برای مشاوره دریافت ویزای الکترونیکی
برای مشاوره دریافت ویزای الکترونیکی
در چند سال اخیر بیشتر کشورها امکان درخواست اینترنتی برای ویزا یا روادید را فراهم کرده اند. ویزای الکتریکی عمدتا برای افرادی است که قصد دارند با اهداف گردشگری یا تجارت و کار کوتاه مدت به یک کشور سفر کنند. بسیاری از افرادی که قصد گردشگری در یک کشور خارجی را دارند، می توانند از این نوع ویزا استفاده کرده و در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنند. اما به دلیل عدم اطلاع از نحوه دریافت ویزای الکترونیکی، بی دلیل در راه بین سفارت ها و کارگزاری های مختلف خود را خسته می کنند.
درخواست و صدور ویزای الکترونیکی یا E-Visa کاملا به صورت آنلاین انجام می شود. تمامی متقاضیانی که با نحوه درخواست این ویزا آشنا باشند می توانند به سایت سفارت کشورهای مورد نظر خود مراجعه کرده و به راحتی در منزل ویزای خود را دریافت کنند. تنها کافی است که با مدارک این ویزا، هزینه و شرایط دریافت E-Visa آشنا باشند. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این مطلب تمامی نکات مربوط به دریافت ویزای الکترونیکی برای متقاضیان ارائه شده است.
ویزای الکترونیکی چیست؟
یکی از ملزوماتی که پیش از سفر به کشورهای خارجی باید فراهم شود، ویزای آن کشور است. در پاسخ یه اسن سوال که ویزای الکترونیکی چیست؟ با وجود این که برخی از کشورها اجازه ورود و سفر بدون ویزا را به ایرانیان می دهند، اما باید برای سفر به بیشتر کشورهای دنیا ویزا تهیه کرد. ویزا انواع مختلفی دارد و روش های صدور آن ها هم با یک دیگر متفاوت است. افرادی که برای دریافت ویزا مراجعه کرده باشند احتمالا چند باری با اصطلاح ویزای الکترونیکی یا E-Visa مواجه شده اند. شاید برای بسیاری از مسافران این سوال پیش آمده باشد که ویزای الکترونیکی چیست و چگونه می توان آن را دریافت کرد؟ در ادامه این بخش تمامی نکات لازم درباره این ویزا توضیح داده شده است.
با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از کارها و خدمات به مردم به صورت آنلاین و اینترنتی ارائه می شود. دریافت ویزا هم یکی از این خدمات است. در گذشته افراد برای تهیه تمامی ویزاها باید به سفارتخانه یا کنسولگری کشور مقصد مراجعه می کردند. این امر باعث شلوغ شدن سفارتخانه و کاهش سرعت پاسخگویی به مراجعان می شود. چند سالی است که سفارتخانه ها صدور ویزا را اینترنتی کرده اند و افراد می توانند ویزای خود را به صورت الکترونیکی و از طریق ایمیل دریافت کنند. در صورتی که افراد شرایط دریافت E-Visa را داشته باشند، می توانند از طریق سامانه های آنلاین اقدام کرده و آن را دریافت کنند.
درخواست های مسافران برای دریافت ویزای الکترونیکی یا E-Visa باید به صورت یک ایمیل برای سفارتخانه یا کنسولگری کشور مورد نظر ارسال شود. کنسولگری این درخواست ها را دریافت کرده و پس از بررسی درخواست ها، فرم ها، مدارک این ویزا و شرایط افراد، در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، ویزای آن ها را به صورت یک ایمیل برای آن ها ارسال خواهد کرد. متن ایمیلی که دریافت می شود، همان ویزا بوده و افراد دیگر برای دریافت آن نیازی به مراجعه به سفارتخانه نخواهند داشت.
