برای مشاوره دریافت گذرنامه زیارتی
برای مشاوره دریافت گذرنامه زیارتی


گذرنامه زیارتی مدرکی است که برای سفرهای زیارتی مانند کربلا و نجف صادر می شود. زمانی که متقاضی تصمیم به سفر می گیرد، ابتدا ثبت نام پاسپورت زیارتی را انجام می دهد و مدارک لازم را ارائه می کند. پس از بررسی مدارک، اگر مشکلی وجود نداشته باشد، روند صدور گذرنامه زیارتی آغاز می شود. بسیاری از افراد می پرسند گذرنامه زیارتی چند روزه میاد که معمولا این گذرنامه بین ۷ تا ۱۴ روز صادر می شود، اما گاهی این زمان کوتاه تر یا طولانی تر می شود.
زمانی که فرد ثبت نام پاسپورت زیارتی را انجام می دهد، اطلاعات او وارد سیستم می شود و بررسی امنیتی و هویتی صورت می گیرد. در صورتی که مدارک ناقص نباشد، گذرنامه زیارتی بدون مشکل صادر می شود و به آدرس متقاضی ارسال می گردد. باز هم این سوال تکرار می شود که گذرنامه زیارتی چند روزه میاد و پاسخ این است که پس از ثبت نام پاسپورت زیارتی و تکمیل مراحل، صدور گذرنامه زیارتی معمولا کمتر از دو هفته زمان می برد، البته این مدت بستگی به حجم درخواست ها دارد. در این مقاله گذرنامه زیارتی، ثبت نام پاسپورت زیارتی، چند روزه میاد توضیح داده شده است.
گذرنامه زیارتی چیست؟
یکی از سوالاتی که متقاضیان سفر به اماکن زیارتی خارج از کشور دارند، این است که گذرنامه زیارتی یا پاسپورت زیارتی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که گذرنامه زیارتی به عنوان یکی از مدارک هویتی ضروری و معتبر برای ورود و خروج از کشور به یک کشور دیگر جهت انجام امور زیارتی می باشد. در واقع برای انجام تمامی سفرهای زیارتی خارج از کشور متقاضی باید نسبت به دریافت گذرنامه زیارتی و یا در صورت امکان تمدید ثبت نام گذرنامه زیارتی اقدام نماید.
گذرنامه در واقع مجوز ورود و خروج به یک کشور بوده و با استفاده از آن دسترسی به خدمات و امور قانونی در آن کشور صورت می گیرد. در واقع گذرنامه زیارتی به عنوان مدرک شناسایی می باشد که هدف آن گردآوری و نشان دادن اطلاعات هویتی و ملی افراد به منظور انجام سفرهای زیارتی می باشد. همچنین افراد می توانند با دریافت پروانه گذر زیارتی این مجوز را سریع تر و ارزان تر دریافت کنند. به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان خوزستان پروانه گذر زیارتی به محض اجرایی شدن توسط پلیس اعلام می شود.
طبق آخرین اطلاعیه منتشر شده از سوی ستاد اربعین، کلیه گذرنامه های زیارتی که کمتر از 6 ماه اعتبار دارند، صرفا در ایام اربعین اجازه عبور از تمامی مرزهای عراق را دارند. همچنین این افراد می توانند از (18 مرداد ماه 1403) با همان گذرنامه ها از مرزهای عراق عبور کنند و نیازی به گرفتن پاسپورت زیارتی یا تمدید گذرنامه ندارند.
یکی از الزامات صدور گذرنامه زیارتی این است که فرد متقاضی ممنوعیت خروج از کشور نداشته باشد. بنابراین در پاسخ سوال گذرنامه زیارتی چیست؟ و پاسپورت چند روزه میاد؟ می توان بیان کرد که گذرنامه زیارتی به منزله مجوز خروج از کشور مبدا با تایید اطلاعات فرد توسط اداره مهاجرت و صدور گذرنامه و همچنین اجازه ورود به کشور دیگر برای انجام امور زیارتی می باشد. گذرنامه زیارتی به عنوان یکی از گذرنامه های عادی یا توریستی می باشد که از طرف مقامات دارای صلاحیت برای مسافرت زیارتی ارائه می گردد.
ثبت نام گذرنامه زیارتی
گذرنامه زیارتی یک نوع مجوز خروج از کشور و ورود به کشور دیگر بوده که افراد برای انجام سفرهای خود به ارائه این مدرک احتیاج دارند. این گذرنامه یکی از انواع گذرنامه ها است که برای افرادی که قصد انجام سفرهای زیارتی را دارند، ارائه می شود. آن دسته از افراد که قصد شرکت در پیاده روی اربعین را دارند، می توانند جهت گرفتن پاسپورت زیارتی اقدام کنند.
باتوجه به توافقات صورت گرفته میان دو کشور ایران و عراق، امکان دریافت گذرنامه زیارتی به زودی برای زائران فراهم می شود. داوطلبان می بایست برای ثبت نام گذرنامه زیارتی اقدام کرده و آن را دریافت نمایند. ثبت نام پاسپورت زیارتی و دریافت گذرنامه زیارتی روی های مختلفی دارد که هرکدام از داوطلبان باتوجه به شرایط خود می توانند از طریق یکی از آن ها برای انجام مراحل ثبت نام گذرنامه زیارتی اقدام نمایند.
