برای مشاوره مهاجرت کاری به سوئد
برای مشاوره مهاجرت کاری به سوئد
سوئد از جمله کشورهای پیشرفته جهان بوده که شهروندان آن از تمامی حقوق اجتماعی و رفاهی برخوردار می باشند. در این کشور اکثر خدمات اجتماعی رایگان بوده و یا با کمک هزینه های دولتی پرداخت می شود. واحد پول این کشور نیز کرون نام دارد. سوئد از کشورهای واقع در شمال اروپا در حوزه اسکاندیناوی و دارای آب و هوایی بسیار سرد می باشد. از نظر جغرافیایی تنها در ۳۰ درصد از خاک سوئد امکان زندگی وجود دارد. این کشور با مساحتی حدود ۴۴۹۶۶۴ کیلومتر مربع، جمعیتی حدود 10040995 نفر، رشد اقتصادی ۰.۹ درصد و تولید ناخالص داخلی ۱۲۶۷۰۶۳ از موقعیت بسیار خوبی برای مهاجرت کاری برخوردار می باشد. بر همین اساس،کشور سوئد همواره مهاجران زیادی از سراسر دنیا دارد. البته برای مهاجرت کاری در سوئد روش های مختلفی وجود دارد. در ادامه توضیحاتی در مورد روش ها، شرایط، هزینه، مدارک لازم، مراحل، شرایط و مسیر اخذ ویزا مهاجرت کاری در سوئد، تمدید ویزای مهاجرت کاری، تبدیل ویزا به اقامت دائم، شرایط اقامت، مهاجرت کاری با خانواده و بدون مدرک زبان، مزایای مهاجرت کاری به سوئد، حقوق و درآمد، دریافت مجوز کار و مشاوره مهاجرت به سوئد ارائه خواهد شد.
روش های مهاجرت کاری به سوئد
کشور سوئد به دلیل ثبات اقتصادی و شرایط مناسب زندگی، در سال های اخیر مورد استقبال مهاجران بسیاری از سراسر دنیا قرار گرفته است. مهاجرت کاری به این کشور برای تمامی متقاضیان از جمله اعضای اتحادیه اروپا و دیگر کشورها امکانپذیر می باشد. بنابراین برای این کار می توان با رعایت قوانین مربوط به این کشور برای اخذ ویزای کاری اقدام نمود.
برای مهاجرت کاری به سوئد روش های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش ها، استخدام نیروی کار اعزامی و کارگر می باشد. کار در این کشور برای اکثریت افراد از جمله ایرانیان مزایای بی شماری به دنبال دارد. یکی از این مزیت ها که این کشور را نسبت به دیگر مکان ها متمایز کرده، امکان کار در تمامی مشاغل آن می باشد. بنابراین اگر فردی در حرفه به خصوصی دارای مهارت و مدرک تحصیلی مربوط به آن باشد، می تواند برای گرفتن ویزای کار و فعالیت در این کشور شانس خود را امتحان کند. علاوه بر این موارد، بعد از مهاجرت کاری به سوئد و داشتن چند سال سابقه کار در این کشور، فرد متقاضی می تواند برای اخذ ویزای اقامت دائم؛ اقدام کرده و به یکی از شهروندان سوئد تبدیل شود.
بازار کار در کشور سوئد بسیار پر رونق است. به همین دلیل در این کشور امکان کار برای افراد در تمامی رشته ها با مهارت های مختلف از جمله اجتماعی، اقتصادی، فنی، تولیدی، خدماتی و ... وجود دارد. به خصوص این کشور در تعدادی از رشته های تحصیلی و مهارت های فنی خاص با کمبود نیرو مواجه است. بر همین اساس، هر ساله لیستی از نیروهای مورد نیاز خود را منتشر کرده و افراد علاقه مند کار در آن حوزه ها را جذب بازار کار می نماید. همچنین ذکر این نکته نیز ضروری است که افراد متمایل به کار بیش از مدت سه ماه در کشور سوئد باید حتماً برای دریافت ویزای کار اقدام نمایند.
به طور کلی، بازار کار در کشور سوئد به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شود. افراد متقاضی کار در کشور سوئد می توانند در هر یک از حوزه های مربوط به خود، مشغول به کار شده و فعالیت نمایند. در بخش دولتی شرکت های زیادی در زمینه های آموزش، شهرداری، بهداشت، خدمات عمومی و… مشغول به فعالیت می باشند. البته لازم به ذکر است ورود به این شرکت ها نیازمند طی مراحل خاص مربوط به آن می باشد.
معمولا بیشترین نیروهای کار در کشور سوئد، در بخش خصوصی از جمله کارخانجات و دیگر شرکت ها استخدام می شوند. یکی از موارد بسیار موثر در جذب نیروی کار در این کشور، داشتن مدرک تحصیلی در مقاطع دانشگاهی می باشد. اغلب کشورهای اروپایی به دنبال جذب نیروهای متخصص با مدارک دانشگاهی بالا می باشند. در همین راستا استخدام از طریق جاب آفر یکی از اصلی ترین و مهم ترین روش های مهاجرت کاری به سوئد می باشد.
جاب آفر به معنای دریافت پیشنهاد کاری از طرف کارفرما و اخذ قرارداد استخدامی بین او و فرد متقاضی است. در کشور سوئد، در چنین قراردادی باید تمامی شرایط کاری و توافقات دو طرف به صورت کاملا شفاف و دقیق تعیین گردد. همچنین در این نوع قرادادها، معمولا کارفرما، نیروی مورد نظر را برای مدت مشخصی استخدام می نماید. علاوه بر این موارد، باید اطلاعات کامل نیز از شرایط کارفرما و کارمند در قرارداد مذکور ذکر شده باشد. از جمله مهم ترین این اطلاعات عبارتند از:
مشخصات کامل کارمند از جمله نام، اطلاعات تماس، آدرس و…
مشخصات کامل کارفرما یا شرکت طرف قرارداد مثل شماره ثبت، آدرس، نام رسمی شرکت و…
سمت شغلی کارمند
توضیح دقیق وظایف کارمند
تاریخ شروع اخذ قرارداد
مدت اعتبار
حقوق ناخالص کارمند
پاداش، کمیسیون، مزایا و دریافتی های دیگر کارمند
شرایط مربوط به فسخ قرارداد
مرخصی های کارمند
دیگر ضوابط و توافقات طرفین
علاوه بر موارد ذکر شده، بهتر است که قراردادهای جاب آفر در فرم های دارای سربرگ شرکت کارفرما، نوشته شده و مورد امضای طرفین قرار بگیرد. همچنین برای اخذ ویزای کار می بایست قرارداد مربوطه به تایید اداره مهاجرت کشور سوئد نیز رسیده باشد.
