برای مشاوره ارسال مدارک به خارج از کشور
برای مشاوره ارسال مدارک به خارج از کشور
گاهی اوقات افراد مقیم داخل کشور لازم است برای امور کاری و یا تحصیلی خود اقدام به ارسال مدارک به خارج از کشور به صورت فیزیکی نمایند. لازم به ذکر است اطلاع از شرایط و ضوابط ارسال مدارک و همچنین نحوه ارسال مدارک برای افراد بسیار مهم می باشد. در صورتی که افراد از دستورالعمل ارسال مدارک به کشور های خارجه مطلع نباشند نمی توانند مدارک مورد نظر را در زمان تعیین شده به کشور مقصد ارسال نمایند.
ارسال مدارک به کشور های خارجه توسط شرکت های خصوصی و بین المللی که در زمینه پست مدارک، فعالیت می نمایند صورت می گیرد. این شرکت ها بنا به خدماتی که ارائه می کنند، هزینه های مختلفی را از افراد دریافت می نمایند که این هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد. با توجه به اهمیت نحوه ارسال مدارک به خارج از کشور در این مقاله به صورت کامل در خصوص شرایط ارسال مدارک به کشور های خارجه، مدارک و هزینه ارسال مدارک به کشور های خارجه توضیح داده می شود.
ارسال مدارک به خارج از کشور
متقاضیانی که قصد فعالیت در خارج از کشور در قالب تحصیلی، اقامت و مهاجرت را دارند، لازم است بعد از انجام روال پذیرش، اقدام به ارسال مدارک به خارج از کشور مانند کاورلتر و غیره به صورت فیزیکی نمایند. این مدارک باید توسط افراد متقاضی در سریع ترین و با اعتماد ترین روش ممکن صورت گیرد تا بدون هیچ مشکلی مدارک به دست گیرنده در کشور مقصد برسد. در واقع ارسال مدارک به کشور های خارجه با حساسیت های بالایی شامل ارسال سریع، تحویل به موقع، هزینه مناسب و غیره روبرو می باشد.
در سال های گذشته شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران اقدام به ارسال مدارک به خارج از کشور می کرد اما با توجه به شرایط کنونی، ارسال مدارک در حال حاضر از طریق شرکت های پست خصوصی و بین المللی، مطابق دستورالعمل ارسال مدارک به خارج از کشور انجام می شود. این دستورالعمل ها بین المللی بوده و رعایت آن ها بسیار ضروری است. در صورتی که کشور های مبدا و یا مقصد دارای شرایط ویژه ای باشند، از طریق شرکت های پست به متقاضی اطلاع داده می شود.
معمولا با توجه به بعد مسافتی و همچنین امکان برقراری ارتباط بین کشور مبدا و مقصد، نحوه ارسال مدارک به کشور های خارجه در قالب حمل و نقل هوایی، ریلی، زمینی و دریایی توسط این شرکت ها صورت می گیرد. مهم ترین مساله در ارسال مدارک به خارج از کشور، ضمانت ارسال مدارک می باشد که شرکت های پست اقدام به بیمه مرسوله ارسالی می نمایند. در این زمینه باید هزینه ارسال مدارک به کشور های خارجه مورد بررسی قرار گیرد که این هزینه در قالب ارزهای بین المللی از متقاضی دریافت می گردد.
شرایط ارسال مدارک به خارج از کشور
ارسال مدارک به خارج از کشور موضوع بسیار مهمی می باشد همین امر باعث شده تا اشخاص در زمان ارسال اسناد و مدارک خود دچار تردید شده و دغدغه های بسیاری داشته باشند. در حال حاضر شرکت های پست بسیاری در این زمینه فعالیت می نمایند که شاخصه های اعتبار، سرعت عمل، رضایت مشتریان و قیمت مناسب از مهم ترین ویژگی ها برای انتخاب شرکت پست بین المللی جهت ارسال مدارک می باشد.
ارسال مدارک به خارج از کشور شامل افرادی می باشد که در حال انجام فعالیت هایی نظیر پذیرش تحصیلی، امور اقامتی و شغلی می باشند. بنابراین افراد پس از پذیرش و انجام امور مربوط به ارسال مدارک باید پیش از سفر به خارج از کشور، به صورت فیزیکی مدارک را به مقصد و گیرنده مربوطه ارسال نمایند تا هویت اصلی مدارک توسط گیرندگان مورد بررسی قرار گیرد. شرایط و نحوه ارسال مدارک به کشور های خارجه مطابق دستور العمل خاص هر گیرنده و یا کشور مشخص می گردد.