شرایط دریافت ویزای الکترونیکی
ویزای الکترونیکی یا E-Visa معمولا اعتبار کوتاهی داشته و برای اقامت کوتاه مدت و سفرهای گردشگری صادر می شود. این ویزا در واقع یک روش ارسال ویزا بوده است. لازم به ذکر است این ویزا یکی از انواع ویزا برای اقامت طولانی مدت در کشورهای خارجی محسوب نمی شود. بنابراین می توان گفت که شرایط دریافت این ویزا تا حدود زیادی به نوع ویزا و کشور مورد نظر افراد بستگی خواهد داشت. در ادامه این بخش درباره شرایط دریافت E-Visa به صورت کلی توضیحات بیشتری ارائه شده است.
داشتن شرایط اختصاصی برای دریافت ویزای مورد نظر
داشتن پاسپورت یا گذرنامه معتبر
ارسال کامل و دقیق مدارک ویزای الکترونیکی مورد نیاز
داشتن تمکن مالی
تعیین تاریخ رفت و برگشت
عدم ابتلا به بیماری های مسری
عدم ممنوعیت خروج از کشور مبداء یا ورود به کشور مقصد و داشتن مجوز خروج از کشور
شرایط دریافت E-Visa یا ویزای الکترونیکی کشورهای مختلف با یک دیگر متفاوت است. برای دریافت اطلاعات دقیق تر درباره این شرایط، داوطلبان باید به سایت کنسولگری کشور مقصد خود مراجعه کرده و سپس شرایط مخصوص به نوع ویزای مورد نظر و کشور مقصد خود را مطالعه کنند. اما در حالت کلی تمامی افرادی که برای دریافت این ویزا یا هر نوع ویزای دیگری درخواست می دهند، باید شرایط ذکر شده در این بخش را داشته باشند. در صورتی که پاندمی شدت گرفته باشد، افراد باید تا ۷۲ ساعت قبل از سفر هم تست سلامتی داده باشند و جواب را به همراه مدارک خود ارسال کنند.
یکی از انواع ویزاهای الکترونیکی ویزای تجاری است. افرادی که قصد دریافت E-Visa برای انجام کارهای تجاری در یک کشور را داشته باشند، باید دعوتنامه یا متن قرارداد خود با یک شرکت بومی کشور مقصد را ارسال کنند. بدون ارسال این مدارک و تایید شرکت بومی در کشور مقصد، امکان دریافت این ویزا تجاری برای افراد وجود ندارد. بنابراین افراد هنگام بررسی شرایط باید به این نکته هم توجه داشته باشند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای الکترونیکی
مانند هر روش دیگری برای دریافت ویزا، متقاضیان دریافت این ویزا هم باید یک سری مدارک را آماده کرده و برای کنسولگری یا سفارت کشور مورد نظر خود ارسال کنند. ارسال کامل مدارک این ویزا یکی از مهم ترین مراحل است. چرا که در صورت ناقص بودن یا اشتباه بودن مدارک لازم برای دریافت ویزای الکترونیکی، ویزای افراد صادر نخواهد شد و در برخی از موارد هم کنسولگری در صورت ریجکت ویزا به متقاضیان اطلاعی نمی دهد. در راستای اهمیت این موضوع در ادامه این بخش لیست مدارک مورد نیاز افراد واجد شرایط دریافت E-Visa ارائه شده است.
پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار و ۲ صفحه خالی
واچر هتل
برنامه سفر
دعوتنامه رسمی (در صورت امکان)
واچر بلیط برگشت
عکس پرسنلی
برگه تمکن مالی
برای برخی از انواع ویزا مانند ویزای کاری یا تجاری باید قرارداد یا دعوتنامه از طرف کارفرما یا شرکت بومی کشور مقصد هم ارائه شود. برنامه سفر افراد باید با جزئیات کامل ارائه شده باشد و تاریخ رفت و برگشت او هم معلوم باشد. برخی از کشورها و انواع مختلف ویزا به مدارک دیگری هم برای صدور E-Visa نیاز خواهند داشت. بهترین کار این است که افراد به سایت کنسولگری کشور مورد نظر خود رفته و لیست کامل مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای الکترونیکی کشور مقصد را دریافت کنند. اما در حالت کلی می توان گفت که تمامی کشورها به مدارکی که در این بخش ارائه شده اند نیاز خواهند داشت.