شرایط مهاجرت کاری به سوئد
سوئد از جمله کشورهایی است که از جنبه های مثبت گوناگون سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و… برخوردار می باشد. این کشور در وضعیت بسیار خوبی قرار داشته و پایه های اقتصادی مستحکمی دارد. همچنین تاکنون از اغلب آسیب های داخلی یا خارجی به دور بوده است. حقوق و درآمد در مشاغل مختلف سوئد به گونه ای است که شهروندان به راحتی می توانند با حقوق دریافتی ماهانه خود از پس هزینه های زندگی به راحتی بربیایند. همه این موارد این کشور را به یکی از گزینه های اصلی به منظور مهاجرت کاری تبدیل کرده است.
برای مهاجرت کاری به سوئد و دریافت ویزای کار، فرد متقاضی می بایست مهارت و تحصیلات مورد نیاز این کشور را داشته باشد. کشور سوئد برخلاف کشورهایی مانند آلمان و اتریش، دارای موتور جستجوگر شغلی نیست. بنابراین فرد متقاضی باید حتما دعوت نامه کاری از طرف کارفرما دریافت نماید. البته تنها این دعوت نامه نیز برای اخذ ویزا کافی نمی باشد.
در کشور سوئد طی سال های اخیر، قوانین جدیدی برای کارفرمایان در رابطه با استخدام کارمندان خارجی تعیین شده است. از جمله این قوانین در مورد استخدام نیروی کار، اولویت داشتن شهروندان سوئدی و بعد از آن، سایر شهروندان عضو اتحادیه اروپا می باشد.
در صورتی که برای شغل پیشنهادی، متقاضی از سوئد یا اتحادیه اروپا وجود نداشته باشد، کارفرما می تواند نیروی مورد نیاز خود را از دیگر کشورها استخدام کند. در نتیجه برای اطلاع از این شرایط، شغل مورد نظر باید به مدت ۶ ماه آگهی شود. در صورتی که بعد از این مدت، متقاضی از کشور سوئد و اتحادیه اروپا یافت نشد، کارفرما می تواند برای استخدام کارمند خارجی اقدام نماید.
قبل از اقدام به جمع آوری مدارک و گرفتن ویزای کار سوئد، ابتدا باید شرایط کاری و حداقل حقوق مورد نظر را بررسی کرد. یک شغل تمام وقت در اتحادیه اروپا به شغلی گفته می شود که در آن، فرد متقاضی به تناسب رشته تحصیلی خود در موقعیت مناسب آن مشغول به کار باشد. همچنین حداقل حقوق و دریافتی نیز در ماه ۲۵۰۰ یورو می باشد.
بعد از بررسی شرایط و قوانین مربوطه، می بایست دعوتنامه شغلی ورود به کشور سوئد تنظیم گردد. برای این کار فرد متقاضی باید قبل از سفر به سوئد، مقدمات پیدا کردن کار را فراهم کرده باشد و یا به صورت آنلاین با کارفرما تماس حاصل نماید. در صورت انجام امور به صورت آنلاین، باید دستورالعمل های مشخص در رابطه با نحوه تکمیل درخواست و برنامه ارسال شده به سفارت ارائه شود. این مسئله باعث شده که شخص متقاضی شغل خود را زودتر پیدا کرده و و تصمیم سریع تری اتخاذ نماید.
هزینه مهاجرت کاری به سوئد
به طور کلی، افراد برای مهاجرت به سوئد از راه های مختلفی از جمله درخواست کار، خود اشتغالی، سرمایه گذاری، ازدواج و… استفاده کرده که هر یک از آن ها هزینه های مختص به خود را دارند. یکی از راحت ترین روش ها برای مهاجرت به سوئد، مهاجرت از طریق کار است. این راه نسبت به دیگر روش ها، در مجموع هزینه های کمتری نیز دارد.
لازم به ذکر است برای مهاجرت کشور سوئد، فرد متقاضی باید اسناد تمکن مالی مبنی بر ۱۳۰۰۰ کرون را به صورت ماهیانه ارائه دهد. همچنین هزینه لازم برای دریافت ویزای کار برای متقاضی ۲۰۰۰، همسر وی ۱۰۰۰ و برای فرزندان او نیز ۵۰۰ کرون می باشد. علاوه بر این موارد، باید هزینه پیدا کردن کار و اخذ قرارداد را نیز اضافه نمود.
یکی دیگر از روش های مهاجرت به سوئد، از طریق استارت آپ یا کارآفرینی می باشد. در این روش فرد متقاضی می تواند برای راه اندازی یک کسب و کار، یک اقامت کوتاه مدت ۳ ماهه دریافت کند. بدین منظور باید نسبت به دریافت ویزای کارآفرینی اقدام نماید.
اعتبار این ویزا به مدت ۲ سال بوده که در صورت داشتن شرایط و قوانین لازم از جمله مهارت و تخصص کافی در زمینه کاری، فرد متقاضی می تواند آن را به اقامت دائم نیز تبدیل نماید. همچنین وی می بایست مالک نصف سهام بیزنس خود باشد. در مهاجرت از طریق کارآفرینی، فرد متقاضی باید برای خود و هر یک از اعضای خانواده حساب بانکی جداگانه ای باز کند. موجودی این حساب ها نیز می بایست برای خود فرد ۲۰۰۰۰۰، برای همسر ۱۰۰۰۰۰ و برای هر فرزند هم ۵۰۰۰۰ کرون باشد.