آن دسته از افراد که مایل به دریافت گذرنامه زیارتی هستند، می توانند با مراجعه به پلیس+10 و در دست داشتن مدارک لازم، ثبت نام خود را انجام دهند. اما جهت سهولت حال متقاضیان، افراد می توانند بدون مراجعه حضوری نیز ثبت نام خود را انجام دهند. متقاضیان می توانند با مراجعه به یکی از سامانه های سخا به نشانی sakha.epolice.ir و یا سایت پلیس من گذرنامه به آدرس epolice ir مراجعه نموده و مراحل ثبت نام خود را به صورت مجازی طی نمایند.
مدارک لازم برای گذرنامه زیارتی
با توجه به اهمیت دریافت گذرنامه زیارتی و همچنین پروانه گذر زیارتی، لازم است متقاضیان نسبت به مدارک لازم برای دریافت پاسپورت زیارتی اطلاعات لازم را داشته باشند تا بتوانند در اسرع وقت نسبت به آماده سازی و همچین ارائه به اداره گذرنامه اقدام نمایند. دریافت گذرنامه زیارتی براساس جنسیت متقاضیان و همچنین سن متقاضیان متفاوت می باشد که در ادامه به صورت کامل تمامی مدارک مورد نیاز برای دریافت گذرنامه زیارتی ارائه می شود:
اصل شناسنامه و اصل کارت ملی با تاییدیه سازمان ثبت احوال کشور.
افراد بالای 15 سال باید شناسنامه عکس دار داشته باشند و افراد زیر 15 سال نیاز به ارائه گواهی اشتغال به تحصیل، شناسنامه و دفترچه بیمه می باشند.
در صورتی که آخرین گذرنامه فرد اعتبار داشته باشد می توان همان گذرنامه را نیز برای افراد زیر 15 سال ارائه داد.
ارائه اصل برگه اجازه محضری برای افراد زیر 18 سال از سوی پدر یا قیم قانونی.
ارائه اصل برگه محضری مبنی بر اجازه همسر.
در صورت فوت همسر باید برگه فوت یا شناسنامه باطل شده همسر ارائه گردد.
اصل گواهی برگه طلاق در صورت طلاق بانوان متقاضی.
برای بانوانی که همسر خارجی دارند نیاز به برگه محضری اجازه همسر نمی باشد.
آقایان باید اصل کارت پایان خدمت هوشمند و یا کارت معافیت هوشمند خود را ارائه دهند در غیر این صورت باید از سازمان نظام وظیفه عمومی موافقت نامه دریافت نمایند.
ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت برای آقایان بالای 50 سال ضرورتی ندارد.
در صورت تعویض کارت پایان خدمت یا کارت معافیت باید برگه ثبت درخواست تعویض ارائه گردد.
نامه اشتغال به تحصیل برای دانشجویان آقا.
تکمیل فرم شناسه گذرنامه در دفتر خدمات الکترونیک انتظامی یا پلیس + 10 جهت احراز هویت در سامانه ثبت نام گذرنامه زیارتی
یکی از مدارک مهم برای گرفتن پاسپورت زیارتی، عکس مخصوص پاسپورت می باشد که ویژگی های عکس مخصوص برای آقایان و بانوان باید مطابق قوانین مراکز صدور گذرنامه باشد. همچنین در دفاتر پلیس + 10 و همچنین سامانه ثبت نام درخواست گذرنامه مطابق قوانین مربوطه، می توان عکس مخصوص گذرنامه تهیه کرد که به صورت حضوری و یا اینترنتی قابل انجام می باشد. در تیترهای بعدی در خصوص اینکه پاسپورت چند روزه میاد توضیحاتی آمده است.
سایت دریافت گذرنامه زیارتی
دریافت گذرنامه زیارتی و اطلاع از اینکه پاسپورت چند روزه میاد، منوط به داشتن شرایط ثبت نام پاسپورت زیارتی و آماده سازی مدارک می باشد. در صورتی که متقاضی شرایط دریافت گذرنامه را داشته باشد لازم است نسبت به درخواست دریافت آن اقدام نماید. برای دریافت اینترنتی گذرنامه زیارتی لازم است متقاضیان از طریق سایت اداره مهاجرت و گذرنامه نسبت به درخواست و دریافت گذرنامه زیارتی و پروانه گذر زیارتی اقدام نمایند. همچنین افراد می توانند برای ثبت درخواست گذرنامه زیارتی از اپلیکیشن پلیس من استفاده کنند.
به نقل از رئیس پلیس گذرنامه و مهاجرت فراجا افرادی که دارای گذرنامه عادی هستند نمی توانند درخواست صدور گذرنامه زیارتی را در این اپلیکیشن ثبت نمایند. برای دریافت گذرنامه اینترنتی لازم است متقاضیان وارد سایت egozar.epolice.ir شده و پس از ثبت نام گذرنامه زیارتی و تایید اطلاعات اولیه نسبت به دریافت گذرنامه اقدام نمایند. در این سامانه می توان به صورت غیر حضوری و اینترنتی مراحل دریافت گذرنامه از قبیل درخواست گذرنامه، پرداخت هزینه و غیره را انجام داد.
