برای مشاوره نحوه اپلای کردن
برای مشاوره نحوه اپلای کردن
افراد زیادی متمایل به حضور در بهترین مراکز آموزشی و تحصیل در بهترین دانشگاه ها هستند، اما به دلیل عدم برخورداری از شرایط اپلای یا دریافت مشاوره های غلط و نادرست موفق به تحصیل در خارج از کشور نمی شوند. دانشجویان قبل از هر کاری باید از شرایط و مدارک لازم برای اپلای و ورود به دانشگاه های خارجی باخبر گشته و سپس برای ارسال درخواست پذیرش تحصیلی اقدام کنند. دانشگاه های خارجی معمولا از پذیرش دانشجویان با استعداد و کوشا استقبال نموده و به همین دلیل افراد در صورت طی کردن مراحل درست و آشنایی با نحوه اپلای کردن می توانند به موفقیت لازم دست پیدا کنند.
اپلای کردن معمولا اصطلاحی است که بین دانشجویان رواج داشته و به طور کلی به معنی ارسال درخواست پذیرش تحصیلی برای دانشگاه های خارجی است. در این مقاله به بررسی دقیق این سوال که اپلای چیست و شرایط و مدارک لازم برای آن چه خواهد بود پرداخته گشته و کاربران با مطالعه مقاله پیش رو با نحوه ثبت درخواست مذکور و مراحل آن کاملا آشنا شده و در مورد هزینه ثبت درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی اطلاعات کسب می کنند.
اپلای چیست ؟
در پاسخ به این سوال که اپلای چیست ؟ باید گفت افراد جهت ورود به دانشگاه های خارجی باید یک روند خاصی را طی کرده و اقداماتی را انجام دهند که به کلیه مراحل ثبت درخواست پذیرش تحصیلی اپلای گفته می شود. وقتی کسی می گوید قصد اپلای کردن دارد یا این کار را انجام داده است یعنی هدف ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج را داشته و می خواهد در مراکزی با خدمات آموزشی سطح بالا تحصیل کند. لازم به ذکر است افراد برای انجام امور اپلای لازم است با اصطلاحات اپلای آشنا باشند.
شرایط، مدارک لازم و نحوه اپلای کردن معمولا با توجه به دانشگاه مورد نظر فرد می تواند متفاوت بوده و فرق داشته باشد. برای مثال نحوه اپلای برای دانشگاه های کشور ترکیه با نحوه درخواست پذیرش از دانشگاه های آمریکا بسیار متفاوت بوده و مراحل جداگانه ای خواهد داشت. به همین دلیل افراد ابتدا باید کشور و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب نموده و سپس برای بررسی شرایط اقدام نمایند.
اپلای کردن به دو بخش مراحل قبل از دریافت بورسیه تحصیلی و پس از دریافت آن تقسیم می شود، زیرا بعد از دریافت پاسخ مثبت از دانشگاه خارجی داوطلب باید اقدامات خاصی را انجام دهد. داوطلبان جهت طی کردن آسان تر مراحل اپلای می توانند از مشاوران و متخصصان کمک گرفته یا وکیل مهاجرتی بگیرند تا به موفقیت لازم دستیابی پیدا نمایند.
برای طی کردن پروسه اپلای، داوطلبان باید مواردی را در نظر بگیرند که این موارد عبارت اند از: شرایط درخواست پذیرش تحصیلی، مدارک لازم، هزینه مورد نیاز، زمان و مراحل اپلای. داوطلبان باید توجه داشته باشند که اقدام دیر هنگام برای دریافت پذیرش تحصیلی منجر به عدم دریافت پاسخ مثبت شده و باعث پشیمانی می گردد.
