برای مشاوره کار در استرالیا
برای مشاوره کار در استرالیا
کشور استرالیا علاوه بر دارا بودن طبیعت زیبا و شهر های پویا و فعال، به عنوان یکی از قوی ترین اقتصاد های جهان نیز شناخته شده است. از این رو هیچ جای تعجبی وجود ندارد که کار در استرالیا جزو اهداف زندگی بسیاری از افراد باشد. این کشور به یک مکان محبوب برای آن دسته از افراد خارجی همچون ایرانیانی تبدیل شده است که به دنبال کار در خارج از مرز های کشور خود هستند.
پرسشی که در اولین قدم ذهن متقاضیان مهاجرت به استرالیا از طریق کار را به خود مشغول می سازد این است که آیا خارجی ها می توانند در استرالیا به راحتی کار کنند؟ پاسخ این سوال بستگی به میزان مهارت فرد در زمینه شغلی مورد نظر و شرایط اخذ ویزای کار استرالیا دارد. دستیابی به شغل در استرالیا همیشه و برای تمامی مشاغل آسان و سریع نبوده، اما غیر ممکن هم نیست. در این مقاله به کار در استرالیا، روش های مختلف برای این نوع مهاجرت، شرایط و مدارک لازم برای کار، اخذ ویزای کار استرالیا و مطالب پیرامون آن پرداخته شده است.
کار در استرالیا
استرالیا را به عنوان یکی از مشهور ترین و محبوب ترین مقاصد مهاجرتی در جهان می شناسند. این کشور در جذب نیروی کار ماهر در بخش های مختلف بسیار فعالانه عمل کرده و از همین رو پیدا کردن کار در استرالیا به یک روش متداول و مورد تقاضا برای انتقال اتباع دیگر کشور ها تبدیل شده است. در استرالیا برای فارغ التحصیلان و متخصصان واجد شرایطی که مهارت کافی در شغل مورد نظر را دارند، فرصت های کاری زیادی می توان پیدا کرد. تا پایان سال 2021 نرخ بیکاری این کشور به کمتر از 5 درصد رسیده است و همین مسئله نشان دهنده رشد اقتصادی و بازار کار استرالیا است.
استرالیا یکی از با کیفیت ترین کشور های جهان برای زندگی و کار کردن محسوب می شود. بر اساس رتبه بندی کیفیت زندگی مرسرز 2021، سیدنی با 35 پله صعود در این رتبه بندی به جایگاه 31 رسیده و ملبورن نیز با 40 پله افزایش نسبت به سال گذشته در رتبه 59 قرار گرفته است. نرخ بیکاری زیر 5 درصد برای کشوری با جمعیتی بیش از 25 میلیون نفر می تواند رقمی قابل توجه برای متقاضیان کار باشد. به علاوه این که استرالیا در برخی از مشاغل، نسبت به سایر کشورهای جهان بالاترین حقوق را به فارغ التحصیلان ارائه می دهد.
شرایط چند سال اخیر و شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان موجب بروز مشکلات اقتصادی در اکثر کشور ها شده است که استرالیا نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. از همین رو دولت این کشور برای تامین کمبود نیروی کار و رشد اقتصاد خود اقدام به ورود کارگران از دیگر کشور ها کرده است. هرچند دریافت ویزای کار استرالیا کمی پیچیده بوده و به سادگی دیگر ویزا ها همچون ویزای تحصیلی این کشور نیست، اما مزایای کار کردن در این کشور می تواند موجب برانگیختن انگیزه افراد برای این مسیر باشد.
یکی از متداول ترین و ساده ترین راه ها برای دستیابی به اقامت دائم استرالیا و بهره مندی از مزایای شهروندی این کشور، کار در این کشور است. برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار روش های متعددی وجود دارد. با توجه به اینکه کار کردن در این کشور مستلزم دریافت ویزای کار استرالیا می باشد، می توان روش های متفاوتی را برای مهاجرت به این کشور امتحان کرد. در واقع باید گفت که کار در استرالیا این امکان را به مهاجران می دهد تا اقامت این کشور را دریافت کرده و به زندگی خود به عنوان یک شهروند استرالیایی ادامه دهند. در ادامه روش های مهاجرت به استرالیا از طریق کار آمده است:
برای کار در استرالیا می توان از چند طریق اقدام نمود که یکی از آنها سرمایه گذاری می باشد. سرمایه گذاری در استرالیا و شروع یک کسب و کار تازه می تواند به کارآفرین این امکان را بدهد تا اقامت دائم این کشور را دریافت نماید. لازم به ذکر است برای داشتن شغل جدید و یا راه اندازی کسب و کار جدید در استرالیا می بایست با ارائه مدارک و بیزینس پلن برای مهاجرت ویزای 188 این کشور را دریافت نمود.
دولت استرالیا برای جذب نیروی کار خود اقدام به برگزاری تعدادی برنامه کرده که از طریق آن می توان مجوز کار موقت در این کشور را دریافت نمود. اسکیل ورکر یا کارگر ماهر، یکی از برنامه هایی می باشد که استرالیا برای جذب نیرو از آن استفاده می کند. متقاضیان کار در این کشور از طریق این روش می بایست ویزای 491 را دریافت نمایند که این ویزا نوعی ویزای موقتی می باشد.
کار در استرالیا از طریق پیشنهاد شغلی یا جاب آفر نیز یکی دیگر از روش های کار در این کشور می باشد. در این روش متقاضی باید یک دعوت نامه یا پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمایان استرالیایی داشته باشند. علاقه مندان به کار در این کشور در این روش می بایست ویزای 186 استرالیا را دریافت کنند. این ویزا یک ویزای دائمی بوده و دارندگان این ویزا اجازه اقامت دائم در این کشور را خواهند داشت.
چنانچه برخی متقاضیان کار در استرالیا از تخصص و مهارت خاصی برخوردار باشند می توانند از طریق محاسبه امتیاز مهاجرت به استرالیا اقدام به اخذ ویزای دائم این کشور کنند. برای این کار به ویزای 189 نیاز خواهند داشت که یک ویزای مهارتی مستقل است. افرادی که در این سیستم امتیاز کافی را به دست آورند امکان کار در این کشور را خواهند داشت.
فارغ التحصیلان موسسه ها و دانشگاه هایی که از نظر آموزش استرالیا معتبر هستند و در رشته های مورد نیاز این کشور دوره تحصیل خود را به اتمام رسانده باشند، اجازه کار کردن تا سقف 18 ماه در استرالیا را خواهند داشت. این افراد می بایست ویزای کاری 476 استرالیا، تحت عنوان ویزای فارغ التحصیلان را دریافت کرده و قبل از زمان اتمام اعتبار ویزا، آن را به ویزای کار دیگر تبدیل نمایند. از جمله دانشگاه های ایرانی مورد تایید استرالیا، دانشگاه های تهران و صنعتی امیر کبیر هستند.
