برای مشاوره پیگیری گذرنامه برای خروج از کشور
برای مشاوره پیگیری گذرنامه برای خروج از کشور
افراد زیادی متقاضی سفر به خارج از کشور و دریافت گذرنامه هستند، اما به دلیل عدم آشنایی با نحوه پیگیری گذرنامه از طریق روش های مختلف پس از ثبت درخواست پاسپورت خود دچار مشکل و نگرانی می شوند. برخی اوقات دریافت پاسپورت در اسرع وقت ضروری بوده و مسافران نیاز به پیگیری وضعیت این مدرک مهم را دارند. به همین دلیل آشنایی با انواع روش های آنلاین یا حضوری پیگیری پاسپورت می تواند کمک کننده باشد.
پیگیری تاخیر گذرنامه معمولا از طریق سامانه رهگیری پاسپورت یا استعلام گذرنامه با کدملی امکان پذیر می باشد که در این مقاله به بررسی دقیق تمام روش ها پرداخته شده است. کاربران با مطالعه مقاله پیش رو با راه های بررسی وضعیت پاسپورت و استعلام گذرنامه برای خروج از کشور به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی آشنا شده و راهنمای تصویری پیگیری اینترنتی گذرنامه را مشاهده می کنند. نحوه گرفتن بارکد پستی پاسپورت نیز در مقاله شرح داده شده است و قابل استفاده خواهد بود.
پیگیری گذرنامه
معمولا ثبت درخواست صدور پاسپورت به شکل حضوری و از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +10 انجام می شود، اما صدور گذرنامه کاری زمانبر بوده و افراد به محض ثبت درخواست نمی توانند این مدرک مهم را دریافت کنند. به خصوص اگر پاسپورت درخواستی از نوع خاصی باشد مانند پاسپورت دیپلماتیک که مراحل پیچیده تری دارد. زمان صدور گذرنامه چیزی در حدود یک الی دو هفته می باشد. به همین دلیل روش های متنوع و زیادی برای پیگیری تاخیر گذرنامه و کسب اطلاعات در مورد وضعیت آن به وجود آمده و در دسترس می باشد.
برای پیگیری گذرنامه افراد می توانند از طریق روش استعلام گذرنامه با کدملی یا مراجعه به سامانه رهگیری پاسپورت اقدام کنند. همچنین استفاده از از راه هایی مانند پیگیری گذرنامه از 1100 و یا اداره پاسپورت نیز می تواند مناسب باشد. در صورتی که پاسپورت افراد صادر شده و آماده به حساب بیاید، می توانند با استفاده از کد رهگیری پستی زمان رسیدن آن به درب منزل را جویا شوند. گاهی اوقات صدور گذرنامه با تاخیر مواجه می شود که در این حالت افراد می توانند پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی یا روش پیگیری صدور پاسپورت از طریق ناجا را امتحان کنند. به طور کلی باید گفت هر شخصی با توجه به شرایط خود می تواند بهترین روش را جهت بررسی وضعیت پاسپورت انتخاب کرده و اطلاعات کافی را کسب نماید.
با توجه به این که گاهی اوقات ممکن است افراد به اینترنت دسترسی نداشته و مراجعه حضوری هم برای آنان امکان پذیر نباشد، امکان پیگیری پاسپورت و استعلام گذرنامه برای خروج از کشور از طریق ارسال پیامک در دسترس خواهد بود. وجود روش های متنوع برای بررسی وضعیت پاسپورت متقاضیان را از سردرگمی ها نجات داده و باعث رفاه حال مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند شده است. مراجعه به دفاتر پلیس +10 یا اداره گذرنامه استان می تواند برای کسانی که با تاخیر طولانی در صدور گذرنامه خود مواجه می گردند، مناسب باشد. اما به طور کلی باید گفت پیگیری گذرنامه به شکل آنلاین یا تلفنی بسیار مناسب تر بوده و از ایجاد شلوغی های بی مورد و اتلاف وقت جلوگیری می کند.