برای ورود به سایت دریافت گذرنامه زیارتی، کلیک کنید.
سامانه ثبت نام اینترنتی درخواست گذرنامه الکترونیکی به عنوان سایتی است که از سوی پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا به منظور صدور گذرنامه الکترونیکی یا بیومتریکی راه اندازی شده است. خاطر نشان می گردد برای ثبت درخواست دریافت گذرنامه زیارتی، لازم است متقاضی ابتدا از طریق پلیس + 10 جهت احراز هویت اقدام نماید.
هزینه گذرنامه زیارتی
به منظور ارائه درخواست صدور گذرنامه زیارتی اینترنتی لازم است متقاضیان بعد از آماده سازی مدارک نسبت به درخواست صدور گذرنامه اینترنتی از طریق سایت ثبت نام اینترنتی درخواست گذرنامه الکترونیکی به نشانی egozar.epolice.ir اقدام نمایند.
با توجه به اینکه انجام امور گذرنامه اینترنتی نیاز به هزینه ها و استعلامات از سایر ارگان ها می باشد لازم است این هزینه به صورت اینترنتی در زمان درخواست گذرنامه از طریق سایت مربوطه و کارت های عضو شتاب پرداخت گردد. در ادامه هزینه گذرنامه زیارتی به صورت کامل توضیح داده شده و برای سهولت افراد تعرفه خدمات مربوط به گذرنامه به صورت فایل آمده است.
نویسنده: درگاه خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی | |
حجم: 2.5 MB | |
منبع: درگاه خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی |
نرخ نامه و هزینه های درج شده مرتبط به هزینه گذرنامه زیارتی در سال گذشته است و به محض اعلام هزینه گذرنامه زیارتی سال 1403 در متن مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
هزینه های گذرنامه اینترنتی شامل 20,000 تومان عوارض شهرداری، 200,000 تومان هزینه چاپ گذرنامه، 18,000 تومان هزینه اخذ تصویر بیومتریک چهره، 42,000 احراز مشخصات هویتی متقاضی، 2,700 تومان شناسه الکترونیکی، 2,300 تومان چاپ فرم گذرنامه و 134,795 تومان تعرفه ارائه خدمات پستی و پیامک می باشد که لازم است در زمان درخواست گذرنامه زیارتی و پروانه گذر زیارتی پرداخت گردد.
نحوه دریافت و ثبت درخواست گذرنامه زیارتی
به منظور دریافت گذرنامه زیارتی و پروانه گذر زیارتی، لازم است متقاضیان از طریق سایت ثبت نام درخواست گذرنامه الکترونیکی به نشانی egozar.epolice.ir اقدام به ثبت نام و درخواست گذرنامه نمایند. لازم به ذکر است که در صورتی که متقاضیان قصد داشته باشند از طریق کافی نت نسبت به درخواست گذرنامه اقدام نمایند مسئولیت ثبت اطلاعات با خود متقاضیان می باشد بنابراین لازم است تمامی اطلاعات توسط متقاضی بررسی شده و در انتها نسبت به صدور گذرنامه اقدام گردد. در ادامه مراحل دریافت گذرنامه زیارتی در قالب راهنمای تصویری و اینکه پاسپورت چند روزه میاد ارائه شده است:
یکی از مهم ترین نکات در خصوص نحوه دریافت گذرنامه زیارتی این است که از سال 1403، دریافت گذرنامه های زیارتی از دو طریق ورود به درگاه اینترنتی سامانه سخا و یا مراجعه به اپلیکیشن پلیس من، امکان پذیر است. حال افراد می توانند با جتسجوی عنوان " سامانه سخا " در موتور جستجوی خود، بر روی لینک ورود به درگاه epolice.ir را انتخاب کرده و وارد پنجره واحد خدمات فراجا شوند.
در این قسمت افراد پس از وارد نمودن نام کاربری، کلمه عبور و کد امنیتی می توانند وارد پورتال شخصی خود در این سامانه شوند. افراد در این صفحه می بایست ابتدا بر روی گزینه خدمات پلیس مهاجرت و گذرنامه کلیک کرده و سپس بر روی درخواست گذرنامه زیارتی کلیک نمایند.
همانند تصویر افراد می بایست اطلاعاتی را همچون وضعیت تاهل و مشخصات فردی خود را وارد نموده و پس از آن مدارکی همچون مدارک شناسایی و تصویر پرسنلی (دارای زمینه سفید و حجم کمتر از 200 کیلوبایت ) را بارگذاری کرده و بر روی گزینه ذخیره کلیک نمایند.
در این قسمت افراد پس از تکمیل اطلاعات خواسته شده می بایست با کلیک بر روی گزینه تایید و ذخیره به صفحه پرداخت منتقل شده و هزینه ثبت نام گذرنامه زیارتی را پرداخت نمایند.
افراد پس از طری کردن مراحل گفته شده در قسمت بالا می بایست منتظر دریافت گذرنامه زیارتی خود از طریق پست باشند.
کلیه متقاضیان علاقه مند به ثبت نام گذرنامه زیارتی از طریق اپلیکیشن پلیس من، می بایست ابتدا وارد اپلیکیشن پلیس من شده، بر روی گزینه پلیس گذرنامه کلیک و سپس گزینه صدور گذرنامه را انتخاب نمایند.