برخی افراد یا فارغ التحصیلان ممکن است در سطح جهانی و در زمینه های ورزشی، هنری، کاری و یا علمی دارای اختراع یا دستاوردهای به خصوصی باشند. چنین افرادی می توانند با دریافت ویزای 858 که ویزای نخبگان یا ویزای گلوبال تلنت (Global Talent) نام دارد، برای کار در استرالیا اقدام نمایند. البته باید شرایط خاص آن را برآورد کرد.
راهکارهای دیگری نیز وجود دارد که می توان آن ها را به عنوان زیرمجموعه کار در این کشور ذکر کرد یا به عنوان جایگزینی برای آن ها در نظر گرفت. به عنوان مثال، متقاضیان کار در این کشور می توانند در صورت اعلام نیاز به نیروی ماهر متخصص در برخی مواقع یک درخواست شغل موقت از استرالیا دریافت نمایند. این ویزا اقامت موقت 2 تا 4 ساله و نه دائم را برای متقاضیان فراهم می کند که به آن ویزای 482 گفته می شود.
اکثر ویزاهای کاری استرالیا امکان همراهی خانواده را نیز خواهند داشت. البته دولت استرالیا قوانینی را برای اعضای خانواده تعیین نموده است و این قوانین مشخص می کند که چه کسانی به عنوان اعضای خانواده متقاضی شناخته می شوند. در اکثریت درخواست ها، اعضای خانواده متقاضی، شریک زندگی، همسر، فرزندان یا نوادگان او هستند. با این حال تمامی ویزا های کار استرالیا و زیر کلاس های مختلف آن از یک اصل پیروی نمی کنند. چرا که برای برخی مجوز های کاری، ممکن است متقاضی اجازه به همراه داشتن اعضای خانواده خود را نداشته باشد. تمام این تصمیمات بستگی به نوع ویزایی دارد که شخص برای آن درخواست می دهد. به عنوان یک نمونه، افرادی که برای ویزای 403 درخواست می دهند، اجازه همراهی اعضای خانواده خود و آوردن آن ها به استرالیا را ندارند.
مهاجرت کاری به استرالیا با خانواده برای افرادی که از طریق سرمایه گذاری وارد این کشور می شوند بسیار آسان است. این افراد با اثبات دارایی کافی برای پوشش هزینه های خود و خانواده خود، می توانند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به استرالیا ببرند و حتی اجازه زندگی و تحصیل در این کشور را هم داشته باشند. چنانچه افرادی اقامت دائم استرالیا را داشته باشند امکان ایفای نقش یک اسپانسر را خواهند داشت. به این ترتیب می توانند برای اعضای خانواده خود مجوز اقامت دائم و یا موقت استرالیا را بگیرند. به این روش اسپانسرشیپ اعضای خانواده گفته می شود که برای افرادی که توانایی مالی کافی داشته باشند روشی بسیار متداول و پرطرفدار است.
البته افرادی که اسپانسر یا حامی خاصی در استرالیا داشته باشند نیز از طریق درخواست برای ویزای زیر کلاس 190 قادر خواهند بود که برای اعضای خانواده خود هم ویزای همراه استرالیا را درخواست دهند. در صورت موافقت با درخواست، این اعضا اجازه همراهی با متقاضی کار در استرالیا را خواهند داشت. در نهایت می توان گفت که داشتن اقامت دائم استرالیا، امکان به همراه بردن خانواده به طور همزمان را به فرد می دهد، اما در سایر شرایط معمولا متقاضیان کار در این کشور پس از ورود به این کشور اقدام به دریافت ویزای همراه برای اعضای خانواده خود و آوردن آن ها به استرالیا می کنند.
شرایط کار در استرالیا
مهاجرت به هر یک از کشورهای خارجی قوانین و آداب معین شده آن کشور را دارد. شرایط کار در استرالیا نیز با توجه به نوع تقاضای فرد و شغلی که برای آن درخواست مهاجرت دارد متفاوت است. علاوه بر شرایط و ضوابط تعیین شده از طرف دولت استرالیا و کارفرمایان این کشور، متقاضیان می بایست از نظر قوانین ویزای مورد نظر نیز واجد شرایط اخذ ویزای کار استرالیا باشند. با توجه به این مسئله که حتی اقامت موقت در این کشور نیز می تواند در دراز مدت منجر به اخذ ویزای استرالیا و اقامت دائم در این کشور شود، سالانه تعداد متقاضیان ویزای کار این کشور رو به افزایش است. در این بخش برخی از مهم ترین شرایط کار در این کشور ذکر شده است که در مورد هر نوع مهاجرت کاری متفاوت خواهد بود.
اولین شرط مهاجرت به استرالیا از طریق کار این است که رشته شغلی متقاضی جزو مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد. به طور کلی می توان گفت که دولت استرالیا در برخی مشاغل همچون مهندسی و فنی، آموزش و مدیریت و امور مالی نیاز به نیروی ماهر و متخصصان بیشتری دارد. از این رو می توان هر ساله مهم ترین مشاغل مورد نیاز این کشور را بررسی کرده و سپس اقدام به کار در این کشور کرد. برای مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری در بازار کار این کشور می بایست فرد شرایط خاصی را برای استفاده از این روش داشته باشد. این شرایط عبارتند از:
شرایط کار در استرالیا از طریق سرمایه گذاری |
متقاضی یک کسب و کار قدیمی داشته باشد یا یک کسب و کار جدید را شروع کند. |
متقاضی حداکثر 55 سال سن داشته باشد. |
متقاضی باید معرف داشته باشد. |
متقاضی باید حداقل 65 امتیاز کسب کرده باشد. |
افرادی که از طریق برنامه اسکیل ورکر تقاضای ورود به بازار کار این کشور را دارند باید شرایط ویژه این برنامه را برآورد کنند. این شرایط در لیست زیر آورده شده است.
شرایط کار در استرالیا از طریق اسکیل ورکر (Skill Worker) |
درخواست برای کار کردن در مناطق کم جمعیت استرالیا باشد. |
متقاضی حداکثر 45 سال سن داشته باشد. |
متقاضی باید معرف داشته باشد. |
متقاضی باید حداقل 65 امتیاز کسب کرده باشد. |
برای کار در استرالیا از طریق پیشنهاد شغلی، شرایط سنی تعیین شده توسط کارفرمایان استرالیایی معمولا تا سن 45 سالگی است. اما برای این روش هیچ گونه شرایطی در مورد کسب امتیاز حد نصاب وجود نخواهد داشت. بلکه بلافاصله پس از دریافت پیشنهاد شغلی یا دعوت نامه می توان اقدام به دریافت ویزای کار استرالیا کرد. علاوه بر موارد گفته شده، برخی دیگر از مهم ترین شرایط کار در این کشور و دریافت ویزای کار این کشور در لیست زیر آورده شده اند. این موارد در بین تمامی روش های مهاجرت کاری مشترک است.