راه دیگر برای فعالیت در کشور سوئد، خود اشتغالی و یا ثبت شرکت است. هزینه مهاجرت کاری به سوئد از این طریق با دیگر روش ها متفاوت است. برای این کار، فرد متقاضی به منظور ثبت شرکت می بایست علاوه بر تسلط به زبان سوئدی، در سایر حوزه های مربوطه نیز از مهارت لازم برخوردار باشد. همچنین ثبت شرکت به مدت دو سال به صورت آزمایشی بوده که در صورت تایید، متقاضی می تواند ویزای خود را تمدید نماید. لازم به ذکر است که فرد نمی تواند تمام سهام شرکت را به نام خود ثبت کند، بلکه باید ۵۱ درصد از سهام به نام فردی از کشور سوئد ثبت گردد.
به منظور خود اشتغالی و ثبت شرکت در کشور سوئد، متقاضی علاوه بر تمکن مالی باید سرمایه ای به میزان ۵۰۰۰۰ کرون داشته باشد. همچنین جهت اخذ ویزا نیز می بایست اسناد مربوط به تمکن مالی خود و هر یک از اعضای خانواده را به مراجع ذی ربط ارائه دهد. در این شیوه مهاجرت همانند کارآفرینی، خود فرد باید دارای میزان دارایی به مبلغ ۲۰۰۰۰۰، همسر وی ۱۰۰۰۰۰ و هر فرزند ۵۰۰۰۰ کرون باشند. هزینه های درخواست ویزای خود اشتغالی نیز برای خود فرد ۲۰۰۰، همسر و اعضای بالای ۱۸ سال ۱۵۰۰ و افراد زیر ۱۸ سال نیز ۷۵۰ کرون خواهد بود.
مدارک لازم برای مهاجرت کاری به سوئد
برای مهاجرت به هر کشوری، یک سری مدارک تحصیلی و هویتی مورد نیاز است. معمولا تحصیل در رشته های مهندسی، پزشکی و پیراپزشکی شانس مهاجرت کاری به دیگر کشورها را افزایش می دهد. رشته ها و تخصص های دیگری نیز چون علوم پایه و آزمایشگاهی، عمران و معماری، امور ساختمان، امور مالی یا مالیاتی، رباتیک، تکنولوژی های نانو، فروش یا مارکتینگ نیز در این حیطه قرار دارند.
به منظور مهاجرت کاری به سوئد باید برای دریافت ویزای کار اقدام کرد. ویزای کار، خوداشتغالی، سرمایه گذاری و استارت آپ از جمله ویزاهایی می باشند که به منظور مهاجرت کاری می توان از آن ها استفاده کرد. البته برای دریافت ویزای کاری برخی شروط نیز مطرح است که مهم ترین آن ها عبارتست از:
داشتن مدرک تحصیلی
مقدار سابقه کاری مفید و مرتبط با مدرک تحصیلی
داشتن بیمه
شرایط سنی
رزومه قوی
مسلط بودن به زبان کشور مورد نظر
افراد متقاضی مهاجرت کاری باید شرایط اخذ ویزای کاری از سوئد را داشته باشند. علاوه بر این شرایط، می بایست مدارک لازم را نیز ارائه نمایند. فهرست کامل مدارک در سایت سفارت سوئد قرار داده شده است. با این وجود، در ادامه به مهم ترین این موارد اشاره خواهد شد.
مهم ترین مدارک برای اخذ ویزای کاری در کشور سوئد شامل موارد زیر می باشند:
گذرنامه معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار
تکمیل فرم های مربوط به سفارت
مدرک زبان انگلیسی یا سوئدی
آخرین مدرک تحصیلی با ریز نمرات
سوابق کاری و بیمه در صورت وجود
ارائه مدارک فنی و حرفه ای و یا دوره های تخصصی در صورت دارا بودن
ارائه عکس پاسپورتی
مدارک هویتی و ارائه پاسپورت همسر در صورت متاهل بودن
نامه رسمی مربوط به پیشنهاد شغلی
بیمه نامه مسافرتی
قرارداد کاری با میزان حقوق ۱۳۰۰۰ کرون در ماه
اجاره نامه مسکن در سوئد
این مدارک باید با زبان انگلیسی و سوئدی ترجمه شده باشند. همچنین دیگر همراهان متقاضی که قصد ورود به کشور سوئد را دارند، می بایست برای دریافت ویزا مدارک زیر را تحویل سفارت این کشور دهند:
پاسپورت معتبر
نامه مربوط به پیشنهاد شغلی متقاضی
قرارداد کاری فرد متقاضی اصلی
مدرک ازدواج
مدارک هویتی
تکمیل فرم های مربوطه
مراحل مهاجرت کاری به سوئد
کشور سوئد به علت داشتن جمعیت کم و گستره جغرافیایی زیاد، همواره به دنبال جذب نیروهای جوان و متخصص می باشد. این کشور در صدد این است تا با جذب این نیروها، چرخ های اقتصادی جهان را در دست گرفته و باعث پیشرفت هر چه بیشتر خود شود.
متقاضیان مهاجرت کاری به این کشور، در صورت سکونت در کشورهای اتحادیه اروپا می توانند با رفتن به سوئد و پیدا نمودن کار برای دریافت مجوز کاری اقدام کنند. در صورت زندگی متقاضی در کشورهای غیر اتحادیه اروپا، ابتدا باید ویزای کاری را دریافت نمود تا بتوان به راحتی در این کشور مشغول به کار شد.