در این مرحله افراد می توانند از این طریق وارد پنجره واحد خدمات فراجا شوند. لازم به ذکر است، افرادی که در گذشته در این اپلیکیشن ثبت نام کرده اند و دارای پروفایل کاربری می باشند، نیازی به ثبت نام مجدد نداشته و می توانند صرفا با وارد نمودن نام کاربری، کلمه عبور و کد امنیتی وارد سامانه شوند. اما افرادی که در گذشته هیچ پورتالی نداشته اند، می بایست مراحل ثبت نام را طی کرده و نام کاربری و رمز عبور دریافت نمایند.
پس از کلیک بر روی این گزینه افراد می بایست جهت تکمیل فرم ثبت نام اقدام نمایند.
در قسمت پایین این صفحه افراد می بایست مدارکی همچون تصویر صفحه اول و دوم شناسنامه خود را به همراه تصویر پرسنلی خود بارگذاری نمایند.
پس از تکمیل اطلاعات در این صفحه افراد می بایست جهت پرداخت هزینه ثبت نام گذرنامه زیارتی اقدام نمایند.
لازم به ذکر است یکی دیگر از راه های درخواست یا تمدید گذرنامه زیارتی، مراجعه حضوری به دفاتر اداره گذرنامه در شهرهای مختلف است. علاوه بر این به نقل از رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه، مراکزی ویژه برای صدور گذرنامه زیارتی به وجود آمده اند. ساعت کاری این مراکز از 6 صبح تا 19 عصر می باشد و افراد می توانند با مراجعه حضوری به این مراکز در کنار اپلیکیشن پلیس من، برای درخواست یا تمدید گذرنامه خود اقدام نمایند. در ادامه آدرس مراکز مذکور در استان تهران آمده است:
اداره کل گذرنامه تهران واقع در خیابان شهرآرا
اداره مرکزی پلیس مهاجرت و گذرنامه واقع خیابان شهید مطهری، خیابان کوه نور
اداره گذرنامه جنوب تهران واقع در شهرری، بلوار بسیج، میدان نماز
اداره گذرنامه غرب تهران واقع در شهرستان شهریار، خیابان ولیعصر
اداره گذرنامه شرق تهران واقع در ورامین، بلوار امام رضا
علاوه بر این مراکز، پیش بینی شده است در میدان آزادی و در جایگاه برنامه محرم شهر نیز یک شعبه فوق العاده برای ارائه خدمات صدور گذرنامه زیارتی تعبیه شود. ساعت کاری این شعبه تا ساعت 22 می باشد و تا تاریخ 31 مرداد دایر خواهد بود. لازم به ذکر است افرادی که اتمام اعتبار گذرنامه آن ها سال 1401 می باشد یعنی افرادی که دو سال از اعتبار گذرنامه آن ها گذشته است نیز می توانند با هدف شرکت در سفر اربعین، برای تمدید گذرنامه خود به این مراکز مراجعه کنند.
ثبت نام گذرنامه زیارتی برای کودکان
پیش از بررسی این که گذرنامه زیارتی چند روزه میاد، باید بیان کرد که امکان ثبت نام گذرنامه زیارتی برای کودکان نیز وجود دارد. به طور کلی درخواست گذرنامه غیر حضوری از طریق ورود به سامانه سخا یا با استفاده از اپلیکیشن پلیس من به ثبت رسیده، اما مشکل کودکان این است که از شماره تلفن همراه برخوردار نبوده و نمی توانند در سامانه یا اپلیکیشن مذکور احراز هویت کنند. نحوه گرفتن پاسپورت زیارتی برای کودکان به این شکل است که پدر کودک باید مراحل ثبت نام فرزند در سامانه سخا یا اپلیکیشن پلیس من را طی نماید. در ادامه راهنمای تصویری دریافت گذرنامه زیارتی برای کودکان زیر سن قانونی از طریق سامانه سخا به عنوان نمونه آمده است. مدارک لازم برای نام نویسی شامل نام و نام خانوادگی و کد ملی کودک، کد ملی و شماره تلفن همراه پدر می شود.
پدران ابتدا باید وارد مرورگر شده و سپس نشانی sakha.epolice.ir را جستجو کنند. در ادامه نیاز به انتخاب ثبت نام است.
حالا باید کد ملی فرزند را در فرم تایپ کرده و روی ادامه کلیک نمود.
در مرحله بعدی نیاز به درج کد ملی و شماره تلفن همراه پدر در فرم است.
حالا می توان کد تایید اخذ شده از طریق پیامک را در فرم ثبت کرد.
سپس می بایست کد ارسال شده برای شماره تلفن همراه را در فیلد کلمه عبور قبلی تایپ نمود. در ادامه می توان رمز عبور جدید را تعیین کرده و ذخیره را مورد انتخاب قرار داد.
حالا باید کد ملی فرزند و رمز عبور تعیین شده را در فرم ورود به سخا درج کرد.
در ادامه نیاز به انتخاب گزینه درخواست صدور گذرنامه زیارتی است.
حالا باید مجددا درخواست گذرنامه زیارتی را مورد انتخاب قرار داد.