پیگیری گذرنامه با کدملی
در مورد انواع روش های پیگیری گذرنامه باید گفت که از بهترین روش ها، استعلام گذرنامه با کدملی و بررسی وضعیت از طریق سامانه رهگیری پاسپورت می باشد که پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی برای افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند و یا امکان مراجعه حضوری برای آن ها ممکن نیست، بسیار مناسب است. برای انجام این کار افراد تنها به تلفن همراه خود نیاز دارند و می توانند با طی کردن مراحل زیر وضعیت دقیق پاسپورت را جویا شوند:
برای پیگیری پاسپورت با کدملی کاربران ابتدا باید بخش شماره گیری تلفن همراه شده و سپس کد دستوری *110# را شماره گیری کنند. این کد دستوری اجازه دریافت خدمات مربوط به پلیس +10 را بدون نیاز به هیچ گونه اینترنت و مراجعه حضوری به افراد خواهد داد.
پس از شماره گیری کد *110# افراد وارد پنلی می شوند که باید با ارسال شماره 1 پلیس +10 را انتخاب کنند.
کاربران با توجه به هدف خود باید شماره گزینه درست را در فیلد معین وارد کنند که برای پیگیری گذرنامه یا استعلام گذرنامه برای خروج از کشور و هر مدرک دیگری باید شماره 4 ارسال گردد.
در ادامه متقاضیان لازم است با وارد کردن عدد 3 گذرنامه را انتخاب کرده و وارد مرحله بعدی شوند.
حالا افراد می توانند تنها با وارد کردن کد ملی خود در فیلد معین شده وضعیت پاسپورت خود را جویا گردند.
لازم به ذکر است که روش پیگیری پاسپورت با کدملی از طریق کد دستوری *110# در حال حاضر قابل دسترس نیست و در حال راه اندازی و ارتقا می باشد.
در این روش که برای متقاضیان شرکت در مراسم اربعین طراحی شده است، افراد می توانند از طریق ورود به پرتال رسمی اداره پست به نشانی najatracking.post.ir وضعیت ارسال گذرنامه زیارتی خود را از طریق وارد کردن کد ملی پیگیری نمایند.
داوطلبان در صورت لزوم می توانند از طریق روش های دیگر مانند ورود به سامانه رهگیری گذرنامه یا مراجعه حضوری به اداره گذرنامه و یا از طریق ناجا برای بررسی وضعیت پاسپورت یا گذرنامه خود اقدام کرده یا پیگیری از طریق شماره تلفن را انجام دهند. لازم به ذکر است بهتر است افراد بر اساس زمان بندی اعلام شده برای درخواست و دریافت گذرنامه خود اقدام نمایند.
پیگیری گذرنامه از پست
پس از بررسی روش های بررسی وضعیت گذرنامه از طریق استعلام گذرنامه با کدملی و سامانه رهگیری پاسپورت نوبت به آشنایی با نحوه پیگیری گذرنامه از پست می رسد. پاسپورت ها معمولا بعد از آماده سازی و اتمام کار به آدرس فرد متقاضی ارسال شده و برای او پست می گردند. متقاضیان در صورتی که کد رهگیری پستی پاسپورت خود را داشته باشند، می توانند وضعیت ارسال مدرک را جویا شوند. از آن جایی که گذرنامه یکی از مهم ترین مدارک لازم جهت خروج از مرز است، پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی و از طرق مختلف الزامی می باشد.
پیگیری پاسپورت و استعلام گذرنامه برای خروج از کشور از پست مخصوص کسانی است که پاسپورت آن ها صادر شده، اما به تازگی پست گشته و هنوز به درب منزل آنان تحویل داده نشده است. این افراد می توانند با طی کردن مراحلی وضعیت ارسال مرسوله را بررسی کنند که در ادامه راهنمای تصویری کامل موجود و قابل مشاهده می باشد. معمولا پس از پست کردن پاسپورت کد رهگیری مرسوله پستی برای متقاضیان پیامک می شود. متقاضی باید توجه داشته باشد که در صورت از دسترس خارج بودن تلفن همراه خود موفق به دریافت کد رهگیری مذکور نخواهد شد. دارندگان کد رهگیری پستی لازم است به سامانه رهگیری گذرنامه به نشانی tracking.post.ir مراجعه نمایند.