برای اخذ ویزای کاری از سوئد، فرد متقاضی ابتدا باید با یکی از کارفرمایان این کشور قرارداد کاری بسته و مدارک، سوابق کاری و تحصیلی خود را برای او ارسال کند. البته کارفرما با استفاده از جاب آفر می تواند برای یک سمت شغلی به متقاضی پیشنهاد دهد. متقاضی کار در کشور سوئد، باید دارای گذرنامه معتبر باشد. همچنین کارفرما نیز باید شغل مورد نظر را به مدت ۳ تا ۶ ماه در کشور سوئد و دیگر اعضای اتحادیه اروپا آگهی کند. در صورتی که در طی این مدت هیچ متقاضی برای این شغل پیدا نشد، کارفرما می تواند از کشور دیگری نیروی مورد نیاز خود را استخدام نماید.
کارفرما بعد از بررسی مدارک متقاضی، در صورت تایید و داشتن شرایط مورد نظر، فرد را به عنوان نیروی استخدامی در شرکت خود انتخاب می نماید. در این صورت، متقاضی می تواند با طی کردن مراحل اداری و ارائه مدارک لازم، به کشور مقصد مهاجرت کند. همچنین بعد از ۳ تا ۵ سال اشتغال در آن کشور، داشتن شرایط لازم و رضایت کارفرما می تواند اقامت دائم خود را نیز اخذ نماید.
افراد متقاضی به اشتغال در کشور سوئد می توانند با پیگیری آگهی های کاری در روزنامه ها یا مجلات، سایت های مختلف و موسسات کاریابی برای یافتن کار در سوئد اقدام کنند. بعد از یافتن شغل مورد نظر می توانند با ارسال مدارک تحصیلی و سوابق کاری برای اخذ مجوز کاری اقدامات لازم را انجام دهند. البته قبل از هر اقدامی باید شرایط مورد نیاز برای مهاجرت به این کشور را بسنجند. از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن مجوز کاری
تسلط به زبان سوئدی
دعوت نامه کاری با حداقل حقوق ۱۳ هزار کرون
داشتن حداقل سرمایه به میزان ۳۰۰ میلیون تومان به ازای هر نفر
۲ تا ۳ سال سابقه کاری مرتبط با نوع رشته و شغل مورد نظر
شرایط دریافت ویزای مهاجرت کاری به سوئد
برای کار در کشور سوئد می توان از طریق مشاغل مختلفی از جمله ساخت و ساز، تولید، ارتباطات، امور فنی و حرفه ای، پزشکی و… ویزای کار دریافت کرد. البته اخذ ویزای کار از سوئد، نیازمند برخی پیش نیازها و شرایطی می باشد. در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت. ویزای کاری در سوئد به دو نوع جاب آفر و جاب سیکر تقسیم می شود.
برای اخذ ویزا از طریق جاب آفر، ابتدا باید فرد متقاضی از طرف کارفرما یک پیشنهاد کاری دریافت کند. حقوق و دستمزد مورد نظر در این پیشنهاد نیز حداقل می بایست حدود ۱۳ هزار کرون در ماه باشد. سپس می توان با تهیه مدارک لازم و تکمیل فرم های مربوطه برای دریافت ویزا اقدام نمود.
در ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار، به فرد متقاضی به مدت ۶ ماه اجازه اقامت داده می شود تا بتواند در این مدت، کار مناسب خود را پیدا نماید. البته این نوع از ویزای کاری در حال حاضر برای ایرانیان قابل استفاده نیست. بنابراین تنها می توانند از ویزای جاب آفر استفاده نمایند.
تمامی افراد بالای ۱۸ سال، ضمن دریافت مجوز کاری، تسلط به زبان سوئدی، داشتن مدرک تحصیلی و سوابق کاری می توانند برای مهاجرت کاری به سوئد و دریافت ویزا اقدام کنند. ویزای کار معمولا تا حدود یک سال معتبر است که قبل از اتمام اعتبار باید نسبت به تمدید آن اقدام نمود. بنابراین به طور خلاصه، شرایط و مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری به شرح زیر می باشد:
حداقل مدرک تحصیلی لیسانس
داشتن پیشنهاد کاری از کارفرما
تسلط به زبان سوئدی
ارائه مدارک هویتی
گذرنامه
عکس
بیمه مسافرتی
مراحل اخذ ویزای مهاجرت کاری به سوئد
برای دریافت ویزای مهاجرت کاری به سوئد بهترین راه، دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرمایان و شرکت های سوئدی یا در واقع همان جاب آفر می باشد. افرادی که کشور مبدا آن ها از اعضای اتحادیه اروپا نیست، باید برای کار در سوئد اجازه کار داشته باشند. بنابراین اخذ ویزای کاری تنها راه برای مهاجرت شغلی به این کشور است. البته برای گرفتن چنین ویزایی فرد متقاضی می بایست شرایط و مدارک لازم را فراهم کند.
حداقل مدرک تحصیلی برای کار در کشور سوئد مدرک لیسانس می باشد. کشور سوئد از جمله کشورهایی است که به مقاطع بالای تحصیلی اهمیت زیادی می دهد. علاوه بر مدرک تحصیلی، فرد متقاضی باید دارای حداقل ۲ سال سابقه کار مرتبط با شغل مورد نظر باشد. بنابراین متقاضیان بدون داشتن سابقه کاری، امکان دریافت پیشنهاد کاری و ویزا را نخواهند داشت.
مدرک زبان یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای دریافت سریع تر جاب آفر و ویزای کاری در سوئد است. با این وجود، این مورد کاملا وابسته به خود کارفرما می باشد. البته برای دریافت جاب آفر، حداقل آیلتس با نمره ۶ پیشنهاد می شود. بعد از تهیه مدارک مربوطه و اخذ دعوت نامه، فرد متقاضی می تواند برای اخذ ویزا اقدام کند. به طور خلاصه مراحل اخذ ویزای کار در سوئد به ترتیب زیر می باشد:
در مرحله اول، ابتدا فرد متقاضی به کارفرما درخواست کار خود را ارائه می دهد. در صورت تایید توسط کارفرما، دعوتنامه مربوطه صادر می شود. بعد از دریافت مجوز باید اطلاعات لازم از جمله مدارک هویتی و آدرس ایمیل در فرم مخصوص تکمیل گردد. لازم به ذکر است که تمامی مراحل توسط ایمیل انجام می گردد.
