برای مشاوره دریافت پاسپورت دانشجویی
برای مشاوره دریافت پاسپورت دانشجویی
پسران جوان زیادی در حین تحصیل و در دوران دانشجویی تمایل به خروج از کشور و سفرهای خارجی دارند، اما ممکن است به دلیل عدم گذراندن دوره خدمت سربازی موفق به دریافت پاسپورت نشده و دچار مشکل شوند. افرادی که در دوره خدمت سربازی شرکت نکرده و متقاضی سفرهای خارجی هستند، می توانند راه های مختلفی را برای دریافت پاسپورت امتحان کنند که بهترین راه اقدام برای گرفتن پاسپورت دانشجویی می باشد. این مدرک می تواند با هدف سفر تفریحی یا ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور دریافت شده و استفاده گردد.
پاسپورت دانشجویی معمولا بیشتر برای آقایانی صادر می شود که دوران خدمت سربازی را نگذرانده و برای دریافت پاسپورت به شکل روتین مشکل دارند. در این مقاله به بررسی کامل میزان وثیقه پاسپورت دانشجویی و شرایط دریافت بدون خروج از کشور پرداخته شده و همچنین مراحل گرفتن آن نیز شرح داده شده است. افراد با مطالعه مقاله پیش رو همچنین با تفاوت پاسپورت دانشجویی و عادی آشنا گشته و در مورد دریافت آن برای اتباع اطلاعات کسب خواهند نمود.
پاسپورت دانشجویی چیست؟
در پاسخ به این سوال که پاسپورت دانشجویی چیست؟ باید گفت این پاسپورت برای دانشجویان صادر شده و معمولا به آقایانی تعلق دارد که دوره خدمت سربازی را نگذرانده اند. دانشجویان در دوران تحصیل خود ممکن است به دلایل مختلفی مانند ادامه تحصیل در خارج یا تفریح و زیارت نیاز به دریافت پاسپورت داشته باشند که در این صورت می توانند مدرک مذکور را دریافت نمایند.
آقایان پس از رسیدن به سن 18 سالگی تا زمانی که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکنند، اجازه گرفتن پاسپورت نخواهند داشت. این دسته از افراد تحت شرایط خاصی و با ارائه برخی مدارک لازم می توانند وثیقه خروج از کشور گذاشته و پاسپورت دانشجویی دریافت نمایند و مدت زمان معینی را در خارج از کشور بگذرانند.
به طور کلی باید گفت مراحل دریافت پاسپورت دانشجویی و اعتبار این مدرک با پاسپورت عادی فرقی ندارد، تنها تفاوت آن در این است که آقایان برای گرفتن پاسپورت دانشجویی باید شرایط دریافت بدون خروج از کشور را رعایت کرده و میزان وثیقه را تحویل دهند. همچنین آقایان باید برخی شرایط ویژه مانند نداشتن غیبت و ثبت درخواست در سنوات تحصیلی مجاز را رعایت نمایند.
شرایط گرفتن پاسپورت دانشجویی
در مورد شرایط گرفتن پاسپورت دانشجویی باید گفت که دریافت این پاسپورت برای آقایان شرایط خاص و ویژه ای دارد که افراد در صورت عدم رعایت آن موفق به دریافتش نخواهند شد. داوطلبان با بررسی شرایط دریافت بدون خروج از کشور و گذاشتن میزان وثیقه می توانند گذرنامه دانشجویی را بگیرند که شرایط دسترسی به آن عبارتند از:
استفاده از سفرهای اعلام شده توسط سازمان نظام وظیفه عمومی
برخورداری از معافیت تحصیلی خارج از کشور
نداشتن غیبت
ثبت درخواست در سنوات تحصیلی مجاز
عدم برخورداری از بدهی مالیاتی
نداشتن سابقه کیفری
ارائه مبلغ وثیقه
برخورداری از معافیت تحصیلی
آقایان جهت دریافت پاسپورت دانشجویی باید حتما دانشجو و مشغول تحصیل در دانشگاه بوده و همچنین معافیت تحصیلی داشته باشند. معمولا تمامی دانشگاه ها به راحتی مدرک معافیت تحصیلی را پس از مدت زمان کوتاهی به دانشجویان داوطلب ارائه کرده و در دسترس آنان قرار می دهند.