پس از ورود به سامانه رهگیری مرسولات شرکت ملی پست داوطلبان باید کد رهگیری 24 رقمی را در فیلد معین شده مانند تصویر بالا وارد نموده و روی ذره بین کلیک کنند. پس از وارد نمودن عبارت بیست و چهار رقمی وضعیت مرسوله پستی برای کاربر شرح داده شده و کاملا قابل مشاهده می گردد. افراد در صورتی که صدور پاسپورت آن ها با تاخیر مواجه شود می توانند از روش پیگیری گذرنامه از پست استفاده کنند. زیرا اگر پستچی جهت تحویل مرسوله بیاید اما متقاضیان خانه نباشند، مرسوله را به اداره مرکزی پست استان افراد برده و سپس متقاضیان باید جهت دریافت پاسپورت به اداره مرکزی پست استان خود مراجعه نمایند.
افراد باید توجه داشته باشند که اگر گذرنامه برای آنان پست شده، اما به دستشان نرسیده و با تاخیر مواجه است، مشکل از خود پاسپورت نیست و این تاخیر را باید از طریق اداره پست جویا شوند. متقاضیان در صورتی که با وارد کردن کد رهگیری در سامانه رهگیری مرسوله پستی به نتیجه خاصی نرسیدند، می توانند با اداره مذکور تماس گرفته و مشکل خود را گزارش دهند. پیشنهاد می شود افراد تا حد امکان مشکلات خود را به صورت آنلاین یا تلفنی حل کرده و کار خود را آسان تر پیش ببرند.
پیگیری گذرنامه از 1100
پیگیری گذرنامه یا همان استعلام گذرنامه برای خروج از کشور از طریق سرویس پیامکی 1100 یکی دیگر از روش های پیگیری وضعیت پاسپورت است که برای افرادی که اینترنت ندارند و که تمایل به مراجعه حضوری به مراکز پلیس +10، اداره گذرنامه یا سازمان ناجا را ندارند مناسب بوده و البته مقدار هزینه ای را هم در پی دارد. برای بررسی وضعیت پاسپورت از طریق سرویس پیامکی 1100 و بدون نیاز به هیچ گونه اینترنت افراد کافی است مراحل زیر را طی کنند:
کاربران ابتدا باید به بخش پیامک های تلفن همراه خود رفته و یک علامت سوال به سرشماره 1100 ارسال کنند.
پس از ارسال پیامک مبلغ 150 تومان به عنوان هزینه ارسال از کاربر کسر می گردد.
سپس افراد می توانند منتظر دریافت پاسخ از سمت سرشماره 1100 و دریافت وضعیت پاسپورت بمانند.
لازم به ذکر است که پیگیری گذرنامه از 1100 همیشه در دسترس نبوده و امکان پذیر نمی باشد. گاهی اوقات با ارسال پیامک برای شماره مذکور افراد هیچ جوابی دریافت نکرده و به نتیجه نمی رسند، به همین دلیل پیشنهاد می شود متقاضیان از روش های جایگزین مانند استعلام گذرنامه با کدملی یا پیگیری از طریق سامانه رهگیری پاسپورت استفاده کنند. پیشنهاد می شود افراد با توجه به هزینه بر بودن روش پیگیری تاخیر گذرنامه از طریق سرشماره 1100 در صورتی که به اینترنت دسترسی دارند، استعلام وضعیت پاسپورت از طریق سامانه رهگیری پلیس من را انتخاب نمایند. زیرا گاهی اوقات ارسال پیامک به سرشماره مذکور نتیجه ای در پی ندارد، اما اپلیکیشن پلیس من بسیار بروزتر بوده و استفاده از آن جوابگو می باشد. همچنین افارد می توانند از طریق این اپلیکیشن، بدون مراجعه حضوری به مراکز پلیس +10 نسبت به ثبت نام و تمدید گذرنامه خود اقدام نمایند.