بعد از تایید درخواست متقاضی، ایمیلی مبنی بر نحوه دریافت مجوز کار به متقاضی ارسال می شود. در این مرحله نیز فرد متقاضی می بایست مجدد، اطلاعات شخصی خود را تکمیل کرده و ارسال نماید. در صورت وجود همراه هم باید اطلاعات مربوط به آن ها را نیز وارد کند.
در این مرحله، فرد متقاضی می بایست فرم درخواست کاری به همراه مدارک خود را اسکن کرده و ارسال نماید.
بعد از ارسال مدارک، در مرحله بعد باید هزینه های درخواست شده پرداخت شود. هزینه اقامت سوئد باید توسط ویزا یا مسترکارت پرداخت شده و بعد از آن درخواست مربوطه ارسال گردد. بعد از پرداخت این هزینه، هم فرد متقاضی و هم کارفرما ایمیل تاییدیه را دریافت خواهند کرد.
بعد از پرداخت هزینه، تکمیل اطلاعات و ارسال مدارک لازم، درخواست ارسال شده توسط اداره مهاجرت سوئد مورد بررسی قرار می گیرد.
در صورت تایید توسط اداره مهاجرت، ایمیلی مبنی بر اخذ مجوز کاری برای متقاضی و کارفرما ارسال می گردد. در نهایت بعد از دریافت این ایمیل، فرد متقاضی باید ظرف مدت یک ماه مراحل لازم را طی نموده و از سفارت سوئد، کارت اجازه اقامت خود را دریافت کند.
تمدید ویزای مهاجرت کاری به سوئد
مدت زمان اعتبار ویزای مهاجرت کاری به سوئد بین ۶ ماه و بیشتر از آن متغیر است. مهاجر بعد از گذشت مدت 6 ماه از اشتغال در این کشور، باید قبل از اتمام مدت اعتبار ویزای خود برای تمدید آن اقدام نماید. وی باید درخواست خود را مبنی بر تمدید ویزای کاری و اقامت به اداره مهاجرت ارائه دهد. علاوه بر درخواست کتبی، فرد متقاضی باید تمامی مدارک مربوط به اخذ ویزا که پیشتر به آن اشاره شد را نیز مجددا به این اداره عرضه نماید.
اداره مهاجرت بعد از تحویل درخواست، یک سری گزینه ها را مورد بررسی قرار می دهد. از جمله اینکه، فرد متقاضی در طی این مدت تمامی مقررات استخدامی را رعایت کرده باشد. برای بررسی این مورد، از اداره مالیات سوئد تقاضای گزارش در مورد درآمد و نامه مالیاتی خواهد کرد.
بعد از انجام بررسی، اداره مهاجرت ویزای کاری را مجددا برای مدت زمان معینی تمدید می کند. البته لازم به ذکر است برای تمدید ویزا نیز باید هزینه جداگانه ای پرداخت شود. هزینه تمدید ویزا برای کارفرمای فعلی یا همان حوزه کاری سابق، حدود ۱۰۰۰ کرون می باشد. همچنین در صورت تمدید ویزای کار برای کارفرمای جدید یا حوزه کاری دیگر، این هزینه به میزان ۲۰۰۰ کرون خواهد بود.
تبدیل ویزای مهاجرت کاری به اقامت دائم سوئد
اخذ ویزای کار از کشور سوئد، در نهایت می تواند منجر به تبدیل آن به اقامت دائم شود. در همین راستا فرد متقاضی می تواند با دریافت ویزای کاری و اشتغال در این کشور به مدت ۴ سال، برای اقامت دائم خود اقدام کند. البته در طول این مدت می بایست مالیات خود را به موقع پرداخت کرده باشد. همچنین نباید هیچگونه اعمالی خلاف بر قوانین و مقررات این کشور از او دیده شده باشد.
علاوه بر اخذ اقامت دائم، فرد متقاضی می تواند بعد از گذشت ۵ سال از اقامت دائم خود، تابعیت کشور سوئد را به دست آورده و پاسپورت این کشور را دریافت نماید. پاسپورت سوئد از معتبرترین پاسپورت ها بوده که در رده سوم در رنکینگ جهانی قرار دارد. هر شخص با اخذ این پاسپورت می تواند به ۱۶۵ کشور مختلف رفت و آمد کند. از میان این کشورها نیز تنها ۳۸ مورد آن ها به ویزای ورودی نیاز خواهند داشت.
شرایط اقامت از طریق مهاجرت کاری به سوئد
یافتن شغل و حرفه مناسب در دیگر کشورها برای متقاضیان خارجی بسیار دشوارتر از بومیان آن کشور می باشد. در کشور سوئد و دیگر کشورهای صنعتی، ورود به مشاغل تخصصی نیز به مراتب دشوارتر خواهد بود. البته علاوه بر این مشاغل، در مورد مشاغل غیر آکادمیک نیز این سختی وجود دارد. بر همین اساس، امروزه اکثر کمپانی های بزرگ بین المللی برای یافتن نیروهای کارآمد از موسسات کاریابی استفاده می کنند.
موسسات کاریابی در سوئد از سال ۱۹۹۳ فعالیت خود را آغاز کرده اند. این موسسات تاکنون رشد خیلی خوبی داشته و در واقع از عوامل تاثیرگذار در رشد اقتصادی این کشور محسوب می شوند. با توجه به اینکه مهاجرت از طریق کار راحت ترین روش برای ورود به این کشور و اخذ اقامت در سوئد بوده، داشتن جاب آفر نیز مهم ترین مدرک برای دریافت ویزای کاری می باشد. لازم به ذکر است موسسات کاریابی می توانند در این زمینه بسیار کارآمد باشند.