شرایط عمومی کار در استرالیا |
داشتن حداقل 18 سال و حداکثر 45 سال سن |
داشتن تحصیلات یا سابقه شغلی مرتبط با شغل مورد نظر |
داشتن سلامت و توانایی جسمی و روحی کافی برای انجام کار در استرالیا |
داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی و مدرک زبان معتبر |
نداشتن پیشینه کیفری |
داشتن توانایی مالی کافی برای زندگی در استرالیا |
همان طور که در بخش قبل آورده شد، فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر نیز می توانند با اخذ ویزای کار استرالیا به این کشور مهاجرت کنند. اما این روش نیز شرایط خاصی را می طلبد. از جمله این شرایط آن است که چنین افرادی می بایست سابقه تحصیلی درخشان و مناسبی را در دانشگاه های مورد تایید استرالیا داشته باشند. علاوه بر این متقاضیان می بایست در رشته های مورد نیاز استرالیا تحصیل کرده باشند و از همه مهم تر تا قبل از 31 سالگی برای مهاجرت از این طریق اقدام کنند.
مدارک لازم برای کار در استرالیا
برای کار در استرالیا برخی از شرکت ها، کارفرمایان و مدیران استخدام استرالیا ممکن است در فرآیند درخواست شغل، از متقاضیان درخواست ارائه اطلاعات از یک معرف یا مرجع را داشته باشند. این را می توان به عنوان یک نشانه خوب در نظر گرفت چرا که اکثر افرادی که از آن ها درخواست معرفی مرجع می شود، به عنوان یک نامزد بالقوه برای آن موقعیت شغلی حساب شده اند. در نتیجه این افراد شانس بیشتری برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار خواهند داشت. بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا، یکی از مهم ترین مدارک لازم برای کار در استرالیا یا اصلی ترین اطلاعات برای این فرآیند، اطلاعات یک یا چند معرف یا مرجع است.
اکثر شرکت های استرالیایی ممکن است مراجع معرفی شده متقاضیان را بررسی کنند تا اطلاعاتی که فرد در رزومه یا مصاحبه خود ارائه کرده است، توسط آن مرجع مورد تایید قرار بگیرد. بهتر است نام و اطلاعات تماس اساتید دانشگاهی قبلی یا کارفرمایان اخیر را که متقاضی در طول 3 سال اخیر با آن ها ارتباط داشته است برای کارفرمایان ارسال کرد. حساس ترین مرحله کار در استرالیا، مرحله دریافت ویزای کاری این کشور و ارائه مدارک لازم برای درخواست ویزا است. در این مرحله دقت و برنامه ریزی دقیق متقاضیان اهمیت بالایی خواهد داشت. مدارک لازم برای اخذ ویزای کار استرالیا در لیست زیر آورده شده است.
پاسپورت معتبر
کپی برابر اصل صفحه اول و دوم پاسپورت
مدارک شناسایی به همراه ترجمه رسمی آن ها همچون شناسنامه و کارت ملی
مدارک شناسایی فرزندان به همراه ترجمه رسمی
ترجمه رسمی سند ازدواج برای متقاضیان متاهل
ترجمه رسمی مدارک تحصیلی متقاضی
مدرک زبان انگلیسی معتبر
رزومه تحصیلی و شغلی متقاضی
نامه حمایت اخذ شده از کارفرما (برای ویزای حمایتی)
دعوت نامه کار (برای افراد دارای پیشنهاد شغلی)
گواهی سلامت پزشکی
فرم تکمیل شده درخواست ویزا
گواهی نداشتن سوء پیشینه کیفری
پرداخت هزینه درخواست ویزا و بررسی مدارک
علاوه بر تکمیل بودن مدارک نام برده شده در لیست بالا، صحت مدارک و جعلی نبودن آن ها و همچنین مخدوش نبودن مدارک در روند اخذ ویزا و نتیجه درخواست اهمیت بسیار زیادی دارد. به متقاضیان ویزای کار استرالیا توصیه می شود که در بازه تخصیص داده شده برای جمع آوری مدارک، دقت و زمان کافی را به کار ببرند تا احتمال موافقت با درخواست آن ها بالاتر رود و ویزای آن ها ریجکت نشود.
هزینه کار در استرالیا
مهاجرت به یک کشور خارجی هزینه های زیادی برای متقاضیان خواهد داشت. مهاجرت به استرالیا نیز صرف نظر از نوع مهاجرت، هزینه های متنوعی را به افراد تحمیل خواهد کرد. هزینه کار در استرالیا نیز با توجه به نوع ویزای مورد نظر متقاضی ممکن است متغیر باشد، اما در حالت کلی می توان 3 مدل هزینه را برای هر یک از روش های مهاجرت کاری در نظر گرفت. اولین بخش از هزینه کار در استرالیا شامل آن دسته مخارجی است که فرد باید بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا برای اخذ ویزای کاری این کشور بپردازد.
با نظر به این که هر فرد چه نوع ویزایی را مد نظر قرار می دهد و با چه هدفی قصد مهاجرت به استرالیا از طریق کار را دارد، هزینه ویزای کاری استرالیا نیز کم و بیش متفاوت می شود. بدون استثنا برای درخواست ویزای هر کشور، همچون استرالیا باید میزانی سپرده بانکی را به عنوان گواهی تمکن مالی کنار گذاشت. در برخی مواقع نیز متقاضی می تواند از پرداخت هزینه ویزا معاف شود. در صورتی که متقاضی نماینده یک کشور دیگر باشد و قصد ورود به استرالیا را داشته باشد می تواند بدون هزینه، ویزای استرالیا را دریافت کند. هزینه ویزای کار استرالیا در جدول زیر آورده شده است.
فرد | هزینه بررسی مدارک ویزای کار استرالیا |
متقاضی اصلی |
4115 دلار استرالیا |
همسر متقاضی و فرزندان بالای 18 سال |
2055 دلار استرالیا |
فرزندان کم تر از 18 سال |
1030 دلار استرالیا |
در بخش دوم، آن دسته از افرادی که از طریق سیستم امتیاز دهی استرالیا قصد درخواست مهاجرت کاری به این کشور را دارند باید مبلغی را به عنوان هزینه ثبت نام در سامانه اسکیل سلکت (SkillSelect) نیز کنار بگذارند. این مبلغ نسبت به کشوری همچون کانادا رقمی قابل توجه داشته و ممکن است تامین این هزینه برای برخی متقاضیان دشوار باشد. این مبلغ حدود 4500 دلار تعیین شده است. در نهایت افرادی که موفق به اخذ ویزای کاری استرالیا و ورود به این کشور می شوند، باید در اندیشه تامین مخارج زندگی خود در این کشور و هزینه های زندگی در استرالیا باشند.
هزینه هایی همچون اجاره یا خرید مسکن، خوراک و پوشاک، حمل و نقل، خدمات آب و برق و گاز و غیره، همگی جزو زیر مجموعه های هزینه های زندگی در استرالیا قرار می گیرند که بخش سوم هزینه کار در استرالیا را تشکیل می دهند. با توجه به شهر محل اقامت یک فرد مهاجر، میزان هزینه های زندگی در استرالیا متفاوت خواهد بود. به طور مثال، زندگی در ملبورن و سیدنی گران تر از سایر نقاط استرالیا است. در جدول زیر مواردی از مهم ترین هزینه های زندگی در استرالیا آورده شده است.