سامانه رهگیری گذرنامه
آشنایی با سامانه رهگیری گذرنامه می تواند پیگیری و استعلام گذرنامه با کدملی را بسیار آسان تر سازد. امروزه اکثر کارهای اداری به شکل اینترنتی و آنلاین انجام می شوند و پیگیری گذرنامه هم یکی از مواردی است که امکان دسترسی آنلاین به آن وجود دارد. سامانه رهگیری پاسپورت به نشانی police-man.ir در دسترس و قابل استفاده است که البته برای استفاده از خدمات پلیس من پیگیری تاخیر گذرنامه افراد باید اپلیکیشن متناسب با دستگاه خود را دانلود و نصب نمایند. لینک دانلود پلیس من برای پیگیری پاسپورت اینترنتی در زیر آورده شده و اپلیکیشن مذکور برای دانلود مستقیم در دسترس می باشد.
راه های دانلود نرم افزار پلیس من | |
دانلود مستقیم نرم افزار پلیس من |
|
دریافت نرم افزار پلیس من از بازار |
|
دریافت نرم افزار پلیس من از مایکت |
افراد پس از دانلود اپلیکیشن پلیس من و نصب آن بر روی تلفن همراه خود می توانند به آسانی پیگیری گذرنامه اینترنتی یا همان استعلام گذرنامه برای خروج از کشور را انجام دهند. برای این کار متقاضیان ابتدا باید شماره تلفن همراه خود را در فیلد معین شده وارد کرده و سپس روی دریافت کد تایید کلیک نمایند.
یک کد تایید برای افراد پیامک می شود که کاربر باید آن را در محل لازم تایپ نموده و گزینه ادامه را انتخاب کند.
حالا کاربران لازم است گزینه استعلام وضعیت گذرنامه را انتخاب نمایند تا وارد بخش احراز هویت شوند.
جهت احراز هویت کافی است داوطلب کد ملی خود را وارد کرده و روی احراز هویت کلیک نماید.
حالا کاربران می توانند با پرداخت هزینه پیگیری و افزایش موجودی کیف پول اپلیکیشن پلیس من، وضعیت پاسپورت خود را به شکل دقیق جویا شوند. هزینه لازم برای پیگیری پاسپورت اینترنتی از طریق اپلیکیشن پلیس من 5.200 تومان است که به راحتی و از طریق پرداخت آنلاین می توان آن را پرداخت کرد.
لازم به ذکر است که استفاده از پلیس من پیگیری تاخیر گذرنامه بهترین روش برای جویا شدن وضعیت گذرنامه می باشد. زیرا نیاز به هیچ گونه مراجعه حضوری نداشته و هزینه اندکی دارد و همچنین وضعیت دقیق را در اسرع وقت به اطلاع کاربران می رساند. افراد با نصب اپلیکیشن پلیس من می توانند از خدمات دیگر آن نیز بهره مند شده و استفاده های زیادی را از آن داشته باشند. کار با سامانه رهگیری گذرنامه police-man.ir و اپلیکیشن پلیس من بسیار آسان و ساده بوده و برای تمامی افراد با هر تلفن همراه هوشمندی در دسترس می باشد. کسانی که به هیچ عنوان به تلفن همراه هوشمند دسترسی ندارند می توانند از طریق روش های دیگری مانند پیگیری گذرنامه تلفنی یا حضوری استفاده کنند.
پیگیری گذرنامه با شماره تلفن
با توجه به این که تعداد متقاضیان دریافت پاسپورت زیاد است و تمامی افراد نیاز به پیگیری پاسپورت خود دارند، روش های زیادی برای بررسی وضعیت گذرنامه در نظر گرفته شده است که یکی از آن ها پیگیری تاخیر گذرنامه از طریق شماره تلفن است. افراد در صورتی که امکان استعلام گذرنامه با کدملی را نداشته و یا دسترسی به سامانه رهگیری پاسپورت ندارند، می توانند اقدامات لازم را جهت بررسی وضعیت تلفنی طی نمایند.
