکیه، شرایط شغل پاره وقت و حقوق آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با کار دانشجویی در ترکیه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. نحوه یافتن کار دانشجویی در ترکیه در متن مقاله توضیح داده شده است.