پارامتر | هزینه زندگی در استرالیا در هر ماه |
متوسط هزینه زندگی یک خانواده |
4878 دلار استرالیا |
متوسط هزینه زندگی یک شخص |
1354 دلار استرالیا |
یک وعده غذایی ارزان |
20 دلار استرالیا |
کارت حمل و نقل ماهانه |
152 دلار استرالیا |
1 لیتر بنزین |
2 دلار استرالیا |
خدمات برق، گرمایش و غیره |
202 دلار استرالیا |
اینترنت |
77 دلار استرالیا |
اجاره آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر |
1860 دلار استرالیا |
اجاره آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر |
3169 دلار استرالیا |
در کنار تمامی هزینه های گفته شده، برای افرادی که در فرآیند پیدا کردن کار در این کشور قرار می گیرند بسیاری هزینه های جانبی دیگر نیز وجود خواهد داشت. این هزینه ها را نیز می توان در دسته هزینه های شرکت در آمون زبان و دریافت مدرک، هزینه ترجمه رسمی مدارک، هزینه دریافت مشاوره و یا راهنمایی از وکیل مهاجرت، هزینه بررسی املاک، تمکن مالی و غیره قرار داد.
ویزای کاری استرالیا
دریافت ویزای کار استرالیا مهم ترین پیش زمینه برای ورود افراد به این کشور است. بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا با داشتن ویزای کار این کشور می توان با توجه به نوع زیر کلاس ویزای دریافت شده، به صورت دائم و یا موقت در استرالیا به زندگی و کار پرداخت. افراد دارای شرایط ذکر شده در قسمت پایین، می توانند برای دریافت ویزای کار استرالیا و مهاجرت به استرالیا از طریق کار اقدام کنند.
افرادی که در لیست مشاغل اول استرالیا قرار دارند و از طرف دولت استرالیا و یا کارفرمایان این کشور حمایت دریافت می کنند.
افرادی که یک پیشنهاد شغلی یا دعوت نامه از شرکت های استرالیایی دریافت می کنند.
افرادی که امتیاز لازم در سیستم SkillSelect را کسب می کنند.
افرادی که دارایی کافی خود را برای سرمایه گذاری در استرالیا و کارآفرینی در این کشور اثبات کرده اند.
افرادی که به عنوان استعداد درخشان شناخته شده و رشته تحصیلی و موسسه تحصیلی آن ها مورد تایید استرالیا قرار می گیرد.
افراد نام برده شده در لیست بالا باید حساسیت کافی را نسبت به تهیه و جمع آوری مدارک لازم برای ویزای کار استرالیا به خرج دهند. قدم اول از مراحل اخذ ویزای کار در استرالیا اختصاص دادن زمان کافی برای ارزیابی مدارک است. این ارزیابی معمولا چند ماه به طول می انجامد. پس از آن در صورت تایید و مثبت بودن نتیجه ارزیابی باید مدارک لازم برای اخذ ویزا را تحویل سفارت استرالیا داد. در یک بازه چند ماهه دیگر، سفارت استرالیا صحت مدارک تحویل داده شده و عدم وجود نقص در آن ها را مورد بررسی قرار می دهد.
هرچه امتیاز متقاضی بالاتر باشد، امکان تسریع در امر رسیدگی به درخواست نیز وجود دارد. در برخی موارد روند بررسی درخواست ها تا 24 ماه نیز طولانی خواهد شد. در صورت موافقت با درخواست متقاضی، ویزای کار استرالیا برای او صادر خواهد شد. در این صورت فرد می تواند برای سفر به استرالیا برنامه ریزی کرده و در کنار همراهان به استرالیا وارد شود. متقاضی و خانواده او چنانچه ویزای موقت کاری را دریافت کرده باشند تحت شرایطی اجازه تمدید آن را نیز خواهند داشت.
انواع ویزای کاری استرالیا
شرایط دریافت ویزای کار در استرالیا کاملا به نوع ویزایی بستگی دارد که متقاضی برای آن درخواست می دهد. در این بخش در ابتدا تمامی دسته های ویزای کار استرالیا را بررسی کرده و سپس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا را ذکر شده است. به طور کلی ویزا های کار استرالیا به 2 نوع ویزای کار دائمی و ویزای کار موقت تقسیم بندی می شود. جدول زیر انواع ویزاهای استرالیا را به همراه مورد استفاده هر یک در بر دارد.
نام ویزا | مورد استفاده ویزا |
ویزای دائمی (زیرکلاس 189) |
این ویزا تقاضاهای بیشتری دارد چراکه علاوه بر نداشتن محدودیت برای اقامت در استرالیا، نیازی به داشتن حامی مالی نیز ندارد. کسب امتیاز لازم برای این ویزا از شرایط اصلی دریافت آن است. از دیگر شروط دریافت آن نیز وجود عنوان شغلی در لیست اول شغل های استرالیا (MTLSSL) است. |
ویزای دائمی (زیرکلاس 190) |
همانند ویزای زیرکلاس 189 است، اما برای دریافت آن متقاضی نیاز به داشتن یک حامی (اسپانسر) مالی ایالتی در استرالیا دارد. این حمایت مالی برای کار کردن در مناطق کم جمعیت استرالیا ارائه می شود. شرط دریافت این ویزا، ارائه تعهدنامه برای کار کردن و اقامت به مدت حداقل 2 سال در یک ایالت استرالیا است. حداقل امتیاز لازم 65 امتیاز است. (لزوم کسب حداقل 60 امتیاز + 5 امتیاز حمایت ایالتی) |
ویزای دائمی (زیرکلاس 132) |
این ویزا، ویزای سرمایه گذاری نیز نامیده می شود و به دلیل امکان همراهی اعضای خانواده طرفداران بسیاری دارد. برای اقدام از این طریق باید متقاضی حداقل 1 و نیم میلیون دلار را صرف سرمایه گذاری در استرالیا کند. یکی از شرایط دریافت این ویزا، داشتن حداکثر سن 55 سال است. از مزایای این ویزا امکان اقامت دائم در استرالیا است. |
ویزای موقت با اسپانسر ایالتی (زیرکلاس 491) |
این ویزا همانند ویزای 190 استرالیا نیاز به حمایت ایالتی استرالیا دارد، اما مدت اعتبار این ویزا 5 سال است. حداقل امتیاز لازم برای دریافت آن 65 امتیاز است. (لزوم کسب حداقل 50 امتیاز + 15 امتیاز حمایت ایالتی) |
ویزای موقت با اسپانسر خویشاوندان نزدیک مقیم استرالیا (زیرکلاس 491) |
این ویزا تنها از نظر نوع حمایت مالی با ویزای ایالتی متفاوت است. برای دریافت آن می بایست یکی از خویشاوندان نزدیک متقاضی در یکی از مناطق کم جمعیت استرالیا ساکن باشد. بعد از دریافت ویزای دائم می توان به شهرهای پرجمعیت همچون سیدنی، ملبورن یا بریزبن منتقل شد. |
ویزای موقت (زیرکلاس 188) |
دارندگان این ویزا تا مدت 5 سال حق زندگی و کار کردن در استرالیا را دارند. این ویزا را می توان به مدت 2 سال دیگر نیز تمدید کرد. برای این ویزا می توان از طریق نوآوری تجاری و یا سرمایه گذاری اقدام کرد. |
برای دریافت ویزای زیر کلاس 188 که ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی نیز نامیده می شود، متقاضی می بایست شرایط خاصی را داشته باشد تا بتواند برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار اقدام کند. این شرایط در لیست زیر آورده شده اند.