افرادی که شرایط مراجعه حضوری برای بررسی وضعیت پاسپورت را ندارند، با برقراری تماس با شماره 9099075307 می توانند به راحتی علت عدم دریافت پاسپورت خود را جویا شده و از وضعیت آن مطلع شوند. داوطلبان باید توجه کنند که جهت پیگیری گذرنامه حتما باید از طریق سامانه ثبت نام گذرنامه یا مراجعه حضوری، فرم آن را از قبل تکمیل کرده و مدارک مورد نیاز را هم به دفاتر پلیس +10 تحویل داده باشند، زیرا در صورت وجود نقص در مدارک گذرنامه صادر نخواهد شد.
جهت پیگیری پاسپورت یا همان استعلام گذرنامه برای خروج از کشور با شماره تلفن کاربران لازم است شماره گیری عدد 9099075307 را با تلفن منزل انجام دهند. بررسی وضعیت به شکل تلفنی یکی از راحت ترین و در دسترس ترین روش های موجود است، اما گاهی اوقات پیگیری گذرنامه از طریق شماره تلفن می تواند به دلیل شلوغی مرکز پاسخگویی و پشت خط ماندن فرد متقاضی، باعث خستگی و کلافگی افراد گردد. به همین دلیل متقاضیان باید مدت زمانی را به این کار اختصاص دهند.
پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی
گذرنامه یکی از مدارک مهم و بسیار ضروری برای سفر به خارج از کشور است که گاهی اوقات ایجاد تاخیر در صدور آن می تواند دردسر ساز باشد. افراد در صورت بروز هر گونه تاخیر در گرفتن پاسپورت خود، می توانند از طریق روش های استعلام گذرنامه با کدملی یا ورود به سامانه رهگیری پاسپورت وضعیت مدرک مورد نظر را جویا شوند. پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی از طریق ورود به اپلیکیشن پلیس من به آسانی امکان پذیر بوده و در دسترس می باشد. برای این کار متقاضیان کافی است پس از ورود به اپلیکیشن پلیس من، گزینه استعلام وضعیت گذرنامه را انتخاب کنند.
پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی حدودا 5.200 هزینه دارد که به همین دلیل کاربران باید ابتدا برای شارژ کیف پول خود اقدام نمایند. جهت شارژ کیف پول پلیس من افراد می توانند گزینه بعلاوه را که در بالای اپلیکیشن است انتخاب کنند.
در ادامه افراد می توانند مبلغ مورد نظر خود را انتخاب کرده و پرداخت آنلاین را انجام دهند.
پس از شارژ کیف پول برنامه پلیس من برای پیگیری تاخیر گذرنامه با کد ملی افراد باید دوباره وارد بخش استعلام وضعیت گذرنامه یا همان استعلام گذرنامه برای خروج از کشور گشته و استعلام را انجام دهند. پس از طی کردن مراحل ذکر شده، وضعیت صدور پاسپورت برای افراد نمایش داده شده و قابل بررسی می گردد. افراد می توانند با توجه به وضعیت گذرنامه خود برنامه ریزی سفر را انجام داده و منتظر ارسال و دریافت آن در درب منزل بمانند.
با توجه به این که سفر به خارج از کشور معمولا با پاسپورت دارای اعتبار کمتر از 6 ماه امکان پذیر نیست، افراد باید زودتر برای ثبت درخواست تمدید این مدرک اقدام کنند تا دچار مشکلاتی مانند تاخیر در دریافت نشوند. معمولا تاخیر صدور گذرنامه به دلیل نقصی مدارک بوده و افراد لازم است با پیگیری های مربوطه برای رفع نواقص اقدام نمایند. به همین دلیل پیشنهاد می شود متقاضیان در هنگام ثبت درخواست صدور گذرنامه دقت لازم را به خرج داده و از پر کردن فرم با اطلاعات اشتباه خودداری نمایند.