رعایت شرط وثیقه گذاری برای دریافت پاسپورت دانشجویی توسط آقایان بسیار مهم و ضروری است و بدون رعایت آن مشکلات جدی به وجود خواهد آمد. لازم به ذکر می باشد افرادی که دارای سابقه کیفری یا بدهی مالیاتی هستند موفق به دریافت پاسپورت مذکور و خروج از کشور ایران نخواهند شد.
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت دانشجویی
بررسی مدارک لازم برای دریافت پاسپورت دانشجویی یکی از مهم ترین مواردی است که افراد پس از مطالعه شرایط دریافت بدون خروج از کشور و میزان وثیقه باید مورد بررسی قرار دهند. برای دسترسی به گذرنامه دانشجویی آقایان باید مدارک بخصوصی را علاوه بر شناسنامه و کارت ملی خود ارائه دهند که لیست کلیه موارد جهت رفاه حال مخاطبان در جدول زیر آورده شده است.
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت دانشجویی |
اصل شناسنامه عکس دار |
اصل کارت ملی |
کپی هر دو طرف کارت ملی و تمام صفحات شناسنامه |
اصل آخرین گذرنامه معتبر |
2 قطعه عکس 6×4 |
معافیت تحصیلی |
تاییدیه تحصیلی |
مجوز صدور گذرنامه از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی کشور |
مبلغ وثیقه |
لازم به ذکر است که خانم ها برای دریافت پاسپورت دانشجویی نیاز به ارائه مدارک ذکر نشده نداشته و با ارائه عکس، کارت ملی و شناسنامه می توانند برای دریافت آن اقدام کنند. البته خانم های متاهل لازم است توجه داشته باشند که دریافت پاسپورت بدون ارائه اجازه رسمی همسر یا طلاق نامه امکان پذیر نمی باشد.
آقایان نیز در صورتی که معافیت از خدمت یا کارت پایان خدمت را دارا هستند، برای دسترسی به پاسپورت دانشجویی نیازی به ارائه مدارک مندرج در جدول نخواهند داشت. آقایان می توانند با ارائه عکس، شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت یا معافیت پاسپورت خود را دریافت کرده و به راحتی از کشور خارج شوند.
مراحل دریافت پاسپورت دانشجویی
آشنایی با مراحل دریافت و شرایط پاسپورت دانشجویی می تواند به آقایان واجد شرایط دریافت بدون خروج از کشور کمک کند تا به آسانی و در اسرع وقت پاسپورت خود را دریافت نمایند. دریافت گذرنامه دانشجویی مراحل خاصی دارد که در ادامه به بررسی تک تک مراحل پرداخته شده است.
در ابتدا داوطلبان باید کد سخا را با ارائه برخی از مدارک لازم مانند عکس، کارت ملی، شناسنامه و کپی آن ها دریافت کنند. برای این کار افراد هزینه دریافت شماره مدرک نظام وظیفه برای گذرنامه را پرداخت نموده و در نهایت کد سخا را تحویل می گیرند.
افراد با جستجو کردن نشانی sakha.epolice.ir در مرورگر خود می توانند وارد سامانه خدمات الکترونیک سخا نظام وظیفه شوند. نام کاربری کد ملی و رمز عبور همان کد سخای دریافتی خواهد بود.
افراد پس از ورود به سامانه خدمات الکترونیک سخا نظام وظیفه یا مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 برای دریافت پاسپورت دانشجویی لازم است فرم ثبت درخواست را پر کنند. برای تکمیل فرم مربوطه نیاز به وارد کردن اطلاعاتی مانند مقصد سفر، هدف از مسافرت و بازه زمانی سفر خواهد بود.
در این مرحله داوطلبان معمولا به شکل الکترونیکی برای دریافت تاییدیه تحصیلی اقدام کرده و درخواست دریافت آن را می دهند. پس از ثبت درخواست تاییدیه، دانشگاه دانشجو آن را تایید می نماید و سپس وضعیت تحصیلی فرد در پورتال سامانه خدمات الکترونیک سخا نظام وظیفه خود به خود تایید خواهد شد.
با توجه به این که برای دریافت پاسپورت دانشجویی افراد باید حتما وثیقه گذاری انجام دهند، باز کردن حساب در بانک قوامین جهت گذاشتن میزان وثیقه ضروری است. افراد باید حساب را حتما به نام خودشان افتتاح کنند و حتما برای آن رمز دوم هم بگیرند.