فرد متقاضی می تواند رزومه خود را برای دریافت پیشنهاد کاری از کارفرمایان و شرکت ها به موسسات کاریابی ارائه دهد. موسسات کاریابی در کوتاه ترین زمان، نیروهای متخصص در زمینه های مختلف را به کارفرمایان و شرکت های بزرگ و کوچک معرفی می کنند. بدین ترتیب شخص متقاضی با ثبت نام در این موسسات، شانس بیشتری برای یافتن کار و دریافت جاب آفر خواهد داشت.
با توجه به فضای گسترده اینترنت، متقاضیان می توانند با بارگذاری رزومه و مدارک خود در سایت های کاریابی به صورت آنلاین شغل مورد نظر خود را جستجو کنند. این مورد بهترین گزینه برای استفاده از موسسات کاریابی خارجی می باشد. بعد از یافتن شغل و دریافت پیشنهاد کاری از طرف کارفرما، فرد متقاضی می تواند با ارائه کلیه مدارک از جمله پاسپورت، مدرک زبان، عکس، اسناد تمکن مالی، گواهی عدم سوء پیشینه و… برای اخذ ویزای کاری از سوئد اقدام نماید.
بعد از طی مراحل لازم و اخذ ویزا، متقاضی می تواند بعد از ۴ تا ۵ سال برای اقامت دائم خود اقدام کند. بعد از گذشت چند سال از اقامت دائم نیز می تواند تابعیت کشور سوئد را به دست آورد.
مهاجرت کاری به سوئد با خانواده
معمولا هر فردی تمایل دارد برای مهاجرت به کشوری جدید، خانواده خود را نیز همراه داشته باشد. برای مهاجرت کاری به کشور سوئد همراه با خانواده، باید شرایط لازم فراهم شود. از جمله این شرایط، نوع شغل و میزان سطح درآمد است. زمانی که متقاضی از سمت کارفرمای سوئدی، یک پیشنهاد کاری با سطح درآمدی مناسب را دریافت کند، می تواند به همراه خانواده به این کشور مهاجرت نماید. همچنین در صورت اخذ مجوز اقامت برای بیش از ۶ ماه، همسر متقاضی نیز می تواند در این کشور مشغول به کار گردد.
برای مهاجرت با خانواده به کشور سوئد باید تمامی مدارک مربوط به اشخاص درجه یک خانواده از جمله همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال، تهیه گردد. همچنین برای فرزندان بزرگتر از ۲۱ سال باید مدرکی به معنای نیاز فرزند از نظر مالی به خانواده ارائه داده شود.
لازم به ذکر است که مدارک ارائه شده مربوط به اعضای خانواده می بایست به طور کامل به زبان انگلیسی یا سوئدی ترجمه شده باشند. این مدارک شامل موارد زیر می باشند:
اخذ پاسپورت معتبر برای همسر و فرزندان
کپی از تمامی صفحات پاسپورت
ارائه سند ازدواج و کپی های مربوطه
ارائه اسناد مربوط به هویت همسر و فرزندان
ترجمه تمامی مدارک به زبان انگلیسی یا سوئدی
علاوه بر مدارک مورد نظر، فرد باید دارای ایمیل معتبر نیز باشد. همچنین می بایست هزینه فرم سفارت را از طریق مستر کارت پرداخت کند. این هزینه برای افراد بالای ۱۸ سال، ۱۴۰ یورو و برای کمتر از ۱۸ سال، ۷۰ یورو می باشد.
مهاجرت کاری به سوئد بدون مدرک زبان
کشور سوئد یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان است که از نظر اقتصادی و شغلی در سطح بسیار بالایی قرار دارد. به همین دلیل، یکی از مقاصد اصلی برای مهاجرت افراد جویای کار به شمار می رود. با تسلط بر زبان انگلیسی، کار در این کشور بسیار راحت تر خواهد بود، زیرا تقریبا حدود ۸۰ درصد از مردم سوئد به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند. این آمار به غیر از شهروندان خارجی، دانشجویان، پناهندگان و… می باشد.
بسیاری از مشاغل در سوئد به صورت کامل به زبان انگلیسی فعالیت می نمایند. بنابراین برای کار در این مشاغل، نیازی به فراگیری زبان سوئدی نیست. البته فراگیری زبان بومی هر کشور علاوه بر شرایط کاری، شرایط زندگی را نیز در آن کشور آسوده تر می کند. با اینکه داشتن مدرک زبان انگلیسی امری ضروری محسوب می شود، اما باز هم مهاجرت بدون داشتن مدرک آیلتس یا با نمره پایین، امکان پذیر است. در کشور سوئد اکثر دانشگاه ها دوره های زبان انگلیسی برگزار می کنند که افراد مختلف می توانند با گذراندن این دوره ها تسلط لازم را به دست آورند.
مدت زمان این دوره ها از ۶ ماه تا یک سال متغیر است. متقاضیان جویای کار و دریافت بورسیه تحصیلی سوئد میتوانند با شرکت و پذیرفته شدن در این دورهها ویزای خود را دریافت کنند. لازم به ذکر است که استخدام در برخی از مشاغل، تنها با تسلط بر زبان انگلیسی ممکن نخواهد بود. برای مثال به منظور استخدام در مشاغلی مثل پرستاری یا پزشکی به دلیل ارتباط با شهروندان سوئدی، تسلط بر زبان بومی این کشور امری ضروری می باشد.
مزایای مهاجرت کاری به سوئد
مهاجرت کاری به سوئد و دریافت ویزای کار، مزایای بسیاری برای متقاضیان به همراه دارد. به همین علت نیز هر ساله افراد بی شماری از سراسر دنیا تمام تلاش خود را برای بهره مندی از این مزایا انجام می دهند. به بیان دیگر، مزایا و امکانات رفاهی موجود در کشور سوئد از دلایل اصلی مهاجرت افراد به این کشور می باشد.