پیگیری گذرنامه با کد رهگیری
افراد در صورتی که گذرنامه آنان هنوز صادر نشده و پست نگشته باشد، لازم است با مراجعه به سامانه رهگیری پاسپورت یا از طریق روش استعلام گذرنامه با کدملی پیگیری های لازم را انجام دهند. اما در صورتی که گذرنامه برای آنان پست شده و کد رهگیری پستی 24 رقمی برای متقاضیان پیامک گردد، کاربران می توانند پیگیری گذرنامه با کد رهگیری را انجام دهند. برای پیگیری تاخیر گذرنامه با کد رهگیری پستی افراد ابتدا باید نشانی tracking.post.ir را در مرورگر جستجو کرده و سپس کد رهگیری 24 رقمی را در فیلد معین شده وارد کنند.
معمولا پیگیری پاسپورت با کد رهگیری پستی اطلاعاتی را در مورد نحوه و وضعیت ارسال مرسوله برای متقاضیان شرح می دهد که این اطلاعات عبارت اند از: نشانی مبدا و مقصد، هزینه بسته پستی، نوع ارسال مرسوله برای مثال پیشتاز، وضعیت فعلی بسته، اطلاعات نامه رسان در صورت تحویل داده شدن پاسپورت به پستچی. مزیت مراجعه به نشانی tracking.post.ir و استعلام گذرنامه برای خروج از کشور در این است که در صورت برگشت خوردن بسته متقاضی مطلع شده و می تواند برای دریافت گذرنامه اقدام کند.
پیگیری گذرنامه از اداره گذرنامه
بعد از بررسی انواع روش های پیگیری گذرنامه ماننداستعلام گذرنامه با کدملی و مراجعه به سامانه رهگیری پاسپورت، افراد لازم است با پیگیری پاسپورت از اداره گذرنامه نیز آشنا شوند. مراجعه به اداره پاسپورت برای پیگیری معمولا کاری وقت گیر است و افراد باید برای انجام امور اداری خود مانند پیگیری تاخیر گذرنامه زمان زیادی را صرف کنند. به همین دلیل افراد می توانند بررسی وضعیت را از طریق سامانه اداره پاسپورت انجام دهند.
برای پیگیری گذرنامه از اداره گذرنامه به صورت پیامکی و غیر حضوری کاربران لازم است با همان شماره تلفنی که در فرم گذرنامه وارد کرده اند، یک علامت سوال به سرشماره 1100 پیامک کنند. افراد پس از ارسال این پیامک می توانند منتظر دریافت پاسخ و وضعیت گذرنامه خود بمانند. البته لازم به ذکر است که با ارسال پیام کوتاه به سرشماره مذکور 150 تومان از افراد کسر می شود.
در صورتی که متقاضیان به صورت آنلاین، پیامکی و یا تلفنی موفق به پیگیری وضعیت پاسپورت خود نشوند، می توانند به صورت حضوری به اداره گذرنامه استان خود مراجعه کنند. متقاضیان لازم است حتما مدارک هویتی و ضروری مانند اصل کارت ملی و شناسنامه خود را به همراه داشته باشند تا برای بررسی وضعیت و پیگیری پاسپورت یا همان استعلام گذرنامه برای خروج از کشور صادر شده خود دچار مشکل نگردند و بتوانند پاسپورت خود را تحویل بگیرند.
پیگیری گذرنامه از ناجا
در مورد پیگیری گذرنامه از ناجا باید گفت که افراد جهت ثبت درخواست صدور پاسپورت باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و مدارک لازم را تحویل دهند. اما کاربران پس از ثبت درخواست پاسپورت از هز نوعی مانند پاسپورت دانشجویی و... و تحویل مدارک لازم دیگر نیازی به مراجعه حضوری جهت پیگیری پاسپورت نداشته و می توانند از طریق مراجعه به سامانه رهگیری پاسپورت یا استعلام گذرنامه با کدملی پیگیری ها را به شکل اینترنتی انجام دهند.