سایت ویزای الکترونیکی
نحوه درخواست این ویزا برای افراد واجد شرایط دریافت E-Visa کاملا به صورت اینترنتی است. یعنی افراد باید برای ثبت درخواست خود از طریق سامانه روادید الکترونیکی اقدام کنند. اطلاع از سامانه اینترنتی دریافت ویزای الکترونیکی برای متقاضیان دریافت این ویزا بسیار مهم است. تمامی مدارک باید به صورت آنلاین و از طریق این سامانه ها ارسال شود. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این بخش درباره سایت این ویزا برای ثبت درخواست، توضیحات بیشتری ارائه شده است.
در ابتدا باید اشاره کرد که هیچ سایت ثابت و مشخصی برای تمامی کنسولگری ها و سفارت های کشورهای مختلف وجود ندارد. به بیان بهتر متقاضیان دریافت این ویزا باید حتما سایت درخواست مربوط به کشور مقصد خود را بررسی کنند. برخی از سفارت خانه ها از طریق همان سایت اصلی سفارت برای ثبت درخواست های ویزای الکترونیکی استفاده می کنند. در حالی که برخی سفارتخانه های دیگر سایت های جدایی مخصوص ثبت درخواست متقضایان و بارگذاری مدارک این ویزا در نظر گرفته اند. بهترین کار این است که سایت کشور مقصد را از طریق سفارتخانه آن کشور پیدا کرد.
برخی از کشورها و سفارتخانه ها در کل هیچ سامانه و سایت خاصی را برای ثبت درخواست متقاضیان در نظر نگرفته اند. متقاضیانی که قصد دارند تا ویزای الکترونیکی خود را دریافت کنند، باید از طریق ایمیل درخواست خود را به ثبت برسانند. در این صورت باید تمامی مدارک به همراه فرم درخواست و متن برنامه سفر در قالب یک ایمیل به سفارت خانه ارسال شود. مسئولین سفارت این ایمیل ها را دریافت کرده و پس از بررسی آن ها، نتیجه نهایی را به داوطلبان ارسال خواهند کرد. بنابراین تمامی متقاضیان دریافت E-Visa باید حتما سامانه مربوط به کشور مقصد خود را بررسی کنند.
هزینه دریافت ویزای الکترونیکی
پس از اطلاع از شرایط و مدارک لازم برای دریافت E-Visa، یکی دیگر از اطلاعات ضروری که تمامی افراد واجد شرایط دریافت E-Visa باید از آن مطلع باشند، هزینه دریافت این نوع ویزا است. اطلاع از هزینه دریافت E-Visa می تواند به بودجه بندی افراد برای سفر کمک بسیار زیادی کند. در راستای اهمیت اطلاع از این موضوع، در ادامه این بخش تمامی نکات درباره هزینه دریافت ویزای الکترونیکی به صورت کامل توضیح داده شده است.
اولین نکته حائز اهمیت این است که هزینه ثابتی برای دریافت این ویزا وجود ندارد. برای بررسی هزینه های دریافت E-Visa باید هزینه های کلی دریافت ویزا برای کشور مورد نظر را مطالعه کرد. هزینه دریافت ویزای الکترونیکی در واقع همان هزینه ای است که هنگام ارسال درخواست دریافت ویزا باید تحت عنوان هزینه بررسی مدارک این ویزا برای سفارت خانه واریز شده و فیش واریزی آن به همراه مدارک ارسال شود. هزینه های مربوط به بررسی مدارک هر سفارتخانه در سایت آن به متقاضیان اعلام می شود.