متقاضیان حداکثر تا 55 سالگی می توانند این ویزا را دریافت کنند.
دریافت یک دعوت نامه از طرف یکی از ایالت های استرالیا الزامی است.
حداقل امتیاز برای این روش، کسب 65 امتیاز است.
متقاضی باید دارای کسب و کاری با حداقل 2 سال سابقه باشد.
همانطور که اشاره شد، ویزای کار در استرالیا انواع مختلفی دارد. متقاضی می بایست برای درخواست و دریافت هر یک از این ویزا ها شرایط ویژه ای را داشته باشد. به عنوان نمونه، چنانچه فردی قصد کار در استرالیا از طریق روش اسکیل سلکت را داشته باشد، می تواند بعد از دریافت حد نصاب امتیاز لازم، برای ویزای کار این کشور درخواست دهد.
تمدید ویزای کار در استرالیا
آن دسته از افرادی که با داشتن شرایط و الزامات موفق به اخذ ویزای دائمی استرالیا می شوند، امکان اقامت دائم در این کشور را خواهند داشت و این ویزا نیازی به تمدید ندارد، اما تعداد زیادی از ویزا های کاری استرالیا از نوع ویزا های موقت بوده و متقاضیان در فکر اتمام اعتبار این ویزا و تمدید ویزای کار در استرالیا خواهند بود. بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا اکثریت ویزا های کار موقتی استرالیا برای مدتی مشخص قابلیت تمدید خواهند داشت. در شرایطی نیز می توان پس از مدتی کار و زندگی در استرالیا، ویزای موقت این کشور را به ویزای دائمی تبدیل نمود. در حالی که برای برخی ویزا های موقت چنین امکانی وجود ندارد.
به عنوان مثال، ویزای فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر یا همان ویزای زیر کلاس 476، امکان تمدید ندارد. بر همین اساس دارندگان آن تنها تا 18 ماه اجازه زندگی و کار در استرالیا را دارند. در صورتی که متقاضی علاقه مند به ادامه فعالیت در این کشور باشد، می بایست نوع ویزای خود را به ویزای دیگری تبدیل نماید. بر خلاف آن، ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی استرالیا تحت عنوان ویزای زیرکلاس 188 که یک نوع ویزای موقتی 4 ساله است، هم امکان تمدید و هم امکان تبدیل به یک ویزای سرمایه گذاری را دارد. از طرف دیگر می توان پس از 2 تا 4 سال برای دریافت اقامت دائم استرالیا اقدام نمود.
ویزا های موقت، مجوز های رسمی محدودی برای دارندگان ویزا در استرالیا هستند. در مواردی فرد مجبور است بیشتر از آن چه در اصل ویزای او اجازه می دهد در استرالیا بماند. وزارت امور خارجه این کشور قوانین سختگیرانه ای را قرار داده است که دارندگان ویزا برای تمدید ویزای خود در استرالیا باید از آن ها پیروی کنند. در شرایط زیر می توان ویزای موقت استرالیا را تمدید کرد.
متقاضی به دلایل پزشکی نمی تواند به کشور خود بازگردد.
از دوستان نزدیک یا خانواده متقاضی، کسی به شدت بیمار بوده یا فوت کرده باشد.
در کشور مبدا متقاضی یک بلای طبیعی وجود داشته باشد.
در کشور مبدا متقاضی یک وضعیت سیاسی همچون جنگ یا ناآرامی وجود داشته باشد.
بر اساس مطالب ذکر شده افرادی که تصمیم به مهاجرت به استرالیا از طریق کار دارند، باید پیش از هر اقدامی از شرایط و هدف خود آگاه باشند. سپس می توانند روش مهاجرتی مناسب خود را انتخاب کرده و بر اساس شرایط ویزای کاری مورد نظر، مدارک لازم را تهیه نمایند. افراد می توانند در این خصوص و برای آشنایی با جزئیات هر روش مهاجرتی، با وکلای مهاجرتی فعال در این حوزه مشورت کنند.
نحوه کاریابی در استرالیا
اسکیل سلکت (SkillSelect) یک برنامه مهاجرت به استرالیا است. این سیستم کارگران ماهر بین المللی که متقاضی مهاجرت به استرالیا از طریق کار هستند را با کارفرمایان استرالیایی تطبیق می دهد. این سیستم بسیار شبیه به یک تابلوی کار آنلاین است که کارگران را بر اساس مهارت ها و نیازهای ایشان به کارفرمایان وصل می کند. روش اسکیل سلکت از متداول ترین روش های کار در استرالیا است که در این بخش مراحل اقدام برای این کار با جزئیات بررسی شده است.
کارگران خارجی با بهره گیری از سامانه اسکیل سلکت می توانند در مورد سوابق و مهارت های خود اطلاعاتی را وارد کنند و بر این اساس، کارفرمایان می توانند مشخصات کارگران را بررسی کرده و آن ها را برای درخواست ویزا معرفی کنند. در برخی موارد نیز ممکن است درخواست ویزا از طرف دولت استرالیا باشد. برای کار در استرالیا از طریق روش اسکیل سلکت که یک سرویس آنلاین است، باید مراحل خاصی را به ترتیب انجام داد. این مراحل به ترتیب در زیر آورده شده است.
در ابتدا مرحله ارزیابی مهارت یا Skill Assessment است که باید از طریق یک سازمان ارزیابی مرتبط، مهارت های شغلی متقاضی مورد ارزیابی قرار بگیرد. این مرحله گاها تا ۳ ماه نیز طول می کشد.
متقاضی سپس می بایست در سیستم SkillSelect اطلاعات شخصی خود را برای ایجاد یک حساب کاربری وارد نماید. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، کشور محل تولد، جنسیت، مشخصات پاسپورت استرالیا و تابعیت، محل سکونت متقاضی، وضعیت تاهل و غیره می باشد.
متقاضی باید اطلاعات وارد شده را تایید کرده و با ارائه یک آدرس ایمیل و رمز عبور دلخواه حساب کاربری خود را تایید و ایجاد کند.
سیستم SkillSelect شماره شناسایی را برای متقاضی ایمیل می کند که متقاضی به این شماره شناسایی برای ورود به سیستم نیاز خواهد داشت و باید آن را به خوبی حفظ کند.
متقاضی می بایست با شماره شناسایی و رمز عبور خود به سامانه SkillSelect وارد شده و هر بخش را با اطلاعات خود کامل نماید. در این بخش می توان برنامه را در هر زمان ذخیره کرد و مجددا به آن بازگشت.
در مرحله بعد باید نوع ویزای مورد نظر متقاضی و همچنین نوع آزمون زبان انگلیسی و نمره کسب شده او مشخص گردد.