سپس می توان تمامی فرم های درخواست را تکمیل کرد.
پس از طی نمودن کلیه مراحل، درخواست به شکل نهایی ثبت خواهد شد.
افراد در نهایت گذرنامه خود را از طریق پست تحویل خواهند گرفت که به همین دلیل باید اطلاعات نشانی محل سکونت به درستی در فرم ها درج گردد. در صورت مواجهه با ارور در حین طی کردن مراحل، نیاز به ثبت درخواست حضوری از طریق حضور در دفاتر پلیس +10 است. در جواب این پرسش ها که پاسپورت چند روزه میاد و مدارک لازم برای گذرنامه زیارتی چیست، می توان شرح داد که پاسپورت آبی زیارتی کودکان در طی 10 الی 14 روز کاری در اختیار قرار خواهد گرفت.
ثبت نام گذرنامه زیارتی زیر 18 سال
اشخاص زیر 18 سال برای خروج از کشور و سفر به مناطق خارجی نیاز به گذرنامه داشته و در غیر این صورت موفق به سفر نخواهند شد. به همین دلیل باید به بررسی این پرداخت که نحوه ثبت نام گذرنامه زیارتی زیر 18 سال چگونه می باشد؟ اشخاص همچنین پرسیده اند که پاسپورت آبی زیارتی چیست و گذرنامه چند روزه میاد؟ در پاسخ به سوالات مطروحه باید توضیح داد که از گذرنامه زیارتی برای سفرهای خارجی زیارتی مانند اربعین استفاده شده که مدت زمان صدور 72 ساعت و مدت زمان تحویل آن از طریق پست حدودا 10 روز کاری است. جهت گرفتن پاسپورت زیارتی برای متقاضیان زیر 18 سال ابتدا باید مراحل ثبت درخواست را مطابق راهنمای زیر طی کرد.
به منظور ثبت نام گذرنامه زیارتی زیر 18 سال می توان وارد سامانه سخا شده یا از اپلیکیشن پلیس من استفاده نمود. علاقمندان به استفاده از پلیس من، پس از نصب آن ابتدا باید از طریق درج شماره تلفن همراه و کد تایید در فرم ها، وارد حساب کاربری شده و سپس گزینه صدور گذرنامه را از بخش گذرنامه انتخاب کنند.
در ادامه افراد به سامانه سخا هدایت شده و می توانند مراحل ثبت نام را طی نمایند.
در خصوص مدارک لازم برای گذرنامه زیارتی افراد زیر 18 سال باید توضیح داد که کودکان و نوجوانان از شماره تلفن همراه ثبت شده به نام خود برخوردار نبوده و به همین دلیل برای ثبت نام در سامانه سخا از شماره تلفن همراه پدر استفاده خواهند کرد. کد ملی شخص زیر 18 سال باید در فرم ثبت نام درج شود، اما شماره تلفن همراه مورد استفاده لازم است به نام پدر باشد تا ثبت نام آن ها تایید شود.
گذرنامه زیارتی برای غیر اربعین
یکی از سوالات متقاضیان گرفتن پاسپورت زیارتی این است که مزایای اخذ پاسپورت چیست و آیا امکان استفاده از آن برای سفرهایی به غیر از سفر اربعین وجود دارد؟ برای پاسخگویی به این سوال باید گفت که در گذشته این پاسپورت تنها برای سفر به عراق برای شرکت در پیاده روی اربعین مورد استفاده قرار می گرفت، اما در حال حاضر تغییراتی در قوانین ایجاد شده که در ادامه توضیحات بیتشری در این رابطه ارائه شده است.
طبق آخرین اخبار منتشر شده امکان استفاده از گذرنامه زیارتی برای غیر اربعین فراهم شده و ایرانیان می توانند با استفاده از پاسپورت مربوطه در بازه های زمانی متفاوت راهی عراق شوند. هدف از دریافت پاسپورت آبی، زیارت بوده و اشخاص می توانند در هر روز از سال، جهت ورود به شهرهای زیارتی مانند کربلا، نجف، کاظمین و سامرا، از این پاسپورت استفاده کنند.
نکته ای که در رابطه با ثبت نام گذرنامه زیارتی وجود دارد این است که در تمام طول سال امکان ثبت نام گذرنامه وجود داشته و محدودیت زمانی برای ثبت درخواست صدور در نظر گرفته نشده است. امکان دارد در آینده شرایط ورود به سوریه نیز با گذرنامه زیارتی فراهم شده و افراد بتوانند با این گذرنامه به سوریه بروند. همچنین پیش بینی می شود شرایط ثبت نام حج با پاسپورت زیارتی نیزی فراهم شود و متقاضیان با ارائه این پاسپورت مجوز خروج از کشور را دریافت کنند.
رمز تصدیق و شناسه یکتا برای گذرنامه زیارتی
همانطور که در تیترهای قبل گفته شد، گذرنامه زیارتی برای آن دسته از افراد صادر می شود که قصد انجام سفر زیارتی به کشور عراق و شرکت در پیاده روی اربعین را دارند. افرادی که قصد دریافت این گذرنامه را دارند می بایست با مراجعه به سایت پلیس من epolice ir یا سامانه سخا sakha.epolice.ir، مدارک لازم را بارگذاری نموده و درخواست خود را ثبت نمایند. یکی از مدارم لازم برای ثبت درخواست گذرنامه، رمز تصدیق و شناسه یکتا می باشد.