در نهایت داوطلبان باید میزان وثیقه را که توسط سامانه خدمات الکترونیک سخا نظام وظیفه برآورد می شود به صورت آنلاین از حساب بانک قوامین پرداخت کنند. افراد همچنین باید شماره حساب بانک قوامین خود را نیز در سایت بارگذاری کنند تا پس از بازگشتشان به کشور، هزینه به آنان برگردانده شود.
معمولا دو روز پس از پرداخت میزان وثیقه مجوز خروج از کشور برای آقایان دانشجو که دوران خدمت سربازی را نگذرانده اند، صادر می شود. دانشجویان با مراجعه به نشانی sakha.epolice.ir می توانند از دریافت مجوز خود باخبر گردند.
در این مرحله دانشجویان لازم است به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و فرم گذرنامه را پر کنند. پس از ارائه مدارک لازم و همچنین پرداخت هزینه دریافت گذرنامه دانشجویی، مدرک مذکور برای آنان صادر خواهد شد.
افراد در نهایت با طی کردن مراحل دریافت پاسپورت دانشجویی موفق به دریافت آن شده و می توانند سفر خارجی خود را انجام دهند. دریافت گذرنامه دانشجویی اگر چه ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد، اما داوطلبان در صورتی که مراحل لازم را به درستی طی کنند به مشکل خاصی برخواهند خورد.
هزینه دریافت پاسپورت دانشجویی
برای دریافت هر گذرنامه ای نیاز به پرداخت مبلغ خاصی است که پاسپورت دانشجویی نیز استثنا نخواهد بود. دانشجویان برای دریافت گذرنامه مذکور لازم است در طی مراحل مختلف هزینه های مورد نیاز را پرداخت کنند که لیست هزینه دریافت پاسپورت دانشجویی در جدول زیر آورده شده است.
هزینه دریافت پاسپورت دانشجویی | |
هزینه مربوط به دریافت کد سخا |
10,000 ریال |
هزینه شهرداری و نیروی انتظامی |
37,500 و 750,000 ریال |
هزینه پست کردن گذرنامه جهت دریافت درب منزل |
324,000 ریال |
داوطلبان دریافت گذرنامه دانشجویی و واجد شرایط دریافت بدون خروج از کشور ابتدا باید با پرداخت هزینه هزار تومان کد سخا را دریافت نموده و قدم اول را بردارند. سپس افراد باید فرم ثبت درخواست پاسپورت را پر کرده و باقی مبالغ مورد نیاز را از طریق دستگاه کارتخوان موجود در دفتر پلیس +10 پرداخت نمایند. همچنین باید گفت که افراد به هیچ عنوان نباید هزینه دریافت پاسپورت دانشجویی را به صورت اینترنتی و آنلاین پرداخت کنند.
لازم به ذکر است که هزینه دریافت پاسپورت دانشجویی ممکن است افزایش پیدا کرده و بیشتر شود که افراد با مراجعه به دفاتر پلیس +10 می توانند در مورد مبلغ دقیق دریافت این گذرنامه اطلاعات کافی کسب کنند. داوطلبان آقا همچنین باید در نظر داشته باشند که برای گرفتن گذرنامه دانشجویی لازم است مبلغ معینی را نیز وثیقه گذاری نموده و به میزان وثیقه توجه کنند.
وثیقه پاسپورت دانشجویی
در مورد وثیقه پاسپورت دانشجویی باید گفت که دانشجویان آقا در صورتی که دوران خدمت سربازی خود را نگذارنده باشند، برای دسترسی به پاسپورت دانشجویی نیاز به وثیقه گذاری مبلغ خاصی دارند. این افراد پس از بررسی شرایط دریافت بدون خروج از کشور و میزان حدودی وثیقه می توانند برای ارائه آن اقدام نمایند.
وثیقه پاسپورت دانشجویی معمولا به صورت آنلاین و ازطریق سامانه خدمات الکترونیک سخا نظام وظیفه به نشانی sakha.epolice.ir انجام می شود. افراد قبل از پرداخت وثیقه پاسپورت دانشجویی حتما باید یک حساب بانکی در بانک قوامین ایجاد کرده و رمز دوم آن را نیز فعال نمایند.