هر فرد باید با توجه به سابقه تحصیلی خود، اطلاعات مدرک تحصیلی خود همچون نام دوره، نام موسسه، نام کشور و همچنین تاریخ شروع و پایان دوره تحصیلی را وارد نماید.
اطلاعات ارزیابی مهارت های شغلی همچون نام شغل، نام مرجع ارزیابی، تاریخ ارزیابی مدارک متقاضی و شماره مرجع ارائه شده نیز می بایست به دقت وارد شود.
هر متقاضی باید اطلاعات سابقه شغلی خود و استخدام در مشاغل گذشته را نیز ارائه دهد. برای هر شغل اطلاعات عنوان موقعیت، نام کارفرما، کشور، تاریخ شروع و پایان همکاری، ارتباط شغل سابق با شغل مورد تقاضای فرد و غیره به درستی ارائه گردد.
در نهایت متقاضی باید تمامی اطلاعات وارد شده را مجددا بررسی کرده و از صحت آن ها اطمینان حاصل کند. سپس قسمت های مربوط به تایید اطلاعات را علامت بزند. با اتمام این مراحل می توان درخواست را تایید و ارسال کرد.
در پایان در سیستم اسکیل سلکت می توان یک فایل PDF از درخواست متقاضی و یک فایل نیز به عنوان تفکیک امتیازات دانلود و ذخیره کرد.
اداره مهاجرت استرالیا امتیازات فرد را در سیستم SkillSelect بررسی کرده و در صورت کسب حدنصاب امتیاز یک دعوت نامه برای فرد ارسال شده و متقاضی می تواند درخواست ویزای خود را ارائه دهد.
در آخرین قدم، متقاضی باید درخواست ویزا (Visa Application) خود را ارسال نماید. تمامی مدارک لازم برای متقاضی و همراهان او نیز باید به اداره مهاجرت استرالیا تحویل داده شود.
سفارت استرالیا مدارک را بررسی کرده و در صورت کامل بودن و تطبیق داشتن با درخواست سیستمی فرد، ویزای کاری استرالیا را صادر خواهد کرد. بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا معمولا بازه زمانی بررسی درخواست ها و مدارک توسط اداره مهاجرت استرالیا متفاوت است، اما به طور میانگین می توان گفت که این فرآیند حدود 9 ماه و گاها تا 2 سال به طول می انجامد. افرادی که واجد شرایط دریافت ویزای استرالیا باشند، پس از دریافت آن می توانند به این کشور سفر کرده و در رشته شغلی تعیین شده مشغول به فعالیت شوند.
کارآفرینی در استرالیا
دریافت ویزای کارآفرینی در استرلیا مستلزم ارائه مدارک مبنی بر دارایی های کافی متقاضی و همسر او می باشد. این دارایی می بایست حداقل رقمی حدود 1250000 دلار استرالیا گزارش شود که شامل ملک، دارایی نقدی، ماشین و غیره می شود. بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا ویزای کارآفرینی زیرکلاس 188 برای فرد اقامت موقت 5 ساله را به دنبال خواهد داشت. همچنین افراد می توانند در صورت نیاز، این ویزا را به مدت 2 سال دیگر نیز تمدید کنند. در ادامه دیگر شرایط لازم برای دریافت ویزای کارآفرینی آمده است:
حداقل سرمایه منتقل شده به استرالیا باید 200000 دلار استرالیا باشد.
متقاضی باید متعهد شود که قوانین استرالیا را در این کشور رعایت خواهد کرد.
دریافت کننده ویزا باید تعهد بدهد که پس از دریافت ویزای استرالیا تا حداکثر 2 سال این مبلغ را به استرالیا منتقل می کند.
گردش مالی حساب متقاضی می بایست در بازه 2 ساله در 4 سال اخیر دست کم 750000 دلار استرالیا باشد.
لازم به ذکر است که داشتن نمره زبان برای دریافت ویزای کارآفرینی استرالیا الزامی نمی باشد. مدارک دیگر همچون داشتن گواهی عدم سوء پیشینه و یا گواهی سلامت پزشکی برای خود متقاضی و خانواده همراه او برای دریافت این ویزا نیز الزامی است. در نهایت افرادی که موفق به اخذ ویزای کارآفرینی زیرکلاس 188 استرالیا خواهند شد، به تعداد دفعات مورد نظر خود می توانند از استرالیا خارج شوند. تا زمانی که اعتبار ویزا به پایان نرسیده باشد، حق کار و زندگی برای دارندگان این ویزا محفوظ است.
شرایط گرفتن اقامت از طریق کار در استرالیا
دارندگان ویزا های دائم استرالیا هیچ گونه نیازی به تبدیل ویزای کار به اقامت دائم استرالیا نخواهند داشت. چرا که چنین افرادی از زمانی که ویزای دائمی استرالیا را دریافت می نمایند و از بدو ورود آن ها به استرالیا، اقامت دائم این کشور را خواهند داشت. به همین دلیل ویزا های دائمی استرالیا محبوبیت زیادی در بین متقاضیان مهاجرت به استرالیا از طریق کار دارد. مهم ترین نکته این است که دارنده ویزای دائم استرالیا و همچنین خانواده او می توانند به صورت نامحدود در استرالیا ساکن شوند.
افرادی که اقامت موقت استرالیا را دارند نیز قادر به تبدیل ویزا به اقامت دائم خواهند بود. دارندگان ویزای مهارتی موقت و همچنین ویزای موقت فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر استرالیا می توانند پس از اتمام اعتبار ویزای خود برای اقامت دائم استرالیا اقدام کنند. افرادی که با ویزای 5 ساله برای کار کردن وارد استرالیا می شوند، پس از گذشت 3 سال از کار کردن و زندگی در نواحی کم جمعیت استرالیا قادر به تبدیل ویزای مهاجرت کاری خود به اقامت دائم استرالیا هستند. البته این در صورتی است که شغل این افراد در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا قرار گرفته باشد.
دارندگان ویزای موقت سرمایه گذاری و کارآفرینی در استرالیا که مدت اقامت آن ها تا 4 سال می باشد، پس از گذشت 2 الی 4 سال می توانند درخواست اقامت دائم در استرالیا را داشته باشند. در صورت نداشتن سوء پیشینه در این کشور و همچنین رعایت دیگر قوانین و شرایط، امکان دریافت اقامت دائم برای این افراد وجود خواهد داشت. در این نوع ویزا فرد موظف است مبلغ حداقل 1 و نیم میلیون دلار استرالیا را در مدت 4 سال در استرالیا سرمایه گذاری کند. در صورتی که دارنده این ویزای موقت، قصد اقامت دائم در استرالیا را داشته باشد می تواند پس از گذشت 4 سال این مبلغ را پس گرفته و برای اقامت دائم درخواست دهد.
بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا تمامی اقامت های کاری موقت استرالیا امکان درخواست برای اقامت دائم و شهروندی این کشور را نیز خواهند داشت. چنانچه حتی فرد بتواند پس از 4 سال زندگی در استرالیا یک پیشنهاد شغلی یا دعوت نامه از کارفرما دریافت کند به راحتی امکان دریافت اقامت دائم استرالیا را خواهد داشت. افرادی که مدت زمان کافی یعنی 4 سال را در استرالیا زندگی کرده باشند می توانند برای برخورداری از مزایای شهروندی این کشور درخواست اقامت دائم دهند. شرایط اقامت از طریق کار در استرالیا در زیر آورده شده است.