رمز تصدیق و شناسه یکتا برای گذرنامه زیارتی الزامی بوده و بدون بارگذاری این شناسه، درخواست افراد جهت دریافت گذرنامه ثبت نخواهد شد. اما ممکن است افراد با این سوال مواجه شوند که رمز تصدیق برای تمامی افراد الزامی می باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که دریافت و ارائه رمز تصدیق، برای بانوان متاهل و افراد زیر 18 سال ضرورت داشته و این افراد بدون رمز تصدیق، موفق به گرفتن پاسپورت زیارتی نخواهند شد.
بانوان متاهل برای دریافت گذرنامه، نیاز به کسب اجازه همسر داشته و در صورتی که تاکنون برای دریافت گذرنامه اقدام نکرده باشند، بایستی با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و تنظیم رضایتنامه کتبی، رمز تصدیق را دریافت نمایند. همچنین افراد زیر 18 سال برای دریافت گذرنامه، بایستی اجازه والد یا سرپرست را داشته باشند. افرادی که موفق به دریافت رمز تصدیق نشوند، می توانند با مراجعه به ثبت منطقه، شناسه یکتا را دریافت کرده و در سایت دریافت گذرنامه بارگذاری نمایند.
با پاسپورت زیارتی کجا میشه رفت
متقاضیان دریافت پاسپورت زیارتی ممکن است در رابطه با برخی موارد دچار ابهام شوند. در جواب این پرسش ها که پاسپورت چند روزه میاد و با پاسپورت زیارتی کجا میشه رفت؟ باید بیان نمود که این گذرنامه معمولا 10 الی 14 روز کاری پس از ثبت درخواست گذرنامه غیر حضوری دریافت خواهد شد. در ادامه افراد می توانند برای شرکت در سفرهای زیارتی از گذرنامه استفاده کنند. لیست مناطقی که می توان با گذرنامه زیارتی به آن سفر کرد به شرح زیر است:
کربلا
نجف
کاظمین
سامرا
همان طور که در لیست بالا مشاهده می شود، در حال حاضر دارندگان گذرنامه زیارتی تنها مجاز به سفر به کشور عراق می باشند. این پاسپورت در ابتدا برای شرکت در پیاده روی اربعین صادر شده، اما در حال حاضر گذرنامه زیارتی برای زیارت امام علی و امام حسین و سایر ائمه در زمان های متفاوت صادر می شود. برخی از افراد پس از مطالعه راهنمای ثبت نام گذرنامه زیارتی پرسیده اند که مزیت اخذ پاسپورت آبی چیست و با گذرنامه زیارتی به کدام کشورها می توان سفر کرد؟ در پاسخ باید توضیح داد که امکان دارد در آینده امکان سفر به عربستان و سوریه نیز برای دارندگان این گذرنامه فراهم شود. در حال حاضر عراق تنها کشوری است که به ایرانیان دارای گذرنامه زیارتی، اجازه ورود می دهد.
اعتبار گذرنامه زیارتی
پس از ثبت نام گذرنامه زیارتی و طی کردن مراحل درخواست غیر حضوری، می بایست به کسب اطلاعات در خصوص اعتبار گذرنامه زیارتی پرداخت. یکی از نکات مهم در رابطه با گذرنامه زیارتی، مدت اعتبار آن است. برخی از اشخاص دغدغه هایی در خصوص میزان اعتبار پاسپورت داشته و برای تمدید آن جهت شرکت در مراسم پیاده روی اربعین سال آینده دچار تردید شده اند.
در همین راستا برخی از افراد پس از دریافت پاسپورت آبی زیارتی پرسیده اند که گذرنامه زیارتی چه مدت و تا چند سال اعتبار دارد؟ در پاسخ به این سوال باید توضیح داد که این گذرنامه مانند پاسپورت های دیگر 5 سال اعتبار خواهد داشت. بنابراین دارندگان گذرنامه می توانند تا 5 سال از مدرک مربوطه برای ورود به عراق استفاده کنند و در صورت اتمام اعتبار آن، بایستی جهت تمدید گذرنامه خود اقدام کنند.
در رابطه با تمدید گذرنامه زیارتی باید گفت که این گذرنامه نیاز به تمدید سالانه نداشته و در حقیقت افراد هر 5 سال یکبار می بایست برای اخذ مجدد آن اقدام نمایند. توصیه می شود افراد 1 الی 2 ماه مانده به سفر زیارتی، مراحل اخذ پاسپورت را طی کنند تا در ادامه دچار مشکل نشده و مدرک را با تاخیر دریافت نکنند. معمولا افراد برای شرکت در سفرهای خارجی در تور گردشگری ثبت نام می کنند که باید توجه داشته باشند در صورت تاخیر، از سفر جا خواهند ماند.