شرایط اپلای کردن
در مورد این که شرایط اپلای چیست باید گفت ارسال درخواست پذیرش تحصیلی برای دانشگاه های معروف و مشهور شرایط خاصی داشته و افراد باید حتما آن قوانین را رعایت نمایند. معمولا نحوه اپلای کردن و ارسال مدارک به خارج از کشور جهت اپلای از طریق مراجعه به سایت دانشگاه ها یا به صورت ارسال فیزیکی امکان پذیر است که به طور کلی می توان گفت شروط لازم عبارت اند از:
داشتن رزومه تحصیلی عالی
برخورداری از ریزنمرات و سوابق تحصیلی مناسب
کسب قبولی در آزمون ورودی دانشگاه کشورهای خاصی مانند ترکیه
داشتن معرفی نامه و انگیزه نامه
برخورداری از تمکن مالی لازم
اقدام بهنگام برای اپلای
شرکت در مصاحبه آنلاین دانشگاه
برخورداری از مدرک زبان مرتبط با زبان کشور مقصد
با توجه به این که در دانشگاه های خارجی تحصیل به زبان انگلیسی یا دیگر زبان های خارجه می باشد افراد باید تسلط کافی بر زبان کشور مقصد را داشته باشند. برخورداری از سوابق تحصیلی عالی یا همچنین کسب قبولی در آزمون و روی دانشگاه ها نیز بسیار ضروری خواهد بود، در غیر این صورت دانشجو پاسخ مثبت نخواهد گرفت.
مدارک لازم برای اپلای
معمولا لیست مدارک لازم برای اپلای از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت بوده و نحوه اپلای کردن فرق خواهد داشت. دانشجویان جهت کسب اطلاعات کافی درباره اعزام دانشجو به خارج از کشور ابتدا باید دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب نموده و سپس با آن مرکز آموزشی از طریق ایمیل را راه های دیگر ارتباط برقرار کنند.
آشنایی با این که مدارک لازم برای اپلای چیست و هزینه این کار چقدر خواهد بود برای تمامی علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور ضروری است. همچنین افرادی که قصد دارند به تغییر رشته در اپلای بپردازند، لازم است که مدارک مورد نیاز برای رشته مورد نظر را نیز ارائه دهند. لیست مدارک مورد نیاز جهت تحصیل در دانشگاه های خارجی به طور کلی عبارت است از:
مدارک هویتی: مدارک هویتی شامل شناسنامه و پاسپورت بوده و برای آقایان ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت هم ضروری می باشد. بدون داشتن پاسپورت و ویزا داوطلب اجازه خروج از کشور و تحصیل در خارج را نخواهد داشت.
مدارک تحصیلی: دانشجویان برای اپلای کردن باید حتما سوابق تحصیلی پیشین خود را همراه با ریزنمرات ترجمه کرده و به دانشگاه مقصد ارائه دهند. برخورداری از رزومه تحصیلی ضروری بوده و داوطلب باید وضعیت درسی خوب خود را ثابت نماید.
انگیزه نامه: انگیزه نامه معمولا توسط داوطلب نوشته شده و حاوی توضیحاتی در مورد هدف داوطلب از تحصیل می باشد. داوطلب باید در انگیزه نامه، انگیزه خود را از ادامه تحصیل به طور کامل شرح داده و در مورد آینده شغلی خود هم توضیح دهند.
توصیه نامه: توصیه نامه مطلبی است که توسط اساتید داوطلبان نوشته شده و حاوی شایستگی های آنان می باشد. طبیعتا وقتی یک استاد دانشگاه به دانشجوی خود توصیه نامه می دهد و او را واجد شرایط تحصیل در خارج از کشور می داند، مسیر دریافت پذیرش تحصیلی برای داوطلب بسیار ساده تر خواهد شد.
مدارک دال بر داشتن تمکن مالی کافی: دانشجو برای ثبت نام در دانشگاه های خارجی و دریافت ویزای تحصیلی باید ثابت کند توانایی پرداخت شهریه دانشگاه را به طور کامل دارد.
مقالات، کتاب ها و افتخارات: کسانی که قصد اپلای کردن برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دارند باید لیست مقالات و کتاب هایی که از آنان به چاپ رسیده را ارائه دهند. گنجاندن افتخاراتی که داوطلب در طول سال ها و در اثر شرکت در مسابقات یا همایش ها کسب کرده در رزومه تحصیلی می تواند مفید باشد.
با توجه به این که تحصیل در خارج از کشور هزینه داشته و افراد باید علاوه بر هزینه های زندگی پرداخت مبلغ شهریه دانشگاه را هم انجام دهند، داشتن تمکن مالی کافی برای اپلای ضروری است. علاقمندان به دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی باید پیش از ثبت درخواست مدارک و زمان دقیق اپلای را از طریق سایت دانشگاه جویا شوند.