در برخی از موارد هزینه دریافت ویزا برای ایرانیان رایگان است. در این صورت نیازی به پرداخت هزینه از طریق سایت مربوطه یا صرافی های آنلاین نیست. تنها کافی است که افراد مدارک را به همراه فرم درخواست خود ارسال کنند تا روند بررسی مدارک آن ها شروع شود. برای درخواست ویزای الکترونیکی فوری، علاوه بر هزینه اصلی دریافت ویزا و بررسی مدارک، باید هزینه ای بابت بررسی فوری هم واریز شود. به غیر از این هزینه ها، نیازی به پرداخت مبلغ دیگری برای دریافت E-Visa نیست. در صورت ریجکت شدن درخواست، هزینه واریز شده به هیچ عنوان عودت نمی شود.
نحوه ثبت درخواست ویزای الکترونیکی
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، سامانه درخواست ویزای الکترونیکی برای کنسولگری های مختلف متفاوت بوده و افراد باید با توجه به کشور مقصد خود به سایت مربوط به آن کشور مراجعه کنند. علاوه بر اطلاع از سایت ثبت درخواست E-Visa اهمیت دارد که افراد در مورد مراحل ثبت درخواست و دریافت ویزای الکترونیکی هم اطلاع داشته باشند. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این بخش درباره نحوه ثبت درخواست این ویزا و پیگیری ویزا توضیحات بیشتری ارائه شده است.
اولین قدم برای درخواست این ویزا این است که داوطلبان از شرایط دریافت E-Visa آگاه باشند و به سایت مربوطه مراجعه کرده و وارد بخش تکمیل فرم شوند. فرم درخواست این ویزا به صورت آنلاین و در سایت سفارت کشور مورد نظر در دسترس متقاضیان قرار خواهد گرفت. اطلاعات خواسته شده در این فرم ها با توجه به قوانین کشورهای مختلف می تواند متفاوت باشد. اما در کل این فرم چیزی شبیه به تصویر زیر خواهد بود و یک سری اطلاعات کلی درباره هویت فرد، تاریخ دقیق رفت و برگشت و انگیزه او از سفر درخواست می شود.
پس از پر کردن فرم، نوبت به بارگذاری یا آپلود مدارک ویزای الکترونیکی لازم می رسد. در این مرحله داوطلبانی که از طریق سایت برای درخواست ویزای خود اقدام کرده اند باید در فیلد مربوطه مدارک خود را با فرمت و اندازه های خواسته شده بارگذاری کنند. افرادی که از طریق ایمیل به سفارت هم درخواست خود را ثبت کرده اند باید این مدارک را به ایمیل ارسالی خود ضمیمه کنند.
هزینه بررسی مدارک در صورت نیاز باید از طریق سایت و به صورت آنلاین پرداخت شود. در صورتی که داوطلبان از طریق ایمیل درخواست خود را به ثبت رسانده اند، باید فیش واریز هزینه را هم به همراه سایر مدارک خود ضمیمه ایمیل کنند. پس از ارسال فرم درخواست، مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه دریافت ویزا، باید بین ۲ الی ۳ روز منتظر ماند تا جواب درخواست برای فرد ارسال شود. در صورت قبول درخواست، سفارت یک ایمیل حاوی ویزای الکترونیکی برای متقاضی ارسال خواهد کرد.
مدت زمان صدور ویزای الکترونیکی
پس از اطلاع از هزینه، مدارک ویزای الکترونیکی و شرایط دریافت E-Visa یکی دیگر از سوالات اصلی متقاضیان این است که چه مدت طول می کشد تا این ویزا ارسال شود. اطلاع از مدت زمان صدور این ویزا است که به متقاضیان اجازه می دهد تا زمان درخواست ویزا و همچنین دریافت ویزای الکترونیکی را با زمان شروع سفر خود هماهنگ کنند. به همین دلیل آگاهی از این موضوع اهمیت بسیاری دارد. در همین راستا در ادامه این بخش اطلاعات بیشتری درباره مدت زمان صدور این ویزا ارائه شده است.