مبلغ وثیقه برای پاسپورت دانشجویی معمولا با توجه به هدف سفر و بازه زمانی سفر متفاوت خواهد بود. داوطلبان ابتدا لازم است فرم اطلاعات سفر خود را در سایت sakha.epolice.ir پر کرده و سپس برآورد میزان وثیقه را به سایت مذکور بسپارند. معمولا میزان وثیقه ها از 3 میلیون تومان الی 15 میلیون تومان می باشد که این مبلغ پس از بازگشت دانشجو به ایران ظرف 48 ساعت به حسابش باز می گردد. جدول زیر شامل لیست میزان وثیقه برای سفرهای مختلف و با هدف های متفاوت است.
نوع سفر | هدف مسافرت | میزان وثیقه |
علمی |
شرکت در کنفرانس ها یاهمایش های علمی، سفر های مطالعاتی و تحصیل کردن در مقاطع تکمیلی |
80 میلیون ریال وجه نقد |
زیارتی |
زیارت در کشورهایی مانند عراق و سوریه یا شرکت در مراسم حج در کشور عربستان |
30 میلیون ریال وجه نقد |
سیاحتی |
تفریح و گردش و ملاقات اقوام ساکن در خارج از کشور |
150 میلیون ریال وجه نقد |
مطالعاتی |
انجام تحقیق یا آزمایش، به منظور پیشرفت تحصیلی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری |
80 میلیون ریال وجه نقد |
ورزشی |
شرکت در اردوهای تدارکاتی تیم های باشگاهی و ملی و مسابقات رسمی |
تضمین مراجعت مشمول به مبلغ 150 میلیون ریال از سوی وزارت ورزش و جوانان |
پیگیری درمان |
درمان بیماری |
نیازی ندارد |
لازم به ذکر است که مشمولان به جای وثیقه گذاری وجه نقد می توانند از ضمانت نامه بانکی نیز استفاده کرده و آن را به عنوان وثیقه ارائه دهند. همچنین برای شرکت در مسابقات ورزشی و اردوهای مربوط به ورزش، وزارت ورزش و جوانان وظیفه ضمانت و یا وثیقه گذاری برای اعضای تیم را بر عهده خواهد داشت.
گرفتن پاسپورت دانشجویی بدون خروج از کشور
پس از بررسی میزان وثیقه پاسپورت دانشجویی نوبت به کسب اطلاعات در مورد شرایط دریافت بدون خروج از کشور می رسد که در این باره باید گفت پاسپورت دانشجویی قبل از خروج از ایران برای فرد صادر می شود و گرفتن آن نیازی به خارج شدن از کشور نخواهد داشت، اما با توجه به این که افراد برای گرفتن گذرنامه مبلغی را وثیقه گذاری کرده اند برای پس گرفتن وثیقه باید از ایران خارج شده و سپس به کشور بازگردند.
به طور کلی برای دریافت گذرنامه دانشجویی توسط آقایان مشمول ابتدا نیاز به گرفتن مجوز خروج از کشور خواهد بود. داوطلبان برای دریافت مجوز خروج از کشور مراحل خاصی را انجام داده و مبلغی را به عنوان وثیقه پرداخت می کنند. قبل از دریافت مجوز خروج از کشور و وثیقه گذاری به هیچ عنوان امکان دسترسی به گذرنامه دانشجویی وجود نخواهد داشت.
داوطلبان برای گرفتن پاسپورت دانشجویی بدون خروج از کشور باید حتما کارت پایان خدمت یا معافیت داشته و نیازی به گذاشتن وثیقه نداشته باشند. داوطلبان در صورتی که با وثیقه گذاری گذرنامه دانشجویی دریافت کنند باید حتما از کشور خارج شده و در زمان معین شده در مجوز خروج نیز به کشور بازگشته و بازگشت خود را اعلام نمایند، در غیر این صورت وثیقه آنان ضبط خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که دانشجویان بعد از وثیقه گذاری و دریافت پاسپورت دانشجویی می توانند با مراجعه به نظام وظیفه و اعلام لغو شدن سفر خود، وثیقه را پس بگیرند. در این صورت پاسپورت از آن ها گرفته نشده و برای اعتبار آن نیز مشکلی پیش نخواهد آمد. اما افراد باید لغو سفر خود را به طور کامل ثابت کرده و برای برگرداندن وثیقه نظام وظیفه را قانع کنند.