یکی از مهم ترین مزایای مهاجرت کاری به سوئد، دریافت اقامت دائم در این کشور است. البته برای دریافت این اقامت، متقاضیان می بایست چند سالی را در شغل مورد نظر مشغول به فعالیت باشند. پس از طی این مدت می توانند برای دریافت اقامت دائم خود اقدام کنند.
علاوه بر اخذ اقامت دائم، متقاضیان می توانند بعد از چند سال اشتغال در این کشور اقدامات لازم را برای دریافت ویزای همراه جهت هر یک از اعضای درجه یک خانواده خود مانند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال انجام دهند.
از دیگر مزایای مهاجرت کاری به سوئد، امنیت بالای زندگی، حقوق و درآمد بسیار خوب آن می باشد. حقوق و درآمد ماهیانه هر فرد در کشور سوئد تمام هزینه های زندگی را به راحتی تامین می نماید. همچنین ویزای کار سوئد به قدری معتبر و مهم بوده که مهاجران می توانند با استفاده از آن به دیگر کشورها نیز سفر کرده و بدون محدودیت از امکانات رفاهی آن ها استفاده نمایند.
حقوق و درآمد مهاجرت کاری به سوئد
به منظور مهاجرت کاری به سوئد، ابتدا باید درآمدها و هزینه های مربوط به آن مورد بررسی قرار گیرند. میزان حقوق در کشور سوئد به طور ماهیانه ۴۵۱۰۰ کرون می باشد. این میزان حقوق، اغلب در بازه ۱۱۴۰۰ به عنوان کمترین حقوق در ماه و در بازه ۲۰۱۰۰۰ به عنوان بیشترین حقوق در ماه محسوب می شود.
در کشور سوئد ۲۵ درصد از کارمندان به صورت ماهیانه حقوقی کمتر از ۲۴۲۰۰ کرون دریافت می کنند. نیم دیگر کارمندان هم دریافتی حقوقی کمتر از ۴۲۴۰۰ کرون در ماه را دارند. طبق آمار ارائه شده، ۷۵ درصد جمعیت این کشور حقوقی کمتر از ۱۱۵,۰۰۰ کرون در ماه دریافتی دارند. همچنین تقریباً چند درصد از شاغلان سوئدی، دریافتی حقوقشان کمتر از ۲۰۱۰۰۰ کرون می باشد.
عوامل مختلفی بر میزان حقوق ماهیانه افراد در کشور سوئد تاثیرگذار می باشد. از جمله آن ها می توان به سابقه کاری، مقطع تحصیلی، جنسیت و… اشاره کرد. به عنوان مثال یک فرد با داشتن ۲ تا ۵ سال سابقه کاری، به میزان ۳۲ درصد افزایش حقوق خواهد داشت. همچنین با افزایش این سابقه به میزان ۵ تا ۱۰ سال، این روند به میزان ۳۶ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین به میزان افزایش سابقه کاری، حقوق فرد نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
حقوق و تحصیلات، دو مقوله کاملا وابسته به هم می باشند. در کشور سوئد، افراد دارای مدرک دیپلم با کسب مدرک لیسانس افزایش حقوقی به اندازه ۱۷ درصد خواهند داشت. همچنین افراد دارای مدرک فوق لیسانس، ۲۴ درصد بر میزان حقوق آن ها افزوده می شود.
جنسیت نیز از دیگر گزینه های موثر در میزان درآمد کارکنان و کارمندان در کشور سوئد می باشد. به طور کلی، حقوق آقایان به نسبت حقوق بانوان ۵ درصد بیشتر است. آقایان به صورت ماهیانه ۴۶۱۰۰ کرون و خانم ها نیز ۴۴,۰۰۰ حقوق دریافت می کنند.
به طور معمول، در کشور سوئد بیشتر مشاغل هر ۱۶ ماه، افزایش حقوق به اندازه ۸ درصد دارند. با اینکه این مبلغ میزان قابل توجهی نیست، اما با وجود عدم تورم و هزینه های ثابت در این کشور، هر افزایش حقوقی به معنی رفاه بیشتر خواهد بود. البته مشاغل مربوط به خدمات درمانی بیش از سایر مشاغل با افزایش حقوق مواجه می باشند. همچنین حدود ۵۲ درصد از کارکنان و کارمندان سوئدی مشمول پاداش آخر سال به میزان ۳ تا ۵ درصد حقوق سالانه می گردند.
البته به تناسب میزان حقوق باید مقدار هزینه های زندگی در این کشور را نیز برآورد کرد. به طور مثال خرج یک خانواده ۴ نفره بدون احتساب اجاره خانه، به طور تقریبی ماهیانه ۳۰ هزار کرون برآورد می شود. در واقع هزینه زندگی در این کشور در مقایسه با ایران ۸۶ درصد و اجاره مسکن ۶۰ درصد بیشتر می باشد. البته در این مقایسه میزان حقوق دریافتی را نیز می بایست در نظر گرفت.
دریافت مجوز کار در سوئد
در کشور سوئد تقریبا ۷۷ درصد مردم دارای سنین ۱۵ تا ۶۴ سال در مشاغل مختلف مشغول به فعالیت می باشند. میزان درآمدزایی در این کشور نیز بسیار بالا بوده و شهروندان می توانند به راحتی هزینه های زندگی خود را تامین نمایند. بر همین اساس، این کشور از نرخ بیکاری بسیار پایین و نرخ اشتغال بسیار بالا برخوردار است.
بر اساس آمار جهانی، شهروندان سوئدی از درآمد بالاتری نسبت به دیگر شهروندان در کشورهای مختلف برخوردار می باشند. البته این آمار در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد، اما به طور تقریبی ۷۸ درصد مردان و ۷۵ درصد زنان در این کشور مشغول به کار می باشند.