پیگیری گذرنامه زیارتی
یکی از مهم ترین موضوعات برای متقاضیان دریافت گذرنامه زیارتی و همچنین پروانه گذر زیارتی، استعلام از مراحل دریافت و صدور آن و اطلاع از اینکه پاسپورت چند روزه میاد، می باشد. بعد از ثبت نام موفق و هزینه پرداخت گذرنامه، متقاضیان می توانند با استفاده از روش های در نظر گرفته مراحل دریافت گذرنامه زیارتی را پیگیری نمایند که در ادامه به توضیح هرکدام پرداخته می شود:
برای این منظور لازم است متقاضیان نسبت به دانلود برنامه موبایلی پلیس من گذرنامه زیارتی اقدام نمایند. در ادامه لینک دانلود برنامه پلیس من ارائه شده است.
بعد از دانلود و نصب لازم است مطابق مراحل زیر، متقاضیان نسبت به پیگیری گذرنامه زیارتی اقدام نمایند. لازم است متقاضی شماره همراه خود را ثبت کرده و کد پیامکی دریافتی را در کادر مربوطه وارد نماید.
در ادامه می بایست گزینه گذرنامه را مطابق شکل زیر انتخاب نماید.
در ادامه گزینه استعلام گذرنامه را انتخاب کرده و بعد از پرداخت هزینه استعلام مربوط به احراز هویت متقاضی، اطلاعات مربوط به وضعیت صدور گذرنامه و بارکد پستی گذرنامه یا همان پاسپورت زیارتی نمایش داده می شود.
برای پیگیری گذرنامه از طریق شرکت پست ایران لازم است متقاتضی وارد سامانه رهگیری مرسولات سازمانی به نشانی najatracking.post.ir شود که در شکل زیر صفحه اصلی سامانه نمایش داده شده است.
در ادامه بعد از انتخاب گزینه گذرنامه از لیست سندهای نمایش داده شده، متقاضی کد ملی خود را وارد و بعد از فشردن دکمه جستجو نسبت به پیگیری گذرنامه زیارتی خود اقدام نماید.
برای این منظور لازم است متقاضی با استفاده از شماره گیری کد دستوری #110* نسبت به پیگیری وضعیت گذرنامه زیارتی خود اقدام نماید. به همین جهت بعد از شماره گیری کد دستوری اشاره شده، باید گزینه خدمات در دست اقدام را انتخاب کرده و بعد از آن گزینه وضعیت مدارک را انتخاب می نماید. در ادامه لازم است گزینه گذرنامه را انتخاب و متقاضی باید کد ملی خود را در این قسمت وارد نماید تا بعد از مدتی وضعیت گذرنامه به متقاضی از طریق پیامک اطلاع رسانی گردد. لازم به ذکر است هزینه این پیگیری 150 تومان بابت هزینه ارسال پیامک می باشد.
بر اساس اعلام رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه افرادی که در کشور عراق گذرنامه خود را گم کرده اند و یا به هر دلیلی این گذرنامه مخدوش شده است، باید در اسرع وقت به کنسولگری های ایران مراجعه کنند.
لازم به ذکر است در صورتی که افراد در هریک از شهرهای بصره، بغداد، کربلا، عراق، نجف و سامرا باشند می توانند برای انجام امور مر بورط به گذرنامه خود به کنسولگری های ایران مراجعه کنند. کنسولگری ایران در شهرهای مذکور دایر می باشد. ذکراین نکته ضروری است که افراد باید در حفظ مدارک کوشا باشند؛ زیرا گذرنامه مهم ترین مدرک هویتی فرد است و در صورت نبود آن ممکن است افراد با مشکلاتی نظیر مسائل امنیتی در کشور عراق مواجه شوند.
گذرنامه زیارتی چند روزه میاد
متقاضیان دریافت گذرنامه زیارتی، می توانند درخواست خود را برای دریافت این گذرنامه از طریق سایت پلیس من گذرنامه زیارتی و یا سایت سخا، ثبت کنند. ثبت درخواست گذرنامه زیارتی، نیازمند ارائه برخی مدارک است و شناسه تصدیق، یکی از این مدارک است که در تیترهای قبل به توضیح این موارد پرداخته شد. نکته ای که افراد باید به آن توجه داشته باشند این است که برای گرفتن پاسپورت زیارتی، مبلغی را نیز باید پرداخت کنند.
اما افراد ممکن است با این سوال مواجه شوند که گذرنامه زیارتی چند روزه میاد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که صدور و دریافت گذرنامه زیارتی معمولا 7 الی 10 روز به طول می انجامد. یعنی افراد نهایتا 7 روز پس از ثبت درخواست خود در سامانه دریافت گذرنامه زیارتی، موفق به دریافت گذرنامه خود می شوند. بنابراین متقاضیان بایستی این بازه زمانی را در نظر گرفته و پیش از فرا رسیدن موعد سفر، اقدامات لازم را برای دریافت پاسپورت زیارتی انجام دهند.
نکته قابل توجه در خصوص ثبت نام و دریافت گذرنامه زیارتی این است که گذنامه پس از صدور، به آدرسی ارسال می شود که به هنگام ثبت نام وارد شده است. بنابراین، متقاضیان باید دقت داشته باشند که در هنگام ثبت نام گذرنامه زیارتی در سایت سخا sakha.epolice.ir و یا سایت پلیس من epolice ir، دقت کافی را در وارد کردن اطلاعات شخصی به خرج دهند تا برای دریافت گذرنامه خود، دچار مشکل نشوند.