گیرندگان می توانند شامل دانشگاه در صورت پذیرش تحصیلی، سفارت در صورت اخذ اقامت و یا وزارت کار هر کشور در صورت پذیرش کاری باشد که لازم است مدارک مربوطه جهت انجام امور اداری هر فردی در اختیار اداره مربوطه قرار گیرد. مدارک ارسالی باید طبق دستورالعمل ارسال مدارک به خارج از کشور فرستاده شوند. در این صورت و با پرداخت هزینه ارسال مدارک به کشور های خارجه، این مدارک از بیمه مرسوله ارسالی از سوی شرکت های پستی بهره مند خواهند شد.
مدارک لازم برای ارسال مدارک به خارج از کشور
مدارک لازم برای ارسال به خارج از کشور، با توجه به نوع زمینه کاری و فعالیت افراد تعیین می شود. در واقع لازم است افراد مدارک لازم را بر اساس دستورالعمل ارسال مدارک به خارج از کشور آماده کرده و از طریق پست ارسال نمایند. به عنوان نمونه افرادی که قصدشان مهاجرت در زمینه تحصیلی باشد، لازم است مدارک تحصیلی مرتبط را پست نمایند و یا افرادی که در زمینه کاری قصد پذیرش دارند باید سوابق مهارتی و شغلی را ارسال نمایند. مدارک لازم برای ارسال مدارک تحصیلی شامل موارد زیر می باشد:
اصل دانشنامه فارسی و ترجمه آن به انگلیسی (ترجمه شده توسط دارالترجمه های رسمی با مهر دادگستری برای ترجمه مدارک)
اصل ریز نمرات فارسی و ترجمه آن به انگلیسی (ترجمه شده توسط دارالترجمه های رسمی با مهر قوه قضاییه)
اصل کارت ملی و شناسنامه متقاضی
اصل مدرک زبان
بنابراین می توان بیان کرد این مدارک باید به صورت رسمی ترجمه شده و به شرکت پست تحویل داده شود تا اقدامات بعدی جهت ارسال مدارک مطابق دستورالعمل های لازم و امور اداری مربوطه صورت گیرد. افراد باید پس از ترجمه مدارک، آن ها را بر اساس نحوه ارسال مدارک به خارج از کشور و هزینه ارسال مدارک به شرکت های پست بین المللی برده و بر اساس دستورالعمل ارسال مدارک به کشور های خارجه نسبت به ارسال آن ها اقدام نماید.
هزینه ارسال مدارک به خارج از کشور
یکی از مهم ترین مسائل در ارسال مدارک به خارج از کشور، هزینه ارسال می باشد. همواره عوامل محتلفی در هزینه ارسال مدارک به کشور های خارجه نقش دارند. این عوامل شامل وزن بسته ارسالی، کشور مقصد مرسوله پستی، شرایط مرسوله و همچنین نوع سرویس ارسال مدارک و غیره می باشد. این هزینه ها بر اساس دستورالعمل ارسال مدارک به خارج از کشور تعیین می شوند و دارای نظارت بین المللی هستند.
خاطر نشان می گردد افراد جهت تخمین هزینه ارسال مدارک به کشور های خارجه می توانند بر اساس نحوه ارسال مدارک به خارج از کشور وارد سایت شرکت پست خارج از کشور تی ان تی شده و با انتخاب کشور مبدا، کشور مقصد و همچنین وزن مرسوله از هزینه پستی مطلع گردند. عامل دیگری که در میزان هزینه پستی مدارک ارسالی تاثیر گذار است، انتخاب روش پستی می باشد.
لازم به ذکر است که انتخاب نوع سرویس برای ارسال مرسوله به خارج از کشور در قیمت نهایی ارسال مرسوله پستی تاثیر گذار می باشد. نکته ای که افراد باید توجه داشته باشند، این است که هزینه ارسال مدارک به خارج از کشور بر اساس دلار یا یورو محاسبه شده و هزینه آن به مراتب بسیار بالاتر از هزینه ارسال مدارک در داخل کشور می باشد. همچنین اشتفاده از بیمه مدارک ارسالی در این افزایش قیمت موثر خواهد بود.