از دیگر ویژگی های این کشور، ساعات کار قانونی آن می باشد. در این کشور تنها یک درصد از کارمندان، ساعات طولانی تری از زمان قانونی مشغول به کار می باشند. همین ویژگی ها باعث شده که کشور سوئد به یکی از قطب های مهاجرتی سراسر دنیا در زمینه کاری تبدیل شود. البته لازم به ذکر است برای مهاجرت به این کشور، دریافت مجوز کاری برای متقاضیان کشورهای غیر اروپایی ضروری می باشد.
دریافت مجوز کار، شرایط و قوانین خاص خود را دارد. به طور کلی، متقاضیان دریافت این مجوز می بایست حداقل بازه سنی ۱۸ سال تمام را داشته باشند. همچنین این مجوز باید از دولت سوئد دریافت شود. دریافت مجوز کار از کشور سوئد علاوه بر شرایط سنی، نیازمند ارائه یک سری مدارک نیز می باشد. از جمله این مدارک گذرنامه، نامه رسمی از کارفرما، اسناد هویتی، تسلط به زبان انگلیسی یا سوئدی و… را می توان نام برد. پیش تر و در تیترهای قبلی، تمامی این مدارک همراه با هزینه لازم برای دریافت ویزا شرح داده شده است.
اولین مرحله برای درخواست مجوز کار، گفتگو با کارفرما، جلب رضایت وی برای استخدام و صدور نامه کتبی می باشد. کارفرما می بایست فرم مربوطه را به صورت کامل تکمیل نموده و مقدار حقوق دریافتی، نحوه بیمه، محل اقامت و مدت زمان استخدام را به سازمان کار در کشور سوئد ارسال نماید. این سازمان بعد از انجام بررسی های لازم، نظر خود را در مورد پذیرش یا عدم پذیرش تقاضانامه اعلام می کند.
بعد از تایید اداره سازمان کار در کشور سوئد، فرد متقاضی می بایست با مراجعه به سایت اداره مهاجرت این کشور تمامی مدارک لازم از جمله فرم مشخصات خانوادگی و تقاضانامه خود را تکمیل و در این سایت بارگذاری نماید. همچنین می تواند این اقدامات را به صورت حضوری و با مراجعه به سفارت سوئد در ایران انجام دهد. در صورت وجود همراه، متقاضی باید کلیه مدارک اعضای خانواده را نیز به سفارت تحویل دهد.
در صورت انجام مراحل به درستی و به طور کامل، ویزای کار متقاضی صادر خواهد شد. بعد از صدور مجوز کار، فرد می تواند کارت اقامت خود را نیز دریافت نماید. بعد از اخذ این مدارک، متقاضی از تاریخ تعیین شده به مدت ۳ ماه وقت داشته تا به کشور سوئد مهاجرت کند. معمولا پرونده های دریافتی در اداره مهاجرت سوئد در کمتر از یک ماه مورد ارزیابی قرار می گیرند. بعد از بررسی های انجام شده، رای صادره از طریق ایمیل به فرد متقاضی ارسال خواهد شد. البته متقاضی می تواند با در دست داشتن پاسپورت و مراجعه به سفارت سوئد در ایران، این مجوز را به صورت حضوری نیز دریافت نماید. در صورت اخذ اجازه کار، کارت اقامت بسته به مدت اعتبار گذرنامه صادر خواهد شد.
مشاوره مهاجرت کاری به سوئد
مهاجرت به کشور خارجی می تواند از طرق مختلف از جمله تحصیل، سرمایه گذاری، کارآفرینی، خرید ملک، ثبت شرکت، ازدواج، تولد فرزند، پناهندگی و… انجام شود. یکی از آسان ترین راه ها برای مهاجرت به کشورهای مختلف از جمله سوئد مهاجرت از طریق کار و اخذ مجوز کاری می باشد.
مهاجرت کاری از دو طریق پیشنهاد کاری یا جابآفر و جستجوی کار یا جاب سیکر امکان پذیر است. برای مهاجرت با استفاده از هر یک از این دو روش، باید ویزای مربوط به آن را دریافت کرد. البته ویزای جاب سیکر برای ایرانیان صادر نمی شود. به همین علت، متقاضیان ایرانی برای مهاجرت کاری به سوئد تنها می توانند از ویزای جاب آفر استفاده نمایند.
قبل از هر چیز برای مهاجرت به یک کشور می بایست با مقررات آن کشور آشنا شد. برای اطلاع از این قوانین و همچنین انجام سریع تر مراحل برای دریافت ویزای کاری، می توان از موسسات مهاجرتی برای مشاوره استفاده کرد. یک موسسه مهاجرتی متشکل از بهترین وکلای حقوقی، مهاجرتی و مشاوران متخصص در حوزه های مختلف مهاجرتی می باشد. متقاضیان می توانند علاوه بر گرفتن مشاوره از این موسسات، با ارائه مدارک لازم، روال انجام کار را به آن ها بسپارند.
به طور کلی برای گرفتن مشاوره در زمینه مهاجرت کاری می توان از سه دسته از افراد کمک گرفت. دسته اول مشاوران مهاجرت قانونی، دسته دوم وکلای حقوقی و مهاجرتی، دسته سوم حقوق دانان می باشند. حال این سوال پیش می آید که کدام یک از این افراد برای مشاوره گزینه بهتری می باشند؟
با اینکه هر کدام از این افراد می توانند مشاوره های لازم را در زمینه مهاجرت ارائه دهند، اما بهترین گزینه، استفاده از مشاوران یا موسساتی است که به طور تخصصی بر روی یک کشور فعالیت می کنند. امروزه موسسات مختلفی در زمینه مهاجرت مشغول به فعالیت می باشند. بنابراین برای انتخاب یک موسسه خوب می بایست میزان اعتبار و میزان تخصص آن ها مورد بررسی قرار گیرد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل و مهاجرت به خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل و مسیر دریافت ویزای کاری به سوئد همراه داوطلبان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با شرایط مهاجرت کاری به سوئد مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام، مراحل دریافت ویزای کار در سوئد در متن مقاله آمده است.