گاهی اوقات ممکن است افراد با پیگیری آنلاین یا تلفنی به راحتی موفق به دریافت وضعیت پاسپورت خود نشده و یا به هر دلیل دیگری تمایل به پیگیری حضوری داشته باشند. این افراد با مراجعه به دفاتر پلیس +10 می توانند پیگیری گذرنامه از ناجا را امتحان کرده و اطلاعات لازم را به دست آورند. افراد جهت پیگیری تاخیر گذرنامه از ناجا به صورت غیر حضوری لازم است کد *110# را شماره گیری کرده و پس از ورود به بخش پلیس +10 به قسمت وضعیت مدارک و گذرنامه مراجعه کنند. البته باید گفت این نوع از پیگیری پاسپورت در دست بررسی و ارتقا می باشد و در حال حاضر امکان بررسی وضعیت از طریق کد مذکور وجود ندارد.
پیشنهاد می شود افراد مدتی زودتر از زمان اتمام اعتبار پاسپورت خود برای تمدید آن اقدام نمایند تا در صورت بروز تاخیرهای احتمالی دچار مشکل و نگرانی نگردند. به طور کلی صدور گذرنامه 1 تا 3 روز زمان برده و همچنین 5 الی 7 روز کاری طول می کشد تا به دست متقاضی برسد. افراد در صورتی که زمان صدور مدرک مذکور خیلی طولانی تر شود لازم است اقدامات مربوطه برای پیگیری و استعلام گذرنامه برای خروج از کشور را انجام دهند.
گرفتن بارکد پستی گذرنامه
افراد پس از اینکه گذرنامه برایشان پست گردد علاوه بر روش استعلام گذرنامه با کدملی یا سامانه رهگیری پاسپورت، می توانند با استفاده از کد رهگیری پستی، پیگیری گذرنامه و مدرک مورد نظر خود را انجام دهند. سامانه رهگیری پست یه این گونه است که کد رهگیری 24 رقمی پاسپورت معمولا پس از پست کردن برای افراد پیامک می گردد و افراد باید آن پیام را تا زمان دریافت بسته خود، نزد خویش نگه دارند، در این صورت می توانند هر زمان که لازم بود با وارد کردن این کد 24 رقمی، پیگیری تاخیر گذرنامه را انجام دهند. اما گاهی اوقات ممکن است متقاضیان این کد را دریافت ننمایند.
برای گرفتن بارکد پستی گذرنامه متقاضیان می توانند با شماره 193 که شماره شرکت ملی پست است، تماس بگیرند. در این مورد اپراتور به صورت خودکار مراحل لازم برای پیگیری پاسپورت یا استعلام گذرنامه برای خروج از کشور را به آن ها توضیح خواهد داد. طبق این مراحل، افراد پس از شماره گیری باید کلید 2 را فشار داده و بعد کد ملی خود را هم از طریق صفحه کلید وارد نمایند. در نهایت بارکد پستی یا کد رهگیری برای متقاضیان خوانده می شود که فرد باید آن را یک جای امن یادداشت کند.
در صورتی که پس از وارد کردن بارکد پستی در سامانه tracking.post.ir فرد با برگشت خوردن بسته پستی مواجه شود، بسته پستی به اداره پست مرکزی استان فرد متقاضی فرستاده می شود. در این صورت فرد می تواند درخواست پست مجدد را بدهد. معمولا پست کردن مجدد بسته ها هزینه جداگانه ای داشته و متقاضیان باید حتما ابتدا مبلغ مورد نظر را پرداخت نمایند سپس مرسوله برایشان پست مجدد می گردد.
پیگیری پاسپورت از طریق اینترنت
پاسپورت یا گذرنامه، سند هویت و مدرک شناسایی افراد بوده و آن دسته از افراد که قصد انجام سفرهای خارجی را دارند، بایستی به هنگام خروج از کشور و ورود به کشور دیگر آن را ارائه کنند. افراد با استفاده از گذرنامه، اجازه عبور و مرور میان کشورها را دریافت می کنند و بدون گذرنامه، اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت. به همین دلیل، کسانی که قصد دارند به سفرهای خارجی بروند، بایستی نسبت به دریافت پاسپورت اقدام کنند.