نحوه ارسال مدارک به خارج از کشور
افرادی که قصد ارسال مدارک به خارج از کشور را دارند لازم است از نحوه ارسال مدارک اطلاع داشته باشند تا بتوانند در زمان مشخصی مدارک را به دست گیرنده در کشور مقصد ارسال نمایند. یکی از نکاتی که لازم است در این زمینه افراد توجه داشته باشند این است نحوه ارسال مدارک مطابق دستورالعمل ارسال مدارک به خارج از کشور برای هر کشور صورت می گیرد. نحوه ارسال مدارک به کشور های خارجه در قالب مراحل زیر می باشد:
لازم است افراد برای دریافت اطلاعات مورد نیاز درباره نحوه ارسال و هزینه ارسال مدارک به خارج از کشور با چندین شرکت ارتباط برقرار کرده و شرایط هر کدام از این شرکت ها را به صورت کامل بررسی نمایند. این مشاوره می تواند به صورت تلفنی و همچنین حضوری باشد.
بعد از انتخاب شرکت پستی، لازم است مدارک به متصدی مربوطه در شرکت پستی تحویل داده شود. در این مرحله بسته بندی مرسوله مطابق دستورالعمل های تعیین شده شرکت صورت می گیرد.
پس از بسته بندی مرسوله ها جهت پست هوایی، زمینی یا دریایی در اختیار ناوگان مربوطه قرار می گیرد. لازم به ذکر است در این مرحله افراد می توانند از طریق کد رهگیری مرسوله خارج از کشور نسبت به پیگیری وضعیت مرسوله اقدام نمایند.
در این مرحله مرسوله پستی در زمان ورود به فرودگاه اسکن و بازرسی می شود.
خاطر نشان می گردد که مراحل ذکر شده به عنوان مراحل اصلی ارسال مدارک به خارج از کشور می باشد. لازم است افراد در زمان تحویل مدارک به شرکت خصوصی هزینه های مربوط به ارائه خدمات را پرداخت نمایند تا امور ارسال مدارک صورت گیرد. یکی از مهم ترین موضوعات در ارسال مدارک بیمه می باشد. بیمه با توجه به نوع کالا و همچنین ارزش آن ارزیابی شده و از مشتری دریافت می شود.
ارسال مدارک به خارج از کشور از طریق پست
ارسال مدارک به خارج از کشور از طریق پست بین المللی صورت می گیرد. پست بین الملل یکی از به روز ترین و مطمئن ترین راه هایی است که افراد می توانند مدارک شخصی، مکتوبات و مرسولات خود را از این طریق ارسال نمایند. هزینه ارسال مدارک به کشور های خارجه از این طریق بسیار مناسب و مقرون به صرفه بوده و در کنار سرعت ارسال مدارک و همچنین قابلیت اعتماد بالا از مهم ترین ویژگی های ارسال مدارک از طریق پست می باشد. انتقال مرسولات از طریق پست بین الملل به عنوان شیوه ای رایج در کل دنیا می باشد.
یکی از نکاتی که برای ارسال مدارک به خارج از کشور از طریق پست باید دقت کرد، این است که انجام امور اداری و قانونی گمرکی مربوط به خروج مدارک از کشور از طریق پست صورت می گیرد. این وظیفه را شرکت های خدماتی پست بین الملل انجام داده و مسیر انتقال مرسولات برای خارج از کشور را راحت تر می کنند. این شرکت ها با قوانین گمرکی و نحوه ارسال مدارک به کشور های خارجه آشنایی کافی را داشته و می توانند پروسه های اداری را بهتر و سریع تر انجام دهند. مزایای ارسال مدارک به خارج از کشور از طریق پست شامل موارد زیر می باشد:
ارائه خدمات متنوع و استاندارد بین الملل
هزینه مناسب و مقرون به صرفه
سرعت جابجایی قابل قبول
مورد اعتماد بودن
وجود کادر حرفه ای
اطمینان از به سلامت رسیدن مدارک ارسالی
انجام مراحل اداری و گمرکی
خاطر نشان می گردد افراد لازم است عملکرد شرکت های پست بین المللی و همچنین رزومه آن ها را به صورت کامل بررسی کرده و مسئولیت انجام فرایند های مربوط به ارسال مدارک را به این شرکت ها محول نمایند. این شرکت ها ارسال مدارک را طبق دستورالعمل ارسال مدارک به خارج از کشور انجام می دهند. معمولا ارسال مدارک به کشور های خارجه از طریق پست می تواند با حمل و نقل هوایی، ریلی، زمینی و دریایی صورت گیرد.