مراحل اپلای
مراحل اپلای معمولا باید توسط دانشجو طی شده و انجام گردد که داشتن آشنایی کافی با شرایط و مدارک لازم و هزینه ها می تواند بسیار کمک کننده باشد. نحوه اپلای کردن شامل مراحل خاصی می باشد که این موارد در ادامه شرح داده شده است:
انتخاب بهترین و مناسب ترین دانشگاه: داوطلب ابتدا باید رشته تحصیلی خود را از میان لیست بهترین رشته های ریاضی برای مهاجرت و دیگر رشته ها انتخاب کرده و سپس بهترین دانشگاه خارجی را برای ادامه تحصیل معین نماید.
مراجعه به سایت دانشگاه: معمولا دانشگاه ها شرایط، مدارک و هزینه اپلای را از طریق سایت خود در دسترس قرار می دهند که دانشجو با ورود به سایت می تواند از آن ها مطلع گردد.
پیدا کردن استاد راهنما: برقراری ارتباط با استاد راهنما و دریافت مشاوره های لازم و همچنین گرفتن توصیه نامه، مراحل دریافت پاسخ مثبت از دانشگاه مقصد را آسان تر کرده و شانس گرفتن پذیرش تحصیلی را بالا می برد.
آماده سازی مدارک لازم و ارسال درخواست: دانشجو پس از آشنایی با لیست مدارک لازم باید آن ها را آماده کرده و در زمان معین ثبت درخواست خود را انجام دهد. معمولا زمان اپلای در سپتامبر و اکتبر می باشد که البته هر دانشگاهی ممکن است تاریخ خاصی را معین نماید.
شرکت در مصاحبه دانشگاه: دانشگاه پس از بررسی مدارک داوطلب ممکن است یک مصاحبه آنلاین با دانشجو انجام داده و شایستگی های او را بسنجد.
دریافت پاسخ از دانشگاه و دریافت ویزا: بعد از طی کردن مراحل اولیه اپلای و دریافت پذیرش تحصیلی داوطلب باید برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام کند.
ورود به کشور مقصد و شرکت در کلاس های دانشگاه: بعد از گرفتن ویزای تحصیلی دانشجو می تواند به راحتی وارد کشور مقصد گشته و دوران دانشجویی را آغاز کند.
مراحل اپلای معمولا پیچیدگی خاصی ندارند اما داوطلبان در صورت نیاز می توانند از یک مشاور یا متخصص کمک بگیرند. هر چقدر داوطلب بیشتر راهنمایی گرفته و از تجربیات پذیرفته شدگان در دانشگاه های خارجی استفاده کند، می تواند اپلای آسان تر و مطمئن تری داشته باشد.
هزینه اپلای کردن
هزینه اپلای کردن با توجه به دانشگاه مقصد و کشور مورد نظر افراد بسیار فرق داشته و تحت شرایط های متفاوت کمتر یا بیشتر خواهد شد. دانشجویان برای تعیین هزینه درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی ابتدا باید حتما دانشگاه و رشته تحصیلی خود را مشخص نموده و سپس برای تعیین قیمت اپلیکیشن فی و غیره اقدام کنند. مشاهده جدول زیر و بررسی آن می تواند کمک کننده و مفید واقع گردد.
هزینه اپلای کردن | |
هزینه دریافت مدرک زبان |
حدودا 6 الی 10 میلیون تومان |
هزینه آزاد سازی مدرک تحصیلی |
8 الی 9 میلیون تومان با توجه به رشته و مقطع تحصیلی |
وثیقه سربازی |
30 الی 40 میلیون تومان |
هزینه ترجمه مدارک |
هر مدرک 54.000 الی 200.000 تومان |
پس از بررسی پاسخ این سوال که اپلای چیست می توان گفت افراد در صورتی که تمایل به دریافت وکیل مهاجرتی دارند، باید هزینه گرفتن وکیل را نیز در نظر داشته و برآورد سازند. لازم به ذکر است که پس از اپلای کردن و دریافت پاسخ مثبت دانشجو باید مبلغ شهریه دانشگاه را هم آماده سازد که این مبلغ بسیار قابل تغییر می باشد.