پاسپورت دانشجویی برای اتباع
پس از بررسی میزان وثیقه پاسپورت دانشجویی و شرایط دریافت بدون خروج از کشور نوبت به کسب اطلاعات در مورد پاسپورت دانشجویی برای اتباع می رسد. افراد معمولا برای دریافت هر نوع گذرنامه و پاسپورت باید از کشوری که اقامت آن را دارند یا وطن خود برای درخواست گذرنامه اقدام کنند.
افراد جهت گرفتن پاسپورت دانشجویی برای اتباع لازم است مراحل خاصی را طی کرده و مدارک مورد نیازی را به سفارت افغانستان ارائه دهند. کارت آمایش در واقع نشان دهنده تایید اقامت اتباع افغان است که افغان ها برای دریافت پاسپورت دانشجویی باید مراحل زیر را طی کنند:
بررسی شرایط پاسپورت دانشجویی برای اتباع
آماده سازی مدارک لازم مانند اصل مدارک تحصیلی
دریافت تایید مدارک تحصیلی و ریز نمرات از وزارت خارجه
دریافت تایید مدرک و ریز نمرات از سفارت افغانستان در شهر تهران
پرداخت هزینه دریافت تاییدیه
مراجعه به بخش دانشجویی سفارت
ثبت درخواست دریافت پاسپورت دانشجویی یا تحصیلی
دریافت گذرنامه
اتباع کشور افغانستان با طی کردن مراحل لازم و مراجعه به سفارت افغانستان که در شهر تهران قرار دارد می توانند برای گرفتن گذرنامه تحصیلی اقدام کنند. برای ارائه پاسپورت دانشجویی به اتباع ابتدا باید مدارک تحصیلی آنان توسط وزارت خارجه و سفارت افغانستان تایید شده و سپس برای ثبت درخواست پاسپورت اقدام نمایند.
مدت اعتبار پاسپورت دانشجویی
آشنایی با مدت اعتبار پاسپورت دانشجویی بسیار مهم و ضروری است، زیرا برای ورود به کشورهای خارجی معمولا لازم می باشد که پاسپورت افراد حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. پس از بررسی میزان وثیقه و شرایط دریافت بدون خروج از کشور در مورد اعتبار گذرنامه دانشجویی باید گفت که اعتبار آن فرقی با گذرنامه های عادی ندارد.
معمولا تمامی پاسپورت های عادی حدودا 5 سال اعتبار دارند و مدت اعتبار پاسپورت دانشجویی نیز 5 سال خواهد بود. البته آقایان در صورتی که دوران خدمت را نگذارنده باشند لازم است قبل از دریافت پاسپورت، برای گرفتن مجوز خروج از کشور اقدام کنند که اعتبار آن مجوز محدود است.
مدت زمان اعتبار مجوز خروج از کشور معمولا با توجه به هدف سفر و سطح علمی افراد متفاوت می باشد. معمولا مدت زمان اعتبار مجوز خروج از کشور برای دانشجویان و طلاب 30 الی 60 روز بوده و برای افرادی که قصد سفر تحقیقاتی دارند با توجه به شرایط و قوانین به یک سال هم می رسد.
تمدید پاسپورت دانشجویی
با توجه به این که مدت اعتبار پاسپورت دانشجویی معمولا محدود بوده و حداکثر 5 سال اعتبار خواهد داشت، افراد چند ماه مانده به انقضای گذرنامه باید برای تمدید پاسپورت دانشجویی اقدام کنند. تمدید این مدرک مهم شرایط و مراحل خاصی دارد که افراد با طی کردن مرحله به مرحله آن می توانند پاسپورت جدید را بگیرند.
برای تمدید پاسپورت دانشجویی افراد باید همراه با مدارک لازم به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و فرم ثبت درخواست تمدید را پر کنند. یکی از مدارک مهم و لازم برای تمدید پاسپورت دانشجویی، گذرنامه قبلی می باشد که افراد حتی در صورت اتمام اعتبار هم باید آن را به مسئولین تحویل دهند.
مراحل تمدید پاسپورت دانشجویی حدودا شبیه به دریافت و تمدید پاسپورت عادی بوده و به صورت حضوری امکان پذیر می باشد. دانشجویان باید توجه کنند که سفر به خارج از کشور با گذرنامه ای که زیر 6 ماه اعتبار دارد امکان پذیر نیست و پاسپورت باید حداقل 6 ماه اعتبار را دارا گردد.