اثبات زندگی در استرالیا به مدت 4 سال
داشتن اطلاعات کافی در مورد قوانین استرالیا
داشتن قصد ادامه کار و زندگی در استرالیا
نداشتن پیشینه کیفری یا سابقه نقض قوانین استرالیا
ارائه درخواست اقامت دائم به اداره مهاجرت
شرکت در آزمون شهروندی استرالیا
افرادی که حدود 18 تا 59 سال سن داشته باشند می بایست آزمون شهروندی استرالیا را پشت سر بگذارنند تا صلاحیت دریافت اقامت دائم این کشور را اثبات کنند. آزمون شهروندی استرالیا شامل سوالاتی در مورد قوانین این کشور و همچنین میزان توانایی فرد در زبان انگلیسی است. چنانچه متقاضی موفق به دریافت اقامت دائم استرالیا شود از حقوق کامل شهروندان و امکانات آن ها بهره مند خواهد شد.
کار در استرالیا بدون مدرک زبان
درصد زیادی از متقاضیان ورود به بازار کار استرالیا، یادگیری زبان انگلیسی و گذراندن آزمون های استاندارد بین المللی این زبان را به عنوان یک معضل بزرگ در مسیر مهاجرت خود قلمداد می کنند. هزینه زیاد آزمون های زبان همچون تافل و آیلتس در ایران و مشکلاتی که داوطلبان برای مطالعه و شرکت در این آزمون ها دارند منجر به این می شود که افراد به دنبال راه هایی برای مهاجرت کاری به استرالیا بدون مدرک زبان باشند.
در مطالب پیشین ذکر شد که سیستم محاسبه امتیاز مهاجرت به استرالیا برای اعطای ویزای کار به متقاضیان و میزان امتیازی که افراد از طریق مدارک ارائه شده خود به دست می آورند، تاثیر بسیار زیادی در موفقیت آن ها در اخذ ویزای کار استرالیا و مهاجرت به استرالیا از طریق کار خواهد داشت. یکی از بخش های مشمول امتیاز در این سیستم، امتیاز مدرک زبان و نمره کسب شده فرد است. هرچند براساس تجربیات افراد، تاکنون برخی بدون داشتن مدرک زبان موفق به کسب ویزای کار استرالیا شده اند، اما به دلیل افزایش آمار رقیبان، داشتن نمره زبان بالا می تواند یک تاثیر عالی در درخواست فرد داشته باشد.
هرچه تسلط فرد بر زبان انگلیسی بیشتر باشد، امتیاز کسب شده و به تبع شانس پذیرش او نیز بالاتر خواهد رفت، تا جایی که می توان تا سقف 20 امتیاز را تنها از راه مدرک زبان کسب کرد. هرچند در برخی از روش های مهاجرت کاری به استرالیا همچون سرمایه گذاری نیازی به ارائه مدرک زبان نیست، اما بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا داشتن دانش کافی در مهارت های مختلف زبان انگلیسی، زندگی کردن، فعالیت در بازار کار استرالیا و همچنین ارتباط با مردمان این کشور را برای دارندگان ویزا تسهیل خواهد کرد.
حقوق و درآمد کار در استرالیا
افرادی که قصد مهاجرت به استرالیا از طریق کار را دارند، یکی از اولین مسائلی که در هنگام بررسی شرایط اخذ ویزای کار استرالیا ممکن است با آن مواجه شوند، سطح دستمزدی است که کارگران و کارمندان این کشور دریافت می کنند. دستمزد ها در استرالیا در میان سایر کشور هایی که مهاجران زیادی دارند بسیار عالی است. به طور کلی میزان حقوق از 90 هزار تا 108 هزار دلار استرالیا یک حقوق خوب و مناسب محسوب می شود. این حقوق در هر ماه حدود 7500 تا 9000 دلار استرالیا است.
هرچند میانگین حقوق در کشور 90 هزار دلار استرالیا می باشد، اما در شهر های بزرگی همچون سیدنی یا ملبورن می توان این حقوق را تا حتی 150 هزار دلار در سال نیز افزایش داد. با توجه به هزینه های زندگی در این کشور می توان انتظار داشت که با مدیریت حقوق دریافتی امکان تجربه یک زندگی راحت در این کشور برای مهاجران نیز وجود دارد. میانگین درآمدها در استرالیا ساعتی 36 دلار استرالیا گزارش شده است. میانگین حقوق و درآمد مهاجرت کاری به استرالیا برای برخی از مشاغل در جدول زیر به صورت حقوق سالانه آورده شده است.
موقعیت شغلی | حقوق سالانه به دلار استرالیا |
حسابدار |
92658 دلار |
معمار |
133570 دلار |
تحلیلگر کسب و کار |
110,104 دلار |
پرستار بچه |
58500 دلار |
نجار |
74774 دلار |
مهندس برق |
110650 دلار |
سرآشپز |
59500 دلار |
متخصص قلب و عروق |
195731 دلار |
راهنمای تور |
70000 دلار |
توسعه دهنده back end |
140000 دلار |
مترجم |
107835 دلار |
مامور پلیس |
68595 دلار |
وکیل |
116921 دلار |
نویسنده محتوا |
91,831 دلار |
صندوقدار |
61995 دلار |
تکنیسین آزمایشگاه |
75185 دلار |
برخی از مشاغل با درآمد خوب در استرالیا عبارتند از متخصصان معدن که برخی از بالاترین دستمزد ها را در کشور دریافت می کنند. کارشناسان کامپیوتر نیز با حقوق تمام وقت 109309 دلار استرالیا در این کشور حقوق خوبی را دریافت می کنند که البته این رشته ها شانس شغلی بالایی در همه کشور ها دارند. مشاغل مالی و بیمه با میانگین حقوق تمام وقت 107401 دلار استرالیا در رتبه بعدی لیست مشاغل پردرآمد استرالیا قرار گرفته اند. کارمندان دولتی نیز در استرالیا درآمد های نسبتا بالایی داشته و میانگین دستمزد آن ها به 95904 دلار استرالیا در سال می رسد.
دریافت مجوز کار در استرالیا
کار کردن بدون داشتن ویزای کار در استرالیا غیر ممکن و خلاف قوانین این کشور است. این ویزا، هم به اتباع دیگر کشور ها اجازه ورود به استرالیا و هم زندگی و کار کردن در این کشور در چارچوب قوانین استرالیا را می دهد. چنانچه اتباع سایر کشور ها ویزای کاری استرالیا را دریافت نکرده باشند، تحت هیچ شرایطی اجازه ورود به خاک این کشور را نخواهند داشت.