مدت زمان صدور گذرنامه زیارتی
مدت زمان صدور گذرنامه زیارتی برای افرادی که برنامه ریزی لازم برای سفر زیارتی را دارند بسار حائز اهمیت می باشد. مدت زمان صدور پروانه گذر زیارتی کمتر بوده که به محض اجرایی شدن توسط پلیس اعلام خواهد شد. لازم است متقاضیان گذرنامه زیارتی از طریق روش های استعلام وضعیت صدور گذرنامه خود را پیگیری نمایند. مراحل دریافت گذرنامه زیارتی پس از ثبت نام در سامانه صدور گذرنامه و ارائه مدارک مورد نیاز و همچنین تکمیل نهایی فرم های مربوطه و پرداخت هزینه صدور گذرنامه می باشد.
بعد از اتمام مراحل، مدارک می بایست برای بررسی به اداره مهاجرت و صدور گذرنامه فرستاده شود تا پس از تایید مدارک و استعلام وضعیت متقاضی مبتی بر بررسی و استعلام ممنوع الخروجی، اجازه صدور گذرنامه صادر می شود. معمولا پس از اتمام مراحل و دستور صدور گذرنامه، حداکثر تا 10 روز کاری زمان لازم است تا گذرنامه به آدرس پستی ارائه شده ارسال گردد.
خاطر نشان می گردد که احتمال افزایش این مدت زمان با توجه به پیچیدگی امور اداری و تحویل پستی وجود دارد که پیش بینی می شود که مدت زمان صدور گذرنامه زیارتی حداکثر تا دو هفته باشد. لازم به ذکر است که متقاضیان باید در حفظ و نگه داری گذرنامه زیارتی مراقبت لازم را داشته باشند تا مجددا برای مفقودی گذرنامه هزینه اضافی و همچنین زمان بیشتری را تلف ننمایند.
گذرنامه زیارتی بانوان
همان طور که در تیترهای قبل اشاره شد، بانوان متاهل برای دریافت گذرنامه موقت و گذرنامه زیارتی، نیازمند کسب اجازه و دریافت رضایتنامه کتبی از همسر خود هستند. به صورتی که افراد بایستی با در دست داشتن مدارک لازم به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و رضایتنامه کتبی و رمز تصدیق خود را دریافت نمایند.
طبق آخرین اخبار و اطلاعیه منتشر شده از سوی سرهنگ نودهی، در خصوص اجاره همسر برای گرفتن پاسپورت زیارتی و سفر اربعین. کلیه افرادی که در گذشته در سامانه درخواست داده باشند، با توجه به اینکه پلیس به سامانه های قبلی دسترسی دارد، در صورتی که همسر اجازه خروج را ملغی نکرده باشد، مجاز به خروج از کشور می باشند و نیازی به درخواست مجدد نیست.
همچنین اضافه کرد که کلیه متقاضیان خانمی که برای بار اول می خواهند از کشور خارج شوند، می بایست جهت ثبت درخواست گذرنامه زیارتی، ابتدا اجاره خروج خود را از همسر خود توسط دفاتر اسناد رسمی و تنظیم سند دریافت نموده و سپس به همراه سایر مدارک هویتی در سامانه ثبت نام گذرنامه بارگزاری نمایند.
طرح خانه به خانه برای صدور گذرنامه زیارتی
طبق آخرین اخبار منتشر شده از سوی فرمانده کل نیروی انتظامی، کلیه افراد می توانند در خانه، ثبت نام گذرنامه را انجام و مدارک خود را در اپلیکیشن پلیس من بارگزاری نمایند. در طرح خانه به خانه برای صدور گذرنامه زیارتی دیگر نیازی به مراجعه حضوری و ارائه مدارک در مراکز پلیس +10 نیست و افراد می توانند کلیه فرآیندهای مربوط به ثبت نام و بارگذاری مدارک را در خانه انجام دهند.
بر اساس این طرح کلیه افراد می بایست پس از ثبت درخواست گذرنامه زیارتی و بارگزاری مدارک از طریق طرح خانه به خانه برای صدور گذرنامه، منتظر دریافت گذرنامه خود از طریق پست باشند. طبق همین طرح گذرنامه ها از طریق پست برای متقاضیان علاقه مند به دریافت گذرنامه ارسال خواهد شد.
لازم به ذکر است که فرآیند صدور گذرنامه در اپلیکیشن پلیس من رایگان نبوده و افراد می بایست مبلغی در حدود 65 هزار تومان را پرداخت نمایند. لازم به ذکر است افراد جهت شرکت در طرح خانه به خانه برای صدور گذرنامه می بایست قبل از هر اقدامی برای ثبت درخواست، مدارکی همچون اصل شناسنامه، اصل برگه اجازه محضری برای افراد زیر 18 سال از سوی پدر یا قیم قانونی، اصل گواهی برگه طلاق در صورت طلاق بانوان متقاضی و .. را آماده نموده و در اپلیکیشن پلیس من بارگزاری نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص دریافت گذرنامه زیارتی همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با دریافت گذرنامه زیارتی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. نحوه ثبت درخواست گذرنامه زیارتی در متن مقاله آمده است.