ارسال مدارک به خارج از کشور به Wes
موسسه WES (World Education Services) یک موسسه رسمی و مورد تایید دولت های ایالات متحده و کانادا می باشد که وظیفه آن احراز اعتبار مدارک تحصیلی و ترجمه مدارک می باشد. این موسسه مدارک لازم را معادل سازی کرده و گواهی تایید مدارک تحصیلی جهت تایید مراجع رسمی و وزارت امور مهاجرت و شهروندی دولت کانادا را صادر می نماید.
مدارکی که متقاضیان می توانند در WES بارگذاری نمایند، شامل اسکن ترجمه ریز نمرات مانند ریز نمرات دانشگاه سراسری و...، اسکن نسخه فارسی دانشنامه و اسکن ترجمه دانشنامه می باشد. لازم به ذکر است که مدارک باید توسط دانشگاه مبدا مهر و موم شده که به صورت پستی برای دانشگاه ارسال شود یا از طریق ایمیل دانشگاه برای موسسه WES ارسال گردد. ارزشیابی مدارک در موسسه WES به دو صورت انجام می شود:
ارزشیابی مدارک (Document by Document ) که بیشتر برای ارزشیابی مدارک جهت کار و اقامت می باشد و برای ارگان های مهاجرتی و دولتی ارسال می شود.
ارزشیابی واحد (Course by Course ) که بیشتر برای متقاضیانی می باشد که قصد تحصیل در یکی از دانشگاه ها و مراکز تحصیلی را دارند.
لازم به ذکر است که مدارک باید به صورت PDF یا JPEG و حداکثر 10 مگابایت باشند. همچنین فایل ها باید بدون پسورد باشد که کمیته بررسی مدارک بتواند بدون دردسر فایل ها را بررسی نماید. خاطر نشان می گردد که علاوه بر هزینه ارسال مدارک به خارج از کشور، هزینه ارزیابی یک سند حدود 100 دلار و هزینه های ارزیابی یک دوره WES حدود 160 دلار می باشد. ارسال مدارک به WES نیز بر اساس دستورالعمل ارسال مدارک به کشور های خارجه و نحوه ارسال آن ها صورت می گیرد.
مدت زمان ارسال مدارک به خارج از کشور
یکی از مهم ترین سوالات برای افرادی که قصد ارسال مدارک خود به خارج از کشور را دارند، این است که بر اساس نحوه ارسال مدارک به خارج از کشور، مدارک در چه مدت زمانی به دست گیرنده در مقصد می رسد؟ برای پاسخ به این سوال لازم است که نوع ارسال مدارک مورد بررسی قرار گیرد. بعضی از مرسوله های پستی باید در سریع ترین زمان ممکن به دست گیرنده برسند تا امور اداری مربوط به فرد ارسال کننده در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.
به طور کلی در مدت زمان ارسال مدارک به کشور های خارجه عوامل مختلفی تاثیر گذار می باشد. به طور مثال مسافت بین کشور مبدا و مقصد و همچنین امکانات کشور گیرنده و یا امور اداری کشور مبدا و مقصد برای ارسال مرسوله پستی، نوع سرویس ارسالی، هزینه ارسال مدارک به خارج از کشور و غیره در مدت زمان ارسال مدارک به کشور های خارجه دخیل می باشد. همچنین به دلیل عدم وجود پرواز مستقیم بین ایران و برخی از کشور ها باید به یک کشور واسط ارسال و سپس به مقصد اصلی ارسال شود.
خاطر نشان می گردد که حداقل بازه زمانی یک الی دو هفته برای رسیدن مرسوله پستی به دست گیرنده در خارج از کشور نیاز می باشد. همچنین افراد می توانند براساس نوع سرویس های ارسال مرسوله های پست بین المللی حدود زمان رسیدن مرسوله به دست گیرنده را براساس مدت زمان تحویل مرسوله پستی تخمین بزنند. به عنوان مثال ارسال مدارک به صورت هوایی برای کشور آلمان 5 روز و به صورت زمینی حدودا 15 روز طول می کشد. همچنین افراد گیرنده و فرستنده می توانند با استفاده از کد رهگیری مرسوله پستی از شرکت های بین الملی اقدام به رهگیری مرسوله پستی کرده و از آخرین وضعیت مرسوله پستی در هر مرحله مطلع گردند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دستورالعمل و نحوه ارسال مدارک به خارج از کشور همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ارسال مدارک به خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. نحوهارسال مدارک به خارج از کشور در متن مقاله توضیح داده شده است.