معمولا دریافت اطلاعات در مورد شهریه دانشگاه، نحوه اپلای کردن و مدارک مورد نیاز برای آن، از طریق ورود به سایت هر مرکز آموزشی امکان پذیر است. همچنین داوطلبان آقا در صورتی که خدمت سربازی را نگذرانده باشند، باید وثیقه گذاری انجام داده و تعهدهای لازم را نیز بدهند.
نحوه پیدا کردن استاد برای اپلای
پس از بررسی این که شرایط و مدارک مورد نیاز برای اپلای چیست و نحوه اپلای کردن چگونه است، افراد باید در مورد نحوه پیدا کردن استاد برای اپلای هم اطلاعات کافی کسب کنند. داشتن استاد راهنما می تواند مراحل دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی را تا قبل از اتمام ددلاین اعلام شده، بسیار آسان تر کرده و فرد را به موفقیت بیشتری برساند.
افراد از طریق سه راه مختلف می توانند برای پیدا کردن استاد جهت اپلای اقدام کنند که این روش ها عبارت اند از: بررسی کردن سایت دانشگاه مورد نظر و پورتال اساتید، جستجو کردن در پایگاه های آکادمیک معتبر مثل گوگل اسکالر و ریسرچ گیت، بررسی پروفایل اساتید در لینکدین. افراد پس از پیدا کردن یک استاد معتبر و مورد تایید در خارج از کشور می توانند با ارسال ایمیل برای استاد مربوطه از او کمک های لازم را دریافت کنند.
افراد باید توجه داشته باشند که نحوه نوشتن ایمیل به اساتید خارج از کشور بسیار مهم است و داوطلب باید موارد خاصی را رعایت کند. داوطلب حتما باید در ایمیل مذکور خود را به درستی و به طور کامل معرفی کرده و اشاره ای به افتخارات و شایستگی های خود داشته باشد تا نظر استاد را جهت ارائه راهنمایی و کمک های لازم جلب نمایند.
پیشنهاد می شود داوطلبان در پاراگراف ابتدایی ایمیل خیلی خلاصه و در حد نام و نام خانوادگی و رشته تحصیلی خود را معرفی کرده و نحوه پیدا کردن استاد مورد نظر را شرح دهند. دانشجویان می توانند در پاراگراف های بعدی به توضیح کامل تر علایق، اهداف و دستاوردهای خود در طول تحصیل پرداخته و هدف خود را از اپلای کردن بیان کنند. پاراگراف پایانی نیز باید حاوی تشکر از استاد بوده و داوطلب کاملا مودبانه ایمیل را به پایان برساند. لازم به ذکر است که ایمیل ارسالی باید کاملا رسمی نوشته شده و به زبان انگلیسی یا زبان دانشگاه و کشور مقصد باشد.
بهترین کشورها برای اپلای
آشنایی با نحوه اپلای کردن و بهترین کشورها برای اپلای به داوطلبان کمک می کند تا انتخاب بهتری را برای تحصیل در خارج از کشور داشته باشند. اپلای برای هر دانشگاه و کشوری شرایط خاصی داشته و مدارک به خصوصی را می خواهد که لیست بهترین کشورها و دانشگاه ها در جدول زیر آورده شده است.
دانشگاه | کشور |
دانشگاه ام آی تی موسسه فناوری ماساچوست |
آمریکا |
دانشگاه استنفورد |
آمریکا |
دانشگاه هاروارد |
آمریکا |
دانشگاه تورونتو |
کانادا |
دانشگاه کمبریج |
انگلستان |
دانشگاه PSL |
فرانسه |
دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور NTU |
سنگاپور |
دانشگاه پکن |
چین |
دانشگاه فنی مونیخ |
آلمان |
در پاسخ به این سوال که اپلای چیست و کدام کشورها برای اپلای مناسب هستند باید گفت اپلای در واقع همان درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی بوده و بهترین کشورها را می توان آمریکا، کانادا، انگلستان، آلمان، فرانسه و ژاپن دانست. افراد با توجه به رشته تحصیلی خود می توانند بررسی های لازم را انجام داده و بهترین دانشگاه را انتخاب نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در خصوص اینکه اپلای چیست، نحوه اپلای کردن، شرایط و مدارک همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با نحوه اپلای کردن، شرایط و مدارک مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام شرایط اپلای کردن در متن مقاله آ»ده است.