برای ثبت نام و دریافت پاسپورت افراد معمولا به شکل حضوری مراجعه کرده و مراحل ثبت نام را به طور حضوری طی می کنند. اما امکان ثبت نام گذرنامه به شکل اینترنتی نیز وجود دارد. متقاضیان برای دریافت گذرنامه به شکل اینترنتی، می توانند به سایت egozar.epolice مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم، درخواست خود را جهت دریافت پاسپورت، ثبت نمایند. نکته قابل توجه در رابطه با ثبت نام اینترنتی گذرنامه این است که در صورت کامل نبودن مدارک، ثبت نام افراد انجام نخواهد شد.
متقاضیان پس از اقدام برای ثبت نام و دریافت گذرنامه، مایل اند تا از روند آماده سازی و وضعیت گذرنامه خود مطلع شوند. بنابراین ممکن است با این پرسش مواجه شوند که آیا امکان پیگیری پاسپورت از طریق اینترنت وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در گذشته پیگیری پاسپورت از طریق مراجعه حضوری امکان پذیر بود و متقاضیان برای اطلاع از آخرین وضعیت پاسپورت خود می بایست به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنند. اما امروزه افراد برای پیگیری پاسپورت خود می توانند با مراجعه به سایت najatracking.post.ir و بدون نیاز به مراجعه حضوری، وضعیت پاسپورت خود را بررسی نمایند.
پیگیری گذرنامه زیارتی
همانطور که در تیترهای قبل گفته شد، گذرنامه انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن، گذرنامه زیارتی است. گذرنامه زیارتی برای آن دسته از افراد که قصد انجام سفرهای زیارتی در کشور عراق و شرکت در پیاده روی اربعین را دارند، صادر می شود. بنابراین متقاضیان دریافت گذرنامه زیارتی، جهت سهولت در انجام سفر خود، می توانند با ارئه مدارک لازم، برای دریافت گذرنامه زیارتی اقدام نمایند.
یکی از دغدغه های افراد پس از انجام ثبت نام، پیگیری گذرنامه زیارتی است. متقاضیان برای پیگیری پاسپورت خود می توانند به چند طریق اقدام کنند. روش اول از طریق کد ملی و با استفاده از برنامه پلیس من می باشد. افراد می بایست در ابتدا نسبت با دانلود برنامه پلیس من اقدام کرده و پس از نصب آن و با ورود به برنامه، گزینه گذرنامه را انتخاب کنند. پس از ورود به بخش گذرنامه و انتخاب گزینه استعلام گذرنامه برای خروج از کشور، می توانند مراحل صدور گذرنامه خود را پیگیری کنند.
روش دیگر از طریق کد دستوری #110* بوده و افراد با گوشی موبایل خود می توانند گذرنامه خود را پیگیری کنند. افراد با شماره گیری کد دستوری فوق، می توانند با انتخاب گزینه "خدمات در دست اقدام" و سپس گزینه "وضعیت مدارک"، استعلام پاسپورت خود را انجام دهند. افراد پس از انتخاب گزینه وضعیت مدارک، می بایست کد ملی خود را وارد نمایند. در نهایت آخرین وضعیت پاسپورت افراد به شماره تلفن آن ها پامک خواهد شد.
یکی دیگر از روش های پیگیری گذرنامه زیارتی، پیگیری گذنامه در پست می باشد. افراد می توانند با مراجعه به سایت najatracking.post.ir و انتخاب گزینه گذرنامه از میان گزینه های موجود، و سپس با وارد کردن کد ملی خود، استعلام وضعیت پاسپورت خود را دریافت نمایند. بنابراین افراد به راحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری، می توانند اخرین وضعیت گذرنامه زیارتی خود را مشاهده نمایند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل پیگیری گذرنامه از طریق استعلام با کدملی و سامانه رهگیری پست همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پیگیری گذرنامه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. استعلام گذرنامه برای خروج از کشور از روش های متفاوتی همچون از پست، کد ملی، اداره گذرنامه، 1100 و ... امکان پذیر است که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده.