برای مشاوره نحوه دریافت پاسپورت کربلا
برای مشاوره نحوه دریافت پاسپورت کربلا
داشتن پاسپورت کربلا برای همه افرادی که به دلایل مختلفی اعم سفرهای زیارتی، سیاحتی، تجاری و ... قصد ورود به این شهر را دارند الزامی است. با این حال ممکن است برخی از مسافران به دلیل عدم اطلاع از شرایط و مدارک لازم برای پاسپورت کربلا موفق به دریافت بموقع آن نشده و در زمان خروج از کشور دچار مشکل شوند.
برای این منظور لازم است تا مسافران محترم در اسرع وقت ضمن جمع آوری مدارک و گرفتن عکس، مراحل گرفتن پاسپورت کربلا را از طریق مراجعه به پلیس +10 انجام دهند تا این مدرک را در زمان مناسب دریافت کنند. همچنین قبل از ارسال مدارک، پرداخت هزینه پاسپورت کربلا الزامی می باشد. در این مقاله علاوه بر پرداختن به شرایط، هزینه و مدارک لازم برای دریافت این مدرک، به سریع ترین راه گرفتن گذرنامه برای کربلا نیز پرداخته می شود. همچنین به دلیل سوال پر تکرار متقاضیان، بررسی خواهد شد که آیا بدون پاسپورت میشه کربلا رفت؟
شرایط لازم برای پاسپورت کربلا
افرادی که برای زیارت یا هر مورد دیگری قصد سفر به کربلا را دارند بایستی پاسپورت به همراه داشته باشند. این مدرک در واقع مجوزی جهت ورود به خاک کشوری غیر از کشور خود بوده و یک سند معتبر محسوب می شود. در این میان، شرایط لازم برای پاسپورت کربلا در عراق مانند هر کشور دیگری متفاوت است که در ادامه توضیح داده خواهند شد.
اولین شرط برای دریافت پاسپورت کربلا، تکمیل فرم درخواست می باشد. البته این موضوع مختص افرادی است که قبلا پاسپورت را نگرفته اند. همچنین اگر پاسپورت آسیب دیده باشد نیز می بایست مجددا برای اخذ آن اقدام کند. لازم به ذکر است افراد می توانند برای سفر به کربلا پاسپورت یا گذرنامه زیارتی دریافت نمایند.
داشتن حداقل سن 18 سال یکی دیگر از شرایط لازم برای گذرنامه کربلا می باشد. با این حال، مسافرینی که کمتر از 18 سال سن دارند بایستی به صورت زیرمجموعه والدین، و یا با پاسپورت آن ها یا یک قیم قانونی وارد این کشور شوند.
متقاضی باید نامه عدم سوء پیشینه داشته و فاقد سابقه کیفری باشد.
همه شرایط لازم برای پاسپورت کربلا پس از ارسال مدارک از سوی پلیس +10 مورد بررسی قرار می گیرد و چنانچه نقصی در آن ها وجود داشته باشد، پاسپورت برای شخص ارسال نمی شود. از این رو بهتر است که متقاضیان با در نظر گرفتن تمامی موارد، از درستی مدارک خود اطمینان حاصل نمایند.
مدارک لازم برای پاسپورت کربلا
با توجه به آنکه پاسپورت یک نوع مدرک شناسایی جهت ورود به کشور خارجی محسوب می شود، لازم است متقاضیان یک سری مدارک را ارائه دهند تا اطلاعات مطابق با آن در سیستم و روی پاسپورت درج شود. در زیر مدارک لازم برای پاسپورت کربلا ذکر شده است. پاسپورت کربلا برای افرادی که قصد اقامت و کار در کربلا را دارند کاربرد دارد.
گرفتن عکس
اصل و کپی کارت ملی
اصل و کپی شناسنامه
ارائه گذرنامه (در صورت برخورداری از آن)
اجازه نامه محضری برای افرادی که زیر 18 سال سن دارند.
عکس مناسب
ارائه رضایت نامه شوهر برای خانم های متاهل (خانم های طلاق گرفته باید گواهی طلاق و یا در صورت فوت شدن همسر، گواهی فوت او را تحویل دهند)
کارت پایان خدمت یا کارت معافیت برای آقایان (افراد بالای 50 نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند)
نامه اشتغال به تحصیل برای دانشجویان و دانش آموزانی که در حال تحصیل می باشند.
واریز هزینه
اجازه کتبی از یگان ویژه بازنشستگان نظامی که بیشتر از 5 سال از بازنشستگی آن ها نگذشته است.
اصل و کپی کانون بازنشستگان ویژه بازنشستگان نظامی که بیشتر از 5 سال بازنشسته شده اند.
قابل توجه است که متقاضیان برای ارائه مدارک لازم برای پاسپورت کربلا و همچنین درخواست گذرنامه بایستی به پلیس +10 مراجعه کرده و فرم ها را تکمیل کنند. برای این منظور کافی است که به یکی از نزدیک ترین مراکز مراجعه کرده و مدارک مربوطه را تحویل داد.
عکس پاسپورت کربلا
همان طور که گفته شد از جمله مدارک لازم برای دریافت پاسپورت کربلا، ارائه عکس است. این عکس باید دارای یک سری خصوصیات باشد که معمولا تمام عکاسی ها نیز از آن آگاهی دارند. با این وجود بهتر است در زمان مراجعه به عکاس گفته شود که عکس برای پاسپورت می باشد.
گفتنی است که شرایط عکس گذرنامه کربلا برای آقایان و بانوان دارای تفاوت هایی است و هر کدام باید با توجه به جنسیت خود آن ها را رعایت کنند. به همین منظور هم در ادامه مهم ترین شرایط و ویژگی های عکس پاسپورت کربلا خانم ها و آقایان به طور جداگانه توضیح داده شده است.
عکس پاسپورت کربلا خانم ها
عکس باید کاملا محجبه و موها پوشیده باشد.
پس زمینه عکس سفید باشد.
اجزاء صورت اعم لب، چانه، پیشانی و ... بخوبی مشخص باشند.
زیورآلاتی همچون عینک، گوشواره، نگین بینی، نگین لب یا پیرسینگ در عکس وجود نداشته باشند.
پوشش مقنعه یا روسری با رنگ سفید یا رنگی مجاز نیست.
در عکس نباید از روتوش یا آرایش استفاده شود.
عکس پاسپورت کربلا آقایان
موی سر آقایان می بایست ساده و بدون مدل خاصی باشد.
عکس دارای زمینه سفید باشد.
در صورت داشتن ریش، آن ها را باید مرتب کرد.
داشتن کلاه، عینک، گردنبند یا هر گونه زیوآلات در عکس ممنوع است.
نباید با لباس های سبز یا سفید رنگ عکس گرفت.
ریش ها نباید باعث پوشاندن لب یا گونه ها شود.
استفاده از لباس های یقه باز و بلند ممنوع است و بایستی از لباس های ساده استفاده شود.
در مواردی که شخص از عمل های جراحی زیبایی در صورت خود استفاده کرده، به گونه ایی موجب تغییر در چهره ایجاد شده باشد، ارائه گواهی صادر شده توسط پزشک جراح الزامی می باشد. همچنین، ابعاد عکس باید 3*6 بوده و در سال جدید گرفته شده باشد، چراکه عکس های قدیمی قابل قبول نیست.
هزینه پاسپورت کربلا
همه افرادی که قصد گرفتن پاسپورت دارند، بایستی یک هزینه خاص را متقبل شوند. این هزینه در حقیقت برای انجام مراحلی همچون دریافت فرم گذرنامه و فرم ثبت نام و شناسه آن، هزینه های سازمان شهرداری، نیروی انتظامی، انگشت نگاری، دادرسی، عکس و احراز هویت می شود.
گفتنی است که هزینه گذرنامه کربلا هر ساله دچار تغییراتی شده و نمی توان همواره یک مبلغ مشخص را برای آن عنوان کرد. با این حال این هزینه همانند هزینه اخذ پاسپورت معمولی بوده و هم اکنون چیزی معادل 204,000 تومان می باشد که البته ممکن است در طی روزهای آینده مجددا تغییراتی داشته باشد.
یک نکته مهم این است که بر اساس اعلام ستاد مرکزی اربعین، به دلیل آنکه کشور ایران و عراق بر سر پذیرش گذرنامههای ویژه زائران ایرانی در اربعین توافق کرده اند، مقرر گردید تا هزینه پاسپورت کربلا کمتر شده و با سرعت بیشتری صادر گردد. این مبلغ هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما بمحض اعلام هزینه پاسپورت کربلا در این مقاله درج خواهد شد.
قابل توجه است که پرداخت هزینه پاسپورت کربلا تنها از طریق کارتخوان های داخل مراکز پلیس +10 امکانپذیر بوده و به هیچ وجه نمی توان از روش های دیگر آن را پرداخت کند. پس از انجام این مرحله و اتمام مراحل ارائه درخواست، پاسپورت پس از چند روز صادر خواهد شد.
مراحل گرفتن پاسپورت کربلا
ممکن است برخی از افراد با نحوه دریافت پاسپورت کربلا آشنایی نداشته و ندانند که از کجا و چگونه باید برای این منظور اقدام کرد. قبل از هر چیز توصیه می شود که چند روز قبل از مسافرت و اعزام به کشور عراق حتما برای انجام مراحل گرفتن پاسپورت کربلا اقدام شود، زیرا این کار زمانبر بوده و ممکن بموقع به دست شخص نرسد. در زیر این مراحل ذکر شده است.
در گام نخست شخص باید عکس پاسپورت را تهیه کند.
پس از آن نوبت به آماده سازی مدارک هویتی برای سفر به کربلا می رسد.
حال می بایست شخص به نزدیک تر مرکز پلیس +10 مراجعه کرده و درخواست صدور پاسپورت دهد.
در مرحله بعدی لازم است هزینه پاسپورت کربلا واریز شود.
پس از مدتی نتیجه پاسپورت از طریق پست برای شخص ارسال خواهد شد.
لازم به ذکر است که برای انجام مراحل گرفتن گذرنامه کربلا، متقاضی باید شخصا و به صورت حضوری به مراکز مربوطه مراجعه کند. همچنین آدرس محل سکونت و کد پستی می بایست با دقت در فرم درخواست وارد شود تا در زمان صدور بموقع و به درستی به دست متقاضی برسد.
سریع ترین راه گرفتن پاسپورت برای کربلا
گاهی اوقات با اینکه افراد با نحوه دریافت پاسپورت کربلا آشنایی دارند، اما برای دریافت آن دیر اقدام کرده و متاسفانه این مدرک بموقع به دست آن ها نمی رسد. در برخی از موارد نیز شخص به یک مورد فوری و اورژانسی برخورد کرده و نیاز دارند تا از طریق سریع ترین راه گرفتن پاسپورت برای کربلا، آن را دریافت کند.
در چنین مواردی بهترین راه این است که فرد شخصا به اداره گذرنامه مراجعه کرده و برای دریافت هر چه زودتر پاسپورت درخواست دهد. البته برای این منظور لازم است تا دلایل موجهی ارائه شده و مدارکی که نشان دهنده این دلیل هستند، مثل بلیط پرواز یا ... نیز به اداره مذکور ارائه گردد.
البته چنانچه دلایل قضایی علت تاخیر در صدور پاسپورت شود، شاید استفاده از سریع ترین راه گرفتن پاسپورت برای کربلا نیز تاثیرگذارنباشد. در چنین مواقعی ممکن است مسئول قضایی دستور مبنی بر منع خروج از کشور فرد را صادر کرده یا او به نهادهایی مثل اداره ثبت اسناد و دادگستری بدهکار باشد. برای این منظور لازم است تا این موانع ابتدا بررسی و رفع شده و سپس برای دریافت سریع تر اقدام شود.
تمدید پاسپورت برای کربلا
گاهی اوقات به دلیل منقضی شدن تاریخ پاسپورت، گم شدن، خراب یا تمام شدن صفحات آن، و یا مسائلی مثل تغییر نام و نام خانوادگی، تفکیک نام فرزندان و ... پاسپورت فرد فاقد اعتبار می شود. این امر ممکن است برای مسافران یا زائران شهر کربلا نیز رخ دهد و این افراد نتوانند وارد خاک کشور عراق شوند.
برای تمدید پاسپورت برای کربلا می بایست شخص به صورت حضوری به یکی از دفاتر پلیس 10+ مراجعه کرده و مدارک لازم اعم از اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی، عکس 4*6 مخصوص گذرنامه، اجازه محضری پدر یا سرپرست قانونی برای مسافرین زیر 18 سال، و اجازه محضری همسر (برای متقاضیان خانم متاهل) را ارائه دهد. در حالت عادی هزینه تمدید پاسپورت برای کربلا مانند سایر انواع پاسپورت ها محاسبه شده و در حال حاضر حدود 150 هزار تومان است.
البته در مراسم اربعین سال گذشته اقدامات مربوط به یافتن سریع ترین راه گرفتن پاسپورت برای کربلا، تدبیری اندیشیده شد تا متقاضیان به اداره گذرنامه مرکز استان یا نزدیک ترین شهرستانی که دارای این اداره است مراجعه کنند تا متصدیان مربوطه یک مهر تمدید بر روی گذرنامه آن ها بزنند. در این صورت شخص اجازه یک بار خروج از کشور ایران به مقصد عراق را خواهد داشت. گفتنی است که این تمدید هزینه ای در بر نداشته و ممکن است در سال جاری نیز این امر در نظر گرفته شود.
این مورد را نیز باید یادآور شد که تمدید پاسپورت برای کربلا در مراسم اربعین همراه با صدور برگ گذر موقت بوده و فقط یکبار صادر می شود. بدین منظور متقاضی باید هزینه خواسته شده که در واقع هزینه پست می باشد را پرداخت کند، اما برای گذرنامه های منقضی یا دارای اعتبار کمتر از 6 ماه رایگان می باشد.
مدت زمان صدور پاسپورت کربلا
مسلما اطلاع از مدت زمان صدور پاسپورت کربلا برای همه مسافرینی که قصد سفر به این شهر با تور کربلا را دارند مهم است. در این باره باید گفت که پس از مراجعه فرد به پلیس + 10، تکمیل و ارسال همه فرم های مربوطه، مدت زمان صدور پاسپورت کربلا حدود یک هفته الی 10 ده روز خواهد بود.
همچنین در مواردی که شخص برای تعویض یا تمدید پاسپورت خود درخواست می دهد نیز بازه زمانی تقریبا با مدت زمان صدور پاسپورت کربلا یکسان خواهد بود. البته این در صورتی است که مدارک متقاضی کامل بوده و از نظر سوء پیشینه یا مواردی از این دست مشکلی نداشته باشد.
به طور کلی می توان گفت که سریع ترین مدت زمان صدور پاسپورت کربلا، 5 تا 7 روز کاری می باشد و طولانی ترین مدت آن حدود 3 هفته است. چنانچه این امر بیشتر به طور انجامید توصیه می شود که اقدامات لازم جهت پیگیری ازطریق مراجعه پلیس + 10 انجام شود.
آیا بدون پاسپورت میشه کربلا رفت؟
با توجه به آنکه بیش ترین مسافران شهر کربلا را زائران تشکیل می دهند، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا بدون پاسپورت میشه کربلا رفت؟ حقیقت این است که هیچ کدام از زائرین بدون داشتن پاسپورت و گذرنامه حق ورود به کشور عراق را نخواهند داشت.
بعلاوه، گذرنامه باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته و پاسپورت نیز معتبر باشد. البته همان طور که عنوان شد، اگر اعتبار گذرنامه شخصی در زمان عزیمت برای سفر اربعین تمام شده باشد، یک گذرنامه موقت برای او صادر می شود که مدت شش ماه معتبر بوده و از سوی دولت عراق نیز قابل قبول است. البته برای این امر باید قبل از مراجعه به مرز و از طریق پلیس گذرنامه مراکز استان ها اقدام کرد.
به همین منوال همه مسافران و زائران بایستی دارای پاسپورت کربلا با اعتبار بیش از 6 ماه باشد، در غیر این صورت به هیچ وجه اجازه ورود به کشور عراق را نخواهد داشت. گفتنی است افرادی که طبق دستور کتبی قضایی ممنوع الخروج هستند یا سوء پیشینه موثر دارند، حتی با داشتن پاسپورت کربلا هم نمی توانند به کشور عراق سفر کنند.
گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت 1403 برای اربعین
دریافت گذرنامه از اقدامات مهمی است که قبل از سفرهای خارجی باید انجام شود. گذرنامه که به عنوان مدرک شناسایی و سند هویت افراد شناخته می شود، بایستی به هنگام خروج از کشور و ورود به یک کشور دیگر ارائه شود. در غیر اینصورت افراد اجازه عبور از مرز را نخواهند داشت. در همین راستا برخی از آقایان که مشمول خدمت سربازی هستند ممکن است این سوال را مطرح کنند که آیا امکان گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت برای خروج از مرز یا برای سفرهای زیارتی وجود دارد؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت 1403 برای اربعین شرایط ویژه ای دارد که افراد برای دریافت گذرنامه می بایست مستلزم این شرایط باشند. یکی از این شرایط، اثبات دانشجو یا طلبه بودن متقاضیان است. دانشجویان و طلبه ها با ارائه مدارک تحصیلی و گواهی اشتغال به تحصیل خود می توانند مجوز خروج از کشور را برای اربعین دریافت نمایند. آن دسته از متقاضیان که برگه معافیت را دریافت کرده اند نیز مشکلی برای خروج از کشور نخواهند داشت.
علاوه بر این، افراد می توانند با گذاشتن وثیقه برای دریافت گذرنامه بدون گذراندن دوره خدمت اقدام نمایند. مبلغ وثیقه توسط سازمان وظیفه عمومی تعیین می شود اما این مبلغ بسته به نوع سفر، متفاوت خواهد بود. مبلغ وثیقه برای سفرهای زیارتی، 500 هزار تومان و برای سفرهای سیاحتی، 15 میلیون تومان تعین شده است. بنابراین متقاضیان می توانند با پرداخت مبلغ 500 هزار تومان، مجوز دریافت پاسپورت را اخذ کنند. نکته قابل توجه در این رابطه این است که افراد در صورتی که در موعد مقرر به کشور بازنگردند، وثیقه آن ها توسط دولت ضبط خواهد شد.
از نکات مهم در خصوص دریافت پاسپورت این است که افراد در صورتی نمی توانند از کشور خارج شوند که به سن شمولیت سربازی رسیده باشند. آن دسته از متقاضیان که به سن مشمولیت خدمت یعنی 18 سالگی نرسیده باشند، مشکلی برای خروج از کشور نخواهند داشت. آن دسته از مشمولین خدمت که پس از اتمام دوران دبیرستان در مهلت یکساله خود را برای اعزام به خدمت معرفی کرده باشند، می توانند برای گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت اقدام کنند.
شرایط گرفتن پاسپورت برای افراد زیر 18 سال کربلا
کربلا یکی از شهرهای زیارتی عراق بوده که هر ساله در زمان های مختلف ازجمله ایام اربعین، پذیرای تعداد زیادی از زائران می باشد. سفر به کربلا برای بسیاری از افراد، اولین سفر خارجی آن ها محسوب شده و درنتیجه بایستی نسبت به دریافت گذرنامه خود اقدام کنند. از میان زائران کربلا برخی افراد زیر 18 سال سن دارند که همین امر موجب بیان این پرسش می شود که شرایط گرفتن پاسپورت برای افراد زیر 18 سال کربلا چگونه است؟
گرفتن پاسپورت مستلزم رسیدن به سن قانونی 18 سال می باشد. تمامی افرادی که قصد دریافت گذرنامه را دارند، باید 18 سال را تمام کرده باشند. درغیر اینصورت، دریافت پاسپورت برای افراد زیر 18 سال برخی شرایط ویژه دارد که لازم است توسط متقاضیان رعایت شود. افراد زیر 18 سال برای سفر به کربلا، بایستی با یکی از والدین خود یا یک قیم قانونی همراه شده و به کربلا سفر کنند.
افراد زیر 18 سال برای رفتن به کربلا، باید تحت سرپرستی یکی از والدین خود اقدام به رفتن کنند. این افراد در صورتی اجازه خروج از کشور را دارند که تحت سرپرستی یک قیم قانونی باشند. شرایط این افراد برای خروج از مرز، توسط پلیس+10 مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتی که شرایط متقاضیان مورد تایید پلیس+10 باشد، افراد اجازه خروج از مرز را خواهند داشت، در غیر این صورت مجاز به خروج از کشور نمی باشند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در گرفتن پاسپورت کربلا، نحوه دریافت، مدارک، سریع ترین راه گرفتن پاسپورت برای کربلا و هزینه همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با گرفتن گذرنامه کربلا، نحوه دریافت، مدارک و هزینه مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. برای خروج از کشور، باید نسبت به تمدید گذرنامه اقدام کنید.