همان طور که به بررسی شرایط دریافت بدون خروج از کشور و میزان وثیقه پرداخته شد، لازم به ذکر است که بررسی مدارک تمدید پاسپورت بسیار مهم خواهد. برای تمدید گذرنامه دانشجویی افراد باید مجددا تمامی مدارک شناسایی خود از جمله شناسنامه، کارت ملی، عکس پرسنلی و کپی مدارک را ارائه دهند.
تفاوت پاسپورت دانشجویی و عادی
پس از کسب اطلاعات در مورد میزان وثیقه پاسپورت دانشجویی و همچنین شرایط دریافت بدون خروج از کشور نوبت به آشنایی با تفاوت این پاسپورت و عادی می رسد. بررسی تفاوت این پاسپورت و عادی می تواند برای افراد مفید بوده و آن ها را به طور کامل با پاسپورت دانشجویی آشنا سازد.
پاسپورت دانشجویی بسیار شبیه پاسپورت عادی بوده و حتی باید گفت رنگ آن و مدت اعتبارش با پاسپورت عادی یکی است. افراد برای دریافت و تمدید گذرنامه دانشجویی دقیقا باید همان مراحلی را طی کنند که برای دسترسی به گذرنامه معمولی طی می شود. اما تنها تفاوت در این است که برای دستیابی به پاسپورت مخصوص دانشجویان نیاز وثیقه گذاری خواهد بود.
آقایان در صورتی که دوران خدمت سربازی را نگذارنده باشند نمی توانند پاسپورت عادی بگیرند، به همین دلیل به آنان تحت شرایط خاصی پاسپورت دانشجویی ارائه می شود که البته از لحاظ ظاهری و اعتبار کاملا شبیه گذرنامه عادی است. البته باید گفت آقایان همچنین برای گرفتن مدرک مذکور علاوه بر وثیقه گذاشتن باید اسناد بیشتری مانند معافیت تحصیلی و مجوز صدور گذرنامه از سازمان نظام وظیفه عمومی را نیز ارائه دهند.
شماره مدرک نظام وظیفه برای گذرنامه چیست
ممکن است برای افرادی که مشمول دوره سربازی هستند این سوال پیش بیاید که شماره مدرک نظام وظیفه برای گذرنامه چیست؟ شماره مدرک نظام وظیفه نام دیگر کد سخا می باشد. افرادی که در حال گذارندن این دوره می باشند باید این شماره را دریافت کنند. شماره مدرک نظام وظیفه یا کد سخا مانند کد ملی برای افراد می باشد و به نوعی مدرک هویتی سربازان به شمار می رود. لازم به ذکر است بر اساس شرایط دریافت بدون خروج از کشور پاسپورت دانشجویی افراد باید این کد را دریافت نمایند.
شماره مدرک نظام وظیفه یا کد سخا به صورت آنلاین قابل دریافت نیست. افراد باید برای اخذ این مدرک به مراکز پلیس +10 مراجعه کرده و مدارک هویتی خود مانند شناسنامه و کارت ملی را همراه داشته باشند. لازم به ذکر است دریافت کد سخا دارای هزینه ای در حدود 1000 تومان می باشد. این هزینه در بخشی از میزان وثیقه پاسپورت دانشجویی می باشد. افرادی که کد شخا یا شماره مدرک نظام وظیفه ندارند، در صورت دانشجو نبودن غایب محسوب شده و طبق قوانین با آن ها برخورد خواهد شد.
همان طور که در متن مقاله گفته شد، یکی از شرایط دریافت پاسپورت دانشجویی، اخذ کد سخا می باشد. با این حال در شرایطی خاص بعضی افراد ننمی توانند به سربازی بروند. برای مثال دانشجوانی که مشغول تحصیل هستند از معافیت موقت نظام وظیفه برخوردار خواهند بود. با این حال این افراد نیز باید برای دریافت مجوز خروج از کشور و پاسپورت دانشجویی، شماره مدرک نظام وظیفه یا کد سخا دریافت نمایند. برای این منظور دانشجویان نیز باید به مراکز پلیس +10 مراجعه کنند. با این تفاوت که علاوه بر ارائه مدارک هویتی، لازم است که گواهی اشتغال به تحصیل در دانشگاه خود را نیز به متصدیان تحویل دهند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت پاسپورت دانشجویی، شرایط دریافت بدون خروج از کشور و میزان وثیقه همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با پاسپورت دانشجویی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. توضیحات لازم در مورد هزینه دریافت پاسپورت دانشجویی تو متن مقاله ارائه شده.