مدت زمان صدور E-Visa به شرایط عمومی پرونده و نوع ویزای درخواستی فرد بستگی خواهد داشت. کوتاه ترین زمان برای ارسال این ویزا مربوط به صدور ویزای توریستی است. ویزای توریستی شرایط چندان سختی نداشته و به همین دلیل در عرض ۲۴ الی ۴۸ ساعت ویزای الکترونیکی برای افراد صادر خواهد شد. لازم به ذکر است امور پناهندگی با ویزای توریستی به صورت الکترونیکی نیست و در کشور مقصد به صورت حضوری انجام می گیرد. اما در صورتی که ویزای درخواستی ویزای کاری یا تجاری باشد، این زمان ممکن است تا ۷۲ ساعت هم طول بکشد. بهترین کار این است که مسافران بین ۴ تا ۶ روز قبل از سفر برای دریافت ویزا درخواست خود را ثبت کنند.
با وجود این که در بیشتر موارد، این ویزا در کمتر از ۳ روز صادر می شود، اما در برخی موارد نادر ارسال این ویزا تا هفته ها هم ممکن است طول بکشد. در صورتی که مسافران به دریافت ویزای فوری نیاز داشته باشند، باید حتما هنگام ارسال درخواست خود این موضوع را مطرح کرده و هزینه اضافی برای بررسی فوری پرونده را پرداخت کنند. زمان صدور ویزای الکترونیکی فوری به طور معمول کمتر از ۲۴ ساعت خواهد بود. ویزای فوری برای ویزای تجاری حداقل ۴۸ ساعت زمان لازم دارد.
کشورهای دارای ویزای الکترونیکی
ویزای الکترونیکی نسبت به سایر روش های صدور ویزا، یک روش تقریبا جدید محسوب می شود و در حال حاضر تمامی کشورهای دنیا این امکان را برای مسافران فراهم نکرده اند. در برخی از کشورها هم امکان دریافت ویزای الکترونیکی برای ایرانیان وجود ندارد. در همین راستا ضروری است که مسافران از امکان دریافت این ویزا در کشور مقصد خود اطمینان حاصل کنند. لازم به ذکر است کشور های مختلف در حال اضافه شدن به ویزای الکترونیکی هستند. برای مثال کشور عربستان علاوه بر ویزای الکترونیکی خود، طرخ ویزای الکترونیکی حج را به اجرا در آورده است. لذا در ادامه این بخش لیست کاملی از کشورهای دارای این ویزا برای مسافران ارائه شده است.
اعتبار ویزای الکترونیکی کشورهای مختلف | |||
نیجریه |
مصر |
اوکراین |
ساحل عاج |
ماداگاسکار |
بحرین |
تاجیکستان |
کنیا |
سنگاپور |
اتیوپی |
ویتنام |
کویت |
آنتیگوا و باربودا |
بنین |
زامبیا |
لسوتو |
آنگولا |
گابن |
ارمنستان |
مغولستان |
کامبوج |
گرجستان |
زیمباوه |
مالاوی |
ایران |
گینه |
جزیره معراج |
عمان |
جیبوتی |
هند |
ازبکستان |
مالزی |
آذربایجان |
گینه بیسائو |
قرقیزستان |
پاپوآ گینه نو |
میانمار |
قطر |
مونتسرات |
سنت هلنا |
روسیه |
سودان جنوبی |
لائوس |
روآندا |
تاجیکستان |
سنت کیتس و نویس |
عربستان سعودی |
تانزانیا |
سائوتومه و پرنسیپ |
تایلند |
سورینام |
ترکیه |
اوگاندا |
تایوان |
-- |
-- |
کشورهایی که در این بخش به آن ها اشاره شد، در سال ۱۴۰۲ یا ۲۰۲۳ امکان دریافت ویزای الکترونیکی را برای مسافران فراهم کرده اند. امکان این که کشورهای بیشتری به این لیست اضافه شود و شرایط دریافت E-Visa را برای مسافران فراهم کنند هم وجود خواهد داشت. مسافران باید هنگام اقدام برای درخواست ویزای الکترونیکی خود، ضمن آماده سازی مدارک این ویزا باید به سایت سفارتخانه کشور مقصد مراجعه کرده و از امکان درخواست این ویزا در آن زمان مطمئن شوند. چرا که ممکن است در زمان درخواست مسافران، برخی از این کشورها به دلایل متفاوتی از ارائه خدمات الکترونیکی خودداری کنند.
اعتبار ویزای الکترونیکی
ویزای الکترونیکی عمدتا یک ویزای کوتاه مدت بوده و برای اقامت های بلند مدت و دائمی صادر نمی شود. مدت اعتبار این ویزا نسبت به کشور صادر کننده ویزا متفاوت است. افرادی که قصد دریافت این ویزا را دارند باید با توجه به نوع درخواست خود و شرایط دریافت E-Visa و آماده کردن مدارک این ویزا، مدت اعتبار این ویزای کشور مقصد را هم بررسی کنند. در راستای اهمیت اطلاع افراد از مدت اعتبار ویزای الکترونیکی یا E-Visa، در ادامه این بخش توضیحاتی تکمیلی درباره میزان اعتبار این ویزا کشورهای مختلف ارائه شده است. لیست زیر میزان اعتبار E-Visa در کشورهایی است که این نوع از ویزا را صادر می کنند.
کشورهای دارای ویزای الکترونیکی | |||
نیجریه: ۱۴ روز |
مصر: ۹۰ روز |
اوکراین: ۳۰ روز |
ساحل عاج: ۳۰ روز |
ماداگاسکار: ۶۰ روز |
بحرین: ۳۰ روز |
تاجیکستان: ۹۰ روز |
کنیا: ۹۰ روز |
سنگاپور: ۱۵ روز |
اتیوپی: ۹۰ روز |
ویتنام: ۳۰ روز |
کویت: ۳۰ روز |
آنتیگوا و باربودا: ۹۰ روز |
بنین: ۳۰ روز |
زامبیا: ۹۰ روز |
لسوتو: ۹۰ روز |
آنگولا: ۳۰ روز |
گابن: ۹۰ روز |
ارمنستان: ۶۰ روز |
مغولستان: ۳۰ روز |
کامبوج: ۹۰ روز |
گرجستان: ۳۰ روز |
زیمباوه: ۹۰ روز |
مالاوی: ۹۰ روز |
ایران:۳۰ روز |
گینه:۹۰ روز |
جزیره معراج: ۶۰ روز |
عمان: ۳۰ روز |
جیبوتی: ۹۰ روز |
هند: ۳۰ روز |
ازبکستان: ۹۰ روز |
مالزی: ۹۰ روز |
آذربایجان: ۳۰ روز |
گینه بیسائو: ۹۰ روز |
قرقیزستان: ۶۰ روز |
پاپوآ گینه نو: ۳۰ روز |
میانمار: ۹۰ روز |
قطر: ۳۰ روز |
مونتسرات: ۱۲ ماه |
سنت هلنا: ۹۰ روز |
روسیه: ۳۰ روز |
سودان جنوبی: ۹۰ روز |
لائوس: ۶۰ روز |
روآندا: ۳۰ روز |
تاجیکستان: ۹۰ روز |
سنت کیتس و نویس: ۳۰ روز |
عربستان سعودی: ۱۲ ماه |
تانزانیا: ۹۰ روز |
سائوتومه و پرنسیپ: ۳۰ روز |
تایلند: ۹۰ روز |
سورینام: ۳۰ روز |
اوگاندا: ۹۰ روز |
ترکیه: ۹۰ روز |
تایوان: ۳۰ روز |
|
|
همان طور که قابل مشاهده است، اعتبار ویزای الکترونیکی یا E-Visa کاملا به کشور صادر کننده این ویزا بستگی داشته و از ۱۰ روز تا یک سال متغیر است. میزان اعتباری که در این جدول مشاهده می شود، حداکثر مدت اعتبار E-Visa های کشورهای مختلف است. به این معنی که افراد تنها تا پایان این تاریخ ها اجازه اقامت در کشور مقصد را خواهند داشت. پس از اتمام اعتبار ویزای الکترونیکی صادر شده، امکان تمدید آن برای مدت طولانی تر وجود ندارد.
متقاضیان دقت داشته باشند که میزان اعتبار این ویزا با مدت زمان مجاز برای اقامت در کشور مقصد متفاوت است. به طور مثال ممکن است که ویزای یک کشور از زمان صدور به مدت ۹۰ روز اعتبار داشته باشد. اما مسافران پس از سفر به کشور مقصد، از تاریخ ورود، تنها ۳۰ روز اجازه حضور در این کشور را داشته باشند. پس از گذشت ۳۰ روز، حتی اگر ویزا هنوز اعتبار داشته باشد باید به کشور خود باز گردند. اکثر ویزاهای الکترونیکی یک بار ورود هستند و فرد در طول اعتبار ویزا تنها یک بار اجازه ورود به کشور با آن را خواهد داشت.
مزایا و معایب ویزای الکترونیکی
ویزای الکترونیکی یا E-Visa یکی از خلاقانه ترین و بهترین نوآوری ها در عرصه صدور ویزا برای مسافران است. هدف اصلی از ارائه این روش، آسان تر و سریع تر کردن پروسه صدور ویزا بوده است. ورود این نوع از ویزا به عرصه ویزاها و روادیدهای مختلف برای مسافران و کنسولگری های کشورهای مختلف مزایا و معایب خود را داشته است. با وجود این که E-Visa یک روش عالی برای دریافت مجوز ورود به یک کشور به نظر می آید اما با توجه به شرایط دریافت E-Visa مشکلات خاص خود را هم دارد. در ادامه این بخش درباره مزایا و معایب این ویزا اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
از جمله مزایای E-Visa برای سفارت خانه ها می توان به کاهش درخواست نوبت برای مراجعه حضوری به سفارت اشاره کرد. تمامی درخواست ها و مدارک برای دریافت ویزای الکترونیکی کشورهای مختلف به صورت آنلاین برای مسئولین ارسال شده و آن ها می توانند با سرعت بیشتری مدارک این ویزا را بررسی کرده و ویزا را ارسال کنند. مسافران هم دیگر نیازی ندارند تا به سفارتخانه های مختلف و مراکز جمع آوری اطلاعات بیومتریک مراجعه کنند. حذف تمامی این مراحل باعث افزایش سرعت دریافت ویزا شده و برای مسافرانی که نیاز به دریافت سریع ویزا دارند شرایط بسیار ایده آلی را فراهم می کند.
اما این نوع از ویزا خالی از مشکلات نبوده و معایبی هم دارد. یکی از مهم ترین مشکلات صدور ویزای الکترونیکی بالا رفتن احتمال جعل مدارک و دزدی هویت است. اطلاعات بیومتریک افراد بررسی نشده و خود آن ها هم برای دریافت این ویزا حضور ندارند. همین امر باعث فراهم شدن زمینه کلاهبرداری برای سودجویان می شود. از جمله مشکلات ویزای الکترونیکی برای مسافران هم می توان به اعتبار کم و تعداد دفعات مجاز برای ورود اشاره کرد. اکثر این ویزاها تنها یک بار ورود هستند و فرد پس از بازگشت به کشور خود، برای خروج دوباره باید حتما دوباره درخواست خود را ثبت کرده و ویزای جدید بگیرد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت ویزای الکترونیکی، شرایط دریافت E-Visa و مدارک لازم برای آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با ویزای الکترونیکی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. در متن مقاله لیست کشورهای دارای ویزای الکترونیکی آمده است.