بر اساس شرایط اخذ ویزای کار استرالیا مهم ترین سندی که به خارجی ها حق کار در استرالیا را خواهد داد، مجوز کار این کشور است. شرایط دریافت مجوز کار در استرالیا همان شرایط دریافت هر یک از ویزا های کار این کشور است. بنابراین متقاضیانی که از طریق سیستم امتیاز دهی استرالیا برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار اقدام می کنند می توانند ویزای خود را دریافت کنند و نوع مجوز کار آن ها نیز تعیین گردد.
برای کار کردن در استرالیا با استفاده از حامی، قبل از این که فرد بتواند برای دریافت مجوز کار یا ثبت شرکت در استرالیا درخواست دهد باید مطمئن شود که یک شرکت حامی خواهد داشت. هدف از پیدا کردن یک حامی، تایید این موضوع است که کسب و کار تبعه استرالیایی که می خواهد کارگر ماهر خارجی را استخدام کند یک تجارت قانونی است و هیچ اطلاعات منفی در مورد آن یا هیچ یک از مدیران وجود ندارد. از جمله شرایط دریافت مجوز کار استرالیا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن حداقل 3 سال سابقه شغلی مرتبط
داشتن توانایی کافی در زبان انگلیسی
داشتن سن کمتر از 45 سال
داشتن سلامت جسمی و روحی
موافقت با تمامی قوانین کشور استرالیا
هزینه دریافت مجوز کار استرالیا برای هر یک از زیرکلاس ها متفاوت است. متقاضیان لازم است با بررسی زیرکلاس مربوط به خود در فکر تامین هزینه لازم نیز باشند. هزینه مجوز کار برای هر زیرکلاس ویزا در جدول زیر آورده شده است.
زیر کلاس ویزا | هزینه پایه | هزینه اضافی متقاضی 18 به بالا | هزینه اضافی متقاضی زیر 18 سال |
ویزای کار موقت (زیرکلاس 400) |
325 دلار |
325 دلار |
80 دلار |
ویزای موقت فعالیت (زیرکلاس 408) |
325 دلار |
325 دلار |
80 دلار |
ویزای کار موقت (روابط بین الملل) (زیرکلاس 403) - جریان موافقت نامه دولتی |
325 دلار |
325 دلار |
80 دلار |
ویزای کار موقت (روابط بین الملل) (زیرکلاس 403) - جریان آژانس دولتی خارجی |
325 دلار |
325 دلار |
80 دلار |
ویزای کار موقت (روابط بین المللی) (زیرکلاس 403) - جریان کارگر داخلی (دیپلماتیک یا کنسولی) |
325 دلار |
- |
- |
ویزای کار موقت (روابط بینالملل) (زیرکلاس 403) - جریان امتیازات و مصونیت ها
|
صفر
|
صفر
|
صفر
|
ویزای کار موقت (روابط بینالملل) (زیرکلاس 403) - جریان تحرک کارگری اقیانوس آرام استرالیا (PALM) |
325 دلار |
- |
- |
ویزای موقت کمبود مهارت (زیرکلاس 482) - جریان کوتاه مدت |
1330 دلار |
1330 دلار |
335 دلار |
ویزای موقت کمبود مهارت (زیرکلاس 482) - جریان میان مدت |
2770 دلار |
2770 دلار |
695 دلار |
ویزای موقت کمبود مهارت (زیرکلاس 482) - جریان توافقنامه کار |
2770 دلا |
2770 دلار |
695 دلار |
ویزای Skilled Work Regional (موقت) (زیرکلاس 491) |
4240 دلار |
2120 دلا |
1060 دلار |
ویزای منطقه ای (موقت) تحت حمایت کارفرمای ماهر (زیر کلاس 494) |
4240 دلار |
2120 دلار |
1060 دلار |
برای دریافت مجوز کار در این کشور، کسب و کار های استرالیایی نیز باید تعهد خود را به استخدام نیروی کار محلی نشان دهند. بنابراین درخواست باید به گونه ای آماده شود که نشان دهنده این موضوع باشد. یک شرکت استرالیایی به عنوان یک حامی تایید شده می تواند به تعداد نامحدود از متقاضیان ویزای زیرکلاس 457 حمایت مالی استاندارد داشته باشد و قرارداد کار و مجوز کار این افراد کاملا معتبر خواهد بود.
مزایای کار در استرالیا
استرالیا به دلیل داشتن مناظر و طبیعت زیبا، استاندارد های زندگی بالا و فرصت های شغلی فراوان برای مهاجران شناخته شده است. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، استرالیا را در چندین جنبه مختلف همچون درآمد و ثروت، میزان اشتغال، نرخ پایین بیکاری، وضعیت سلامت و مسکن در صدر لیست بسیاری از دیگر کشورها قرار داده است. استرالیا یک مقصد برتر برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار است و دولت استرالیا با آغوش باز از مهاجرت کارگران ماهر و متخصص استقبال کرده و از آن ها برای رشد کشور بهره می گیرد. مزایای مهاجرت کاری به استرالیا را می توان در 4 دلیل اصلی خلاصه کرد که در زیر آورده شده اند.
استرالیا تقریبا 3 دهه متوالی رشد مالی ثابت بدون رکود داشته است. این موضوع نشاندهنده توانایی این کشور برای مدیریت اقتصاد است.
دولت استرالیا برای بازنشستگان واجد شرایط، هر 2 هفته یک بار حقوق پرداخت کرده و تخفیف ها و امتیازاتی برای موارد ضروری زندگی و سلامتی آن ها ارائه می دهد. اعطای کارت امتیاز بازنشستگی و کارت های تخفیف خدمات آب، برق، گاز و غیره از جمله مزایای مهاجرت کاری به استرالیا و بازنشستگی این کشور است.
استرالیا به عنوان دومین کشور امن در شاخص جهانی ایمنی کودکان رتبه بندی شده است و به طور کلی به دلیل نرخ پایین جرم و جنایت و محیطی دلپذیر در جهان شناخته شده است.
وجود موسسات آکادمیک با امکانات برتر در سطح جهانی، فرصت های شغلی زیاد، دستمزدهای نسبتا بالا و هزینه های زندگی کم، مزایای بازنشستگی، ایمنی، هوا و آب پاک، فعالیت های منحصر به فرد در فضای باز و موارد دیگر به بالا رفتن استاندارد زندگی در استرالیا کمک کرده است.
اکیدا پیشنهاد می شود که هیچ متقاضی بدون داشتن اطلاعات کافی درباره شرایط اخذ ویزای کار استرالیا برای دریافت ویزای کار استرالیا و یا ارائه مدارک به اداره مهاجرت مراجعه نکند. چرا که روند بررسی درخواست های ویزای کار استرالیا معمولا طولانی تر از دیگر ویزاها بوده و گاها تا 2 سال نیز ادامه دار بوده است. با این اوصاف وجود نقص در مدارک و یا اشکالات دیگر در فرآیند اخذ ویزا منجر به هدر رفت مدت زمان زیادی شده و نگرانی هایی را برای افراد به همراه خواهد داشت.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل کار در استرالیا، شرایط اخذ ویزای کار و مهاجرت از طریق کار همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با کار در استرالیا مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام بله میتونین از دو طریق مهاجرت کاری و مهاجرت تحصیلی برای اقامت استرالیا اقدام کنین